Dodaj do ulubionych

Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.05, 22:19
Brawo sąd. Co innego powszechne przekonanie ,a co innego dowody. Dobrze, że
są odważni sędziowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: luks Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: 81.219.217.* 06.10.05, 22:39
      biorą brali i będą brali, jeśli zamiast pracować, policja będzie robiła
      popelinę.. tu chodizło po prostu żeby gościa nastraszyć i to wszystko heh.. a co
      do płatnych cesarek to żal tylko tych dzieciątek-warzywek, które się rodzą, bo
      ginekolog czekał za długo..
    • anwb Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 06.10.05, 23:06
      Gdyby chciano scigac lekarzy nalezaloby zamknac wszytskich. Ta sprawa, jestem
      pewien nadmuchana. Pewnie doktor bidula podpadl jakiejsc glupiej adwokacce z
      selecji negatywnej korporacji, albo jakiejs jeszcze glupszej prawniczej zonusi.
      • Gość: dr Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.as1.bri.dublin.eircom.net 07.10.05, 02:04
        Musi se zlodziejstwo wsrod lekarzy skonczyc i srodowisko musi w koncu sie
        zsolidaryzowac, zastrajkowac o 3 srednie krajowe. Wtedy moze ktos w tym kraju
        zostanie z tych zdolniejszych, bo jak narazie to wiekszosc za granica.
        Lapowkarstwo to najzwyklejsze zlodziejstwo i pracujac w Polsce naogladalem sie
        tego az nadto. Jesli ktokolwiek broni lekarzy, ktorzy biora nieopodatkowane
        pieniadze to broni pospolitych zlodziei. Kiedy w koncu beda prywatne
        ubezpieczenia. To takie proste.
        • Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 06:45
          W innym wątku na temat p. dr W. pisałem o lekarzu Polaku który był ordynatorem
          w Berlinie i go złapano jak brał 100 euro łapówki, więc proszę nie tłumaczcie
          łapówkarstwa niskimi zarobkami lekarzy. Ci ludzie nie zadawalają się jakimiś
          sensownymi kwotami choćby np. 100 euro to są sumy z sufitu wzięte, i to
          powoduje agresję ludzi. I jeszcze te bezczelne tłumaczenie się, że oni muszą
          się tyle uczyć, a ludzie po innych kierunkach studiów to co nie muszą, też cały
          czas się dokształcają zresztą na własny koszt i nie mają możliwości na
          dorabianie więc jak taki oszust dr śmie go naciągać?!
        • Gość: bakszysz Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: 139.48.178.* 07.10.05, 18:47
          Rektor odpowiada za swoich ludzi.
          Korupcja i brak etyki to realia na AM.
          Rektor nic nie robi w tej sprawie.
          To jest skandal.
          Rozwiazanie.Zamknac AM.Otworzyc wydzial lekarski na UW.

• Gość: Doc Re: Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.05, 14:25
            Jestem za
            • Gość: lekarz Re: Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: *.cg.shawcable.net 10.10.05, 23:05
              Czas skonczyc z nepotyzmem i korupcja na AM.
              Ostatnim dowodem jest nadanie Doktora H.C. panu Zollowi.
              Pan Zoll to szwagier Paradowskiego.
              Przyklad idzie od gory.Brak etyki i rozpad moralny na AM trwa.
              Proponuje zlikwidowac AM.Rozbic system profesoesko-ordynatorski.
              Otworzyc wydzial lekarski na UW w miejsce AM.
              Wyeliminowac Paradowskich i jemu podobnych z przyszlego wydzialu lekarskego.
              Odnowa moralna w zawodzie lekarskim jest nakazem chwili.
              • Gość: xyz Re: Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: 139.48.152.* 11.10.05, 03:05
                "Mloty do roboty,czerwone ptaki do paki"
      • Gość: ewa Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.awf.wroc.pl 07.10.05, 10:18
        Temu Panu już dawno się należało i to nie tylko za branie łapówek ale za brak
        fachowości.Mnie dość skutecznie przewiózłby na tamten świat podając
        znieczulenie ze składnikiem , na który byłam uczulona /pomimo moich
        informacji/.Już pomijam, że było to konieczne aby wykonać zabieg aborcji / w
        zacisznym gabinecie zamkniętym na klucz tuż obok izby przyjęć/.To jeszcze nie
        koniec.Można również wyjść w trakcie wykonywania zabiegu, zostawiejąc
        zdesperowaną pacjentkę samą zamkniętą na klucz, bo profesor raptem
        wzywa.Wyszłam z tego cało ale mogło być inaczej.Może mu dołożą i uda się że
        nikt nie przepłaci takiej wizyty życiem.Pozdrawiam.
        • Gość: killla Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.05, 12:20
          to co piszesz jest przerażające, nie myślałaś o zgłoszeniu tego do
          prokuratury ? przecież jakaś inna kobieta, która miała zabieg po tobie mogła
          mieć mniej szczęścia...
        • Gość: dr Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 12:33
          Małgosiu, uwierz, to na prawdę dobry lekarz a Twoja niechęć do niego jest
          chorobą.
          • Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 12:46
            Dobry!! - przepraszam w a jakim sensie?, to niby bez powodu kobiety są takie
            rozżalone, jakaś bezpodstawna awersja i tak po nim jeżdżą - jak takiś dobry
            kolega to niech leczy twoją żonę i resztę rodziny, jak dostaniesz dobry opieprz
            od swoich pań to przestaniesz być taki lojalny wobec kolegi.
        • Gość: renata Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 21:03
          Ostro. Widzę, znasz sie na rzeczy.No to udowodnij mu bład w sztuce. Co jak co
          ale konowałem to on nie jest. A jak się płaci, to zawsze boli... A przeciez
          aborcja niedozwolona....
      • Gość: pamiętliwy Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: 81.219.217.* 07.10.05, 12:09
        W 1991 roku dr Andrzej W. dopuścił się plagiatu i fałszerwstwa znaczej części
        swojej pracy habilitacyjnej. Kilka razy pisał o tym znany wrocławski
        dziennikarz. Kiedy wybuchła afera, doktorowi uniemożliwiono hablitację. Chyba
        nie wyciągnął wniosków.
        • Gość: pamiętliwy lux Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 13:01
          Hej, to ty jesteś lux czy pamietliwy? Dra W. rozrabiają koledzy po fachu, to
          widac. Wyciągną wszystko. A tak na prawde, to doskonały lekarz. Pokażcie
          coc jkendą sprawę o błąd w sztuce. Inni z tej kliniki majatakich spraw po kilka.
    • Gość: hihihi Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:38
      mogli poczekać ze 2 tyg. Kaczory przy władzy to puszka pewna. Nie bedzie już
      odważnych sądziów. A tak na marginesie, ja bym chciał, żeby nie byli odważni
      tylko sprawiedliwi.
      • Gość: Pacjentka z Wrocka Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:57
        Przepraszam,a jak brzmi nazwisko Andrzeja W ? Sama lecze sie u ginekologa
        Andrzeja W ( we Wroclawiu ) i martiwe sie czy informacje ( dotyczace jego braku
        kompetencji) nie dotyczacą niego !
        • Gość: Zuzka Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.cust.tele2.pl 07.10.05, 16:24
          Czyzby chodzilo o Wilczynskiego? Napiszcie, bo inaczej - tak jak teraz - zaczna
          padac niewinne nazwiska, a plotki szybko sie roznosza...
          • Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 16:41
            Oj Zuzka,nie strasz! człowiek został wypuszczony, nie ma jeszcze rozprawy więc
            dlaczego operujesz nazwiskiem, może to o kogoś innego chodzi.
            • czarna_rozpacz Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 07.10.05, 17:48
              www.info.am.wroc.pl/jednostki/60ginpl.html
    • Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 16:24
      To nie, dlatego że zależy mi na tym, aby dr W siedział, ale jest to bardzo
      dziwna sprawa, policja przez rok rozpracowywała człowieka i co na koniec
      spaprali sprawę wchodząc do niego do gabinetu, zamiast pacjentki z łapówką, na
      którą czekał dr W. (po co?). Jestem ciekawy, kto prowadził tę sprawę, chyba
      jakiś lekko cofnięty, przecież tu widać ewidentne błędy - "złapali go, ale
      uciekł".
      • Gość: Agnieszka a szkoda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:05
        Nic kompletnie nic nie tłumaczy łapówkarstwa.Koniec kropka.
        • Gość: niedowiary Re: a szkoda!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 18:55
          Agnieszko masz zupełną rację tylko zarobki w kraju są tak niskie, że ludzie
          próbują sobie dorobić do pensji a nie zawsze jest to zgodne z prawem jak to
          jest w przypadku lekarzy. Jak raz zakosztowali lekkiego grosza to potem gdzieś
          tam się pogubili, tracąc kontakt z rzeczywistością i nie potrafią zrozumieć, że
          Ty czy inna pacjentka musi żyć z gołej pensji i nie koniecznie jest to wina jak
          to oni lekarze twierdzą złego wykształcenia.
          I myślę, że nie można być aż tak surowym w swoich osądach, tzw. chęci zemsty.
          Mimo że są to ludzie inteligentni, jednak nie są wstanie zrozumieć, że robią
          źle, oni są przekonani, że to, co robią jest normalne,wg. nich są to dodatkowe
          profity za pracę które im się słusznie należą. Na swój sposób to są chorzy
          ludzie, do których nie dociera co jest etyczne, a co nie.
          • Gość: docent Re: a szkoda!!! IP: *.client.dsl.net 07.10.05, 19:52
            predzej czy pozniej sie nim zajeli..
          • Gość: docent do "niedowiary" IP: *.client.dsl.net 07.10.05, 19:57
            wydaje mi sie "niedowiary" ze znasz andrzeja i zdajesz sobie sprawe z tego, ze
            to co napisales o biedzie, dorabianiu do pensji itp sie do niego zupelnie nie
            odnosi!! to jest czlowiek plawiacy sie w luksusie... .zastanow sie co ty
            wypisujesz. to nie jest kwestia etyki, tlko chciwosci, lapowkarstwa, i
            zwyczajnego hamstwa!!!i nie ma na to zadnego usprawiedliwinia!!
            • Gość: bakszysz Brak etyki na Akademii Medycznej IP: 139.48.178.* 07.10.05, 20:21
              To jest brak etyki.
              Ten czlowiek nie dziala w interesie pacjentki.
              On jest nieetyczny.
            • Gość: niedowiary Re: do "docenta" IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 22:24
              >Zrobił mi w swoim prywatnym gabinecie zabieg usunięcia
              >guza, którego jak się później okazało nie było. Na jego nieszczęście dał mi
              >zdjęcie usg tego pseudo guza. To była tętnica, a nie guz. Potwierdziło to
              >wielu lekarzy.

Nadal będę uważał, że branie łapówek to jeszcze nie jest takie zło (nieetyczny
              czyn) w porównaniu z tym, co poniżej napisała mar79b,to jest wręcz porażająca
              sprawa - wg mnie stawianie złej diagnozy jak pisze mar79b w celu uzyskania
              korzyści materialnych to jest nic innego jak przestępstwo, ale miejmy nadzieję,
              że to była pomyłka, która może zdarzyć się najlepszemu specjaliście, – bo
              dlaczego zaraz zakładać, że wszyscy ludzie to kanalie.

Zastanawia mnie, jakim cudem wywnioskowałeś, że ja popieram tego typu praktyki.
              Właśnie, dlatego wciągnął mnie ten temat, że jestem tym wszystkim
              zbulwersowany, a w szczególności, że można stawiać celowo złe diagnozy
              krzywdząc kobiety, pacjentki - ale tak naprawdę to do końca nie wiemy czy to
              prawda czy pomówienie, jakaś zawiść ludzka, złość w celu zniszczenia dr W.,
              więc lepiej zachować w tej sprawie rozwagę, aby człowieka jeszcze bardziej nie
              pogrążyć.
      • Gość: obserwator Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 18:58
        To wyjątkowo celny post. Wygląda na to, że nic nie wychodziło, więc postanowili
        go przydusic,jak za dawnych czasów. Jak na "seryjnego" łapownika efekt jest
        mizerny. Natomiast w poczekalni u W. od roku dziewczyny skarżyły się, że są
        nakłaniane do oskarżania W. Nic dziwnego, że się spodziewał aresztowania.

Dziś usłyszałem, że wiceszef NFZ zostal aresztowany za złe zafakturowanie
        rachunku z restauracji. "Tylko tyle na razie moglismy udowodnić" powiedział
        rzecznik ABW. Zgroza.

W. zostal uderzony bardzo mocno. Jak dotąd żaden lekarz we wrocławiu nie
        zostal skazany na więzienie. A przeciez "zbrodnie" naszych psychiatrów - lewe
        zaświadczenia dla bandytów to cos o wiele gorszego i niż dobrowolnie płacone
        w gabinecie "dowody wdzieczności". Znaj proporcjum mociumpanie- złota maksyma

Moja zona i córka leczyły się u wielu. W. nie jest tani- ale i tak wizyta u
        neigo jest tańsza niż u wielu profesorów. Po 20 latach leczenia zawsze będę
        twierdził , że to świetny lekarz.
        • Gość: obserwator Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 19:00
          PS. Chodziło mi o post zamiszczony przez "niedowiary"
        • Gość: chojna Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:09
          Nigdy nie dałam i nie dam w państwowej placówce służby zdrowia ginekologowi
          "łapę".I radze to robić. Nie będzie problemu. Jeżeli decuduję się na wizytę
          prywatną, to muszę się liczyć z płaceniem. Cennik powinien wisieć. Zarówno w
          państwowej jak i w prywatnej praktyce obowiązują te same zasady: rzetelność, nie
          można kłamać i wmawiać choroby, wtedy kiedy jej nie ma. Łapownictwo można
          zlikwidować, nie tylko w służbie zdrowia, solidarnie nie dając łapówek.
        • Gość: realista Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 23:01
          Świetny lekarz jak popełni czyn zabroniony to jest byłym świetnym lekarzem.
      • Gość: rambo Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 21:06
        zapomnieli koledzy, ze w nich to tez moze uderzyć.. I dobrze.Ale człowieka
        złamali.
    • mar79b Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 07.10.05, 20:58
      To oszust i tyle!! Szkoda słów, powinien siedzieć nie tyle za łapówki, co za
      oszustwa i naciąganie. Zrobił mi w swoim prywatnym gabinecie zabieg usunięcia
      guza, którego jak się później okazało nie było. Na jego nieszczęście dał mi
      zdjęcie usg tego pseudo guza. To była tętnica, a nie guz. Potwierdziło to wielu
      lekarzy. Sprawa wydała się zupełnym przypadkiem- chciałam pójść po zabiegu do
      kontroli i okazało się, że DR W. wyjechał. Poszłam do innego lekarza i prawda
      wyszła, a ja byłam uboższa o 1300 zł.
      • Gość: Moana Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 22:21
        I co usunął Ci tętnicę? Naprawdę w to wierzysz? Problem w tym, że W. zna się na
        USG i może dlatego nigdy mu żadna pacjentka nie zeszła. Konowałem i oszustem
        był ten, kto na podstawie USG określił naturę widocznej zmiany tkanki.

Nieszczęściem W. jest,że grupa jego "kolegów" wmawia kobietom, że były źle
        leczone. Chodzi o podział rynku i tyle.

Dlaczego nie poszłaś do prokuratury?
        • Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 22:27
          > Chodzi o podział rynku i tyle.

No co ty, to by się zagryzali z powodu przejęcia pacjentów?
          • czarna_rozpacz Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 07.10.05, 22:39
            tak to jest miedzy kolegami ginekologami:)
    • Gość: ja Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 23:20
      ten lekarz takze naciagal kobiety w swoim prywatnym gabinecie na zabiegi za
      700-900 PLN. wmawial im ze potrzebny im jest zabieg za takie kwoty a w
      rzeczywistosci schorzenia byly zmyslone
      • Gość: lekarz Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.cg.shawcable.net 08.10.05, 20:39
        Co za kutas!
    • mar79b Do niedowiarków 08.10.05, 22:10
      Nie usunął mi tętnicy, po prostu mnie uśpił i nie zrobił nic. Obudziłam się i
      poszłam do domu. Potem czekałam na wyniki histopatol. ale nie doczekałam się
      ich, bo dr wyjechał. Do prokuratury nie poszłam choć miałam zamiar, ale
      doktorek jest na tyle cwany, że nie prowadzi kartotek, tylko klika coś u siebie
      w komputerze.Więc tak naprawdę by się wszystkiegto wyparł. W jego gabinecie
      nawet nie ma cennika, tylko sypie ceny z kosmosu na twarz. Doktor W. jest
      bardzo znany na internetowej czarnej liście ginekologów. Polecam poczytać.Tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka