joko5 28.12.05, 08:30 Od jakiegoś czasu ktoś wydzwania do mnie na komórkę w nocy i nie odzywa się. Jak sprawdzić do kogo należy ten numer 0667 978 997. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: 0667 978 997 IP: *.magma-net.pl 28.12.05, 08:58 zadzwonic do Plusa i sie dowiedziec, chyba ze ta osoba ma zastrzezony nr., wtedy chyba nie ma takiej mozliwosci... Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: 0667 978 997 28.12.05, 09:08 Niestety ustawa o ochronie danych osobowych nie zezwala na podawanie danych jeśli mam tylko nr telefonu. Już dzwoniłam do Plusa, bo wydaje mi się, że to ich numer. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Re: 0667 978 997 28.12.05, 11:08 zadzwon do BOK'u i popros o zablokowanie tego numeru na Twoim koncie. Niektore koorki maja taka opcje i mozesz tworzyc czarne listy. A jesli chesz sie zemscic daj ogloszenie na ten numer np. szybkie i tanie nuemrki u studentki - "promocja" czynne od 22 do 3 - i numer... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: 0667 978 997 28.12.05, 11:17 Hmm, no to ja mam jednak gorzej. Do mnie od kilku miesięcy wydzwania palant z zastrzeżonego :)) Żebym chociaż mogła, jak na filmie, powiedzieć złowrogo: "Słyszę twój oddech!" - ale niestety oddechu w słuchawce brak. Pozdrawiam i życzę skutecznego zwalczania telefonicznej głupoty. Nat Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: 0667 978 997 28.12.05, 11:20 Sprawę zgłaszam dziś na policji i Tobie też to radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: 0667 978 997 28.12.05, 11:24 A dasz znać jak poszło, jeśli to oczywiście nie zaszkodzi sprawie. Jeśli będziesz mieć chwilę i ochotę, proszę Cię o maila na adres gazetowy: nat.wroclaw@gazeta.pl Serdeczności, trzymam kciuki. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: 0667 978 997 IP: *.magma-net.pl 28.12.05, 12:08 A dzwoniles na ten nr? Mialam kiedys podobna sytuacje, ale to byly nocne telefony na stacjonarny...mniej wiecej co 5-10 min...nie do wytrzymania. Zgłosilam sprawe na policje( szczerze mowiac, policja malo tu pomoze)...kazali mi zadzwonic do Tpsa i wlaczyc automatyczne przelaczanie polaczenia na tel komorkowy.Zadzwonilam na ten nr z zastrzezonego...okazalo sie, ze jakiemus pijaczkowi sie nudzilo...nie grozne, ale meczace! Wyjasnilam sprawe! od tego czasu mam spokoj... Takze trzymam kciuki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: 0667 978 997 28.12.05, 12:13 Odzwaniałam na ten nr, ale dziewczyna po drugiej stronie tylko powiedziała halo jak się odezwałam to osoba po drugiej stronie wyłączyła się, próbowałam kilkukrotnie dzwonić ale odrzuca połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: 0667 978 997 IP: *.magma-net.pl 28.12.05, 13:14 >A dzwoniles na ten nr? przepraszam za zwrot;) pozdrawiam i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: 0667 978 997 IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:02 Zgłaszasz to do prokuratury. Prokuratura występuje o dane numeryczne (organa policyjne mają stałe podłączenie do TPSA). Nawet jak nr jest zastrzeżony, to nie ma problemu- na centrali dostepna jest funkcja łamania blokady prezentacji numeru. Ja tak zrobiłem i sprawa została załatwiona:) Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Re: 0667 978 997 28.12.05, 15:59 Na każdą taką zaczepkę odpowiedz smsowym bombingiem ze strony internetowej. Najlepiej sprawdzają się wiadomości złożone z 5 smsów zawierających ciąg kilkuset znaków "!#$%!#$%" wysyłane w odstępie kilkudziesięciu sekund. I tak do oporu, aż żartownisiowi się odechce. Sposób sprawdzony, skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 555 000 996 Re: 0667 978 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:02 nie rozumiem no.logo co tu robisz, nie wystarczają rozmowy bez cenzurą z psychiatrą? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: 0667 978 997 28.12.05, 16:58 Można też zaprogramować automat na wysyłanie jednego smsa co 15 minut :-) Mój kolega tak zrobił. W smsie była treść "będziesz dostawał te smsy aż przeprosisz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 0667 978 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 17:36 widzę,ze to chyba jakaś mania z tym wydzwanianiem.Ostatnio też do mnie wydzwaniał,a raczej "puszczał głuche" jakiś "burak"(przepraszam,za określenie,ale jego sms-y nie były na wysokim poziomie).To było naprawdę wkur** bo potrafił nawet w środku nocy się bawić,ale wystarczyło tylko napisać,że jest się żoną gliniarza i pomogło,jak narazie jest spokój. A tak apropo to może zrobić czarną listę takich dowcipnisiów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: 0667 978 997 IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.12.05, 17:39 Policja i prokuratura nic nie pomoże jak to telefon na kartę (95% ich użytkowników nie odsyła ankiety operatorowi, zatem ten nie ma sanycho abonencie). Poza tym sam fakt wydzwaniania nie jest ścigany - powinno się wykazać, że przez telefon kierowano groźby pod Twym adresem. Lepsze są chyba "domowe" metody. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik z praktyki :) 28.12.05, 18:34 Sam znam sytuację kiedy taki "żartowniś" denerwował sprośnymi telefonami dziewczynę. Policja go namierzyła. Okazało się, że to jakiś nastoletni idiota. Żadnej sprawy nie było ale sama wizyta na komendzie tak chłoptasia rozbiły, że niemal na kolanach błagał o litość. Nic dziwnego bo taki typek tylko przez telefon jest odważny. A jak policjant wyjął kodeks karny i na jego oczach wertował coś tam mrucząc a potem wrzasnął "wiesz w co się wpakowałeś?" to koleś od razu wymiękł. I tak to trzeba załatwiać. Sprawy nie trzeba do sądu kierować. Wystarczy gnojka namierzyć, zwinąć, przetrzymać na komendzie i posadzić przed dochodzeniowcem (czy jeszcze lepiej prokuratorem) i postraszyć. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: z praktyki :) 28.12.05, 21:37 Prawdę mówiąc chciałam wysłać z internetowej brami kilkadziesiąt sms w nocy co 15 min, ale bramka nie przyjmuje takiego poczatku nr komórkowego. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
sentrum Re: z praktyki :) 28.12.05, 21:47 No co Ty... bramka plusa, pasuje, sprawdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: z praktyki :) 28.12.05, 21:50 W tej chwili też znalazłam taką bramkę, poprzez którą mogę wysłać, ale rano nie mogłam , a może po prostu byłam zbyt zdenerwowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: z praktyki :) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.12.05, 23:51 " posadzić przed dochodzeniowcem ( > czy jeszcze lepiej prokuratorem) i postraszyć. Koniec." > Taaa.. bo prokurator i dochodzeniowiec to nie mają innych spraw na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Trenerze 29.12.05, 14:36 Nie jest ważne czy mają, czy nie. Są opłacani z pieniędzy podatników i powinni tym podatnikom SŁUŻYĆ a nie "mieć inne sprawy na głowie". Nie wiedziałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Czarowniku IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.12.05, 21:26 Otym wie każdy doskonale. I właśnie daltego mają się za moje pieniądze zajmować ściganiem bandytów a nie pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Co to jest pierdoła? 29.12.05, 21:43 Dla tego człowieka to może być w danej chwili najważniejsza sprawa w życiu. Przeciętnego Kowalskiego nie obchodzi mafia paliwowa. Jego interesuje gó..arz który go straszy albo żul który kradnie kołpaki z samochodów. Dla Kowalskiego pierdołą jest mafia paliwowa i przemytnicy papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: To właśnie jest pierdoła. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.12.05, 22:02 Gdybys czytał post autora i moj wiedziałbys o co chodzi. "Od jakiegoś czasu ktoś wydzwania do mnie na komórkę w nocy i nie odzywa się" - napisał autor postu. W zwiazku z tym, ze nie zachodza grozby karalne, Policja nie ma tu nic do tego-jak pisalem. A zatem działanie takie jak ktos sugerowal byloby dla policji zbedna pierdołą, na ktora traca czas zamiast robic to, do czego są powołani- a wiec scigania przestepcow. jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nadal nie rozumiesz 29.12.05, 23:12 Dla tego człowieka to może być ważna sprawa. No i jest to rzecz dla policji - patrz KW: Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany. Wydzwanianie bez celu po nocy chyba łapie się jako "złośliwe niepokojenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Nadal nie rozumiesz IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.12.05, 00:04 Ok, przekonałeś mnie, ale tylko połowicznie. Bo skoro KW to już dla Prokuratora jest to "pierdoła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: 0667 978 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 23:58 no to może zrobimy taką akcję..wysyłamy wszyscy do niego smsy z netu:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: 0667 978 997 29.12.05, 01:15 hehe, ja w ten sposób naprawiałem internet w generacji :-) Psuł się, ale nawiązane połączenia jeszcze zostawały, więc prosiłem na ircu "niech ktoś wyśle". Bombili i bombili. NIestety jedynym rezultatem było zablokowanie przyjmowania zgłoszeń o awarii sieci przez net :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark_avenger Re: 0667 978 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 01:26 Zapchałem chyba skrzynkę, bo już nie mogę wysyłać. Skończyłem na 12 albo 14, nie pamiętam. Myślę, że to dobry sposób, dziękuję no.logo i tomek854 za cenne wskazówki. Tępić gnojków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: 0667 978 997 - to jakiś gnojek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 13:50 zadzwoniłam pod ten tumer i odezwało sie dziecko( po głosie ok. 12-13 lat), raczej chłopiec, ale może być też dziewczynka, po pytaniu gdzie się dodzwoniłam powiedziało że to raczej pomyłka i odłożyło słuchawkę. Olej to dziecko dostało na gwiazdke telefon na karte i nie wie co ma znim zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: 0667 978 997 - to jakiś gnojek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 23:43 do mojej kolezanki tez kiedys wydzwanial jakis frajer... ale bylo gorzej, bo (kilka razy dziennie) teksty byly typu: "wiem z kim i gdzie jestes" "jestes tu i bedzieszwracac do domu ulica..." "widzialem, co kupowalasw sklepie" etc. dziewczyna chodzila spanikowana,przez pare dni jej nie odstepowalam... w koncu odebralem jej telefon i najslodszym glosikiem wypalilem: no czesc, tu goracy adas, czekam na twoje rozgrzane cialko, masz na mnie ochote,misiu? telefony skonczyly sie jak reka odjal:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georges w nocy.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.01.06, 10:20 w nocy to się śpi zwyczajowo i należy dać telefonkiowi też pospać, coby silny z rna był. rozwiazaniem może byc wyłączanie telefonu na noc ;) boze, ludzie to już kuźwa wszędzie te komóki biorą, nawet do kościoła i smsmują pod ławką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w nocy.... IP: *.devs.futuro.pl 01.01.06, 17:53 W końcu ktoś napisał coś mądrego... Odpowiedz Link Zgłoś