Dodaj do ulubionych

STRAJK STUDENTÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:20
Czy to prawda, że studenci chcą strajkować, kontestując wyniki wyborów
parlamentarnych i niemoc utworzenia rządu koalicyjnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: STRAJK STUDENTÓW IP: *.ok.ae.wroc.pl 09.11.05, 19:26
      Studenci należący do Niezależnego Zrzeszenia Studentów z Uniwersytetu
      Wrocławskiego, Politechniki Wrocławskiej, Akademii Medycznej i Akademii
      Ekonomicznej ogłaszają gotowość strajkową.Czujemy się oszukani przez PO i PiS -
      miała być koalicja, odpowiedzialność i współpraca - są kłótnie i przepychanki ,
      nasza cierpliwość się skończyła - mówią studenci.

Czy strajk się rozpocznie zdecyduje jutrzejsze expose premiera i głosowanie
      nad wotum zaufania. Studenci na razie tajemniczo zapowiadają, że strajk będzie
      z pewnością widoczny choć nie powinien paraliżować życia na uczelniach. Po
      jutrzejszych głosowaniach na Wiejskiej i postawie polityków studenci zdecydują
      czy protest na uczelniach się rozpocznie.

T.Sikora

• Gość: KANAPA Re: STRAJK STUDENTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:10
      NZS to kanapowa organizacja studencka. Zróbcie coś dla młodzieży studenckiej,
      wtedy zrobicie coś dla Polski. Stypendia na dożywianie rozdzielone?
      • Gość: weteran Re: STRAJK STUDENTÓW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.11.05, 20:39
        nie po raz pierwwzy studenci są wykoryzstywani do zalatwienia interesów, dla
        mnie to granda! odczepcie się od studentow, sami się kłóćcie.
    • Gość: Plagiator Re: STRAJK STUDENTÓW IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.05, 00:58
      Odpowiadam:
      1) Poczytaj trochę o liberaliźmie.
      2) Przeczytaj program PO - jeśli go znajdziesz.
      3) Odpowiedz sobie na pytanie czy program PO (zakładając, że istnieje) jest
      związany z liberalizmem.
      4) Poczytaj o populiźmie.
      5) Skonfrontuj swoją wiedzę z tym, co Cię otacza.

Na tej podstawie wyciągnij samodzielne wnioski, a nie powtarzaj jedynie
      słusznych i zasłyszanych poglądów dziennikarzy, komentatorów, 'ekspertów", czy
      niektórych ekonomistów.
      Sam przez wiele lat byłem dziennikarzem, zajmowałem się ekonomią, dziś zajmuję
      się i prywatnym biznesem i ekonomią naukowo. Pracuję na rynkach zagranicznych, z
      uwagą śledziłem politykę uprawianą podczas wyborów i po wyborach,już w Sejmie.
      Na podstawie tych ocen, raczej merytorycznych, a nie emocjonalnych - nie
      twierdzę, że to rząd idealny (bo takich nie ma), ale nie przekreślam go z góry.
      Dlaczego w tym kraju zawsze trzeba znaleźć sobie wroga, a nie można po prostu
      poczekać na działania. Panie i Panowie - poczekajcie z krytyką, dajcie rządzić,
      a potem ewentualnie wyrażajcie swoje opinie!
      Ja na starcie tego rządu chcę im życzyć samych sukcesów, bo dzięki nim, także i
      ja, jako obywatel tego kraju będę miał lepiej. W pracy i prywatnie.
      To mój kraj, mój rząd i moja przyszłość, skoro oni będą ją kreować - to ja
      trzmam za nich kciuki, a nie upadlam wszystkich naokoło, tak dla zasady.
      Powodzenia wszystkim i udanego weekendu!

~teraz w Polsce, 2005-11-10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka