Gość: Mikautamekki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 01:22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mikautamekki Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 01:43 Nieudolny Kuba . Dziś wieczorem w polsacie zobaczyłem dwie części programu ,którego nazwa wcale nie zdradza prowadzącego : „Kuba Wojewódzki” .Chciałem zaspokoić swoją ciekawość i zobaczyć nowe uszczypliwe gagi pana Wojewódzkiego ,które tak naprawdę bawią mnie w „Idolu” i niekiedy trafnie oceniają uczestników tego programu . No i zobaczyłem ,a raczej przetrwałem to coś co było w moim odbiorniku .Na sam początek Kuba zaśpiewał i to marnie ale chyba o to chodziło w scenariuszu ,bo zaraz po tym skrytykowali go byli kandydaci na Idola .Sam twórca fałszu nie przejął się swoją oceną . Nawet nie uśmiechnął się co spowodowało ,że wyszedł bezczelnie cało z tej konkurencji pozostając nadal „bożyszczem” topienia ludzkich nadziei w konkursach wokalistów- amatorów .Myślałem ,że to koniec beznadziei ale nie –tak się nie stało .Dalej było już tylko źle .Wojewódzki przez kilka minut próbował nawiązać do jakiegoś tematu „kolibiąc się” przed kamerą ,a kiedy w końcu udało mu się sprowadzić jakiegoś gościa to zaraz znowu wprowadził nowego -nie dość ,że hurtowo to jeszcze bez pomysłu .Na pierwsze danie poszły żony Krzysztofa Ibisza i Jana Englerta .Nic się nie dowiedziałem . „Rozmowa” prowadzącego z zaproszonymi paniami wyglądała jak jakaś pogaducha przypadkowo spotykających się ludzi pod mięsnym ,którzy nie cierpią siebie nawzajem i rozmawiają o takich powierzchownych sprawach jak pogoda .Juror z „Idola” niezręcznie pozbył się niezagadanych gości –pozostawił je na pastwę losu zapraszając na scenę zespół , który zagrał słynny utwór Michaela Jacksona . W drugiej części Wojewódziego odwiedził pan Najsztub ,którego wzrok po pierwszej chwili powiedział sądne słowa :”Ten program to chała!” ,chociaż utrzymywał on w ślepym przekonaniu prowadzącego ,że uda mu się osiągnąć sukces .Po pewnym czasie „lekka” zamiana ról :gość prowadził program ,po czym przeszedł w bardzo mądrą krytykę skierowaną w Kubę Wojewódzkiego –szkoda ,że trwała ona tak krótko ,chociaż podcięła ona skrzydła gospodarzowi i na chwilę pojawił się na jego twarzy krzyk rozpaczy i wyraz pewnej pokory . Ogólnie mówiąc wywiad z panem Najsztubem ,był w stylu :dobre rady mistrza dla głupiutkiego chłopczyka i raczej ta pogawędka powinna odbywać się za kulisami przy kawie niż na czasie antenowym .Ale scenariusz scenariuszem –Wojewódzki ponownie odwrócił się plecami do gościa tak jak to było w pierwszej części i zaprosił tym razem inny zespół ,który grał i śpiewał .Po piosence ,która była bezbarwna i dopiero po jakiejś chwili zorientowałem się ,że przestali ją odtwarzać (a zorientowałem się wtedy jak przestało coś brzdękać z telewizora) ,gospodarz zaprosił osobnika o niewyjaśnionej roli .Niby był to jakiś mężczyzna , który obsługuje kuszę i z tego właśnie żyje ale tak naprawdę mam silne wrażenie ,że był to element ,który nie powinien się pojawić . Nowy talk-show popsuty został ,o ile można go było jeszcze popsuć ,przez dwóch Dj-ów ,którzy próbowali robić fajne „wstawki” w dialogi prowadzącego i gości .Jednak ani oni ani Wojewódzki nad zapałem „twórczej” siły nie panowali . „Ni to w gruchę ni w pietruchę” przywalali jakieś dziwne bełkoty rodem z durnych kreskówek z rodzaju : „Dwa głupie psy”. Najbardziej na te foniczne zjawiska szlag trafiał pana Najsztuba ale pod koniec , nie wypowiadając żadnego słowa ,po kolejnym dżinglu ,skwitował on Dj- ów paranoicznym uśmiechem .To właśnie on jako jedyny wyszedł z tego programu ogromną ręką .On przeżył . Reszta utonęła w bezradności ,bezczelności ,beztalenciu ,bezbarwności Jakuba W . Jeżeli chodzi o karierę Kuby Wojewódzkiego w roli prowadzącego talk-show’y ,to ogólnie jestem na „nie” . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farolito Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.ok.ae.wroc.pl 07.10.02, 11:24 faktycznie program był beznadziejny, a jedynym jego jasnym punktem najsztub w roli gościa. wojewódzki wyraźnie upaja sie swoją popularnością i bardziej zajęty jest sobą niż zaproszonymi do programu, najsztub go troche utemperował, ale wątpie by to czegoś kube nauczyło a przy okazji to jeden z dj-ów chyba jest członkiem zespołu futro (wstawki może nie byłyby takie złe, tyle że nie pozwalały dojść do głosu gościom i odpowiedzieć na 'żarcik' kuby woj.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terkas Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 17:25 przypadkiem obejrzałam 2 część tego programu. spodziewałam się, że facet prezentuje sobą coś więcej, ale się zawiodłam. w tym kontekście dla piotra najsztuba chyba było obraźliwe porównanie kuby, że obaj są niepokornymi chłopcami.(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yetta Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 10:59 Zgadzam się z tak trafnymi spostrzeżeniami. Ja tez byłam całkowicie rozczarowana tym programem. Dodam jeszcze, że pomrukiwanie UHM.. K.Wojewódzkiego jako akceptacja dla wszystkich prawie wypowiedzi oraz wyreżyserowane do przesady "spontaniczne" reakcje publiczności dopełniły reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonk pytanko IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.10.02, 11:43 znam gościa z idola i tego o czym wątek ten mówi czyli prób jakiegoś tokszołu ale tak naprawdę nic nie wiem o nim kim on jest i czemu został wypromowany jako guru i znawca muzyki? pozdrawiam bonk Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re:odpowiedź 07.10.02, 14:50 tak dokładnie to nie wiem:wiem tylko że robił teledyski, prowadzi wywaidy i generalnie "jest w tej branży"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonczek a nie wiesz .. IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.10.02, 14:57 jakie to teledyski, jakich wspaniałych wykonawców polskiej sceny muzycznej tworzył...nieukrywam że niepokój we mnie narasta.. pozdrawiam bonk Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: coś znalazłam!! 07.10.02, 15:04 KARIERA ZAWODOWA: Jakub Wojewódzki jest dziennikarzem. Swoją przygodę z dziennikarstwem rozpoczął na UW, chociaż jak sam twierdzi był to "czas zmarnowany i jałowy". Wiedział, że jeśli sam czegoś nie zrobi to zostanie amatorem dziennikarstwa. Trafił więc do pisma "Magazyn Muzyczny", następnie do Rozgłośni Harcerskiej, a pozniej do radiowej Trójki. Na trzecim roku dziennikarstwa prowadził swój pierwszy program w 1 TVP, magazyn "Rokendroler". Był redaktorem naczelnym pism muzycznych "Brum" i "Plastik", prowadził muzyczny talk show w Polsacie zatytułowany "Halogramy", magazyn "Polska Piosenka" w telewizji publicznej, "Premier i premiery" w kanale Tylko Muzyka. Był dyrektorem serwisów kulturalno rozrywkowych portalu Wirlualna Polska. Robił teledyski takim artystom jak Liroy, Kasia Kowalska, Wilki, Hey, Urszula, Oddział Zamknięty, projektował okładki płyt, sprowadzał zespoły zagraniczne. W 1993 roku był dyrektorem Festiwalu Muzyków Rockowych w Jarocinie. W 1999 roku wydał płytę z Piotrem Banachem, album nosił nazwę "Banach and Indios Bravos". Obecnie pisze dla "Gali". Od września w Polsacie będzie prowadzić swój autorski program. Będzie to program rozrywkowy oparty na formule talk show. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonk senkju IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.10.02, 15:30 teraz już wiem kto zacz chociaż te tytuły i zespoły tak naprawdęniewiele mi mówią ....pozdrawiam bonk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arq Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.biskupin.wroc.pl 07.10.02, 17:08 Sorry, a czego się spodziewaliście po takim łosiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 17:29 a czego wy sie spodziewaliscie po takiej stacji, jak "polsat" i producentach takiej szmiry, jak "idol" czy inny "bar"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 17:52 Gość portalu: cyfer napisał(a): > a czego wy sie spodziewaliscie po takiej stacji, jak "polsat" i producentach ta > kiej szmiry, jak "idol" czy inny "bar"? skąd wiesz,że szmiry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 18:00 wiem stad, ze kilka razy mialem pecha natknac sie na owe "superprodukcje" chocby w trakcie przerzucania kanalow. i te fragmenty, ktore widzialem w zupelnosci mi wystarczyly. zreszta fakt emitowania ich w stacji takiej, jak "polsat" tez jest (przynajmniej dla mnie) az nadto wymowny. pewnie spotkales sie z takimi okresleniami, jak: polsatowska punktualnosc i polsatowska rzetelnosc? one mowia bardzo duzo o "poziomie" tej stacji. a jesli myslales, ze mnie "zagniesz" - to byles w bledzie. siedze w temacie glebiej niz myslisz. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anal Nie umywa się do Cybernetyki na TV Puls IP: *.airlan.pl 07.10.02, 21:21 Kto by pomyślał, że Pośpieszalski będzie tagi dobry, a jeszcze lepsi jego goście. To jest dopiero program! Polecam we wtorki, lub powtórki w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 11:02 Widziałam, żałosne, Kuba zapatrzony i zasłuchany w siebie, hałaśliwe przerywniki co pół słowa, bez sensu. Dno Odpowiedz Link Zgłoś
elaos Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW 08.10.02, 11:56 Czegoś tak żenującego jeszcze nie widziałam.Facetowi ktoś chyba wmówił,że jest piękny i mądry.Dziwię się osobom zaproszonym, ale goście też chyba byli trochę zdziwieni.Ciekawe czy będą dalsze edycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: WOJEWÓDZKI W TALK--SHOW IP: *.chello.pl 18.10.02, 23:06 Widzialem dzis po raz 1 i rzeczywiscie, stracony czas.Ale przynajmniej kolesie z CKOD mu troche podokuczali, mozna sie bylo posmiac. Odpowiedz Link Zgłoś