Dodaj do ulubionych

Najpiękniejsze miejsce Wrocławia...

IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 29.10.05, 23:14
Moim zdaniem ul.Ptasia........:P
Obserwuj wątek
    • Gość: PLAC SOLNY! Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:41
      • Gość: Wroclawianka Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.a.pppool.de 11.11.05, 21:06
        Nieprawda,bo najpiekniejsze miejsce,to Komuny Paryskiej!!!
        • joma24 Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 12.11.05, 19:14
          Ostrów nocą i z tyłu rynku, nie wiem jak nazywa się ta uliczka , tyły Dworu
          pOlskiego- jest takid zidziniec - tam gdzie Pub Czeski film ! jak się tam
          wejdzie czuć fajny klimacik !
          • Gość: 35114134 Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:14
            Księże Małe :-) !!
    • Gość: spoza Wrocławia Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:29
      Rynek i Ostrów Tumski (zwłaszcza wieczorem) oraz Park Szczytnicki, zwłaszcza ta
      część w okolicy Hali Ludowej
      • nat.wroclaw Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 12.11.05, 22:44
        Przyszło mi do głowy coś, co ma w sobie mnóstwo piękna, chociaż trąci lekko
        myszką :) Ale piszę o tym bardziej z sentymentu.
        Dach 10-piętrowego bloku na Popowicach, noc, kocyk, oświetlony Rynek widac jak
        na dłoni. No .. takie tam .. ;)

Serdeczności
        Nat
        • Gość: marco-van-basten Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.media4.pl 12.11.05, 22:50
          śródmieście-od zalesia do jedności nar. i dalej.
          mam nadzieję że doczekamy "wypięknienia" tej dzielnicy. takie kamienice
          odnowione i kraków się chowa.
        • Gość: drinks Znaczy, że jak wejdę na swój 10-piętrowy blok... IP: *.magma-net.pl 12.11.05, 22:59
          ...na Gądowie, to mogę cię podglądać :-))) ????

pozdrowienia dla sąsiadki
          :-))))
          • nat.wroclaw Re: Znaczy, że jak wejdę na swój 10-piętrowy blok 12.11.05, 23:11
            Za zimno sąsiedzie na gapienie się w gwiazdy z dachu. Teraz zeszliśmy z
            małżonkiem do podziemi i chilloutujemy się w towarzystwie wina, dwóch kotów i
            świeżutko zakupionej Jengi. Może partyjkę - Gądów na Popowice? Zapraszamy.

A tak z własnego podwórka, to my też mamy swój kawałek klimatycznej historii -
            Cmentarz Żydowski na Pilczycach. Jeśli już chcemy się w tym wątku z Krakowem
            targować.

Pozdrawiam ciepło
            Nat
    • llukiz na wodnej 13.11.05, 01:20
      Na wodnej jest najładniej. Nawet zdjęcia reklamowe wrocławia robione są z wodnej
    • rudywr Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 13.11.05, 01:22
      Oczywiście zaraz będziemy mieli całą gamę dzielnic na forum.... to ja się
      dołączę,głos na Osobowice
      • Gość: bora Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 09:33
        Krzyki borek - wieża ciśnień, park południowy ....
        • lukasz-franciszek Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 13.11.05, 09:38
          ul. Miernicza, Cmentarz Żydowski na Ślężnej, Park Grabiszyński, Dzielnica
          Czterech Świątyń
    • nat.wroclaw A gdyby tak .... 13.11.05, 10:29
      Sensowny fotografik przeszedł się w te wymienione w wątku miejsca, nawet od
      biedy wdrapał się na blok na Popowicach (osobiście otworzę mu domofon), poszukał
      ładnego światła, popstrykał w słońcu, we mgle, po deszczu, w nocy.

Potem mieszkający tam ludzie z nutą osobistego sentymentu napisali o tych
      miejscach kilka słów, a zakochany we Wrocławiu historyk dopieścił komentarzem ...

Na koniec zaś wydawnictwo jakoweś wydało i rozesłało w świat, nie tylko do
      działów współpracy z zagranicą zaprzyjaźnionych miast, ale na uczelnie
      europejskie, do dużych fundacji zajmujących się dotowaniem stypendiów dla
      studentów, do głównych siedzib firm, które we Wrocławiu mają swoje oddziały albo
      ... które ich _jeszcze_ nie mają, do redakcji dużych Europejskich dzienników ...

Tak jakoś urodziło mi się w głowie przy kawie rano :))

Pozdrawiam
      Nat
    • Gość: moja babcia Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:14
      Krzyki borek i nie ma mocnych !!!
      • preslaw Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 13.11.05, 12:50
        Absolutnie Wielka Wyspa na czele z Biskupinem.
        Rzecz jasna i mainstream: Rynek, Ostrów...
    • Gość: GUST Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:09
      Dla mnie kompleks uniwersytecki,z Aulą Leopoldyńską, Oratorium Marianum i
      Kościołem Akademickim. Miejsce czarowne!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka