Dodaj do ulubionych

Nowe tramwaje - POPELINA

13.12.05, 08:28
Tutaj artykuł
www.wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/546484.html
a tutaj zdjęcie
www.wroclaw.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/b1/40_546484_2_d_7897.jpg
Proszę zwrócić uwagę na siedzenia ustawione tyłem do okna i na uchwyty dla
stojących. Uchwyty te są tak umieszczone że będzie trzeba wisieć nad
siedzącymi i ocierać się tyłkami i innymi częściami ciała o ich głowy.

Nie wspomnę o możliwości przejścia przez środek tramwaju gdy na siedzeniach
rozsiądą się osoby i wystwią nogi na pół tramwaju (bo innego wyjścia na
schowanie nóg nie widzę).

Jak zwykle o komunikacji decydują osoby które nią nie jeżdżą.

Obserwuj wątek
    • aeea Re: Nowe tramwaje - POPELINA 13.12.05, 08:30
      I jeszcze jedno. Czy ja dobrze widzę? Nie wiele otwieranych okienek tak jak w
      autobusach Volvo w których w lecie jest 50 stopni?
      • Gość: KKW Re: Nowe tramwaje - POPELINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:55
        Może jest klima? Miejsce na nogi moim zdaniem jest, ale nie dla koszykarza. Nie
        będzie chyba aż tak źle, ale jak ktoś będzie miał pecha gdy tramwaj zahamuje
        lub szarpnie w okolicach tego progu, to współczuję mu juz teraz.
    • kolejar Re: Nowe tramwaje - POPELINA 13.12.05, 09:21
      aeea napisała:
      > Proszę zwrócić uwagę na siedzenia ustawione tyłem do okna

A pamiętasz doczepy typu Berlina? Jeździły do 1. połowy lat 70. Jak nie
      pamiętasz, to się kiedyś przewieź tramwajem "Jaś i Małgosia". Tamte wozy były o
      15 cm węższe...
      • olita23 Re: Nowe tramwaje - POPELINA 13.12.05, 11:59
        siedzenia ustawione tylem do okna- prawie w kazdym metrze tak jest i jakos nikt
        nie narzeka....
        • gustaw24 Re: Nowe tramwaje - POPELINA 13.12.05, 12:04
          olita23 napisała:

> siedzenia ustawione tylem do okna- prawie w kazdym metrze tak jest i jakos
          nikt
          > nie narzeka....

bo co tez w metrze jest do ogladania przez okna ;)

pozdrawiam
          • Gość: erni Re: WIEŚNIAKI PRZEMÓWIŁY IP: *.ok.ae.wroc.pl 13.12.05, 12:17
            W każdym tramwaju, autobusie, metrze, czy koleji miejskiej w krajach tzw.
            zachodu są siedzenia umieszczone tyłem do okien.
            • Gość: ja Re: WIEŚNIAKI PRZEMÓWIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:21
              pffff wiesniaki jaaaasne

jakos nie czuje potrzeby abysmy mieli takie same tramwaje jak na wspanialym super mega zachodzie:P

wole juz nasze stare niebieskie wroclawskie tramwaje
              • Gość: :))) erni WIEŚNIAK PRZEMÓWIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:27
                Właśnie o to chodzi aby wyciągnąć wnioski i uczyć się na błędach innych a erni
                i do niego podobni wieśniacy te błędy bezmyślnie powielają
              • Gość: erni Re: WIEŚNIAKI PRZEMÓWIŁY IP: *.ok.ae.wroc.pl 13.12.05, 12:30
                >jakos nie czuje potrzeby abysmy mieli takie same tramwaje jak na wspanialym
                >super mega zachodzie:P

>wole juz nasze stare niebieskie wroclawskie tramwaje

O widzę że jakaś ideologia się wkrada. A może wolałbyś tramwaje ze wschodu? W
                Honkongu też są umieszczone tak siedzenia.
                A wrocławskie babcie i niepełnosprawni wprost kochają obecne tramwaje z 0,5
                metrowymi schodami.
                Pokazany na zdjęcieu tramwaj to Vectra 14T dla Pragi. Wrocławskie to będą 16T.

• Gość: :))) erni to zboczeniec :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:34
                  erni to zboczeniec który lubi się ocierać pośladkami o twarze siedzących w
                  tramwajach i lubi siedzieć w tramwaju gdy ktoś stoi między jego nogami z
                  penisem na wysokości jego twarzy :)

Niektórzy tak mają więc wybaczmy erniemu :)
            • Gość: :))) erni WIEŚNIAK PRZEMÓWIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:23
              Nie chodzi wieśniaku o siedzenia tyłem do okna tylko o umiejscowienie siedzeń w
              stosunku do uchwytów i szerokości wagonów.
        • Gość: :))) Ciekawe co jeszcze błazny ze ZDiKu nam zafundują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:21
          olita23 napisała:

> siedzenia ustawione tylem do okna- prawie w kazdym metrze tak jest i jakos
          > nikt nie narzeka....

Jechałem metrem w Warszawie i wagony są na tyle szerokie że trzymający się
          uchwytów nie wchodzą na siedzących. Natomiast gdy widzę umiejscowienie uchwytów
          w tych tramwajach to wydaje mi się że stojący będą stali między rozłożonymi
          nogami siedzących. Może dojść do ciekawych scen :) Ciekawe co jeszcze błazny ze
          ZDiKu nama zafundują?
          • Gość: josip Re: Ciekawe co jeszcze błazny ze ZDiKu nam zafund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:27
            Co wy sie tak podnieciace - to sa foty nie naszego modelu. A pozatym ten pasikonik...to bedzie nasz pierwszy wlasny pasikonik, ja juz nie moge sie doczekac i juz go darze olbrzymia sympatia. Zobaczymy jak sie sprawdzi w prkatyce:)
            • Gość: erni Re: "PASIKONIK" IP: *.ok.ae.wroc.pl 13.12.05, 12:32
              Uważam się za pomysłodawcę tej nazwy :)))))))))
    • tomek854 Re: Nowe tramwaje - POPELINA 13.12.05, 15:35
      Uwielbiam takie komentarze. A może by tak najpierw przeczytać, co piszą?
      "Zasadnicza różnica polega na tym, że widoczny na zdjęciu ma trzy wózki z silnikami, przez co część środkowa pojazdu nie ma niskiej podłogi. W naszych tramwajach w środkowym członie podłoga będzie niska,"

A więc te siedzenia w tym członie są ustawione tak a nie inaczej, bo gdzieś te urządzenia trzeba schować. Wcale nie jest napisane, że w naszym jest inaczej.

A po za tym ja to bym chciał, zebyśmy we Wro mieli taką komunikację jaką ma Praga...
      • Gość: wro2015 Re: Nowe tramwaje - POPELINA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.05, 15:40
        Wiec z zewnatrz tramwaj jest moim zdaniem bardzo fajny (szczegolnei jak linia
        okien bedzie rowna

Tez bardzo dorbze ze bedzeie na claej dlugosci niskopodlogowy.

Jednak musze przyznac ze od srodka nie wyglada najlepiej... no ale coz. Jakos
        tzreba zaczac.
    • wielki_czarownik Okna zbyt małe 13.12.05, 15:51
      Okna powinny być większe. W lecie będzie jak w Volvo - koniec świata :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka