Dodaj do ulubionych

Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej

08.01.06, 11:19
W czasie odwiedzin we Wrocławiu wybrałam się
z przyjaciółkami obejrzeć tak zachwalaną
w całej Polsce Piwnicę Świdnicką. Byłyśmy już
po obiedzie, chciałyśmy wstąpić na jakiegoś
drinka albo piwo, ale przede wszystkim obejrzeć
te cudowne wnętrza.
Wchodzimy do środka, zaczynamy oglądać. Rzeczywiście
pięknie. Momentalnie podbiega do nas pracująca tam
paniusia i pyta "Panie chcą coś zjeść czy tylko
się napić?" i od razu, jak jakichś natrętów,
wypycha w stronę tej sali całkiem po prawej,
gdzie można się napić piwa.
Koniec spotkania. Chcę zapłacić za 2 małe piwa.
Daję banknot 100 zł, bo innego nie mam.
Paniusia: "No i co ja mam z tym zrobić? Nie mam
jak wydać!"
Ja: "To może niech pani spróbuje rozmienić".
Paniusia: "Nic z tego, może sobie pani płacić
tą stówą (!!!), ale ja i tak nie wydam reszty".
Podsumowując, nie obejrzałyśmy sobie waszej pięknej
Piwnicy Świdnickiej, a do tego pracujące tam
małolaty potraktowały nas po chamsku i z buta.

Ela
Obserwuj wątek
    • titush Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej 08.01.06, 11:24
      tez slyszalam duzo negatywnych rzeczy na temat tego miejsca... przykro sie
      robi...
    • Gość: WSTYD Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 11:25
      Nieraz było mi przykro i wstyd za zachowanie wrocławskich kelnerów i
      sprzedawców. Nie muszą być uniżenie uprzejmi. Niech będą normalni.
    • Gość: Trener Re: Może wygladałyście jak osoby IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.01.06, 16:19
      z małej miejscowości. My tak traktujemy wsiunów we Wrocku...
      • Gość: Ufff Re: Może wygladałyście jak osoby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.01.06, 16:39
        Pisz za siebie. Goscie to biznes, ktorego potrzeba. Powinni byc traktowani z
        szacunkiem , bo to swiadczy o gospodarzach.
      • robak_wroc Re: Może wygladałyście jak osoby 09.01.06, 00:35
        burak
    • Gość: Emeryt Re:Male ale istotne sprostowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.06, 16:35
      Piwnica nie jest nasza tylko wydzierzawiona przez znana firme piwowarska
      Calsberg, ktora wrogo przejela (zamknela) Browar Piastowski i
      zlikwidowala "Piasta".
    • Gość: Ufff Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.01.06, 16:44
      Przykro mi, ze mialas taki niemily incydent. Wroclaw to moje miasto i wiem ze
      prawdziwi wroclawianie sa zyczliwi i traktuja innych z usmiechem. Chamstwo
      niestety jest mozliwe wszedzie. To obowiazek kelnera wydac klientowi reszte.
      Pozdrawiam i mam nadzieje ze cie to nie zrazi do ani do Wroclawia ani do
      wroclawian.
      • Gość: Trener Re: Nie zapomnij... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.01.06, 16:57
        ... jej jeszcze przeposić za jedwabne i za zachowanie Kwacha w Katyniu.
        • Gość: Ufff Re: Nie zapomnij... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.01.06, 17:17
          Jest mi niezmiernie przykro z powodu chamstwa kelnera, pijanstwa Prezydenta czy
          tez klamstw Jedwabnego. Nigdy nikogo za to nie przepraszalam. Masz cos jeszcze
          przeciw temu?
          • poloeschatolo Re: Nie zapomnij... 08.01.06, 17:49
            Gość portalu: Ufff napisał(a):

> Jest mi niezmiernie przykro z powodu chamstwa kelnera, pijanstwa Prezydenta czy
            > tez klamstw Jedwabnego. Nigdy nikogo za to nie przepraszalam. Masz cos jeszcze
            > przeciw temu?

brakuje jeszcze przeprosin za kłamstwa lustracyjne i listę wildstejna
            • Gość: Ufff Re: Nie zapomnij... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.06, 01:36
              Nie bylo zadnych przeprosin , tylko ubolewanie nad ludzkim chamstwem wlaczajac
              w nie twoje.
        • brat44 Re: Nie zapomnij... 09.01.06, 09:06
          ej Trener, nie spinaj się, PIS jest w ofensywie, hehehehe. A to, że w
          niektórych wrocławskich knajpach impertynencja kelnerów sięga granic obica
          mordy to po trosze prawda.

braciaszek
    • emwu15 Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej 08.01.06, 21:28
      Przykra sprawa....wstyd za paniusie z obsługi.... ale tak prawdę mówiąc, kto
      Wam powiedział, że to dobry lokal???? Ja mieszkam od zawsze we Wrocławiu i
      byłam tam może z pięć razy....i to w latach świetności Świdnicy - choc i wtedy
      mnie nie zachwyciła....
    • robak_wroc Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej 09.01.06, 00:35
      w takiej sytuacji po prostu sie wychodzi nieplacac. nie chce przyjac - podziekuj
      za free beer i zwiedzaj dalej rynek :)
    • mr_pope Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej 09.01.06, 00:44
      Chamstwo się zjeżdża z całego świata, kasza niedogotowana...
    • Gość: _ Re: Chamstwo w tej waszej Piwnicy Świdnickiej IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:50
      ...no dobrze dziewczyny, ale czy poprosiłyście kierownika zmiany? Przecież takie
      kelnerki-ćwoków należy usuwać z pracy, gdyż wybitnie psują wizerunek
      reprezentacyjnej części miasta. Miałem kiedyś nieprzyjemny incydent w ogródku
      przy Piwnicy Świdnickiej. Zamówiliśmy z kolega piwo 0.5l. Kelner podał, jednak
      jak zauważył kolega 0.5l to może i jest ale licząc dość wyrośnięta pianę. Ale to
      nie wszystko po chwili zauważyłem, że na obrzeżu mojego kufla jest... szminka.
      Nie, nie jakaś rozmazana. Normalnie nienaruszone elegancko odbite usta jakiejś
      amatorki chmielowego napitku. Brrr.... Zawołaliśmy kelnera i spadły na niego i
      jego współzałogę jasne gromy. Uwijał się jak w ukropie z następnym piwkiem,
      którego, dodam, było teraz chyba 0.55l:) Tych cepów z PŚ trzeba wychowywać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka