Gość: Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 16:53 Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklame jakiejś kawy. Jak się bronić? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwas Re: Reklama atakuje!!! 18.09.02, 16:54 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklame > jakiejś kawy. ja teeeez!mk cafe.a ja nie znosze kawy.myslalem,ze komp mi sie rozkraczyl,albo ma wirusa Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jak się bronić 18.09.02, 18:05 DJakąś metodą byłoby propagowanie bojkotu reklamodawcy: MK Cafe. Jak mu spadnie sprzedaż, to sam się wycofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Jak się bronić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 18:11 indris napisał: > DJakąś metodą byłoby propagowanie bojkotu reklamodawcy: MK Cafe. Jak mu spadnie > > sprzedaż, to sam się wycofa. hehe cos mi sie wydaje,że raczej wzrośnie reklama reklama pranie mózgu juz od rana ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Reklama atakuje!!! IP: 62.8.156.* 18.09.02, 18:12 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklame > jakiejś kawy. > Jak się bronić? > ;-) Może zmień przeglądarkę? Wielokrotnie wchodziłem dzisiaj na portal Gazety ale nie zauważyłem, żeby atakowała mnie jakaś reklama. Używam Opery. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Reklama atakuje!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 19:30 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklam > e > > jakiejś kawy. > > Jak się bronić? > > ;-) > > Może zmień przeglądarkę? Wielokrotnie wchodziłem dzisiaj na portal Gazety ale n > ie zauważyłem, żeby atakowała mnie jakaś reklama. Używam Opery. > J. aha,czy ktoś inny też ma reklamę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabłko Re: Reklama atakuje!!! IP: *.biuro.kom / 10.102.5.* 18.09.02, 20:08 Gość portalu: Rafis napisał(a): > > aha,czy ktoś inny też ma reklamę? u mnie parę razy sie juz to pojawiło ale wiem że jest taki programik co się zwie ads killer i mozna go ściagnąć ale blizej sie nie orientuje ...jak sie mozna domyslć dzięki niemu reklamy nie pokazują sie ...pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁULFSPAJDER Re: Reklama atakuje!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 23:37 kolego ciesz sie ze to nie WOŁOSZAŃSKI :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arq Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 22.09.02, 01:38 Nie tylko atakują nas reklamy w internecie (np. na portalu Gazety), ale najbardziej mnie wkurza, jak "w godzinach szczytu" w Przejściu Świdnickim i na pl. Dominikańskim (kojarzącym się ostatnio z galerią <bllle>) stoją "wciskacze ulotek" i to w takim miejscu, że nie sposób ich ominąć, żeby nie wpaść na innych przechodniów. A efekt jest taki, że potem całe ulice i chodniki są zaśmiecone tym, co ludzie wzięli do ręki 2 kroki temu... Ja nie biorę nigdy tej makulatury, bo już wystarczy, że ktoś mi tym śmieci pod drzwiami domu. Kiedyś moja koleżanka nazbierała od takich "ulotkowiczów" pełno rekalm i jak jakiś następny próbował jej wetknąć coś nowego, powiedziała: "A może się wymienimy". Ja niestety nie mam aż takiej cierpliwości i poczucia humoru, jak ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: 62.233.154.* 22.09.02, 07:15 rzeczywiscie najskuteczniejsza obrona przed reklamami w sieci jest zmiana przegladarki. tu uklon w strone jurka :)) zadne dodatki do IE nie dzialaja tak skutecznie jak F12 w "operze" i zaptaszkowanie opcji "blokuj wyskakujace okienka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pafik Re: Ulotkowcy kierują ruchem 22.09.02, 23:41 Gość portalu: cyfer napisał(a): > zadne dodatki do IE nie dzialaja tak > skutecznie jak F12 w "operze" i zaptaszkowanie opcji "blokuj wyskakujace > okienka" :) ZoneAlarm Pro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 10:25 Gość portalu: Arq napisał(a): ) stoją "wcis > kacze > ulotek" i to w takim miejscu, że nie sposób ich ominąć, żeby nie wpaść na > innych przechodniów. A efekt jest taki, że potem całe ulice i chodniki są > zaśmiecone tym, co ludzie wzięli do ręki 2 kroki temu... > nie sądzisz,że wyżej opisany efekt jest raczej skutkiem braku wychowania Polaków(rzucanie smieci byle gdzie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arq Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 22.09.02, 14:54 Uważam, że Polacy to w ogóle dziwny naród. Dają za darmo, to trzeba wziąć (nie ważne czy ulotkę, czy jogurt na granicy daty ważności), a potem ciep... byle gdzie, komuś pod nogi, bo ten kto rzuca tamtędy wracać nie będzie, więc mu już ten śmieć nie zawadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterandtesttiubbe Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:47 Gość portalu: Arq napisał(a): > Uważam, że Polacy to w ogóle dziwny naród. Dają za darmo, to trzeba wziąć (nie > ważne czy ulotkę, czy jogurt na granicy daty ważności), a potem ciep... byle > gdzie, komuś pod nogi, bo ten kto rzuca tamtędy wracać nie będzie, więc mu już > ten śmieć nie zawadzi. >> a ja zawsze biore ulotki dlatego ze to jest PRACA tych mlodych ludzi !!! którym cos sie chce robić a nie tylko łazic do " bidula " po kase .A ze zaraz to wyrzucam do kosza to jest to moja sprawa i strata firmy reklamujacej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:52 Gość portalu: piterandtesttiubbe napisał(a): > >> a ja zawsze biore ulotki dlatego ze to jest PRACA tych mlodych ludzi ! > !! > którym cos sie chce robić a nie tylko łazic do " bidula " po kase .A ze zaraz > to wyrzucam do kosza to jest to moja sprawa i strata firmy reklamujacej . Też mam takie podejście,zawsze biore te ulotki. Chodzi tylko o to żeby wyrzucać je do śmietnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 15:37 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Gość portalu: Arq napisał(a): > > ) stoją "wcis > > kacze > > ulotek" i to w takim miejscu, że nie sposób ich ominąć, żeby nie wpaść na > > innych przechodniów. A efekt jest taki, że potem całe ulice i chodniki są > > zaśmiecone tym, co ludzie wzięli do ręki 2 kroki temu... > > > nie sądzisz,że wyżej opisany efekt jest raczej skutkiem braku wychowania > Polaków(rzucanie smieci byle gdzie)? A nie sądzicie, że to także efekt uboczny braku koszy na smieci? Czasem trzeba przejść spory kawał miasta z owym smieciem ulotkowycm w ręce żeby znależć kosz do którego można go wyrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:50 Gość portalu: Jagoda napisał(a): > A nie sądzicie, że to także efekt uboczny braku koszy na smieci? Czasem trzeba > przejść spory kawał miasta z owym smieciem ulotkowycm w ręce żeby znależć kosz > do którego można go wyrzucić? nie sądze!!! po pierwsze ulotki rozdawane sa w centrum a tam jest dużo śmietników po drugie nikt nie zmusza ludzi do brania tych ulotek(jak nie potrzebujesz to nie bierz) Niech Polacy wreszcie wezma odpowiedzialnośc za swoje czyny, bo jak na razie każdy szuka przyczyn w kosmosie!!! Spróbujmy to ułatwia życie!!! Odpowiedz Link Zgłoś