jotesz 24.01.06, 09:28 no Panie Adamie - toś Pan wetknął kij w mrowisko!!! Swoją drogą - dziwnie ten opis przypomina traktowanie robotników w Chinach - Jaśnie Pan Dyrektor Capitalny ma iście mandaryńskie zwyczaje! Kurtula, kurtula i kurtuazja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WROCŁAWIJANIN WROCŁAWSKA KULTURA TO BIAŁORUŚ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.06, 09:54 CZY JAKAŚ FIRMA MOŻE DZIAŁAĆ DOBRZE PO ZWOLNIENIU PRACOWNIKÓW MERYTORYCZNYCH I ZATRUDNIANIU FACHOWCÓW OKAZJONALNIE (NA UMOWY O DZIEŁO). KTÓRY SŁAWNY DYRYGENT BĘDZIE PRACOWAŁ Z ORKIESTRĄ ZEBRANĄ NA CHYBCIKA Z AKURAT WOLNYCH LUDZI NIE ĆWICZĄCYCH CODZIENNIE. ALE TU CHODZIŁO O TO BY ZWOLNIĆ FACHOWCÓW BO MOGĄ SKRYTYKOWAĆ TE BZDURY I KLAPY KOŚCIELNIAKA, A EKIPA PLATFORMIARZY (NP MAREK IGNOR - WIELOLETNI SZEF PO DZIELNICY KRZYKI, ZNANY Z AFERY EURO ART MEETINGU) WYPROWADZA MAJĄTEK TEATRU PRZEZ FUNDACJĘ KAPITOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: WROCŁAWSKA KULTURA TO BIAŁORUŚ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 11:25 Gdyby to byl dobry teatr a koscielniak wielkim artysta trudno byloby dyskutowac a tu wstyd dla wroclawia i wladz ktore to popieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekorator Re: WROCŁAWSKA KULTURA TO BIAŁORUŚ IP: *.neta-si.pl 24.01.06, 17:13 A oto link na artykuł gdzie są zdjęcia wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/561081.html Wydaje mi się,że to byłby dobry gabinet dla Kościelniaka tym bardziej, że kojarzy mi się ze scenografią jego przedstawień więc pewnie by mu sie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: WROCŁAWSKA KULTURA TO BIAŁORUŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 17:54 Ten skandal kojarzy mi się nie tylko ze scenografią przedstawień Kościelniaka ale także z zawartością jego czaszki. Teraz takie czasy: im większy cham, tym lepszy(?) kandydat na dyrektora. Panie Broda pan nie lepszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPERETA POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.skane.se 25.01.06, 03:44 Powrotu operetki pragniecie.Klamcy i oszczercy. Orzechowska ma etat w AM i to powinno jej wystarczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadel Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 25.01.06, 08:24 Casus p.Orzechowskiej obrazuje stosunek władz Wrocławia do tzw. kultury, bowiem "sprawa Operetki" to nie tylko "zasługa" Kościelniaka ale przede wszystkim jego mocodawców z prezydentem Dutkiewiczem na czele.Wyciąć, zlikwidować, wprowadzić na to miejsce swoich -to cechy tej polityki.Operetka jako gatunek miała swoje liczne grono słuchaczy we Wrocławiu. Opera ( obecnie z powrotem Wrocławska)pod wodzą Ewy Michnik nie ma zamiaru ( jak bywało)oprócz dzieł Verdiego grać J.Straussa czy F.Lehara.Czy zatem publiczna deklaracja muzycznego troglodyty ( jakim jest Kościelniak),że Operetki nienawidzi ( raczej nie zna - bo skąd -i nie rozumie)ma być wyrokiem skazującym Wrocławian,chcących obejrzeć Operetkę, na wyjazdy do Poznania, Łodzi czy Bytomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:45 Szanowny Bernadelu. Muszę twoją wypowiedź sprostować. Otóż Pani dyrektor Ewa Michnik ZAMIERZA grać Straussa i Lehara. Wypowiedziała to już publicznie i w kilku wywiadach. Mówisz ta, jak byś nie wiedział że przez osiem lat Opera Wrocławska była pozbawiona własnej sceny. A chyba nie wyobrażasz sobie dobrej operetki w Hali Ludowej? Co nie zmienia oczywiście faktu, że Operekta Wrocławska została przez pana Kościelniaka (i jego wszechmocnych kolesiów ) brutalnie rozdeptana. I nie wiem czy to się kiedykolwiek da naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekorator Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.neta-si.pl 25.01.06, 18:05 Tego już się nie da naprawić ale oprawcy powinni zostać ukarani. Na razie przez Państwową Inspekcję Pracy a później powinni trafić do jeszcze ciemniejszych lochów niż pani Bogusława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadel Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 25.01.06, 18:32 Panie Krzysiu, raczej wiem co piszę, ponieważ Operę Wrocławską znam od strony kulis. Mało kto pamięta, że jednym z pierwszych kroków we Wrocławiu Ewy Michnik A.D.1995 było zdjęcie z afisza O.Wr. bijącej rekordy popularności operetki J.Straussa "Baron cygański".Opera na wygnaniu miała takie same warunki do grania opery, operetki i baletu. Co z tego zostało? To, w czym Pani Dyrektor oraz jej małżonek najlepiej się czują, tzn.Verdi.Przez 10 lat bylo dziesiatki spektakli i wiele premier, lecz bez operetki i bez baletu z 'żywą" orkiestrą. I tu widzę paralelę do Kościelniaka, który narzucił wszystkim teatr wedle swoich ( ograniczonych niestety)horyzontów. Zapowiedzi p.Michnik zapowiedziami, ale zapraszam do lektury repertuaru planowanego do końca sezonu w odnowionym teatrze ( czytaj - pelne spektrum możliwości):balet "Jezioro łabędzie" z taśmą (sic!), kilka spektakli miesięcznie ( wyjątkowo w marcu 11)w tym sporo premier z powodzeniem dotąd granych oper - kazda premiera, to duże pieniądze. Ale jak ktoś sobie - jako dyrektor-zleca pracę np. dyrygenta lub jeszcze lepiej kier. muzycznego premierowego ( "odświeżonego")spektaklu, to mnogość takich premier dziwić nie powinna ;przecież nikogo nie lubi się tak jak siebie!!! I tu kolejna paralela - tym razem w drugą stronę, według tej bowiem zasady działa Kościelniak.VIVAT WROCŁAWSKA KULTU(R)KA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:25 O jasna dupa! Widziałem zdjęcia. Brawo Panie Wojtku! Swoją starą niech pan trzyma w takich kazamatach.Ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f-sou Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:30 Paranoja! Bardzo dobrze, że sprawa została nagłośniona, a dyrygentka chóru nie dała sobie w kaszę dmuchać. Teraz Kościelniak ma "mały" problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:31 To jest odpowiedź dla "bernadela". Szkoda człowieku, że nie masz pojęcia ile każdy spektakl operowy (operetkowy, koncert stymfoniczny itp.) kosztuje. Szkoda że nie wiesz że z "utargu" żaden teatr nie jest w stanie się utzymać. Szkoda że nie wiesz, że im więcej przedstawień (koncertów) tym wiekszy deficyt. Szkoda że nie wiesz jakim budżetem dysponuje Opera Wrocławska. I jesli dalej tak będzie to tych budżetowych ochłapów chyba nie starczy nawet na pokrycie świadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ 26.01.06, 07:39 powiedzialbym, ze kolesiostwem, ukladzikami, wazeliniarstwem i prywatnym folwarkiem sami piewcy talentu i jedynej slusznej musicalowej drogi pana derektora doprowadzaja do powrotu operety, tylko tak dalej, was tez stamtad przegonia i oby jak najwszybiej, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.06, 22:10 A myslalam, ze pan Wojtek to taki kulturalny mezczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalif Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.06, 00:36 Nie wiem o co tyle krzyku? Byłem kiedyś w Muzycznym Teatrze. Normalnie Dyrygenta trzymali w piwnicy, tylko kijek z ręki mu wystawał nad powierzchnię. To może chodziłoo to, że ta Pani nie ćwiczona i powinna się przyzwyczajać, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaowiec Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.06, 07:11 No normalnie, chłopcze nie znasz się. Dyrygenta trzymali w kanale a nie w piwnicy. Nie widzisz różnicy? Mamy różne rodzaje kanałów- portowy, przepustowy, odpływowy itd. Każdy diametralnie różni się od piwnicy więc możesz łatwo dokonać porównania i dokształcić się kurtularnie. Ostatnio dyrektor Kościelniak też wpadł w kanał i go zajął więc panią Orzechowską musiał wysłać do piwnicy. W tego typu instytucjach mamy zwykle do dyspozycji jeden kanał który mieści jednego dyrektora lub dyrygenta i po trochu muzyków.No cóż, kurtula kanałem się toczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalif Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.06, 08:46 To ja już wiem dlaczego "ktoś napisał kredą w damskiej toalecie: GŁUPI KAOWIEC! Proszę - oto poszlaka" Przecież to nie Dyrektor bywa w Muzycznym Teatrze w kanale, tylko w loży! Tam z Artystkami pije szampana! A piwnica to odpowiednik kanału, tylko, że zamkniety od góry! Popraw się Kaowcze! I więcej uśmiechu, mniej żółci. Ta załosna operetta o którą tak walczycie już nie wróci... P.S. Czy KA-Owiec to skrót? KupA Owiec? Coś, czym pastuchy rozpalają ogniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekorator 4 DNI A ARTYKUŁ ZNIKNĄŁ IP: *.neta-si.pl 27.01.06, 20:33 4 dni od ukazania sie artykułu(24 stycznia) artykuł zniknął podczas gdy w innych forach np. "Wrocław" artykuły z 6 stycznia można jeszcze czytać. KTO ZA TYM STOI ?????!!!! Jest dużo wypowiedzi więc wątek można jeszce kontynuować ale jak artykułu nie ma to się sprawa powoli wyciszy. Czy ta gazeta rzeczywiście jest niezależna??? Wydaje mi sie że nie a dla tych co nie czytali to jescze raz zapraszam na portal wroclaw.naszemiasto.pl do ich artykułu: wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/561081.html Nie ręczę jedna że jutro jakimś dziwnym trafem artykuł również zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaowiec Re: 4 DNI A ARTYKUŁ ZNIKNĄŁ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.06, 20:50 oj, Kalif zupełnie nie zakapowałeś o co mi chodzi...co do artykułu to generalnie działy pt. "kultura" gazetki mają gdzieś i najchętnie by je zlikwidowały więc nie ma co się dziwić że pewne teksty spadają jak meteoryty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPERETA ORZECHOWSKA ma etat. IP: *.skane.se 28.01.06, 03:03 Dyrygentka ma etat w A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalif OPERETTO WRÓĆ!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.06, 03:37 OJ, kaowcze... Ciężko mi to pisać, ale... czemu się tłumaczysz, że czegoś nie zrozumiałem? Wszystko jest proste. Juz niedługo Ciebie i Twój złoto-cekinowy kostium zmiotą również do piwnicy... Poza tym czas się nie cofa... Pisz lepiej bajki dla dzieci, albo posłem PiS zostań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaowiec Re: do kalifa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.06, 22:29 oj, kalif, ja niczego nie będę z siebie zrzucał, w życiu nie shańbiłem się obecnością na spektaklu operetki bo to jako gatunek muzyczny dla mnie szmira straszliwa, nigdy też nie byłem na teatrzyku Kościelniaka bo to dla mnie popłuczyny. A skąd to wiem? bo znam ludzi który kręcą ten cyrk i wiem po co to i dlaczego. Natomiast sposób załatwiania spraw dotyczących tych instytucji to żenada totalna i ta dyrygentka od chóru to udowodniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Kościelniak ? Re: ORZECHOWSKA ma etat. IP: *.neta-si.pl 28.01.06, 07:46 A Kościelniak jest adiunktem na PWST i dyrektorem PPA a w Capitolu siedzi w cieplutkim gabinecie a nie w lochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: ORZECHOWSKA ma etat. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.06, 18:41 Kilka etatów ma Kosendiak,prawie wszyscy filharmonicy są tzw. profesorami w AM, jest to normalne w tym środowisku ale to nie znaczy ,że Kościelniak ma robić swoje chałtury za panstwowe pieniądze, rżnąć głupa i niszczyć kulturę we Wrocławiu. Sam nie jest artystą, więc sie ustawia.Oby nas los oszczędził przed takimi adiunktami. Ciekawe kto to zatwierdzał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opereta Koscielniak ma dorobek. IP: *.skane.se 28.01.06, 21:10 Koscielniak jest znany w calej teatralnej Polsce. Orzechowska to relikt przeszlosci.Komuz potrzebna ta opereta dolnoslaska.Te primabaleriny,soprany dramatyczne i caly ten prowincjinalny magiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNUTKA Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 21:24 Jedni lubią "prowincjonalny magiel" a inni "światowca" Kościelniaka.Nie dyskredytujmy jednych gatunków dla funkcjonowania drugich.W warszawskiej Romie kilka lat temu wykarczowano operetkę a na cmentarzysku postawiono musical.Nikt nie neguje tego gatunku ale operetka zniknęła na długie lata ze stolicy.A przecież trzeba dbać o każdego widza-słuchacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:45 W Warszawie już powstała na nowo Operetka. A tak poza tym, ciesze się że są miejsca pokroju TM Roma w Warszawie, cieszyłbym się również gdyby podobny teatr powstał u nas. Niestety to co wyczynia pan Koscielniak jest gorsze niz poprzednie pozycje Operetki wrocławskiej, która grywała niegdyś i musicale - przyznaje szczerze - na naprawdę przyzwoitym poziomie, a w porównianiu z OBECNYM POZIOMEM - były one o NIEBO lepsze. Proponuje cale wladze odpowiedzialne za ten bajzel wtracic do tych "capitolnych" lochów i przytwierdzic za pomocą łańcuchów - głowami do dołu - gdyby sobie powisieli z tydzien to by im sie odechcialo, bo to co wyczyniaja to KOSMOS a nie sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNutka Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 23:13 Operetka ,powstała w Wwie jest instytucją "latającą".Bezetatową i bez siedziby. To teatr impresaryjny ,zmuszony do wynajmowania sal.A tymczasem Kępczyński wziął jak swoje pomieszczenia Romy i prywatny teatr musicalowy za miejskie pieniądze.Władze przyklasnęły ,bo oddłużył TM ale zlikwidował operetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:07 No dobrze, ja to wiem, ale po co to napisałaś w sumie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNUTKA Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 21:42 Napisałam to w sumie po to ,żeby również inni mieli świadomość co się stało z Operetką w Wwie.Kępczyński stworzył precedens a Kościelniak z tego skorzystał. Poza tym co to za dziwne pytanie - Gość portalu: Wawek napisał(a): > No dobrze, ja to wiem, ale po co to napisałaś w sumie? :) Chyba każdy może zamieścić tu swoje spotrzeżenia i przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:28 No pewnie, pewnie, wybacz :) Poza tym Kościelniak idąc za dyr. Kępczyńskim - również mówił o wielkim teatrze musicalowym. Kępczyński też wystawił w Romie jedną operetkę - głaszcząc tym fanów tego gatunku, żeby zbyt głośno nie płakali, a z czasem zrezygnowano z tego gatunku, ALE zaczeto wystawiać ogromne tytuły musicalowe jak np. "Miss Saigon", "Grease", "Koty"...dyr. Koscielniak natomiast pierwszą połowę planu zrealizował baaardzo podobnie - i również powstała "nowa" premiera operetkowa, ale cóż...widać zszedł po drodze na lekko niewłaściwy tor, no chyba, że ten teatr muzyczny który obiecywał - to jest właśnie ta miernota wystawiana w teatrze Capitol.W takim razie nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNUTKA Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.06, 22:30 Sposób w jaki Kępczyński wystawił "Orfeusza w piekle", na "odwal się", był zbyt awangardowy, żeby nie powiedzieć nieco wulgarny jak na klasyczną operetkę ( tu nasuwa mi się skojarzenie z niedawnym Wozzkiem,tylko w Romie nagość była "wielokrotnie" żeńska). Reżyser chyba chciał pójść realizacyjnie w stronę musicalu.Jednakże dla miłośników tego gatunku "Orfeusz" nadal pozostawał ramotą a dla wielbicieli operetki okazał się zbyt nowoczesny. Tak więc Kępczyński postąpił wg zasady- "panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek"- wykonał zobowiązanie wobec miasta- wystawił operetkę, ale nikt na nią, zrobioną w ten sposób nie chciał chodzić. Wobec tego udowodnił że ten gatunek się nie sprzedaje i miał już drogę otwartą do teatru musicalowego.Powtarzam- nie potępiam tego gatunku ale nie można wykarczować starego w pień i na cmentarzysku wybudować w chwale i sławie nowego-lepszego. Kępczyński wystawia wielkie tytuły.Płaci ogromne pieniądze na realizację, prawa autorskie, tantiemy, zatrudnia oprócz uzdolnionych naturszczyków sławy.Ale czy te jego produkcje są takie genialne.Rzeczywiście zrobione są z wielkim rozmachem a przede wszystkim mają świetną reklamę i zrobiony wokół premier szum medialny. A cóż Kościelniak ? Może mści się na nim jego pazerność i duch ludzi, których wyrzucił. Dla ludzi jego pokroju nie ma autorytetów ani świętości. Będą szli po trupach. To nic że coś niszczą. Jestem wstrząśnięta sprawą tej dyrygentki. To samo robił Kępczyński. Ma teraz super debeściaka kierownika muzycznego w postaci dyletanta- pajaca Macieja Pawłowskiego, bo przecież żaden dyrygent profesjonalny nie był mu potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:54 DOKŁADNIE TAK! Z tym, że jeżeli chodzi o dyrygenta to Maciej Pawłowski akurat daje rade... Co do teatru Muzycznego Roma - muszę przyznać, że po ostatniej premierze jestem mimo wszystko jednak - również zawiedziony i rozczarowany. Nie chodzi o sam musical "Taniec Wampirów", nie chodzi o wykonawców (jak to nazwałaś - uzdolnionych naturszczyków), ale o to co w tym teatrze zaczyna się dziać niedobrego. Widać Kępczyński sam uwierzył w swoje możliwości i swoje bóstwo do tego stopnia, że pod szyldem "spektaklu objętego patronatem Polańskiego" wypuścił spektakl niedopracowany - pod każdym względem brakuje mu kilku punktów...poczynając od przekładu, a kończąc na stroju głównego wampirzego bohatera. Tak to jest, gdy juz wytworzyło się sobie markę i teraz jedzie się na opinii...Grunt to utrzymać w szczytowych momentach poziom i zachować go jeszcze później...Roma zainwestowała w reklamę - skąpiąc pieniędzy na dopracowanie "Tańca Wampirów"(a minusy tkwią w szczegółach). Nie udało jej się tego poziomu [tym razem!] utrzymać! Mimo wszystko patrząc na poprzednie produkcje - choćby na genialną Miss Saigon - warto się pokusić o stwierdzenie, że mimo wszystko takich teatrów mamy mało (i mówiąc o Miss Saigon nota bene nie chodzi mi o lądujący na scenie helikopter). Kościelniak natomiast wyreżyserował Hair i Sen Nocy Letniej. Widziałem i naprawdę Hair mi się podobało...potem jednak zacząłem patrzeć na jego dzieła już zupełnie inaczej - nie można wszystkiego odwalać na jedno kopyto, a ten Pan tak właśnie robi...To nie jest Teatr Muzyczny, to jest coś innego - nie wiem jak to określić (coś co - być może - lubią bardzo młodzi ludzie, którzy nie widzieli nigdy niczego innego i dlatego się tym zjawiskiem zachwycają) gorzej jednak, gdy ma się do czynienia z poważniejszą publiką, bardziej wymagającą. Mi się marzy teatr muzyczny, tu, we Wrocławiu, taki prawdziwy i na poziomie. Niestety to co nam się marzy - inni mają głęboko w szanownych pupach - grunt to dalej i głębiej brnąć w ten syf. Aaaaale, zawsze pozostaje przecież nadzieja, że można się brodząc w gó**e zakrztusić...ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNUTKA Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 00:17 W Romie też młoda publiczność zachłystuje się kolejnymi produkcjami a małolaty już leją w galoty tylko na samą myśl o Pawłowskim ( przeczytaj na ich stronce ). Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić jeśli chodzi o jego fachowość.Ten pan bez sekcji nie dałby sobie rady.To chłopaki trzymają całe przedstawienie a on się podkłada.On nie odróżnia altówki od skrzypiec ! Ale w zasadzie po co mu ta wiedza ? Uwierz w to co piszę , bo trochę się na tym znam. Grałam z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Koscielniak ma dorobek. 04.02.06, 15:03 Gość portalu: miNUTKA napisał(a): > W Romie też młoda publiczność zachłystuje się kolejnymi produkcjami a małolaty > już leją w galoty tylko na samą myśl o Pawłowskim ( przeczytaj na ich > stronce ). Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić jeśli chodzi o jego > fachowość.Ten pan bez sekcji nie dałby sobie rady.To chłopaki trzymają całe > przedstawienie a on się podkłada.On nie odróżnia altówki od skrzypiec ! Ale w > zasadzie po co mu ta wiedza ? Uwierz w to co piszę , bo trochę się na tym znam. > > Grałam z nim. Ja cie SAMI ZNAWCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNUTKA Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 21:58 Faktycznie beton ! Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Koscielniak ma dorobek. 06.02.06, 17:52 Może coś bardziej konstruktywnego - wydawało mi się, że można porozmawiać i przedstawić swoje argumenty. A poza tym, uwierz mi, że Kościelniak ma wszystkich w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miNUTKA Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 23:54 Ja właśnie przedstawiam swoje argumenty.Obserwuję sytuację teatrów muzycznych i operetek w skali całej Polski. Ubolewam nad ich degradacją i likwidowaniem. Nie ukrywam ,że najlepiej znam sytuację w Wwie. Nie jest prawdą, że operetka to sztuka przestarzała. W Wwie zaczął działać Mazowiecki Teatr Muzyczny-Operetka. Wystawia sztuki w stolicy i na Mazowszu. Zainteresowanie jest duże.I naprawdę nie chodzą tam tylko stare ciotki. Jest mnóstwo młodzieży i świetnie się bawią. A co do dyrygentów to z wieloma miałam okazję pracować a Pawłowski nawet nie powinien być godnym nosić miana dyrygenta. A tym bardziej kierownika muzycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekorator Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.neta-si.pl 28.01.06, 22:39 Gość portalu: opereta napisał(a): > Koscielniak jest znany w calej teatralnej Polsce. > Orzechowska to relikt przeszlosci.Komuz potrzebna Ja sprzeciwiam się takiemu rozumowaniu!!! Wielu ma dorobek i znanych jest w całej Polsce i co z tego. Teraz Kościelniak ma okazje być znanym nie tylko ze swych przedstawień (dobrych i tych beznadziejnych) ale również z afer. Mam nadzieję ,że za relikt przeszłości zostanie uznane kiedyś takie mściwe, zawistne, prymitywne i złośliwe postępowanie jak upokarzanie przedstawicieli innego gatunku sztuki.Analogie można znależć w polityce ,tam gdzie prześladuje się ludzi o innych poglądach.Przejęcie władzy Operetce też nasuwa skojarzenia z polityką i historią gdy władzę przejmowali ludzie głoszący "jedynie słuszne idee". Prześladowaniom mówię dość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.01.06, 22:10 A gdzie ten Kościelniak ma dorobek. Samo określenie dorobek przypomina komuszą wagę. Nic , tylko wicie rozumicie - na wagę. A ja go słyszalem w piosence , widziałem, na scenie i uważam, że jest beztalenciem. Jeżeli ma dorobek to z politycznym zapleczem.Mnie teraz nikt nic nie wmówi on może być nawet profesorem ale nie artystą, niech lepiej idzie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apacz Re: Koscielniak ma dorobek. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.06, 19:58 zanim pojdzie pogrzebie z kretesem PPA oraz teatr muzyczny.howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Koscielniak ma dorobek. 04.02.06, 14:28 O jakim dorobku mówisz. Znany faktycznie jest, ale z tego, że 1/rozpierniczył Impart, 2/wyrzucili go z Gdyni, 3/nienawdzi operetki klasycznej, 4/robi eksperymentalne gnioty typu "Scat", 5/ poniża ludzi, itd - mógłbym wymienić cały jego "dorobek" ale nie ma w nim nic pozytywnego. Gdyby nie kolesie z PO w UM dawno by już poleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Koscielniak ma dorobek. 04.02.06, 14:37 Gość portalu: opereta napisał(a): > Koscielniak jest znany w calej teatralnej Polsce. > Orzechowska to relikt przeszlosci.Komuz potrzebna > ta opereta dolnoslaska.Te primabaleriny,soprany > dramatyczne i caly ten prowincjinalny magiel. W teatralnej to może - skończył przecież PWST, ale o muzyce pojęcia raczej nie ma. Poza tym powiedział, że nienawidzi operetki, mimo to został jej dyrektorem. Czyż nie dziwne? A toleruje operetkę klasyczną, bo tylko na to chodzą ludzie a Kościelniak ma fundusze na huczne przyjęcia dla miejskich włodzarzy - wchodzi im w d..ę jak mało kto - wazelina aż ocieka. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ 04.02.06, 15:02 Gość portalu: kalif napisał(a): > To ja już wiem dlaczego "ktoś napisał kredą w damskiej toalecie: GŁUPI KAOWIEC! > > Proszę - oto poszlaka" Przecież to nie Dyrektor bywa w Muzycznym Teatrze w > kanale, tylko w loży! Tam z Artystkami pije szampana! A piwnica to odpowiednik > kanału, tylko, że zamkniety od góry! Popraw się Kaowcze! I więcej uśmiechu, > mniej żółci. Ta załosna operetta o którą tak walczycie już nie wróci... > P.S. Czy KA-Owiec to skrót? KupA Owiec? Coś, czym pastuchy rozpalają ogniska? No właśnie - mniej żółci. K A L I F - Kawał Alfonsa Lub Innego Fiuta (alfonsa i fiuta czyt. ..........) Pozdrawiam gorąco i trochę luzu Panie Kalif - jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: POWROT OPERETKI DOLNOSLASKIEJ 04.02.06, 14:56 Gość portalu: kalif napisał(a): > Nie wiem o co tyle krzyku? Byłem kiedyś w Muzycznym Teatrze. Normalnie > Dyrygenta trzymali w piwnicy, tylko kijek z ręki mu wystawał nad powierzchnię. > To może chodziłoo to, że ta Pani nie ćwiczona i powinna się przyzwyczajać, czy > jak? Szanowny Kalifie To chyba normalne, że orkiestron jest niżej od sceny i widowni, bo inaczej byś nic nie widział. Co innego dyrygować a co innego "świadczyć stosunek pracy" siedząc w piwnicy i nic nie robić - i jeszcze Kościelniak mus za to płacić z naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: 156.17.201.* 31.01.06, 09:53 Opowiem wam kawał z Brodą: Kościelniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.06, 14:09 Bardzo dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:20 Buehehehheheheh dowcip roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzjer Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neta-si.pl 31.01.06, 19:30 Najwyższy czas ogolić tą brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Kartofelek Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:46 hehe kawały o "K...aku" świetny pomysł :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzjer Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neta-si.pl 31.01.06, 21:57 Nie to nie jest najlepszy pomysł bo to nie jest zabawny człowiek, ale można pokusić się o wyszukanie ciekawych aforyzmów pasujących do sytuacji np: "Są dwie kategorie artystów: ci którzy ludzi poświęcają dla idei i ci, którzy idee poświęcają dla ludzi. Najtragiczniejsze są typy mieszane " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPA Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:37 Ooo a zobaczycie co będzie po PPA... Ja mam nadzieję, że odlot z Wro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.06, 00:09 On niech wy pie.. ale czy nam zostana tylko zgliszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy??? IP: *.neta-si.pl 03.02.06, 22:39 Czy ktoś wie co orzekła Państwowa Inspekcja Pracy w tej sparawie, bo niezależna prasa przestała już o niej pisać?? Interesuje mnie to bo jestem pracodawcą i mam trochę pomieszczeń w piwnicy i to nawet ogrzewanych i odmalowanych a nie takich jak w Capitolu. Mój BHP-owiec też mówi, że można tam pracownikom wstawić biurka a ja jednak trochę sie boję konsekwencji prawnych. Ale jak inspektorzy z PIP-u powiedzą że te w Capitolu są odpowiednie to otworzy mi to drogę.Już dawno bym to zrobił ale nie jestem taki odważny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoper Re: Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy??? IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.06, 00:35 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3142799.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy??? IP: *.neta-si.pl 04.02.06, 06:54 Dzięki-przeoczyłem ten artykuł. Właśnie go przeczytałem i wiem, że tak nie zrobię, chociaż zawsze można zwalać winę na behapowca tak jak te dzieciaki. Dziwi mnie natomiast postawa Wydziału Kultury U.M.-cytuję artykuł: "Jarosław Broda, szef wydziału kultury urzędu miejskiego: - To niezręczne posunięcie. Ale nie mogę ukarać pana Kościelniaka, bo to nie jest mój pracownik. Poza tym to była decyzja jego zastępcy Jakuba Dymitrowicza, dyrektora administracyjnego teatru. Zapewniam, że dzwoniłem do niego i przekazałem swoje negatywne uwagi". To czyim pracownikiem jest Koscielniak? Czy urząd doprowadza do usunięcia poprzedniego dyrektora a za nowego nie bierze już żadnej odpowiedzialności? Kto mi to wytłumaczy? Na czym te nominacje polegają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.06, 10:22 Wszystko się sprowadza do jednego: Koscielniak von: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebus Re: Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:03 Popieram w stu procentach, dość już warcholstwa w tym teatrze. Do chlewa, albo jeszcze lepiej - do piwnic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzjer Re: Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy???. IP: *.neta-si.pl 04.02.06, 15:37 Teraz to ten reżyserek nawet gdyby zrobił arcydzieło światowe (w co wątpię)to jest skończony bo zachował się skandalicznie wobec pracownika a tym bardziej kobiety. Upokarzajac ją w odwecie za to, że się nie poddała i wygrała sprawę w sądzie dowiódł swojej małostkowości.Takie postępowanie należy bojkotować i napiętnować.Co też robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAM Re: Jaki werdykt Państwowej Inspekcji Pracy???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:56 Czytaliście dzisiejszą Gazetę Wyborczą. (Wrocławski dodate mam na myśli) Kościelniak przeprasza!! Może czuje że mu się tyłek przypala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 20:42 PRZEPRASZAM, KOGO PRZEPROSIŁ? TĄ DYRYGENTKĘ, CZY MOŻE WROCŁAWIAKÓW ZA TO ŻE ROZPIERD***IŁ IM TEATR (nie pierwszy raz)? MYŚLĘ , ŻE PRZEPROSINY ZDAJĄ SIĘ PSU NA BUDĘ w takim momencie. Niech odejdzie! My chcemy teatru muzycznego! Ku**a!!!!!!!!!!!!!!!! Dajcie mu jakąś piwnicę w podziemiach dworca głównego - niech tam tworzy swoje gnioty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.06, 21:50 Słusznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAM Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:54 Słusznie. Popieram ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:28 zacznijmy od tego ze teatr capitol jest swietny teraz wlasnie teraz ggdy jest mloda ekipa ktora ma swietne pomysly, a ta pani dyrygent byla po prostu kiepska i takie sa fakty, zreszta wy natym forum i tak jest anty legitymacje anty nowy capitol i anty wszystko co ciekawe, tylko nie wiem dlaczego piszecie na forum kultura? chyba zeby wylac z siebie wszelkie zloscie, przyjdzcie na przeglad piosenki aktorskiej to wam szczeki opadna z tego co wymyslili, a wymyslil kupe fajnych rzeczy, ci ludzie maja pomysly i tzreba to popierac a nie mowic ze zniszczyli teatr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniołek Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:08 Jedź dziecko do byle pcimia dolnego i zobacz byle jaką sztukę muzyczną (może nawet uda Ci się zobaczyć jakiś musical) - potem wróć z powrotem i przeproś! Bozia może wybaczy! Aha : tylko, żeby to nie był spektakl Kościelniaczy, bo zatoczysz Martuniu ciasteczko Ty moje (tak zwane - w niektórych kręgach) "błędne koło". Odpowiedz Link Zgłoś
yunan5 Re: Niech ludzi przeprosi! 04.02.06, 23:40 > zacznijmy od tego ze teatr capitol jest swietny teraz wlasnie teraz ggdy jest > mloda ekipa ktora ma swietne pomysly," Hahaha! Z całym szacunkiem! Młoda ekipa? No to mnie ubawiłaś marto! Toż to w większości Panie i Panowie w średnim (co najmniej) wieku! A czy zdolni? Pozwolę sobie mieć własne zdanie na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziób Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.06, 00:54 Do czego są zdolni zobaczyła pani Orzechowska;) Odpowiedz Link Zgłoś
hack_and_fuck Re: Niech ludzi przeprosi! 05.02.06, 01:03 Wojciech Kościelniak, dyrektor Capitolu, nie zgadza się z zarzutami dyrygentki. - Mobbing to świadome działanie w celu upokorzenia pracownika. Ja nie miałem takiej intencji - zapewnia. jaki nieswiadomy cymbałek - Decyzja nie była podyktowana złośliwością czy chamstwem, lecz problemami lokalowymi w teatrze. Dołożono nam organizację Przeglądu Piosenki Aktorskiej. No za karę im dołożyli. Jak Boga kocham nie wierze w to co czytam Jarosław Broda, szef wydziału kultury urzędu miejskiego: - To niezręczne posunięcie. Ale nie mogę ukarać pana Kościelniaka, bo to nie jest mój pracownik. Poza tym to była decyzja jego zastępcy Jakuba Dymitrowicza, dyrektora administracyjnego teatru. Zapewniam, że dzwoniłem do niego i przekazałem swoje negatywne uwagi. No a pan Broda to juz perełka. tak samo nie odpowiada za swego przydupasa w Imparcie , który codziennie juz od rana jest nawalon jak atom. Czy Rafał Dutkiewicz wyciągnie jakieś konsekwencje wobec Kościelniaka? a czy kiedykolwiek kiwnał palcem w sprawch kultury..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:12 Pogodo, pomacha ptakiem, łoksycy, ino gów**o z tego bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:07 na pewnno sa mlodsi od tych ktorzy byli tam przed koscielniakiem, a do operetki chodzily tylko stare babcie z lisami na ramieniu. zreszta nie bede znizac sie do waszego poziomu, szkoda czasu na te dyskusje, teatr wreszcie zyje, pzredstawienia sa dobre, ludziom sie podoba, sale sa pelne, aktorzy dobrze graja i tyle, dajcie sobie spokoj, albo wymyslcie sami cos rownie dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
yunan5 Re: Niech ludzi przeprosi! 05.02.06, 13:40 Hahahaha! No, nie! Marto! Kolki przez Ciebie dostanę ze śmiechu! Przecież ten Teatr żyje i zarabia właśnie spektaklami dla -jak to nazywasz starych babć z lisami! Spójrz w repertuar! Ostatnio nawet wznowiono Skrzypka na dachu -prawie w 100% w starej obsadzie -jak myślisz dlaczego? Poza tym zwróć uwagę co Pan Dyrektor Piwniczka-Kościelniak ma w repertuarze i jakim repertuarem tak naprawdę zarabia pieniążki w swoim Teatrzyku! Zemsta nietoperza, Mrówka Bogo Jogo, Skrzypek na dachu, Kraina uśmiechu -relikty przeszłości! A pieniążki robi nieśmiertelną My Fair Lady -czymś dla starych bab i słodych siks czyli nieśmiertelną klasyką musicalu (w dodatku zrobionym fatalnie i nie przez niego- ale to już inna rzecz!). Gdyby nie to, mógłby swoją "Piwniczną Izbę" na cztery spusty zamknąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspomnień Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.cust.tele2.pl 05.02.06, 22:25 marta a masz jeszcze te kozaczki z wężowej skórki załóż je jeszcze kiedyś to dopiero wszystkim szczena opadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolana Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.06, 23:04 marta to sam Kosti;))) Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Niech ludzi przeprosi! 06.02.06, 18:03 Gość portalu: marta napisał(a): > na pewnno sa mlodsi od tych ktorzy byli tam przed koscielniakiem, a do operetki > > chodzily tylko stare babcie z lisami na ramieniu. > zreszta nie bede znizac sie do waszego poziomu, szkoda czasu na te dyskusje, > teatr wreszcie zyje, pzredstawienia sa dobre, ludziom sie podoba, sale sa > pelne, aktorzy dobrze graja i tyle, dajcie sobie spokoj, albo wymyslcie sami > cos rownie dobrego Jak Kościelniak sprzedaje bilety na swoje przedstawienia za 5,- PLN to wiadomo, że ludzie "walą". Ale w sumie na wystawne bankiety i imprezy za rabia operetka klasyczna. Dziwi mnie, dlaczego tak bronisz Kościelniaka - z rodziny jesteś. Jedna osoba broni Kościelniaka - a reszta to debile - no nie? Masz monopol na prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąs Re: Niech ludzi przeprosi! IP: 156.17.201.* 06.02.06, 09:06 Jak pan Broda mógłby ukarać, czy upomnieć Kościelniaka jesli razem przewalają kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Niech ludzi przeprosi! IP: 156.17.201.* 06.02.06, 09:15 Pan Kościelniak nic przecież "nie wiedział". To wszystko zrobił jego zastępca Dymitrowicz, syn znanego (szczególnie w kręgach byłej PZPR) nadwornego spolszczonego plastyka tej wspaniałej organizacji. Obecnie, po przefarbowaniu ojciec i syn są "platformistami". Platforma powinna być dumna z takich członków. No i z Brody, niedouczonego dyrektora Wydziału Kultury. To czysta reklama tej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.06, 10:40 wart pac pałaca (albo pacana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomena opereta dolnoslaska nie zyje IP: *.swipnet.se 06.02.06, 12:02 Zawistni operetkowicze.Wasz czas juz minal.Teatr Capitol ma juz swoje miejsce na mapie kulturalnej Wroclawia. Wy wyrzuceni z Teatru przestancie juz intrygowac. Orzechowska ma etat na A.M niech tam siedzi i pilnuje etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: opereta dolnoslaska nie zyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:26 tak zgadzam sie z melpomena, wszyscy tutaj jak jeden maz jestescie anty, dajcie juz spokoj, teatr capitol jest byl i bedzie miejscem kulturalnym we wroclawiu do ktorego chodza mlodzi i starsi ludzie i niech tak pozostanie. o co tu sie klocic. przedstawienia sa dobre, aktorzy swietnie graja i spiewaja, publicznosc zadowolona, jest ponad 100 wolontariuszy, przeglad piosenki ma swietny repertuar, ludzie maja pomysly i o to chodzi a wypisywanie bzdur pro dawna operetka mija sie z celem tego forum, wiec juz dajcie sobie spokoj bo to tylko czcze gadanie. chce cos zmienic, to sami cos wymyslcie a nie tylko krytykujecie - zreszta to w sumie takie polskie, skrytykowac, obrzucic blotem, ale zeby cos samemu wymyslic to juz za ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzjer Re: opereta dolnoslaska nie zyje IP: *.neta-si.pl 06.02.06, 16:59 Nie chodzi o to, która sztuka jest lepsza, a która gorsza bo jak widać po repertuarze jedna i druga sztuka ma swoja publiczność chociaż tradycyjne operetki jak widać większą.Chodzi o to, że jedni artyści przy pomocy polityków przejęli teatr do którego nie mają moralnego prawa bo go po prostu nie stworzyli, a teraz robią tam co im sie podoba. Żeby chociaż zrobili coś naprawdę odkrywczego to byłaby to okoliczność łagodząca, ale nic takiego nie powstało i to jest najsmutniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: opereta dolnoslaska nie zyje 06.02.06, 18:53 Gość portalu: marta napisał(a): > tak zgadzam sie z melpomena, wszyscy tutaj jak jeden maz jestescie anty, dajcie > > juz spokoj, teatr capitol jest byl i bedzie miejscem kulturalnym we wroclawiu > do ktorego chodza mlodzi i starsi ludzie i niech tak pozostanie. o co tu sie > klocic. przedstawienia sa dobre, aktorzy swietnie graja i spiewaja, publicznosc > > zadowolona, jest ponad 100 wolontariuszy, przeglad piosenki ma swietny > repertuar, ludzie maja pomysly i o to chodzi a wypisywanie bzdur pro dawna > operetka mija sie z celem tego forum, wiec juz dajcie sobie spokoj bo to tylko > czcze gadanie. chce cos zmienic, to sami cos wymyslcie a nie tylko > krytykujecie - zreszta to w sumie takie polskie, skrytykowac, obrzucic blotem, > ale zeby cos samemu wymyslic to juz za ciezko. Czy naprawdę uważasz, że bliźniaki powinni układać choreografię do spektakli? Przecież to, co ułożyli to żenada (i tyle ludzi to widziało). Myślę, że jakby Koscielniak chodził czasami na próby, to by tego nigdy w życiu nie puścił. Czy naprawdę uważasz że P.Sztonyk (notabene świetny aktor - 100 razy lepszy od Kiljana) powinien być asystentem reżysera? Myślę, że jakby nie jarał "trawy" z tą cała ekipą (która ma według Ciebie "świeże" pomysły) to byłby nikim. I tak można wymieniać bez końca. Przecież ludzie Kościelniaka nie mają o tych rzeczach pojęcia. Nigdy tego nie robili i się na tym kompletnie nie znają. Ale są kolesiami. To jest cały problem - a ty tego nie dostrzegasz. A ja nie rozumiem twojego uporu w wychwalaniu tych ludzi pod niebiosy. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: opereta dolnoslaska nie zyje 06.02.06, 18:30 Gość portalu: melpomena napisał(a): > Zawistni operetkowicze.Wasz czas juz minal.Teatr Capitol > ma juz swoje miejsce na mapie kulturalnej Wroclawia. > Wy wyrzuceni z Teatru przestancie juz intrygowac. > Orzechowska ma etat na A.M niech tam siedzi i pilnuje > etatu. Czemu nazywasz nas zawistnymi? Wyrzucony nie jestem, bo nigdy tam nie pracowałem. Orzechowska ma etat na AM - fakt. Ale, gdyby Ciebie tak potraktowano jak ją - mało przyjemne prawda? I jak czytam, że Kościelniak znalazł kozła ofiarnego - BHP-owca - toż to farsa. I nieważna jest już dla mnie reszta (chociaż uważam - i mam do tego prawo - że to, co robi to prostu "gnioty"; nic, czego bym już nie widział - a stary nie jestem). Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Niech ludzi przeprosi! 06.02.06, 17:57 Gość portalu: marta napisał(a): > zacznijmy od tego ze teatr capitol jest swietny teraz wlasnie teraz ggdy jest > mloda ekipa ktora ma swietne pomysly, a ta pani dyrygent byla po prostu kiepska > > i takie sa fakty, zreszta wy natym forum i tak jest anty legitymacje anty nowy > capitol i anty wszystko co ciekawe, tylko nie wiem dlaczego piszecie na forum > kultura? chyba zeby wylac z siebie wszelkie zloscie, > przyjdzcie na przeglad piosenki aktorskiej to wam szczeki opadna z tego co > wymyslili, a wymyslil kupe fajnych rzeczy, ci ludzie maja pomysly i tzreba to > popierac a nie mowic ze zniszczyli teatr! Co roku jest rozmowa, że świetne pomysły. I co roku jest kolejne rozczarowanie. To są tylko powielane pomysły, które w całej Polsce już każdy zna. Co w tym roku - zobaczymy. Obym nie był prorokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:50 widzisz drogi betonie, tak jak ty nie mozesz pojac dlaczego mnie sie to podoba, tak i ja nie pojme dlaczego tak starsznie przeszkadza wam pan koscielniak i jego jak to nazywasz kolesie. wcale ich nie wychwalam, ale bynajmniej gniotow nie robia, jakos zbieraja dobre recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemens Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:46 Droga Marto, a czy ty kupujesz bileciki na spektakle swojego pupila, czy może przypadkiem dostajesz DARMOWE z wolontariatu o którym tak ładnie piszesz i do którego na bank należysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ment Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.06, 23:03 Nie wiem czemu wszystkich, którzy krytykuja poczynania koscielniaka bierze sie za byłych operetkowiczów. Ludziom z zewnatrz nie może niepodobac się tfurczość kościelniacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.06, 23:47 Droga Marto ,rozejrzyj się dookoła (po kanale) i popatrz na kolegów muzykow- to jest orkiestra grająca dobrze? Spójrz na scene- posłuchaj tych aktorów którzy usiłują coś zaśpiewać a ich partie wokalne są przykrajane do ich skromnych możliwości głosowych. Wreszcie popatrz na świetnie niegdyś zapowiadających się muzyków jazzowych którzy zatracili się w podgrywaniu do wątpliwej jakości produkcji. Nie powiem- jest o wiele lepiej w porównaniu z tragiczną operetką na którą wprawdzie waliły tłumy ale poziom tych produkcji był marny choć efekciarski. Dla mnie osobiście operetka jako rodzaj muzyki to gniot kompletny, natomiast co do teatru muzycznego to uważam że jest on zbyt wymagający jak nasze skromne możliwości aktorsko-muzyczno-teżyserskie. No i trzeba pamiętać że jak się ma taaaaki budżet i zdejmuje się spektakle z braku zainteresowania to w przypadku tego typu instytucji porażka totalna- bo wystarczy wyciszyć konflikt, zagrać operetkę i publika przychodzi- kółko się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Mobbing IP: *.neta-si.pl 07.02.06, 00:58 Mobbing – zgodnie z definicją zawartą w Kodeksie Pracy to działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko niemu, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Z tego wynika, że przestępstwo zostało prawdopodobnie popełnione. Żaden pracownik nie chciałby być poddany mobbingowi więc dziwi mnie to, że niektórzy bronią tego postępowania, chyba, że robią to na polecenie dyrektora.To nie jest istotne w tym przypadku czy pracownik ma inne miejsce pracy(wszak sam dyrektor ma kilka).Istotny jest tylko to czy było przestępstwo czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Mobbing 07.02.06, 19:26 Gość portalu: pracodawca napisał(a): > Mobbing – zgodnie z definicją zawartą w Kodeksie Pracy to działania lub > zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko niemu, polegające na > uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu, wywołujące u niego zaniżoną > > ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub > ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu > współpracowników. > Z tego wynika, że przestępstwo zostało prawdopodobnie popełnione. > Żaden pracownik nie chciałby być poddany mobbingowi więc dziwi mnie to, że > niektórzy bronią tego postępowania, chyba, że robią to na polecenie > dyrektora.To nie jest istotne w tym przypadku czy pracownik ma inne miejsce > pracy(wszak sam dyrektor ma kilka).Istotny jest tylko to czy było przestępstwo > czy nie. Jedna uwaga - wytnijmy słowo "prawdopodobnie". Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: Niech ludzi przeprosi! 07.02.06, 19:24 Gość portalu: marta napisał(a): > widzisz drogi betonie, tak jak ty nie mozesz pojac dlaczego mnie sie to podoba, > > tak i ja nie pojme dlaczego tak starsznie przeszkadza wam pan koscielniak i > jego jak to nazywasz kolesie. > wcale ich nie wychwalam, ale bynajmniej gniotow nie robia, jakos zbieraja dobre > > recenzje. Ja dobre recenzje widziałem, przyznaję - jeden szkopuł w tym, że pisał je sławetny redaktor Domagała - neptek i ignorant w sprawach operetkowo- musicalowych (zawsze bywający na bankietach, a nie zawsze bywający - sądząc z jego recenzji - na spektaklach). Poza tym - widziałas kiedyś ludzi śpiewających, którzy uczyli się utworów klasycznych z taśmy magnetofonowej? Takie przygotowanie ma właśnie ekipa Kościelniaka - tacy profesjonaliści, którzy - o zgrozo - nie potrafią czytać nut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomena orzechowska...dyrygentka IP: *.swipnet.se 07.02.06, 19:53 orzechosia jedne pensje kosi na AM druga w Teatrze Muzycznym. Chor ,ktory prowadzila w operecie prezentowal iscie swietny poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: orzechowska...dyrygentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:10 Chór faktycznie reprezentował poziom i jeżeli ktoś zaprzecza, to może być to tylko jakiś przyboczny Pana Kościelniaka, mający takie samo pojęcie o śpiewie jak on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAM Re: orzechowska...dyrygentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:22 Zgadza się. Chór był rzeczywiście niezły. I zupełnie dobrze poruszał się na scenie. Szkoda tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tau Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:11 Koscielniak i jego miernotki trzeba wysłać na Białoruś! To jak wiemy, dziwny kraj, więc może tam ich "dziwna" sztuka się przyjmie. We Wrocławiu mimo wielkich starań i przekrętów Brody i innych platwormersów zupełnie się nie sprawdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murwa kać Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 00:02 Ale póki co doją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Niech ludzi przeprosi! IP: 156.17.201.* 08.02.06, 08:32 Tak naprawdę to przerażające jest to, że wrocławską, ale i dolnośląską kulturą rządzą zarozumiałe, aroganckie i pyszałkowate matoły. Jeszcze bardziej niepokojące jest to, że w tym mieście jest kilka uczelni artystycznych, kulturoznawstwo a więc wykształconych, przygotowanych ludzi jest mnóstwo. A kulturą rządzą: w mieście - niedokształcony polonista - kombinator i butny, zarozumiały ignorant; w województwie inżynier budowlany - mający o zjawiskach, mechanizmach kulturalnych bardzo blade pojęcie. Kościelniak jest tylko drobnym pryszczem, nie wartym szczególnej uwagi. Trzeba by się zastanowić dlaczego tak jest, że każdemu, kto wdrapie się na stołek i bierze się do rządzenia, wydaje się, że ma coś do powiedzenia na temat kultury. To tak jakbym na przykład ja - plastyk, wypowiadał się autorytatywnie na temat budownictwa, bo mieszkam w budynku. A na dodatek ci wspaniali herosi kultury, obsadzają wszelkie stanowiska swoimi kolegami i rodzinami. Przykład: konkubina paba Brody została, za duże pieniądze, bez skończonych studiów, bez jakiegokolwiek dorobku, zastępczynią dyrektora OKiS-u, instytucji kilkunastoosobowej,w której więcej jest kadry kierowniczej, niż ludzi do pracy. Ja po prostu się wstydzę, dziwię czuję niesmak i myślę sobie, że w kulturze jak nigdzie indziej sprawdza się powiedzenie: "Nie matura lecz chęć szczera...". Pozdrawiam dyskutantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gevarra Re: Niech ludzi przeprosi! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 21:00 Niektórym to pasuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: dyrygentke do ciemnicy IP: *.wroclaw.mm.pl 10.02.06, 02:24 "Wreszcie popatrz na świetnie niegdyś zapowiadających się muzyków jazzowych którzy zatracili się w podgrywaniu do wątpliwej jakości produkcji." - autor - porter (wroclaw.dialog.net.pl) "A w pierwszym rzędzie pozdrawiam muzyków uprzednio jazzowych którzy dorobią sobie parę groszy i znajdą miłe towarzystwo..." - autor - yassgot (wroclaw.dialog.net.pl) nick byś chociaż zachował , kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: dyrygentke do ciemnicy IP: 156.17.201.* 10.02.06, 08:36 Ja tam chwalę sobie takich ludzi jak Kościelniak, Broda, Kołakowski, Obremski, Roman -znany architekt i urbanista - sami fachowcy. Dzięki nim Platforma przegra z kretesem najbliższe wybory samorządowe. Dziekujemy panu Zdrojewskiemu, Dutkiewiczowi i Schetynie za prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: dyrygentke do ciemnicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 13:29 Zapomniales dodac łosia, huskosia i kociembe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszewska dyrygentke wyrzucili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:09 wyrzucoli orzechosie z AM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elucha Re: Skandal w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.06, 18:18 za Kościelniakiem stoi jak za murem p. prezydent Dutkiewicz a jak on chce wygrac wybory, w Capitolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melpomena precz z dyrygentka intrygantka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 01:59 kobita orzechowska ma etat w AM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: precz z dyrygentka intrygantka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.06, 02:02 tak jest! ukrzyżować ją! a kościelniaka zrobic biskupem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalalabeeee precz z MOBBINGIEM !!! IP: *.neta-si.pl 11.02.06, 07:59 Gość portalu: melpomena napisał(a): > kobita orzechowska ma etat w AM. To tylko działa na jej korzyść bo świadczy o jej kwalifikacjach, a dyrektor ma robótkę w PPA i PWST.A nawet gdyby ona miała 10 etatów to nie usprawiedliwia wsadzania jej do piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: precz z MOBBINGIEM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 17:35 Ojejku, tyle szumu o głupią piwnicę. A to, że do spektaklu finałowego oprócz gwiazd wziął tylko swoją dupę to nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: precz z MOBBINGIEM !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.06, 01:10 A kogo ma brać - Orzechowską? Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: precz z MOBBINGIEM !!! 13.02.06, 17:15 Gość portalu: laska napisał(a): > Ojejku, tyle szumu o głupią piwnicę. A to, że do spektaklu finałowego oprócz > gwiazd wziął tylko swoją dupę to nic? Jakich gwiazd? Nie widziałem tam ani jednej bo sufit przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
beton1971 Re: precz z dyrygentka intrygantka 13.02.06, 17:13 Gość portalu: melpomena napisał(a): > kobita orzechowska ma etat w AM. a chłop kościelniak ma etat na PWST Odpowiedz Link Zgłoś
birbant Re: precz z dyrygentka intrygantka 17.02.06, 16:29 Ale się porobiło, no no....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: precz z dyrygentka intrygantka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.06, 19:06 Prawie w kazdym polskim miescie obserwuje sie powrót do normalnych operetek bo tzw. musicali , czyli podróbek nikt za dlugo nie chce słuchac.Wrocławska opera zapowiada "Zemstę nietoperza" , w Bytomiu i Warszawie stale gra się "Księzniczke Czardasza" a we Wrocławiu, ciemnicy i "wiosce kulturalnej" są takie spektakle, że nie kożna zaprosić nawet gościa. A panowie z władz lubią tylko to co rozumieją a może sie nie znają? Czas skonczyć z tymi prowinacjonalnymi eksperymentami i zacząć tworzyć dobry teatr!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Gupi Re: precz z dyrygentka intrygantka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 19:50 czyli...? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkocyca.zakonnica Re: precz z dyrygentka intrygantka 23.02.06, 12:49 Może zwolniona dyrygentka zajmie sie przygotowaniami do wystepu w Wołowie:))) Dyrekcja bedzie miała dla niej zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals zapraszamy!!! IP: 62.141.222.* 23.02.06, 15:35 wszystkich zwolnionych z operety gejulków i wszystkie wyrzucone na zbity pysk miernoty zaprasza Aryjski Teatr Kameralny, przygotowujący wspólnie z Powiatowym Ośrodkiem Kultury I Przegląd Piosenki Kochających Inaczej. Udowodnijmy razem, solidarnie, że umiemy tańczyć, śpiewać i robić na drutach! Z narodowym pozdrowieniem - Gayskins 88 Odpowiedz Link Zgłoś
aryana Re: zapraszamy!!! 23.02.06, 17:09 Niby żaden z tych płaczących na kościelniaka zwolnionych byłych pracowników nigdy w operetce nie pracował (patrz beton1971), ale świetnie znaja się na obyczajach zespołu, ten cały beton wie nawet, że artyści uczą się z tasmy a nie z nut! Uważam, że wrocławski teatr muzyczny albo klasyczną opertkę powinno powołać się gdzieś w pobliżu capitolu i zatudnić wszystkie ujadające na forum gazety pieski kanapowe, niech dostarczają satysfakcji sobie i publiczności, która tak za nimi tęskni, że demonstruje codziennie przed wydziałem kultury, błagając o zemstę nietoperza. Byłam w czasch szkoły średniej kilka razy w tzw. operetce - młodzież spała a nauczycielki udawały, że nie śpią. Obecnie widziałam tylko "bal w operze", ale podobało mi się bardzo. Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników życząc wesołego allelluja z okazji nadchodzących świąt Wielkiejnocy! Odpowiedz Link Zgłoś
walkiria.ochudzka Re: zapraszamy!!! 23.02.06, 18:26 rządy nowej ekipy to zemsta nietoperza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piszę z portierni. Re: zapraszamy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:32 Kościelniak i jego dzieciaki z wolontariatu wypisujące tutaj na forum i wyzywające ludzi od "giejów" to jedna wielka Operetka. Dzieciaczki, wujek Wojtek i tak wam figę da. A Wy za możliwość zobaczenia i dotknięcia Waszego idola Sambora(nie obrażając Sambora) jesteście gotowi stanąć za Wujciem Kostkiem w każdej sprawie. Oj 'niedopshe, niedopshe"...Zjedzcie sobie po pączku, idźcie na "disco" i nie zaśmiecajcie forum i nie piszcie taaak brzydko, bo jeszcze ktoś weźmie to na serio i pomyśli, że w Capitolu tacy właśnie ludzie występują.Phi! Odpowiedz Link Zgłoś
elgrej portier!!! portier!!! 23.02.06, 23:07 Nie będziesz dyktował kmiotku Wolnym Aryjczykom o kim mają pisać i czego bronić. Tak się składa, że ty zasmradzasz forum wyziewem własnej nienawiści a Wolni Aryjczycy tylko sprzątają te kupy - wiadomo, robota jest brudna to i kał pryska na wszystkie strony. W każdym razie żebyś wiedział, że jak cie dymną z portierni to Aryjski Teatr Kameralny znajdzie dla ciebie jakąś stróżówkę w piwnicy, poznasz wtedy co znaczy zwykła ludzka solidarność. Na szczęście teatr jako taki nie jest twoją własnością, ani forum ani nawet ten obrzydliwy temat, który podejmujesz z taką radością pod wieloma tożsamościami. A o nasze interesy z Kościelniakiem się nie martw - pilnuj swojego tyłka, zwłaszcza jak ci upadnie klucz od portierni. Podobno w twoim wieku schylanie się ciągnie za sobą łańcuch nieprzyjemnych konsekwencji. Wolni Aryjczycy pozdrawiają idących na przedstawienie! 88 Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: portier!!! portier!!!nazwiska gejow 24.02.06, 02:49 prosze o nazwiska tych wszystkich gejow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piszę z Portierni Elgrej elgrej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:15 Witamy w Capitolu. Pan - solista, czy z dyrekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
aryana do pana portiera 24.02.06, 18:44 To co pan wypisuje przechodzi ludzkie pojęcie! Jak można sugerować młodzieży, żeby zamiast wyprawy do teatru wybierała możliwość spędzenia czasu w dyskotece? Od kilkunastu lat pracuję w liceum ogólnokształcącym i wydaje mi się, że zaliczam się do grona nauczycieli, którym nieobca jest prawdziwa potrzeba wykonywania swojego zawodu - nie mam nic przeciwko zabawom typowo młodzieżowym, ale jakim prawem odbierać im podstawowe na tym etapie rozwoju prawo do poszukiwań natury estetycznej i duchowej? Pan zresztą nie operuje żadnymi uczciwymi argumentami, to jakiś - przepraszam - bełkot osoby chorej i nieszczęśliwej. Proszę tylko, żeby pan nie obrażał inteligencji młodzieży, skoro ją samą pan już obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan z Portierni Re: do Pani Nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:55 Jeżeli to Pani uczniowie wpisuja się na tym forum, operując słownictwem typu "wszyscy to śmierdzące giejki i byli pracownicy Operetki" - to (przepraszam bardzo) uważam, że nie powinna się Pani szczycić mianem nauczyciela. Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan woźny Re: do Pani Nauczycielki IP: *.neta-si.pl 24.02.06, 22:11 Słysząc co mówi pani nauczycielka i jej uczniowie teraz zrozumiałem, że czasem zmiany sa potrzebne.Trzeba w szkołach przprowadzić wymianę kadry a la Capitol (tylko mam nadzieje, że na lepszą bo tam to niestety była wymiana na zasadzie"zamienił stryjek siekierkę na kijek")Zmiany te miałyby służyć temu, aby pozbyć się takich zasiedziałych po kilkanaście lat na swoich etatach nauczycielek typu aryana, które uczą dzieci takiego rozumienia świata jakie możemy zaobserwować na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
opereto halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 00:45 dobrze ze wymienili was w tym teatrze a wozny tez pofrunie pisiulek co tak dobrze rozumie swiat i kaze innym tez tak rozumiec jak on swiniaczek nieprzyjemny ale za to specjalista od dobrych i zlych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
elgrej Re: halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 00:49 A co może wypisywać koleżka który ma twarz podobną do pół kilograma parówkowej - zrozum że potrzebuje trampoliny żeby w ogóle funkcjonować. Zabierz mu taką możliwość i zostanie tylko ogonek po serdlu Odpowiedz Link Zgłoś
opereto Re: halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 00:52 taka parówka to niezdrowe sam łój i woda fe! to faktycznie pipuś ma pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catapultor Re: halo tu londyn on czarny on blondyn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.06, 00:54 Koledzy gejowie wynocha na własne fora. czyli fora ze dwora. Odpowiedz Link Zgłoś
elgrej Re: halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 00:57 W dodatku koledzy codziennie ubijają mu czekoladę w odwłoku, dlatego taki napompowany jak żaba! Niech ma, do teatru i tak go nie wrócą na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
elgrej Re: halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 01:00 tej katapultor nie bądź taki portier, co to znaczy wynocha? Jak się gej chce wypowiedzieć o straconych złudzeniach to dzisiaj żyjemy w czasch tolerancji obyczajowej, i tobie nic do tego serdlu Odpowiedz Link Zgłoś
opereto Re: halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 01:03 znalazl sie catapultor pipulek i swinka! moze wcisnac mu kasztanka w przedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan z Portierni Re: halo tu londyn on czarny on blondyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:47 Pogadał sobie Dymitrowicz z Kościelniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
analisis Re: halo tu londyn on czarny on blondyn 25.02.06, 20:52 Dyskusja trochę odbiegła od topicu. Czy ktoś wie jak tam sprawa upokorzonej przez boskiego dyrektora dyrygentki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holmes Re: halo tu londyn on czarny on blondyn IP: *.neta-si.pl 25.02.06, 21:17 sprawa w toku,tu można coś poczytać www.e-teatr.pl/pl/artykuly/22099.html Odpowiedz Link Zgłoś