Dodaj do ulubionych

Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu

IP: *.lo3.wroc.pl 04.04.01, 12:52
Proponuję wyburzenie 14 lo we wrocławiu.
Powody :
- uważają się za jakąś elitę
- są burakami i tak już zostanie
- psują opinię o wrocławskich liceach

Podpisano : 3 lo RULZ Da world
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 13:11
      A co myślałeś, że prześlizgniesz się ? Ciesz się, że nie zostałeś cukiernikiem.
    • Gość: Kazio Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 05.04.01, 09:12
      Gość portalu: achi napisał(a):

> Proponuję wyburzenie 14 lo we wrocławiu.
      > Powody :
      > - uważają się za jakąś elitę
      Skad to mniemanie, Achi?

> - są burakami i tak już zostanie
      Nie ponimaju? Czym sie roznia od innych licealistow? Na czym polega burakowatosc?
      Cos mi to wyglada na slowo-wytrych, uzyte jedynie w celu obrazenia
      inkryminowanych nieszczesnikow z XIV LO.

> - psują opinię o wrocławskich liceach
      Wg mojej wiedzy jest przeciwnie: jest to jedyne liceum z Wroclawia, ktore
      regularnie produkuje finalistow i laureatow olimpiad. Opinie o wroclawskich
      liceach psuje raczej te, ktore nie potrafia przygotowac swoich najlepszych na
      tyle, zeby tez im sie udalo.

>
      > Podpisano : 3 lo RULZ Da world
      Aha! IIILO! Zazdroscimy?
      A teraz powazniej.
      (Nie jestem ani uczniem (za starym), ani nawet absolwentem XIVLO. Znam je o tyle,
      ze kilku moich znajomych tam sie uczylo lub uczy.
      Jest to liceum trudne: bardzo duze wymagania, spory rezim. Ale jest ono
      nastawione na sukces. Absolwenci klas biol-chem maja jak w banku przyjecie na
      Akademie Medyczna, ci po mat-fiz czy podobnych - na informatyke. Itd., itp.
      Dzieje sie to, niestety, troche kosztem uczniow, bo nie jest to szkola przyjazna.
      Ale jest wymarzona dla (np.) maniaka-matematyka, fizyka, chemika...
      Szkola mojego interlokutora (Achi), czyli III LO, jest takze dobrym liceum, ale
      osiagniecia ma mniejsze. Jest za to przyjazniejsza dla ucznia, nauka w trojce nie
      jest tak stresujaca. A wiec cos za cos.
      Natomiast nie rozumiem i nie pochwalam ataku trojkowicza na czternastke.
      Zazdroscisz? Nie ma czego!
      A jesli juz koniecznie chcesz swoim kolegom z XIVLO dokopac, to rob to rzeczowo;
      okreslenie 'buraki' nic nie znaczy i niczego nie tlumaczy.
      A zniszczyc XIV LO latwo, lecz odbudowac trudniej. Lepiej nie niszczyc niczego
      bezmyslnie i bez potrzeby.
    • Gość: efka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.01, 22:38
      Moje marzenie z lat licealnych - zniszczyć V LO.
      Dopiero po bezproblemowym egzaminie na studia i udanym
      zawodowym CV "minęło mi". Wtajemniczeni wiedzą, co to
      była za szkoła...
      • Gość: Kazio Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 09.04.01, 08:35
        Rzecz w tym, ze Achi nie jest z XIV LO, ale z III LO.
        Jego napastliwy post to inna postac tego, co sie
        dzieje na boiskach pilkarskich: agresja, ksenofobia,
        gleboka niechec do obcych.
        A zamiast konkurowac, woli zniszczyc fizycznie
        przeciwnika - takie rozwiazanie wydaje sie byc
        najprostsze dla osobnikow nieskazonych rozumem.
        Signum temporis?
        • Gość: achi Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.lo3.wroc.pl 11.04.01, 14:41
          wcale nie uważam się za zadrosnego ucznia 3lo...
          chciałem powiedzieć że 14 lo stało się ostatnio siedliskiem narkomanów...
          nie chwaląc się 3 lo ma lepsze osiągnięcia w olimpiadach...
          ale to nie jest ważne.. ważna jest atmosfera w której człowiek się uczy
          więc oczywiście "zniszczyć" było przesadą... ale celową
          • Gość: wędzonka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: 156.24.231.* 11.04.01, 14:49
            Przyznam ze nie slyszalem o osiagnieciach "Trojki", czy mozesz Achi powiedziec
            cos wiecej?
            Sam miewam wrazenie ze ludzie z XIV czuja sie lepsi, ale miedzy Bogiem a
            prawda, ci ktorych znam rzeczywiscie sa ode mnie lepsi z matmy. :)
            • Gość: hrabia Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 15:20
              O czym dyskusja. Uczyć się trzatak i tak, chyba.....że.
              Mam dobry obraz XIV, gdyż mój kolega wykłada tam fizykę. Robi to dobrze. Nie
              warto wyburzać szkoły z powodu jednego frustrata.
      • Gość: milka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.01, 00:01
        popieram w pelni co do"piatki",dopiero po jakims czasie docenia sie co znaczy
        dobre liceum...
      • Gość: koala Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 19:27
        Gość portalu: efka napisał(a):

> Moje marzenie z lat licealnych - zniszczyć V LO.
        > Dopiero po bezproblemowym egzaminie na studia i udanym
        > zawodowym CV "minęło mi". Wtajemniczeni wiedzą, co to
        > była za szkoła...

Efka. O Ty!!!!!! Ja tez skonczylem V LO. I tez miałem takie marzenie. I nawet po
        niebezprolemowym egzmainie na studia minęło mi.... :))))) A teraz to juz wiesz na
        co zdaje i widzisz jak jestem szalony...:))

• Gość: Pauli Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.01, 12:45
      No cóż, Achi bardzo mi przykro, że takie jest twoje mniemanie o tej szkole.
      Uczę się tam od blisko czterech lat i bardzo ją lubię, ale nie powoduje to
      mojego negatywnego stosunku do III LO. Nie należę do olimpijczyków, ale wielu z
      nich znam. Może rzeczywiście niektórzy z nich czują się bardziej inteligentni
      od reszty, jednakże najczęściej tak jest w praktyce. Takich ludzi jest u nas
      niewielu - większość jest całkiem normalna. Może to dziwne, ale nie chodzimy i
      nie chwalimy się wszem i wobec swoim IQ. Po nas to po prostu widać ;) Żartuję,
      niewielu z nas to przeintelektualizowani pseudonaukowcy. A jeśli już niszczyć
      XIV LO to zaorzmy pół miasta zaczynając od Rynku i siedziby władz miasta -
      przecież czternastka jest wszędzie...
    • Gość: misiek Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.provider.pl 16.04.01, 19:10
      Jak już to wyburzmy wszystkie szkoły we Wrocławiu napewno przez jakiś czas
      będzie nam dobrze a potem przyjdzie analfabetyzm tak jak choroba wściekłych
      krów, i będzie super.
    • Gość: sejtan Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.01, 16:28
      Dlaczego dopiero teraz ktos wpadl na taki fajny pomysl?!!! Chodzilem do tej
      szkoly przez piec lat, lacznie z osma, albo zerowa, jak kto woli, wiec znam
      troche te szkole. Rzeczywiscie, jak zaczynalem tam chodzic, to dowcipy krazace
      o uczniu XIV i ksiazce telefonicznej byly jak najbardziej na miejscu,
      przynajmniej w stosunku do polowy osob z tej szkoly. Ale teraz...? Teraz
      czternastka "sięga bruku", polowa uczniow to skejci, ktorzy nie maja pojecia o
      nauce, druga polowa to jacys niewydarzeni ludzie, ktorzy sami nie wiedza czego
      chcą i po co poszli do tej szkoly. Teraz mozna ją śmialo wyburzyc.
      Ale musze przyznac, przez te piec lat nauczyciele dali mi troche w kosc, ale
      dzieki temu przez mature przeszedlem cichutko i gladziutko, a na pierwszym
      semestrze analizy i algebry na polibudzie nawet nie musialem nic robic . A
      jezeli chodzi o sprawe trojki, to znam kilku fajnych ludzi z tej szkoly (np.
      Darek Braun) i w zadnym wypadku nie uwazam sie lepszy od nich tylko dlatego, ze
      moja szkola miala wiecej olimpijczykow. Liczy sie to, co kazdy wyniesie ze
      szkoly w glowie, nie wazne z jakiej.
      • Gość: sodom Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: 217.30.131.* 17.04.01, 18:03
        jezeli juz achi chcesz zniszczyc XIVLO, to wedlug mnie to nic nie da. Wedlug
        mnie trzeba zniszczyc zrodlo zla, a nie tylko jego oznaki czy tez ofiary. Bo
        XIVLO jest ofiara. Wywodzi sie z III LO. Moze najpierw powinnismy wyrwac
        korzen::))
        • Gość: anka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.ex.cargill.com 18.04.01, 10:40
          rzeczywiscie XIV powstala z III na poczatku lat 70 czyli bardzo dawno temu.
          prawda jest, ze XIV ma wielu olimpijczykow, skonczylam XIV i nie mialam
          problemow z matura, na studiach, w pracy. Doskonale nauczylam sie uczyc i
          zdobywac wiedze. Jednoczesnie czasu nauki w XIV nie uwazam za stracony
          podwzgledem towarzyskim, bylo super. Po co burzyc, Moze lepiej trojkowicze
          zaczna cos budowac, chociazby pozytwny wizerunek wlasnego LO?
    • Gość: Slawek Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.04.01, 22:49
      Jako byly uczen Trojki (matura 2000) moge powiedziec tak :
      Trojka ma osiagniecia w olimpiadach, moze nie takie jak XIV, ale na pewno
      zajmujemy drugie miejsce w miescie. Np. w zeszlym roku chlopak z Trojki WYGRAL
      (I miejsce) ogolnopolska olimpiade matematyczna. Bylo tez m. in. dwoch
      finalistow olimpiady z fizyki (wiem co mowie bo bylem jednym z nich :). Na
      olimpiadach poznalem sporo ludzi z XIV i w 95% sa to fajni ludzie, nie mam do
      nich pretensji o cokolwiek. Zamiast wzajemnych podkopow, ktore na poczatku byly
      norma, wpadlismy na pomysl aby sie dogadac i zalozyc Przymierze PI (czyli
      3,14 :) Jesli sie lepiej poznamy to stwierdzimy ze nie ma o co drzec kotow. A
      ze atmosfera w XIV jest niezdrowa - no coz, maja pecha, ale nie trzeba z nich
      robic od razu burakow.
      Mam nadzieje ze Archi nie urwie mi za to glowy...

Przymierze PI Rulz Da World ! (przynajmniej na Politechnice Wroc.)
      • Gość: wędzonka Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: 156.24.231.* 25.04.01, 23:08
        Gość portalu: Slawek napisał(a):

> Jako byly uczen Trojki (matura 2000) moge powiedziec tak :
        > Trojka ma osiagniecia w olimpiadach, moze nie takie jak XIV, ale na pewno
        > zajmujemy drugie miejsce w miescie. Np. w zeszlym roku chlopak z Trojki WYGRAL
        > (I miejsce) ogolnopolska olimpiade matematyczna. Bylo tez m. in. dwoch
        > finalistow olimpiady z fizyki (wiem co mowie bo bylem jednym z nich :). Na
        > olimpiadach poznalem sporo ludzi z XIV i w 95% sa to fajni ludzie, nie mam do
        > nich pretensji o cokolwiek. Zamiast wzajemnych podkopow, ktore na poczatku byly
        >
        > norma, wpadlismy na pomysl aby sie dogadac i zalozyc Przymierze PI (czyli
        > 3,14 :) Jesli sie lepiej poznamy to stwierdzimy ze nie ma o co drzec kotow. A
        > ze atmosfera w XIV jest niezdrowa - no coz, maja pecha, ale nie trzeba z nich
        > robic od razu burakow.
        > Mam nadzieje ze Archi nie urwie mi za to glowy...
        >
        > Przymierze PI Rulz Da World ! (przynajmniej na Politechnice Wroc.)

Jestem na kolanach! Te nazwe musial wymyslic geniusz! :)
        Jesli jestescie tak genialni w swoich dziedzinach jak w marketingu to kolejny
        noblista z Dolnego Slaska juz niedlugo. Nie mam watpliwosci.
        Slawek, rzuc nam czasem info o waszych sukcesach zebysmy sie mogli Wami chwalic
        na lewo i prawo, bo jak dotad docieraja do nas tylko wyniki naciaganych rankingow
        Polityki. :)
    • Gość: Tirsa Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 23:26
      Skończyłam "trójkę" sporo czasu temu, bo w 1990r. Mogę powiedzieć tylko jedno,
      były to chyba najpiękniejsze, najweselsze, najlepiej wspominane lata mego
      życia :-)) Wspaniała atmosfera w szkole, fantastyczni nauczyciele, cudowna
      klasa :-) Uczyliśmy się sporo, choć nie pamiętam, by nas jakoś szczególnie
      przeciążano. Z mojej klasy wszyscy zdali na studia :-)
      A jeśli chodzi o "czternastkę", to nic do niej nie mam..... tak jak
      do "piątki", "trzynastki" czy "dziewiątki".
      Każdy ma prawo wybrać sobie taką szkołę, jaką chce i nie nam osądzać jego
      wybór :-)))
      • Gość: Azoe Re: Zniszczyć 14 l.o. we wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 18:42
        • Gość: holyfido Re: PostSuper IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 10:04
          Debesciarski Post, Azoe

Holyfido, absolwent nic nieznaczącego XXIII L.O.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka