Dodaj do ulubionych

OT dziecko szatana

31.10.23, 19:14
Normalnie kopara opada, to nie sredniowiecze, to XXI wiek ,,,,

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30356524,kwiaciarka-nie-poslala-dziecka-do-komunii-ksiadz-mial-zniechecac.html#do_w=254&do_v=978&do_st=RS&do_sid=1225&do_a=1225&s=BoxLoCpLink&do_upid=978_t&do_utid=30356524&do_uvid=1698713249996
Bardzo cieszy rekacja lokalsow, co w wiekszosci nie dali sie zastraszyc

Mily czlowiek, tylko zabronil kupowania....

A mogl spalic na stosie
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: OT dziecko szatana 31.10.23, 19:26
      Tu jest tekst na e-poznan

epoznan.pl/news-news-144524-klopoty_lokalnej_kwiaciarni_bo_wlasciciele_nie_poslali_swojego_dziecka_do_i_komunii_sw_w_szkole_dziewczynke_nazwano_dzieckiem_diabla?_gl=1*11twpyw*_ga*MTkzODA2MTk5OC4xNjgzMTE3MzM5*_ga_48J0V8GDYW*MTY5ODc3NTU3Mi41OS4wLjE2OTg3NzU1NzIuNjAuMC4w

Naprawde, trudnow to uwierzyc, najgorszy ciemnogrod w tej wiosce....

A postawa szkoly to juz jest szczyt wszystkiego...
    • engine8t Re: OT dziecko szatana 31.10.23, 20:23
      Jestes ochrzczony?
      Jesli nie to tez jestes dzieckiem diabla..
      • wislok1 Re: OT dziecko szatana 31.10.23, 20:25
        Nie pij tyle
        • engine8t Re: OT dziecko szatana 31.10.23, 20:40
          Ja nie pija i nie wtracam sie w sprawy i sytuacje ktore mnie nie dotycza.
          • wislok1 Re: OT dziecko szatana 31.10.23, 20:47
            To nie pisz totalnych pie.dol .....

Ja jestem ochrzczony , w rodzinie mam protestantow i katolikow, sam jest protestantem i nikt z powodu innej religii lub braku religii nie moze byc traktowany jako gorszy...

Ewangelia nakazuje milosc blizniego, nie nienawisc...
            Ten ksiadz dyrektorka szkoly i nauczycielka to jest sredniowiecze....
            Najgorszy ciemnogrod
            • qqbek Re: OT dziecko szatana 01.11.23, 23:50
              Hehe - ja jestem ochrzczony tylko z powodu terroru mojej śp. babci ze strony ojca, jedynej katoliczki w tym pokoleniu w mojej rodzinie.
              Zjechała była z trzema walizami do moich rodziców i oświadczyła, że się wprowadza do momentu, w którym dzieci (ja i moja młodsza siostra) zostaną ochrzczone - niestety dotrzymała słowa.

Najlepsze, że babcia za męża miała protestanta (mojego dziadka - był zielonoświątkowcem) i to jej nie przeszkadzało aż tak, jak to, że my jesteśmy nieochrzczeni.

Rodzice mojej mamy też nie byli katolikami - babcia była z rodziny adwentystów dnia siódmego, ale właściwie niewierząca, dziadek był ateistą ze związku ateisty z luteranką.
    • duze_a_male_d_duze_m Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 09:02
      Czytałeś cały artykuł, czy nie byłeś w stanie przez swoje zaślepienie?
      • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 09:45
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Czytałeś cały artykuł, czy nie byłeś w stanie przez swoje zaślepienie?

Ale co chciałbyś dodać?
        Może "nie kupuj u Żyda" jeszcze?
        Albo "kupuj wyłącznie u kupców chrześcijańskich".

Dziękuję, nawet w tym chorym kraju to przerabialiśmy, przez co minister Edgar, tfu Przemysław i pan Roszkowski od podręcznika do sHIT-u mieli mnóstwo roboty przy wybielaniu Polaków.

Zgnoić ludzi i ich firmę za to, że rodzice upomnieli się o równe traktowanie dziecka w ponoć świeckiej szkole.
        No kurwa piękny pokaz chrześcijańskiej, tzw. "miłości bliźniego".
        • duze_a_male_d_duze_m Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 10:11
          Nic nie trzeba dodawać, obie racje, o dziwo, są przedstawione.
          • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 10:34
            duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Nic nie trzeba dodawać, obie racje, o dziwo, są przedstawione.

Szkoła jest świecka.
            Nauczycielka nie ma prawa robić prezentów z klasowych pieniędzy tylko i wyłącznie dla części dzieci.
            A dziecko nie może być w świeckiej szkole dyskryminowane ze względu na swoje wyznanie (lub bezwyznaniowość).
            Od wzywania do bojkotów interesów innowierców zaczął się w Niemczech brunatny terror.
            W Polsce, o czym mało kto chce dzisiaj pamiętać, też tak za sanacji było.

Nie ma w artykule jednego - jakiego wyznania są ofiary prześladowań.
            Zakładam, że Świadkowie Jehowy, bo ich nikt nie lubi.
    • marekggg Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 11:02
      jakby ci swietojebliwi nigdy nie kupili kebaba - zenada.

i jak napisal qbek - nie kupuj u zyda... sredniowiecze totalne.
      • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 11:36
        Veto!
        Kebaba "prawdziwkowi" (tzw. "prawdziwemu Polakowi") wolno kupić dopiero po marszu niepodległości (to już zaraz), wpierw trzeba "odfajkować" takie patriotyczne zachowania, jak rzut kostką brukową (bo "prowokowała"), podpalenie mieszkania i bitwa o Empik (do zajęć fakultatywnych należy niszczenie wozów transmisyjnych i hajlowanie).

Dopiero po kebabie można wypić czteropak "Harnasia" w bramie i szczać w przejściach podziemnych!
        • borsuczyca.klusek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 13:05
          qqbek napisał:

> Dopiero po kebabie można wypić czteropak "Harnasia" w bramie i szczać w przejśc
          > iach podziemnych!
          >

Z fiutem w jednej ręce a flagą w drugiej 🙄
          • marekggg Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 13:25
            a gdzie puszka?

aaa trzyma kolega, albo fiuta, albo flage albo puszke
            • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 15:31
              marekggg napisał:

> aaa trzyma kolega, albo fiuta, albo flage albo puszke

No gdzież flagę, a tym bardziej puszkę z piwem dać koledze do potrzymania?
              Nie godzi się!
          • marekggg Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 13:31
            cos w tym stylu:

Kibel
          • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 15:35
            borsuczyca.klusek napisała:

> Z fiutem w jednej ręce a flagą w drugiej 🙄

Z fiutem to Marek już wyjaśnił - są bardziej ergonomiczne rozwiązania ;)

Ja myślę, że ci, którzy chcą się kolegom przypodobać, wyglądać bardziej >macho< i z tego powodu biorą dużego kebsa z ostrym sosem, kolejnego dnia rano po raz pierwszy nienawidzą Turka, albo Egipcjanina, który go przyrządzał, w sposób prawdziwy, mający jakieś uzasadnienie, tj. ognistą klątwę faraona.
        • wislok1 Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 20:21
          W PL tp raczej kebabownie nie sa prowadzone przez muzulmanow, w DE tak jest 99,9 procentach
          • wislok1 Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 20:25
            Np. kebab prosiak

Kebab z wieprzowina, totalna abstrakcja na Zachodzie

prosiak-polskikebab.pl/

• qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 20:56
            wislok1 napisał:

> W PL tp raczej kebabownie nie sa prowadzone przez muzulmanow, w DE tak jest 99,
            > 9 procentach

Zgadnę - dawno nie byłeś w Warszawie?
            Tak z kilkanaście lat przynajmniej?
            • wislok1 Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 21:10
              Warszawa to nie cala PL

Tylko zwracam uwage

W CIeszynie i Czeskim Cieszynie jest troche lokalow z keababem i prawie zaden nie rpowadza muzulmanie..

www.google.com/search?q=Cieszyn+kebab&sca_esv=578929401&rlz=1C1CHBF_deDE925DE925&sxsrf=AM9HkKnzOk-D8WiqMLytVyEuh77ATvGDhQ%3A1698955745497&ei=4QFEZbnsHZqRxc8P_JCMsAs&udm=&ved=0ahUKEwj54Mutj6aCAxWaSPEDHXwIA7YQ4dUDCBA&uact=5&oq=Cieszyn+kebab&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiDUNpZXN6eW4ga2ViYWIyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsAMyChAAGEcY1gQYsANI4TZQ-CdYlyxwAngBkAEAmAGrAaAB-AGqAQMxLjG4AQPIAQD4AQHCAgcQIxiKBRgnwgIGEAAYFhgewgIIEAAYFhgeGA_iAwQYACBBiAYBkAYI&sclient=gws-wiz-serp
    • marekggg Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 20:29
      warszawa, typowy widok...

• wislok1 Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 20:44
        Milosnicy kuchni staropolskiej tez moga otworzyc swoje lokale typu kebabownia.....

Ale tego nie robia....

Mnie troche dziwi, ze w DE jest kebap, a w PL kebab
        A ten kebap to raczej jest döner, czyli bulka...
        Tak wiekszosc wybiera....

Ja tam bardzo lubie kababy, w roznych wersjach
        • wislok1 Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 21:07
          W supermarketach w DE i Austrii sa czasem miejscowe lokale typu fastfoody,
          No, szybko mozna cosc cieplego zjesc...

Vinzenz Murr w DE,
          vinzenzmurr.de/

Baguette w Austrii
          www.baguette.at/

Zdecydowanie lepsza co do samku i jakosci jest ta siec austriacka
          C.k. monarchia wygrywa

W duzych miastach austriackich przy hipermarketach Interspar sa restauracje i tam jest bardzo tanio oraz bardzo dobra jakosc, swietna opcja, jak ktos robi zakupy i chce cos konkretnego i fajnego zjesc
          www.interspar.at/restaurant/menueplan
      • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 20:57
        marekggg napisał:

> warszawa, typowy widok...
        >

To kebs na Chmielnej przypadkiem?
        • qqbek Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 21:00
          qqbek napisał:

> To kebs na Chmielnej przypadkiem?

Wygooglałem po nazwie - blisko, Marszałkowska :D
          • marekggg Re: OT dziecko szatana 02.11.23, 21:10
            pewnie tak, jak jestem w PL to rzadko do takich przybytkow sie wybieram. w brukseli nieopodal domu mam kilka podobnych, ale to albo turcy prowadza (kebap) albo libanczycy (to sie nie nazywa kebap). i jedno i drugie jest gites.

inna sprawa ze kupienie kebapa z baraniny nie jest proste. tutaj jest raczej jagniecina i ta jest za droga na kebap.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka