Gość: Ciotka Helmuta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:40 Ja ze starej listy jeszcze, geboren in Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabiaa Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:45 a, za urodziny we Wrocku bedom geszenki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.wroclaw.mm.pl 08.11.05, 19:47 A jakie te geszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 08.11.05, 19:58 Własnie tym Wrocław różni się od innych poslkich miast. Nie traktujemy ludzi, który się tutaj nie urodzili niczym intruzów. Jesli ktoś mieszka we Wrocławiu i czuje się jak u siebie oraz że to jest jego miasto to niech tak pozostanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:00 Pewnikiem mieszkanie na Biskupinie będzie geszenkiem. Ja też chcem zaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otomana Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:45 Urodzona we Wrocławiu, ale mama z dalekiej północy. O mało co, a byłaby Eskimoską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciotka Helmuta Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:46 Jak znam się na medizin, to napływowi,nawet nie zająkną się. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 19:48 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Pewnikiem mieszkanie na Biskupinie będzie geszenkiem. Ja też chcem zaś Ja takowe mam - niechybnie jako geszenk za urodzenie tamże :). Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 08.11.05, 21:13 Wrocek , choc malo w nim mieszkalam. Teraz nadrabiam zaleglosci :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktavia Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:21 Przyjezdna, choć zakochana "po uszy". Zostaję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikey Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.11.05, 21:40 Breslauer-3 pokolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et22 Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:54 Hier geboren, im Krankenhaus am Hirschfeldplatz, meine Mutter auch :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szambonurek Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:27 Deine Mutti hat Motoren ohne Bremsen ohne Licht ? Z demobilu po helmutach? Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 08.11.05, 22:37 Pół młodego Wrocławia jest z Hirszfelda. Ja też. Rodzice napływowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lwowiak Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 23:51 Ta joj ja tyż z Wroclawja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Wypierd Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.05, 01:12 z baaaardzo głębokimi korzeniami lwowskimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:32 Czy Kamieniec Wroclawski zaliczacie też do Wrocka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Friedrich II Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:38 Kamieniec nie nazywa się kielecki ....jawohl, naturlich er ist Breslauer!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.os.kn.pl 09.11.05, 08:38 Ja napływowy. Napłynąłem się oj napłynąłem. Swój napływ rozpocząlem na kanale Żerańskim potem Wisłą do kanału Bydgoskiego. Tu musiałem stawiać piwo śluzowym, żeby mnie przepuścili. Następnie napływałem do Odry i Odrą pod prąd do rzeki Oławka. Przy płaczu sumów wyszedłem na brzeg i pomyślałem " co ja tutaj q...robie". Tak myślę do chwili obecnej. Jeśli chcecie się dowiedzieć jak wyglądał Wrocław, który zobaczyłem po napłynięciu, to mogę opisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec Re: Nacjonalsta czysto wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:17 Z mydłem zapewne płynąłeś, by warszawskie brudy nie trafiły do nieskażonego Wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
robiq Re: Nacjonalsta czysto wrocławski 10.11.05, 08:50 Ja też napływowy, 1,5 roku tu mieszkam i zostaję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ohlau Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:23 Czy urodzony w Oławie, ale od dziecka zakochany we Wrocławiu, a od 10 lat tu zamieszkały to Wrocławianin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bahnfofer Eingang Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:27 Masz pewne obywatelstwo Wrocka na drugi dzień jak tutaj zamieszkałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik Szuwarek Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:24 A, ja mieszkam w Odrze od wielu lat, w okolicach Opatowickiego jazu. Rzadko spływam i czekam na jeszcze czystszą wrocławską Odrę Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 09.11.05, 20:33 No jasne, przeczytaj moją powyższą wypowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika jak w Breslau, to IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.11.05, 14:23 zdradz w ktorym roku Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 09.11.05, 14:42 Wrocław, a rodzice tyż ze Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:10 jak piszesz tyż-to już na pewno nie ze lwowa-ludziska z tamtego rejonu by tak nie powiedzieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: 213.199.196.* 09.11.05, 20:27 Moja rodzina w dużej części od 1947 we wrocku, ale mama(1955-z białostoczczyzny) i tato(1970- z wielkopolski) jeszcze napływowi. Ja i rodzeństwo rodzony na Czerskiej, dzidzia na Brochowie. Żona nie z Wrocka ale z okolic. Cud że wszyscy się spotkaliśmy w jednym miejscu ;) Napływowy czy nie byle syfu w mieście nie robił, bo to piękne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajoj Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.05, 20:29 Matt.Ni hersztykaj si. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawa na ławę Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:43 Czy Lwów to jedyne miasto ? Jest więcej, z którego napłynęły rzesze osiedleńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinko Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: 213.155.184.* 10.11.05, 08:42 Możliwe, że lwowiacy tak by nie powiedzieli, ja użyłam formy spotykanej często w kabaretach naśladujących lwowski bałak z mniej lub bardziej udanym skutkiem, Ciebie akurat to rozdrażniło, a mnie drażni Twoje czepialstwo. I nie pisz "na pewno" jak czegoś nie jesteś w stanie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:02 sprawdzam to co roku siedząc (przynajmniej miesiąc)w przemyślu i we lwowie i w mościskach Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 15:29 Jasne! i siedząc przez ten miesiąc co roku we Lwowie sprawdzasz genealogię wszystkich wrocławian, a szczególnie tych z forum :).Podaj mi w takim razie swoje pewne dowody, że moi rodzice i dziadkowie nie pochodzą ze Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:39 wujek dobra rada-radzi-idziesz teraz do sklepiku kupujesz sobie piwko i się wyluzujesz :) badać genealogii forumowiczów nie trzeba-bo jak mówi się w radyju i tvtram to - "czytelnicy gw mają pejsy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 15:50 a ciocia klocia przypomina, że istnieją takie słowa jak "przepraszam", nie tylko piwko w życiu ważne; użyłeś zbyt kategorycznego stwierdzenia i tyle, wystarczy się do tego przyznać. a gdzie Ty koszerne piwko znajdziesz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:33 nie mam za co przepraszać-napisałem że tam tak ludzie nie mówią!!! czasem się czepiam tak bez powodu... a co do piwa to obok synagogii jest nowa knajpa to może tam jest koszerne :) Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 09.11.05, 20:44 Wrocław od urodzenia, teraz 3miasto i chyba do Wrocławia juz nie wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:13 Grasz w Prokomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj sam Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:24 Wrocek to wieża Babel,jesteśmy wymieleni z Niemczmi ,Czechami, Prusakami ,Kielcochami , Lwowiakami,Wietnamcami,Ruskimi.Efekt jest taki ,że dziewczyny sa najpiękniejsze na świecie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heca Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 07:39 z Marsjanami też, stąd we "władzach" miasta tyle dziwolągów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:16 Marsjanie są heteroseksualni i zrobili ciebie metodą deviantis populations sexuaalis anal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawalkada Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:56 A ciebie jak ? Palcem , na ślinę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:04 Ale jestes świntuszek a fe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:55 Hitler ma do dzisiaj honorowe obywatelstwo Wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
garym przybysz 10.11.05, 08:26 a ja nonkomformistycznie przyplynalem pod prad Odra z dalekiej polnocy. Mysle jednak ze Wroclaw podobnie jak moje rodzinne miasto Szczecin jest tyglem ludzi pochodzacych z roznych regionow Polski (i Lwow wcale nie byl glownym dostawca polskich Wroclawian) i dlatego nie czuje sie tu obco w przeciwienstwie np. do Poznania (choc tam tez jest sporo osob przyjezdnych ale glownie z Wlkp.) Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 15:31 Urodzony we Wroclawiu, zamieszkaly od roku na wsi kolo Jelcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szambonurek Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:42 Urodzony, przeżyty, doświadczony i nurkujący w kubłach. To wszystko od zawsze we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:06 switchboard.real.com/player/email.html?PV=6.0.12&&title=11&link=http%3A%2F%2Fwww.gskgonet.com.pl%2Fgimnazjum%2Fgimnazjum%2F11%2Dlistop%2F11.avi Odpowiedz Link Zgłoś
marcinee Re: Pisać kto urodzony we Wrocku, a kto napływowy 10.11.05, 20:31 Płoty powiat Gryfice woj. Zachodniopomorskie, we wrocku 25 lat (Kleczków, Nadodrze, Kużniki. Pozdrawiam Zimoali Odpowiedz Link Zgłoś