Dodaj do ulubionych

PRZYGARNIJ KROPKA!!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 17:51
Zapewnie nie jeden z was słyszał o nowej akci TVN - Przygarnij kropka. Nie
sądzicie, że to jakiś pic na wodę? Dlaczego akurat na wybranych programach
można go "doładowywać"?? Wydaje mi się że to kolejna reklama programów, które
mają bardzo małą oglądalność. A w instrukcji dołączyli bardzo dziwną
wiadomość. Mianowicie nie można zmieniać kanału, ponieważ kropek może zostać
błędnie naświetlony! Jezu! Co za bzdury! To jak niegdyś program "ręce które
leczą" czy jak???? Pozdrawiam wszystkich "naświetlaczy kropka"!! :-))
Obserwuj wątek
    • lesiop Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! 04.10.02, 14:15
      Witam,
      A któż(cóż) to jest ten ów kropek. Niestety nie oglądam tvn (mam wycięty -
      blokada rodzicielska)więc nic nie rozumiem. Możesz wyjaśnić bo mnie
      zaintrygowało.
      pozdrawiam
      • Gość: MKK Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 15:40
        To intrygujące ...
        Myślałam, że chodzi o jakieś zwierzę.
        Może zacznę oglądać TV? Żeby jeszcze tak "doładowali" np. konto osobiste
        telewidza - to by było COŚ!
        Gosia
      • Gość: misia Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 13:10
        Ów kropek to taka naklejka którą dostaje się w punktach sprzedaży shell, kodak
        i przy kupnie domestosu. Trzeba owego kropka przykleić podczas wybranych przez
        TVN programach telewizyjnych i go "naświetlić" (haha). Nie wolno w tym czasie
        przełanczać na inne kanały bo kropek może zostać źle naświetlony - kolejna
        bzdura jakaś! Kiedy kropek otrzyma swoją porcję światła (kropek - czyli jakaś
        ta nalepka) to trzeba wrzucić go do skrzynek w w/w punktach sprzedaży i podobno
        można coś wygrać. Ale tylko prawidłowo naświetlone kropki biorą udział w
        losowaniu. To chyba tyle wyjaśnień. Chyba inaczej się nie da. A może się da - a
        ja nie potrafię? Dla mnie jednak to kompletna bzdura i kolejny chwyt reklamowy
        tvn-u. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: qwerty Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 16:23
      pvek.blog.pl/archiwum/index.php?nid=1627939
      • Gość: misia Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.02, 22:59
        Dobre :-))))))
    • Gość: antykropek Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.dial.pl 13.10.02, 11:33
      Bardzo mnie intryguje dlaczego te same kropki naświetlają się (według wskazówek
      tvn)w różnym czasie. Jak bowiem wytłumaczyć że jeden jest już naświetlony po
      półgodzinnym serialu, a drugiego trzeba trzymać na monitorze dwie godziny
      podczas wieczornego filmu?Jest to dla mnie tylko dowód na to że to jeden wielki
      KIT tvn'u.
      • Gość: misia Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.02, 13:25
        No właśnie o to mi chodziło!! Pieprzą bzdury, że kanałów przełączać nie wolno -
        a to tylko kolejny chwyt reklamowy aby oglądać programy i filmy, które mają
        iską oglądalność!!! Czego ludzie nie zroią dla kasy...ech! Pozdrawiam!
    • ladyblue Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! 13.10.02, 13:40
      jedna wielka bzdura. robienie ludziom wody z mózgu (jakiego mózgu??!!).
      to "cudo" jesli zadziała to niezależnie od programu i kanału, a zaleznie od
      czasu.
    • Gość: PSSZYJACIEL PRZYGARNIJCIE KROPKA!!!! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 13.10.02, 17:24
      ej! ludzie jaka to nieprawdopodobna znieczulica w tym naszym spoleczenstwie,
      przeciez tak niewiele trzeba aby przygarnac jednego malego kropka! i
      przestancie wkrecac ze to jakas sciema- tylko porzadnie je naswietlajcie tak
      jak w instrukcji stoi!!
    • emi_l Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! 14.10.02, 14:33
      Znajomy wytłumaczył mi , że to musi być coś w rodzaju kliszy (nie wiem z czego
      ten Kropek jest zrobiony) którą naświetla się.Np. w czasie trwania wybranych
      programów puszczają odpowiednie światło( chodzi o natężenie tego światła,albo
      kolor)i to właśnie światło naświetla odpowiednio tą klisze. Czas naświetlania
      jest dokładnie podany(czyli np. czas trwania filmu) po to, żeby kropek był
      odpowiednio naświetlony, czy tam naładowany.Po zebraniu "naswietlonych" kropków
      jakos tam sprawdzają (pewnie chodzi o stopień naswietlenia materiału, z którego
      jest zrobiony), czy jest naświetlony tak, jak powinien być (=odpowiednia ilość
      programów podanych w regulminie konkursu = odpowiednia ilość światła).I to
      chyba tak właśnie działa...Żaden pic na wodę - proste zasady fizyki.A czy
      losowanie nagród odbywa się, czy nie - to już chyba zupełnie inna
      bajka:).Trochę masło maślane mi z tego wyszło, ale chyba udało mi się
      powiedzieć mniej-więcej to, co chciałam:)Czy ten kropek powinien być
      przyczepiony do ekranu telewizora w jednym miejscu? -to potwierdziłoby tą
      teorię..:)
      • _cinek_ Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! 14.10.02, 18:49
        Ten kropek jest jednej wielkości.
        A co jeśli ktoś ma telewizor 5 calowy albo 32 ?
        • Gość: wynalazca Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:55
          _cinek_ napisał:

> Ten kropek jest jednej wielkości.
          > A co jeśli ktoś ma telewizor 5 calowy albo 32 ?

A jak ktoś ogląda na monitorze LCD? Albo na projektorze ściennym.

A jak ktoś chce sobie ponaświetlać ile zechce, to może program nagrać na video
          i odtwarzać do woli po nocach :)))

Kompletnie bez sensu. Naiwni kupią wszystko i będą się w ekran gapili jak
          zombie.
          • Gość: krolewna Re: PRZYGARNIJ KROPKA!!!! IP: *.crowley.pl 17.10.02, 01:00
            Ano racja! Przeciez można nagrać program i co wtedy? :))) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka