Dodaj do ulubionych

firma Ziajka

IP: *.magma-net.pl 07.12.05, 16:22
Wszyscy psioczą, ale niech ktoś napisze w końcu KONKRETNIE co Ziajka źle
zrobiła we Wrocławiu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Domino_wrc Re: firma Ziajka IP: 80.51.194.* 07.12.05, 16:53
      Konkretnie to np. świeżo otwarte skrzyżowanie Sienkiewicza / Piastowska.
      To wygląda jakby było zrobione 10 lat temu, od nowości torowisko krzywe jak nie
      wiem co!!!

Taki jest właśnie ZIAJKA...
      • Gość: hihi Ziajka-poprawiajka IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 12:53
        Tak kiedyś w TV nazwali te badziewna firmę :-)
    • djbrunon Re: firma Ziajka 07.12.05, 22:38
      a jeszcze jedno nie dotrzymywanie terminów, na czas to jeste super ziajka
    • mi.chal Re: firma Ziajka 07.12.05, 23:01
      Prosze bardzo:

- Pl. Legionow. Tarka jadac Pilsudskiego w strone Podwala.
      - Tarka na Ostatnim Groszu (na lewoskrecie w strone osiedla).
      - Przekroczony termin oddania do uzytku skrzyzoawnia Wyszynskiego/Sienkiewicza oraz Sienkiewicza.
      - Problemy z wyburzaniem kamienicy po zakonnicach oraz uchylanie sie od odpowiedzialnosci po uszkodzeniu sasiedniej plomby.
      - Nie potrafia dobrze polozyc asflatu, zawsze sa jakies nierownosci (Drobnera, Broniewskiego)

Tyle mi sie teraz przypomnialo, ale pewnie cos jeszcze by sie znalazlo.
      • djbrunon Re: firma Ziajka 07.12.05, 23:04
        a jeszcze sle połozony asfalt na osi placu grunwaldzkiego nie wiem czy to Ziaja
        robił
        • Gość: seba Re: firma Ziajka IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.12.05, 23:55
          Niedoróbki takich jak wszedzie pelno,

Broniewskigo i drobnera jezdze codzienie nie wiem jakei nierównosci tam są, oś
          grunwaldzka owszem jest problem ze studzienkami.

Piastowska to po prostu śmieszne pisac takie bzdety o torowisku ktre jest
          proste chyna ze chodzi o niewielki obizenie wzdluz trasy ale to akurta nie
          przeszkadza.
          Ale za to ine firmy nie śa lepsze.

PL1 Maja Torowisko na placu to jedna wielka kaszana nierownosci jak na
          poligonie, czemu ZUE jakos zrobilo dobrze torowiska na skrzyzowaniu osobowicka
          Baltycka tam wogole nic sie nie czuje. Skanska to jest partacz dopiero.
          Birckardt Bau na Kasprowicza- studzienki pozapadane.
          Most grunwaldzki ta nawierchnia i polaczenie z dylatacja do przyjemnych nie
          naleza, dzine ze jakos udaje sie zwykle zrobić tak zeby przejazd przez
          dylatacje nie byl odczuwalny u na sie nie da.
          Estakada Gadów- budimex dromex wjazd od ostatniego grosza. przecierz tam jest
          takie poprzeczne zaglebienie w jezdni ze prawie samochod wylatuje do gory, w
          porownaniu z tym taka tarka to pikus.

Prawda jest taka ze kazdy ma niedoróbki, jedne sa eksponowane bardzie inne
          mniej, Ziajak duzo robi w naszym wojewodztwie i poza nim, dziwne ze jakoś
          nigdzie nikt nie narzeka tylko wy macie jakąs fobie. JEsteście nudniu z tym
          pisaniem o Ziajce gorzej niz dzieci.
    • mi.chal Re: firma Ziajka 09.12.05, 20:14
      Przejechalem sie dzisiaj nowowyremontowana Sienkiewicza i musze dodac do mojej listy kolejnego bubla: wystajace ponad asfalt studzienki.
      • djbrunon Re: firma Ziajka 09.12.05, 23:35
        widac ze po pijaku robia:)
      • Gość: wiking Re: firma Ziajka IP: *.os.kn.pl 09.12.05, 23:36
        To tego jeszcze nie było, dotychczas w każdym przypadku były tylko mniej lub
        bardziej pozapadane (z reguły bardziej). Ale to może nowy ziajkowy sposób na
        rozłożenie w czasie tego procesu, gdyż im wyżej studzienka bedzie wystawać tym
        później się zapadnie.
        • mi.chal Re: firma Ziajka 09.12.05, 23:38
          Wlasnie, moze ktos obliczyl o ile taka studzienka sie zapada i teraz o tyle ja podniosl. W ten sposob, gdy taka studzienka sie zapadnie, bedzie rowno z jezdnia ;)
      • Gość: ania Re: firma Ziajka IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 16:47
        No no, lepszy jesteś niż inspektorzy nadzoru:)- oni odebrali. Może powinieneś
        jakieś szkolenia w zdiku przeprowadzać
        • Gość: kierowca Re: firma Ziajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 09:30
          I właśnie chodzi o to ,że inspetorzy odbieraja wszelie gó.no jakie ci
          popaprańcy im podsuną.(nie)wiem dlaczego.Mieszkam na obrzerzach miasta historia
          wyglądała tak:moja ulica została 7 lat temu wyremontowana przez firmę Berger,
          wszystko jest ok, nic sie nie zapadło ,jest prosto i ładnie, mimo że dwaj
          sąsiedzi często parkują i manewrują tutaj tirami.Ulicę równoległą zrobił
          Ziajka...o Matko Boska (3 lata temu w tej samej technologi) krawężniki-20 do
          34cm!!!, wjazdy na posesje 6 do 13 cm !!!!!!po trzech latach wszysto wygląda
          jak plac budowy trawniki pozostały ugorem ,krawężniki popekały i powywracały
          się, woda deszczowa spływa ludziom do piwnic zamiast do studzienek kan.
          A nie wspomniałem jeszcze o jednym - w czasie prac pouszkadzano ludziom płoty
          ale nikt nie kwapił się żeby to ponaprawiać a ziajka odsyłał ludzi dosądu.
          i to jest właśnie firma ziajka partactwo niekopetencja oszustwo. oczywiscie
          wszystkim się wydawało, że nikt o zdrowych zmyslach nie odbierze wykonawcy tej
          budowy jednak grubo się mylili ekipa pana ziajki (klasycznego polskiego
          cwaniaczka) zwinęła się a reklamacje były kwitowane tym ,że przeciez budowa
          została odebrana ,mieszkańcy nie muszą jeżdzić juz po błocie(30 lat po powstaniu
          osiedla) więc niech się cieszą bo inni nawet tego nie mają.
          Pozdrawiam i życzę ziajce i jego zawianym robolom dorego samopoczucia.
          • Gość: jarek Re: firma Ziajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 09:34
            krawężnik 34 cm??? co za bzdury wypisujesz. która to ulica na "obrzerzach"
            Wrocławia ma takie krawężniki? aż pojadę pooglądać
    • Gość: Marcin_ Re: firma Ziajka IP: *.e-wroc.com 16.12.05, 23:15
      Co Ziajka zle zrobila??

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3072148.html
      • sebcat Re: firma Ziajka 17.12.05, 15:13
        Strabag odda A2 kilka miesiecy po terminie czy to znaczy że też złe robia.
        Odrożniajcie terminy. Opoznienie a partolenie do dwie rozne rzeczy.
        • Gość: Mezopot Re: firma Ziajka IP: *.hutmen.pl 19.12.05, 09:15
          Odcinek A-2 między Koninem a Strykowem koło Łodzi został specjalnie podzielony
          na kilka kawałków żeby zacząć budowę jednocześnie, termin był do końca 2005r.
          Okazało się że niektórzy wykonawcy (i tym samym niektóre odcinki) zawalili
          termin. Oczywiście znajdują tysiąc wykrętów, żądają aneksów umów, większych
          środków niż te na które zgodzili się wygrywając przetargi. Słowem niesolidność
          wykonawców (w tym Strabag).
          • Gość: arra [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.12.05, 23:37
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: V-1 Re: firma Ziajka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.05, 20:05
      A oto mój głos w dyskusji:
      mieszkam przy ul. Reja (boczna Sienkiewicza). Po oddaniu odcinka od
      Wyszyńskiego/ Sienkiewicza do Piastowskiej (2 miesiące temu) nie otworzono
      zjazdu z mojej ulicy w Sienkiewicza (pomimo skończenia wszlekich prac
      budowlanych). Na szczęście mieszkańcy wzięli sprawę w swoje ręce...

P.s
      Wielokrotnie byłem świadkiem popijania piwka na okolicznych podwórkach przez
      roboli zamiast wykonywania swojej pracy, o przepraszam... przecież to wina
      ZDiK'U:)

Pozdr.
      • Gość: Firmowy Re: firma Ziajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:52
        Ale kto odebral te robote - Ziajka sam od siebie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka