Dodaj do ulubionych

Plastikowe okna

29.01.06, 21:53
Witam! Od ponad roku mam plastikowe okna. Parę dni temu zauważyłam,że na
jednym z nich jest pęknięta szyba. Dodam ,że okno nie było uderzone , szyba
jest pęknięta od strony mieszkania.Mam pytanie : czy ktoś z państwa miał
podobny problem,czy to nadaje sie do reklamacji no i jak udowodnic,że okno nie
było uderzone? Stało sie to kiedy byly dość duże mrozy, czy to mogło miec
wpływ na pęknięcie? Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Plastikowe okna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:57
      Mogło mieć. Rama jest metalowa i kurcząc się mogła spowodowac pęknięcie szyby.
      Wymiana szyby jest możliwa i wykonywana.
    • Gość: pepsi213 Re: Plastikowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:06
      No i sprawa się rypła... Chciałam dzisiaj zareklamować okno,a tutaj
      niespodzianka - firma w której zamawiałam okna chyba nie istnieje. Telefony nie
      działają, pojechalam do firmy ,a tu okazuje sie ,że zamknięte na cztery spusty:
      ( No i co teraz może ktoś mi poradzi?
      • Gość: drinks A co to za firma? /bt IP: *.magma-net.pl 30.01.06, 18:15
        • Gość: pepsi213 Re: A co to za firma? /bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:05
          "Prym-pol"
      • marcinek101 Re: Plastikowe okna 30.01.06, 21:18
        Gość portalu: pepsi213 napisał(a):

> No i sprawa się rypła... Chciałam dzisiaj zareklamować okno,a tutaj
        > niespodzianka - firma w której zamawiałam okna chyba nie istnieje. Telefony
        nie
        >
        > działają, pojechalam do firmy ,a tu okazuje sie ,że zamknięte na cztery
        spusty:
        > ( No i co teraz może ktoś mi poradzi?

Witam

"Odbiłaś" się od drzwi ale chyba pośrednika czy może "dilera" czy jak tam się
        nazywa taka firma typu "skok na kase" bo odliczenia tylko do końca grudnia.
        Spróbuj reklamować u producenta bo to producent jest gwarantem ani jakaś
        firemka w budce zpanią za biurkiem i oknem na stojaku. Uważam, że powinnaś
        uderzyć do producenta i jak będą robili jakieś korowody to trzeba poinformować
        producenta, żę podzielisz się uwagami na temat jego wyrobów z potencjalnymi
        klientami (net, gazety). Od początku roku firmy produkujące okna mają
        zdecydowanie mniej klientów bo odpisy się skończyły i kto miał okna zmieniać to
        zmienił w grudniu - bo odpisy... Uważam, że poważna firma jak coś sknoci to nie
        będzie robić korowodów jak ja reklamowałem dużego okno balkonowe (zacinało się
        przy otwieraniu - przesuwaniu) to serwis był na drugi dzień, sypatyczny pan
        wyregulował okucia i OK. Jeszcze dzwonili czy ma przyjechać ktoś jeszcze
        srawdzić czy montaż jest poprawny.

pozdr. M.
        • Gość: pepsi213 Re: Plastikowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:00
          Problem polega na tym, że ja nie wiem kto jest producentem:(. Na Wszystkich
          dokumentach jakie mam jest tylko nazwa firmy u której wszystko zamawialam tzn.
          "Prym-pol".
          • Gość: W_m Re: Plastikowe okna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.06, 23:20
            no to idż do urzedu miasta i weż wyciag z rejestru, Dowiesz się, jaki to
            podmiot, kto jest wlascicielem, itd...
            a jak to już się okaże to możesz działać dalej,

albo - na wlasny koszt wymien tę szybę i tyle,
            mniej nerwów i czasu na hamranie się z dziadami
            • Gość: pepsi213 Re: Plastikowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:30
              Na własna kieszeń to koszt ok.300zł, więc chyba jednak warto troche powalczyć, a
              przynajmniej spróbować. Dzięki za podsuniecie pomysłu z urzędem miasta.
              Pozdrowionka:)
      • arturmanckow Re: Plastikowe okna 31.01.06, 17:46
        jesli firma upadła znajdz syndyka i zgłoś wierzytelnośc lub sam zgłoś jej
        upadłośc
    • Gość: ela Re: Plastikowe okna IP: 57.66.44.* 31.01.06, 08:47
      a u mnie przez całą zimę parują szyby i w narożnikach robi się grzyb. Dzwoniłam
      do REKTY, ale powiedzieli mi, że tak musi byc, bo jest za duża wilgotność w
      mieszkaniu. Ale ja nie suszę prania, ani nie gotuję.
      • Gość: Lord Kox Re: Plastikowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:59
        Ale,może za bardzo się pocisz?
      • marcinek101 Re: Plastikowe okna 31.01.06, 09:11
        Poczytaj tu o oknach muratordom.pl/6654_2522.htm a powodem skraplania
        się pary wodnej na oknach jest niedostateczna wentylacja - okna są za szczelne
        i nie następuje wymiana powietrza w mieszkaniu bo wentylacja grawitacyjna, jaka
        zapewne, jest w twoim mieszkaniu nie jest przewidziana na tak szczelne okna.
        zamontuj nawiewniki lub rozszczelniaj okna. na stronie Muratora wpiszd do
        wyszukiwarki wentylacja czy nawiewniki i poczytaj
        pozdr. M.
        • Gość: poli Re: Plastikowe okna IP: *.prawo.uni.wroc.pl 31.01.06, 12:03
          Przestrzegam przed niejakim Jerzy Rosińskim to partacz. Montował u mnie okno,
          ale "zapomniał" wstawic prapet na całej długości. W dodatku podaje klientom cenę
          netto co w wypadku starszych ludzi jest bardzo nieetyczne.
      • Gość: Zenek Re: Plastikowe okna- wypuszczać na dwór bździny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:43
        Eluniu!
        Wietrzyć, wietrzyć chałupę! Okna są za szczelne, co jakiś czas należy je
        otworzyć a po nocy obowiązkowo. Poza tym, czyste powietrze lepiej się nagrzewa.
        • Gość: Jac Re: Plastikowe okna- wypuszczać na dwór bździny! IP: *.e-wro.net.pl 31.01.06, 17:26
          A co zrobić gdy przy zamkniętych oknach, przy dużym mrozie pojawia się na nich
          szron (na ramie od strony pokoju). Grzejnik grzeje mocno i w pokoju jest gorąco.
          • Gość: Jac Re: Plastikowe okna- wypuszczać na dwór bździny! IP: *.e-wro.net.pl 01.02.06, 17:19
            Gość portalu: Jac napisał(a):

> A co zrobić gdy przy zamkniętych oknach, przy dużym mrozie pojawia się na
            > nich szron (na ramie od strony pokoju). Grzejnik grzeje mocno i w pokoju
            > jest gorąco

No i nic nikt nie wie? Bo ja czuję że coś spieprzyli przy montażu tylko nie
            wiem co
    • Gość: pyot Re: Plastikowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:41
      <a href="http://www.pyot.forumer.pl/viewtopic.php?t=8>clik</a>
    • arturmanckow Re: Plastikowe okna 31.01.06, 17:44
      Sytuacja wygląda tak Nikt nie uzna reklamacji peknietej szyby w trakcie
      urzytkowania
      Powodów pekniecia szyby moze byc 100.000 nie bedzie sladu uderzenia.Oczywiście
      moze byc to wina mrozów a dokładnie róznicy temperatur zew i we a to wplywa na
      profil okna plastykowego Byc moze szyba byłą zle oszadzona i nastapiło jej
      zgniecenie to moze przerysowane ale obrazowe Jest jeszcze inna mozliwośc szyba
      która została osadzona była uszczerbiona na krawedzi tego nie widac bo zasłania
      to listwa przyszybowa i uszczelka takie uszczerbienia ( to wyglada jak
      muszelka) przy tak duzych naprezeniach szkła mogła puscic 9 nie wiem jak to
      azwać fachowo) żyłke moze na poczatku małaa ale z czasem powiekszająca sie az
      do peknięcia szyby Zajmuje sie serwisem stolarki - mysle ze wiem co mówie z
      racji doswiadczenia. Nie śadze zeby to uznali - chyba ze polityka firmy jest
      proklientowska prawdą jest jednak to ze mógł pan tez zbic szybe ( wierze ze to
      nie miało miejsca) ale firma nie ma na to dowodu bo zbic szybe bez znaku
      uderzenia - to nie problem w balkonowej np. wystarczy uderzyc kolanem ... itd
      Arturmackow@wp.pl daje adres bo moze moje rady sie przydadza a nie wiem kiedy
      tu jeszcze zaglądne pozdrawaim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka