Dodaj do ulubionych

Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:40
Ja ze starej listy jeszcze, geboren in Breslau.
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabiaa Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:45
      a, za urodziny we Wrocku bedom geszenki ?
      • Gość: lolo Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.wroclaw.mm.pl 08.11.05, 19:47
        A jakie te geszenki?
        • igi.wr Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 08.11.05, 19:58
          Własnie tym Wrocław różni się od innych poslkich miast. Nie traktujemy ludzi,
          który się tutaj nie urodzili niczym intruzów. Jesli ktoś mieszka we Wrocławiu i
          czuje się jak u siebie oraz że to jest jego miasto to niech tak pozostanie. :)
          • Gość: hrabiaa Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:00
            Pewnikiem mieszkanie na Biskupinie będzie geszenkiem. Ja też chcem zaś
            • Gość: Otomana Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:45
              Urodzona we Wrocławiu, ale mama z dalekiej północy. O mało co, a byłaby
              Eskimoską
              • Gość: Ciotka Helmuta Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:46
                Jak znam się na medizin, to napływowi,nawet nie zająkną się.
            • kolejar Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 19:48
              Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Pewnikiem mieszkanie na Biskupinie będzie geszenkiem. Ja też chcem zaś

Ja takowe mam - niechybnie jako geszenk za urodzenie tamże :).
    • neti13 Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 08.11.05, 21:13
      Wrocek , choc malo w nim mieszkalam. Teraz nadrabiam zaleglosci :P
      • Gość: Oktavia Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:21
        Przyjezdna, choć zakochana "po uszy". Zostaję!!!!
    • Gość: Pikey Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.11.05, 21:40
      Breslauer-3 pokolenie
      • Gość: et22 Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:54
        Hier geboren, im Krankenhaus am Hirschfeldplatz, meine Mutter auch :]
        • Gość: Szambonurek Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:27
          Deine Mutti hat Motoren ohne Bremsen ohne Licht ? Z demobilu po helmutach?
        • piast9 Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 08.11.05, 22:37
          Pół młodego Wrocławia jest z Hirszfelda. Ja też. Rodzice napływowi.
          • Gość: Lwowiak Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 23:51
            Ta joj ja tyż z Wroclawja
    • Gość: Zenon Wypierd Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.05, 01:12
      z baaaardzo głębokimi korzeniami lwowskimi
      • Gość: Leon Zawodowiec Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:32
        Czy Kamieniec Wroclawski zaliczacie też do Wrocka ?
        • Gość: Friedrich II Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:38
          Kamieniec nie nazywa się kielecki ....jawohl, naturlich er ist Breslauer!!!
      • Gość: ziutek Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.os.kn.pl 09.11.05, 08:38
        Ja napływowy. Napłynąłem się oj napłynąłem. Swój napływ rozpocząlem na kanale
        Żerańskim potem Wisłą do kanału Bydgoskiego. Tu musiałem stawiać piwo
        śluzowym, żeby mnie przepuścili. Następnie napływałem do Odry i Odrą pod prąd
        do rzeki Oławka. Przy płaczu sumów wyszedłem na brzeg i pomyślałem " co ja
        tutaj q...robie". Tak myślę do chwili obecnej. Jeśli chcecie się dowiedzieć jak
        wyglądał Wrocław, który zobaczyłem po napłynięciu, to mogę opisać.
        • Gość: Leon Zawodowiec Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:17
          Z mydłem zapewne płynąłeś, by warszawskie brudy nie trafiły do nieskażonego
          Wrocka
        • robiq Re: Nacjonalsta czysto wrocławski 10.11.05, 08:50
          Ja też napływowy, 1,5 roku tu mieszkam i zostaję :-)
    • Gość: Ohlau Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:23
      Czy urodzony w Oławie, ale od dziecka zakochany we Wrocławiu, a od 10 lat tu
      zamieszkały to Wrocławianin?
      • Gość: Bahnfofer Eingang Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:27
        Masz pewne obywatelstwo Wrocka na drugi dzień jak tutaj zamieszkałeś.
        • Gość: Wodnik Szuwarek Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:24
          A, ja mieszkam w Odrze od wielu lat, w okolicach Opatowickiego jazu. Rzadko
          spływam i czekam na jeszcze czystszą wrocławską Odrę
      • igi.wr Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 09.11.05, 20:33
        No jasne, przeczytaj moją powyższą wypowiedź :)
    • Gość: nika jak w Breslau, to IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.11.05, 14:23
      zdradz w ktorym roku
    • afilipinka Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 09.11.05, 14:42
      Wrocław, a rodzice tyż ze Lwowa.
      • Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:10
        jak piszesz tyż-to już na pewno nie ze lwowa-ludziska z tamtego rejonu by tak
        nie powiedzieli:)
        • Gość: jar Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: 213.199.196.* 09.11.05, 20:27
          Moja rodzina w dużej części od 1947 we wrocku, ale mama(1955-z
          białostoczczyzny) i tato(1970- z wielkopolski) jeszcze napływowi. Ja i
          rodzeństwo rodzony na Czerskiej, dzidzia na Brochowie. Żona nie z Wrocka ale z
          okolic. Cud że wszyscy się spotkaliśmy w jednym miejscu ;)
          Napływowy czy nie byle syfu w mieście nie robił, bo to piękne miasto.
        • Gość: Tajoj Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.05, 20:29
          Matt.Ni hersztykaj si.
          • Gość: Kawa na ławę Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:43
            Czy Lwów to jedyne miasto ? Jest więcej, z którego napłynęły rzesze
            osiedleńców.
        • Gość: afilipinko Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: 213.155.184.* 10.11.05, 08:42
          Możliwe, że lwowiacy tak by nie powiedzieli, ja użyłam formy spotykanej często
          w kabaretach naśladujących lwowski bałak z mniej lub bardziej udanym skutkiem,
          Ciebie akurat to rozdrażniło, a mnie drażni Twoje czepialstwo. I nie pisz "na
          pewno" jak czegoś nie jesteś w stanie sprawdzić.
          • Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:02
            sprawdzam to co roku siedząc (przynajmniej miesiąc)w przemyślu i we lwowie i w
            mościskach
            • afilipinka Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 15:29
              Jasne! i siedząc przez ten miesiąc co roku we Lwowie sprawdzasz genealogię
              wszystkich wrocławian, a szczególnie tych z forum :).Podaj mi w takim razie
              swoje pewne dowody, że moi rodzice i dziadkowie nie pochodzą ze Lwowa.
              • Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:39
                wujek dobra rada-radzi-idziesz teraz do sklepiku kupujesz sobie piwko i się
                wyluzujesz :)

badać genealogii forumowiczów nie trzeba-bo jak mówi się w radyju i tvtram to -
                "czytelnicy gw mają pejsy" :)
                • afilipinka Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 15:50
                  a ciocia klocia przypomina, że istnieją takie słowa jak "przepraszam", nie
                  tylko piwko w życiu ważne; użyłeś zbyt kategorycznego stwierdzenia i tyle,
                  wystarczy się do tego przyznać.

a gdzie Ty koszerne piwko znajdziesz? ;)
                  • Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:33
                    nie mam za co przepraszać-napisałem że tam tak ludzie nie mówią!!! czasem się
                    czepiam tak bez powodu...

a co do piwa to obok synagogii jest nowa knajpa to może tam jest koszerne :)
    • clk Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 09.11.05, 20:44
      Wrocław od urodzenia, teraz 3miasto i chyba do Wrocławia juz nie wrócę
      • Gość: Alibaba Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:13
        Grasz w Prokomie?
        • Gość: wuj sam Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:24
          Wrocek to wieża Babel,jesteśmy wymieleni z Niemczmi ,Czechami, Prusakami
          ,Kielcochami , Lwowiakami,Wietnamcami,Ruskimi.Efekt jest taki ,że dziewczyny sa
          najpiękniejsze na świecie,
          • Gość: heca Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 07:39
            z Marsjanami też, stąd we "władzach" miasta tyle dziwolągów
            • Gość: Aga Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:16
              Marsjanie są heteroseksualni i zrobili ciebie metodą
              deviantis populations sexuaalis anal.
              • Gość: Kawalkada Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:56
                A ciebie jak ? Palcem , na ślinę?
                • Gość: lola Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:04
                  Ale jestes świntuszek a fe !!!!
                • Gość: Koko Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:55
                  Hitler ma do dzisiaj honorowe obywatelstwo Wrocka
    • garym przybysz 10.11.05, 08:26
      a ja nonkomformistycznie przyplynalem pod prad Odra z dalekiej polnocy.
      Mysle jednak ze Wroclaw podobnie jak moje rodzinne miasto Szczecin jest tyglem
      ludzi pochodzacych z roznych regionow Polski (i Lwow wcale nie byl glownym
      dostawca polskich Wroclawian) i dlatego nie czuje sie tu obco w przeciwienstwie
      np. do Poznania (choc tam tez jest sporo osob przyjezdnych ale glownie z Wlkp.)
    • tiges_wiz Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 15:31
      Urodzony we Wroclawiu, zamieszkaly od roku na wsi kolo Jelcza :)
      • Gość: Szambonurek Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:42
        Urodzony, przeżyty, doświadczony i nurkujący w kubłach. To wszystko od zawsze
        we Wrocławiu.
    • Gość: o Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:06
      switchboard.real.com/player/email.html?PV=6.0.12&&title=11&link=http%3A%2F%2Fwww.gskgonet.com.pl%2Fgimnazjum%2Fgimnazjum%2F11%2Dlistop%2F11.avi
    • marcinee Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 20:31
      Płoty powiat Gryfice woj. Zachodniopomorskie, we wrocku 25 lat (Kleczków,
      Nadodrze, Kużniki. Pozdrawiam Zimoali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka