Dodaj do ulubionych

Złoto dla Wrocławia

• Gość: wrocławianin Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:16
      Zrobić wszystko aby to kupić nawet tylko z budżetu miasta.

• Gość: xyx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.01.06, 10:38
      up
    • Gość: była wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.Gorzow.WLKP / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:42
      Melduję, że dałam.
    • Gość: była wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.Gorzow.WLKP / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:01
      Dodatkowe sprawy:
      1. Nie wiem czy są jakieś fora wrocławiaków w świecie, ale jak ktoś zna to
      niech pisze.
      2. Na stronie miejskiej nie ma żadnej informacji o skarbie i o zbiórce. Już
      napisalam do nich meila, ale to biurwy i jeden może być za mało. Piszcie.
      3. W mieście są duże bagate firmy - może warto byłoby do nich napisać i
      zachęcić do wsparcia. Zdaje się, ze ktos z miasta próbował, ale duża ilość
      potencjalnych klientów to co innego.
      • Gość: była wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.Gorzow.WLKP / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:20
        Honory dla miejskiego serwisu internetowego - juz odpowiedzieli i poprawili.
        Poza tym pomyślałam jeszcze o innych gazetach. Możeby ich też nacisnąć.
      • malaszaramysz Racja, 27.01.06, 15:46

• pskrzyn Re: Racja, 27.01.06, 16:25
          ej no przecież napisałem! mojej kasy nie ruszajcie! chcesz pan mieć kolekcje? to
          wplac na konto. ja juz wplacilem cale 1,36 zł. tyle ile mialem na koncie. a ty
          jak bardzo kochasz swoje miasto?
          powtarzam: ręce precz od publicznego grosza.
        • Gość: bąbelek Re: Racja, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 09:45
          wątek musi być na pierwszej stronie,ważne,
          • Gość: bartdx hrabia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.02.06, 20:37
            wpadlem na pomysl iz moglibysmy poprosic o pomoc w zbieraniu funduszy tego
            hrabiego ktory jest zawsze na wszystkich wroclawskich okolicznoscich-neistety
            nei pamietam nazwiska. BYl m.in na orkiestrze swiatecznej pomocy w zeszlym
            roku . Z tego co pameitam jest lwowiakiem bo kiedys w gazeicie wyborczej
            czytalem ze bral udzial w ogladaniu spektaklu jakiegos we lwowie .Moge sie
            mylic, ale mysle ze niekotrzy kojarza o kogo mi chodzi :) co wy na to ?
    • Gość: wesoły Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:13
      wpłaciłem i mam satyswakcję,
      • Gość: januszek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:41
        wysłałem dawno ale podbijam wątek
    • mistrz_ip Re: Złoto dla Wrocławia 29.01.06, 14:34
      a po co złoto?! lepiej wystawić kiczowaty łuk triumfalny papieżowi!zawsze można
      założyć,że kupi ten skarb Barbara Piasecka Johnson-w koncu studiowała tu
      historię sztuki- i będzie można zamieszczać w Wyborczej apele,żeby oddała po
      dobroci
      • Gość: ciotka rewolucji Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:30
        idż złoto do złota ,my polacy w żelazie się kochamy,czyli jak zawsze,,,
    • Gość: h Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.production / 209.245.22.* 31.01.06, 23:22
      Choc mieszkam od wielu lat w USA to jestem starym Wroclawiakiem i bardzo
      chetnie doloze sie do tego zakupu. Podajcie numer konta na ktore mozna wplacac.
      Zrobcie reklame na swiecie. Pieniadze znajda sie szybko.
      • Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.02.06, 10:44
        super :) oto konto : 60109023980000000104825432 z dopiskiem "skarb dla
        Wrocławia" :) Ja również zachęciłem swoich znajomych z stanów,kanady anglii i
        francji. Więc super by było jakby się i Panu udało :D Niech każdy zachęca jak
        najwięcej osób :d Jak się bardzo chce to na pewno się uda :D
        • Gość: beata Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:29
          ciekawa jestem ile uzbierano ico na to minister ujazdowski,
    • kosa811 wygrywam kumulację w sobotę i kupuję złoto- 03.02.06, 16:50
      m broszkie poseł Sobockiej od Rydzyka [nie wiem, czy to jej ojciec, czy inny
      powinowaty, ale urodę i poglądy mają podobne]
      • Gość: Iza Michalewicz napiszcie do mnie w sprawie skarbu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.06, 15:49
        Witam wszystkich, jestem reporterem Newsweeka. Jesli moge Was prosic o
        uprzejmosc - napiszcie do mnie kim jestescie, ile wplaciliscie kasy na skarb i
        dlaczego to robicie. Przygotowuje material na ten temat do poniedzialkowego
        numeru gazety. Prosze o listy (najpozniej do srody), z wybranymi osobami chetnie
        spotkam sie osobicie. Zostawcie jakies namiary. Wielkie dzieki (tez wplace na
        kielichy :), pozdrawiam - Iza Michalewicz. Ps. Moj e-mail:
        iza.michalewicz@newsweek.pl
        • Gość: bartdx Re: napiszcie do mnie w sprawie skarbu! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.02.06, 18:11
          Nie robimy tego dla osobistego splendoru (przynajmniej ja,ale wydaje mi sie ze
          mowie w imieniu wiekoszsci), chcemy jedynei wzbudizc zainteresowanie akcja i
          naprawde dobrze ze Pani gazeta sie tym zainteresowala :)
        • Gość: jakub Re: napiszcie do mnie w sprawie skarbu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:10
          pani izo ,koniecznie trzeba poprosić o rozmowę na ten temat ministra
          ujazdowskiego ,prasa to potęga ,może dołoży się do zbiórki,pozdrawiam
    • Gość: niedowiary Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.tychy.msk.pl 08.02.06, 00:06
      Taaaaak, kupic za spoleczne pieniadze i.......podarowac kosciolkowym , jak
      wszystko inne, przeciez wszystko co cenne w koncu u nich laduje. A moze by
      tak choc raz - KK wykupil skarb i ....podarowal Miastu - bylby to
      precedens , historia by to zapamietala ! Eh....pomarzyc nie mozna ? A moze
      PIS da ????????????
      • Gość: el zet Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:23
        ludzie! jeszcze tylko miesiąc! postarajmy się!
        • malaszaramysz Re: Złoto dla Wrocławia 08.02.06, 21:59
          Do góry:-)
          • Gość: cv Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:08
            zrobione!
            • Gość: el zet Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:21
              dwa już są ,ludzie ,oby tak dalej,jeszcze tylko miesiąc!
              • Gość: giewont Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:26
                up i na pierwszą stronę
                • Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:31
                  wpłaciłam dychę, a ty?
                  • Gość: lolek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:22
                    wpłaciłem i podbijam wątek,
    • Gość: marco-van-basten Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.media4.pl 12.02.06, 11:57
      up
      • Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 18:26
        to i ja up,już niecały miesiąc został,spieszcie się ludziska,
        • Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:50
          idzie powoli ale w dobrym kierunku,ujazdowski się spisał na
          medal,dziękujemy,prosimy o więcej,
    • Gość: Vader Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.06, 12:15
      widzieliście??? super! newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=14518
      • Gość: Hans miasto zyje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:56
        wroclaw jest niesamowity. czy widzielisci w innym miescie cos podobnego? 25 zl
        przelane ;)
      • Gość: marek brawo newsweek!! IP: 82.177.11.* 13.02.06, 15:02
        az kupie ten numer! keep going!!
        • Gość: jaś Re: brawo newsweek!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:53
          brawo !o to właśnie chodziło,
          • Gość: bartdx Re: brawo newsweek!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.02.06, 17:53
            I super ! Dzieki newsweekowi i wszsytkim ktorzy pieniadze wplacili i wplaca :D
            Co to dla nas 2 miliony euro ;p :D:D:D
            • Gość: bolesław Re: brawo newsweek!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:00
              spieszmy się!wrocławski biznes coś słabo,
    • Gość: drinks Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.magma-net.pl 15.02.06, 18:50
      doszła dziś, o 18.03 :-))))

"Szanowny Panie,

Przede wszystkim chcę serdecznie podziękować za list. Nadsyłana korespondencja
      w sprawie oferty sprzedaży do Muzeum Miejskiego Wrocławia zabytkowych dzieł
      złotniczych wykonanych we Wrocławiu świadczy o tym, że nie tylko instytucje
      państwowe i prywatni mecenasi troszczą się o kondycję polskiej kultury. Akcja
      społeczna, która ruszyła w związku z wykupem kolekcji, deklaracje wielu
      mieszkańców Wrocławia gotowych dokonywać wpłat na ten cel pokazuje, że mamy tu
      do czynienia z autentycznie oddolną inicjatywą obywatelską. Przypomina mi to
      atmosferę kampanii na rzecz powrotu do Wrocławia Hermy św. Doroty w roku 2000.
      Jako Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego takie właśnie spontaniczne
      inicjatywy cieszą mnie szczególnie. Państwa zaangażowanie zadaje kłam rozmaitym
      opiniom na temat współczesnej Polski jako kraju ludzi skoncentrowanych
      wyłącznie na własnych sprawach i nie zainteresowanych dobrem wspólnym, nawet na
      poziomie społeczności lokalnej. Korespondencja, którą otrzymuję, dobitnie
      dowodzi zaangażowania licznych mieszkańców Wrocławia w dziedzictwo kultury
      naszego miasta.

Szanowny Panie,

Odpowiadając na Pana korespondencję informuję, że podjąłem decyzję o zakupie
      najcenniejszego i najdroższego dzieła tej kolekcji - pucharu Rudolfa II.
      Ministerstwo czeka tylko na formalny wniosek Muzeum w tej sprawie. Niebawem
      do Bremy pojedzie też specjalny ekspert Ministra Kultury i Dziedzictwa
      Narodowego, aby zbadać kolekcję. Rezultaty tej wizyty będą podstawą do podjęcia
      dalszych decyzji.

Z poważaniem

Kazimierz Michał Ujazdowski
      Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego"

• Gość: siksa Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:22
        z listu wynika że to być może nie jest ostatnie słowo ministra,zależy co powie
        ekspert,kurcze,czyżbyśmy wygrali?!?!
        • malaszaramysz Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! 15.02.06, 21:42
          Prawie:-) Dociśnijmy trochę:-)
          • Gość: bolesław Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:10
            prawda myszko trzeba się sprężyć
            • Gość: siksa Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 18:52
              czas ludzie czas,czas
              • Gość: bartdx Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.02.06, 19:40
                Ja dostalem maila od minsitra o tej samej reści ;p Mam nadzieje ze kupi ten
                puchar :)
                • Gość: bolesław Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:44
                  ja mam nadzieje że kupi więcej,wobrażmy sobie tylko jak wyglądała by akcja gdyby
                  to był kraków i skarb wawelski,szkoda gadać,
                  • Gość: siksa Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:24
                    podbijam
    • Gość: MAREK Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 19:52
      A MOŻE LEPIEJ WYBUDOWAĆ DROGI NIŻ GROMADZIĆ TAKIE "SKARBY"
      • Gość: Musaszi Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kromera.osiedla.net 18.02.06, 01:46
        Po raz kolejny konkretna akcja forumowiczow przynosi rzeczywiste efekty. Super i oby tak dalej! Brawo Ujazdowski!
        MAREK, drogi sa bardzo wazne dla Wroclawia i nie tylko, o czym wszyscy tutaj wierza. Moim zdaniem jednak, topienie kazdej zlotowki w asfalcie odbiloby sie nam czkawka. Kupujac mieszkanie na kredyt nie przeznaczasz kazdej zlotowki na jego splate, bo masz jeszcze inne potrzeby. Wroclaw to duze miasto, w ktorym mieszkaja ludzie o roznych potrzebach i dlatego miejski budzet musi przewidywac wydatki na rozne cele. Byc moze owe zloto nie jest wyrobem pierwszej potrzeby w naszej obecnej sytuacji, ale skoro sa osoby ktore sie w to angazuja, to mozliwe ze nie powinno sie na to patrzec tylko z punktu wartosci samego kruszcu. Ludzie raz wspolnie bronia sie przed powodzia, a innym razem odkupuja kawalek historii miejsca w ktorym mieszkaja.. czy wedlug ciebie to nie ma sensu?
        • Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:11
          o to właśnie chodzi musaszi,miastu potrzebne drogi ,kanalizacja,sprawna
          komunikacja,dobry teatr operowy,ciekawe muzea i ta rewelacyjna kolekcja
          srebra,postarajmy się zdobyć ją całą dla miasta,
          • Gość: goraczka zlota Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 19.02.06, 01:01
            wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/570647.html
            Lukas Bank- to chyba nowa wiadomosc???
    • Gość: goraczka zlota Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 19.02.06, 01:04
      podbijam jeszcze raz- wszystkie 50 eksponatow dla Wroclawia!!!!
      • Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.02.06, 20:06
        Ocyzwiście ze 50 :D:DD: !!!
        • Gość: gold fever Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 20.02.06, 00:36
          a gdzie listy do Kaczora???
          • Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:06
            piszmy listy wszędzie,teleekspres poinformował polaków o naszej akcji,może ruszy
            z kopyta,
            • Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:08
              kurde! coś to wszystko marnie idzie,nie mamy chyba szans na całą
              kolekcję,poczekajmy jednak ,jeszcze dwa tygodnie,
              • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:59
                są wiadomości na razie nie potwierdzone że jest na połowę skarbu,było by pięknie
                gdybyśmy wywalczyli całość,do roboty pisać gdzie się da,
                • Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:38
                  to sa niepotwierdzone plotki,gazety milczą,
                  • Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 13:15
                    idzie świetnie,mamy pół miliona,
                    • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:39
                      gazeta coś zamilkła,zamiast temat podbijać piszą że "jedna baba drugiej
                      babie...."mizernie panowie redaktorzy
                      • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:26
                        przepraszam gazetę i panów redaktorów,nieprawde napisałem,mamy łyżki,brawo!
                        • kkooffee Re: Złoto dla Wrocławia 23.02.06, 19:45
                          Co juz kupilismy a co dopiero kupimy? Bo kupimy calosc :)
                          • Gość: Wrocek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.sisco.pl 24.02.06, 11:18
                            Z tego co pamietam do Dudkiewicz obiecał ze miasto da tyle samo ile uda sie w
                            sumie uzbierac wiec nie jest zle...
    • Gość: piast kołodziej Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:39
      A Piast milczy ... nic dziwnego, to browar szczeciński, więc co będą nam tu
      jakies skarby fundować. Idę kupić dwa piwa ... oczywiście Piasta - przeciez
      częśc z pieniędzy idzie na renowację ... podobno zabytków Wrocławia.
      Ale kto by sprawdzi...
      • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:59
        dajmy im szansę jeszcze pare dni zostało,
        • Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.02.06, 10:26
          I tak juz jest dobrze :) Naprawde Wielkie Podziękowania dla wszystkich, którzy
          wpłacili pieniądze na skarb ! Teraz trzeba resztę sprowadzić ! :D
          • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:23
            jeszcze pare dni,sprężmy się,prezydent dutkiewicz słowa napewno dotrzyma,
            • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:46
              podbijamy ,walczymy do skutku,
              • Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:03
                no to do góry i tak jeszcze tydzień,do skutku,
                • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:00
                  złoto dla wrocławia ,jeszcze tydzień szansy,wrocławianie sprężmy się,
                  • Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.02.06, 17:00
                    Do tej pory świetnie nam idzie ! :D Teraz w ten niewiele ponad tydizeń trzeba
                    zrobić tyle co do tej pory :D Ale potem pójdizemy sobie do muzeum i bedizemy to
                    wsyzstko na spokonnie oglada jednocześnie majac to wspaniael uczucie, że to
                    także dizęki nam mamy to co oglądamy :D
                    • Gość: zenek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:55
                      i do góry,jeszcze tydzień i będzie sukces nie spotykany w polsce,
                      • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:54
                        i do góry,to wątek dyżurny,jeszcze tydzień
                        • Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:49
                          ale sukces!brawo wrocław!nie ma drugiego takiego miasta w tym kraju,gratulacje,
                          • Gość: ana Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.06, 19:11
                            Gratulacje wiedziałam,że się uda.Teraz wystarczy tylko wpłacić pieniądze i już
                            mamy skarb.Niech reszta Polski bierze przykład z miasta,które walczy do końca i
                            to z niezłym rezultatem.Może uda nam się zebrać kiedyś całą kolekcę eksponatów
                            wywiezionych bądż zrabowanych w czasie wojny.To dopiero będzie fenomen.
    • Gość: świetnie Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:14
      Myślę, że większość się cieszy.
    • Gość: msnbetterthan Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:36
      gratulacje!
      _____
      Cheap HostelWroclaw
    • Gość: msnbetterthan Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:38
      powodzenia!
      ____
      Backpackers Wroclaw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka