Dodaj do ulubionych

Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźny ...

11.01.06, 23:09
Nie 300 a ponad 500 - 10 pełnych autokarów - 5 z Oddziału we Wrocławiu i 5 z
Oddziału w Legnicy.
Pani Dyrektor faktycznie zaproponowała wyrównanie wynagrodzeń - zabrać tym co
mają więcej i dołożyć tym którzy mają mniej.
Na takie rozwiązanie ZZ nigdy się nie zgodzą.
Ale fakt jest faktem. Propozycja była.
Przepraszamy za "złodziei" To się nie powinno było wydarzyć.
I serdecznie dziękujemy za gorące napoje ufundowane przez Prezesa EnergiaPro.
Jaki to dobry, ludzki PAN !!!
I wcale nie o pieniądze tu chodzi.
Tylko o poszanowanie i przestrzeganie zawartych w dobrej wierze porozumień.
Nigdy jeszcze energetycy ze spółek dystrybucyjnych nie wyszli na ulicę.
To ewenement w skali kraju. A chodzi tylko o to, by Zarząd zaczął ze ZZ
rozmawiać. A nie tylko mówić do nich.
Obserwuj wątek
    • Gość: drugiepół Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 82.177.102.* 12.01.06, 00:44
      Pan preses na przywitanie powiedzał: "Cieszę się że was tu widzę" - czy to gafa
      czy bezczelność? A co do wyrównania szans, to działanie było nieprofesjonalne,
      doraźne, subiektywne i przede wszystkim mające na celu skłócenie załogi. Bo kto
      zarabia brutto 3500 zł? No może średnio ja i pan prezes. :)
    • Gość: gość Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 07:57
      Własnie dlaczego Prezes nie widzi tego, że w np. oddziale we Wrocławiu na tych
      samych stanowiska za tą samą pracę są różne zarobki, a dysproporcje sięgają
      nawet ponad 1000 zł i dlaczego tym osobom, które zarabiają mniej też nie
      wyrównał poborów. Jak wezmie się do średniej pensje dyrektora oddziału i
      sprzątaczki to średnia wyszłaby zapewne ponad 6000 zł. Jeżeli pani Wierska-
      Kuberka jest taka "inteligentna" to czego nie posłuży się medianą albo
      kwartylem I i III dla porównania zarobków w danym oddziale, średnia nie jest
      miarodajnym wskaźnikiem dla porównania zarobków w firmie, której są takie
      dysproporcje.
      • Gość: fakir Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 08:10
        Z innej beczki.

Szkoda ze na rynku energetycznym nie ma (prawdziwej) konkurencji. Zostałem
        zaszokowany wysokoscią rachunku (mimo podobnej jak poprzednio ilosci zuzytych kWh)
        A tak jestem skazany na jedyną słuszną firmę - pozbawioną konkurenji na rynku
        dolnośląskim - i co z tym idzie nie zmuszaną ową konkurencją np. do ciecia
        kosztów (róznego typu)
        i do meritum. Życze jak najwyzszych dochodów z pracy - byle nie kosztem
        wysokości rachunków - a wzrostem efektywnosci...
        • Gość: Kaiu Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: *.e-wro.net.pl 12.01.06, 08:32
          Jesli zas chodzi o rachunki, a mianowicie prognozy to sa zawsze dla mnie
          szokujace. Nei wiem jak te pańcie wyliczaja prognoze skoro mam 0 zuzycia energii
          (mieszkanie jest puste)a dostaje rachunki na 170 zl na miesiac.... brak mi slów...
          • Gość: obsługa Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 10:29
            zapraszamy do reklamacji -ze stanem licznika.Wystawimy nowe prognozy. Bez
            zobowiązań -to nasza praca:)
            • Gość: pracownik Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 11:23
              brawo dziewczyny
              • Gość: fakir Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 195.117.40.* 12.01.06, 12:09
                :)))
              • el.konsulting Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 13.01.06, 18:29
                Nigdy nie widziałem dziewczyn skaczących po słupach ;)
            • Gość: fakir Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 195.117.40.* 16.01.06, 09:35
              przez weekend spokojnie przejrzalem rachunki. I nie mogę za chol... zrozumieć
              dlaczego prognoza zużycia z ok 200 kwh miesiecznie (równiomiernie przez całe 12
              miesięcy - 3 rachunki) skoczyła do ponad 250 za miesiąc. Darmowe kredytowanie,
              czy ktoś zaplanował wzrost wpływów z I kw. 2006 r. ?
          • Gość: pańcia Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 213.77.20.* 12.01.06, 14:46
            mysle ze nie powinienes liczyc na pańce które głupoty wiliczaja tylko weź
            ołóweczek i policz skad te 170zł za 0 zuzycia ;) no głupie baby tam siedza a
            3450 zarabiaja ..och jaka szkoda;)))
            • Gość: PRACOWNIK Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 14:55
              DO PAŃCI.
              GŁUPIE BABY TE TE KTÓRE GŁUPOTY WYPISUJĄ, WRÓĆ DO SZKOŁY I NAUCZ SIĘ MATEMATYKI
              BĘDZIESZ WIEDZIEĆ SKĄD SIĘ BIORĄ ŚREDNIE ZAROBKI. NIE OBRAŻAJ TYCH CO PRACUJĄ W
              CHŁODZIE I MROZIE ABYŚ TY MÓGŁ GRZAĆ SWOJĄ D...
          • Gość: reklamacje Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 213.77.20.* 12.01.06, 14:57
            toż to GRANDA!!! za brak zuzycia 170zł!!! to sie do gazet nadaje!! cóz oni
            wyrabiaja w tej energetyce!! ;))) ( ŻART) chyba powinen pan juz nie
            przesadzac, tyle głupot tu na nas wypisuja , ja z internetu wiem ile zarabiam,
            ale ze naliczamy 170 zł za brak zuzycia to juz pana poniosło i to ostro;)
          • Gość: pracownik Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 213.77.20.* 13.01.06, 11:33
            tak sie zastanawiam dlaczego odbiorca potrafi tak łatwo wyładowac swoja złosc
            na jak to nazwał pan " pańciach"? , wyliczanie prognoz nie jest pańć wymysłem ,
            ktos to wprowadził a my wykonujemy swoja prace, ale wiem najlatwiej wykrzyczeć
            to nam, po co isc i pytac dyrektora lub prezesa o słusznosc prognoz....szkoda
            ze ludzie nie potrafia zrozumieć tego i ze tak prosto jest każdemu " wdepnąć "
            do reklamacji i wykrzyczeć swoje emocje na nas...chyba dlatego że mało odwazny,
            ponieważ wie, ze naszym obowiązkiem jest grzecznie wysłuchac klienta i mozna
            sobie dowoli pokrzyczec;) mógłby pan jeszcze dodac o piciu kawy i ciasteczkach
            do tego naliczania prognoz , bo tego brakowało mi w tej opinii...szkoda ze
            ludzie maja tak abrdzo ograniczone pole myslenia .....
            • Gość: zmianowiec Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.01.06, 12:21
              Poprostu myślenie boli !!!!

A w życiu to jest tak, że jak jest prąd to nikt do nas nie dzwoni i nie mówi:
              dzięki że jak rano wstałem( -łam) to miałam światełko i było ciepło !!!
              Ale jak tylko coś "wywali" to telefonów jest tyle że chyba koniec świata jest
              tylko gorszy !!!!

Pozdrufka
    • Gość: ktoś Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 08:12
      Mam ogromny żal do telewizji publicznej.To co pokazali ludziom,stawia nas w ich
      oczach jako bande zachłannych łobuzów,a z pana Prezesa robi Anioła częstującego
      nas ciepłę kawa!Gdzie jest ta prawda, o która walczyła Solidarność?Czy
      telewizja regionalna także siedzi w kieszeni Koncernu?Było nas ponad 500
      osób,ludzie na różnych stanowiskach-monterzy,brygady referenci oraz kierownicy,
      a co zaserwowały nam dolnośląskie media?.Telewizja zmontowała piękny
      reportaż,rzucając podejrzenia na Przewodniczącego Związków jakoby robił sobie
      kampanie przedwyborczą posługując się bandą zachłannych agresywnych pracowników!
      Brak profesjonalizmu i niedoinformowanie, które zaprezentowała regionalna 3
      jest żenująca,a przecież każdy z nas wie jaka jest siła mediów, więc łatwo sie
      domyślić jaka będzie opinia społeczna na nasz temat.Bardzo to wszystko jest
      przykre ale tak łatwo sie nie poddamy !
      • Gość: Pegaz zysk czy strata ? IP: *.e-wro.net.pl 12.01.06, 08:34
        > Telewizja zmontowała piękny reportaż,rzucając podejrzenia na
        > Przewodniczącego Związków jakoby robił sobie kampanie przedwyborczą
        > posługując się bandą zachłannych agresywnych pracowników!
        > Brak profesjonalizmu i niedoinformowanie, które zaprezentowała
        > regionalna 3 jest żenująca,a przecież każdy z nas wie jaka jest siła
        > mediów, więc łatwo sie domyślić jaka będzie opinia społeczna na nasz temat.

Przyjeżdzając pod siedzibę centrali wystawiliście się drodzy pracownicy
        EnergiPro na widok publiczny. Była przy tym telewizja. Pokazała wasz przyjazd
        tak jak pokazała. Zyskaliście czy staciliście przez to? To była wasza decyzja o
        przyjeździe. Więc jest wasza starta lub wasz zysk.

Sugestia: swoje sprawy (czytaj żale) płacowe załatwiajcie we własnych czterech
        ścianach. No chyba że jest prosta zależność między waszymi podwyżkami a ceną
        energii dla klienta i czujecie się w obowiązku zawiadomić o tym opinię
        publiczną. Jest taka zależność ?
        • Gość: TELEWIDZ/UCZESTNK Re: zysk czy strata ? IP: 193.28.0.* 12.01.06, 09:36
          Telewizja przy tym nie była, telewizja się pojawiła -na chwilę. Telewizja nie
          pokazała nawet wszystkich nagranych /albo nie nagranych!!/ wypowiedzi
          protestujących. TELEWIZJA ZMANIPULOWAŁA REPORTAŻ. JEST TO NIEZGODNE Z PRAWEM
          PRASOWYCH. I jak tu nie wierzyć w .... "etyke" mediów.
          • pomiary Re: zysk czy strata ? 12.01.06, 19:28
            naiwniak jesteś? Jaka etyka?
        • Gość: pracownik Re: zysk czy strata ? IP: 193.28.0.* 12.01.06, 11:03
          bardziej debilnego komentaża niż ten nie słyszałem w życiu ... ciemnota
          społeczeństwa sięgnęła zenitu ... płace pracowników energetyki tworzące
          zależność z cenami energii ... drogi panie stuknij się pan w głowę
          • Gość: Pegaz nie będę się stukał ... IP: *.e-wro.net.pl 12.01.06, 13:06
            ... przynajmniej nie z tego powodu :)

> płace pracowników energetyki tworzące
            > zależność z cenami energii ... drogi panie stuknij się pan w głowę

Zwróć uwagę, że w swoim poście pytam. Pytam bo nie wiem. I tylko tyle. A ty od
            razu z grubej rury walisz.

Może niezbyt precyzyjnie napisałem. Widziałem pikietę pod budynkiem centali,
            obecność telewizji, być może też innych mediów. Czytałem artykuły w Wyborczej.

Ale dla mnie jest to wewnętrzna sprawa firmy. Co ja, klient EnergiPro, mam do
            tego ? Czy z tego powodu może wzrosnąć cena energii jaka jest dostarczana do
            mojego mieszkania ?
            • Gość: pracownik Re: nie będę się stukał ... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.01.06, 13:22
              To najpier trzeba się zastanowić samemu nad tym. Czy z ceną 1 kWh jest tak samo
              jak z kg jabłek ?! EnergiaPro jak handlarz warzywami sam sobie jak mu pasuje
              ustala cenę. A mamy za niskie zarobki to walniemy wyższą cene już gotowe. A
              pewnie wielu tak myśli.....Eh.....
            • Gość: Pracownik poranny Re: nie będę się stukał ... IP: 193.28.0.* 12.01.06, 13:49
              Precyzja w pytaniach pomaga. Być może jest to wewnętrzna sprawa firmy, ale jak
              ja zacznę pić -bo nie będę miał innych perspektyw, moje dzieci nie będą miały
              na książki -chyba, żeby sprzedały puste butelki ;) nie będą miały na cukierka -
              będa kraść w hipermarkecie, ukradną, może z Twojego samochodu radio, stoczą się
              na dno.
              Dlatego społeczeństwo to układ naczyń połączonych. Jeśli według Ciebie Ty
              musisz mień na nowy samochód, na wyjazd na wczasy, na kolejne mieszkanie na
              wynajem TO ZROZUM, ŻE INNI MAJĄ TEŻ SWOJE POTRZEBY!
              Jeśli Ty zlecając usługę zarobisz na tym i nie zapłacisz wykonawcy -to stajesz
              się ZŁODZIEJEM, BO OKRADASZ JEGO RODZINĘ. /Na zajęciach z Marketingu mogą uczyć
              czegoś innego, może że jesteś ZARADNY, potrafisz OBNIZYC KOSZTY... ALE TO
              FIKCJA EKONOMICZNA -niestety w naszym kraju obecna w rzeczywistości. Nikt nie
              liczy, co społeczeństwo traci dlatego, że za sprawą CWANIAKÓW pracownicy
              najemni nie zarabiają i nie są uczciwie opłacani. Nie opłaca się pracować,
              opłaca się kombinować, udawać, brać zasiłki, zapomogi... Ty też za to płacisz:
              z podatku PIT,itp i nawet z VAT i akcyzy, CIT -w cenie energii.
              O CENACH: ceny za energię i tak wzrosły a pensje miesięczne NIE WZROSŁY. Ta
              cała sprawa dotyczy DODATKU UZNANIOWEGO, Premi, "zarzucenia kasą" (jak zwał,
              tak zwał) na koniec roku, którego nie dostały 2z5 oddziałów koncernu.
              Teraz wiesz że nasze pensje nie zależą od ceny energii, gdyby tak było w dawnym
              woj. wałbrzyskim powinni zarabiać najwięcej -bo przez ostatni czas mieli jedną
              z najwyższych stawek za kWh /kilowtogodzinę/ w Polsce!!! A pieniądze dostali.
              tu kończę informacje dla Ciebie, Pegaz.

*dodatek dla internetowych kotków-młotków
              powyższe to nie jest komunizm, socjalizm to zdrowy układ, zdrowego kapitalizmu:
              Nie chcesz sam pracować zatrudniasz i płacisz, ale jak pracujesz -masz uczciwie
              zapłacone, nie pracujesz Z WŁASNEGO WYBORU -liczysz na podatki tych, którzy
              pracują, dlatego bierzesz to co dają /ZASIŁKI/ i nie możesz za wiele oczekiwać.
              *dodatek2 dla internetowych kotków-młotków
              warto przeczytać inne wypowiedzi, zanim się chlapnie coś wyrwanego z kontekstu

• Gość: BiedronekPro Re: nie będę się stukał ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:22
              Nie, nie może... Bo to nie my ustalamy ceny, tylko Urząd Regulacji Energetyki... A nasze zarobki to drobniutki ułamek dochodów koncernu.
              • el.konsulting Re: nie będę się stukał ... 13.01.06, 18:27
                URE akceptuje to co daje Energetyka. Czyli praktycznie URE ustala ceny.
                A WASZE zarobki to koszty koncernu. Mniejsze koszty większy zysk. Wierchuszka
                wtedy ma więcej do podziału.
            • Gość: mlody energetyk Re: nie będę się stukał ... IP: *.231.udn.pl 18.01.06, 07:45
              Panie Pegaz, jako pracownik EnergiaPro całkowicie przyznam Panu rację. Większość
              ludzi wypowiadających się odnośnie ich wielkiego pokrzywdzenia chyba zapomniało
              już lekturę "Moralność Pani Dulskiej". Idąc za ciosem większa część osób
              wypowiadająca się w godzinach pracy odnośnie tematu opłakuje swoje niskie
              pensje. Drodzy koledzy jaka praca taka płaca. Wstyd krzyczeć, że za mało dają i
              jednocześnie marnować czas pracy na kompromitującą dyskusję. Kto ma średnią? Ten
              kto nie ma czasu na forum...

Pozdrawiam

• Gość: Pracownik Poranny Re: nie będę się stukał ... IP: 193.28.0.* 18.01.06, 10:56
                "mlody energetyk" zapomniał o lekturze "Etyki" /to takie nieznane wielu
                zjawisko w filozofii/ o lekturze kodeksu pracy, o lekturze Netykiety.
                Ale to wszystko młodość.... Wyobraź sobie, młody człowieku "mlody energetyk-u"
                że teraz wcinam przyniesioną z domu kanapkę, znam ludzi -którzy nie maja
                średniej i nie maja czasu na forum, wielu z nich nawet nie wie, że coś takiego
                tu jest.
                Idąc za cisem. Wyobraż sobie, że zadałeś sobie trud przeczytania wszytstkich
                wypowiedzi, że wtedy nie klepiesz sterotypów, bo to już było. Wyobraż sobie, że
                dla wielu twoich koleżanek i kolegów "mlody energetyk-u" tych którzy maja w
                pensji dodatek za staż pracy i nie mają upragnionej średniej- cała ta sprawa
                jest KOMPROMITUJĄCA. Już wiesz dlaczego ta dyskusja... Wracajmy do pracy:)

• Gość: Gość Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 08:17
      Pewnie, że siedzi, bo przecież rekkamy tam kupuje EnergiaPro.
    • Gość: obserwator Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 213.77.20.* 12.01.06, 09:17
      To są właśnie media publiczne, a może dziennikarze publiczni, ty masz prawo
      płacić abonament natomiast dziennikarze są do usług, ale nie twoich, tylko tych
      kto im zleca zamówienia na reklamy, daje suweniry i częstuje kawą z ciaskami.
      Widoczne to było zwłaszcza wczoraj, kiedy dziennikarze Wrocławskiej telewizji
      całą pikietę przesiedzieli u prezesa w gabinecie wyszli na sam koniec i
      powiedzieli co usłyszeli w ciepłym kontku pana prezesa. To SIE NAZYWA WALKA O
      NIUS."BRAWO" rubcie tak dalej, natomiast co do pikiety to według policji było
      tam 700 osób, pikieta przeprowadzona wzorowo pod względem organizacyjnym,
      brakowało tylko dobrego nagłośnienie poza tym świetnie - gratuluje.
    • Gość: Pracownik Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 09:29
      Pan prezes powiedział jeszcze, że "jest mu za nas wstyd!" Wstydzi się nas?
      Wszystkich? Czy tylko tych, którzy poszli protestować? Czy tych, których wiodły
      emocje? Jak skomentować MANIPULACJE w TVP3 /Publicznej telewizji/, czy dzięki
      dobrej pogodzie -wspieranej przez powstały koncern? Czy ktoś pamiętał, że nie
      wszyscy mogli pojechać pod siedzibę koncernu na ul. legnickiej we Wrocławiu -
      aby NIE POSTAWIĆ NASZYCH KLIENTÓW PRZED ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI Z KARTKĄ "ZARAZ
      WRACAMY!"
      Kto liczył średnią pensję? Czy wzięto pod uwagę średnią pensję pracowników na
      podobnych stanowiskach pracy? Czy wzięto pod uwagę tych, którzy maja kłopot aby
      z jednej pensji zamknąc bilans w miesiącu: zapłacić zynsz, zapłacić
      rachunki /nawet te za prąd/
      We Wrocławiu średnia pensja wynika ze speyfiki pracy w dużym mieście. Znacznie
      więcej klientów niż w innych miastach. Dlaczego nikt nie policzył średniej
      ilości mieszkańców 0dbiorców przypadających na pracownika. To warunkuje inną
      stukturę firmy i ilość zatrudnionych osób, na średnich i wyższych stanowiskach.
      W proteście OPRÓCZ PIENIEDZY, były poruszone sprawy elektrowni wodnych i
      budynku biurowca przy pl. Powstańców Slaskich 20 we Wrocławiu.
      KOSZTEM OBSŁUGI KLIENTA wielki budynek jest opróżniany pracownicy scieśniani w
      innych budynkach - w znacznie mniejszych pomieszczeniach. Naszych Klientów mamy
      obsługiwać w jednym miejscu tego pięknego, WIELKIEGO Wrocławia.
      Czy ktoś wyliczył średnią ile pokojów biurowych przypadnie na jednego
      pracownika centrali kocernu? 2 -3 pokoje? Czy ktoś policzył średnią ile osób
      będzie pracowało w swoich nowych miejscach pracy? 6-12 osób?
      -matematyka jest obiektywna, a statystyka też?
      *dodatek dla antymonopolistów: niektórzy mamy tego świadomość i staramy się
      tego nie wykorzystywać. Nasz protest to wskazanie na wiele problemów NIE CHODZI
      TYLKO O PIENIĄDZE, ale i o równe traktowanie, w sprawach płacowych, i o
      odpowiednie warunki do pracy -dla jednych biurowej i w terenie -dla innych
      bezpośrednio z klientami -dla następnych w ich sprawach, dlatego to protest
      również o komfort dla klienta. Wolimy obsługiwać zadowolonego z naszego
      monopolu odbiorcę, niż zdenerwowanego korkami w miescie i oczekiwaniem w
      kolejce.
      Nie można pomijać tego, że średnia pensja nie wszystkich obchodzi. Tych którzy
      zarabiają /na rękę/ 1000zł, jeden tysiąc złotych, szczególnie i również tych,
      którzy z dotatkami za staz pracy biorą mniej niż 2000 dwa tysiące złotych.
      Chcieliby również zarabiać tyle co średniacy /Jest ...powiedzmy "naiwny" ten,
      który nie chciałby zarabiać 3450zł/ Ten protest popieram też ze względu na
      tych, którym jest ciężej niż mi. Kazdy chce dać swoim dziecim dach nad głową,
      nakarmic, ubrać, wykształcić...TO TAKIE NAGANNE I MONOPOLISTYCZNE ????????

Jest mi też, osobiście żal, że ludzie bardziej wykształceni, specjaliści i
      fachowcy traktuja innych /którzy pracują na ich utrzymanie/ jak półgłówków i
      wyrobników, licząc na to, że zasady PIAR, statystyki, socjotechniki z dodatkiem
      medialnej interpretacji usprawiedliwiają ich postępowanie. Jest mi żal, że nie
      czują się odpowiedzialni za słabszych... JEST MI WSTYD ZA TAKIE POSTĘPOWANIE.
      JEST MI WSTYD, JAK WYOBRAŻAM SOBIE SIEBIE W TAKIEJ ROLI.

*dodatek dla ewentualnie doradzających i mających słuszne wnioski, po
      wcześniejszej lektrze pod linkiem:
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3099558.html
      Nie uważam, że to jest wykorzystanie internetu w prywatnej sprawie, mam prawo
      do przerwy.

*dodatek dla dziwaków albo o praniu brudów w swoich czterech ścianach: Też
      byśmy tak chcieli.
      A JJEŚLI W TO NIE WIERZYSZ ZAMKNIJ SIE W SWOICH CZTERECH ŚCIANACH I WYŁĄCZ
      SOBIE INTERNET

• Gość: MM Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 10:29
        Dziękuję za wypowiedż mojemu poprzednikowi na forum.
        Manipulowanie danymi to stary sposób "uzyskania" korzystnych dla siebie wyników.
        Przekłamanie TV też już było...
        Wierzę, że związki zawodowe doprowadzą do wyjaśnienia tej sprawy.
        Czy Pan Prezes jest świadomy, że działajac w taki sposób nastawia przeciw
        sobie załogi Oddziałów?
        • Gość: BINGO! Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 10:32
          I o to w tym chodzi. Abyśmy patrzyli na siebie wilkiem i się zastanawiali: kto
          zarabia te 3,5tysiaca złotych
      • wwosiek Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 12.01.06, 10:49
        Energetycy czy znacie sens słowa "Solidarni"?
        Bo z Waszych wypowiedzi wynika, że nie bardzo.
        Macie pracę, to szanujcie ją, jeżeli macie tak źle
        idźcie do pośredniaka poszukać czegoś lepszego.
        O ile pamiętam, to poza tym, że dobrze zarabiacie,
        to jeszcze macie gwarancje zatrudnienia na 10 lat (skandal), ja takiej
        nie mam w każdej chwili mogę zasilić tych oczekujących na pracę.
        Ponadto ja płacę za prąd, który znowu zdrożał, a Wy macie ulgi. Jest Wam
        poprostu za dobrze ....
        • Gość: pracownik Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.01.06, 10:55
          Tere fere. Kolejny rpowokatro. Gwarancje... usłyszałeś coś od oszłomów i tyle.
          Górnicy, hutnicy posłowie ble ble ble lekarze, taksówkarze, bamdyci poeci itp
          itd mogą pikietować !!!!!!!!!!! Wolnnośc mamy k..a nie !!!!!!!!!!!!!
        • Gość: pracownik Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 11:29
          1. po pierwsze gwarancje obowiązują tylko pracowników zatrudnionych do września
          2003 roku, czyli "śmietankę towarzyską" ... setki pracowników są pozbawione
          gwarancji zatrudnienia
          2. po drugie wielu pracowników zatrudnionych w "okresie ochronnym" zostało w
          ciągu ostatnich miesięcy zwolnionych i pozbawionych na podstawie niejasnych
          przepisów prawa do odpraw o których tak się w mediach trąbiło
          3. po trzecie Wy wszyscy malkontenci i krytykanci jesteście prości jak włos
          mongoła, żal mi takich ludzi jak Wy ... Wasze przeznaczenie to wagony bydlęce i
          bilet w jedną stronę na wycieczkę po Syberii
        • pomiary Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 12.01.06, 19:25
          A ja się wziłem za robotę i mam gwarancje zatrudnienia _do śmierci będę tyrał -a
          czasem będę msiał zatrudnić takich jak ty -zeby nie brac "bezrobotnego" spod
          pośredniaka. zSpróuj takiego zatrudnić za grosze :) A ty czekasz tam na pracę?
          Załóż firmę... jak ja to nie będziesz pierdz...ielił o pośredniakach
    • Gość: sponsor? Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 10:27
      Dziękujemy za gorące napoje ufundowane przez Koncern EnergiaPro.
      A JEŚLI Pezes sam kupił herbatę i cukier zapłacił za wodę i prąd -mamy
      nadzieję, że nie za GAZ ;) -oraz kubeczki plastikowe to mozemy powiedzieć:
      to co sammum napisał:
      "dziękujemy za gorące napoje ufundowane przez PREZESA EnergiaPro"
    • feminasapiens Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 12.01.06, 10:30
      Nie wiem po czyjej stronie jest racja, ale zaciekawiło mnie co innego.
      W relacji na TVP regionalnej podano przeciętne(?) płace w EnergiiPro: 3000 zł,
      3500 zł. Nie wiem czy to pensje szeregowych członków załogi, czy
      tylko "wierchuszki", ale jeżeli "szary" pracownik zakładu tyle zarabia to ja
      bym też tak chciała. To bardzo dobre zarobki.
      • Gość: anonim Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 57.66.48.* 12.01.06, 10:50
        Do pracownikow z EnergiaPro.
        Ludzie na co Wy narzekacie. Jestescie jedna z nielicznych firm gdzie dalej
        pracuje sie tak jak 20 i 30 lat temu - nic sie nie zmienilo. Bylem - widzialem,
        czytanie gazet, spotkania, herbatki i inne. Protestujcie sobie dalej a
        zobaczycie jak was opinia publiczna poprze i jak np. uda wam sie zachowac
        znizki na prad 80%!!!oraz jak poleca z tego zakladu wszystkie coreczki i
        synalki... Kiedy zrozumiecie ze zyjecie juz w innej rzeczywistosci, nie podoba
        sie to prosze sobie zmienic prace. Zobaczycie jak pracuje sie (a raczej
        zapierd...) i za jakie pieniadze w innych firmach. Ile ludzi teraz pracuje w
        oddziale wroclawskim? 1500?? po prywatyzacji zostanie was tam 500 a moze 300, i
        co, myslicie ze wasze slynne gwarancje zatrudnienia was uchronia...to sie
        mylicie. Ludzie smieja sie z was i lepiej juz siedzcie cicho z pochylona glowa,
        bo tamte czasy juz minely...a wasz zaklad w obecnej sytulacji rynkowej i tak
        dalej wam wspaniala ochronke. Powodzenia!!!
        • Gość: Zapraszamy Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 11:00
          Wpadnij tu gdzie kasy, reklamacje, umowy -i zobacz kto tu czyta gazetę, z tych
          1500 osób
          A znizki na prad 80% -lepiej zarabiać TAK JAK W STATYSTYCE 3,5 tysiąca I NIE
          MIEĆ ZNIŻEK niż realnie /faktycznie/ zarabiać od 1000do 1800 za 20 lat tej
          samej pracy!
          ps.napisz, gdzie to widziałeś -wpadniemy tam na kawę. Chuba, że widziałeś w
          telewizjii ;)
          Tylko, smutasku, tak samo jest w firmach, o których piszesz, jak i u nas:
          cytat "pracuje sie (a raczej zapierd...)" pensje stoją w miejscu, energia
          drożeje, paliwo drożeje -tylko wódka jest trochę tańsza...
      • pomiary Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 12.01.06, 19:21
        U mmnie jest też nieźle. Mam takie porzychody, że przebijam samego prezessa
        /nawet tego waszego/ ale jak sie wszystko podliczy na czysto zostaje
        mizeria...te podatki:(
        Może PiS co z tym zrobi?
    • Gość: kot wacek Cieszcie się że macie pracę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:45
      Cieszcie się że macie pracę !!! 3 mln ludzi wam zazdrości. Całe społeczeństwo
      skazane jest na wasz dyktat cenowy! Jesteście wstrętnym monopolistą dyktującaym
      ceny energii na podstawie własnych zachcianek i etacików dożywotnich.
      • Gość: do kotka Wacka Re: Cieszcie się że macie pracę !!! IP: 193.28.0.* 12.01.06, 10:52
        powiedz to też pracownikom Biedronki, oni też powinni się byli cieszyć, że
        pracują za gó..ane pensje.
        U nas płace dla początkujących są na poziomie niecałe 1000zł na rękę, ludzie z
        20-letnim stażem zarabiają ok 1500zł. Ale nawet nie o pensje tu chodzi, lecz o
        ZASADY!!!
        • Gość: kot wacek Re: Cieszcie się że macie pracę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:02
          Może zamienimy się miejscami chociaż na miesiąc. Ja posiedzę za biurkiem w
          ciepłym , może ciasnym pokoiku za 1500 zł na rękę a Ty posiedzisz w zimnym
          nieogrzewanym pokoju bez prawa do zasiłku i bez perspektyw na pracę.
          • Gość: Kotek Młotek Re: Cieszcie się że macie pracę !!! IP: 193.28.0.* 12.01.06, 11:17
            Pier...leń ` ie KOTKA przy pomocy młotka.
            Masz, prąd, masz internet? Płacisz za to uczciwie, nie kradniesz? OK. Zamiast
            dyrdymalić weź książkę poczytaj, skończ maturę, skończ studia, skończ
            podyplomówkę jakąś socjotechnikę czy cuś takiego.......chyba, że wszystko to
            masz za sobą siedzisz w przytulnym pokoiku, pijez kawkę, nabijasz się z tych 3
            mln ludzi -3 z nich , mam w domu:) - BO ZA TO CI PŁACĄ, kotku -młotku.
            • Gość: pracownik Re: Cieszcie się że macie pracę !!! IP: 193.28.0.* 12.01.06, 12:23
              a jak Ci zimno to sobie farelkę włącz ... skoro masz prąd, żeby włączyć
              komputer i pieprzyć głupoty to pewnie i farelka by Ci nie zaszkodziła ... weź
              kawałek kabla, podziel go na dwie żyły, walnij pomiędzy nie żyletkę, weź
              garnuszek z wodą włącz wesoły układ do prądu, wrzuć żyletę do wody i czekaj aż
              zawrze ... po kawę Ci już nie skoczę, bo się muszę robotą zająć, ale sklep
              znajdziesz na pewno ... masz gotowy przepis na ciepły pokoik z internetem i
              gorącą kawkę i zamiast pierdoły wypisywać skorzystaj z internetu i poszukaj w
              nim pracy ... jakież to jest proste ... i nie będę współczuł nieszczęsnym
              trzem, milionom bezrobotnych kompinatorów i opier......y, którzy kombinują
              tylko co tu zrobić żeby zarobić a się nie narobić ... mnie nie boli to, że
              muszę wstać o piątej rano i jechać przez cały Wrocław 5 dni w tygodniu po to,
              żeby 900PLN dostać ... wielu bezrobotnych cierpi na lenia-kombinatora, im mam
              współczuć, Tobie??
      • Gość: Racja Re: Cieszcie się że macie pracę !!! IP: 193.28.0.* 12.01.06, 11:12
        Zgłoś się do pracy do Centrala EnergiiPro Koncernu Energetycznego Wrocła ul
        Legnicka. Bo dobrze mówisz! Mogłeś wczoraj wpaść na pikietę! POKAZALI BY CIEBIE
        JEDNEGO Bo dobrze mówisz! - a nie tych 700 pikietujących energetyków /700
        siedmiuset -jak podaje Policja lub 200 jak podaje telewizja publiczna/
        a propos: abonament, na telewizję publiczną zapłaciiłeś?
        Nam też chodzi o to, aby te 3 mln ludzi miały tani prąd, też te pozostałe 33
        mln ludzi !!!!!!!! My też mamy rodziny /nie wszyscy pracują w ENERGETYCE/ i oni
        też płacą za prąd, za gaz, za chleb z biedronki, za ksiązki dla dzieci, popatrz
        na to szerzej...

Przepraszam, ale prościej tego nie wypada, w tym miejscu, tego powiedzieć
      • Gość: gerd Re: Cieszcie się że macie pracę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:32
        Popieprzyło się w główce od oglądania telewizji? Jaki nasz dyktat cenowy? Ceny ustala państwo przez U.R.E. A ja zapie..m przez cały miesiąc i wiecznie jestem zadłużony. Ostatnio porzuciło u nas pracę dwóch kolegów, bo w wieku 30 lat zarabiali po 900 złotych. Jeden stwierdził że chce założyć w końcu rodzinę, a za nasza pensję go nie stać, a drugi głodował po zapłaceniu alimentów!
    • Gość: EnergetycyMamyCzas Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: 193.28.0.* 12.01.06, 10:51
      Zobaczcie tu:
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3109223.html
      Mamy czas -gwarancja zatrudnienia na 8lat...bo czas leci. Bierzmy przykład z
      naszych wschodnich sąsiadów ;D
      • el.konsulting :D 13.01.06, 18:23
        dobre:D
    • pomiary Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 12.01.06, 19:19
      Gratulacje koledzy energetycy! Tylko Wybiórcza, jak zwykle: nie podaje jakie
      inne hasła widniały na transparentach. Słyszałem, że było ich o kilka więcej...
      jak mi się uda spróbuję niektóre ustalić ;)
      A w TVP raz, dwa, trzy, 3-ka patrzy i wielkie Gpokazuje. Czy któraś z
      dziennikarek nie siedzi za głęboko na kontach Energii?- porazka - Z daleka było
      widać więcej osób. Jak bym miał transparent dołączył by się.
      Z tą gwarancją zatrudninia rzeczywiści nie jest dobrze: czasem załatwiając
      sprawy nie można liczyć na niektórych. Ale bez obawy widać u nich poprawę. Czy
      to ze strachu?
    • pomiary Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 12.01.06, 19:27
      O były gorące napoje -szkoda, że nie zatrzymałem się.
      A Pani dyrektoir sobie dała, czy nie dała? Nie wiecie?
      • Gość: gerd Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:35
        Ona chyba cały czas daje, dyrektorką w końcu jest...
        • el.konsulting nie bądź złośliwy chodzi pewno o pieniądze 13.01.06, 18:25
          • Gość: ktoś Re: nie bądź złośliwy chodzi pewno o pieniądze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.06, 20:52
            Mi jest tylko przykro , że nikt nie widzi ciezkiej pracy w Biurze Obsługi
            Klienta, bo tutaj sie wszystko zaczyna, od tego miejsca powinien zacząc każdy
            kierownik , dyrektor i wyżej. To jest cięzka, cholernie cięzka praca kto jej
            nie posmakował guzik wie tak dokładnie o co w tym wszystkim na prawdę chodzi.
            Jak można rozbijać, tak jak to się ma w tym przypadku poszczególne działy w
            rózne częsci miasta,kiedy one muszą ze sobą współpracować każdego dnia
            praktycznie " oko w oko". Jak można zrobic w tak dużym mieście jakim jest
            Wrocław, jedno Biuro Obsługi Klienta? no ale nie nam o tym decydować, ktos nad
            tym czuwa, ale czy ten ktoś zna specyfikę pracy, prawdziwej pracy w
            EnergiaPro ? wątpię.
            • Gość: Pracownik poranny Re: nie bądź złośliwy chodzi pewno o pieniądze IP: 193.28.0.* 16.01.06, 09:25
              Ja widzę :) i wczuwam sie też w sytuację naszych Klientów we Wrocławiu... Nie
              tylko chodzi o pracę między wydziałami.
              Dlatego trzeba stwierdzić, że byłoby ładnie przyjąć Klientów -naszych
              chlebodawców - w kilku miejscach naszego pięknego i dużego Wrocławia. Mamy do
              dyspozycji obiekty przy: pl.Powstańców Śl, ul Trzebnickiej, ul.
              Nowowiejskiej... /Wiem, że to głos wołającego na pustyni/ Ale plan jest
              tajemnicą Poliszynela. Tak jak nas, potraktuje się naszych Klientów gromadząc
              ich w jednym miejscu. Klienci powinni być STATYSTYCZNIE zadowoleni.
              A propos całej tej dyskusji, czy ktoś policzył średnią pensję tych Pań z
              okienek w Biurach obsługi Klienta? Pewno TYLKO ktoś kto zna specyfikę ICH pracy.

Rozumiem też tych 200, którzy protestowali pod siedziba Koncernu- o pieniądze,
              ale trzeba wiedzieć, że tych dalszych 500 osób PROTESTOWAŁO O ZASADY.
              ;) Dlatego rachunek liczby protestujących jest dobry:
              tych 200 /od pieniędzy i danych TV-koncern/ + około 500 /od ZASAD/ daje sumę
              około 700 osób protestujących /wg szacunków Policji/.
              I PO CO SIĘ CZEPIAĆ? Poczekajmy na relację w NASZYM, Koncernowym Miesięczniku ;)
    • el.konsulting ENERGETYCY MACIE PROBLEM 13.01.06, 18:15
      ENERGETYCY Z wROCłAWIA MACIE PROBLEM. Dzięki nieuczciwym mediom macie u zwykłych
      obywateli trragiczna opinie.O mało znajomi mnie zlinczowali, jak próbowałem
      cokolwiek wyjaśnić. Też jestem z brazży elektrycznej -WSPółPRACA z waszym
      zakładem nie nalkeży do przyjemnych nawet OD CZASU ISTNIENIA KONCERNU. Mysle ze
      w Koncernie jest jeszcze gorzej -bo się bardziej boicie szybkoi i sami decydowac.
      Ale kiepska opiniea jest tez o elektromonterach -bo nikt n ie rozróznia prezesa
      od montera w ZAROBKACH. WYRAZY WSPółCZUCIA!:(
      zOSTALIśCIE SAMI.
    • el.konsulting Oddaliscie bez walki elektrownie i budynek 13.01.06, 18:21
      Elektrownie wodne to czysty zysk. TRZEBA ZAłOWAć ZE NIE BEDA WAM PRZYNOSIC
      DOCHODU. Unia bedzie dotowac odnawialne zrodła energii -TO CZYSTA KASA. A
      elektrownia została wyremontowana na wasz koszt.
      Tylko trudno w mediach wyczytać ze o to szła gra. ZROBILI Z 200 Z WAS
      PAZERNIAKóW!!!!!! nAWET JAK MEDIA KłAMAłY- KTO TO TERAZ ODKRęCI????? KTO WAM
      UWIERZY. Dalej trzymam kciuki za WAS -prawie wszystkich -bez tych od kawy i gazet
      W końcu też mi się coś od życia należy;)
      • Gość: pracownik najemny Re: Oddaliscie bez walki elektrownie i budynek IP: *.ornet.com.pl / *.lubin.dialog.net.pl 14.01.06, 13:38
        czytałam wszystkie wypowiedzi ,znam opinie o pikietujących.Ja też byłam pod
        EnergiaPro jestem jedną z tych wrzeszczących.To wcale nie była łatwa decyzja
        wszyscy pracujący w koncernie dobrze zdawali sobie sprawę jakie będą opinie na
        nasz temat . Pracownik najemny ma zakres obowiązków,i tak naprawdę niewiele
        może .Niestety pracodawcy sa nastawieni na zysk[najlepiej B.duży]i to widać w
        oddziałach EnergiaPro ,tam gdzie wyrównania były wypłacone w kwocie 3000zł i
        więcej to niestety za mało , jeśli przyjąć że ci właśnie pracownicy zarabiaja o
        o\około tysiąca mniej niż w innych oddziałach -no cóż- winni otrzymać
        wyrównanie 12 000zł.Niestety takich wyrównań nie otrzymali a Pan prezes
        twierdzi że "wyrównywał szanse"pod koniec miesiąca będą baardzo rozczarowani[a
        może nie?] zarobią dokładnie tyle co zawsze. Dałam tylko jeden przykład jak
        jest manipulowana opinia społeczna,bo nasz pan prezes jest bardzo zdolny.W ten
        sposób doszliśmy do roli związków zawodowych ,na nasze [Wrocławia i Legnicy]
        szczęście ktoś czuwa.Trzeba mieć dużo odwagi by wystawić się na widok publiczny
        ipoddać tak negatywnej krytyce ale jeżeli wszyscy pozwolimy na łamanie prawa-to
        conas czeka???
        • Gość: Pracownik poranny Re: Oddaliscie bez walki elektrownie i budynek IP: 193.28.0.* 16.01.06, 09:37
          ...to prawda. Jestem /do dziś/ dumny, pracując w ostatnim monopolu Środkowej
          Europy, z tego, że nie zachowuję się monopolistycznie ;)

Jednocześnie rozumiem opinie moich znajomych -po tym co usłyszeli i poczytali w
          mediach... PO TYM JEST CIĘŻKO -TŁUMACZYĆ ZNAJOMYM, ZE JA TU TYLKO PRACUJĘ!!!!
    • andreasp Re: Gorący protest pracowników EnergiiPro w mroźn 15.01.06, 18:28
      Stefan dziękuję Ci za profesjonalnie i bezpiecznie przeprowadzoną pikietę
      szkoda tylko że nie została przeprowadzona konferencja prasowa z TVP3.Ta
      redaktorka tak naprawdę nie wiedzała o co nam chodzi z tą pikietą.Wysłuchała
      prezesa,który przedstawił nas że jesteśmy milionerzy i tak poszło w eter.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka