Dodaj do ulubionych

ogłośmy secesję

IP: *.media4.pl 23.10.05, 20:29
niech sobie podkarpacie i inne piękne rejony zrobią 4 RP z kaczką jako wodzem
a za 4 lata będąprosić o wizy

ja na niego nie głosowałem
wstyd mi ze prezydentem mojego kraju bedzie zakompleksiony ignorant
cieszę się ze mam paszport
Obserwuj wątek
    • kklement Popieram ! Wolny Dolny Śląsk ! 23.10.05, 20:30
      • Gość: marco-van-basten Re: Popieram ! Wolny Dolny Śląsk ! IP: *.media4.pl 23.10.05, 20:36
        za cztery lata ludzie pogonią tych populistów z pisolandu, którzy naobiecywali
        wszystko wszystkim, ludzie lubią kiedy się im coś obieca, ale po 4 latach lubią
        pogonić takichg pajaców jak AWS

żal mi tylko tego kraju

nie sobie podkarpacie lubelszczyzna i inne tym podobne wezmą odpowiedzialność za
        swoje głosy i ponoszą kosekwencje
        nie sobie zrobią 4 RP
        to nie jest mój prezydent
        i nigdy nie będzie
        • jczips Re: Popieram ! Wolny Dolny Śląsk ! 23.10.05, 21:39
          Cóż, ja z nieswoim prezydentem musiałem wytrzymać dziesięć lat...
      • sanitariuszkaeulaliagruszka Re: Popieram ! Wolny Dolny Śląsk ! 23.10.05, 22:07
        WMW - Wolne Miasto Wrocław ;]
      • brody Re: Popieram ! Wolny Dolny Śląsk ! 23.10.05, 22:16
        trzeba zrobic nowa granice na Wisle. na zachodzie panstwo o nazwie III RP, a na
        wschodzie IV RP
        • aron2004 Re: Popieram ! Wolny Dolny Śląsk ! 23.10.05, 22:20
          brody napisał:

> trzeba zrobic nowa granice na Wisle. na zachodzie panstwo o nazwie III RP, a
          na
          >
          > wschodzie IV RP

nie na Wiśle. Kujawsko Pomorskie, Łódzkie, Mazowieckie i Świętokrzyskie poparły
          Kaczyńskiego
          • Gość: Lidka Zdecydowanie popieram !!!!!!!!!! IP: *.cybernet.ch 25.10.05, 20:34
            Zdecydowanie popieram ! Sciana Wschodnia wita !

Polska A i Polska B jest juz faktem.

P. S.
            Po co sie nawzajem meczyc i utrudniac zycie ?!

Niech kazdy zyje tam, dzie jego miejsce.
    • Gość: trogir Re: ogłośmy secesję IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:36
      Gość portalu: marco-van-basten napisał(a):

> ja na niego nie głosowałem
      > wstyd mi ze prezydentem mojego kraju bedzie zakompleksiony ignorant
      > cieszę się ze mam paszport

Nie ciesz się, nie ciesz. Nie wiadomo na jak długo ci ten paszport zostawią.
      Wygrał ciemnogród. Proszę państwa - welcome to rydzykoland :-((((((((((((
      • Gość: marco-van-basten Re: ogłośmy secesję IP: *.media4.pl 23.10.05, 20:40
        powiem głośno że mam gdzieś tego zakompleksionego kryminalistę kaczyńskiego

ten naród nie ma mózgu skoro powierza władzę w kraju 2 braciom.

jasna cholera, nie byłem fanem tuska ale ten gość przynajmniej nie przynosiłby
        nam wstydu za granicą

powiem raz jeszcze ze wschodnia polska, ludzie starsi, gorzej wykształceni
        wybrali prezydenta tego kraju
        niech poniosą konsekwencję i zrobią sobie za wisłą tę 4 RP
    • Gość: Lae Re: ogłośmy secesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:38
      Święte słowa...
      Zaczyna się rozPiSdziec... :/
      • Gość: marco-van-basten Re: ogłośmy secesję IP: *.media4.pl 23.10.05, 20:59
        mam paszport i wyślę mu kartkę z jakiegoś normalnego kraju
        , pradzie , lepperowi,rydzykowi, jankowskiemu, kurskiemu, giertychowi i innym
    • Gość: Scorn Re: ogłośmy secesję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.05, 20:38
      Tak, podzielmy się na wsie i wioski. Plemiona w szałasach. Każde ze swoim
      wodzem na czele. Zaprzyjaźnione :] państwa wykupią nas w skarpetkach.

Heh, Kaczyński, czy Tusk... Co za różnica? Znacie powiedzenie "z pustego i
      Salomon nie naleje"? :P
      • Gość: marco-van-basten Re: ogłośmy secesję IP: *.media4.pl 23.10.05, 20:41
        Pisoland=rydzykoland=lepperoland

to nie mój kraj
    • Gość: kot Sylwester Re: ogłośmy secesję IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.10.05, 20:41

po co od razu secesja, wystarczy, że wyjedziesz....

Rozumiem, ze twoim prezydentem był przez ostatnie 10 lat Kwaśniewski.
      A jeżeli nie głosowałeś na niego, to jednak jakoś te 10 lat przeżyłeś z obcym
      ci prezydentem....
      • Gość: marco-van-basten Re: ogłośmy secesję IP: *.media4.pl 23.10.05, 21:24
        cieszy sie kurski rydzyki ,lepper gierych i płatne ścierki pisu

Niech żyje wolna Polska Zachodnia!
    • Gość: kotbehemot Połowa Polaków jest przeciw Kaczorowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:44
      Te 47%,ktore glosowalo na Tuska, to nie są niezdecydowani. To zdecydowani przeciwnicy kaczora i jego pomysłów.
      • Gość: marco-van-basten Re: Połowa Polaków jest przeciw Kaczorowi! IP: *.media4.pl 23.10.05, 20:49
        powiem tak ze dla mnie oznaką wodogłowia jest oddanie władzy w kraju 2 braciom
        zakompleksionym dobrym tylko w rozpieprzaniu, uwalonym w aferach fozz,
        telegrafu, ekspresu wieczornego i innych, popieranego przez rydzyka, leppera i
        innych bałwanów krórzy powinni dawno siedzieć

nie byłem fanem tuska ani kwacha
        za to brzydzę sie populizmem kaczora, zakompleksionego , nieudolnego.

spoko
        skoro następne 500 tys młodych ludzi wyjedzie z kraju łatwiej się bedzie
        rządziło, prawda?
        a cieszą sie tacy jak nasz szef samorządu studenckiego ,pan Rawecki, pan Parda i
        inni

niech sobie wschodnia polska poniesie konsekwencje swojej głupoty
      • Gość: kot Sylwester Re: Połowa Polaków? manipulacja! IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.10.05, 20:52
        Manipulujesz!!
        Podaję w zaokragleniu:
        uprawnionych 30 mln, frekwencja 50% --> 15mln
        Tusk 47% --> 7 mln - tylu Polaków chciało Tuska prezydenta
        Kaczyński 52% --> 7,8 mln było za Kaczyńskim

Taka jest demokracja, niech żałują teraz ci, co zostali w domu.
        • Gość: kotbehemot to Ty manipulujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:59
          kazdy obywatel jest swiadomy swoich praw wyborczych. ten, kto nie poszedl do wyborow, _swiadomie_ godzi sie z ich wynikami. A wiec nie idac do wyborów _swiadomie_ popierasz taki a nie inny wynik. Osob nieuprawnionych do głosowania nie ma co odliczac, to przeciez dzieci i poza brakiem praw do głosowania nie mają takze i innych praw/przywilejów.

Połowa narodu jest przeciw Kaczce. W moim poście chodzi mi o to, że Ci, ktorzy wybrali Tuska nie byli zaslepienia jakimiś obietnicami (bo tych Tusk nie składał!), ale wybierali lepszą Polskę, albo poprostu głosowali przeciw ciemnocie kaczek (jak np ja).
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: to Ty manipulujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:07
            >Połowa narodu jest przeciw Kaczce.

raczej 25% uprawnionych do głosowania
            a pozostałe 50% nie na tyle pragnie POprawnego kraju by udać się na
            pielgrzymke poparcia dla Donalda.
            czy OBOP zapłąci kary umowne za POprawne sondaże typu 57:43:)))))))
          • Gość: wojtek Re: to Ty manipulujesz IP: *.mat.univie.ac.at 23.10.05, 22:28
            > W moim poście chodzi mi o to, że Ci, ktorzy wybrali Tuska nie byli zaslepieni

No a jak nazwac wiare w HGW zamiast w statystki?
        • Gość: olita223 Re: Połowa Polaków? manipulacja! IP: 195.136.150.* 23.10.05, 21:32
          ja glosowalam na tuska co bylo tylko podyktowane tym ze glosowalam przeciwko
          kaczce....i juz....ja juz mam bilet:) dopiero na luty ale mam nadzieje ze do tej
          pory paszport ukryje!!:)
    • Gość: matt Re:niech żyje Wolny Dolny Śląsk!!!!!n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:59
      • Gość: Toto Na odwyk!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.10.05, 21:02
        Wszyscy co sie nie moga znalezc bez ubeckiej kroplowki:)))))))))))
        • Gość: marco-van-basten wolny dolny śląsk IP: *.media4.pl 23.10.05, 21:06
          więc przyjedź tu koleżko i ponoś konsekwencje swoich wyborów bo dobrze jest
          siedzieć wygodnie na dupie w stanach i robić psikusy rodakom w kraju
          głosować na leppera albo giertycha , co?
          romek dostał się do sejmu tylko dzięki głosom zza granicy bo te liczone są w
          okręgu wawa1
          po prostu myślałem że nie będę sie musiał wstydzić za swój kraj i ze się coś ruszy

za 2 tyg. też będę wysyłał posty z tego IP i się śmiał z kolesi w kraju
      • Gość: Rafis Liga Zachodnia! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 23.10.05, 21:04
        Wzorem Ligi Północnej we Włoszech powinna powstac Liga Zachodnia dbajaca o
        interesy tej czesci kraju która wytwarza wiekszosc PKB kraju a jak widac jest
        rzadzona przez kandydatów z Polski B.
        • Gość: marco-van-basten Re: Liga Zachodnia! IP: *.media4.pl 23.10.05, 21:07
          popieram
          • Gość: Lae Re: Liga Zachodnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:07
            Ja też :)
            • Gość: marco-van-basten Re: Liga Zachodnia! IP: *.media4.pl 23.10.05, 21:10
              bez rydzyka
              bez leppera
              bez "warsiawki"
              bez wrzodaka
              z pardą jakoś damy sobie radę
              bez oszołomstwa
              bez kompleksów

będzie nam lepiej
              • corgan1 Re: Liga Zachodnia! 23.10.05, 21:15
                sory! ale Warszawa głosowała za Tuskiem :)
                • Gość: marco-van-basten Re: Liga Zachodnia! IP: *.media4.pl 23.10.05, 21:19
                  w takim razie przepraszam najmocniej braci Warszawiaków
                  oni już dostali po d...

podkarpacie ,rydzyki , leppery , "bereciary" wybrały sobie prezydenta
                  niech go zabiorą tam gdzie jego miejsce, na huculszczyznę albo do rydzykolandu
                  • Gość: PAI Pozdrowienia z Wa-wy IP: 83.238.100.* 31.10.05, 13:28
                    Pisze z Wa-wy. Zupełna racja. Rządy Kaczki w Warszawie to zupełna nędza. Udało
                    sie zbydować jedno (szt. 1) muzeum, i to z opóźnieniem. Drogi - jak nie było
                    tak nie ma. Pałace na placu Piłsudskiego - klapa. Tramwaju zadnego się nie
                    udało kupic (przez 3 lata). Itd. A jeszcze jedno - jak wyrzucił dyrektora
                    zakładu dróg miejskich (po total - korku spowosowanym "niespodziewanymi"
                    opadami śniegu), to niowy się starał i solarki dobrze jeździły. Ale ci ze
                    Ściany Wschodniej to nie marzą o niczym, jak o spokojnym śnie w rydzykowym
                    bagienku. Weźmiecie nas (warszawiaków) do Ligi Zachodniej? Przynnajmniej tych z
                    lewego brzegu wisły (bo powiadaja, że na prawym już Azja, tylko Saska Kępa w
                    Europie).
                • Gość: Rafis Re: Liga Zachodnia! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 23.10.05, 21:25
                  corgan1 napisał:

> sory! ale Warszawa głosowała za Tuskiem :)

trudno, maja kiepską geografię :)
                  • rocco-siffredi Re: Liga Zachodnia! 23.10.05, 21:27
                    nie żyje
                    wolny
                    Dolny Śląsk
                    dogadajmy się (sam w to nie wierzę ale czas najwyższy) Poznaniakami
                    olejmy podkarpackich wielbicieli rydzyka i innych zboczeńców
                  • Gość: trogir Re: Liga Zachodnia! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:28
                    W takim razie będzie Wolne Miasto Warszawa. Byle tylko Rydzykoland nie zarządał
                    korytarza
              • Gość: drinks I bez Kurskiego i Ziobry, szkodników którzy... IP: *.magma-net.pl 23.10.05, 21:17
                dopiero szkód w tym biednym kraju narobią
                • Gość: Lidka Niech sobie szkodza - ale na wlasny rachunek !!! IP: *.cybernet.ch 25.10.05, 20:36
                  Niech sobie szkodza - ale na wlasny rachunek !!!

Sciana Wschodnia wita !

Im predzej - tym lepiej !
        • rocco-siffredi Re: Liga Zachodnia! 24.10.05, 00:25
          zgadzam się z tobą jak nigdy ,Rafale
    • wielki_czarownik Jestem za! 23.10.05, 21:30
      Robimy referendum?
      • rocco-siffredi Re: Jestem za! 23.10.05, 21:37
        referendum
        na pytanie czy jesteś za oddzieleniem się od IV RP i stworzeniem konfederacji
        województw zachodnich, pozostawieniem na miejscu wypracowywanych tu pieniędzy,
        normalnego świeckiego państwa, wolności politycznej i gospodarczej.

ja jestem za
        wolę już poznaniakó niż podkarpacie
        • Gość: ss Re: Jestem za! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:42
          > referendum
          > na pytanie czy jesteś za oddzieleniem się od IV RP i stworzeniem konfederacji
          > województw zachodnich, pozostawieniem na miejscu wypracowywanych tu pieniędzy,
          > normalnego świeckiego państwa, wolności politycznej i gospodarczej.
          >
          >
          > ja jestem za
          > wolę już poznaniakó niż podkarpacie

jestem ZA !!!!!!!!!!!!
          • Gość: fifi Re: Jestem za! IP: 84.40.254.* 24.10.05, 22:49
            > jestem ZA !!!!!!!!!!!!

i ja też!!!!! Jednak widać, że blizej nam do Europy!!!!
        • aron2004 Re: Jestem za! 23.10.05, 22:08
          rocco-siffredi napisał:

> referendum
          > na pytanie czy jesteś za oddzieleniem się od IV RP i stworzeniem konfederacji
          > województw zachodnich, pozostawieniem na miejscu wypracowywanych tu pieniędzy,
          > normalnego świeckiego państwa, wolności politycznej i gospodarczej.

i najwyższego w Polsce bezrobocia!!!
          • Gość: trogir Re: Jestem za! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:10

Doprawdy? Ciekawe w takim razie, jak sobie wyobrażasz zmniejszenie bezrobocia
            przy wzroscie kosztów zatrudnienia? Bo tak będzie w kaczkolandzie.
          • Gość: poznanianka Re: Jestem za! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:52
            Poznań popiera tę propozycję - patrz wyniki głosowań. Dość utrzymy wania
            populistycznuch nierobów i ciemnych kolesiów Endriu Solarisa!
    • Gość: kot Sylwester oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zostańcie IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.10.05, 21:37
      Donald zawsze miał ostre ciągoty do autonomii Kaszub (mimo, że nawet w hymnie
      kaszubskim jest powiedziane, "nie ma Kaszub bez Polonii"), a spokojnie zmieści
      się tam 7 mln jego zwolenników.
      ____
      MAKE PiS NOT WAR!
      • Gość: trogir Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:39
        Spieprzaj dziadu!
        • lech.kaczyniski popieram Wolną polskę Zachodnią 23.10.05, 21:45
          zbieżność nazwisk z tak zwanym prezydentem podkarpacia i lubelszczyzny nic nie
          znaczy
          a co do secesji
          zobaczymy kto sobie prędzej poradzi
          podkarpacie z lepperem rydzykiem i innymi śmieciami czy Dolny Śląsk,
          Wielkopolska , Pomorze?
        • Gość: kot sylwester Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.10.05, 22:05
          Gość portalu: trogir napisał(a):
          > Spieprzaj dziadu!

widzę, ze gula ci skacze! też miałeś przodków w Wehrmachcie?
          to wypad na Kaszuby!
          • Gość: trogir Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:08
            Zajmij się swoimi przodkami, kotku. Piszę do ciebie jezykiem TWOJEGO prezia, bo
            ja głosowałam PRZECIWKO niemu. Spieprzaj dziadu.
            • Gość: kot Sylwester Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.10.05, 22:19
              wściekłe ujadanie platfusowych ratlerków nic tu nie zmieni. POparańcy
              przegrali. Uświadom to sobie wreszcie. Koniec. Kropka.

-----
              "Splunąć na szmatę? Wytrze się sama"
              Stanisław Jerzy Lec

• Gość: trogir Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:22
                Spieprzaj dziadu.
                Panie Kaczyński, jest pan dla mnie zerem.
                • Gość: kot Sylwester Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.10.05, 22:44
                  Gość portalu: trogir napisał(a):
                  > Spieprzaj dziadu.
                  > Panie Kaczyński, jest pan dla mnie zerem.
                  Czy to nie jest już obraza Prezydenta RP?

trogir, sorry, ale to nie moja wina, że nie mogłes głosować na Kwacha
                  (konstutucja RP nie przewiduje 3 kadencji)

Wspólczuję ci, tak przez 5 lat będziesz ziać nienawiścią?
                  • Gość: trogir Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:01
                    Nie, to nie jest obraza prezydenta. To jest moja prywatna ocena. Mam do niej
                    prawo, co zostało jakiś czas temu stwierdzone sadownie, moze nie w moim
                    przypadku, ale cassus zaistniał :P
                    Nie wiem, czym będę ziać przez najblizsze 5 lat, ale radość to nie bedzie. Mam
                    również nadzieję, ze zdąze wyjechać z tego kraju przed jego całkowitą ruiną -
                    podobnie, jak bardzo wiele innych osób, wykształconych, potrafiących sobie
                    radzić bez wyciągania reki po zapomogi, pragnących coś osiągnąć. Ten eksodus
                    już ma miejsce, teraz się nasili. A co do moich preferencji politycznych, to
                    doprawdy nie wiem, skąd wniosek, ze skoro nie głosowałam na kaczucha, to po
                    nocach śniłam o głosowaniu na kwacha?
      • Gość: Rafis Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 23.10.05, 21:49
        Gość portalu: kot Sylwester napisał(a):

> Donald zawsze miał ostre ciągoty do autonomii Kaszub (mimo, że nawet w hymnie
        > kaszubskim jest powiedziane, "nie ma Kaszub bez Polonii"), a spokojnie
        zmieści
        > się tam 7 mln jego zwolenników.
        > ____
        > MAKE PiS NOT WAR!

kotku to Ty wyjedziesz na wschód! :)
      • Gość: marco-van-basten Re: oderwijcie sobie z Tuskiem Kaszuby i tam zost IP: *.media4.pl 24.10.05, 18:23
        wy wszyscy zmieścicie się na podkarpaciu
    • Gość: marco-van-basten Re: ogłośmy secesję IP: *.media4.pl 23.10.05, 21:46
      Dolny Śląsk, Wielkopolska, Pomorze,
      mówią kaczogrodowi
      "spieprzać dziady"
      • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:05
        my poradzimy sobie bez nich znakomicie.
        oni bez nas słabiutko.
        zobaczymy jak za 4 lata będą stali w kolejce po wizy

bez rydzyka
        bez leppera
        bez kaczki
        bez kompleksów

niech żyje Wolna Polska Zachodnia
    • wielka_stopa Re: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:03
      Jestem całkowicie za!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=30865245&v=2&s=0
    • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 23.10.05, 22:15
      secesja
    • Gość: marco-van-basten Secesja Polski Zachodniej IP: *.media4.pl 23.10.05, 22:31
      dokładnie tak

zobaczymy kto za kim będzie płakał
    • Gość: Jerzy Re: ogłośmy secesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:38
      Zaprośmy tu też wszystkich cudownych wspomagaczy
      kampanii Tuska jak Leszek Miller, Jurek Urban,
      Lech Wałęsa wraz z inteligentnym synem itd.itp.
      Razem stworzymy tu RAJ.
    • Gość: markopolo10 Re: ogłośmy secesję IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.10.05, 22:40

ja też, pa pa

--------------------------------------------------------------------------------

Copyright © Agora SA˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa
      serwisuPoleć stronę znajomym | Zgłoś problem lub błąd
      • Gość: Toto paru mlodocianych cos sie odgraza IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.10.05, 22:47
        ze maja paszporty i wyjada.Mlodziezy, musza was najpierw tam potrzebowac.A
        jezeli juz wyjedziecie i bedziecie mieli to szczescie pracowac i ZYC w nowym
        kraju to zobaczycie jak wam sie poglady zmienia.I te wasze popiardywania o
        secesji i inne glupstwa beda niczym tylko smrodem z lat dziecinstwa.Serdecznie
        namawiam do wyjazdu.Nic tak nie leczy z glupoty jak praca na swoje utrzymanie:)
        • Gość: Rafis Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 23.10.05, 22:51
          Gość portalu: Toto napisał(a):

Nic tak nie leczy z glupoty jak praca na swoje utrzymanie:)

No własnie a wiekszosc wyborców Kaczki to ludzie nie pracujący bo albo nie chcą
          albo juz są na rencie i emeryturze albo maja wykształcenie podstawowe i co
          najwyzej moga robic przy azbescie w USA. Jak zatem maja zmądrzeć?
          • Gość: marco-van-basten Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.media4.pl 23.10.05, 22:55
            prawda Rafis
            • 1normalnyczlowiek Re: paru mlodocianych cos sie odgraza 23.10.05, 23:04
              III RP - chroniła tylko czerwonych złodzieji. Na zachodzie Polski jest ich też
              dużo ale nie tylu, żeby mogli stworzyć swoją republikę złodziejską. A jeśli
              stworzą, to kogo będą okradać?

IV RP - jest dla ludzi przedsiębiorczych ale uczciwych.
              Jak chcecie się odłączyć to kupcie sobie za wyłudzone pieniądze jakąś wyspę i
              tam weźcie się do uczciwej pracy.
          • Gość: nIkT Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:05
            No chyba ,że ci wyborcy z podstawowym wykształceniem
            okażą się profesorami,co przy różnicach sondaży i wyników
            wyborów jest ZUPEŁNIE PRAWDOPODOBNE :))
            • Gość: marco-van-basten Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.media4.pl 23.10.05, 23:44
              posłuchaj koleżko z AOL kładacy azbest w wietrznym mieście
              romek g. dostał sie do sejmu tylko głosami polonusów
              któzy nie płacą tu podatków
              nie ponoszą odpowiedzialności za swoje głosowania
              dowcipy o polsce tez powstają po kontakcie amerykanów z wami / nie z polską.

w krainie g.w. busha miałem robotę za 50tys$ o której mógłbyś sobie pomarzyć.
              wróciłem do polski bo chciałem skończyć studia i zacząć doktorat.
              i tak bardzo chciałbym nie wstydzić się za swój kraj i za swojego prezydenta
              zakompleksionego ignorant gotowego sprzedać każde stanowisko w kraju lepperowi i
              tym podobnym bandytom, rydzykom, giertychom, z którymi łączy go program gospodarczy
              który jest równie zamieszany w afery telegrafu, ekspresu wieczornego i fozzu co
              siedzący już kolega zalewski
              ignoranta dla którego polskość to machanie flagą i gęba pełna frazesów
              bogo-ojczyźnianych

dla mnie polskość to ciężka i uczciwa praca,której smak, wierz mi że poznałem,
              nauka, otwartość na świat i poruszanie się w nim bez kompleksów właściwych
              kaczynskiemu.

zamień więc usa na podkarpacie, pożyj wśród ludzi głosujących jak ty sam
              pogadamy za parę lat.

• Gość: Łoś_bimbacz Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:56
                > w krainie g.w. busha miałem robotę za 50tys$ o której mógłbyś sobie pomarzyć.
                > wróciłem do polski bo chciałem skończyć studia i zacząć doktorat.
                > i tak bardzo chciałbym nie wstydzić się za swój kraj i za swojego prezydenta
                > zakompleksionego ignorant gotowego sprzedać każde stanowisko w kraju
                lepperowi

Współczuję jak bardzo męczyłeś się u Busha: ignoranta, konserwatywnego,
                religijnego, przy Kwaśnym oddech pełną piersią i duma z kraju i jego wodza, a
                teraz taka przykra niespodzianka:)))))
                • Gość: marco-van-basten Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.media4.pl 24.10.05, 00:08
                  z trójki-kwachu-buszmen-kaczka
                  największym ignorantem jest kaczka

nie pisałem nic o symoatii do kwacha bo takowej u mnie brak
                  wieć schowaj sobie swoje insynuacje między rogi

zakompleksiony ignorant nie będzie moim prezydentem
                  nie
                  nie
                  nie
                  nie będą o przyszłości mojego kraju decydowały stare baby ze wsi na wschodzie
                  kraju gdzie ksiądz każe im głosować na kaczke i jego rydzykoland

popatrz na to jak głosy rozkładają isę w zależności od wykształcenia, zarobków,
                  miejsca zamieszkania
                  biedna banda roszczeniowych matołków zwabiona wizją większych zasiłków wybrała
                  nam prezia
                  plus antysemiccy bandyci jak parda i jego kumple, ksenofoby rydzykowe
                  kryminaliści leppera

to nie jest mój kraj
              • toka95 Re: paru mlodocianych cos sie odgraza 24.10.05, 00:07
                > gotowego sprzedać każde stanowisko w kraju lepperowi

A wiesz kto w sejmie mijającej kadencji przegłosował kandydaturę Leppera na
                stanowisko wicemarszałka sejmu blokując to stanowisko Kaczyńskiemu? (pewnie
                Rydzyk, Giertych i PiS).
                • Gość: marco-van-basten Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.media4.pl 24.10.05, 00:09
                  wyjedź na podkarpacie do swojej wioski
                  pogadamy jak już pomiszkasz sobie pod rządami kaczki, leppera i giertycha
                  • Gość: marco-van-basten Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.media4.pl 24.10.05, 00:11
                    Przeciętny wyborca który głosował na Kaczynskiego.

Miasto: Rzeszów
                    Wykształcenie: Zawodowe
                    Zawód: Rolnik

to jest wersja optymistyczna
                    • rocco-siffredi za parę lat ludzie zmiotą kaczkę 24.10.05, 00:21
                      szkoda tylko tego kraju, cofniemy się o 10 lat
                      naobiecywał lepperowcom co sie dało, rydzykom itd"dziękuję ojcu rydzykowi i
                      młodemu gierkowi"
                      komuchy i ksenofobi
                      jazda na podkarpacie

Niech Żyje Wolna Polska Zachodnia!
                    • Gość: Łoś_bimbacz Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:21
                      W przewodniku po Wrocławiu pojawi się wkrótce nowa atrakcja: spotkanie z
                      wściekłym PeOwcem na wyborach, w Sukiennicach lub Ratuszu, porównywalne w
                      grozie z wizytą w Transylwanii na zamku Drakuli:))))
                      Zauważyłem, że PeOwcom brakuje umiejętności na "PRZE" : przepraszania i
                      przegrywania. Są wyuczalne, jak pokazuje życiorys Kaczora:)))
                      • Gość: Rafis Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 24.10.05, 00:25
                        a frustraci wrocławscy dalej swoje.Na szczescie Wrocław znowu głosował na
                        normalnośc-w końcu jest miastem ludzi wykształconych, którym bliżej do Europy
                        zachodniej(nie tylko geograficznie) niż Białorusi.
                        Twierdza Wrocław trwa :)
                        • Gość: Łoś_bimbacz Re: paru mlodocianych cos sie odgraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:29
                          tym razem z frustratów mam darmowy ubaw, dziękuję!, masz jeszcze ten wierszyk z
                          tomiku poezji debilnej:)))))

ze śpiewnika PeOwca:
                          >normalnośc-w końcu jest miastem ludzi wykształconych, którym bliżej do Europy
                          > zachodniej(nie tylko geograficznie) niż Białorusi.
                          > Twierdza Wrocław trwa :)

dawaj następne zwrotki:))))

• rocco-siffredi łoś, jedź z lepperem do rzeszowa! 24.10.05, 00:32
                            tam Cię zrozumieją i z kaczką dadzą ci okres ochronny

Twierdza Wrocław nie dla kaczki!
                            • Gość: Łoś_bimbacz Re: łoś, jedź z lepperem do rzeszowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:34
                              > Twierdza Wrocław nie dla kaczki!

twierdza, masz rację na rogatkach wciaż te ostrzeżenia: UWAGA WROCŁAW-
                              SZUKAJ OBJAZDU!!!"
                              Byłem rok temu w Rzeszowie, takiego postępu jeszcze nie osiągnęli:))))
                              • Gość: Lidka Pakuj manatki - jutro bedziesz w Twoim Swiecie !!! IP: *.cybernet.ch 25.10.05, 20:39
                                Nie podoba sie Polska A:
                                Pakuj manatki - jutro bedziesz w Twoim Swiecie !!!

Sciana Wschodnia - one way ticket !!!

Gdzie problem ?!
                    • Gość: antyKaczki Lechu z woza, Polsce lżej IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.10.05, 00:38
                      • rocco-siffredi Re: Lechu z woza, Polsce lżej 24.10.05, 00:42
                        jeśli mieszkasz we Wrocławiu a Rzeszów to dla ciebie wzór, jedź tam , frajerze,
                        już i tak za długo słuchamy twoich debilnych stawierdzeń
                        poczekajcie 4 lata kiedy przyjdzie cza rozliczania obietnic danych tłuszczy na
                        podkarpaciu
                        ta sama tłuszcza rozgoni kacze stado na 4 wiatry

szkoda tylko tego kraju

zróbmy więc eksperyment
                        niech za wisłą rządzi kaczka
                        za 4 lata kolejki p wizy jak na granicy ukrainskiej
                    • Gość: amigo Opanuj się gorąca głowo, niedoszły doktorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:41
                      Mam wyższe wykształcenie, mieszkam w mieście pow. 50 tys. (Poznań), z przekonań
                      jestem konserwatywnym liberałem, dobrze zarabiam, nie jestem frustratem ...
                      głosowałem za duck Duckiem Kaczyńskim.

Donalda lubię i gdyby ścierał się np. z Cimoszką, to na pewno miałby mój głos.
                      Duck Donalda i duck Ducka znacznie więcej łączy niz dzieli.

Powtarzasz zasłyszane komunały z kampanii wyborczej, nie potrafisz używać
                      rozumu, tylko wściekle walisz w klawisze. Musisz wiedzieć, ze jeżeli staje się
                      do walki, to trzeba liczyć się z przegraną i umieć to przyjąć z godnością.
                      Donald to zrobił i to mi się podoba. Ty natomiast nie przyjmujesz tego do
                      wiadomości.
                      W gruncie rzeczy jesteś po prostu sierotą po pożal się Boże 'liberale' mgr
                      Kwaśniewskim. A swoje wściekłe opluwanie nowego prezydenta robisz pod pozorem
                      żalu po przegranej Donalda Tuska.

Twoje piłkarskie pseudo mówi zresztą samo za siebie ...
                      Jutro, a właściwie to już dzisiaj jest nowy dzień. Mamy nowego prezydenta i
                      niezależnie od tego, czy go wybieraliśmy, czy nie Polska była, jest i będzie.
                      A jeżeli uważasz, że jest inaczej, to masz prosty wybór : emigrację polityczną.
                      Moze dostaniesz azyl polityczny w USA, czego serdecznie ci życzę.
                      • rocco-siffredi nie tylko piłkarze ale też świat rozrywki 24.10.05, 00:45
                        w mojej osobie ma gdzieś "nowego prezydenta"
                        stare baby z podkarpacia po podstawówce wybrały sobie prezydenta

Twierdz Wrocław Trwa
                        • Gość: Łoś_bimbacz Re: nie tylko piłkarze ale też świat rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:56
                          > stare baby z podkarpacia po podstawówce wybrały sobie prezydenta

w DŚ są tylko młode wykształcone baby:)))

> Twierdz Wrocław Trwa,

raczej rezerwat
                        • 1normalnyczlowiek nie tylko piłkarze ale też świat rozrywki 24.10.05, 01:57
                          rocco-siffredi napisał:
                          > stare baby z podkarpacia po podstawówce wybrały sobie prezydenta
                          > Twierdza Wrocław Trwa

Jednak nie tylko "baby" z podkarpacia. Też jestem reprezentantem wrocławskiej
                          rozrywki, sportu / nie piłkarskich patałachów / i nie " podstawówki" lecz
                          Politechniki Wrocławskiej. I też wolę łapanie złodzieji niż współpracę z nimi.
                          • Gość: Łoś_bimbacz ile kosztowały bilbordy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 02:13
                            W Schetynogrodzie zapanował mrok, PeOwcy zaintonowali żałosne pieśni, Śląsk
                            dostał łomot w nogę, kosza, a na koniec tego smętnego łykendu z balonowego
                            kandydata uszło marketingowe powietrze. A bilbordy ile kosztowały?:))))
                            • el_che Re: ile kosztowały bilbordy? 25.10.05, 09:54
                              Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> W Schetynogrodzie zapanował mrok, PeOwcy zaintonowali żałosne pieśni, Śląsk
                              > dostał łomot w nogę, kosza, a na koniec tego smętnego łykendu z balonowego
                              > kandydata uszło marketingowe powietrze. A bilbordy ile kosztowały?:))))

I co lepiej ci frustracie? Zobaczymy co powiesz za 4-5 lat jak 50% twojej pensji
                              zezra kaczoludowe reformy...
                              • Gość: Łoś_bimbacz Re: ile kosztowały bilbordy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:43
                                > I co lepiej ci frustracie?

raczej chwilowy triumfatorze, tym razem ty jesteś frustratem:))))

>Zobaczymy co powiesz za 4-5 lat jak 50% twojej pensj
                                > i zezra kaczoludowe reformy

50 % już zżera aktualny liberalizm, POprawne eksperymenty zostawiam dla
                                pasjonatów
                                • el_che Re: ile kosztowały bilbordy? 26.10.05, 09:58

> raczej chwilowy triumfatorze, tym razem ty jesteś frustratem:))))

zapewniam cie ze nie jestem, raczej boli mnie to co dzieje sie w tym
                                  popieprzonym kraju, ale bardzo dobrze ze podkreslies ze jestes tylko CHWILOWYM
                                  triumfatorem...

> 50 % już zżera aktualny liberalizm, POprawne eksperymenty zostawiam dla
                                  > pasjonatów

nie liberalizm tylko socjalizm... no i naucz sie liczyc, chyba ze nalezysz do
                                  waskiej grupy ktora placi najwieksze podatki w co watpie...

• Gość: Łoś_bimbacz Re: ile kosztowały bilbordy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:10
                                    > raczej chwilowy triumfatorze, tym razem ty jesteś frustratem:))))
                                    > > zapewniam cie ze nie jestem, raczej boli mnie to co dzieje sie w tym
                                    > popieprzonym kraju, ale bardzo dobrze ze podkreslies ze jestes tylko CHWILOWYM
                                    > triumfatorem

możesz wyjaśnić dlaczego wcześniej nazwałeś mnie frustratem?

> 50 % już zżera aktualny liberalizm,
                                    kiedy jest tzw. dzień wolności podatkowej?
                                    wystarczy mieć przeciętne dochody , żeby realnie płacić 50% daniny

>no i naucz sie liczyc,
                                    tobie też polecam, uwzględnij nie tylko podatek dochodowy

>nie liberalizm tylko socjalizm
                                    w jakich krajach panuje ten wzorcowy liberalizm?, w pobliżu trudno
                                    wskazać, może jakaś podpowiedź?
                                    • el_che Re: ile kosztowały bilbordy? 28.10.05, 08:33

> możesz wyjaśnić dlaczego wcześniej nazwałeś mnie frustratem?

mozesz wyjasnic dlaczego zmieniasz temat? jestes sfrustrowany bo przeszkadza ci
                                      to, co robi twoj ukochany pisuar i dowartosciowujesz sie najezdzaniem na PO,
                                      jezeli jest inaczej to mi to wyjasnij

> tobie też polecam, uwzględnij nie tylko podatek dochodowy

uwzgledniam, widze swoj pasek z pracy i widze ze wszystkiego jest jakies 35%

> w jakich krajach panuje ten wzorcowy liberalizm?, w pobliżu trudno
                                      > wskazać, może jakaś podpowiedź?

a czy ja mowie o jakims wzorcowym liberalizmie? niech bedzie chociaz tak jak w
                                      estonii...
    • Gość: paulos Poznań+Wrocław=UNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 02:04
      bardzo się martwię wynikami:(

najgorszy powiat: Janów Lubelski: 88,36% (!) za kaczką - dno kompletne;
      o dziwo na wschodzie powiat Hajnówka - prawie 70% za Tuskiem, a także gminy
      bieszczadzkie!!!ale poza tym dno na czele z janowem Lubelskim, Dabrową
      Tarnowską, pow.siedleckim ziemskim, itd....

Poznań 67% za Tuskiem, Wrocław 59%, i tutaj zaskakująca zbieżność:
      wielkopolskie 52,95% oraz dolnośląskie %52,94% za Tuskiem;

kocham Poznań i Wrocław!!!
      czas na współpracę w wymiarze rzeczywistym a nie tylkoteoretycznym!!!
      pozdr z Poznania
      • Gość: Toto jajko van chwasten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.10.05, 02:16
        twoje wypowiedzi sa ...smieszne:)
        Ktos ci napisal ze jestes sierota po SLD.Bardzo celnie.Juz mowilem ,jedz jak
        mozesz i pracuj,odgrazales sie ze wyjezdzasz potem piszesz ze miales prace za
        50000$ (wybacz ale jestes cienki bolek)i wrociles .Znowu wyjezdzasz, zdecyduj
        sie dziecko.Zloscisz sie jak jedynak ktoremu pierwszy raz w zyciu powiedziano
        ze nie moze miec wszystkiego.Swoje opowiesci o US zachowaj zeby rwac towary w
        jakims akademiku , albo na to forum ,wielu w to wierzy.Wiecej szacunku dla
        innych ktorzy maja inne zdanie,rozowy bucku:)))
        • aron2004 Janów Lubelski Polska B 24.10.05, 07:44
          powiat Janów Lubelski który w 88% poparł Kaczyńskiego ma bezrobocie 15%. Gdzie
          na Dolnym Śląsku jest takie niskie bezrobocie?
          • rocco-siffredi Re: Janów Lubelski Polska B 24.10.05, 09:51
            aron2004 napisał:

> powiat Janów Lubelski który w 88% poparł Kaczyńskiego ma bezrobocie 15%. Gdzie
            > na Dolnym Śląsku jest takie niskie bezrobocie?

w rosji bezrobocie jest 10 %
            tam jest cudownie
            na białorusi bezrobocie 5 % i minimum socjalne
            cudownie

kaczynski to kryminalista z prawomocnym wyrokiem na karku, i wy myślicie że to
            jakiś prawicowiec?

prawica to niskie podatki, nowoczesna gospodarka, znoszenie etatyzmu,
            zapomog,przestrzeganie prawa/ a nie wycieranie sobie nim gęby i sztandarów.
            sam mam prawicowe poglądy i tej przyczyny nie głosowałem na kaczkę. kaczka to
            populista w lepszym opakowaniu taki jak lepper, giertych i inni bandyci.
            skoro polska B wybrała sobie prezydenta niech znosi jego rządy.
            my nie musimy. zgadzam się z paulosem.
            • Gość: marco-van-basten samorządna, wolna, tolerancyjna Polska Zachodnia IP: *.media4.pl 24.10.05, 12:07
              niech żyje Samorządność, Wolność, niech żyje Wolna Polska Zachodnia

zacznijmy od współpracy z województwami zach. od Śląska-całego, Wielkopolski
              ,Pomorza
              najpierw ścisłą współpraca gospodarcza, później integracja
              spokojnie i porządnie
              • 1normalnyczlowiek Re: samorządna, wolna, tolerancyjna Polska Zachod 24.10.05, 12:20

> niech żyje Samorządność, Wolność, niech żyje Wolna Polska Zachodnia
                zacznijmy od współpracy z województwami zach. od Śląska-całego, Wielkopolski
                > ,Pomorza najpierw ścisłą współpraca gospodarcza, później integracja
                > spokojnie i porządnie

Zwróć się o pomoc w tej integracji do mafii paliwowej. Oni mają doświadczenie we
                współpracy z różnymi regionami kraju (nie tylko na Pomorzu).
              • Gość: andrzej Re: samorządna, wolna, tolerancyjna Polska Zachod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 03:17
                Zacznij "van basten". Dlaczego jeszcze nie zacząłeś?
                A koszulkę z nazwiskiem swego nickodawcy masz?
            • aron2004 Re: Janów Lubelski Polska B 24.10.05, 13:18
              pewnie w Polsce A to w Biedronce zarabia się 2000 zł :-)
      • Gość: Lidka Ten temat nalezy kontynuowac ! IP: *.cybernet.ch 25.10.05, 22:29
        Polska A i Polska B - po prostu nie po drodze...

To sie nie klei. Zawracanie glowy.

• Gość: marco-van-basten Re: Poznań+Wrocław=UNIA IP: *.media4.pl 26.10.05, 13:19
        paulos, racja chłopie

myślmy o prawdziwej samorządności i zacznijmy ze sobą rozmawiać
        • Gość: paulin Re: Poznań+Wrocław=UNIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:02
          w rzyci mam te pomysły. Czas, by Wrocek wrócił do Heimatu. hehehehehehehe
      • Gość: pio so Re: Poznań+Wrocław=UNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:09
        A Szczecin nie łaska. U nas Tusk miał najlepsze wyniki. A z powiatów mój powiat
        jeszcze lepsze./policki/
        • Gość: sklepowa Szczecin jak najbardziej ! IP: *.cybernet.ch 02.11.05, 16:47
          Szczecin jak najbardziej !

P. S.
          Inaczej Sciana Wschodnia nas zniszczy !
          • aron2004 Re: Szczecin jak najbardziej ! 03.11.05, 07:31
            przecież ściana wschodnia idioci już was zniszczyła. to przez ścianę wschodnią
            macie tak wysokie bezrobocie
    • Gość: baca Re: ogłośmy secesję IP: 80.50.49.* 24.10.05, 13:01

> niech sobie podkarpacie i inne piękne rejony zrobią 4 RP z kaczką jako wodzem
      > a za 4 lata będąprosić o wizy
      >
      > wstyd mi ze prezydentem mojego kraju bedzie zakompleksiony ignorant

To dobrze możesz wyjechać!
      Dla mnie jest większym wstydem, że w dzisiejszej Polsce znajdują się takie zakompleksione typki jak marco-van-basten, którzy nie znają albo nie rozumieją słowa demokracja i nie umieją przekładać swoich racji w inny sposób:-(
      • tmic Re: ogłośmy secesję 27.10.05, 10:39
        Brawo! A moze by tak do Korony Czeskiej? Przeciez Dolny Slask przynalezal do
        niej przez ok 400 lat.
    • Gość: morales Nowa propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:28
      Zamiast secesji proponuję Wam SANACJĘ............mózgu!
    • Gość: man Re: ogłośmy secesję IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.10.05, 13:35
      www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/0G.htm
      • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 24.10.05, 20:24
        mapka mówi sama za siebie. tam gdzie przewaga inteligentnych ludzi, lepiej
        wykształconych, mniej podatnych na rydzykowe brednie, tam kaczynski nie miał szans.

współpraca-samorządność-wolność
        niech żyje wolna Polska Zachodnia
        • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 24.10.05, 20:35
          img459.imageshack.us/img459/3893/wstyd0tv.jpg
        • 1normalnyczlowiek Re: ogłośmy secesję 24.10.05, 21:43
          Re: ogłośmy secesję
          rocco-siffredi 24.10.05, 20:24 + odpowiedz
          mapka mówi sama za siebie. tam gdzie przewaga inteligentnych ludzi, lepiej
          wykształconych, mniej podatnych na rydzykowe brednie, tam kaczynski nie miał szans

Mapka mówi wyraźnie, gdzie mieszka najwięcej oszustów i złodzieji. To ich głosy
          były języczkiem u wagi. Liczyli, że im się upiecze.
          A może uważacie, że najwiecej mętów mieszka na ciemnej wsi. Pewnie dojeżdżają do
          "pracy".
          • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 25.10.05, 10:39
            Dla faceta zwiącego się "normalnym człowiekiem" ludzie na zachodzie kraju to
            złodzieje i oszuści!
            niech więc zamieszka w limanowej albo innej kolbuszowej, pija tanie wina w
            rzeszowie i pisze swoje bzdetne posty , aż odetną mu net.

> Mapka mówi wyraźnie, gdzie mieszka najwięcej oszustów i złodzieji. To ich głosy
            > były języczkiem u wagi. Liczyli, że im się upiecze.
            > A może uważacie, że najwiecej mętów mieszka na ciemnej wsi. Pewnie dojeżdżają d
            > o
            > "pracy".

mimo wszystko pozdrawiam wszystkich normalnych rzeszowian i innych
            • 1normalnyczlowiek Re: ogłośmy secesję 26.10.05, 13:23
              rocco-siffredi napisał:
              Dla faceta zwiącego się "normalnym człowiekiem" ludzie na zachodzie kraju to
              > złodzieje i oszuści!

Przykro mi, że tak to zrozumiałeś, albo chciałeś zrozumieć.
              Kolejna demagogia i dodawanie innym treści, których nie mieli na myśli.
              Tak jak jest oczywiste, że w więzieniach jest najwięcej przestępców, tak również
              jest oczywiste, że najwięcej złodzieji i oszustów jest w największych
              aglomeracjach. Wiadome jest również, że badaczom opinii publicznej nie chce się
              zbyt często wyjeżdżać poza miasto i stąd tak często wyniki ich badań mijają się
              z rzeczywistością (łatwiej pokręcić się np. po Swidnickiej).
              • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 26.10.05, 13:32
                "Tak jak jest oczywiste, że w więzieniach jest najwięcej przestępców, tak również
                jest oczywiste, że najwięcej złodzieji i oszustów jest w największych
                aglomeracjach."

Dla mnie zaś oczywiste jest że w większych aglomeracjach w Polsce mieszka więcej
                ludzi lepiej wykształconych, lepiej zarabiajacych, potrafiących
                myślećniezależnie, ludzi, któzy są w mniejszym stopniu podatni na populistyczną
                demagogię leppera, rydzyka, czy też mesjanizm i czekanie na "prawdziwego wodza,
                który przyjdzie i zrobi porządek".
                Takie myślenie cechuje ludzi mieszkających nad rzeką Wołga i rzką żółtą.
                tam z problemem rozwalonego chodnika dzwoni się do Putina, bo to dobry gospodarz.

ratunkiem dla Polski jest jak najdalej posunięta samorządność, bo hasło secesji
                padło myślę z ust van bastena pod wpływem zbytnich emocji.
                samorządność, finansowa, organizacyjna, tu ktoś dobrze napisał o wyborach
                wojewodów i samodzielności finansowej.
                Wrocław wykrzystał swoją szansę, a gdyby nie centraliz w tym kraju, byłoby
                jeszcze lepiej.
                dlatego szlag mnie trafia ze o losie tego kraju decydują ludzie podatni na
                demagogię rydzyka i leppera.

samorządna Polska Zachodnia!
                • 1normalnyczlowiek Re: ogłośmy secesję 26.10.05, 15:51
                  rocco-siffredi napisał:
                  > dlatego szlag mnie trafia ze o losie tego kraju decydują ludzie podatni na
                  > demagogię rydzyka i leppera.
                  > samorządna Polska Zachodnia!

O kim mówisz? Po pierwsze nikt jeszcze nie zdążył o czymkolwiek decydować. Po
                  drugie zobaczymy, ale nie wierzę, żeby ktoś z nowych władz był podatny na to, co
                  mówi Rydzyk lub Lepper. Demagogia i dodawanie treści niewypowiedzianych cechuje
                  frustratów. A wielbiciele Rydzyka już są w takim wieku, że nie popsują dobrych
                  pomysłów na państwo.
                  Samorządność regionów jest bardzo dobra, ale nie jest dobre dzielenie Polski na
                  kaczą, ciemną, .... i na tuskową, jaśnieoświeconą, ....
                  • Gość: marco-van-basten nie IP: *.media4.pl 26.10.05, 17:04
                    A jak ci się kolego wydaje czy rydzyk i lepper z giertychem poparli kaczynskiego
                    za darmo?
                    kaczynski bedzie musiał zapłacić za to poparcie

nie więc sobie zrobi rząd ludowo-narodowy
                    przynajmniej wszystko będzie jasne
                    niech ludzie widzą kto jest kim.

w poprzednim sejmie pis samoobrona w 80% proc. przypadków głosowały tak samo.
                    to przypadek?
                    przy następnych wyborach ludzie wymiotą populistów, złodzieji, oszołomów

a my w swoim zakresie zacznijmy dogadywac sie miedzy sobą i z poznaniakami.
                    razem mozemy przełamać monopol warszawy
                    lobbowac za inwestorami, drogami, dobrymi rozwiązaniami samorządowymi
                    będziemy mieli silne regiony, to nawet najgłupszy rząd centralny w warszawie nam
                    nie zaszkodzi
      • Gość: POmpatyk Donaldzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:41
        Przegrać z Tobą było dla mnie większym honorem niżby wygrać z Kaczyńskim. Chylę czoła.
        • Gość: marco-van-basten Re: Donaldzie!!! IP: *.media4.pl 25.10.05, 10:35
          mały cytat z wypowiedzi pewnego Poznaniaka
          Wolę już Poznaniaków niż zapijaczonych słuchaczy Radia z ryjem, po sobotnich
          libacjach biegnących na maszę, i będących "prawdziwymi Polakami"
          W tym kraju jeden pracujący , lub przedsiębiorca ma na karku utrzymanie 3-4
          nierobów(poza ewidentnymi przypadkami ludzi których trzeba wspomagać) tutaj im
          więcej się pracuje i zarabia tym więcej trzeba oddawać złodziejskiemu państwu.

Niech ludzie ponoszą konsekwencje swoich wyborów, niech sobie zaczną żyć pod
          rządami kaczki, rydzyka i innych lepperów.

Niech województwa zachodnie zaczną ze sobą współpracować: najpierw przy
          współnych projektach np. dróg, inwestycji, komunikacji itd.
          Przełąmmy hegemonię złodziejskiego rządu w Warszawie.

Cytowany Poznaniak(pozdrawiam)
          Wyniki wyborów po raz kolejny pokazały różnice w sposobie myślenia i podejścia
          do życia u obywateli różnych regionów Polski. Po raz kolejny okazało się, kto
          chce pracować, budować i radzić sobie jak najlepiej umie a komu zależy na
          utrzymywaniu 'status quo' na tym, aby w imię zasad 'sprawiedliwości ludowej' na
          jego wyciągniętej ręce ktoś położył pieniądze, na tym aby solidarnie dzielić się
          biedą. Dlaczego i w imię czego ludzie ciężko pracujący po 10 i więcej godzin na
          dobę mają oddawać ogromną część swych dochodów na utrzymanie nie tylko tego,
          któremu los nie sprzyjał, ale i tego który zwyczajnie na ów los się wypiął,
          wybierając życie na zasiłku, na przekombinowanej rencie, przy flaszce taniego
          wina pod sklepem? Ilu nierobów utrzymuje każdy przedsiębiorca, każdy człowiek
          któremu chciało się wstać rano i ciężko pracować chociażby na własną naukę w
          weekend, kiedy w wiejskich tancbudach za Wisłą kwitło przaśne imprezowanie? Jak
          długo jeszcze rządy nad tą częścią Polski która patrzy na przyszłośc
          pragmatycznie a nie zachowawczo mają sprawować władcy wybierani nie naszymi
          głosami? Suwerenność Zachodniej Polski - tych regionów w których panuje podobny
          sposób myślenia jest odpowiedzią na potrzebę podnoszenia standardów naszego
          życia! Faktycznie znajdujemy się pod okupacją Wschodu, który nie oferując nam
          nic na wymianę wyciąga ręce po dochód wytworzony tu na Zachodzie! Proste pytanie
          - czy gdyby pozostawić wschodnią Polskę z jej myśleniem, z jej wyborami, z jej
          prezydentem samą sobie, to gospodarczo dałaby radę na arenie międzynarodowej,
          czy też nie? A my - czy nasz przemysł, nasze rolnictwo, wykształcona kadra
          naukowa, inżynierska, czy ten potencjał nie wystarczy aby żyć samodzielnie? A
          więc podział Polski? Niekoniecznie! Zadajmy obu połowom kraju pytanie: czy
          chcecie żyć samodzielnie pod swoimi rządami czy zgadzacie się dołączyć do
          'drugiej połowy' na ich warunkach? Zachód odpowie - samodzielnie, Wschód będzie
          sie powoływać na historyczne dzieje, powstańcze losy, bitwę pod Lenino i
          bombardowanie Warszawy i już tu ukaże się ich lęk przed samodzielnym
          gospodarowaniem... Zapytasz ich - przystępujecie zatem do nas na naszych
          warunkach? Odpowiedzą - nie, nie ma mowy, bo demokracja, wybór ludu miast i wsi,
          nasz prezydent, nasza solidarna Polska! A więc - sami nie chcemy bo rady nie
          damy ale was tez nie wypuścimy bo kogóż będziemy wtedy doić? My zaś ze spokojem
          możemy rządzić się sami, zaprowadzić kwitnącą gospodarkę rynkową i wzrastać w
          siłę i bogactwo owocami naszej pracy pozostawianymi u nas na miejscu. Możemy też
          przyjać biedny Wschód pod nasze skrzydła, ale _na naszych warunkach_ gdy mowa o
          gospodarce przede wszystkim. Inaczej nigdy nie nastąpi rozwój i wyjście tamtych
          terenów z zacofania! Wielkopolsko, Oba Pomorza, Ślasku Dolny i Górny - już czas
          na wzięcie spraw i odpowiedzialności w swoje ręce! Nie może być tak że
          liczniejszy a gorzej przygotowany merytorycznie narzuci nam swój niekorzystny
          system rządów i nadal będzie spijać owoce naszej pracy. Rzucamy hasło -
          NIEPODLEGŁA WIELKOPOLSKA (gdyż piszę z Poznania ale szerzej - ZACHODNIA POLSKA)
          i dążyć będziemy do jej budowy. A z nami każdy ten, któremu po drodze z ciężką
          pracą, liberalną gospodarką, porządkiem i rozwojem. Kto zaś chce solidarnego
          podziału biedy, życia na cudzy koszt i gospodarczego rozkładu - niech idzie
          swoją drogą, tak jak sam wybrał. Za kilkadziesiąt lat przyjdzie i tak do nas na
          kolanach, jak przyszła NRD do 'złej' RFN po pół wieku komunistycznej
          szczęśliwości obywatel
    • Gość: erni ZBURZYĆ WARSZAWĘ IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 24.10.05, 20:44
      Niech Warszawa odda na rewitalizację Wrocławia część budżetu aż do odbudowy
      miasta w ramach długu jaki ma zzaciągnięty u nas.
      • corgan1 w Warszawie wygrał Tusk, w Łodzi, Krakowie też 26.10.05, 19:44
        choć w tych województwach wygrał per saldo Kaczyński.

Łódź i Kraków też chcesz zburzyć?
        • lech.kaczyniski corgan, spokojnie... 26.10.05, 19:55
          nikt nie będzie niczego rozwalał. poniosły go emocje. zgadzam się z kilkoma
          ludzmi, których i warszawie nie brak, ze podstawą rozwoju kraju powinny być
          silne regiony o dużych kompetencjach. wyjdzie to na zdrowie kazdemu, warszawie
          też, bo to ona przezywa co 4 lata najazdy "kumotrów" z kazdej wsi, gdzie jest
          jakis poseł.
          samorzadnosc i niezaleznosc to metoda na łagodzenie wichrzycielskich i
          destrukcyjno-populistycznych krokow rzadu centralnego.

zacznijmy sie ze soba dogadywac bo rydzykoland i kaczogrod nas zadepcze
    • Gość: Doktor Wiwat Kaczyński !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:17
      Secesje? z całego byłego województwa wrocławskiego tylko Wrocław i Syców
      głosował na Tuska a na Dolnym Śląsku w połowie powiatów Kaczyński wygrał. Więc
      jak mam ta secesja wyglądać ? Marco-van-basten to debil do kwadrawtu!
      • Gość: tom Re: Wiwat Kaczyński !!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 22:05
        zanim coś napiszesz to sprawdź. Typowa cecha fanów PIS-u- brak wiedzy i
        lenistwo. Nawet sprawdzić się nie chciało. Potwierdzasz tym samym dane na temat
        elektoratu. I ten podpis Doktor jak to dumnie brzmi.
        Masz linka leniu i sprawdź dane.
        www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/index.htm
    • Gość: mih glos poparcia z Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.05, 23:35
      odlaczamy sie od 4 rzeczpospolitej i tych oszolomow ze sciany wschodniej!
      • aron2004 Re: glos poparcia z Poznania 25.10.05, 08:20
        Tusk wygrał w powiatach : zgorzeleckim, lubańskim, bolesławieckim, lwóweckim,
        jeleniogórskim miejskim i ziemskim, kamiennogórskim, wałbrzyskim, kłodzkim,
        oleśnickim, dzierżoniowskim, legnickim miejskim i we Wrocławiu. Reszta
        województwa to Kaczoland. Tak że wygląda na to że z secesji nici, bo macie
        wrogów we własnym obozie.
        • Gość: Łoś_bimbacz zostajemy w ciemnogrodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:32
          Wczoraj pod sklepem ustaliliśmy, że nasza wieś w gminie Kobierzyce nigdzie się
          nie secesjonuje, bo głosowaliśmy jak na jaskinię ciemnogrodu przystało. W celu
          podtrzymania dobrosąsiedzkich stosunków ze Jasno-Schetynogrodem postanowimy nie
          wprowadzać obowiązku wizowego dla klientów centrum handlowego.
          • rocco-siffredi Re: zostajemy w ciemnogrodzie 25.10.05, 21:27
            to sobie zostancie
            jesli stare baby, kler rydzyk i inni przestepcy chca miec 4 rp to niech maja
            ale nie u nas

Wolna Polska Zachodnia
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: zostajemy w ciemnogrodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 21:36
              > to sobie zostancie
              > jesli stare baby, kler rydzyk i inni przestepcy chca miec 4 rp to niech maja
              > ale nie u nas
              >

w Kobierzycach przeważają domkowcy, a nie blokersi.
              > Wolna Polska Zachodnia
              bez Kobierzyc, nie bedzie utrudniać dojazdu do pracy z miasta "A"
            • Gość: Lidka I o to chodzi ! Sciana Wschodnia wita ! IP: *.cybernet.ch 25.10.05, 21:37
              I o to chodzi !

Sciana Wschodnia wita !

Bilet w jedna strone.

P. S.
              Ja tam nie jezdze pyskowac i urzadzac burdy...

Niech sobie robia, co chca - a Zachod niech zostawia w spokoju !

Bo inaczej - do nieczego nie dojdziemy !
              • Gość: Łoś_bimbacz Re: I o to chodzi ! Sciana Wschodnia wita ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 21:49
                > Niech sobie robia, co chca - a Zachod niech zostawia w spokoju !
                >
                kto ma nam zostawić zachód?
                zagłębie miedziowe też?
              • toka95 Re: I o to chodzi ! Sciana Wschodnia wita ! 25.10.05, 22:25
                Gość portalu: Lidka napisał(a):

> I o to chodzi !
                > Sciana Wschodnia wita !
                > Bilet w jedna strone.

Wybrałem się latoś na wakcje obejrzeć polską ścianę wschodnią. Skorzystałem z
                agroturystyki, a wylądowałem w miejscowości, która do Polski wróciła w 1951 roku.
                Adres znalazłem w internecie, z gospodarzem kontaktowałem się za pomocą e-maili,
                czasem telefonicznie (tel. komórkowy) lecz zdarzało się, że złapałem go "w polu"
                gdy doglądał swojej hodowli pstrąga.
                Gdy jechałem tam samochodem rozglądałem się, aby wreszcie zobaczyć ścianę
                wschodnią, kurne chaty, rozsypujące się obejścia. I w ten sposób nawet nie
                zauważyłem, kiedy dojechałe na miejsce.
                Droga przechodząca przez wieś miała nawierzchnię asfaltową (nie kocie łby) o
                jakości takiej, jak na świeżo oddawanych do eksploatacji ulicach Wrocławia.
                Gospodyni przepraszała, że nie ma na wyposażeniu domku kuchenki mikrofalowej -
                "pan rozumie, niektórzy goście przyjeżdżający z Polski to wszystko poniszczą". W
                wiosce było kino - "ale teraz już nie działa: wszyscy pokupowali satelity i nikt
                nie chodził".
                Przy szkole było pięć boisk: koszykówka, siatkówka, piłka ręczna i dwa do piłki
                nożnej (równa nawierzchnia, w bramkach siatka, po bokach trybuny widowni), no i
                biologiczna oczyszczalnia ścieków.
                U gospodyni wakacje spędzali także jej siotrzeńcy - przyjechali na dwa miesiące
                z USA.
                Mieliśmy okazję porozmawiać z gospodynią o modach wśród młodzieży (co jest
                "cool"), żaliliśmy się, że już we wczesnych klasach szkoły podstawowej dzieci
                "muszą" mieć "komórkę" - "panie, u nas to już w przedszkolu większość dzieci
                biega z komórkami".
                Dzieci chodziły na zajęcia do Gminnego Ośrodka Kultury, którego kierowniczka
                posiadała kilka patentów na wyroby regionalne (m.in. naleweczka na tarninie).

STRASZNIE ZACOFANA, ROSZCZENIOWA, BIEDNA I CIEMNA JEST TA ŚCIANA WSCHODNIA.
    • Gość: look out! Re: ogłośmy secesję IP: *.um.wroc.pl 25.10.05, 21:29
      ciekawy watek, ale czy nie za emocjonalny?
      co do wspolpracy miedzy regionami zachodu to bardzo ciekawa mysl i z
      przyszloscia
    • Gość: Homo Sapiens Nie secesja, ale decentralizacja kraju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.05, 22:16
      Domagajmy się maksymalnej decentralizacji kraju łącznie z likwidajcą niektórych
      ministerstw i urzędów centralnych. Nie jest prawdą, że Warszawa zabiera nasze
      podatki aby dofinansować Podkarpacie i całą ścianę wschodnią. Warszawa nasze
      podatki po prostu przejada, a do regionów wysyła tylko ochłapy.
      Bogatsze województwa zachodnie mogą bezpośrednio podpisywac umowy o współpracy
      z województwami ściany wchodniej i finansować wspólne inwestycje na tamtym
      terenie. Dzięki tym inwestycjom we wschodnich województwach wzrosną przychody z
      podatków, które będą mogły zostać przeznaczone na oświatę, kulturę i inne
      potrzebne wydatki w tych województwach.
      Nie wolno wysuwać pomysłów o secesji. Autonomiczne regiony (województwa) między
      Odrą a Bugiem muszą pozostać polskie i ściśle ze soba współpracować. Mogą się u
      nas osiedlać cudzoziemcy, ale ich dzieci muszą chodzić do szkół z polskim
      językiem nauczania. Język polski nie ma prawa ustępować przed niemieckim czy
      angielskim. We francuskojęzycznym Quibecku kupiec, który wywiesi reklamę w
      języku angielskim płaci mandat. Podobnie we Francji, gdzie urzędnicy mają
      obowiązek odpisywać na listy z zagranicy wyłącznie w języku francuskim. My też
      brońmy nasz piękny i bogaty język.
      • Gość: Lidka Generalnie sie zgadzam. Jedna mala uwaga: IP: *.cybernet.ch 26.10.05, 15:17
        cytat:
        "Nie wolno wysuwać pomysłów o secesji."

Pachnie mi totalitaryzmem.

Nikt nic nie "musi", nie ma "nic na sile".

Zwlaszcza, ze ryzyko rozpadu Polski istnieje.

Nie wszystkim jest po drodze.
        Wzajemne utrudnianie sobie zycia - to strata czasu.

Jestem osobiscie za autonomia regionow.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka