Gość: sprawiedliwy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.05, 22:19 Brawo sąd. Co innego powszechne przekonanie ,a co innego dowody. Dobrze, że są odważni sędziowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luks Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: 81.219.217.* 06.10.05, 22:39 biorą brali i będą brali, jeśli zamiast pracować, policja będzie robiła popelinę.. tu chodizło po prostu żeby gościa nastraszyć i to wszystko heh.. a co do płatnych cesarek to żal tylko tych dzieciątek-warzywek, które się rodzą, bo ginekolog czekał za długo.. Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 06.10.05, 23:06 Gdyby chciano scigac lekarzy nalezaloby zamknac wszytskich. Ta sprawa, jestem pewien nadmuchana. Pewnie doktor bidula podpadl jakiejsc glupiej adwokacce z selecji negatywnej korporacji, albo jakiejs jeszcze glupszej prawniczej zonusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.as1.bri.dublin.eircom.net 07.10.05, 02:04 Musi se zlodziejstwo wsrod lekarzy skonczyc i srodowisko musi w koncu sie zsolidaryzowac, zastrajkowac o 3 srednie krajowe. Wtedy moze ktos w tym kraju zostanie z tych zdolniejszych, bo jak narazie to wiekszosc za granica. Lapowkarstwo to najzwyklejsze zlodziejstwo i pracujac w Polsce naogladalem sie tego az nadto. Jesli ktokolwiek broni lekarzy, ktorzy biora nieopodatkowane pieniadze to broni pospolitych zlodziei. Kiedy w koncu beda prywatne ubezpieczenia. To takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 06:45 W innym wątku na temat p. dr W. pisałem o lekarzu Polaku który był ordynatorem w Berlinie i go złapano jak brał 100 euro łapówki, więc proszę nie tłumaczcie łapówkarstwa niskimi zarobkami lekarzy. Ci ludzie nie zadawalają się jakimiś sensownymi kwotami choćby np. 100 euro to są sumy z sufitu wzięte, i to powoduje agresję ludzi. I jeszcze te bezczelne tłumaczenie się, że oni muszą się tyle uczyć, a ludzie po innych kierunkach studiów to co nie muszą, też cały czas się dokształcają zresztą na własny koszt i nie mają możliwości na dorabianie więc jak taki oszust dr śmie go naciągać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakszysz Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: 139.48.178.* 07.10.05, 18:47 Rektor odpowiada za swoich ludzi. Korupcja i brak etyki to realia na AM. Rektor nic nie robi w tej sprawie. To jest skandal. Rozwiazanie.Zamknac AM.Otworzyc wydzial lekarski na UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.05, 14:25 Jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: *.cg.shawcable.net 10.10.05, 23:05 Czas skonczyc z nepotyzmem i korupcja na AM. Ostatnim dowodem jest nadanie Doktora H.C. panu Zollowi. Pan Zoll to szwagier Paradowskiego. Przyklad idzie od gory.Brak etyki i rozpad moralny na AM trwa. Proponuje zlikwidowac AM.Rozbic system profesoesko-ordynatorski. Otworzyc wydzial lekarski na UW w miejsce AM. Wyeliminowac Paradowskich i jemu podobnych z przyszlego wydzialu lekarskego. Odnowa moralna w zawodzie lekarskim jest nakazem chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Rektor AM winny korupcji koniec AM IP: 139.48.152.* 11.10.05, 03:05 "Mloty do roboty,czerwone ptaki do paki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.awf.wroc.pl 07.10.05, 10:18 Temu Panu już dawno się należało i to nie tylko za branie łapówek ale za brak fachowości.Mnie dość skutecznie przewiózłby na tamten świat podając znieczulenie ze składnikiem , na który byłam uczulona /pomimo moich informacji/.Już pomijam, że było to konieczne aby wykonać zabieg aborcji / w zacisznym gabinecie zamkniętym na klucz tuż obok izby przyjęć/.To jeszcze nie koniec.Można również wyjść w trakcie wykonywania zabiegu, zostawiejąc zdesperowaną pacjentkę samą zamkniętą na klucz, bo profesor raptem wzywa.Wyszłam z tego cało ale mogło być inaczej.Może mu dołożą i uda się że nikt nie przepłaci takiej wizyty życiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killla Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.05, 12:20 to co piszesz jest przerażające, nie myślałaś o zgłoszeniu tego do prokuratury ? przecież jakaś inna kobieta, która miała zabieg po tobie mogła mieć mniej szczęścia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 12:33 Małgosiu, uwierz, to na prawdę dobry lekarz a Twoja niechęć do niego jest chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 12:46 Dobry!! - przepraszam w a jakim sensie?, to niby bez powodu kobiety są takie rozżalone, jakaś bezpodstawna awersja i tak po nim jeżdżą - jak takiś dobry kolega to niech leczy twoją żonę i resztę rodziny, jak dostaniesz dobry opieprz od swoich pań to przestaniesz być taki lojalny wobec kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 21:03 Ostro. Widzę, znasz sie na rzeczy.No to udowodnij mu bład w sztuce. Co jak co ale konowałem to on nie jest. A jak się płaci, to zawsze boli... A przeciez aborcja niedozwolona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętliwy Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: 81.219.217.* 07.10.05, 12:09 W 1991 roku dr Andrzej W. dopuścił się plagiatu i fałszerwstwa znaczej części swojej pracy habilitacyjnej. Kilka razy pisał o tym znany wrocławski dziennikarz. Kiedy wybuchła afera, doktorowi uniemożliwiono hablitację. Chyba nie wyciągnął wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętliwy lux Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 13:01 Hej, to ty jesteś lux czy pamietliwy? Dra W. rozrabiają koledzy po fachu, to widac. Wyciągną wszystko. A tak na prawde, to doskonały lekarz. Pokażcie coc jkendą sprawę o błąd w sztuce. Inni z tej kliniki majatakich spraw po kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:38 mogli poczekać ze 2 tyg. Kaczory przy władzy to puszka pewna. Nie bedzie już odważnych sądziów. A tak na marginesie, ja bym chciał, żeby nie byli odważni tylko sprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka z Wrocka Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:57 Przepraszam,a jak brzmi nazwisko Andrzeja W ? Sama lecze sie u ginekologa Andrzeja W ( we Wroclawiu ) i martiwe sie czy informacje ( dotyczace jego braku kompetencji) nie dotyczacą niego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.cust.tele2.pl 07.10.05, 16:24 Czyzby chodzilo o Wilczynskiego? Napiszcie, bo inaczej - tak jak teraz - zaczna padac niewinne nazwiska, a plotki szybko sie roznosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 16:41 Oj Zuzka,nie strasz! człowiek został wypuszczony, nie ma jeszcze rozprawy więc dlaczego operujesz nazwiskiem, może to o kogoś innego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 07.10.05, 17:48 www.info.am.wroc.pl/jednostki/60ginpl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 16:24 To nie, dlatego że zależy mi na tym, aby dr W siedział, ale jest to bardzo dziwna sprawa, policja przez rok rozpracowywała człowieka i co na koniec spaprali sprawę wchodząc do niego do gabinetu, zamiast pacjentki z łapówką, na którą czekał dr W. (po co?). Jestem ciekawy, kto prowadził tę sprawę, chyba jakiś lekko cofnięty, przecież tu widać ewidentne błędy - "złapali go, ale uciekł". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka a szkoda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:05 Nic kompletnie nic nie tłumaczy łapówkarstwa.Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: a szkoda!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 18:55 Agnieszko masz zupełną rację tylko zarobki w kraju są tak niskie, że ludzie próbują sobie dorobić do pensji a nie zawsze jest to zgodne z prawem jak to jest w przypadku lekarzy. Jak raz zakosztowali lekkiego grosza to potem gdzieś tam się pogubili, tracąc kontakt z rzeczywistością i nie potrafią zrozumieć, że Ty czy inna pacjentka musi żyć z gołej pensji i nie koniecznie jest to wina jak to oni lekarze twierdzą złego wykształcenia. I myślę, że nie można być aż tak surowym w swoich osądach, tzw. chęci zemsty. Mimo że są to ludzie inteligentni, jednak nie są wstanie zrozumieć, że robią źle, oni są przekonani, że to, co robią jest normalne,wg. nich są to dodatkowe profity za pracę które im się słusznie należą. Na swój sposób to są chorzy ludzie, do których nie dociera co jest etyczne, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Re: a szkoda!!! IP: *.client.dsl.net 07.10.05, 19:52 predzej czy pozniej sie nim zajeli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent do "niedowiary" IP: *.client.dsl.net 07.10.05, 19:57 wydaje mi sie "niedowiary" ze znasz andrzeja i zdajesz sobie sprawe z tego, ze to co napisales o biedzie, dorabianiu do pensji itp sie do niego zupelnie nie odnosi!! to jest czlowiek plawiacy sie w luksusie... .zastanow sie co ty wypisujesz. to nie jest kwestia etyki, tlko chciwosci, lapowkarstwa, i zwyczajnego hamstwa!!!i nie ma na to zadnego usprawiedliwinia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakszysz Brak etyki na Akademii Medycznej IP: 139.48.178.* 07.10.05, 20:21 To jest brak etyki. Ten czlowiek nie dziala w interesie pacjentki. On jest nieetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: do "docenta" IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 22:24 >Zrobił mi w swoim prywatnym gabinecie zabieg usunięcia >guza, którego jak się później okazało nie było. Na jego nieszczęście dał mi >zdjęcie usg tego pseudo guza. To była tętnica, a nie guz. Potwierdziło to >wielu lekarzy. Nadal będę uważał, że branie łapówek to jeszcze nie jest takie zło (nieetyczny czyn) w porównaniu z tym, co poniżej napisała mar79b,to jest wręcz porażająca sprawa - wg mnie stawianie złej diagnozy jak pisze mar79b w celu uzyskania korzyści materialnych to jest nic innego jak przestępstwo, ale miejmy nadzieję, że to była pomyłka, która może zdarzyć się najlepszemu specjaliście, – bo dlaczego zaraz zakładać, że wszyscy ludzie to kanalie. Zastanawia mnie, jakim cudem wywnioskowałeś, że ja popieram tego typu praktyki. Właśnie, dlatego wciągnął mnie ten temat, że jestem tym wszystkim zbulwersowany, a w szczególności, że można stawiać celowo złe diagnozy krzywdząc kobiety, pacjentki - ale tak naprawdę to do końca nie wiemy czy to prawda czy pomówienie, jakaś zawiść ludzka, złość w celu zniszczenia dr W., więc lepiej zachować w tej sprawie rozwagę, aby człowieka jeszcze bardziej nie pogrążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 18:58 To wyjątkowo celny post. Wygląda na to, że nic nie wychodziło, więc postanowili go przydusic,jak za dawnych czasów. Jak na "seryjnego" łapownika efekt jest mizerny. Natomiast w poczekalni u W. od roku dziewczyny skarżyły się, że są nakłaniane do oskarżania W. Nic dziwnego, że się spodziewał aresztowania. Dziś usłyszałem, że wiceszef NFZ zostal aresztowany za złe zafakturowanie rachunku z restauracji. "Tylko tyle na razie moglismy udowodnić" powiedział rzecznik ABW. Zgroza. W. zostal uderzony bardzo mocno. Jak dotąd żaden lekarz we wrocławiu nie zostal skazany na więzienie. A przeciez "zbrodnie" naszych psychiatrów - lewe zaświadczenia dla bandytów to cos o wiele gorszego i niż dobrowolnie płacone w gabinecie "dowody wdzieczności". Znaj proporcjum mociumpanie- złota maksyma Moja zona i córka leczyły się u wielu. W. nie jest tani- ale i tak wizyta u neigo jest tańsza niż u wielu profesorów. Po 20 latach leczenia zawsze będę twierdził , że to świetny lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 19:00 PS. Chodziło mi o post zamiszczony przez "niedowiary" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojna Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:09 Nigdy nie dałam i nie dam w państwowej placówce służby zdrowia ginekologowi "łapę".I radze to robić. Nie będzie problemu. Jeżeli decuduję się na wizytę prywatną, to muszę się liczyć z płaceniem. Cennik powinien wisieć. Zarówno w państwowej jak i w prywatnej praktyce obowiązują te same zasady: rzetelność, nie można kłamać i wmawiać choroby, wtedy kiedy jej nie ma. Łapownictwo można zlikwidować, nie tylko w służbie zdrowia, solidarnie nie dając łapówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 23:01 Świetny lekarz jak popełni czyn zabroniony to jest byłym świetnym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 21:06 zapomnieli koledzy, ze w nich to tez moze uderzyć.. I dobrze.Ale człowieka złamali. Odpowiedz Link Zgłoś
mar79b Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 07.10.05, 20:58 To oszust i tyle!! Szkoda słów, powinien siedzieć nie tyle za łapówki, co za oszustwa i naciąganie. Zrobił mi w swoim prywatnym gabinecie zabieg usunięcia guza, którego jak się później okazało nie było. Na jego nieszczęście dał mi zdjęcie usg tego pseudo guza. To była tętnica, a nie guz. Potwierdziło to wielu lekarzy. Sprawa wydała się zupełnym przypadkiem- chciałam pójść po zabiegu do kontroli i okazało się, że DR W. wyjechał. Poszłam do innego lekarza i prawda wyszła, a ja byłam uboższa o 1300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moana Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.05, 22:21 I co usunął Ci tętnicę? Naprawdę w to wierzysz? Problem w tym, że W. zna się na USG i może dlatego nigdy mu żadna pacjentka nie zeszła. Konowałem i oszustem był ten, kto na podstawie USG określił naturę widocznej zmiany tkanki. Nieszczęściem W. jest,że grupa jego "kolegów" wmawia kobietom, że były źle leczone. Chodzi o podział rynku i tyle. Dlaczego nie poszłaś do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.10.05, 22:27 > Chodzi o podział rynku i tyle. No co ty, to by się zagryzali z powodu przejęcia pacjentów? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany 07.10.05, 22:39 tak to jest miedzy kolegami ginekologami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.05, 23:20 ten lekarz takze naciagal kobiety w swoim prywatnym gabinecie na zabiegi za 700-900 PLN. wmawial im ze potrzebny im jest zabieg za takie kwoty a w rzeczywistosci schorzenia byly zmyslone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Ginekolog Andrzej W. nie został aresztowany IP: *.cg.shawcable.net 08.10.05, 20:39 Co za kutas! Odpowiedz Link Zgłoś
mar79b Do niedowiarków 08.10.05, 22:10 Nie usunął mi tętnicy, po prostu mnie uśpił i nie zrobił nic. Obudziłam się i poszłam do domu. Potem czekałam na wyniki histopatol. ale nie doczekałam się ich, bo dr wyjechał. Do prokuratury nie poszłam choć miałam zamiar, ale doktorek jest na tyle cwany, że nie prowadzi kartotek, tylko klika coś u siebie w komputerze.Więc tak naprawdę by się wszystkiegto wyparł. W jego gabinecie nawet nie ma cennika, tylko sypie ceny z kosmosu na twarz. Doktor W. jest bardzo znany na internetowej czarnej liście ginekologów. Polecam poczytać.Tyle Odpowiedz Link Zgłoś