Gość: Magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:48 WITAM, CO SĄDZICIE O SZKOLE NR 26 ? MOJE DZIECKO IDZIE OD WRZEŚNIA DO 1 KLASY I SIĘ ZASTANAWIAM , SŁYSZAŁAM WIELE OPINII POZYTYWNYCH , ALE TREŻ SPORO NEGATYWÓW,POZDR, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polec Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.04.07, 22:39 jestem absolwentem i bylo tam super nauczycilee duzo wymagali ale tez nauczyli pozniej w liceum nie mialam problemow|!!polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.05.07, 12:15 o widze ze teraz na forum zaczeliscie sie czepiać szkoły 26 a co 4lo wam sie juz znudziło...szkoda mi tych co wszystko z góry na dół potrafia zjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.04.07, 09:27 ja tez jestem absolwentka tej szkoły i bardzo ja polecam.Jest naprawde miła atmosfera dzieci ucza sie zyc z osobami niepełnosprawnymi,szkoła jest bardzo bezbieczna a kadra wspaniała można z nauczycielami o wszystkim porozmawiac bardz\o dobrze uczą co pomaga w pożniejszej nauce.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruk Re: SZKOŁA 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:33 rowniez jestm absolwentem i goraco polecam- wspaniale grono pedagogiczne i fachowe podejscie do uczniow moze tez z tego tytulu iz jest to szkola integracyjna pozatym ze jest ona stosunkowo mała wszyscy sie znaja a co za tym idzie lepiej jest sprawowac kontrole- teraz sam jestm pedagogiem wiec wiem co mowie:) i choc rozrabialem to jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefe Re: SZKOŁA 26 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.07, 21:09 jestem absolwentką i psp 26 i gim 9 i do plusów zaliczam to że dziś rozumiem bardziej świat, naucyzłam się tam tolerancji choć wiele razy narzekałam to to wyszło na plus. poziom nie tworzy szkoła więc to od ucznia zależy jak mu będzie iść i jak mu to wyrzutuje na przyszłość ale pamiętam że nie trzeba było dawać z siebie wszystkiego by sobie dać radę. grono pedagogiczne jak wszędzie, ale ja osobiście nie cierpiałam bardzo kilku nauczycieli, wszystko zależy od ucznia, najlepiej aby siedział cicho i się nie wychylał, to tak będzie ok. jakbym miała iść jeszcze raz do podstawówki(choć w klasach 1-3 było wspaniale, pozdr dla Pani Bartoszyńskiej) a potem gimnazjum to jednak bym nie wybrała tej szkoły, za duża samowolka niektórych i wtrącanie się w nieswoje sprawy, terror ze strony dyrekcji, poza tym totalny brak kultury ze strony uczniów (nauczycieli niekiedy również) i nieco chora atmosfera. nie polecam choć dobrych stron kilka jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SZKOŁA 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:41 Mam dziecko w III klasie, trochę się zawiodłam na szkole.W pierwszych miesiącach myślałam o przepisaniu dziecka do innej szkoły.Świetlica pod psem.dziecko siedziało w niej od godz.7 bez warunków na odpoczynek,warunki okropne,panie świetliczanki zapominały wysłać dziecko na lekcje.Grono nauczycielskie z wielkimi ambicjami.Prym wiedzie Pani Dyrektor!Po trzech latach szkołę oceniam dość średnio, za dużo reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yx Re: SZKOŁA 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:43 Generalnie: szkoła, jak szkoła. Żadna rewelacja, żadna degręgolada. Tylko znacznie więcej koło tej placówki niepotrzebnego szumu, więcej mowy o integracji, niż widocznych efektów jej wcielenia w praktykę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 22.05.07, 16:10 Szkola jak szkola ma plusy i minusy jak kazda nie wiem tylko po co robi sie wokol niej tyle szumu nie uwazam,ze jest,az taka super.21 jest dokladnie na takim samym poziomie i nikt z niej nie robi super szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SZKOŁA 26 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.05.07, 18:26 Popieram wypowiedźi poprzednie.Dużo szumu wokół tej szkoły robi P.Dyrektor, która lubi błyszcześć.W uzupełnieniu swojej wypowiedzi powiem córka kończyła szkołę 21 i gimnazjum przy tej szkole, bez problemu dostała się do I Liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: SZKOŁA 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:05 Jak masz 150 zł na mundurek, to daj tam dziecko. Po tyle zbierają na "giertyszki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdr Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.05.07, 00:39 osobiście uważam że jest to jedna z najlepszych placówek w Polsce. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.05.07, 10:49 Nie przesadzaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: SZKOŁA 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:55 "najepsza placówka w Polsce"... [śmiech na sali!]... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: SZKOŁA 26 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.05.07, 13:01 "Jedna z najlepszych",a nie najlepsza - to jest różnica. Następnym razem czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: SZKOŁA 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 01:29 "jedna z najlepszych placówek w Polsce"...[nieustający śmiech na sali+ gwizdy!] Nota bene: do forum i do sprawdzania postów dorwały się panie nauczające w s.p. 26. Pozdrówka! -absolwent:-) p.s. feniks, poczytaj o skrótach myślowych, dopuszczalnych w sytuacji konstruowania postu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: SZKOŁA 26 IP: *.dialog.net.pl 28.05.07, 10:13 Generalnie wiele zostalo powiedziane. Szkola, jak szkola. Placówka, to ludzie, a ci bywaja rozni. Trafi sie pechowo jedna czarna owca - tak tez odbierana cala szkola. Na pewno nie jest tak rozowo, jak to przedstawia Pani Dyr. Moim zdaniem zrecznie chwali sie tym, czym mozna sie pochwalic i sprytnie chowa pod dywan wpadki i problemy, wcale nie rzucajac się na twemat bardziej niz w innych szkolach (zadna ujma, jednak mowi sie, ze to de best szkola!). Moim zdaniem dzieciaki maja OGROM materialu (nie wiem, czy to wina samej szkoly i jej doboru jakiegoś toku nauczania, czy tez wszedzie jest tak zajechany program). Jeżeli chcesz, zeby Twoje dziecko mialo wszystko czego od niego bedzie sie wymagac, przygotuj sie na "rodzinne" robótki ręczne całymi wieczorami. To mnie wlasnie mocno irytuje w tej szkole. Masa zadawanych rzeczy, gdzie kazdy logicznie myslacy wie, ze nie jest w stanie tego wykonac dorosly czlowiek. Po czym dzieci donosza zadania ewidentnie wykonane przez rodzicow i to przechodzi. Czyli po co takie jazdy? Dzieciak nie zrobi i nie bedzie mial. Jeżeli chcesz by jednak mial (i nie wypadl blado na tle klasy) - moze i malo dydaktycznie, ale zrobisz za niego. Nauczyciel powinien to zrewidowac, zganić i nie przyjmowac prac robionych przez rodzicow rownoczesnie zadajac zgodnie z rozsadkiem. A tak nie jest. Prace ladują na wystawce i wszystkim pasi - oprócz rodziców :). Szkole skonczylem dawno. Teraz zaliczam ją po ra drugi. Troche chorawe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TnBd Re: SZKOŁA 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:44 Z tego co wiadomo, co roku w Wałbrzychu jest konkurs na Super Szkołę (chodzi o konkurs wałbrzyski), szkoła 26 bierze w nim udział, jak i inne szkoły podstawowe, w poprzednich latach (2-5 lat temu), nie wygrywała, PSP nr 12 przez 3 lata była na pierwszym miejscu i dostała status Super Szkoły dożywotnio, wygrywała szkoła 28, 21... a 26 no cóż... reklama robi swoje... a i jeszcze jedno: "INTEGRACYJNA" ściema, pani dyrektor przyjmuje jedynie osoby najlepiej na "wózkach", jeśli chodzi o dzieci np. nadpobudliwe, umywa ręce... (a wg prawa te dzieci jak i te na "wózkach" powinny w takiej szkole się znajdować) PS. łatwiej jest zbudować podjazd niż "użerać się" z nadpobudliwym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magma Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.05.07, 19:22 Skończyłam 9. Gimnazjum w tamtym roku, wcześniej chodziłam do SP 26, a teraz jestem w LO. I muszę powiedzieć, że z perspektywy ucznia tą szkołę wspominam rewelacyjnie!! Nauczyciele są naprawdę świetni i to oni tworzą atmosferę tej szkoły. Pod względem nauki z 9 Gimnazjum może konkurować ewentualnie 13. Ja więc polecam z czystym sercem :) PS. I nie jestem nauczycielką z 26, bo pewnie zaraz pojawią się takie komentarze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzw Re: SZKOŁA 26 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.05.07, 15:46 "Pod względem nauki z 9 Gimnazjum może konkurować ewentualnie 13. Ja więc polecam z czystym sercem :)" żałość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: SZKOŁA 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:57 jestem absolwentka tej szkoly oraz gimnazjum. ukonczylam tam swoja edukacje 6 lat temu. ja mam wspomnienia w miare dobre. aczkolwiek potwierdze wypowiedz jednego z gosci, ze strasznie duzo zadaja do domu, bo kazdy nauczyciel widzi tylko swoj przedmiot. to sie nie zmienilo. moj brat takze uczesczal to obu placowek. ale po nim juz widzialam ze to nie to samo. podejscie nauczycieli zmienilo sie diametralnie i to wcale nie na lepsze. niestety. traktuja swoja prace jak prace, nie dajac nic z siebie. od znajomej sluyszalam ze w ogole atmosfera w pokojach nauczycielskich jest bardzo nieciekawa. cyzby rywalizacja za duza? a moze konkurs na oceny ndst? ciekawe. jak dobrze pojdzie to od wrzesnia zaczne tam praktyki... wtedy bede wiedziec co i jak :) puki co nie wiem czy polecic, moj mlody kuzyn, ktory obecnie chodzi do 2 klasy podstawowki narzeka jedynie na pania od ang, ktor zamiast ich uczyc chodzi na ploteczki z pania od religii. dosc wymowne, prawda? ale mysle ze takie sytuacje sa w kazdej szkole. wszystko zalezy od uczniow i nauczycieli. p.s. choc bardzo lubilam chemie, byla ona nawet dla mnie straaaaasznie stresujaca (pozdrawiam pania C. ;] ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.05.07, 12:59 fajna kadra + super infrastruktura + miła atmosfera Polecam tę szkołę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: SZKOŁA 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:22 Ta szkoła to jedna wielka porażka, "integracyjna" tylko z nazwy. Pani dyrektor najchętniej przyjmuje dzieci z alergią ,lub wadą mało widoczną ponieważ są najmniej kłopotliwe . Spróbujcie dac tam dziecko z większymi problemami (zespół down a,porażenie dziecięce)-trzeba sie dużo nachodzic . A już nie daj Boze dać tam dziecko z nadpobudliwością... pomocy żadnej znikąd .KOMPLETNA PORAŻKA -COŚ DLA KURATORIUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniq Re: SZKOŁA 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:46 Anka nie wiesz co piszesz-ponieważ jest to szkoła z oddziałami Integracyjnymi to trafiaja do niej dzieci z umiarkowanymi wadami bądż dysfunkcjami a ty piszesz o porażeniu mózgowym kobieto!!!takie dzieci uczą się w szkołach specjalnych przecież muszą byc pod okiem specjalistów a szkole 26 uczą "zwykli"nauczyciele rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Magdo, i co? 14.06.07, 15:27 Zdecydowałaś się posłać swoje dziecko do tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Magdo, i co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:54 Dziekuję Wszystkim za opinie , pomogło mi to podjąć decyzję .Nie , nie posyłam tam mojego dziecka ,dam je do 21 , dalej od domu , ale tam chodziło moje 1 dziecko i mam pewność , że jest to świetna placówka .A o 26 nasłuchałam sie dosyć , i nie zawsze były to najlepsze uwagi ,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Magdo, i co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 14:44 podjęłaś mądrą decyzje ,gorszej szkoły niż 26 chyba nie ma , skonczyłam ją parę lat temu , więc wiem co mówię . nauczyciele z dyrką tylko sie puszą nazwą szkoły , ale żeby cos zrobili w tym temacie ...faktycznie , 26 do 21 to nawet nie dorasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co dziś powiesz Re: Magdo, i co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co powiesz dziś Re: Magdo, i co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 21:43 jak w temacie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelsea Re: Magdo, i co? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.06.07, 22:21 Nie rozumiem dlaczego tak łatwo dałaś się zrobić "w konia" sfrustrowanym matkom. Wszystkie teraz zacierają ręce - jedno miejsce w SP26 jest wolne! Wszyscy ci, którzy dobrze czuli się w tej szkole nie napiszą ci tego na forum, bo im się nie chce. A dla wściekłych rodziców, których dzieci pani dyrektor nie przyjęła, jest to idealne miejsce na odreagowanie swojej złości. Prawo uległo zmianom i szkoły integracyjne nie muszą przyjmować dzieci z ADHD. Osoby z "większymi problemami" (zespół downa itp.) nigdy nie były do tej szkoły przyjmowane. Od tego jest 10, a ADHD powinni iśc do normalnych szkół. Szkoła numer 26 jest idelana dla niesłyszących, niedowidzących, osób na wózku, z problemami ruchowymi. chodzi o integracje! Ja sama nigdy nie poczułam, aby dużo zadawali. Uczą dużo, ale potem wiele osób musi przyznać, że dzięki temu nie mają problemów w gimnazjum. A 21? Mój kolega mówi, że nikt nie zwraca uwagi na bicie, podpalanie toalet, kradzieże, kocenie. W 26 wszyscy moga czuc się bezpiecznie, tego samego nie moge powiedzieć o 21. W 26 lekcje sa ciekawie prowadzone, nauczyciel są w większości mili i potrafią pomóc. Mamy wiele wycieczek. Własnie została pani poznana ze wszystkimi złymi rodzicami, za to, że ich dziecko nie zostało przyjęte do 26 i teraz za wszelką cenę próbują wmóić wszystkim, że 26 jest BEEE, bo nie przyjęło ich dziecka. Twój wybór, jeśli twoje dziecko wróci kiedyś pobite, będzie to twój błąd. W 26 nigdy coś takiego by się nie wydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.06.07, 00:22 To jest bardzo dobra szkoła. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guess Re: SZKOŁA 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:53 Ale moje dziecko tam chodzi, zostało przyjęte i nadal uważam,że szkoła nie jest rewelacyjna...Może też nie najgorsza,ale na pewno: nie NAJLEPSZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: SZKOŁA 26 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.06.07, 22:07 Co z ciebie za troskliwy rodzic? Ja staram sie zrobić wszystko dla swego dziecka i chcę , zeby miało jak najlepiej . Dlatego cieszę się, ze mieszkam w rejonie, jestem zadowolona ze szkoły i wiem , że zapewniłam córce dobry start. Zobacz ile pytań na forum dotyczących szkół, przedszkola .Jesli nie jesteś zadowolony , zabieraj dziecko i przenoś do lepszej szkoły. Pomyśl o jego przyszłości.A nie narzekaj. Pomyśl , co zrobiłeś jako rodzic dla szkoły , klasy, w której jest dziecko. Najlepiej krytykować,to zawsze nam wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bertA Re: SZKOŁA 26 IP: *.centertel.pl 06.07.07, 13:32 > Co z ciebie za troskliwy rodzic? Ja staram sie zrobić wszystko dla swego > dziecka i chcę , zeby miało jak najlepiej . Dlatego cieszę się, ze mieszkam w > rejonie, jestem zadowolona ze szkoły i wiem , że zapewniłam córce dobry start. ja tez mieszkam w rejonie 26 i chcąc zapenić dziecku lepszy start przeniosłam je do innej, nierejonowej, ale lepszej i bardziej przyjaznej szkoły... Ta nie wydała mi się przyjazna dzieciom i rodzicom. Już na pierwszym zebraniu dyrektorka zrobiła wiele, by zohydzic tę szkołę. Udało jej sie, zrezygnowałam i zapisałam dziecko do normalnej, ale dobrej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kak Re: SZKOŁA 26 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.07.07, 15:44 skończyłam tą podstawówke (4-6) i rok temu to gimnazjum choć nie wiem jak sytuacja ma się w 1-3 podst. mogę z czystym sumieniem powiedzieć że poza ładnym opakowaniem i faktycznie dużym bezpieczeństwem to szkoła nie ma większych plusów. nauczyciele w większości nie z "powołania" , na palcach jednej ręki zliczę takich którzy naprawde kochają swoją pracę. uczyć się wcale nie trzeba dużo, w liceum ma się nawet zaległości, a opinię szkoły "z klasą" tworzą wybitnie zdolni uczniowie których szanowna dyrekcja przyjmuje z radością i uśmiechem. taka prawda że jak dziecko chce się uczyć to w każdej szkole ma szanse wyrosnąć na kogoś. w szkole tej zwłaszcza w gimnazjum panuje bardzo niemiła atmosfera podkręcana przez kilka osób z grona pedagogicznego. jeśli wasze dziecko lubi wchodzić w d bez wazeliny to będzie mu tam jak w raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisi Re: SZKOŁA 26 IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.07, 09:31 Powiem tak, chodziłam do dwóch podstawówek: 32 (teraz juz nestety nie istnieje) i 26. W 32 bardzo wysoki poziom, zero ściemy, świetna organizacja szkoły, dużo sie działo. Natomiast 26 - wiele szumu o nic. Jest zasada, jak ktoś lub cos jest za bardzo reklamowane - nie jest dobre. Nazwa "integracyjna" to tylko reklama. W rzeczywistości dyrekcja umywa ręce od takich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: SZKOŁA 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 09:36 NARESZCIE KTOŚ POWIEDZIAŁ COŚ MĄDREGO , COŚ O CZYM WIĘKSZOŚĆ LUDZI JUZ WIE ,I ODDAJE DZIECI DO NAPRAWDĘ PORZĄDNYCH SZKÓŁ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: SZKOŁA 26 IP: *.wlb.vectranet.pl 15.10.07, 22:30 szkoda tylko, że szkoła nosi statut szkoły integracyjnej....a przyjęcie do klasy więcej niż jednego dziecka upośledzonego (ruchowo) graniczy z cudem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedouczony Re: SZKOŁA 26 IP: *.wlb.vectranet.pl 16.10.07, 17:18 Zawsze myślałem,że człowiek może być upośledzony umysłowo,a niesprawny ruchowo.Drażni mnie twoje określenie w stosunku do dziecka. Co ty dziecko 15 października do szkoły chcesz zapisać? Odpowiedz Link Zgłoś