Dodaj do ulubionych

Internet w Dialogu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.01, 19:10
Cześć wszystkim. Mam mały problem. Łączę sie z Internetem przez Dialog, lecz
ostatnio zauważyłem (ok 2 tygodni temu) straszne pogorszenie się połączeń. Jak
do tej pory łączyłem się z prędkością 54,6Kbps to teraz najczęsciej ok 50Kbps,
a połączenia są często zrywane. Średni transwer ok 500 b/sek (wcześniej nawet
5kb/sek). Chciałbym się dowiedzieć czy tak mam tylko ja (tzn. mój modem) czy
również inni użytkownicy zauważyli to samo. Jeżeli zauważyliście to samo trzeba
by wpłynąć na Dialog aby montowali lepsze modemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiera Re: Internet w Dialogu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.01, 21:35
      Zgadzam się. Mam internet od tygodnia ale prędkośc połączenia nie przekroczyła
      52Kbps. często są zrywane połączenia, zwłaszcza gdy buszuje się po światowych
      stronach. Ale nie wieżę by interwencja cos dała. Z tego co wiem - informacja z
      telewicji - we Wrocławiu z Dialogu korzysta ok. 6 tyś. internatów, to nie jest
      zawrotna liczba.
      • Gość: herol Re: Internet w Dialogu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.01, 23:46
        musze Was zmartwic, u mnie jest wszystko w jak najlepszym porzadku tzn. nie
        zrywa mi polaczen a strony zagramaniczne otwieraja sie szybciej niz krajowe ale
        nic w tym dziwnego z tego co sie orientuje to Dialog podopisal ostatnoio umowe
        z TeleGlobe i mamy 34Mb bezposrednio do Niemiec, natomiast tylko 10Mb z
        Polpakiem ...
    • troll Re: Internet w Dialogu 03.04.01, 01:31
      jest mi bardzo przykro. Intensywnie i na dziwnych łączach działamy od 1,5 m-ca
      i jesteśmy bardzo zadowoloni z połączeń. I naczej, Wcześniej była TP SA, a
      teraz jest Dialog. I Jest o wiele lepiej ( nie wspominając o sytuacji
      finansowej). Jest SUPER!
      • Gość: inez Re: Internet w Dialogu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.04.01, 10:01
        Ja korzystam z łącza SDI tpsa. Miesięcznie płacę 160 zł.Aktywacja kosztowała
        mnie 999zł.Ciekawa jestem jak to wygląda w Dialogu,który niestety tu gdzie
        mieszkam na razie nie działa.
        • Gość: AKM Re: Internet w Dialogu IP: 213.25.93.* 03.04.01, 10:12
          Właśnie, ktoś zna plany Dialogu. Mieszkam w Rynku, w listopadzie powiedzieli,
          żeby się zgłosić na początku roku. Jest kwiecień, i dalej nic nie wiadomo :(

Pozdr
          AKM

www.forum-akm.fir.pl
          • Gość: z_red Re: Internet w Dialogu IP: *.wroc.gazeta.pl 03.04.01, 11:23
            To ile w tym Dialogu? Ktoś moił, że finansowo jest korzystniej.
            • Gość: Tomek Re: Internet w Dialogu IP: unknown, 217.30.129.* 04.04.01, 08:56
              ... pewnie, że jest korzystniej. Za całodobowy dostęp DIALNET CoDzień zapłacisz
              tylko 84 zł miesięcznie (tez w ISDN). A teraz wprowadzili jeszcze dostep nocny
              23.00 - 8.00 (chyba nazywa sie to DIALNET CO NOC)i kosztuje ok. 43 zł.Trzeba
              dzwonic na ich infolinie 0800 lub www.dialog.net.pl
              • Gość: herol Re: Internet w Dialogu IP: 159.151.51.142, 195.115.11.* 04.04.01, 09:46
                Gość portalu: Tomek napisał(a):

> ... pewnie, że jest korzystniej. Za całodobowy dostęp DIALNET CoDzień zapłacisz
                >
                > tylko 84 zł miesięcznie (tez w ISDN). A teraz wprowadzili jeszcze dostep nocny
                > 23.00 - 8.00 (chyba nazywa sie to DIALNET CO NOC)i kosztuje ok. 43 zł.Trzeba
                > dzwonic na ich infolinie 0800 lub www.dialog.net.pl

84 zl/miesiac + abonament telefoniczny ktory jest wyzszy (bo lacze cyfrowe nie
                analogowe) - razem to okolo 130 zl z VAT
                • Gość: Tomek Re: Internet w Dialogu IP: unknown, 217.30.129.* 04.04.01, 11:04
                  herol: to oczywiste, że płacisz także abonament
                  telefoniczny. Przecież DIALNET to nie jest łącze
                  stałe. Korzystasz zarówno z usług telefonicznych jak z
                  dostępu do i-netu.

Poza tym slyszalem wprowadzaja takze usluge CDI,
                  oparta na isdn.

Myślę, że internet w DIALOGU to sensowna alternatywa
                  dla tepsy
                  • Gość: herol Re: Internet w Dialogu IP: 159.151.51.142, 195.115.11.* 04.04.01, 11:59
                    Gość portalu: Tomek napisał(a):

> herol: to oczywiste, że płacisz także abonament
                    > telefoniczny. Przecież DIALNET to nie jest łącze
                    > stałe. Korzystasz zarówno z usług telefonicznych jak z
                    > dostępu do i-netu.
                    > Poza tym slyszalem wprowadzaja takze usluge CDI,
                    > oparta na isdn.
                    > Myślę, że internet w DIALOGU to sensowna alternatywa
                    > dla tepsy

Podalem tylko calkowity koszt ... oczywiscie i w moim przekonaniu jest to duzo
                    lepsza oferta od TPSA i dlatego juz zlozylem zamowienie na ta nowa ich usluge
                    CDI, a po ostatnich informacjach o podwyzkach w TePsie zrezygnowalem z ich uslug.
                    Poza tym sprobujcie cos zalatwic w TP na telefon -> to jak przebic glowa mur, a w
                    Dialogu, z domu sie nie ruszam i wszystko zalatwione. Mysle, ze to wszystko
                    wyjasnia.
          • Gość: Dorota Re: Internet w Dialogu IP: *.wroc.gazeta.pl 19.04.01, 15:46
            Dialog okablowal na razie jedna pierzeje Rynku - tak gdzie jest bar Ready's.
            Podobno na reszte nie maja pozwolen od miasta. Jesli chcesz miec telefon
            Dialogu a mieszkasz w Rynku, idz do ich BOK-u i wtedy powiedza Ci, czy mozesz
            miec kabel, czy radiolacze. Ja zalozylam sobie wlasnie w Rynku Dialnet CDI po
            kablu. Spisuje sie na razie swietnie. Caly montaz odbyl sie w 2 godziny,razem z
            polozeniem kabla w domu.
        • Gość: wiera Re: Internet w Dialogu IP: 217.30.134.* 05.04.01, 12:26
          Za przyłączenie internetu ok. 20 zł. Miesięczny abonament 85 zł, z acałą dobę.
          To wszystko.
    • Gość: nowy Re: Internet w Dialogu IP: *.legnica.dialog.net.pl 19.04.01, 11:10
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Cześć wszystkim. Mam mały problem. Łączę sie z Internetem przez Dialog, lecz
      > ostatnio zauważyłem (ok 2 tygodni temu) straszne pogorszenie się połączeń. Jak
      > do tej pory łączyłem się z prędkością 54,6Kbps to teraz najczęsciej ok 50Kbps,
      > a połączenia są często zrywane. Średni transwer ok 500 b/sek (wcześniej nawet
      > 5kb/sek). Chciałbym się dowiedzieć czy tak mam tylko ja (tzn. mój modem) czy
      > również inni użytkownicy zauważyli to samo. Jeżeli zauważyliście to samo trzeba
      >
      > by wpłynąć na Dialog aby montowali lepsze modemy.

> nowy > Od marca miałem nocną taryfę - jest uciążliwa w użytkowaniu.
      Teraz mam całodobową na łączach analogowych i działa jak burza.
      Dialnet jest zdecydowanie lepszy od TP S.A.

• Gość: neciarz klopoty sie zdarzaja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.01, 21:27
      Moj kolega przez kilka tygodni mial powazne problemy
      z poczta - wogole nie mogl z niej korzystac. Zglaszal
      to i zglaszal do Dialogu, ale wyrok brzmial: cos jest
      nie tak po twojej stronie, abonencie. W koncu... Oka-
      zalo sie, ze Dialog mial konfiguracje nie wspolpracu-
      jaca dobrze z Windows ME kolegi. Przeprosili.

Moj problem polega na tym, ze w odstepach kilkuminu-
      towych wszystko jakby sie 'zawiesza': po wpisaniu
      adresu www + Enter nie pojawia sie w IE napis typu
      'trwa otwieranie witryny (...)'. Cisza, nic... Mija
      30-120 sekund i dopiero rusza sciaganie. Z pracowni-
      kiem Dialogu, przez telefon, przegladnelismy wszyst-
      kie ustawienia na moim kompie i niczego nie udalo sie
      znalezc. Radzil... reinstalowac system operacyjny :))
      Tyle, ze ja go juz reinstalowalem wczesniej 3 razy
      i zawsze byly te same objawy z transmisja ('zawiesza-
      nie sie').

Moze ktos z Was mialby 'zlota mysl' w czym moze lezec
      problem? Pozdravka dla wroclawskich internautow!
      • Gość: stary Re: klopoty sie zdarzaja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.01, 16:33
        Spróbuj NETSCAPE. Może będzie lepiej. Choć to też się czasem wywala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka