Dodaj do ulubionych

Starosta chce nowe auto

28.12.05, 22:13
140 tysięcy. Bo przecież starosta to niczym cesarz i zwykłą Octavią jeździć nie może bo mu korona z głowy spadnie. A że karetek nie ma? Starostę jakby co zawiozą limuzyną do szpitala. A ty obywatelu - podatniku radź sobie sam. Rozgonić to towarzystwo na 4 wiatry!
Obserwuj wątek
    • arturpio zrzutka - wyrzutka 28.12.05, 23:33
      "okoliczne gminy i firmy robią zrzutkę na karetkę"

A może by tak zrobic "wyrzutkę" pana Skowronskiego? Jak spadnie z wysoka to moze
      mu sie w glowie przestawi jak trzeba?
      • andrzej.sawa Re: zrzutka - wyrzutka 29.12.05, 00:09
        A może lepiej jak gminy powiedzę-po cholerę nam taki g.... powiat?
        • Gość: jot10 Re: zrzutka - wyrzutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 06:30
          Hola, hola - to nie powiat g..., to starosta.
    • xx23 Re: Starosta chce nowe auto 29.12.05, 09:27
      Dwie kulki w kolana starosty to odechce mu sie autka...
      • ja22ek Re: Starosta chce nowe auto 29.12.05, 09:51
        Wręcz przeciwnie. Lepiej zaatakować tam, gdzie plecy tracą swą szlachetną
        nazwę. Żeby nie mógł usiąść.
    • andrzej554 Re: Starosta chce nowe auto 29.12.05, 10:50
      A wozić swoje tłuste dupy prywatnymi samochodami. I tylko ryczałt płacić od
      przejazdów w celach służbowych. Ja codziennie muszę przejechać do pracy 40 km i
      jakoś słuzbowego samochodu nie mam, o ryczałcie nawet nie słyszałem. W bogatej
      Szwajcarii wręcz powiesiliby za takie marnotrawienie publicznych pieniędzy,
      kazdy jeździ swoim.
      • andrzej.sawa Re: Starosta chce nowe auto 29.12.05, 11:39
        Niestety Szwajcarzy nie wieszają,ale nie lubią marnowania swoich pieniędzy.My
        jeszcze nie mamy do końca świadomości,że nie ma państwowych pieniędzy.
        Są tylko nasze podatników pieniądze i nie powinniśmy pozwalać na ich
        marnowanie,czyli na okradanie siebie.Jeżeli obywatele powiatu wybrali i
        pozwalają,no to mają to co mają na swoje życzenie.
    • Gość: Asia Re: Starosta chce nowe auto IP: *.magma-net.pl 29.12.05, 12:22
      JAK MOZNA DOPUSCIC DO TAK JAWNEGO ZLODZIEJSTWA PRZECIEZ TO PIENIADZE
      PODATNIKOW, JAKIM PRAWEM?? 140 TYS! MAX 50 TYS ALBO WARTOSC AUTA POWINNA BYC
      PROPORCJONALNA DO SREDNICH ZAROBKOW W GMINIE :)
    • Gość: maro a ja chce odtwarzać mp3 iPod! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.05, 12:43
    • Gość: majorus Re: Starosta chce nowe auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 13:16
      Starosta z SLD powinien jeżdzić do wyborów taczkami.Ale jak przegra wybory -
      m.inn.przez takie krytyki to wtedy nowy starosta -juz nie z SLD -kupi sobie co
      zechce za większe pieniądze.A ten krytykant Ardelli(z Samoobrony -nie wiem
      dlaczego niezależny)za poprzedniego starosty był etatowym członkiem zarządu i
      też woził się tym słuzbowym autkiem...Wszystko zależy od miejsca siedzenia.
    • Gość: mjf Re: Starosta chce nowe auto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.05, 14:04
      Dla takiego to i Polonez za 4500zł to za dużo. Własnym panie starosto trzeba
      jeździć dosyć się nachapaliście
    • Gość: czarn Re: Starosta chce nowe auto IP: *.e-wro.net.pl 29.12.05, 17:06
      Nowe auto jest potrzebne bo jak to się zepsuje to starosta będzie jeździł
      karetką jako ...pacjent. A jeszcze może być tak że nie będzie zrzutki i z
      karetki nici. Konsul Holandii jeździ rowerem (przynajmniej w lecie, sam
      widziałem) i jest dobrze. Ale nie można porównywać starosty do konsula.
    • Gość: kolomaniolo tak jest z komuchami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.12.05, 20:34
      złodziejskie nasienie z sld - sami je wybieraliście !!!!
      pryatne interesy przed społecznymi, za cudze pieniądze swoją kabzę napchać i
      opływać w dostatki, kiedy społeczeństwo w potrzebie... wstyd!!!!!!!!!!

fagas z tego "starosty" jakich niestety wielu w naszym kraju.
      Kiedy "oni" się wreszcie skończa?????
      • andrzej.sawa Re: tak jest z komuchami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.12.05, 20:36
        To ten starosta jest z sld?Lewica wrażliwa na los własnej dupy!
    • Gość: czytelnik....... Re: Starosta chce nowe auto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:59
      Zróbcie lepiej porządek w mieście! Dzierżoniów to kolebka syfu, brudu i smrodu.
      Wyremontujcie ulice bo przy takich jakie są nawet nowe auto Pana Starosty nie
      będzie tanie w utrzymaniu. Ludzie nie mają takich pieniędzy na nowe auto to
      załatwcie ludziom nowe chodniki żeby im się lepiej chodziło i żeby mogli z nich
      oglądać Pana Starostę jadącego "swoim" nowym nabytkiem. Pan Starosta ma
      prywatnie Audi A6 i najwyraźniej Leganza źle wygląda na jej tle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka