Dodaj do ulubionych

ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU?

14.11.05, 16:02
Zrobiłem porządek w szafie - mocno używane rzeczy poszły do smietnika, ale
duża torba została, a w niej odzież NOWA lub bardzo mało noszona, niezdarta,
niedziurawa, czysta, bez plam. Oddałbym tylko nie wiem, komu. Nie chcę nieść
do PCK, bo czytałem niepochlebne info o tej instytucji. Gdzie zatem mogę
zanieść ubrania? Komu pomóc? Jak dotrzeć do potrzebujących? MACIE JAKIES
POMYSLY? POMÓZCIE, PROSZĘ. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabiaa Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:11
      Nie kombinuj, zanieś do najbliższego kościoła.
    • Gość: tropi Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.crowley.pl 14.11.05, 16:24
      mam ten samą prośbę..
      już od dłużeszego czasu chce to zrobić, ale nie wiem gdzie najlepiej oddać
      swoje rzeczy.. troche z sesntymentu nie chce oddać ich komuś kto sprzeda,zarobi
      i będzie się śmiał z czyjejś naiwności (czyt. dobrych intencji).

przełączam się więc do pytania o jakiś dobry adres..
      może jakiś Dom Dziecka?
      • Gość: Jade Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.11.05, 19:15
        Damskie i dziecięce rzeczy: Strzegomska 9, Schronisko i noclegownia dla
        bezdomnych kobiet i matek z dziećmi - tel. 355-44-66
        Męskie: ul. Bp. Bogedaina 5, tel. 336-70-07, ul. Małachowskiego 15, tel. 369-34-
        25
        Przed odniesieniem radzę zadzwonić, żeby się dowiedzieć w jakich godzinach
        można przynieść rzeczy, placówki należą do Towarzystwa Brata Alberta.
    • Gość: Renata Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.05, 19:29
      Milo jest czytac ze tyle w ludziach jest dobroci, szlachetnosci i braterskiej
      milosci. Do Kosciola raczej nie nos. Mysle ze domy dziecka, albo bezdomni na
      ulicach sa duzo lepszym pomyslem. Tu gdzie mieszkam ludzie daja spiwory, koce,
      cieple szaliki, czy czapki, swetry itp. bezposrednio bezdomnym. Jesli nie
      czujesz sie z tym dobrze to mysle ze noclegownie, czy domy dla bezdomnych sa
      dobrym pomyslem. Wiem ze na ulicy Reymonta jest wlasnie taka noclegownia dla
      bezdomnych mezczyzn.Pozdrawiam.
      • Gość: hrabiaa Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:32
        Wiadomo, że miło jest czytać o ludziach chćących czynić dobro. Ja oddaję odzież
        do Św. Rodziny na Monte Cassino i nie czynię z tego elaboratów.
        • Gość: Renata Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.05, 19:47
          Mysle ze milo jest czytac i tobie. Poza tym propagowanie tego typu dzialan jest
          rowniez wazne, dlatego nie obruszaj sie na nikogo ze pisze tutaj na ten temat.
          • Gość: hrabiaa Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:49
            nie obruszam się, absolutnie. Mój wpis świadczy, że interesuję się takimi
            problemami. Jednakże nie trzeba szukać adresów. Sam tego doświadczyłem, że z
            wdzięcznością księża przyjmują starą odzież
            • Gość: Renata Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.05, 19:54
              Ksieza moze i przyjmuja ale czy trafia ona od razu tam gdzie jest najbardziej
              potrzebna? W koncu chcesz chyba pomoc biednym ludziom a nie ksiezom. Po prostu
              mysle ze w schronisku trafia ona bezposrednio do wlasciwego adresata.
    • Gość: Renata Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.05, 19:52
      Znalazlam strone na ktorej sa wymienione osrodki pomocy osobom potrzebujacym.
      wroclaw.policja.gov.pl/www/index.cgi?wybierz=@numer=448:menu=7
      • Gość: Renata Re: ODDAM ZBĘDNĄ ODZIEŻ - TYLKO GDZIE? I KOMU? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.05, 20:06
        Wpisuje jeszcze raz adres strony gdyz powyzej wpisalam go z bledem.
        wroclaw.policja.gov.pl/www/index.cgi?wybierz=@numer=44@:menu=7
        • Gość: Renata PODAJE KILKA ADRESOW SCHRONISK IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.05, 20:23
          Podaje adresy kilku miejsc: Dom Socjalny dla mezczyzn ul Reymonta 10, tel.
          329-0806, Osrodek Wsparcia i Interwencji Kryzysowej dla Kobiet i Matek z
          Dziecmi AKSON ul.Obornicka 99, tel.352-9403,Schronisko dla kobiet i matek z
          dziecmi, ul. Strzegomska 9, tel.355-4466, Schronisko dla bezdomnych mezczyzn
          ul. Bogedaina 5, tel 336-7007 oraz bezplatna infolinia 0-800-292-
          137,Noclegownia dla bezdomnych mezczyzn ul Malachowskiego 15(otwarta od 18-8
          rano) tel.369-3425.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka