Dodaj do ulubionych

Reklama atakuje!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 16:53
Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklame
jakiejś kawy.
Jak się bronić?
;-)
Obserwuj wątek
    • kiwas Re: Reklama atakuje!!! 18.09.02, 16:54
      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklame
      > jakiejś kawy.

ja teeeez!mk cafe.a ja nie znosze kawy.myslalem,ze komp mi sie rozkraczyl,albo
      ma wirusa
    • indris Jak się bronić 18.09.02, 18:05
      DJakąś metodą byłoby propagowanie bojkotu reklamodawcy: MK Cafe. Jak mu spadnie
      sprzedaż, to sam się wycofa.
      • Gość: Rafis Re: Jak się bronić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 18:11
        indris napisał:

> DJakąś metodą byłoby propagowanie bojkotu reklamodawcy: MK Cafe. Jak mu
        spadnie
        >
        > sprzedaż, to sam się wycofa.

hehe
        cos mi sie wydaje,że raczej wzrośnie
        reklama reklama pranie mózgu juz od rana ;-)
    • Gość: Jureek Re: Reklama atakuje!!! IP: 62.8.156.* 18.09.02, 18:12

> Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklame
      > jakiejś kawy.
      > Jak się bronić?
      > ;-)

Może zmień przeglądarkę? Wielokrotnie wchodziłem dzisiaj na portal Gazety ale nie zauważyłem, żeby atakowała mnie jakaś reklama. Używam Opery.
      J.
      • Gość: Rafis Re: Reklama atakuje!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 19:30
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
        >
        > > Gdy wchodziłem spokojnie na portal gazety zostałem napadnięty przez reklam
        > e
        > > jakiejś kawy.
        > > Jak się bronić?
        > > ;-)
        >
        > Może zmień przeglądarkę? Wielokrotnie wchodziłem dzisiaj na portal Gazety
        ale n
        > ie zauważyłem, żeby atakowała mnie jakaś reklama. Używam Opery.
        > J.

aha,czy ktoś inny też ma reklamę?
        • Gość: jabłko Re: Reklama atakuje!!! IP: *.biuro.kom / 10.102.5.* 18.09.02, 20:08

>
          > aha,czy ktoś inny też ma reklamę?

u mnie parę razy sie juz to pojawiło ale wiem że jest taki programik co się
          zwie ads killer i mozna go ściagnąć ale blizej sie nie orientuje ...jak sie
          mozna domyslć dzięki niemu reklamy nie pokazują sie ...pozdr.
          • Gość: ŁULFSPAJDER Re: Reklama atakuje!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 23:37
            kolego ciesz sie ze to nie WOŁOSZAŃSKI :))))))))))))))
    • Gość: Arq Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 22.09.02, 01:38
      Nie tylko atakują nas reklamy w internecie (np. na portalu Gazety), ale
      najbardziej mnie wkurza, jak "w godzinach szczytu" w Przejściu Świdnickim i na
      pl. Dominikańskim (kojarzącym się ostatnio z galerią <bllle>) stoją "wciskacze
      ulotek" i to w takim miejscu, że nie sposób ich ominąć, żeby nie wpaść na
      innych przechodniów. A efekt jest taki, że potem całe ulice i chodniki są
      zaśmiecone tym, co ludzie wzięli do ręki 2 kroki temu... Ja nie biorę nigdy tej
      makulatury, bo już wystarczy, że ktoś mi tym śmieci pod drzwiami domu.
      Kiedyś moja koleżanka nazbierała od takich "ulotkowiczów" pełno rekalm i jak
      jakiś następny próbował jej wetknąć coś nowego, powiedziała: "A może się
      wymienimy".
      Ja niestety nie mam aż takiej cierpliwości i poczucia humoru, jak ona.
      • Gość: cyfer Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: 62.233.154.* 22.09.02, 07:15
        rzeczywiscie najskuteczniejsza obrona przed reklamami w sieci jest zmiana
        przegladarki. tu uklon w strone jurka :)) zadne dodatki do IE nie dzialaja tak
        skutecznie jak F12 w "operze" i zaptaszkowanie opcji "blokuj wyskakujace
        okienka" :)
        • pafik Re: Ulotkowcy kierują ruchem 22.09.02, 23:41
          Gość portalu: cyfer napisał(a):

> zadne dodatki do IE nie dzialaja tak
          > skutecznie jak F12 w "operze" i zaptaszkowanie opcji "blokuj wyskakujace
          > okienka" :)

ZoneAlarm Pro.
      • Gość: Rafis Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 10:25
        Gość portalu: Arq napisał(a):

) stoją "wcis
        > kacze
        > ulotek" i to w takim miejscu, że nie sposób ich ominąć, żeby nie wpaść na
        > innych przechodniów. A efekt jest taki, że potem całe ulice i chodniki są
        > zaśmiecone tym, co ludzie wzięli do ręki 2 kroki temu... >

nie sądzisz,że wyżej opisany efekt jest raczej skutkiem braku wychowania
        Polaków(rzucanie smieci byle gdzie)?
        • Gość: Arq Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 22.09.02, 14:54
          Uważam, że Polacy to w ogóle dziwny naród. Dają za darmo, to trzeba wziąć (nie
          ważne czy ulotkę, czy jogurt na granicy daty ważności), a potem ciep... byle
          gdzie, komuś pod nogi, bo ten kto rzuca tamtędy wracać nie będzie, więc mu już
          ten śmieć nie zawadzi.
          • Gość: piterandtesttiubbe Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:47
            Gość portalu: Arq napisał(a):

> Uważam, że Polacy to w ogóle dziwny naród. Dają za darmo, to trzeba wziąć
            (nie
            > ważne czy ulotkę, czy jogurt na granicy daty ważności), a potem ciep... byle
            > gdzie, komuś pod nogi, bo ten kto rzuca tamtędy wracać nie będzie, więc mu
            już
            > ten śmieć nie zawadzi.
            >> a ja zawsze biore ulotki dlatego ze to jest PRACA tych mlodych ludzi !!!
            którym cos sie chce robić a nie tylko łazic do " bidula " po kase .A ze zaraz
            to wyrzucam do kosza to jest to moja sprawa i strata firmy reklamujacej .
            • Gość: Rafis Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:52
              Gość portalu: piterandtesttiubbe napisał(a):

> >> a ja zawsze biore ulotki dlatego ze to jest PRACA tych mlodych ludzi !
              > !!
              > którym cos sie chce robić a nie tylko łazic do " bidula " po kase .A ze
              zaraz
              > to wyrzucam do kosza to jest to moja sprawa i strata firmy reklamujacej .

Też mam takie podejście,zawsze biore te ulotki.
              Chodzi tylko o to żeby wyrzucać je do śmietnika!!!
        • Gość: Jagoda Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 15:37

> Gość portalu: Arq napisał(a):
          >
          > ) stoją "wcis
          > > kacze
          > > ulotek" i to w takim miejscu, że nie sposób ich ominąć, żeby nie wpaść na
          > > innych przechodniów. A efekt jest taki, że potem całe ulice i chodniki są
          > > zaśmiecone tym, co ludzie wzięli do ręki 2 kroki temu... >
          >
          > nie sądzisz,że wyżej opisany efekt jest raczej skutkiem braku wychowania
          > Polaków(rzucanie smieci byle gdzie)?

A nie sądzicie, że to także efekt uboczny braku koszy na smieci? Czasem trzeba
          przejść spory kawał miasta z owym smieciem ulotkowycm w ręce żeby znależć kosz
          do którego można go wyrzucić?
          • Gość: Rafis Re: Ulotkowcy kierują ruchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.02, 23:50
            Gość portalu: Jagoda napisał(a):

> A nie sądzicie, że to także efekt uboczny braku koszy na smieci? Czasem
            trzeba
            > przejść spory kawał miasta z owym smieciem ulotkowycm w ręce żeby znależć
            kosz
            > do którego można go wyrzucić?

nie sądze!!!
            po pierwsze ulotki rozdawane sa w centrum a tam jest dużo śmietników
            po drugie nikt nie zmusza ludzi do brania tych ulotek(jak nie potrzebujesz to
            nie bierz)
            Niech Polacy wreszcie wezma odpowiedzialnośc za swoje czyny, bo jak na razie
            każdy szuka przyczyn w kosmosie!!!
            Spróbujmy to ułatwia życie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka