Gość: wrocławianin Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:16 Zrobić wszystko aby to kupić nawet tylko z budżetu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.01.06, 10:38 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.Gorzow.WLKP / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:42 Melduję, że dałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.Gorzow.WLKP / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:01 Dodatkowe sprawy: 1. Nie wiem czy są jakieś fora wrocławiaków w świecie, ale jak ktoś zna to niech pisze. 2. Na stronie miejskiej nie ma żadnej informacji o skarbie i o zbiórce. Już napisalam do nich meila, ale to biurwy i jeden może być za mało. Piszcie. 3. W mieście są duże bagate firmy - może warto byłoby do nich napisać i zachęcić do wsparcia. Zdaje się, ze ktos z miasta próbował, ale duża ilość potencjalnych klientów to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była wrocławianka Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.Gorzow.WLKP / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:20 Honory dla miejskiego serwisu internetowego - juz odpowiedzieli i poprawili. Poza tym pomyślałam jeszcze o innych gazetach. Możeby ich też nacisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
pskrzyn Re: Racja, 27.01.06, 16:25 ej no przecież napisałem! mojej kasy nie ruszajcie! chcesz pan mieć kolekcje? to wplac na konto. ja juz wplacilem cale 1,36 zł. tyle ile mialem na koncie. a ty jak bardzo kochasz swoje miasto? powtarzam: ręce precz od publicznego grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbelek Re: Racja, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 09:45 wątek musi być na pierwszej stronie,ważne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx hrabia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.02.06, 20:37 wpadlem na pomysl iz moglibysmy poprosic o pomoc w zbieraniu funduszy tego hrabiego ktory jest zawsze na wszystkich wroclawskich okolicznoscich-neistety nei pamietam nazwiska. BYl m.in na orkiestrze swiatecznej pomocy w zeszlym roku . Z tego co pameitam jest lwowiakiem bo kiedys w gazeicie wyborczej czytalem ze bral udzial w ogladaniu spektaklu jakiegos we lwowie .Moge sie mylic, ale mysle ze niekotrzy kojarza o kogo mi chodzi :) co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:13 wpłaciłem i mam satyswakcję, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:41 wysłałem dawno ale podbijam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Re: Złoto dla Wrocławia 29.01.06, 14:34 a po co złoto?! lepiej wystawić kiczowaty łuk triumfalny papieżowi!zawsze można założyć,że kupi ten skarb Barbara Piasecka Johnson-w koncu studiowała tu historię sztuki- i będzie można zamieszczać w Wyborczej apele,żeby oddała po dobroci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka rewolucji Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:30 idż złoto do złota ,my polacy w żelazie się kochamy,czyli jak zawsze,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.production / 209.245.22.* 31.01.06, 23:22 Choc mieszkam od wielu lat w USA to jestem starym Wroclawiakiem i bardzo chetnie doloze sie do tego zakupu. Podajcie numer konta na ktore mozna wplacac. Zrobcie reklame na swiecie. Pieniadze znajda sie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.02.06, 10:44 super :) oto konto : 60109023980000000104825432 z dopiskiem "skarb dla Wrocławia" :) Ja również zachęciłem swoich znajomych z stanów,kanady anglii i francji. Więc super by było jakby się i Panu udało :D Niech każdy zachęca jak najwięcej osób :d Jak się bardzo chce to na pewno się uda :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:29 ciekawa jestem ile uzbierano ico na to minister ujazdowski, Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 wygrywam kumulację w sobotę i kupuję złoto- 03.02.06, 16:50 m broszkie poseł Sobockiej od Rydzyka [nie wiem, czy to jej ojciec, czy inny powinowaty, ale urodę i poglądy mają podobne] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Michalewicz napiszcie do mnie w sprawie skarbu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.06, 15:49 Witam wszystkich, jestem reporterem Newsweeka. Jesli moge Was prosic o uprzejmosc - napiszcie do mnie kim jestescie, ile wplaciliscie kasy na skarb i dlaczego to robicie. Przygotowuje material na ten temat do poniedzialkowego numeru gazety. Prosze o listy (najpozniej do srody), z wybranymi osobami chetnie spotkam sie osobicie. Zostawcie jakies namiary. Wielkie dzieki (tez wplace na kielichy :), pozdrawiam - Iza Michalewicz. Ps. Moj e-mail: iza.michalewicz@newsweek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: napiszcie do mnie w sprawie skarbu! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.02.06, 18:11 Nie robimy tego dla osobistego splendoru (przynajmniej ja,ale wydaje mi sie ze mowie w imieniu wiekoszsci), chcemy jedynei wzbudizc zainteresowanie akcja i naprawde dobrze ze Pani gazeta sie tym zainteresowala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: napiszcie do mnie w sprawie skarbu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:10 pani izo ,koniecznie trzeba poprosić o rozmowę na ten temat ministra ujazdowskiego ,prasa to potęga ,może dołoży się do zbiórki,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.tychy.msk.pl 08.02.06, 00:06 Taaaaak, kupic za spoleczne pieniadze i.......podarowac kosciolkowym , jak wszystko inne, przeciez wszystko co cenne w koncu u nich laduje. A moze by tak choc raz - KK wykupil skarb i ....podarowal Miastu - bylby to precedens , historia by to zapamietala ! Eh....pomarzyc nie mozna ? A moze PIS da ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el zet Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:23 ludzie! jeszcze tylko miesiąc! postarajmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:08 zrobione! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el zet Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:21 dwa już są ,ludzie ,oby tak dalej,jeszcze tylko miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:26 up i na pierwszą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:31 wpłaciłam dychę, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:22 wpłaciłem i podbijam wątek, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.media4.pl 12.02.06, 11:57 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 18:26 to i ja up,już niecały miesiąc został,spieszcie się ludziska, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:50 idzie powoli ale w dobrym kierunku,ujazdowski się spisał na medal,dziękujemy,prosimy o więcej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vader Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.06, 12:15 widzieliście??? super! newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=14518 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans miasto zyje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:56 wroclaw jest niesamowity. czy widzielisci w innym miescie cos podobnego? 25 zl przelane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek brawo newsweek!! IP: 82.177.11.* 13.02.06, 15:02 az kupie ten numer! keep going!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: brawo newsweek!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:53 brawo !o to właśnie chodziło, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: brawo newsweek!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.02.06, 17:53 I super ! Dzieki newsweekowi i wszsytkim ktorzy pieniadze wplacili i wplaca :D Co to dla nas 2 miliony euro ;p :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: brawo newsweek!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:00 spieszmy się!wrocławski biznes coś słabo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.magma-net.pl 15.02.06, 18:50 doszła dziś, o 18.03 :-)))) "Szanowny Panie, Przede wszystkim chcę serdecznie podziękować za list. Nadsyłana korespondencja w sprawie oferty sprzedaży do Muzeum Miejskiego Wrocławia zabytkowych dzieł złotniczych wykonanych we Wrocławiu świadczy o tym, że nie tylko instytucje państwowe i prywatni mecenasi troszczą się o kondycję polskiej kultury. Akcja społeczna, która ruszyła w związku z wykupem kolekcji, deklaracje wielu mieszkańców Wrocławia gotowych dokonywać wpłat na ten cel pokazuje, że mamy tu do czynienia z autentycznie oddolną inicjatywą obywatelską. Przypomina mi to atmosferę kampanii na rzecz powrotu do Wrocławia Hermy św. Doroty w roku 2000. Jako Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego takie właśnie spontaniczne inicjatywy cieszą mnie szczególnie. Państwa zaangażowanie zadaje kłam rozmaitym opiniom na temat współczesnej Polski jako kraju ludzi skoncentrowanych wyłącznie na własnych sprawach i nie zainteresowanych dobrem wspólnym, nawet na poziomie społeczności lokalnej. Korespondencja, którą otrzymuję, dobitnie dowodzi zaangażowania licznych mieszkańców Wrocławia w dziedzictwo kultury naszego miasta. Szanowny Panie, Odpowiadając na Pana korespondencję informuję, że podjąłem decyzję o zakupie najcenniejszego i najdroższego dzieła tej kolekcji - pucharu Rudolfa II. Ministerstwo czeka tylko na formalny wniosek Muzeum w tej sprawie. Niebawem do Bremy pojedzie też specjalny ekspert Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, aby zbadać kolekcję. Rezultaty tej wizyty będą podstawą do podjęcia dalszych decyzji. Z poważaniem Kazimierz Michał Ujazdowski Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:22 z listu wynika że to być może nie jest ostatnie słowo ministra,zależy co powie ekspert,kurcze,czyżbyśmy wygrali?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! 15.02.06, 21:42 Prawie:-) Dociśnijmy trochę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:10 prawda myszko trzeba się sprężyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 18:52 czas ludzie czas,czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.02.06, 19:40 Ja dostalem maila od minsitra o tej samej reści ;p Mam nadzieje ze kupi ten puchar :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:44 ja mam nadzieje że kupi więcej,wobrażmy sobie tylko jak wyglądała by akcja gdyby to był kraków i skarb wawelski,szkoda gadać, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Jest odpowiedź od Ujazdowskiego!!! Mailem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:24 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 19:52 A MOŻE LEPIEJ WYBUDOWAĆ DROGI NIŻ GROMADZIĆ TAKIE "SKARBY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musaszi Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kromera.osiedla.net 18.02.06, 01:46 Po raz kolejny konkretna akcja forumowiczow przynosi rzeczywiste efekty. Super i oby tak dalej! Brawo Ujazdowski! MAREK, drogi sa bardzo wazne dla Wroclawia i nie tylko, o czym wszyscy tutaj wierza. Moim zdaniem jednak, topienie kazdej zlotowki w asfalcie odbiloby sie nam czkawka. Kupujac mieszkanie na kredyt nie przeznaczasz kazdej zlotowki na jego splate, bo masz jeszcze inne potrzeby. Wroclaw to duze miasto, w ktorym mieszkaja ludzie o roznych potrzebach i dlatego miejski budzet musi przewidywac wydatki na rozne cele. Byc moze owe zloto nie jest wyrobem pierwszej potrzeby w naszej obecnej sytuacji, ale skoro sa osoby ktore sie w to angazuja, to mozliwe ze nie powinno sie na to patrzec tylko z punktu wartosci samego kruszcu. Ludzie raz wspolnie bronia sie przed powodzia, a innym razem odkupuja kawalek historii miejsca w ktorym mieszkaja.. czy wedlug ciebie to nie ma sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:11 o to właśnie chodzi musaszi,miastu potrzebne drogi ,kanalizacja,sprawna komunikacja,dobry teatr operowy,ciekawe muzea i ta rewelacyjna kolekcja srebra,postarajmy się zdobyć ją całą dla miasta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goraczka zlota Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 19.02.06, 01:01 wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/570647.html Lukas Bank- to chyba nowa wiadomosc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goraczka zlota Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 19.02.06, 01:04 podbijam jeszcze raz- wszystkie 50 eksponatow dla Wroclawia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.02.06, 20:06 Ocyzwiście ze 50 :D:DD: !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gold fever Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 20.02.06, 00:36 a gdzie listy do Kaczora??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:06 piszmy listy wszędzie,teleekspres poinformował polaków o naszej akcji,może ruszy z kopyta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:08 kurde! coś to wszystko marnie idzie,nie mamy chyba szans na całą kolekcję,poczekajmy jednak ,jeszcze dwa tygodnie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:59 są wiadomości na razie nie potwierdzone że jest na połowę skarbu,było by pięknie gdybyśmy wywalczyli całość,do roboty pisać gdzie się da, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:38 to sa niepotwierdzone plotki,gazety milczą, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 13:15 idzie świetnie,mamy pół miliona, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:39 gazeta coś zamilkła,zamiast temat podbijać piszą że "jedna baba drugiej babie...."mizernie panowie redaktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:26 przepraszam gazetę i panów redaktorów,nieprawde napisałem,mamy łyżki,brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
kkooffee Re: Złoto dla Wrocławia 23.02.06, 19:45 Co juz kupilismy a co dopiero kupimy? Bo kupimy calosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.sisco.pl 24.02.06, 11:18 Z tego co pamietam do Dudkiewicz obiecał ze miasto da tyle samo ile uda sie w sumie uzbierac wiec nie jest zle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piast kołodziej Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:39 A Piast milczy ... nic dziwnego, to browar szczeciński, więc co będą nam tu jakies skarby fundować. Idę kupić dwa piwa ... oczywiście Piasta - przeciez częśc z pieniędzy idzie na renowację ... podobno zabytków Wrocławia. Ale kto by sprawdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 09:59 dajmy im szansę jeszcze pare dni zostało, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.02.06, 10:26 I tak juz jest dobrze :) Naprawde Wielkie Podziękowania dla wszystkich, którzy wpłacili pieniądze na skarb ! Teraz trzeba resztę sprowadzić ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:23 jeszcze pare dni,sprężmy się,prezydent dutkiewicz słowa napewno dotrzyma, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:46 podbijamy ,walczymy do skutku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:03 no to do góry i tak jeszcze tydzień,do skutku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:00 złoto dla wrocławia ,jeszcze tydzień szansy,wrocławianie sprężmy się, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartdx Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.02.06, 17:00 Do tej pory świetnie nam idzie ! :D Teraz w ten niewiele ponad tydizeń trzeba zrobić tyle co do tej pory :D Ale potem pójdizemy sobie do muzeum i bedizemy to wsyzstko na spokonnie oglada jednocześnie majac to wspaniael uczucie, że to także dizęki nam mamy to co oglądamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:55 i do góry,jeszcze tydzień i będzie sukces nie spotykany w polsce, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:54 i do góry,to wątek dyżurny,jeszcze tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:49 ale sukces!brawo wrocław!nie ma drugiego takiego miasta w tym kraju,gratulacje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.06, 19:11 Gratulacje wiedziałam,że się uda.Teraz wystarczy tylko wpłacić pieniądze i już mamy skarb.Niech reszta Polski bierze przykład z miasta,które walczy do końca i to z niezłym rezultatem.Może uda nam się zebrać kiedyś całą kolekcę eksponatów wywiezionych bądż zrabowanych w czasie wojny.To dopiero będzie fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świetnie Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:14 Myślę, że większość się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msnbetterthan Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:36 gratulacje! _____ Cheap HostelWroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msnbetterthan Re: Złoto dla Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:38 powodzenia! ____ Backpackers Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś