Gość: arturos Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.gronet.pl 04.11.05, 12:25 I mają rację !!! Romowie ? ,a co to znaczy ? Rzymianie,może Rumuni. Mam ich za sąsiadów, niestety sami złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.cable.mindspring.com 04.11.05, 17:51 ROM ZNACZY PODOBNO TYLE CO CZLOWIEK WIERZACY CYGAN PODOBNO ZNACZY TYLE CO POGANIN. CYGANIE SA WIERZACY WIEC DLATEGO CHCA ZEBY ICH NAZYWAC ROMAMI. Ze w rumunskim cygan = zlodziej? Pewnie wlasnie dlatego, ze cyganie z tym sie kojarza. Tak jak obecnie w Polskim slangu Rumun = zebrak (NIESLUSZNIE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyyyyyyyyf Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.gotadsl.co.uk 04.11.05, 12:27 tez bym ich nie wpuscil, p.... zlodzieje sami sa sobie winni, ze ich nigdzie nie chca. pracowalem w kilku miejscach i sam sie przekonalem. przychodza w garniturach, dla zmylenia i oslabienia czujnosci, a potem kradna. wszyscy cyganole, ktorzy odwiedzili miejsca, gdzie pracowalem cos ukradli: kobietom znikaly torebki, mezczyznom portfele. nie spotkalem uczciwego cyganola. no i oczywiscie nigdy nie zaplacili rachunkow. czemu gazeta nie napisze o tym ze cyganie kradna, to jest prawda. po co dla poprawnosci politycznej pisac takie tendencyjne glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogacz z szwajcari zakazac wstepu cyganom IP: *.136.78.83.cust.bluewin.ch 04.11.05, 12:28 POPIERAM HOTEL!!! BRAVO !!!! POWINNO SIE CYGANOM ZAKAZAC WSTEPU DO WSZYSTKICH HOTELI! w całej polsce niech wiedza ze nie tu ich i nie dla nich tu miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek czy wpuściłbyś Cygana do mieszkania? IP: *.such.nat.hnet.pl 04.11.05, 12:29 Pytanie do wszystkich, którzy zarzucają holtelowi rasizm. Czy wpuściłbyś obcego Cygana do swojego domu? Tylko szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyc Re: czy wpuściłbyś Cygana do mieszkania? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.11.05, 12:31 Nie. Obcego Polaka też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: zakazac wstepu cyganom 04.11.05, 12:40 u mnie na osiedlu kiedys jeden cygan,nawalony jak bania zaczal dyskutowac z chłopakami (połowa lat 90).dostał klapsa w dziaslo na uspokojenie dzieki ktoremu wytrzezwial. na drugi dzien przyszlo 15 brudasow,z lancuchami na karczychach,dresach,skorach. zobaczyli parke siedzaca na lawce. laske zaczeli tarmosic za wlosy a chlopaka lali w czterech. reszta chichotała. jakos sie im wyrwali i dizeki temu przezyli. naszych chlopakow nie bylo w tym dniu gdyz wyjechali na mecz wyjazdowy jako kibice a raczej pseudokibice. po powrocie nastepnego dnia i opisie zajsc z zeszlaego dnia, inspekcja karna wyruszyla w cyganskie getto (2 ulice). nie tylko nasze osiedle ale inne tez,z calego miasta bo uprzykrzali zycie wszystkim. policja nie interweniowala, bo cicho wspierali to pospolite ruszenie. dzisiaj ,po 10 latach w moim 130 tysiecznym miescie nie cyganow,mieszkaja w blaszanych i drewnianych budach na nieuzytkach miejskich z dala od ludzkich siedzib. po tej akcji wszyscy byli i sa do dzisiaj zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia81 Re: zakazac wstepu cyganom IP: *.aster.pl 04.11.05, 12:54 Tos sie pochwalil, buraku jeden. "Nasi" - to wygoleni na lyso pseudokibole, tak? Nie udawaj, ze chodzilo o Cyganow. Kazdemu byscie chetnie wpieprzyli, byle sie wyzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: zakazac wstepu cyganom 04.11.05, 13:10 10 lat temu nie było takiego dresiarstwa jak teraz, tak byli nasi bo ich sie znalo,chodzilo do szkoly,nie "kroilo" sie byle kogo i byle gdzie. to takie dziwne? dla kogos ze wsi napewno. wyzyli sie na takich jak oni wariatach dzien wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila Re: Nakazać takim zakompleksionym vitmikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:15 kontakt z psychiatrą. Cóż za piękna polszczyzna!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Nakazać takim zakompleksionym vitmikom 04.11.05, 13:18 azalisz masz racje niecnoto jedna co do mojej pisowni. niestety takich pajacow jak ty jest wiecej wiec wybacz ze bede ci odpowiadal bez nalezytego szacunku ktorego bym nie mial nawet majac wystarczajaca ilosc czasu. zrozumiales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawer Szacunek Vitmik IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.11.05, 16:05 I tak trzeba postepowac bo inaczej ci holota na glowe wejdzie. Mieszkam 6 lat w Londynie i swego czasu mieszkalem z Cyganami ktorzy takim jak ja wynajmowali mieszkania ktore sami dostawali za darmo od rzadu angielskiego bo sie starali o azyl ze wzgledu na to ze sa w polsce przesladowani, oczywiscie nikt z rodziny nie pracowal tylko krecili jakies walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila Re: Zakompleksiony aż strach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:13 Lecz się, facet, bo coraz gorzej z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smoluch z Bułgarii Zakazac wstępu i występów cyganom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:32 Przykre to ale sami sobie na taki los zapracowali. W Warszawie normą jest że taki cygański tuman co to ma zero sluchu zdolności i umiejetności wsiada do tramwaju z harmonią na klacie po czym żępoli ze 2 minuty i wyciąga czapkę żeby mu kasę dawać za "koncert" uahahahahahahahahaa uahahahahahahahahaa uahahahahahahahahaa uahahahahahahahahaa uahahahahahahahahaa uahahahahahahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morales Dlaczego Cyganów nazywa się Romami? IP: 212.160.172.* 04.11.05, 12:32 Nazwa Romowie jest adekwatna do konkretneg szczepu cygańskiego : Vlast' Roma. Zamieszkują oni obecnie w Rumunii. W Polsce Romów spotykamy tylko kiedy przyjadą do nas z Rumunii. Co komu przeszkadz stara polska nazwa zwyczajowa Cygan? pozdrawiam wszszystkich Cyganów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Po czym poznajemy, że ktoś jest Cyganem? IP: *.such.nat.hnet.pl 04.11.05, 12:34 W jaki sposób możemy odróżnić Cygana od np. Hiszpana, czy może Greka lub Bułgara? Rysy mają podobne, karnację też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest Re: Po czym poznajemy, że ktoś jest Cyganem? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 13:11 Chyba sobie kpiny urządzasz. A po czym poznajesz że pies to pies a nie np wilk ? Przecież też ma 4 łapy i ogon i pysk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Po czym poznajemy, że ktoś jest Cyganem? IP: 193.144.79.* 04.11.05, 16:46 NIe czytales, nosza "charakterystyczna bizuterie" (czytaj lancuch jak od Mucki tylko z czystego zlota, sygnety po jeden na kazdym palcu, bransolety a wszystko panie szczerozlote). Poza tym chodza grupami. Takie dresy tylko z ciemna karnacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recepcjonista Re: Po czym poznajemy, że ktoś jest Cyganem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.05, 10:06 ciemna karnacja nie jest jedynym wyznacznikiem Cyganów, mają ich o wiele wiecej, z czym chętnie sie afiszują. Na pewno więc nie pomylisz Cygana od Hiszpana czy Włocha mimo ciemnej karnacji wszystkich trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: Po czym poznajemy, że ktoś jest Cyganem? IP: 156.17.253.* 07.11.05, 08:32 ale zachowanie inne mają.Nie drą mordy na całą okolicę.Widziałes kiedyś by noi normalnie rozmawiali? bo ja nie jeden wielki hałas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gipsy King. Elvis Presley , Fredy Mercury , Pracowali. IP: *.bredband.skanova.com 04.11.05, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
kutas_wielgus Słowacja - Romowie to 10% społeczeństwa 04.11.05, 12:33 ... a ok. 99% nie ma pracy. Dlaczego? Dlatego, że bardziej im się opłaca robić kolejne dzieci i otrzymywać państwowe zasiłki. W dodatku urządzają niemal zbrojne najazdy na sklepy i okradają je. Ale i tak jęczą i narzekają, że im źle i są dyskryminowani... Dołączając się jeszcze do przykładów dodam swój - strach jechać nocnym pociągiem np. na Słowacji. Możecie być prawie pewni, że jeśli nie dopilnujecie bagażu, to szybko wam zniknie, nie mówiąc już o tym, że sami możecie przespać swoją stację (wskutek świadomego uśpienia rzecz jasna...) Sami sa sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gipsy King. Caly ten artykul to Prowokacja. Hanba !!!. IP: *.bredband.skanova.com 04.11.05, 12:39 Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik [...] 04.11.05, 12:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Co to są "Romowie"? 04.11.05, 12:57 vitmik napisał: > to poprawnie polityczna nazwa sniadych parchów parajacych sie > kradzieza,kłamstwem i gwaltem Krotkie i treściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Co to są "Romowie"? 04.11.05, 13:17 vitmik napisał: > to poprawnie polityczna nazwa sniadych parchów parajacych sie > kradzieza,kłamstwem i gwaltem Krótkie i treściwe. Prawda jest niestety taka ze to nacja kombinatorów. Juz nikt nie pamieta wysiłków władz państwowych PRL by ten koczowniczy naród jakos ucywilizować. Nikt nie pamieta ze jeszcze w latach 60-tych mało Cyganów było osiedlonych na stałe - wedrowali od miasta do miasta na wozach. Dlaczego? Bo po kilku dniach ich bytnosci w miasteczku by ich zlinczowali. Wrozby, złodziejstwo, sprzedawcy patelni. A zawsze po ich pobycie draka niezła bo ciemne kobiety wydały na wrozby i nakupowały jakichs świecących bezwartosciowych g..., zwanych ruskim złotem itp. Kiedy PRL zabrał sie za ich ucywilizowanie część trafiła do bogatych gett-ulic z osobliwymi willami (czestokroc stylizowanymi na... zamki, pałace) a czesc do drewnianych bud na obrzezach miast. Przez kilka dni chodził do mojej klasy Cygan - jedna wielka tragedia. Zupełnie nieprzystosowani do zycia (w naszym rozumieniu). Cyganie przez to czesto nie koncza nawet podstawowki co skazuje ich na bezrobocie. Tyle ze nawet najbogatsi Cyganie, powiedzmy elita społecznosci, nie uwaza ze ich dzieci powinny sie kształcic i pracowac jak "zwykle" narody. Osobiscie nie znam narodu ktory - w swej masie - nie popierałby kształcenia i pracy jako drogi własciwej dla kazdego obywatela. Cyganie natomiast - niezaleznie czy biedni, czy bogaci, czy "średni" - uwazaja ze nalezy kombinowac czyt: "nie pracowac. Praca jest dla takich narodow jak Polacy, Niemcy, Rosjanie, Żydzi, Anglicy... itd" Nawet naród żydowski ktory potocznie jest uznawany za wylegarnie kapitalistow i bankierów ceni prace (lekarz, prawnik, sklepikarz) Cyganie natomiast tylko kombinują lub kradną. Taka jest prawda. Cyganów ktorzy pracują, kształca sie jest garstka. Pewnie podobny procent co ludzi uczciwych w wiezeniach - dlatego w Polsce jest i jeszcze dlugo bedzie słowo Cygan utożsamiane z osobą kombinującą oszukującą czy po prostu cyganiącą. Zmienic sie musza Cyganie - kształcic sie i pracowac a nie Polacy. Bo to Cyganie zarobili na te opinię Cyganów nie Polacy. Dlaczego ludzie ktorzy lubią Czechów, Niemców, Rosjan nie mogą sie dogadac z Cyganami i darzą ich niechęcią? Wybrali sobie jakąs nacje do dreczenia? Bzdury. A kto tu broni Cyganów ulega "terrorowi" tolerancji i politycznej poprawnosci. Jak papuga ktorej powiedzieli ze tolerancja jest the best cool i teraz broni kazdego. Mam prosbe zeby ludzie ktorzy nie mieli blizej do czynienia z Cyganami nie komentowali tego postu. Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegarowa Re: Co to są "Romowie"? IP: *.magma-net.pl 04.11.05, 21:39 Pogromca mrówek wyczerpał temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elgut Co to są "Romowie"? IP: *.zelter.de / 62.157.202.* 04.11.05, 12:54 Hi, w Bonn przez bardzo dlugi okres czasu wiele rodzin cyganskich spotykalo sie na Beulu w poblizu autostrady 59. Az pewnego dnia zakazano (Miasto Bonn) ihm sie tam spotykac, niby nic, dopiero pozniej sie okazalo ze niecale 100m od tego miejsca mieszkaja dwie wplywowe w Bonn czlonkinie partii zielonych, najbardziej przyjacielskiej partii dla pokrzywdzonych mniejszosci. Nawet one nie chcialy miec takich sasiadow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onia Re: Co to są "Romowie"? IP: *.access.telenet.be 04.11.05, 14:06 Ludzie jeczycie,bo Wam garstka Cyganow przeszkadza,a co bedzie jak zaczna sie zjezdzac Afrykanie tysiacami (za lepszym zyciem) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Co to są "Romowie"? 04.11.05, 14:08 myslisz ze przyjada? hehehehe,godnie ich powitamy, jak wolodyjowski turkow pod kamiencem Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Co to są "Romowie"? 04.11.05, 14:14 Jeśli zaczną się zjeżdżać "za lepszym życiem", to będą ciężko pracować. I tym się będą różnić od znakomitej większości Cyganów. Dlatego właśnie do nich się przyzwyczaimy i szybko przestaną nam przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyganie do Indii!! Takiej chołoty żaden szanujący się hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:43 nie powinien przyjmować!!! Mają rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obawa Re: Takiej chołoty żaden szanujący się hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:52 Ty frajerze winienes siedzieć w Galicji w ziemiance, jak twoi przodkowie, haziaju obrzydliwy. Nie wiadomo ile w tobie baraniej i swinskiej krwi, a ile juhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gadzio Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:44 Nie dziwię się właścicielom hotelu . Jeśli będą wpuszczali Cyganów nikt normalny nie będzie chciał korzystać z ich usług.Cyganie sami pracują na swój wizerunek .Niewielu chce uczciwie pracować ,większość żyje z oszustw i złodziejstwa.Poza tym to sympatyczni i weseli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neting.pl 04.11.05, 12:49 Czy mi sie wydaje, czy identycznie postrzega sie Polakow w Niemczech? Nie generalizuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek.wania Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:00 Moje jedyne doświadczenia z Cyganami: 1. Nachalne "wróżbiarki" w Alejach przy centralnym. Na szczęście już Piskorski zrobił porządek i ostatnio ich nie ma. 2. Próba kradzieży portfela w nocnym pociągu przez Słowację. Jakoś się ocknąłem w porę, więc nieudana. Facecik odskoczył ode mnie i udawał, że chce papierosa pożyczyć, po czym szybko się wycofał. Moja dziewczyna na sąsiednim siedzeniu nawet się nie zbudziła. Dobrzy są ;))) A poważnie, sami sobie pracujecie na tę opinię. Przykre. Życzę, żeby było lepiej. Swoją drogą, dyskryminacja jest i to głębiej zakorzeniona, niż nam się wydaje. Przeglądałem ostatnio wielki kilkunastotomowy słownik j. polskiego (praca naukowa) i wyszperałem tam definicję jednego z cygańskich szczepów, ichniej arystokracji. Według autorów dzieła Cyganie z tego szczepu "w odróżnieniu od innych, nie parają się kradzieżą" (sic!) I pomyślałem, że co jak co, ale jeśli autorzy poważnego słownika zamieszczają takie opinie w formie, bądź co bądź, zobiektywizowanej (co jednak nie powinno mieć chyba miejsca) to co myśli o Cyganach przeciętny Polak? I tak widzę, że głosy na forum są dość łagodne. Przykra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROM ROMEK Twoja dziewczyna mu dupy dala i udwała że spi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobobo13 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.dc.dc.cox.net 04.11.05, 13:09 Moze by jakas agencja PR zajela sie ksztaltowaniem wizerunku tej grupy etnicznej? Taki ci u nas ostatnio urodzaj na "dobry" PR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neting.pl 04.11.05, 12:47 Czy tu wypowiada sie tylko mlodziez wszechpolska? Po artykule o gejach i lesbijkach wiekszosc wychwala swoja tolerancje, a tutaj sama agresja. Pogratulowac waszej tolerancji. Jak czytam wasze opinie to mysle, ze Romowie sa jednak lepsi on slowianskich Polakow. Banda wscieklych psow i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalikator Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:49 Obrzydliwe wpisy zapyziałych i zakompleksionych polaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.crowley.pl 04.11.05, 12:49 Czytam te wasze rzygowiny i sobie myślę, że tak oto odradza się faszyzm. Gdzie ja żyję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morales Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: 212.160.172.* 04.11.05, 12:54 He, he - jesteście siebie warci: ci co plują na Cyganów jak i ich "obrońcy" przypisujący te postawy Polakom jako zbiorowości. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 12:52 moze i jestesmy banda wscieklych psow ale kim ty jestes skoro nie przeszkadza ci zarowno zniewiescialy pedryl jak i smierdzacy cygan? jakims zbokolem chyba. a do mw jest znacznie dalej niz sobie to wyobrazasz poprawnie polityczny popaprancu nie jestem tolerancyjny, nie lubie cyganow i arabow (muzulamnow w ogole), za murzynami z usa tez nie przepadam. gardze francuska kuchnia,niemiecka muzyka i rosyjska literatura. i co? i jajco. dobrze mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekutko Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:54 Dziadek z babcią w ziemiance na Podolu, a wnuk wielki Polak ? I po co było to przywozić do Polski z takim azjatyckim myśleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:15 dziadek poznaniak babcia warszawianka (ale taka rodowita a nie spod siedlec,pultuska czy grojca) a wnuk taki jak kazdy widzi. moi przodkowie po plecach twoich konie dosiadywali a na kolacje resztki z panskiego stolu jedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:19 Tylko dziadków znasz i to z jednej strony? A co z innymi przodkami? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:20 a reszte wywiozl wuja stalin na syberie,za to ze nie chcieli kacapow we wlansym kraju,tak jak ja teraz wszelkiej masci brudasow. pasuje odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulaka Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:54 I syfa zlapali goniac krowy po wygonie ? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 14:04 nie, jedzac wspolnie z takimi scierwami jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamny poniedzialek Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.cable.mindspring.com 04.11.05, 18:16 "babcia warszawianka (ale taka rodowita a nie spod siedlec,pultuska czy grojca)" OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Za to to masz w Leb, drecholu!!! Moj dziad i pradziad tez z Warszawy, ale uwazam ze i spod Grojca i z Zakopanego czy z Helu, jezeli ktos mieszka w Wawie od roku i wiecej tez moze sie nazywac Warszawiakiem, jezeli przyjdzie mu taka ochota, a jezeli nie to nie musi, bo to zaden prestiz; przez takich ciasnoglowych imbecyli jak ty Polacy nienawidza Warszawki! I jak tu wytlumaczyc 36 milionom ze takich zgnilkow jest w Warszawie jedynie kilka procent, jak ty ze swoja szczekaczka robisz nam opinie - zupelnie jak garsta zlodziei, ktora daje popisy w Niemczech i nie tylko!!! I to ma byc patriotyzm??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia81 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.aster.pl 04.11.05, 12:57 > i co? i jajco. dobrze mi z tym Jak kazdemu bucowi. Jeszcze wiecej samozadowolenia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:16 dzieki,czytajac takie posty jak twoje bedzie to jednak coraz trudniejsze "bucu" dobre dobre,rozbawilo mnie to niezmiernie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neting.pl 04.11.05, 12:57 No brawo ja jestem popaprany, bo nie oceniam ludzi po kolorze ich skory. Geje mi nie przeszkadzaja, dopoki sie trzymaja z daleka, a jesli Cygan chce wynajac pokoj w hotelu to powinien moc to zrobic. Podobno konstytucja gwarantuje wszystkim obywatelom rownosc. Co to za rownosc? A i jeszcze jedno, swoim rasizmem idz sie chwalic na inne fora. Moze znajdziesz tam przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:21 ale czy cyganie sa obywatelami polskimi.maja dowody,metryki urodzenia,akty slubu etc etc? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 12:57 vitmik napisał: > moze i jestesmy banda wscieklych psow ale kim ty jestes skoro nie przeszkadza > ci zarowno zniewiescialy pedryl jak i smierdzacy cygan? jakims zbokolem chyba. > a do mw jest znacznie dalej niz sobie to wyobrazasz poprawnie polityczny > popaprancu > nie jestem tolerancyjny, nie lubie cyganow i arabow (muzulamnow w ogole), za > murzynami z usa tez nie przepadam. gardze francuska kuchnia,niemiecka muzyka i > rosyjska literatura. i co? i jajco. dobrze mi z tym a ja lubie murzynów ,lecz tych w afryce ,a zydów wrecz kocham ,ale tylko tych z izraela ,czy jestem ksenofobem ,jesli tak to dobrze mi z tym ,bo nie wierze w spoleczenstwo multikulturowe,ze takowy twór jest nieobliczalny dowodza chocby ostatnie wypadki w paryzu-i co wy na to lewackie ciemniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:22 ja tez lubie zydow z izraela,szczegolnie generala ariela a czarnym w afryce nawet pomagam. tos mi kompan do walki z lewactwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila Re: Nie lubię... nap[isał vitmik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:18 > nie jestem tolerancyjny, nie lubie cyganow i arabow (muzulamnow w ogole), za > murzynami z usa tez nie przepadam. gardze francuska kuchnia,niemiecka muzyka i > rosyjska literatura. i co? i jajco. dobrze mi z tym Samozadowolenie najważniejsze, pozwala zapomnieć o kompleksach! Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Nie lubię... nap[isał vitmik 04.11.05, 13:23 kompleklsy to ja mam jak po pol litra zasypiam a reszta bawi sie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfspider Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:41 Chlopie , to najlepszy wpis jaki tutaj wyczytalem i podpiuje sie pod nim rekami i nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:45 no przyznaj ze jest to dosc krepujace i dołujace jak ekipa zaczyna sie bawic a tobie oczeta sie zamykaja pod naciskiem nieznanej siły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.cable.mindspring.com 04.11.05, 18:09 A ja nie lubie Vitmika i tez mi dobrze z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pg Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 01:22 Gość portalu: DarioGEe napisał(a): > Czy tu wypowiada sie tylko mlodziez wszechpolska? Po artykule o gejach i > lesbijkach wiekszosc wychwala swoja tolerancje, a tutaj sama agresja. Stary, nie każ nam tolerować złodziei. Czy lesbijki i pedały to złodzieje i kombinatorzy? Róznica jest taka ze to czy ktos jest pedałem czy hetero nie ma w zasadzie znaczenia. Nie kaz mi natomiast tolerować złodziei czy oszustów spod ciemnej gwiazdy. Czy jak np w przedszkolu bedzie zakaz wstepu osobom ktore w przeszłosci były skazane za pedofilie to uznasz to za brak tolerancji? Bo idac tym tropem to tak. To wiesz co - masz racje, jestem nietolerancyjnym wilkiem. Bo pedofila w przedszkolu nie chce widzieć A gdyby Polacy byli takimi kombinatorami i złodziejami ze na świecie nikt by Polaka do hotelu nie wpuscil to nie miałbym zalu do hotelarzy. Znikoma ilosc pozytywnie zakreconych Cyganow musi to zrozumiec. I pracowac nad tym zeby ich społecznosc przestala sie zajmowac cyganieniem. I nie ma sensu porownywac Polakow z Cyganami bo Polacy (jak i wiekszosc (wszystkie?) inne nacje) nie mieli w swej historii nowozytnej tak zdegenerowanego okresu by w danym momencie 80-99% społeczenstwa zajmowało sie złodziejstwem, oszustwami itp Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_stopa Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:00 Pracowałam w różnych knajpach 5 lat, i za każdym razem, gdy przychodzili Cyganie zostawiali okropny syf. To sa najgorsi klienci, yzywaja wszystkich, plują, rozrzucaja jedzenie i nie zostawiaja napiwków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morales Poprawność polityczna jest gorsza od faszyzmu IP: 212.160.172.* 04.11.05, 13:02 Nazwa Romowie jest adekwatna do konkretnego szczepu cygańskiego Vlast' Roma. Zamieszkują oni obecnie w Rumunii. W Polsce Romów spotykamy tylko kiedy przyjadą do nas z Rumunii. Co komu przeszkadza stara polska nazwa zwyczajowa Cygan? Poprawność polityczna jest gorsza od faszyzmu.pozdrawiam wszszystkich Cyganów. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak1 Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:01 cyganie to wrzód na dupie społeczeństwa. Jesli jakas restauracja nie chce ich przyjmowac to ja to popieram bo restauracja pub czy sklep ma do tego prawo. Te brudasy tylko kradna i nic innego nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dali Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:02 Sam frajerze z jednym zwojem na mozgu jesteś wrzodem. Szkoda, ze takich nie wycieto przy porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek20 to nie takie proste 04.11.05, 13:02 sama reaguję na nich negatywnie - pracowałam w fast-foodzie i na maxa okradają tam gości, dlatego jak tylko wchodził jakiś charaktarystyczny, śniady człowiek, od razu chodziłam za nim krok w krok i obserwowałam - wtedy nieco się bali kraść. Lepiej nie było otwarcie reagować, bo od razu dawali w twarz, a moja twarz jest dla mnie cenna. Chciałabym być super tolerancyjna i powiedzieć, że nie można uogólniać, ale przecież w swoim działaniu też uogólniałam -ciemna karnacja > zaraz kogoś okradnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutka Pięknie,pięknie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.11.05, 13:03 Czytam sobie forum i myślę,że jezeli wszyscy Cyganie to złodzieje, to wszyscy Polacy to zakompleksione czubki. Z lektury forum tak wynika. Wreszcie mają kogoś,kto jest "gorszy" i komu można przyłożyć. Ładny obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Pięknie,pięknie 04.11.05, 13:24 a ty myslalas ze wszyscy sa tacy sami? i siedzisz przed kompem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satan Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:06 to nie rasim ni faszyzm tylko zwykła przezorność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:10 Radzę wybrać się do Londynu i popatrzeć co wyprawiają tam nasi Wielkosłowiańscy pobratymcy z Polski.Łatwiej będzie o dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satan Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:15 to takie dziwne, że czynienie syfu nie jest respektowane tak samo w u.k. jak i w polsce? skoro tam polacy wyczyniają cholera wie co to tez uczciwie pracują sobie na adekwatną opinię. u nas cyganeria kradnie, robi rozpierduchy i ogólnie nie umie żyć w zgodzie z resztą społeczeństwa, więc nie rozumiem, dlaczego mieliby ich wpuszczać do hoteli. niech się pierwej nauczą współżyć z mieszkańcami normalnych osiedli, a potem dopiero włażą na salony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neting.pl 04.11.05, 13:17 Dlatego, ze jak bedziesz wyjezdzal do UK chcialbys wynajac pokoj w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:31 Gość portalu: anglik napisał(a): > Radzę wybrać się do Londynu i popatrzeć co wyprawiają tam nasi Wielkosłowiańscy > > pobratymcy z Polski.Łatwiej będzie o dystans. Moze emigrują najgorsze typy? Nie przecze ze Cyganie, Romowie w Rumunii są ostoją kultury i ideałem pracowitości. Do nas jednak dotarła ich najgorsza reprezentacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neting.pl 04.11.05, 13:12 To jest rasizm. Czy byloby Ci przyjemnie jakbys wyjechal na Zachod i nie wpusciliby Cie do sklepu, bo Polacy to zlodzieje? Ilu znasz Cyganow? Na jakiej podstawie twierdzisz, ze to zlodzieje? Bo ktos mowi, ze wie ze to zlodzieje? To, ze maja inna kulture od nas nie powinno byc przeslanka do nienawisci. To nie przezornosc to nienawisc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satan Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:18 znam wuchtę cyganów. wystarczy się przejść po rynku, żeby poznać kilku. uważam, że to złodzieje na podstawie tego, że mnie okradli. a jeśli 9 polaków by nakradło się w sklepie, a ja bym przyszedł jako 10 to tez bym nie miał zalu do sprzedawcy za to, że mnie nie chce obsłużyć... trudno. nienawiść = niewpuszczenie kogoś do hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bARNABA Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:43 PROWADZĘ SKLEP SPOŻYWCZY PONAD ROK I MOGĘ STWIERDZIĆ ŻE 1. Cyganie są różni - tacy co są spokojni jak i tacy co robią karuzelę 2. Z kradzieżami to jaest tak że generalnie w odróżnieniu od niecyganów bardzo często próbują "sportowo coś ukraść" np kupują (i płacą) 3 butelki wódki ale batona usiłuje wepchnąć w kieszeń bez płacenia . Mają pieniądze ale niestety chce coś "promocyjnie " wziąść 3.Wylegitymowanie młodego Cygana chcącego kupić alkohol zawsze kończą się pyskówką i wrzaskiem że ma już dwadzieścia kilka lat a ja nie mam prawa go sprawdzić . Zazwyczaj dochodzi wrzask kolegów . Jeśli już łaskawie pokazują "dokument" to zazwyczaj jest to legitymacja romska lub kwitek bez zdjęcia. 4. Są także chlubne wyjątki jak pewna rodzina cygańska która jest grzeczna , zawsze kulturalna , spokojna - TWIERDZĘ ŻE 80 PROCENT POLSKICH KLIENTÓW MOGŁOBY OD NICH SIĘ UCZYĆ WZOROWEGO WRĘCZ ZACHOWANIA. 5. Młodzi są generalnie najbardziej rozbrykani za nic nie chcą przyjąć że na dworze przed sklepem piwa nie można pić -na uwagi nie reagują 6. Strasznie śmiecą i ZAWSZE zostawiają na ziemii papierki po batonach ,butelki po napojach 7. Bardzo często usiłują wepchać się przed kolejkę ludzi oczekujących do kasy To są przyczyny dla których wielu ich nie lubi bo po prostu cięzko się z nimi współżyje Oczywiście :Polacy też kradną ,piją piwo na ulicy (twierdzę wręcz że Cyganie piją znacznie mniej i mniej u nich nałogowych alkoholików),śmiecą (ale znacznie , znacznie mniej) a wylegitymować małolatę chcącą kupić piwo to prawie wirtuozeria Cyganie są po prostu za głośni za bardzo rzucający się w oczy i olewający normy współżycia z innymi (może ich nie znają) bo np. zwrócenie uwagi że papierki po cukierkach wrzuca do kosza wywołuje u nich bardziej zdziwienie jak agresywną odpowiedź. Nagabywanie na płacenie za niezamówioną muzykę w ogródkach piwnych na rynku także nie przysparza im sympatyków zwłaszcza jak odmowa zapłaty potrafi skończyć się szarpaniem za rękaw. To także powinno się zmienić ze strony artystów cygańskich. Ich zachwania wobec "gandziów" nie można tolerować ,tłumacząc to "inną kulturą" Reasumując Cyganie w hotelu tak ale zgodnie z normami hotelowymi a nie "innej kultury" tj bez wydzierania się na cały hol , pstrykania na kelnerów i robienia gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
jackowy Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? 07.11.05, 17:27 cyganie strasznie sa glosni i dra sie bardzo glosno...zainteresowanym dorzadzam wejscie do kasyna i spotkanie szefa stowarzyszenia ktory...grywa przy stoliku...ciekaw jestem za co ??przeciez jest niby bezrobotny!popieram decyzje dyrekcji.. Odpowiedz Link Zgłoś
wanadoo NUR FUR DEUTSCHE -tak niedługo bedzie czyt. 04.11.05, 13:08 takie własnie niedługo beda reguły.Zaczynają od romów ,niedługo dobiorą sie do nas polaków,niemiecki lokal-tylko dla niemców itd.czystych rasowo,prawdziwych aryjczyków.Niedługo my bezzdziemy "cyganami"w naszym!!kraju."Nasze kamienice ,wasze ulice"!!!tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzio Re: NUR FUR DEUTSCHE -tak niedługo bedzie czyt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:23 Znam kilku uczciwych Cyganów , znam kilku Cyganów wykształconych/znacznie lepiej od polskiej przeciętnej/ znam kilku Cyganów prowadzących swoje niemałe i znane firmy , ale większość Cyganów brzydzi się uczciwą pracą i wcale się z tym nie kryją.Ztąd powszechna zła opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Popieram hotelarzy 04.11.05, 13:13 Jeszcze nigdy nie widziałem: 1. Pracującego Cygana. 2. Cichego Cygana. Nie chcę być uznany za rasistę ale naprawdę Cyganie są sami sobie winni. Wielokroć widziałem Cyganów w dobrych samochodach (nawet w BMW cabrio) ale dziwnym trafem nigdy nie widziałem żadnego z nich w pracy. Więc skąd oni mają te pieniądze? Kilka dni temu byłem w Leclercu. Nagle wrzask, krzyk... patrzę i co widzę? Ano Cyganka drze japę przez cały sklep. Nie wiem po co. Co ciekawe nie widziałem aby kiedykolwiek taką scenę odstawiał jakiś Polak których w sklepie pełno albo muzułmanin którzy też tam bardzo często kupują (niedaleko mają swój dom kultury). Niestety Cyganie w zdecydowanej większości są leniwi, kombinują, hałasują i brudzą. Widziałem różnych Polaków. Uczciwych i nie. Pracowitych i nie. Głośnych i cichych. Cyganów widziałem jedynie głośnych, leniwych i nieuczciwych ("Perfumki z Niemiec? Tanio!"). Może są inni ale ja ich jeszcze nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Popieram hotelarzy 04.11.05, 13:19 > Jeszcze nigdy nie widziałem: > 1. Pracującego Cygana. > 2. Cichego Cygana. No OK, ale co z tego wynika? Nie o tym jest artykuł, jaka jest większość Cyganów, ale czy w państwie prawa, w jakim chciałbym mieszkać, ludziom o jednym kolorze skóry mogą przysługiwać mniejsze prawa, a i innym większe. Podobnie z obowiązkami. Dziś nie podobają się hotelowi Cyganie, jutro Świadkowie Jehowy, a pojutrze - inwalidzi. Jak któryś hałasuje, to proponuję się z tym problem zwrócić pod numer 997. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest Re: Popieram hotelarzy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 13:29 >Jak któryś hałasuje, to proponuję się z tym problem zwrócić pod > numer 997. chyba żartujesz - jak ludzie zaczną zgłaszać wszystkie naruszenia porządku przez cyganów to GW napisze, że Policja gnębi biednych cyganów, różne histeryczki na tym forum napiszą, że żyjemy w faszystowskim kraju, a ty napiszesz, że żyjesz w państwie prawa i to skandal że gnębi się ludzi ze względu na inny kolor skóry. Takie życie. Te opinie na forum potępiające cyganów nie biorą się z księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: couleur3 Re: Popieram hotelarzy IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.05, 13:29 Hotelarze świadczą pewne usługi i właścicielowi takiego hotelu przysługuje prawo do odmowy wyświadczenia określonych usług komukolwiek. W końcu nikt nie może zmuszać kogokolwiek by świadczył komuś usługi, w tym wypadku hotelarskie , gastronomiczne czy jakieśtam inne. Nikt nie musi nic kupować ale i sprzedający ma święte prawo odstąpić od sprzedaży czy świadczenia usług (jeśli tylko uzna to za stosowne) Kryteria jakimi się kieruje może nie zawsze są sprawiedliwe czy zrozumiałe ale to jego prawo. Do klubów można też nie wejść, z powodu niemodnego krawata lub nie zbyt trendy wyglądu i co ? Nikt o dyskryminacji nie krzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Popieram hotelarzy 04.11.05, 13:45 Dokładnie. Hotelarz ma prawo doboru klientow A Ty "droch", jak Cie to razi mozesz przenocować w hotelu gdzie przyjmują wszystkich albo "zwłaszcza dla Cyganow". A taki Hotel Plaza omijasz szerokim łukiem i luz. Mnie tam nie przeszkadzałby hotel "Nur fuer Deutsche" albo "Tylko dla Polaków" Hotel to np nie szpital gdzie dyskryminacji bym nie chciał. A pub, restauracja? Ludzie maja prawo isc gdzie chca. I wypocząć czy zjeść w okreslonych warunkach. Dla niektorych wazne jest zeby nie było tam Cyganów. Albo rozwrzeszczanych bachorów (jak ostatnio w austriackim hotelu czy pensjonacie) Cyganie czy własciciele rozwrzeszczanych bachorow sie obraza i nie przyjada. "Politycznie poprawni" jak "droch" tez nie. I OK, oni niech wypoczywaja wsrod zgrai rozwrzeszczanych bachorow. Albo Cyganow. P.S. Lubie dzieci, nie lubie Cyganów (tak samo jak kombinatorow, oszustów, ktorzy cyganią i złodziei) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Popieram hotelarzy 04.11.05, 14:02 > Hotel to np nie szpital gdzie dyskryminacji bym nie chciał. nie życzę ci wspólnej sali z cyganem. pomijam już pewną obawę o co cenniejsze przedmioty i chamstwo bo to tez może Cię spotkać od Polaków. Wyobraź sobie ciągłe odwiedziny od rana do wieczora, chmary rozwrzeszczanych dzieciaków, itp. jeśli oczekują poszanowania powinni tez szanować innych! Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Popieram hotelarzy 04.11.05, 15:07 > Dokładnie. Hotelarz ma prawo doboru klientow Żydom i psom wstęp wzbroniony? To już było. Co do meritum - za odmowę świadczenia oferowanych publicznie usług grozi kara okreslona w kodeksie wykroczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda To dlaczego 04.11.05, 15:17 do niektórych klubów nie wpuszczają, jak nie masz modnej koszuli czy kiecki? Czemu jakoś NIKT SIĘ nie burzy?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Be. Re: Popieram hotelarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:55 Dzwonić na numer 997 lub straży miejskiej ? A po co - i tak nie przyjeżdzają . Widzę prawie codziennie na jednym z placów Wrocławia parkujące auta -czasami krótko a czasami godzinkę . Od pewnego czasu jest tam wprowadzony zakaz zatrzymywania się i postoju i często przyjeżdza straz z blokadami . Zakładają je zawsze kierowcom za wyjątkiem przynajmniej przynajmniej trzech aut stojących notorycznie (jedno kierownika pobliskiego sklepu , a pozostałe Cyganów) PS Równie niechętnie zainterweniują powyższe służby jeśli chodzi o narkomana "bujającego się" na głodzie czy zaprutego (jak codzień) śmierdzącego , często zasikanego , alkoholika Niestety nie lubią brudnej czy męczącej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Odpowiedz mi 04.11.05, 14:15 A czy w państwie prawa ucziwy obywatel, rzetelnie płacący podatki, nie wyłudzający świadczeń socjalnych itp. nie może mieć prawa do spokoju i bezpieczeństwa? Czy taki człowiek nie może mieć jakiegoś miejsca gdzie będzie się czuł bezpiecznie, gdzie będzie miał spokój, gdzie obwieszeni złotem bezrobotni Cyganie nie będą się drzeć jakby się świat kończył? Nie mam nic przeciwko Cyganom z powodu ich języka, koloru skóry, kultury, tradycji, strojów itp. Tylko nie podoba mi się ich zachowanie. Ich kombinowanie, krętactwo, lenistwo, hałaśliwość... I o to tu chodzi. Ponieważ większość (zdecydowana) Cyganów jest jaka jest więc uczciwi, pragnący spokoju ludzie muszą się jakoś przed nimi bronić. To w końcu jest NASZ kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Odpowiedz mi 04.11.05, 15:05 Jeżeli uważasz, że ktoś narusza prawo - masz prawo zawiadomić odpowiednie organy władzy. Jeśli ktoś Tobie nie podoba się, bo jego współziomkowie źle zachowują się - no, chyba Ty masz problem? > To w końcu jest NASZ kraj! A wcale nie. To jest też ICH kraj. Wszyscy mamy pełnię swobód obywatelskich gwarantowanych konstytucją. Co więcej, może się okazać, że niejedna romska rodzina dłużej żyje we Wrocławiu, niż Ty. Tylko - co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Odpowiedz mi 04.11.05, 16:39 droch napisał: > Jeżeli uważasz, że ktoś narusza prawo - masz prawo zawiadomić odpowiednie > organy władzy. Pytanie. Oto masz knajpę. Do tej knajpy kilka razy przyszli panowie w dresach i w 9 przypadkach na 10 robili rozróbę. I pewnego pięknego dnia widzisz, że do drzwi zbliżają się kolejni dresiarze. Co robisz? Wpuszczasz ich i wzywasz policję jak zaczną się awanturować, czy prewencyjnie nakazujesz ochronie aby ich przepłoszyła zanim wejdą narobią szkód? Tak samo z Cyganami. Niestety to są w bardzo dużej części przestępcy, cwaniacy i goście z gatunku uciążliwych. A więc po prostu zamiast leczyć zapobiegasz chorobie i ich nie wpuszczasz gdyż prawdopodobieństwo tego, że ściągną Ci na głowę kłopoty jest bardzo wysokie. Jeśli ktoś Tobie nie podoba się, bo jego współziomkowie źle > zachowują się - no, chyba Ty masz problem? A jeżeli ten ktoś nie podoba się zdecydowanej większości społeczeństwa i to nie tylko polskiego ale nawet tak tolerancyjnego jak czeskie to chyba ten ktoś ma problem. Żyjąc w społeczeństwie musisz się do niego dostosować. Nie podoba się? Są na świecie bezludne wyspy. > A wcale nie. To jest też ICH kraj. Wszyscy mamy pełnię swobód obywatelskich > gwarantowanych konstytucją. Co więcej, może się okazać, że niejedna romska > rodzina dłużej żyje we Wrocławiu, niż Ty. Tylko - co z tego wynika? To z tego wynika, że Polaków jest tutaj o wiele więcej i Polacy są w Polsce od czasów dawniejszych niż Cyganie. Ponadto z racji tego, iż Cyganów jest bardzo bardzo mało to jeżeli chcą żyć w Polsce to muszą się dostosować do polskich reguł i zasad. Nie może być tak, że niewielka - wręcz miniaturowa mniejszość terroryzuje większość, wszędzie narzuca swe nieakceptowane przez resztę zachowania i krzyczy, że jest dyskryminowana przez polskich rasistów. Czemu jakoś nikt nie narzeka na Łemków, Kaszubów itp. a tylko Cygani wzbudzają tak skrajnie negatywne emocje? Cały naród się myli? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Odpowiedz mi 06.11.05, 22:20 > Pytanie. Oto masz knajpę. Do tej knajpy kilka razy przyszli panowie w > dresach i w 9 przypadkach na 10 robili rozróbę. I pewnego pięknego dnia > widzisz, że do drzwi zbliżają się kolejni dresiarze. Co robisz? Oczywście, moja stanowcza, ale profesjonalna ochrona ma na nich oko. Są też objęci dyskretnym programem monitoringu. Pierwsze przekleństwo, pierwsza zaczepka i panowie opuszczają lokal. Plus skarga za zakłócanie porządku. Sposób pewny, gwarantuję, że nie było 9go razu na 10. Nie byłoby nawet 5go. > A jeżeli ten ktoś nie podoba się zdecydowanej większości społeczeństwa i > to nie tylko polskiego ale nawet tak tolerancyjnego jak czeskie to chyba > ten ktoś ma problem. Żyjąc w społeczeństwie musisz się do niego dostosować. > Nie podoba się? > Są na świecie bezludne wyspy. "Dostosować do społeczeństwa" - znaczy, przestać być Cyganem, czy jak? Co ma zrobić rodzina cygańska, któa trzyma się z dala od swych ziomali, a łączy ich z nimi tylko śniada karnacja? Społeczeństwo, które "karze" za przynależność rasową jest chore. Na rasizm. > To z tego wynika, że Polaków jest tutaj o wiele więcej i Polacy są w > Polsce od czasów dawniejszych niż Cyganie. Wrocław to taka Polska od niepamiętnych czasów, że... > Czemu jakoś nikt nie narzeka na Łemków, Kaszubów itp. a tylko Cygani > wzbudzają tak skrajnie negatywne emocje? Cały naród się myli? Jasne. A Ukraincy, Rosjanie, Niemcy, Żydzi i inni to niby w Polsce nie wzbudzają agresji? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Odpowiedz mi 06.11.05, 22:26 droch napisał: > Oczywście, moja stanowcza, ale profesjonalna ochrona ma na nich oko. Są też > objęci dyskretnym programem monitoringu. Pierwsze przekleństwo, pierwsza > zaczepka i panowie opuszczają lokal. Plus skarga za zakłócanie porządku. > Sposób pewny, gwarantuję, że nie było 9go razu na 10. Nie byłoby nawet 5go. Jasne. A oni pokojowo wyjdą i nic nie zdemolują. > "Dostosować do społeczeństwa" - znaczy, przestać być Cyganem, czy jak? Co ma > zrobić rodzina cygańska, któa trzyma się z dala od swych ziomali, a łączy ich z > > nimi tylko śniada karnacja? To znaczy przyjąć pewne wartości. Uczyć się, pracować, nie kraść, nie drzeć ryja jak opętani itp. > Społeczeństwo, które "karze" za przynależność rasową jest chore. Na rasizm. > Karzemy nie ma przynależność rasową a za zachowanie się danej rasy. > Wrocław to taka Polska od niepamiętnych czasów, że... > Polska czy nie? > Jasne. A Ukraincy, Rosjanie, Niemcy, Żydzi i inni to niby w Polsce nie > wzbudzają agresji? A niby wzbudzają powszechną niechęć i agresję? Słyszałeś, żeby kiedyś nie obsłużono Niemca w takim hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Odpowiedz mi 15.11.05, 18:06 > Jasne. A oni pokojowo wyjdą i nic nie zdemolują. Acha, to czym się różni demolka spowodowana nie wpuszczeniem do lokalu od demolki spowodowanej odmową wyjścia z lokalu? Wbrew wszelkim pozorom, o wiele łatwiej mieć oko na kolesi, gdy są już w środku, a ich radosne twarze zostają zarejestrowane przez monitoring. Przede wszystkim - nie są anonimowi. > > "Dostosować do społeczeństwa" - znaczy, przestać być Cyganem, czy jak? > > Co ma zrobić rodzina cygańska, któa trzyma się z dala od swych ziomali, > > a łączy ich z nimi tylko śniada karnacja? > To znaczy przyjąć pewne wartości. Uczyć się, pracować, nie kraść, nie > drzeć ryja jak opętani itp. Czy możesz - mimo wszystko - odpowiedzieć na pytanie? Nie kradną, uczą się, pracują, nie hałasują. Ale - są Cyganami. A Cyganom wstęp wzbroniony. > Karzemy nie ma przynależność rasową a za zachowanie się danej rasy. Nie ma czegoś takiego jak "zachowanie danej rasy". Takie określenie to hitlerowski wynalazek mający usprawiedliwić zagładę podludzi. Można rozpatrywać i oceniać wyłącznie czyny jednostek. > Polska czy nie? Dziś tak, zwróć uwagę, że niejedna rodzina cygańska może żyć w tym mieście dłużej niż polska. > A niby wzbudzają powszechną niechęć i agresję? Słyszałeś, żeby kiedyś > nie obsłużono Niemca w takim hotelu? Słyszałem, że zabito. Tylko dlatego, że był Niemcem. Nie w hotelu, ale na parkingu samochodowym. Przeczytaj też to: miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3014528.html "Polacy to rasiści, każdy to powie". Niesprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Odpowiedz mi 15.11.05, 20:08 droch napisał: > > Acha, to czym się różni demolka spowodowana nie wpuszczeniem do lokalu od > demolki spowodowanej odmową wyjścia z lokalu? > Wbrew wszelkim pozorom, o wiele łatwiej mieć oko na kolesi, gdy są już w > środku, a ich radosne twarze zostają zarejestrowane przez monitoring. Przede > wszystkim - nie są anonimowi. Tym, że w pierwszym przypadku nie wejdą do lokalu i go nie zniszczą. > Czy możesz - mimo wszystko - odpowiedzieć na pytanie? Nie kradną, uczą się, > pracują, nie hałasują. Ale - są Cyganami. A Cyganom wstęp wzbroniony. Nie widziałem jeszcze takiego Cygana. > Nie ma czegoś takiego jak "zachowanie danej rasy". Takie określenie to > hitlerowski wynalazek mający usprawiedliwić zagładę podludzi. Można rozpatrywać > > i oceniać wyłącznie czyny jednostek. A jeżeli wszystkie jednostki zachowują się w dany sposób? > Dziś tak, zwróć uwagę, że niejedna rodzina cygańska może żyć w tym mieście > dłużej niż polska. I co z tego? > Słyszałem, że zabito. Tylko dlatego, że był Niemcem. Nie w hotelu, ale na > parkingu samochodowym. I zrobił to zapewne właściciel hotelu. > > Przeczytaj też to: > miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3014528.html > "Polacy to rasiści, każdy to powie". Niesprawiedliwe? Nie mają prawa decydować o swoim otoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Odpowiedz mi 16.11.05, 09:58 > Tym, że w pierwszym przypadku nie wejdą do lokalu i go nie zniszczą. Terefere. Wejdą, co najwyżej kupą. Albo wybiją szyby. Powtarzam - lepiej mieć typów na oku, zarejestrowanych, niż anonimów atakujących z ciemnej ulicy. > Nie widziałem jeszcze takiego Cygana. Bez urazy - w takim razie potwierdzasz, że niewiele widziałeś i przenosisz swoje obserwacje na forum publiczne. > A jeżeli wszystkie jednostki zachowują się w dany sposób? Czy to znaczy, jeśli wśród 100 Kowalskich 99 kradnie, to tego setnego też należy prewencyjnie rozstrzelać? > I co z tego? Ja uważam - że nic. To Ty twierdziłeś (mniej więcej), że skoro to polska ziemia, to inni mają się zachowywać jak gospodarze sobie życzą. > I zrobił to zapewne właściciel hotelu. Nie wiem, skądże? Zrobił to ktoś, kto uznał, że Niemiec nie ma prawa zajmować miejsca na parkingu. > Nie mają prawa decydować o swoim otoczeniu? O swoim otoczeniu? To jest teren żydowskiego cmentarza, który Niemcy zniszczyli, a potem komunistyczne władze zabudowały. [Nie jestem antysemitką, ale nie chcę, żeby Żydy wchodziły na moje podwórko] [Tutaj mieszkają katolicy. Nie chcemy żydowskiego cmentarza pod oknami! Nie będą nam Żydy dyktować, co mamy robić] Normalni, zakompleksieni rasiści. I pokazuje, jak niektórym daleko do NORMALNOŚCI. "Żyj i pozwól żyć innym". Zdaje się, że napisałeś, że TYLKO Cyganie wzbudzają w Polakach negatywne emocje. Podtrzymujesz to? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Odpowiedz mi 16.11.05, 14:46 droch napisał: > Terefere. Wejdą, co najwyżej kupą. Albo wybiją szyby. > Powtarzam - lepiej mieć typów na oku, zarejestrowanych, niż anonimów > atakujących z ciemnej ulicy. Lepiej niech wybiją szyby niż żeby pobili gości. Ponadto dyskusja jest bezprzedmiotowa. Hotel jest prywatny i właściciel ma prawo wpuszczać kogo mu się podoba. > Bez urazy - w takim razie potwierdzasz, że niewiele widziałeś i przenosisz > swoje obserwacje na forum publiczne. Nie twierdzę, że znam wszystkich Cyganów świata. Nie twierdzę, że wszyscy są nieuczciwi. Ale odsetek oszustów, przestępców i kombinatorów jest wśród nich wysoki. > Czy to znaczy, jeśli wśród 100 Kowalskich 99 kradnie, to tego setnego też > należy prewencyjnie rozstrzelać? Zaraz rozstrzelać. Jeżeli na 100 znanych mi Kowalskich 99 kradnie to tego setnego prewencyjnie nie wpuszczę do swojego domu, sklepu ani hotelu. > Ja uważam - że nic. To Ty twierdziłeś (mniej więcej), że skoro to polska > ziemia, to inni mają się zachowywać jak gospodarze sobie życzą. I nadal to podtrzymuję. To jest Polska a nie jakaś Romlandia. > Nie wiem, skądże? Zrobił to ktoś, kto uznał, że Niemiec nie ma prawa zajmować > miejsca na parkingu. I co z tego? > O swoim otoczeniu? To jest teren żydowskiego cmentarza, który Niemcy > zniszczyli, a potem komunistyczne władze zabudowały. Czyli cmentarza już nie ma. W czym problem? > > [Nie jestem antysemitką, ale nie chcę, żeby Żydy wchodziły na moje podwórko] > [Tutaj mieszkają katolicy. Nie chcemy żydowskiego cmentarza pod oknami! Nie > będą nam Żydy dyktować, co mamy robić] > > Normalni, zakompleksieni rasiści. I pokazuje, jak niektórym daleko do > NORMALNOŚCI. "Żyj i pozwól żyć innym". > Zdaje się, że napisałeś, że TYLKO Cyganie wzbudzają w Polakach negatywne > emocje. Podtrzymujesz to? Podtrzymuję, ale nie naginaj moich słów. Oczywiście, że zawsze znajdzie się grupa ludzi której przeszkadzają czarni, żółci, zieloni, łysi, niscy, wysocy, okularnicy etc. Natomiast Cyganie to jedyna grupa społeczna która wzbudza w zasadzie same negatywne emocje. Zerknij na to forum - ile jest wpisów procygańskich a ile anty? A co do Żydów... Z nimi jest ciekawa sprawa bo w zasadzie nigdzie ich nie lubią. Ciekawe czemu. Chętnie bym się tego dowiedział. Na marginesie to ja przeciwko Żydom jako takim nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chilon Re: Popieram hotelarzy IP: *.lan.iptelecom.pl / *.iptelecom.pl 04.11.05, 14:19 > Nie o tym jest artykuł, jaka jest większość Cyganów, ale czy w państwie prawa, > w jakim chciałbym mieszkać, ludziom o jednym kolorze skóry mogą przysługiwać > mniejsze prawa, a i innym większe. Podobnie z obowiązkami. > Dziś nie podobają się hotelowi Cyganie, jutro Świadkowie Jehowy, a pojutrze - > inwalidzi. Jak któryś hałasuje, to proponuję się z tym problem zwrócić pod > numer 997. Sam się zwróć pod ten numer. Lepiej ich nie wpuścić i mieć problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Czarowniku,zapraszam na moje podwórko:-) 04.11.05, 13:25 Cyganie mieszkają w sąsiedniej kamienicy i to "małe piwo" jest :-) Sąsiedzi moi ( Polacy) uznają jedynie "komunikację pierwotną" - nie znają domofonów, telefonów itp wynalazków.Pracuję teraz w domu i przez cały dzień wysłuchuję wrzasków . W bramie urządzili sobie toaletę, menele żebrzą "o złotówkę do wina",kradną żarówki z klatki schodowej, śmieci wyrzucają na podwórko zamiast do śmietnika,czasem przez okna też im się udaje. Ostatnio napadnięto na klatce staruszkę - ukradziono jej chleb i 4 zł. Sąsiedzi moi nie mają też nawyku mycia się.Nie widziałam ich przy pracy. Wszystko to jakieś 500 m od Plazy.Myślisz,że Polaków też nie będą tam wpuszczać? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Czarowniku,zapraszam na moje podwórko:-) 04.11.05, 16:56 Ależ oczywiście, że wśród Polaków jest tzw. "element". Cały problem w procentowym udziale tego elementu w odniesieniu do całej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamma ray [...] IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 13:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.cable.casema.nl 04.11.05, 14:40 albo zwierzeta albo okrutne,msciwe itd.Prosze nie wciagac zwierzatek w ludzkie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.server.ntli.net 04.11.05, 13:25 i bardzo pozytywna posawa obslugi hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
nijaki20 Re: Czy dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:33 Niech Romowie popracuja nad zachowaniem swoich, to nie bedzie problemu z "dyskryminacja". Jesli zachowuja sie tak jakby swiat do nich nalezal, a inni sa "brudnymi swiniami" ktorych ich kodeks honorowy nakazuje oszukiwac, to niech maja pretensje do samych siebie! Na Zachodzie zaczeli juz zarabiac pieniadze na "dyskryminacji". Wyslali do hotelu kobiete w typowym stroju cyganskim i kiedy recepcjonistka powiedziala, ze nie ma miejsc natychmiast zaskarzyli hotel do rzecznika do spraw dyskryminacji i kobieta otrzymala 15 000 euro odszkodowania!!! Autentyczny fakt ktory niedawno zdarzyl sie w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Czy dyskryminują Romów? 04.11.05, 13:38 hotele sa prywatne. to wlasciciel decyduje kogo chce przyjac a kogo nie. paradoksalnie naglosnienie rzekomej "dyskryminacji" zwanej przeze mnie przezornoscia spowoduje ze iwelu potencjalnych klientow wybierze ten hotel wiedzac ze bedzie tam panowal spokoj i porzadek niezakłócany przez bandy parchow Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Znowu coś pomieszali 04.11.05, 13:29 Nie we Wrocławiu, tylko w Warszawie i nie Romów, tylko Romków i też nie wszystkich, tylko jednego. PSI. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Ja się też nie dziwię! 04.11.05, 13:29 Pewnie jak bym przyszedł w trampkach i flanelowej koszuli tez by mnie wyprosili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest a pamiętacie sprawę Usti ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 13:36 Gdzie zrozpaczeni ludzie zaczeli budować mur oddzielający ich od cyganów. Kto zna czechów ten wie, że jest to bardzo tolerancyjny, spokojny naród - kilka razy spokojniejszy od Polaków. Wiele jeździłem po Czechach i nigdy nie spotkałem się z agresywnym Czechem. Do jakiej rozpaczy musieli być doprowadzeni ci ludzie, że zdecydowali się na taki krok ?! Przecież wiedzieli o tym, że różni pismacy i tzw opinia publiczna ich za to zgnoi. Są takie sytuacje w życiu gdy już nie można uciekać. Obrońcy cyganów - pamiętajcie o Usti. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: a pamiętacie sprawę Usti ? 04.11.05, 13:43 "... Nie chcę być uznany za rasistę ale naprawdę Cyganie są sami sobie winni. Wielokroć widziałem Cyganów w dobrych samochodach (nawet w BMW cabrio) ale dziwnym trafem nigdy nie widziałem żadnego z nich w pracy. Więc skąd oni mają te pieniądze? Kilka dni temu byłem w Leclercu. Nagle wrzask, krzyk... patrzę i co widzę? Ano Cyganka drze japę przez cały sklep. Nie wiem po co. Co ciekawe nie widziałem aby kiedykolwiek taką scenę odstawiał jakiś Polak których w sklepie pełno albo muzułmanin którzy też tam bardzo często kupują (niedaleko mają swój dom kultury). Niestety Cyganie w zdecydowanej większości są leniwi, kombinują, hałasują i brudzą. Widziałem różnych Polaków. Uczciwych i nie. Pracowitych i nie. Głośnych i cichych. Cyganów widziałem jedynie głośnych, leniwych i nieuczciwych ("Perfumki z Niemiec? Tanio!"). Może są inni ale ja ich jeszcze nie spotkałem..." PODPISUJE SIE POD TYM. SWIETNIE UJETE! Sama widzialam Cyganke w srednim wieku obwieszona zlotem i ze zlotymi zebami ktore kradla na warzywniaku! Wkladala pod futro /miala tam wszyta torbe/ po kilka marchewek, pietruszek i nnych warzyw... Chyba oni MUSZA krasc aby sie dobrze czuc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritmo Re: a pamiętacie sprawę Usti ? IP: *.silesia-region.pl 04.11.05, 14:05 Kiedyś zaczepili kobietę w Katowicach (Centrum), że niby powróżą...chyba ze 4 baby tak ją obstąpiły, zaczęły szarpać za torebkę itd. gdyby nie pomógł jej jakiś facet to chyba by została bez niczego...(Widziałem to ze stojącego w korku autobusu i dlatego nie pomogłem...to celem wyjaśnienia) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a pamiętacie sprawę Usti ? 04.11.05, 14:12 trochę inny wariant widziałem na dworcu głównym we Wrocławiu 20m od komisariatu, kilka patroli i nic... po co? ale jak ktoś tam napadł na cyganów to zaraz przyjechało kilka suk. może szanowna komendantura policji zastanowiła by się kto łoży na jej utrzymanie! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a pamiętacie sprawę Usti ? 04.11.05, 13:52 Jakoś cyganie świetnie znają swoje prawa i wiedzą gdzie uderzyć by się ich problemami zainteresowały media urzędy itd. Trochę gorzej jeśli chodzi o poszanowanie praw innych. Są też niestety świetnie zorganizowanymi terrorystami (najlepszym przykładem były rozróby i masowe rabowanie sklepów bodajże na Słowacji) Tak więc może czas najwyższy przestać się martwić ich prawami a zacząć prawami podatników! Jeżeli będziemy bandytom na wszystko pozwalać to pewnie niedługo będziemy mieli takie problemy jak właśnie Czesi i Słowacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritmo [...] IP: *.silesia-region.pl 04.11.05, 13:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: To są małpy a nie ludzie... IP: *.such.nat.hnet.pl 04.11.05, 13:45 Gość portalu: Ritmo napisał(a): > Olewam kwestię dyskryminacji...dla mnie te śmierdziele powinny być wywiezione z > > Polski ewentualnie trzymane w klatkach pod ziemią...innej możliwości nie > widzę... Cyganie to są ludzie. Powinni się zachowywać w miarę przyzwoicie i nie byłoby problemu. A tak sami nakręcają rasistowską spiralę i podobni do Ritmo kwestionują ich człowieczeństwo. Nie może być tolerancji dla bezczelnej kradzieży i oszustwa. Czy gdyby na przykład ludożercy zadomowili się i stołowali w Polsce, to czy zakaz spożywania ludzi miałby podłoże rasistowskie? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritmo [...] IP: *.silesia-region.pl 04.11.05, 13:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Cyganie to ludzie IP: *.such.nat.hnet.pl 04.11.05, 14:17 Powinna istnieć, tylko niech odrobinę godniej się zachowują. Naprawdę nie widzę, żednego problemu w byciu sąsiadem Cygana, o ile ten będzie się zachowywać po prostu w miarę przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritmo Re: Cyganie to ludzie IP: *.silesia-region.pl 04.11.05, 14:19 Co do zasady się zgadzamy...ja po prostu nie wierzę, że mogą się zmienić... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciawarom Re: Cyganie to ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:44 Cyganie gardzą Polakami ,gardzą pracą i uczciwością.Dla nich oszukanie obcego tj.nie Cygana, jest powodem do dumy .Żadna z kultur europejskich nie gloryfikuje oszustwa i złodziejstwa .Cygański kodeks etyczny TAK.Oni nie chcą życ uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik BRAWO !!!!!!! ich miejsce jest w rynsztoku IP: *.crowley.pl 04.11.05, 13:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritmo Re: BRAWO !!!!!!! ich miejsce jest w rynsztoku IP: *.silesia-region.pl 04.11.05, 13:58 Nie pochlebiaj im...może być rynsztok ale nie w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: *.ipt.aol.com 04.11.05, 13:47 Choc nie jestem rasista, zyje od wielu lat za granica, znam mnostwo ras, to z cala stanowczoscia mowie: nie ma gorszych od cyganow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Czy w hotelu Park Plaza dyskryminują Romów? IP: 212.244.29.* 04.11.05, 13:51 całkowicie nie ufam cyganom. kiedyś pracowałem na gocławku (dzielnica wawy), niedaleko firmy znajdowało się osiedle cygańskie. nie było tygodnia żeby cyganie nie "zabładzili" na teren firmy. Odpowiedz Link Zgłoś