Dodaj do ulubionych

Potrzebna pomoc

IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.05, 17:41
Znalazlem sie w wroclawiu w beznadziejnej sytuacji nie mam gdzie mieszkac i
gdzie isc mimo kilku znajomych zalatwilem sobie prace na zachodzie ale
nie mam na wyjazd musze zarobic 1.5 tys zl mam na to max 1 miesiac
przyjme kazda propozycje, pomoc -mam 31 lat M sednie wyksztalcenie ,prawo
jazdy desepracja ,nie wiem co zrobic dalej wyjazd to moja ostatnia szansa
ale nie moge liczyc w polsce na niczyja pomoc jesetm teraz tu praktycznie
sam
Obserwuj wątek
    • Gość: kantor Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:46
      Odwiedz nas we wspolnocie neaokatechumenalnej "Droga". Nie martw sie. Miesiac
      to dlugo. Dostaniesz wszystko wkrotce.
      • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.05, 17:54
        mozesz troszke jasniej np jakis adres na ta chwile zalegam u kolegi
        kiedys poznanego i udostepnil mi komp praktycznie jestem bez niczego tylko
        dokumenty trudno to wyjasnic ale tak sie mi wydarzylo tzw bilet w jedna
        strone.
        • Gość: kantor Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:29
          Zglos sie do parafi Chrystusa Krola i zapytaj o kontakt ze wspolnota
          neokatechumenalna, tzw. Droga. Daj znac jak Ci poszlo. Powodzenia
    • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.05, 12:38
      A na co moge liczyc idac tam znasz mniej wiecej moj problem czy idac tam jest
      fizycznie mozliwe ze uda mi sie wyjsc z opresji?
      Obawiam sie ze sama modlitwa niewoele uda sie poradzic a moja sytuacja z
      godziny na godzine pogarsza sie poniewaz teraz juz funkcjonuje na zasadzie
      bezdomnego i tylko uprzjmosci kolegi tu poznanego moge liczyc na krotki
      dostep do internetu niestety nie moze mi wiecej pomoc poza nakarmieniem mnie
      nie stac go najwiecej i nie makiej mozliwosci
      • Gość: kantor Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:48
        Tak. Wspieraja finansowo w potrzebie. Sa rowniez za granica, wiec bedziesz mial
        okazje oddac, gdy bedziesz mogl.
        Trafiles na zyczliwego kolege - internet, wyzywienie. Nie zapomnij odwdzieczyc
        sie, gdy wyjdziesz z tarapatow. A wyjdziesz napewno! Wkrotce.
        • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.05, 12:55
          obawiam sie ze jest to juz coraz mniej mozliwe coraz bardziej sie zalamuje
          bo sytuacja sie pogarsza a ja nie chce pieniedzy pozyczyc bo w takie mozliwosc
          jest mi trudno uwierzyc chce poprostu uczciwie zarobic teraz chocby na
          dach nad glowa i jedzenie .
          Jestem aktualnie w Wroclawiu podpowiedz mi gdzie konkretnie moge sie udac
          aby choc zapytac na jaka pomoc moge liczyc chwytam sie kazdej szansy bo nie
          zostalo mi juz duzo czasu ani sil ,niestety juz niepodzielam twojego ptymizmu.
          • operator.walca Re: Potrzebna pomoc 21.11.05, 13:53
            Gość założył drugi wątek podobny. Nie ma młodych ludzi, którzy nie potrafiliby
            sobie poradzić w takiej sytuacji. Nie dajcie się nabrać.
            • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.05, 14:26
              bardzo chetnie sie z toba spotkam moze wqtedy przekonasz jak wyglada moja
              sytuacja takie ferowanie wyrokow nieznajac sprawy jest chyba troche
              niewporzadku.Nie chce naciagnavc nikogo na pieniadze chce tylko aby ktos mi
              pomogl je zarobic przez ten jeden miesiac nic wiecej
              • Gość: szast-prast Re: Potrzebna pomoc IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 21.11.05, 14:47
                Tani sposób na naciągnięcie kogoś...
                Fukk ov & die!!!
          • Gość: kantor Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:04
            Nie zalamuj sie. Tu masz namiary:

Rzym.-Kat. Parafia p.w.Chrystusa Króla,
            Wrocław
            ul. Młodych Techników 17

tel: 071/355-52-37, 355-50-88

zapytaj o ks. proboszcza Sylwester PACIERPNIK i o kontakt do Neokatuchematu.
            Daj znac jak Ci poszlo. Nie zalamuj sie. Idz!
            • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:02
              Dzieki zdaje sie ze tylko Ty jeden przynajmniej starales sie mi pomoc za
              co naprawde dziekuje.
              Bylem tam gdzie mi poradziles niestety ta osoba ktora sie tym zajmuje byla
              chyba chora i rozmawialem z innym proboszczem ktory niestety nie za bardzo
              wiedzial czegos na ten temat i nie udalo mu sie ustaslic osoby czy kontaktu z
              nia wiec wyslal mnie do kogos innego w kosciele na Grabiszynskiej ale
              dotarlem tam juz zbyt pozno i nie zastalem proboscza wkoncu zrezygnowalem a
              w zasadzie musialem zrezygnowac .
              Moja sytuacja sie zmienila choc problem pozostal przynajmniej mam na kilka
              dni gdzie spac i co jesc musialem przez to wyjechac z wroc. dalej postaram
              sie jakos poradzic sam -prykre tylko za wszyscy z gory zakladaja ze to byla
              proba naciagania ludzi na pieniadze zwlaszcza ze nikogo o nie nie prosilem
              chcialem tylko je zarobic -widocznie bardziej zaradni potrafia sobie je ukrasc
              ja tez pewnie umialbym to zrobic ale znalazlem sie w w takiej sytuacji
              rowniez z mojej winy i nie bede staral sie z niej wyjsc czyims kosztem czy
              nieszczesciem.Tak czy inaczej konrad wielkie dzieki to tez jakies male
              podbudowanie ze jescze ktos wierzy i mysli ze ktos moze miec problemy przez
              ktore sam nie przejdzie .
              • Gość: kantor Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:12
                Zadzwon do Darka: 341-2894
                Koniecznie daj znac po rozmowie z nim.
                Nie zalamuj sie.
                Powodzenia
    • maaga Re: Potrzebna pomoc 21.11.05, 14:51
      moim zdaniem - lipa.
      czego chłopie oczekujesz? że ktoś da Ci kasę, którą gdzieś tam sobie
      przepuścisz,
      to tak jak z becikowym będzie - rozdadzą kasę nie naprawdę potrzebującym, ale
      tym rodzącym na zawołanie.
      • Gość: kantor Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:08
        Lepiej nic nie pisac niz obrazac kogos, kto jest w porzebie.

Czyz to test na wrazliwosc spoleczenstwa na klopoty bliznich ...?
        • homo.vratislaviensis Re: Potrzebna pomoc 21.11.05, 19:29
          Raczej test. Młody człowiek potrafi sobie poradzić w takiej sytuacji. Jeśli on
          już tutaj jest "załamany", to na co liczy tam, na Zachodzie? Na Armię
          Zbawienia, czy na Wellington Station w Londynie?
          • Gość: wieśniaki na forum Re: Potrzebna pomoc IP: *.cable.ubr01.hawk.blueyonder.co.uk 21.11.05, 19:36
            bezmózgowy dres typu szast-prast vel karkh to na pewno sobie poradzi w takiej
            sytuacji - da w morde i przeczyści kieszenie, śmierdzi zgniłymi burakami z jego
            postów na kilometr
          • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:20
            Tak myslisz siedzac w cieplym mieszkaniu za biurkiem najedzony i wyspany?
            A jak bys sobie poradzil kiedy musialbys znalezc sie w obcym miescie nie
            znajac nikogo nie majac zadnych pieniedzy moze jakbys sie znalazl/la to
            pozniej troche inaczej przychodzila by ocena innych.Ja tez przez wiele lat
            zylem dostatnie i trudno mi bylo zobaczyc ze ludzie maja prawdziwe klopoty a
            nie takie jak zkup butow ktore beda sie podobaly czy co kupic komus na
            prezent. Wiem teraz jedno takie sytuacje ucza pokory i wytrymalosci ale ona
            tez kiedys sie konczy zwlaszcza jesli jest coraz trudniej nie widac szans
            na poprawe a stawka jest zycie -moze juz niewiele warte ale jednak gdyby to
            mialbyc tylko moj wybor i konsekwencje tego ponosolbym tylko ja juz dawno
            dalbym sobie z nim spokojale jest ktos komu zrobilbym tym ogromna krzywde i
            tylko dlstego jeszcze probuje.
      • Gość: dark Re: Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:11
        W zasadzie nie wiem czego oczekiwalem ktos kto nie spi kilka dni i nie ma
        gdzie pojsc probuje kazdego sposobu aby sprobowac przezyc -staralem sie
        wlasnie nie probowac zebrac o pioeniadze tylko o pomoc w ich zarobieniu .
        Moja sytuacja jest na tyle skomplikowana i trudna ze trudno to zrozumiec
        komus kto jej dokladnie nie zna i nie znajdowal sie w podobnej -wiem ze sa
        tacy ktorzy maja gorzej i tez musza sobie radzic ale ja nie potrafilem sobie
        poradzic.Moze gdybym byl bezdomnym od jakiegos czasu wiedzialbym jak sobie
        radzic ale to stalo sie nagle i nie moglem sie na to przygotowac ani
        przeciwdzialac -zbyt trudno wytlumaczyc co sie stalo zreszta malo to juz
        wazne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka