Dodaj do ulubionych

WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 01:22
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikautamekki Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 01:43
      Nieudolny Kuba .
      Dziś wieczorem w polsacie zobaczyłem dwie części programu ,którego nazwa wcale
      nie zdradza prowadzącego : „Kuba Wojewódzki” .Chciałem zaspokoić swoją
      ciekawość i zobaczyć nowe uszczypliwe gagi pana
      Wojewódzkiego ,które tak naprawdę bawią mnie w „Idolu” i niekiedy trafnie
      oceniają uczestników tego programu .
      No i zobaczyłem ,a raczej przetrwałem to coś co było w moim odbiorniku .Na sam
      początek Kuba zaśpiewał i to marnie ale chyba o to chodziło w scenariuszu ,bo
      zaraz po tym skrytykowali go byli kandydaci na Idola .Sam twórca fałszu nie
      przejął się swoją oceną . Nawet nie uśmiechnął się co spowodowało ,że wyszedł
      bezczelnie cało z tej konkurencji pozostając nadal „bożyszczem” topienia
      ludzkich nadziei w konkursach wokalistów-
      amatorów .Myślałem ,że to koniec beznadziei ale nie –tak się nie stało .Dalej
      było już tylko źle .Wojewódzki przez kilka minut próbował nawiązać do jakiegoś
      tematu „kolibiąc się” przed kamerą ,a kiedy w końcu udało mu się sprowadzić
      jakiegoś gościa to zaraz znowu wprowadził nowego -nie dość ,że hurtowo to
      jeszcze bez pomysłu .Na pierwsze danie poszły żony Krzysztofa Ibisza i Jana
      Englerta .Nic się nie dowiedziałem . „Rozmowa” prowadzącego z zaproszonymi
      paniami wyglądała jak jakaś pogaducha przypadkowo spotykających się ludzi pod
      mięsnym ,którzy nie cierpią siebie nawzajem i rozmawiają o takich
      powierzchownych sprawach jak pogoda .Juror z „Idola” niezręcznie pozbył się
      niezagadanych gości –pozostawił je na pastwę losu zapraszając na scenę zespół ,
      który zagrał słynny utwór Michaela Jacksona .
      W drugiej części Wojewódziego odwiedził pan Najsztub ,którego wzrok po
      pierwszej chwili powiedział sądne słowa :”Ten program to chała!” ,chociaż
      utrzymywał on w ślepym przekonaniu prowadzącego ,że uda mu się osiągnąć
      sukces .Po pewnym czasie „lekka” zamiana ról :gość prowadził program ,po czym
      przeszedł w bardzo mądrą krytykę skierowaną w Kubę Wojewódzkiego –szkoda ,że
      trwała ona tak krótko ,chociaż podcięła ona skrzydła gospodarzowi i na chwilę
      pojawił się na jego twarzy krzyk rozpaczy i wyraz pewnej pokory . Ogólnie
      mówiąc wywiad z panem Najsztubem ,był w stylu :dobre rady mistrza dla
      głupiutkiego chłopczyka i raczej ta pogawędka powinna odbywać się za kulisami
      przy kawie niż na czasie antenowym .Ale scenariusz scenariuszem –Wojewódzki
      ponownie odwrócił się plecami do gościa tak jak to było w pierwszej części i
      zaprosił tym razem inny zespół ,który grał i śpiewał .Po piosence ,która była
      bezbarwna i dopiero po jakiejś chwili zorientowałem się ,że przestali ją
      odtwarzać (a zorientowałem się wtedy jak przestało coś brzdękać
      z telewizora) ,gospodarz zaprosił osobnika o niewyjaśnionej roli .Niby był to
      jakiś mężczyzna , który obsługuje kuszę i z tego właśnie żyje ale tak
      naprawdę mam silne wrażenie ,że był to element ,który nie powinien się
      pojawić .
      Nowy talk-show popsuty został ,o ile można go było jeszcze popsuć ,przez
      dwóch Dj-ów ,którzy próbowali robić fajne „wstawki” w dialogi prowadzącego i
      gości .Jednak ani oni ani Wojewódzki nad zapałem „twórczej” siły nie
      panowali . „Ni to w gruchę ni w pietruchę” przywalali jakieś
      dziwne bełkoty rodem z durnych kreskówek z rodzaju : „Dwa głupie psy”.
      Najbardziej na te foniczne zjawiska szlag trafiał pana Najsztuba ale pod
      koniec , nie wypowiadając żadnego słowa ,po kolejnym dżinglu ,skwitował on Dj-
      ów paranoicznym uśmiechem .To właśnie on jako jedyny wyszedł z tego programu
      ogromną ręką .On przeżył . Reszta utonęła w
      bezradności ,bezczelności ,beztalenciu ,bezbarwności Jakuba W .
      Jeżeli chodzi o karierę Kuby Wojewódzkiego w roli prowadzącego talk-show’y ,to
      ogólnie jestem na „nie” .

• Gość: farolito Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.ok.ae.wroc.pl 07.10.02, 11:24
        faktycznie program był beznadziejny, a jedynym jego jasnym punktem najsztub w
        roli gościa. wojewódzki wyraźnie upaja sie swoją popularnością i bardziej
        zajęty jest sobą niż zaproszonymi do programu, najsztub go troche utemperował,
        ale wątpie by to czegoś kube nauczyło

a przy okazji to jeden z dj-ów chyba jest członkiem zespołu futro (wstawki może
        nie byłyby takie złe, tyle że nie pozwalały dojść do głosu gościom i
        odpowiedzieć na 'żarcik' kuby woj.)
      • Gość: terkas Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 17:25
        przypadkiem obejrzałam 2 część tego programu. spodziewałam się, że facet
        prezentuje sobą coś więcej, ale się zawiodłam. w tym kontekście dla piotra
        najsztuba chyba było obraźliwe porównanie kuby, że obaj są niepokornymi
        chłopcami.((((
    • Gość: Yetta Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 10:59
      Zgadzam się z tak trafnymi spostrzeżeniami. Ja tez byłam całkowicie
      rozczarowana tym programem.
      Dodam jeszcze, że pomrukiwanie UHM.. K.Wojewódzkiego jako akceptacja dla
      wszystkich prawie wypowiedzi oraz wyreżyserowane do przesady "spontaniczne"
      reakcje publiczności dopełniły reszty...
    • Gość: bonk pytanko IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.10.02, 11:43
      znam gościa z idola i tego o czym wątek ten mówi czyli prób jakiegoś tokszołu ale tak naprawdę nic nie wiem o nim
      kim on jest i czemu został wypromowany jako guru i znawca muzyki?
      pozdrawiam
      bonk
      • arvena Re:odpowiedź 07.10.02, 14:50
        tak dokładnie to nie wiem:wiem tylko że robił teledyski, prowadzi wywaidy i
        generalnie "jest w tej branży"...
        • Gość: bonczek a nie wiesz .. IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.10.02, 14:57
          jakie to teledyski, jakich wspaniałych wykonawców polskiej sceny muzycznej tworzył...nieukrywam że niepokój we
          mnie narasta..
          pozdrawiam
          bonk
          • arvena Re:niestety:( 07.10.02, 14:58
            spróbuję poszukać w necie:)
    • arvena Re: coś znalazłam!! 07.10.02, 15:04
      KARIERA ZAWODOWA:
      Jakub Wojewódzki jest dziennikarzem. Swoją przygodę
      z dziennikarstwem rozpoczął na UW, chociaż jak sam
      twierdzi był to "czas zmarnowany i jałowy". Wiedział, że
      jeśli sam czegoś nie zrobi to zostanie amatorem
      dziennikarstwa. Trafił więc do pisma "Magazyn Muzyczny",
      następnie do Rozgłośni Harcerskiej, a pozniej do radiowej
      Trójki. Na trzecim roku dziennikarstwa prowadził swój
      pierwszy program w 1 TVP, magazyn "Rokendroler". Był
      redaktorem naczelnym pism muzycznych "Brum" i
      "Plastik", prowadził muzyczny talk show w Polsacie
      zatytułowany "Halogramy", magazyn "Polska Piosenka" w
      telewizji publicznej, "Premier i premiery" w kanale Tylko
      Muzyka. Był dyrektorem serwisów kulturalno
      rozrywkowych portalu Wirlualna Polska. Robił teledyski
      takim artystom jak Liroy, Kasia Kowalska, Wilki, Hey,
      Urszula, Oddział Zamknięty, projektował okładki płyt,
      sprowadzał zespoły zagraniczne. W 1993 roku był
      dyrektorem Festiwalu Muzyków Rockowych w Jarocinie. W
      1999 roku wydał płytę z Piotrem Banachem, album nosił
      nazwę "Banach and Indios Bravos".
      Obecnie pisze dla "Gali". Od września w Polsacie będzie
      prowadzić swój autorski program. Będzie to program
      rozrywkowy oparty na formule talk show.
      • Gość: bonk senkju IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.10.02, 15:30
        teraz już wiem kto zacz chociaż te tytuły i zespoły tak naprawdęniewiele mi mówią ....pozdrawiam
        bonk
    • Gość: Arq Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.biskupin.wroc.pl 07.10.02, 17:08
      Sorry, a czego się spodziewaliście po takim łosiu?
    • Gość: cyfer Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 17:29
      a czego wy sie spodziewaliscie po takiej stacji, jak "polsat" i producentach takiej szmiry, jak "idol" czy inny "bar"?
      • Gość: Rafis Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 17:52
        Gość portalu: cyfer napisał(a):

> a czego wy sie spodziewaliscie po takiej stacji, jak "polsat" i producentach
        ta
        > kiej szmiry, jak "idol" czy inny "bar"?

skąd wiesz,że szmiry?
        • Gość: cyfer Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 18:00
          wiem stad, ze kilka razy mialem pecha natknac sie na owe "superprodukcje" chocby w trakcie przerzucania kanalow. i te fragmenty, ktore widzialem w zupelnosci mi wystarczyly. zreszta fakt emitowania ich w stacji takiej, jak "polsat" tez jest (przynajmniej dla mnie) az nadto wymowny. pewnie spotkales sie z takimi okresleniami, jak: polsatowska punktualnosc i polsatowska rzetelnosc? one mowia bardzo duzo o "poziomie" tej stacji. a jesli myslales, ze mnie "zagniesz" - to byles w bledzie. siedze w temacie glebiej niz myslisz.
          EOT
          • Gość: Anal Nie umywa się do Cybernetyki na TV Puls IP: *.airlan.pl 07.10.02, 21:21
            Kto by pomyślał, że Pośpieszalski będzie tagi dobry, a jeszcze lepsi jego
            goście. To jest dopiero program! Polecam we wtorki, lub powtórki w niedziele.
    • Gość: Doris Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 11:02
      Widziałam, żałosne, Kuba zapatrzony i zasłuchany w siebie, hałaśliwe
      przerywniki co pół słowa, bez sensu. Dno
      • elaos Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW 08.10.02, 11:56
        Czegoś tak żenującego jeszcze nie widziałam.Facetowi ktoś chyba wmówił,że jest
        piękny i mądry.Dziwię się osobom zaproszonym, ale goście też chyba byli trochę
        zdziwieni.Ciekawe czy będą dalsze edycje?
        • Gość: orange Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.chello.pl 18.10.02, 23:06
          Widzialem dzis po raz 1 i rzeczywiscie, stracony czas.Ale przynajmniej kolesie
          z CKOD mu troche podokuczali, mozna sie bylo posmiac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka