Gość: achi IP: *.lo3.wroc.pl 04.04.01, 12:52 Proponuję wyburzenie 14 lo we wrocławiu. Powody : - uważają się za jakąś elitę - są burakami i tak już zostanie - psują opinię o wrocławskich liceach Podpisano : 3 lo RULZ Da world Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabia Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 13:11 A co myślałeś, że prześlizgniesz się ? Ciesz się, że nie zostałeś cukiernikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 05.04.01, 09:12 Gość portalu: achi napisał(a): > Proponuję wyburzenie 14 lo we wrocławiu. > Powody : > - uważają się za jakąś elitę ******** Skad to mniemanie, Achi? ******** > - są burakami i tak już zostanie ******** Nie ponimaju? Czym sie roznia od innych licealistow? Na czym polega burakowatosc? Cos mi to wyglada na slowo-wytrych, uzyte jedynie w celu obrazenia inkryminowanych nieszczesnikow z XIV LO. ******** > - psują opinię o wrocławskich liceach ******** Wg mojej wiedzy jest przeciwnie: jest to jedyne liceum z Wroclawia, ktore regularnie produkuje finalistow i laureatow olimpiad. Opinie o wroclawskich liceach psuje raczej te, ktore nie potrafia przygotowac swoich najlepszych na tyle, zeby tez im sie udalo. ******** > > Podpisano : 3 lo RULZ Da world ******** Aha! IIILO! Zazdroscimy? A teraz powazniej. (Nie jestem ani uczniem (za starym), ani nawet absolwentem XIVLO. Znam je o tyle, ze kilku moich znajomych tam sie uczylo lub uczy. Jest to liceum trudne: bardzo duze wymagania, spory rezim. Ale jest ono nastawione na sukces. Absolwenci klas biol-chem maja jak w banku przyjecie na Akademie Medyczna, ci po mat-fiz czy podobnych - na informatyke. Itd., itp. Dzieje sie to, niestety, troche kosztem uczniow, bo nie jest to szkola przyjazna. Ale jest wymarzona dla (np.) maniaka-matematyka, fizyka, chemika... Szkola mojego interlokutora (Achi), czyli III LO, jest takze dobrym liceum, ale osiagniecia ma mniejsze. Jest za to przyjazniejsza dla ucznia, nauka w trojce nie jest tak stresujaca. A wiec cos za cos. Natomiast nie rozumiem i nie pochwalam ataku trojkowicza na czternastke. Zazdroscisz? Nie ma czego! A jesli juz koniecznie chcesz swoim kolegom z XIVLO dokopac, to rob to rzeczowo; okreslenie 'buraki' nic nie znaczy i niczego nie tlumaczy. A zniszczyc XIV LO latwo, lecz odbudowac trudniej. Lepiej nie niszczyc niczego bezmyslnie i bez potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.01, 22:38 Moje marzenie z lat licealnych - zniszczyć V LO. Dopiero po bezproblemowym egzaminie na studia i udanym zawodowym CV "minęło mi". Wtajemniczeni wiedzą, co to była za szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 09.04.01, 08:35 Rzecz w tym, ze Achi nie jest z XIV LO, ale z III LO. Jego napastliwy post to inna postac tego, co sie dzieje na boiskach pilkarskich: agresja, ksenofobia, gleboka niechec do obcych. A zamiast konkurowac, woli zniszczyc fizycznie przeciwnika - takie rozwiazanie wydaje sie byc najprostsze dla osobnikow nieskazonych rozumem. Signum temporis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achi Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.lo3.wroc.pl 11.04.01, 14:41 wcale nie uważam się za zadrosnego ucznia 3lo... chciałem powiedzieć że 14 lo stało się ostatnio siedliskiem narkomanów... nie chwaląc się 3 lo ma lepsze osiągnięcia w olimpiadach... ale to nie jest ważne.. ważna jest atmosfera w której człowiek się uczy więc oczywiście "zniszczyć" było przesadą... ale celową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: 156.24.231.* 11.04.01, 14:49 Przyznam ze nie slyszalem o osiagnieciach "Trojki", czy mozesz Achi powiedziec cos wiecej? Sam miewam wrazenie ze ludzie z XIV czuja sie lepsi, ale miedzy Bogiem a prawda, ci ktorych znam rzeczywiscie sa ode mnie lepsi z matmy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 15:20 O czym dyskusja. Uczyć się trzatak i tak, chyba.....że. Mam dobry obraz XIV, gdyż mój kolega wykłada tam fizykę. Robi to dobrze. Nie warto wyburzać szkoły z powodu jednego frustrata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.01, 00:01 popieram w pelni co do"piatki",dopiero po jakims czasie docenia sie co znaczy dobre liceum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 19:27 Gość portalu: efka napisał(a): > Moje marzenie z lat licealnych - zniszczyć V LO. > Dopiero po bezproblemowym egzaminie na studia i udanym > zawodowym CV "minęło mi". Wtajemniczeni wiedzą, co to > była za szkoła... Efka. O Ty!!!!!! Ja tez skonczylem V LO. I tez miałem takie marzenie. I nawet po niebezprolemowym egzmainie na studia minęło mi.... :))))) A teraz to juz wiesz na co zdaje i widzisz jak jestem szalony...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.01, 12:45 No cóż, Achi bardzo mi przykro, że takie jest twoje mniemanie o tej szkole. Uczę się tam od blisko czterech lat i bardzo ją lubię, ale nie powoduje to mojego negatywnego stosunku do III LO. Nie należę do olimpijczyków, ale wielu z nich znam. Może rzeczywiście niektórzy z nich czują się bardziej inteligentni od reszty, jednakże najczęściej tak jest w praktyce. Takich ludzi jest u nas niewielu - większość jest całkiem normalna. Może to dziwne, ale nie chodzimy i nie chwalimy się wszem i wobec swoim IQ. Po nas to po prostu widać ;) Żartuję, niewielu z nas to przeintelektualizowani pseudonaukowcy. A jeśli już niszczyć XIV LO to zaorzmy pół miasta zaczynając od Rynku i siedziby władz miasta - przecież czternastka jest wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.provider.pl 16.04.01, 19:10 Jak już to wyburzmy wszystkie szkoły we Wrocławiu napewno przez jakiś czas będzie nam dobrze a potem przyjdzie analfabetyzm tak jak choroba wściekłych krów, i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejtan Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.01, 16:28 Dlaczego dopiero teraz ktos wpadl na taki fajny pomysl?!!! Chodzilem do tej szkoly przez piec lat, lacznie z osma, albo zerowa, jak kto woli, wiec znam troche te szkole. Rzeczywiscie, jak zaczynalem tam chodzic, to dowcipy krazace o uczniu XIV i ksiazce telefonicznej byly jak najbardziej na miejscu, przynajmniej w stosunku do polowy osob z tej szkoly. Ale teraz...? Teraz czternastka "sięga bruku", polowa uczniow to skejci, ktorzy nie maja pojecia o nauce, druga polowa to jacys niewydarzeni ludzie, ktorzy sami nie wiedza czego chcą i po co poszli do tej szkoly. Teraz mozna ją śmialo wyburzyc. Ale musze przyznac, przez te piec lat nauczyciele dali mi troche w kosc, ale dzieki temu przez mature przeszedlem cichutko i gladziutko, a na pierwszym semestrze analizy i algebry na polibudzie nawet nie musialem nic robic . A jezeli chodzi o sprawe trojki, to znam kilku fajnych ludzi z tej szkoly (np. Darek Braun) i w zadnym wypadku nie uwazam sie lepszy od nich tylko dlatego, ze moja szkola miala wiecej olimpijczykow. Liczy sie to, co kazdy wyniesie ze szkoly w glowie, nie wazne z jakiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sodom Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: 217.30.131.* 17.04.01, 18:03 jezeli juz achi chcesz zniszczyc XIVLO, to wedlug mnie to nic nie da. Wedlug mnie trzeba zniszczyc zrodlo zla, a nie tylko jego oznaki czy tez ofiary. Bo XIVLO jest ofiara. Wywodzi sie z III LO. Moze najpierw powinnismy wyrwac korzen::)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.ex.cargill.com 18.04.01, 10:40 rzeczywiscie XIV powstala z III na poczatku lat 70 czyli bardzo dawno temu. prawda jest, ze XIV ma wielu olimpijczykow, skonczylam XIV i nie mialam problemow z matura, na studiach, w pracy. Doskonale nauczylam sie uczyc i zdobywac wiedze. Jednoczesnie czasu nauki w XIV nie uwazam za stracony podwzgledem towarzyskim, bylo super. Po co burzyc, Moze lepiej trojkowicze zaczna cos budowac, chociazby pozytwny wizerunek wlasnego LO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.04.01, 22:49 Jako byly uczen Trojki (matura 2000) moge powiedziec tak : Trojka ma osiagniecia w olimpiadach, moze nie takie jak XIV, ale na pewno zajmujemy drugie miejsce w miescie. Np. w zeszlym roku chlopak z Trojki WYGRAL (I miejsce) ogolnopolska olimpiade matematyczna. Bylo tez m. in. dwoch finalistow olimpiady z fizyki (wiem co mowie bo bylem jednym z nich :). Na olimpiadach poznalem sporo ludzi z XIV i w 95% sa to fajni ludzie, nie mam do nich pretensji o cokolwiek. Zamiast wzajemnych podkopow, ktore na poczatku byly norma, wpadlismy na pomysl aby sie dogadac i zalozyc Przymierze PI (czyli 3,14 :) Jesli sie lepiej poznamy to stwierdzimy ze nie ma o co drzec kotow. A ze atmosfera w XIV jest niezdrowa - no coz, maja pecha, ale nie trzeba z nich robic od razu burakow. Mam nadzieje ze Archi nie urwie mi za to glowy... Przymierze PI Rulz Da World ! (przynajmniej na Politechnice Wroc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: 156.24.231.* 25.04.01, 23:08 Gość portalu: Slawek napisał(a): > Jako byly uczen Trojki (matura 2000) moge powiedziec tak : > Trojka ma osiagniecia w olimpiadach, moze nie takie jak XIV, ale na pewno > zajmujemy drugie miejsce w miescie. Np. w zeszlym roku chlopak z Trojki WYGRAL > (I miejsce) ogolnopolska olimpiade matematyczna. Bylo tez m. in. dwoch > finalistow olimpiady z fizyki (wiem co mowie bo bylem jednym z nich :). Na > olimpiadach poznalem sporo ludzi z XIV i w 95% sa to fajni ludzie, nie mam do > nich pretensji o cokolwiek. Zamiast wzajemnych podkopow, ktore na poczatku byly > > norma, wpadlismy na pomysl aby sie dogadac i zalozyc Przymierze PI (czyli > 3,14 :) Jesli sie lepiej poznamy to stwierdzimy ze nie ma o co drzec kotow. A > ze atmosfera w XIV jest niezdrowa - no coz, maja pecha, ale nie trzeba z nich > robic od razu burakow. > Mam nadzieje ze Archi nie urwie mi za to glowy... > > Przymierze PI Rulz Da World ! (przynajmniej na Politechnice Wroc.) Jestem na kolanach! Te nazwe musial wymyslic geniusz! :) Jesli jestescie tak genialni w swoich dziedzinach jak w marketingu to kolejny noblista z Dolnego Slaska juz niedlugo. Nie mam watpliwosci. Slawek, rzuc nam czasem info o waszych sukcesach zebysmy sie mogli Wami chwalic na lewo i prawo, bo jak dotad docieraja do nas tylko wyniki naciaganych rankingow Polityki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 23:26 Skończyłam "trójkę" sporo czasu temu, bo w 1990r. Mogę powiedzieć tylko jedno, były to chyba najpiękniejsze, najweselsze, najlepiej wspominane lata mego życia :-)) Wspaniała atmosfera w szkole, fantastyczni nauczyciele, cudowna klasa :-) Uczyliśmy się sporo, choć nie pamiętam, by nas jakoś szczególnie przeciążano. Z mojej klasy wszyscy zdali na studia :-) A jeśli chodzi o "czternastkę", to nic do niej nie mam..... tak jak do "piątki", "trzynastki" czy "dziewiątki". Każdy ma prawo wybrać sobie taką szkołę, jaką chce i nie nam osądzać jego wybór :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azoe Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 18:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holyfido Re: PostSuper IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 10:04 Debesciarski Post, Azoe Holyfido, absolwent nic nieznaczącego XXIII L.O. Odpowiedz Link Zgłoś