Dodaj do ulubionych

Dlaczego zagłosuję na Donalda Tuska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:30
Bo jestem za:
normalnością na każdym kroku,
docenianiem pracy, a nie wyłącznie prawa do niej
otwartością a nie hermetycznością
tymi, którzy nie boją się kontaktów z ludżmi
tymi, którzy widzą przyszłość a nie tylko przeszłość
etc... etc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziutek Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.05, 06:14
      Ponieważ jest człowiekiem mądrym, poważnym, wykształconym i tolerancyjnym.
      Nigdy nie zagłosuje na Tuska lub Kaczyńskiego. Jeśli któryś z nich wygra, to
      Polska przestanie dla mnie istnieć Żaden z nich nie gwarantuje normalności. Ci
      ludzie nie są w stanie zjednoczyć narodu do działania. Pytam się! Co zrobić z
      tymi milionami Polaków, którzy nie poszli do wyborów? Czy tak trudno zrozumieć,
      że Tusk i Kaczyński są kreowani przez media na jedynych kandydatów, że odbywa
      się pranie mózgów. Polska Tuska i Kaczynskich to Polska o głebokich podziałach.
      Polska skłócona. Naród skłócony i podzielony nie będzie w stanie niczego
      zrobić.
      Tylko Marek Borowski.
      • Gość: ghost Re: Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.05, 10:19
        najpierw agitowałeś za Cimoszenko teraz za Borowskim. Dlaczego nie napiszesz,
        że głosujesz na niego tylko dlatego, że reprezentuje twój ulubiony nurt
        postkomunistyczny. Żal, że mineły czasy kiedy to telewizja kreowała tylko LSD?
        • Gość: ziutek Re: Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.05, 13:19
          To nie jest mój nurt. Prowadzę własną działalnośc i jestem niezależny. Płacę
          podatki. Powodzi mi się dobrze. Nigdy nie daję się ogłupiać propagandzie. Te
          sondaże, te billboardy (Prezydent Tusk np. to żenada) to grubymi nićmi szyta
          akcja dwóch ścierających się gangów. To właśnie amnezja i głupota polskiego
          społeczeństwa powoduje, że tacy ludzie jak Tusk czy Kaczyński mają szansę być
          wybranymi. W normalnych społeczeństwach, ktoś kto kłamie, kto lawiruje z partii
          do partii, kto zmienia poglądy i jest śmierdzącym leniem jak np. Tusk, nie
          miałby szans najmniejszych. Jesteśmy bardzo podatni na manipulacje. Jak można
          zapomnieć działalność Tuska w KLD ( pierwszy milion trzeba ukraść i kradli),
          koalicję z UW i ucieczke z konającego ze wstydu AWS-u, jak można zapomnieć jego
          lenistwo w ciągu 16-lat obijania się w parlamencie. Jak mozna zapomnieć
          Kaczyńskiemu jego dziłalność w PC i kancelarii prezydenta. Jak można im
          zapomnieć Orlen, KGHM, PZU. To jakiś horror, że Polacy na nich wogóle głosują!
          Spoty reklamowe. Wolne żarty. Dwuletnia córka Tuska o piątej rano widziała
          codziennie jak tata wychodził do pracy. Czy ja jestem idiotą? Albo to jego
          łażenie po jakiś kominach. Żenada. Niech włada jakimś językiem obcym dobrze,
          choćby rosyjskim (Kwach zna biegle rosyjski, niemiecki, angielski i francuski
          mimo, że nie jest magistrem i pije wódkę). A Kaczyński? Doprowadził Warszawę do
          ruiny. Wszechstronnie wykształcony prawnik w PRL-u nie władający żadnym
          językiem obcym. Nie przekonujcie mnie. To nie będzie moja Polska. Popatrzcie na
          posłów przecież to w większości miernota. Jakaś Beger jakiś Schetyna. Matko
          przenajświętsza. Toż to zgroza. TAK agitowałem za Cimoszewiczem a teraz za
          BOROWSKIM. Nie chce się wstydzić za oszołomów nie potrafiących wydukać
          poprawnie zdania w innym jezyku niż polski (po polsku też nie potrafią
          poprawnie formuławać myśli a nawet po ludzku mataczyć - czy naprawdę tego nie
          słyszycie?). Nie chcę się wstydzić za nawiedzonych, nietolerancyjnych snobów.
          Tylko Borowski.
          • Gość: Pawel Re: Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.10.05, 13:51
            "To właśnie amnezja i głupota polskiego
            społeczeństwa powoduje"
            ze niektorzy glosuja na ludzi z bylego PZPR czy inne SLD.

"W normalnych społeczeństwach, ktoś kto kłamie, kto lawiruje z partii do partii,
            kto zmienia poglądy"
            to o Borowskim, prawda?

"Jak można im zapomnieć"
            Rywina, Orlen, Dochnala, Alganowa, klamstwa omc "magistra", pijanego prezydenta
            na cmentarzu w Charkowie, akcje Polisy, dbanie o interesy Rosyjskich dostawcow
            gazu i ropy, uprzedzanie gangsterow o akcjach policji, itp. - to tylko kilka
            ostatnich lat.

"Nie chcę się wstydzić za nawiedzonych, nietolerancyjnych snobów."
            Ktory to z kandydatow rezygnujac powiedzial, ze nie widzi nikogo godnego urzedu
            wsrod pozostalych kandydatow?
            • Gość: ziutek Re: Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.05, 14:22
              Konfabulujesz przyjacielu i mogę ci tylko współczuć. Podajesz nazwiska ludzi,
              którzy nie kandydują na urząd prezydenta i nie weszli do parlamentu. Ja piszę o
              Tusku i Kaczyńskim. Druga sprawa, że afery SLD są rozdmuchane do granic
              absurdu. Tak dyskutując można się spytać o Cargo Modlin, FOZZ, Dmoy Towaraowe
              Centrum itd. Bez sensu. Powiedz co masz do zarzucenia Borowskiemu? Że należał
              do PZPR. A założyciel i ojciec chrzesny PO - Olechowski nie był szpiclem i
              członkiem PZPR. A Tusk - ponieważ nie udało się w UW - przykleił się do
              Olechowskiego. Popatrz dobrze ilu byłych PZPR-wców miłuje Tuska. Wybory
              prezydenckie to głosowanie na człowieka. Guzik mnie obchodzą przepychanki
              gangów. Głosuję na Borowskiego i gorąco namawiam, żeby nie było rozczarowań.
              Tusk lub Kaczyński to całkowity upadek Państwa i wstyd poprostu.
              • Gość: ghost Re: Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.05, 17:16
                widzisz masz problem zarzucasz innym kadydatom, że zmieniali partie, że kłamią
                a zarazem tolerujesz gości którzy zmieniali partie od PZPR przez SDRP, SLD po
                SDPL, którzy tak się w kłamstwach zakręcili że do puszczy zwiali i nie pokazali
                co obiecali.
                Wykształceni to oni są PZPR ich wysyłało na stypendia do znienawidzonych
                imperialistycznych krajów kiedy reszta miała godzinę milicyjną i ocet na
                półkach.
                Nie możesz po tylu latach zrozumieć, że nie jest istotne kto za komuny należał
                do PZPR tylko jakie funkcje pełnił. Było trzeba wtedy być niezłą szują, kanalią
                i arogantem żeby się dochapać stanowiska jakiegoś sekretarza. Ci ludzie mają to
                w genach jedno wielkie cyniczne zakłamanie. Cały ten system opierał się na
                wielkim kłamstwie (pamiętasz wtorki prasowe Urbana?). Do tego systemu potrzeba
                było odpowiednich ludzi którzy z uśmiechem na twarzy potrafili kłamać prosto w
                oczy. I co mam wierzyć, że się zmienili? Wystarczy popatrzeć na te niby
                rozdmuchane afery. Mężna Jakubowska bez zająknięcia łgała przed kamerami a jak
                ją zapędzili w róg to powiedziała z uśmiechem "kobieta zmienną jest"
                Oni poprostu mają to w genach. Sowieci mieli władzę nad Polską przez 50 lat
                dzięki takim ludziom.
              • Gość: Pawel Re: Dlaczego zagłosuję na Marka Borowskiego IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 10:48
                KONFABULUJESZ?

Proponuje nie uzywac slow, ktorych znaczenia sie nie rozumie, bo to osmiesza
                piszacego. W ktorym miejscu niby konfabulowalem (dla wyjasnienia: co sobie niby
                zmyslilem)?
              • bmxx GŁOWA pusta, wybierze miernotę TUSKA. 04.10.05, 00:28
                Ależ ziutek, masz całkowicie rację.

Jeszcze tylko do końca tygodnia trwa walka o naszą czteroletnią przyszłość.
                Wielu gó..arzy do rzeczowej dyskusji się nie nadaje.

Jeśli MICHNIK twym Idolem,
                głos na Tuska DAJ MATOLE.

Ponieważ macie kłopoty z samodzielnym myśleniem i percepcją, więc wam powtórzę:

Tylko LECH Kaczyński, po WYGRANEJ PIS-u, jest jedynym g w a r a n t e m
                powstania IV RzeczyPospolitej. To chyba oczywiste.
                Unijny lokaj TUSK, do naszej IV RP nie dorósł.
                Spiskując z agentami SB w Sejmie, pamiętnej czerwcowej nocy 1992 r. uwalił z TW
                WAŁEM-ęsą pierwszy ,lustracyjny rząd Jana Olszewskiego. Ze strachu .Już to
                jedno ówczesne zagranie dyskwalifikuje miernotę Tuska jako kandydata na
                prezydenta.
                Dzisiaj byłby takim Kwachem-bis i recenzentem poczynań rządu Marcinkiewicza.
                A na to zgody nie ma i nie będzie. A w takiej roli przegrana PO, już się
                zdążyła nam zaprezentować, i to w TV. Skandal. I jak tu z PO robić koalicję.
                Sterowany za swoimi plecami przez Balcerowicza (jakoś dziwnie nikt o nim teraz
                nie mówi )- Tusk "prezydent" - uwaliłby każdą nową, sprawiedliwą ustawę PIS-u i
                IV RP by nie powstała . Tego byście chcieli ?
                Dlatego wybór sterowanej miernoty Tuska byłby zapowiedzią i gwarantem stałego
                k o n f l i k t u Tuska-prezydenta z parlamentem a on sam kolejnym obrońcą
                grubej kreski. Taką "grubą kreską" BIS.
                Czyście aż tak zostali oślepieni fałszywymi sądażami (prognozowane zwyciestwo
                PO przeszacowano aż o 15%) i tego nie widzicie ? Ile w PO hochsztaplerki i
                kłamstwa.
                Już to wszystko przez 10-lat z Kwachem - przerabialiśmy. Ćwiczyliśmy.
                Wystarczy ? Wystarczy !

Więc, szczerze, co wybieracie?
                -rozsądne zmiany, lustrację, dekomunizację i IV RzeczPospolitą - Kaczyńskich,
                czy
                -kontynuację okrągłego stołu i "grubej kreski" a la' PO-UW - Tuska ?.

Cały propagandowy sztafaż PO z manipulowaną resztą to niepoważne , liberalne
                b r e d n i e. Chciałbyś się sam na nie nabrać przyjacielu ? Proszę bardzo.
                Wolna wola i droga.
                Są tak rzeczywiste i realne jak ten ich 19- stronicowy wirtualny
                nie istniejący - jak się okazało przy negocjacyjnym stole i w obecności TV-
                zji - program PO.( sic ! )

Więcej wiedzy i rozsądku przyda się każdemu.
                Za tydzień, już nie będzie odwrotu .
                To tyle.

• Gość: Wesoly Romek Re: GŁOWA pusta, wybierze miernotę TUSKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:44
                  bmxx napisał:
                  > Wielu gó..arzy do rzeczowej dyskusji się nie nadaje.
                  a zaraz potem

> głos na Tuska DAJ MATOLE.
                  > Ponieważ macie kłopoty z samodzielnym myśleniem i percepcją,
                  > Unijny lokaj TUSK, do naszej IV RP nie dorósł.
                  > jedno ówczesne zagranie dyskwalifikuje miernotę Tuska jako kandydata na
                  > Dlatego wybór sterowanej miernoty Tuska byłby zapowiedzią i gwarantem stałego
                  > Czyście aż tak zostali oślepieni fałszywymi sądażami (prognozowane zwyciestwo
                  > Cały propagandowy sztafaż PO z manipulowaną resztą to niepoważne , liberalne
                  > b r e d n i e.

Podpisuje sie obiema rekami pod tymi gowniarzami i rzeczowa dyskusja!
                  Szczegolna moja fascynacje w tej rzeczowej dyskusji zrobilo slowo "sądaż".
                  Jakim cudem zwolennikami Kaczynskich moga byc az tacy troglodyci?
    • Gość: adam Re: Dlaczego nie zagłosuję na Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:32
      bo nie jestem naiwny
      Tusk to kilku bogatych a reszta w nedzy
      • kklement Boś głupi. 02.10.05, 11:12
        Gość portalu: adam napisał(a):

> bo nie jestem naiwny
        > Tusk to kilku bogatych a reszta w nedzy

Możesz to jakoś rozwinąć ? Poprzeć jakimiś argumentami ? Czy tylko powtarzasz
        kretyńskie hasełka ?
      • Gość: Fakir Re: Dlaczego nie zagłosuję na Donalda Tuska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 17:58
        Kilku bogatych i reszta w nędzy to przerabialiśmy za komuny...
        Generalnie obywatele bogacą się w tych krajach gdzie się im nie przeszkadza -
        choćby generalizując oczywiscie) przez skomplikowane podatki i nadmierne
        obciązenia socjalne (rozdawnictwo też nie motywuje ludzi do działania)....

A całkiem osobno dlaczego TUSK? - jak pokazały ostanie 4 lata - premier, rząd i
        prezydent z jednej formacji to superkorupcja i prywata w skali całego kraju,
        województw i reszty administracji państwowej.... Jakas przeciwwaga MUSI BYĆ....
      • Gość: patriotaOJ! Re: Dlaczego nie zagłosuję na Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:14
        Bo jest nędznikiem duchowym

Vivat Pan Prezydent Leszek Bubel!
    • rocco-siffredi Kaszub ma mój głos 02.10.05, 13:23
      może Tuska nie kocham , nie głosowałem na po , ale populizmu, agresji( co widać
      ostatnio na wszystkich forach-płatni spamerzy) i socjalnych ciągot pisu się
      zwyczajnie boję.

• Gość: Fakir Re: Kaszub ma mój głos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 18:02
        Spamerstwo na forach jest niesamowite - nie pamietam czegos takiego od kilku lat
        przebywania w internecie - a na grupach gazety to po prostu zatrzęsienie....
        Ciekawe, że często powtarzają sie IP :)))
        • Gość: , Re: Kaszub ma mój głos IP: *.media4.pl 02.10.05, 19:12
          wiesz , kiedy widze te płatne k...y pokroju kurskiego ,noz mi sie w kieszeni
          otwiera.

a im bardziej widze to pieprzenie kaczorka , ten spam na forach, te kłamstwa
          radiomaryjców

włącz sobie RM usłyszysz jak RM jedzie po tusku

hmm mnie to tylko bardziej nakłania do głosowania na niego
          • Gość: marco-van-basten to byłem ja:marco-van basten IP: *.media4.pl 02.10.05, 19:14
            właśnie mówią jak to liberałowie tuska będą zabijać ludzi po 60tce w szpitalach
            hehehe

o teraz mówią o podatku tuska"3X18"
            dosłownie tak powiedzieli
            heheheh
            boże a już zasypiałem.
            • Gość: bez zmian Re: to byłem ja:marco-van basten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:41
              Tylko Tusk!
      • Gość: patriota OJ! Kaszub nie ma mojego głosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 00:07
        Bo głosowanie na niego nie jest żadnym tzw. "moralnym obowiązkiem". Koniec
        prywaty. Koniec rozkradania Ojczyzny

Vivat Pan Prezydent Leszek Bubel!
        • Gość: Uczciwy Re: Kaszub nie ma mojego głosu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 00:28
          Powtarzam. Nie masz racji. Tylko pan Giertych jest w stanie wznieść nasz kraj
          na wyżyny.
          • kolejar Re: Kaszub nie ma mojego głosu 03.10.05, 08:23
            Pan Giertych jest zdrajcą. Inaczej - podejrzany o współpracę z obcym mocarstwem.
            To u Giertychów - zdaje się - przypadłość rodzinna. Ech, ta miłość do Moskwy...
        • kolejar Re: Kaszub nie ma mojego głosu 03.10.05, 08:26
          A Ty "patrioto OJ!" jeszcze sobie po wolności hasasz? Aha, prorok jeszcze nie
          zdążył z nakazikiem... Jasne!
          • Gość: ginter nikt nie ma mojego glosu (kaszub tez) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:50
            znalazlem tu nicka autora Tez cz. 1. (watek Mark Happener - No 1 of Wroclaw)

I co moze tak sam bys chcial byc prezydentem? Tylko po co isc na te wybory. To i
            tak nic nie zmieni. Zostaje w domu. Nie bede robil za bydlo.
            • Gość: marco-van-basten Tusk, bo co innego? IP: *.media4.pl 04.10.05, 01:23
              nie będziesz robił za bydło?
              spokojnie
              za 3 lata kaczolandia zajmie się tobą.

myślisz ze bede głosował za tuskiem bo kocham scheta i innych?
              nie
              zagłosuję na niego bo to jedyne racjonalne wyjście z sytuacji kiedy to kaczory
              już czują władzę

a im wiecej ujadania radjomaryjnych psów, kurskich, bmxxów i innych pętaków, tym
              bardziej się utwierdzam w tej decyzji.

pozdrawiam
              • Gość: ginter Pan Kaczor Donald Tusk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 01:39
                zabraklo mi precyzji - pojdziesz jak baran na rzez.

Tu i tak nie ma wyboru kaczor i kaczka. Sam drob. Mozna sobie chyba wykopac juz
                grob.

P.S. Jak juz tak bardzo chcesz glosowac to nie marnuj dlugopisu i oddaj glos
                niewazny, a najlepiej zabierz karte do glosowania do domu. Dla wnukow na
                pamiatke totalnego zdebilenia i epidemii kaczych mozdzkow.
    • Gość: Ski JA GLOSUJE NA KACZYNSKIEGO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.05, 04:02
    • Gość: morales Re: Dlaczego zagłosuję na Donalda Tuska IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:54
      To znaczy że chcesz głosować na "kameralną prezydenturę" bo TUSK powiedział
      chce być aby moja prezydentura była: "kameralna i skromna". I to ma byc
      prezydent w czasach gdy są naprawde trudne do rozwiązania problemy w Polsce i
      Europie potrzeba energii, zaangażowania, pomysłu, twardej postawy a nie
      mazgania się i uciekania w jakąś kameralność. L. Kaczyński jest po prostu
      lepszym kandydatem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka