Dodaj do ulubionych

No, no, ale determinacja/Obserwacja przedwyborcza

09.10.02, 14:35
Ciemny poranek, kolo siodmej rano na wielkoplytowym osiedlu. Zaczepia mnie
jakis gosc i grzecznie stwierdza ze jest kandydatem na radnego. Wrecza mi z
usmiechem swoje ulotki wyborcze, takze fotke z Jednym z Liderow. Wdaje sie w
pogawedke. "Przykro mi, ale prosze przeczytac" - stwierdza kiedy mowie mu ze
mi milo, ale ja obstawiam inny kolor.
Wzbudzil moje uznanie ten (mlody) czlowiek. Zeby w taki ziab narazac sie na
impertynencje elektoratu...
Szkoda ze nie byl to ten (tez mlody) z konkurencyjnej sily, co to ulotki mi
zostawil w skrzynce, w ktorych to ulotkach bylo ze 4 razy o futbolu we
Wrocku, za to ani razu nie padlo slowo "kultura".
Obserwuj wątek
    • Gość: jajaccek Re: No, no, ale determinacja/Obserwacja przedwybo IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 09.10.02, 15:41
      Alez macie fajnie.Brakuje mi tego.:))
      • Gość: bonk a Jezus Cię kocha? IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 09.10.02, 15:47
        kiedyś jakas sekta wyznania mi nieznanego w przejściu w centrum Wawy wciskała mi na chama ulotkę
        swoja cały czas powtarzając, że "Jezus mnie kocha".Ja, jako człek upart y odmówiłem przyjęcia bo
        żadnych smieci w tej postaci nie zbieram .Po trzeciej odmowie na ich natręctwo zamiast kolejnego "Jezus
        Cię kocha" usłyszałem staropolskie "spierdalaj" - teraz już wiesz brezly gdzie jest owa kultura.......
        bonk
        • Gość: hrabiaa Re: a Jezus Cię kocha? IP: 213.77.64.* 09.10.02, 21:06
          Dutkiewicz, grając na uczuciach swych potencjalnych wyborców, spotyka się z
          nimi w domach parafialnych (vide Św. Rodzina). Co on im obiecuje ?
          • Gość: Rafis Re: a Jezus Cię kocha? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.02, 21:22
            Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Dutkiewicz, grając na uczuciach swych potencjalnych wyborców, spotyka się z
            > nimi w domach parafialnych (vide Św. Rodzina). Co on im obiecuje ?

Pójdz i sam zobacz.No chyba,że boisz sie święconej wody.
            • Gość: hrabiaa Re: a Jezus Cię kocha? IP: 213.77.64.* 09.10.02, 21:23
              Zobaczyć, czy posłuchać ?
              • Gość: Rafis Re: a Jezus Cię kocha? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.02, 21:27

> Zobaczyć, czy posłuchać ?

to co Tobie lepiej wychodzi.
                • Gość: hrabiaa Re: a Jezus Cię kocha? IP: 213.77.64.* 09.10.02, 21:29
                  Zatracam się czytając Twe repliki.
                  • Gość: Rafis Re: a Jezus Cię kocha? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.02, 21:34

> Zatracam się czytając Twe repliki.

vice versa mistrzu
                    • Gość: hrabiaa Re: a Jezus Cię kocha? IP: 213.77.64.* 09.10.02, 21:38
                      ab alio exspectes, alteri quod feceris
                      • Gość: Rafis Re: a Jezus Cię kocha? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.02, 21:47

> ab alio exspectes, alteri quod feceris

skoro nie możesz oczekiwać odpowiedzi od Dutkiewicza to ja Tobie odpowiadam !!!
                      • Gość: Rafis Re: a Jezus Cię kocha? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.02, 21:51

> ab alio exspectes, alteri quod feceris

jeszcze jedno,nie popisuj się !!!
                        to,że wykułeś kilka formułek po łacinie w stylu:Od innego oczekuj tego, co
                        robisz drugiemu o niczym nie świadczy.
                        Chyba jestes isisopodobny.
    • Gość: Janek Re: No, no, ale determinacja/Obserwacja przedwybo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.02, 22:11
      Dziś wieczorem w klatce bloku ktoś wysypał z 200-cie zaproszeń jednego z
      kandydatów na radnego z zaproszeniem na festyn rodzinny. Niedziela 6
      października /ta co minęła/. Zastanawiam się czy nie szkoda grosza na takie
      marnowanie papieru i czy ktoś w komitetach wyborczych sprawdza jak materiały
      przedwyborcze się rozprowadza.
      • brezly Obserwacji ciag dalszy 11.10.02, 08:05
        Ten od pilki noznej nie od kultury rozwiesil dwa swoje konterfekty na drzwiach
        komory zsypowej. Natomiast piekna pani burmistrz in spe zawisla na kontenerze
        na stare ubrania prowadzonym przez Fundacje "Semper Fidelis".
        "Chron mnie, Boze, przed przyjaciolmi. Od wrogow obronie sie sam".

Jej popisowego konkurenta na billboardach ktos systematycznie pokrywa czyms
        czarnym. A tak chcieli uciec od unijnego stygmatu...

Co do kultury, w odpowiedzi Bonkowi. Kolega moj slyszac moje utyskiwania (ze o
        pilce a nie o kulturze) mowi: a cos tym chcial zeby na tym twoim dresiarsko-
        skaterskim osiedlu ktos mowil o kulturze. Arystokrata z Placu Orlat sie
        znalazl, qrcze :-))
        Ale chyba ma on racje, bo na Wielkiej Wyspie kandyduje mlody harcerz, ktory nie
        tylko chce usportawiac ale i zajac sie kultura. ("Ze sztuk popieral tylko
        spiewy choralne i gimnastyke wojskowa, jako nie wymagajace ekspensow", kto to
        napisal, he?).
        Wiem, bo znalazlem wczoraj w pracy jego ulotke w bufecie. Jednak co dobra
        dzielnica to dobra dzielnica :-0)

PS. Puscie Leppera do Iraku! Moze go wezma na zakladnika?
        • bonczek_hydroforgroup bonk czuwa 11.10.02, 08:08
          miłego łikendu koledze życzę...bardziej obfitujacego w wydarzenia kulturalne a nie
          gimnastyczno-wrotkarsko-polityczne:-)))))))))))))))))
        • Gość: Rafis Re: Obserwacji ciag dalszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.02, 10:21
          brezly napisał:

>
          > PS. Puscie Leppera do Iraku! Moze go wezma na zakladnika?

Ja go nie trzymam!!!
          To pewnie Janek ;-)
      • brezly Nowe obserwacje 14.10.02, 09:51
        Jeden z kandydatów ma na swojej siedzibie sympatyczne hasło „Wrocław dla
        Wrocławian”. Nie damy się oławskiemu zalewowi?

Jeszcze inny na tle Ostrowa Tumskiego tajemniczo obiecuje „bezpieczeństwo nocą
        i nie tylko”. Ki diabeł?

Inny znów w swej ulotce deklaruje że ma szerokie poparcie:
        -środowiska biznesowe
        -środowiska akademickie
        -ludzie kultury
        -działacze sportowi
        -samorządowcy
        -młodzież

Ha, znaczy ja też. Jak następnym razem spotkam swoje środowisko to mu powiem,
        co ja myślę szerokim popieraniu w moim imieniu :-)

A jak widzi nasze wybory centralna, warszawska, prasa? „POLITYKA” w
        rubryce „polityka i obyczaje” pisze o tym że”kandydaci na prezydenta stolicy
        DolnegoSląska przywiązują wielka wage do swego wizerunku. Najdalej posuneła się
        Lidia Geringer d’Odenburg (sic!!, BreslY), dyrektorka miejscowej filharmonii”.

Qrcze, do obsadzenia cos 60 tys. stanowisk. Jak na kazde będzie się pchac 10
        osób to to da 600 tys. Z których tylko nieliczni mogą coś zaproponować, reszta
        chce zaistnieć choć na chwilę. Toż to jak casting do reality show, żeby chociaż
        musieli wyslac SMS za 10 PLN + VAT, toby jakaś korzyść była.
        • Gość: duzY Za pomysł sms-a należy Ci się IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.10.02, 09:55
          Nobel w dziedzinie ekonomii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka