Gość: kaczor_tasior IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 29.10.05, 23:14 Moim zdaniem ul.Ptasia........:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PLAC SOLNY! Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianka Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.a.pppool.de 11.11.05, 21:06 Nieprawda,bo najpiekniejsze miejsce,to Komuny Paryskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 12.11.05, 19:14 Ostrów nocą i z tyłu rynku, nie wiem jak nazywa się ta uliczka , tyły Dworu pOlskiego- jest takid zidziniec - tam gdzie Pub Czeski film ! jak się tam wejdzie czuć fajny klimacik ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 35114134 Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:14 Księże Małe :-) !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoza Wrocławia Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:29 Rynek i Ostrów Tumski (zwłaszcza wieczorem) oraz Park Szczytnicki, zwłaszcza ta część w okolicy Hali Ludowej Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 12.11.05, 22:44 Przyszło mi do głowy coś, co ma w sobie mnóstwo piękna, chociaż trąci lekko myszką :) Ale piszę o tym bardziej z sentymentu. Dach 10-piętrowego bloku na Popowicach, noc, kocyk, oświetlony Rynek widac jak na dłoni. No .. takie tam .. ;) Serdeczności Nat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.media4.pl 12.11.05, 22:50 śródmieście-od zalesia do jedności nar. i dalej. mam nadzieję że doczekamy "wypięknienia" tej dzielnicy. takie kamienice odnowione i kraków się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks Znaczy, że jak wejdę na swój 10-piętrowy blok... IP: *.magma-net.pl 12.11.05, 22:59 ...na Gądowie, to mogę cię podglądać :-))) ???? pozdrowienia dla sąsiadki :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: Znaczy, że jak wejdę na swój 10-piętrowy blok 12.11.05, 23:11 Za zimno sąsiedzie na gapienie się w gwiazdy z dachu. Teraz zeszliśmy z małżonkiem do podziemi i chilloutujemy się w towarzystwie wina, dwóch kotów i świeżutko zakupionej Jengi. Może partyjkę - Gądów na Popowice? Zapraszamy. A tak z własnego podwórka, to my też mamy swój kawałek klimatycznej historii - Cmentarz Żydowski na Pilczycach. Jeśli już chcemy się w tym wątku z Krakowem targować. Pozdrawiam ciepło Nat Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz na wodnej 13.11.05, 01:20 Na wodnej jest najładniej. Nawet zdjęcia reklamowe wrocławia robione są z wodnej Odpowiedz Link Zgłoś
rudywr Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 13.11.05, 01:22 Oczywiście zaraz będziemy mieli całą gamę dzielnic na forum.... to ja się dołączę,głos na Osobowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bora Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 09:33 Krzyki borek - wieża ciśnień, park południowy .... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz-franciszek Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 13.11.05, 09:38 ul. Miernicza, Cmentarz Żydowski na Ślężnej, Park Grabiszyński, Dzielnica Czterech Świątyń Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw A gdyby tak .... 13.11.05, 10:29 Sensowny fotografik przeszedł się w te wymienione w wątku miejsca, nawet od biedy wdrapał się na blok na Popowicach (osobiście otworzę mu domofon), poszukał ładnego światła, popstrykał w słońcu, we mgle, po deszczu, w nocy. Potem mieszkający tam ludzie z nutą osobistego sentymentu napisali o tych miejscach kilka słów, a zakochany we Wrocławiu historyk dopieścił komentarzem ... Na koniec zaś wydawnictwo jakoweś wydało i rozesłało w świat, nie tylko do działów współpracy z zagranicą zaprzyjaźnionych miast, ale na uczelnie europejskie, do dużych fundacji zajmujących się dotowaniem stypendiów dla studentów, do głównych siedzib firm, które we Wrocławiu mają swoje oddziały albo ... które ich _jeszcze_ nie mają, do redakcji dużych Europejskich dzienników ... Tak jakoś urodziło mi się w głowie przy kawie rano :)) Pozdrawiam Nat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja babcia Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:14 Krzyki borek i nie ma mocnych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... 13.11.05, 12:50 Absolutnie Wielka Wyspa na czele z Biskupinem. Rzecz jasna i mainstream: Rynek, Ostrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUST Re: Najpiękniejsze miejsce Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:09 Dla mnie kompleks uniwersytecki,z Aulą Leopoldyńską, Oratorium Marianum i Kościołem Akademickim. Miejsce czarowne!!! Odpowiedz Link Zgłoś