tomek845 07.02.06, 19:21 Pracownicy metra jak zwykle stanęli na wysokości zadania. Niech drogowcy i dozorcy wezmą z nich przykład. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joł Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.e-wro.net.pl 07.02.06, 19:26 Jak oni to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:28 E tam, wielki mi wyczyn, przeciez wiadomo ze do tuneli nie napada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: A w metrze zero śniegu! IP: 217.97.139.* 07.02.06, 20:27 Za to jak czekałem na I poziomie stacji pod placem im. Jana Pawła II, cały czas kapało mi na głowę. Czy w tym miejscu nigdy się to nie zmieni!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 17:40 a co z tunelami pionowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
markopol6 Re: A w metrze zero śniegu! 07.02.06, 19:55 hej, a le co z tym metrem gdzie ono hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matador Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:13 Po prostu - metro is the best! Na chodnikach wrocławskich dzisiaj widziałem 1 (podkreślenie) osobę z szuflą. Słuszną politykę ma NASZA WAAADZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciorek Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 21:48 > Po prostu - metro is the best! Na chodnikach wrocławskich dzisiaj widziałem 1 > (podkreślenie) osobę z szuflą. Słuszną politykę ma NASZA WAAADZA... a możesz "obrazowo" przedstawić co ta jedna osoba z tą szuflą robiła ? - Niosła ją zapakowaną w reklamówkę ? - Wspierała się o nią rozmawiając z panią Franią z przeciwka ? - Biegła z szuflą w kierunku stacji metra ? Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: A w metrze zero śniegu! 09.02.06, 10:24 Gość portalu: gazeciorek napisał(a): > - Biegła z szuflą w kierunku stacji metra ? Niestety tak - w wyniku intesywnego odśnieżania tuneli uszkodzeniu uległa jedna szufla i należało błyskawicznie uzupełnić braki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Taaak??? To co robił ten bałwan w restauracyjnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Taaak??? To co robił ten bałwan w restauracyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:11 Nie przesadzajcie, i tak jest o wieele lepiej niz rok temu. Pamietacie jak babka sobie noge skrecila na stacji Psie Pole (chyba dobrze pamietam) bo troche wody zamarzlo na ziemii? Przeciez afera byla ogromna...chyba caly zarzad polecial wtedy. W tym roku chyba jeszcze nikt sobie guza nie nabil. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek845 Re: Taaak??? To co robił ten bałwan w restauracyj 07.02.06, 22:27 > a sobie noge skrecila na stacji Psie Pole (chyba dobrze pamietam) bo troche > wody zamarzlo na ziemii? Przecież to było w lecie, jak się klimatyzacja rozregulowała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Taaak??? To co robił ten bałwan w restauracyj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 22:35 niee, chodziło wtedy o to, ze jej piesek , taki mały jakiś york czy coś tam , wypadł jej z rąk i stracił wszystkie zęby na betonie i to było na stacji Politechnika. a podobno był reproduktorem i medalistą z po tym wypadku został największą brzyculą w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Taaak??? To co robił ten bałwan w restauracyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:37 Dostal proteze z tego co pamietam. Same zlote zeby. I faktycznie to bylo lato...cos mi sie popierniczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Taaak??? To co robił ten bałwan w restauracyj 09.02.06, 10:27 To jest element wystroju - tak aby pasażerowie w czasie jazdy ciepłymi i niezatłoczonymi pociągami pamiętali jaka jest obecnie pora roku i nie doznali szoku po wyjściu ze stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 22:44 ale dzisiaj na stacji przy staszica, no wiecie tam gdzie taki krzyż jest wmontowany w ścianę , jakby się na nią walił czy coś w tym rodzaju - taką ma elewację to zejście do metra- chociaż dziwna mi się wydaje , ale z drugiej strony to ten opadający krzyż ( krzyż południa?) wskazuje kierunek w dół , czyli wszystko się zgadza. no więc tam widziałam wielką kałużę... gdzie tam kałuże- jezioro, które jak przymarznie, to ten krzyż będzie co innego oznaczał, a nie zejście do metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny rumun Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:06 Mnie też boli krzyż. Poślizgnąłem się dzisiaj na skórce od banana na stacji Zoo. Stałem na niej nie wiedząc o tym i nic nie podejrzewając, a tu nagle jakiś żebrak (wyglądał na jednego z tych szwedzkich imigrantów) wyciągnął ją spode mnie, żeby wygryźć resztki miąższu. Kiedy, do cholery, ktoś zrobi porządek z tymi ludźmi? Przyjeżdżają tu, żeby wyłudzać zasiłki, a dzieci z tymi ich cherubinkowymi blond lokami i błękitnymi oczętami wysyłają na żebry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 00:14 trudno się dziwić wszak zima to sezon na skandynawskich żebraków i wagabundów, od wieków tak bywało i nic nie poradzisz. niepokoi jednak ,że zaczęli się pojawiać w okolicy metra. ja ostatnio widziałam cały ich tabor na drodze między szewcami a zajączkowem- tam gdzie ma powstać końcowa stacja nici wschodnio-zachodniej metra. całą czeredą z tymi swoimi dziećmi zaczęli w ziemi grzebać , jakby szukając bursztynowego szlaku albo bursztynowej komnaty? nie wiem czy słyszeliście,że ta nowa stacja ma być wyłożona bursztynem. Odpowiedz Link Zgłoś
rebus13 Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 02:55 Gość portalu: azja napisał(a): > trudno się dziwić wszak zima to sezon na skandynawskich żebraków i wagabundów, > od wieków tak bywało i nic nie poradzisz. niepokoi jednak ,że zaczęli się poja > wiać w okolicy metra. ja ostatnio widziałam cały ich tabor na drodze między sze > wcami a zajączkowem- tam gdzie ma powstać końcowa stacja nici wschodnio-zachodn > iej metra. całą czeredą z tymi swoimi dziećmi zaczęli w ziemi grzebać , jakby s > zukając bursztynowego szlaku albo bursztynowej komnaty? nie wiem czy słyszeliśc > ie,że ta nowa stacja ma być wyłożona bursztynem. Sam napisałeś - ZIMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Skórka od banana? U nas!!!??? Ty chyba z Wa-wy ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: β-tester Post zaczepny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:39 Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz. To jest Tomasz test czujności Ziemba cenzury Gazety Wyborczej. Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do jednej minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 10:22 tomek845 napisał: > Pracownicy metra jak zwykle stanęli na wysokości zadania. > Niech drogowcy i dozorcy wezmą z nich przykład. Eeee ... znaczy się powinni drogi i chodniki zakopać pod ziemią ? Odpowiedz Link Zgłoś
olita23 Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 11:31 a mi najabardziej sie podobaja te maszynki w metrze co zamontowali do pastowania butow...i przed sola chronia i przed deszczem....bo qrcze jak juz musze wyjsc na zewnatrz to mnie szlak trafia ze potem do kanjpy czy cos w takich butach...a tak to sobie wyjde prosto przed kanjpa i włalaaaa:) piekne czysciutkie i wogole..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 12:52 a bo to na placu legionów jest takie połączenie metra ruchomym chodnikiem do tej knajpy co jest w budynku gwardii. na końcu ruchomego chodnika jest szatnia- taka retro z szatniarzem co sprzedaje klubowe z filtrem spod lady Odpowiedz Link Zgłoś
czak.norris Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 16:17 a czy można dojechać gdzieś w pobliże przeniesionych rurek z kremem? to ważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.finemedia.pl 08.02.06, 17:28 Wczoraj wsiadłem do metra na pl. Legionów. Zajęłem miejsce przy barku, obsługa poczęstowała mnie pyszną cappucino i wuzetką. Po chwili przyszedł jakiś pan, który chciał mi wyczyścić buty ze śniegu z piaskiem i solą, aby się nie zniszczyły. Jadąc Grabiszyńską, nawet trochę się spociłem, ponieważ we wrocławskim metrze zbyt mocno grzeją ! To jest skandal ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czak.norris Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 17:29 zwłaszcza te grzejniki przy szybach! człowiek wejdzie w płaszczu, wysiada mokry1 trzeba coś z tym zrobić! podobno w pafawagu już pracują nad modelem z klimatyzacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musaszi Uwaga - mam wolne bilety IP: *.whirlpool.com 08.02.06, 17:33 Dzisiaj jechalem nowym wagonem na trasie Grunwaldzki- Psie Pole. Bylo napisane, ze "dla poprawienia warunkow podrozowania.. bla,bla... wprowadzono wagony o podwyzszonym standardzie... bla,bla.. bo dluga podroz, czy cos..." taki byl sens, ale wszystkiego nie przeczytalem, bo juz musialem wysiadac. Rzeczywiscie siedzenia z zaglowkami, jakos mniej buja wagonem...ale jak zwykle nikogo nie poinformali zawczasu. Co z tego ze sa wtyki sluchawkowe zeby sobie radia posluchac, skoro dopiero sie dowiedzialem jak poszedlem na stacje i sluchawki zostaly w domu!! No, ale pisze wam, bo lubie forum i forumowiczow. Acha.. sa na malego dżeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musaszi Re: Uwaga - mam wolne bilety IP: *.whirlpool.com 08.02.06, 17:37 ...troche sie zdenerwowalem i zapomnialem napisac o najwazniejszym. Wczoraj znalazlem karte 3 miesieczna na okaziciela, a ze juz kupilem w tym miesiacu (i jeszcze mi zostala jedna z promocji dla stalych klientow) to jest mi niepotrzebna i chetnie komus oddam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: A w metrze zero śniegu! 08.02.06, 17:38 Pracownicy metra sa super. Kocham ich. Wczeroaj widzialem, jak jeden pomogl staruszce. Wszyscy bili mu brawo. Jak oni to robia, ze tam zawsze tak czysto. niesamowite! Tak, Metro wrocławskie jest najlepsze na swiecie. Jestem dumny z tego srodka transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 17:52 no właśnie, ci pracownicy sa jacyś dziwni , jakby nie z polski tylko z dalekiej, dalekiej galaktyki..chyba przechodzą jakieś pranie mózgu . zauważyłam,że sama staję sie lepsza, grzeczniejsza i jakaś taka wyciszona, jak tylko się tym metrem przejadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: A w metrze zero śniegu! IP: 62.87.160.* 08.02.06, 18:12 Bo to jest metro w mieście Breslau!!! Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: A w metrze zero śniegu! 09.02.06, 08:49 Tak, to chyba jest odpowiedz. Wcw ogłoszeniach o prace bylo podkreslone, ze dobrych ludzi bez praktyki w MPK chca przyjmowac. Najpeirw myslalem, ze to nie jest w porzoniu. A teraz wiem - oni wiedza co robic. Kocham ich za to. To najlepsza polska firmy, nawet jesli w Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamar Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:05 w 1924, jak powstała pierwsza linia metra, to na stacjach były zawsze świeże kwiaty przy wejściu... dlaczego teraz ich nie ma?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciorek Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 20:17 > w 1924, jak powstała pierwsza linia metra, to na stacjach były zawsze świeże > kwiaty przy wejściu... dlaczego teraz ich nie ma?! pewnie byłe, ale podporwadzili je szwedzcy imigranci, jak napisał o nich w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=36388996&a=36409741 smutny rumun :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 20:40 tak z tymi szwedami co podwędzili kwiatki to chyba prawda- widziałam , jak jeden jadł z takiej plastikowej miseczki sałatkę z goździków. musiał ją zrobić naprędce bo te łodygi sterczały na boki i mało sobie oka nie wybił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lou Metro to niezły interes. IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.06, 00:38 Słyszałem, że metro ma zostać sprwatyzowane. Czy zna ktoś jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Metro to niezły interes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:44 > Słyszałem, że metro ma zostać sprwatyzowane. Czy zna ktoś jakieś szczegóły? były wojewoda RN zamierza kupić, sprzedał działkę resztę z kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paleta Re: Metro to niezły interes. IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.06, 00:46 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > > Słyszałem, że metro ma zostać sprwatyzowane. Czy zna ktoś jakieś szczegół > y? > > były wojewoda RN zamierza kupić, sprzedał działkę resztę z kredytu. Ja słyszałem że Czarnecki też ma chrapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rebus13 Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 00:48 Mogą zrobić spółkę. Po co mają podbijać cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 00:53 rebus13 napisał: > Mogą zrobić spółkę. Po co mają podbijać cenę? Spółki raczej nie zrobią. Podzielą metro na Zakład Południowy i Północny, a który weźmie który jest dla mnie zagadką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igi Re: Metro to niezły interes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:08 > Spółki raczej nie zrobią. Podzielą metro na Zakład Południowy i Północny, a > który weźmie który jest dla mnie zagadką. Jak podzielą na Prawy i Lewy, to nie będzie zagadki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwko Re: Metro to niezły interes. IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.06, 15:20 Gość portalu: Igi napisał(a): > > Spółki raczej nie zrobią. Podzielą metro na Zakład Południowy i Północny, > a > > który weźmie który jest dla mnie zagadką. > > Jak podzielą na Prawy i Lewy, to nie będzie zagadki :) Pewnie masz rację, że zagadka w tym wypadku znika, ale z powodu kaca bardzo stępiałem. Który weźmie prawy, a który lewy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Metro to niezły interes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:53 jak odpuszczą pierwszy przetarg, to w drugim kupią taniej. Jeśli będzie oferta publiczna, to poznaniacy moga kupić pakiet większościowy, a potem zamknąć metro ( niby nierentowne) a naprawdę z zazdrości, bo u nich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
chlorofil1 Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 01:02 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > jak odpuszczą pierwszy przetarg, to w drugim kupią taniej. Jeśli > będzie oferta publiczna, to poznaniacy moga kupić pakiet większościowy, a > potem zamknąć metro ( niby nierentowne) a naprawdę z zazdrości, bo u nich > > nie ma Słyszałem, że rozmowy są już bardzo zawansowane. Uczestniczy w nich jakieś tajemnicze konsorcjum z Wysp Kajmana i KGHM. Odpowiedz Link Zgłoś
tsy Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 01:05 ale większościowe udziały i tak ma mieć Miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
napoj.chmielowy Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 01:08 Ja słyszałem, że prywatyzacja ma nastąpić poprzez giełdę i, że każdy dorosły mieszkaniec Wrocławia ma dostać jedną akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Metro to niezły interes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 01:12 >ale większościowe udziały i tak ma mieć Miasto? lepiej nie, bo K. Kanarski będzie w radzie nadzorczej i mogą wyłączyć klimatyzacje, tak jak wyłączają ogrzewanie w tramwajach. Nie lepiej siedzi w aquaparku i pilnuje temperatury wody. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 10:35 Przecież od wczoraj Aquapark został na okres zimowy otwarty jako odkryte lodowisko / dach zdemontowono z obawy przed zawaleniem / Odpowiedz Link Zgłoś
rebus13 Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 01:32 chlorofil1 napisał: > Słyszałem, że rozmowy są już bardzo zawansowane. Uczestniczy w nich jakieś > tajemnicze konsorcjum z Wysp Kajmana i KGHM. To nie jest czysto kajmańskie konsorcjum duży udział ma w nim włoski Unicredo. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia ja sie chciałam ujawnić 09.02.06, 07:30 widze ze bardzo poważną rozmowe prowadzicie :) nie wiem czy was zaskocze czy nie ale metro juz jest sprywatyzowane :)) nabyłam je wczoraj, w ramach promocji proponuje darmowe przejazdy przez okres jednego mieisiąca i darmowe drinki z palemką dla wszystkich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek845 Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 08:44 Muszę was rozczarować. Potajemnie, ale też całkowicie legalnie, skupowałem udziały w metrze. Teraz mam już większość i zamierzam przenieść metro do Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 09:10 eee przenos sobie, zostana nam jeszcze super mega szybkie i wypasione tramwaje wodne! Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Nowa stacja tr. wodnych 09.02.06, 09:16 ma zostać udostępniona pod dw. głównym, w jednym z 5 podziemnych poziomów zaginonej kolejki. tramwaje wodne(albo nawet podwodne) będą sobie radośnie bulgotały i wynurzały się w fosie na świdnickiej, tak by pasażerowie mogli puścić oko do przechodzącej przepięknej Wrocłąwianki, np. Awwentury. Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: Nowa stacja tr. wodnych 09.02.06, 10:17 Rocco:) uuu jak mnie milo polechtales z samego rana, odrazu lepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 10:25 przepraszam cie Tomku845 ale oszukali ci nabyłeś udziały jasia i małgosi ja mam tzw pakiet większościowy i nie bedę nic przenosić, jedynie moze zwiększe ilość kursów z muchberga ;) do centrum........ Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Metro to niezły interes. 09.02.06, 10:39 bunia_bunia napisała: > przepraszam cie Tomku845 ale oszukali ci nabyłeś udziały jasia i małgosi ja mam > tzw pakiet większościowy i nie bedę nic przenosić, jedynie moze zwiększe ilość > kursów z muchberga ;) do centrum........ No cóż - najgorsze jest to, że nie powiedzieli Tomkowi o tym, że władze Poznania od dłuższego już czasu, ślą pokorne prośby o włączenie Poznania w obszar administracyjny Wrocławia. Ich natarczywość wzrosła po zdecydowanej odmowie naszych władz na prośby o włączenie Wa-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Metro to niezły interes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:53 Podobno do Wroclawia organizowane sa wycieczki z poznanskich szkol - plan jest taki - rano przyjazd, zwiedzanie panoramy raclawickiej (30 min)a pozniej wsiadaja w metro i sobie jezdza:) Dzicz. Widzialem juz nieraz te grupki poznanskiej mlodziezy! Nie dosc ze zawsze staja przy drzwiach - nie chce im sie wchodzic wglab wagonu to jeszcze jacys tacy nieuprzejmi...jakby zazdrosni(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Metro to niezły interes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:06 >Widzialem juz nieraz te grupki poznanskiej m > lodziezy! Nie dosc ze zawsze staja przy drzwiach To już rozumiem dlaczego ostatnio jest tyle nieuzasadnionego pociągania za hamulec bezpieczeństwa w metrze. Trzeba w odwecie wysłać naszych junaków na akcje PESTKA, niech im też rozkład jazdy się trochę zrelatywizzzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia hm......... 09.02.06, 11:12 to to jest tzw. pikuś bo następuje emigracja poznaniaków na teren wrocławia i wykupują bilety miesięczne......... i jeżdzą bez opamiętania a co bedzie jak zabraknie w metrze miejsca dla rodowitych wrocławian hm.... Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: hm......... 09.02.06, 11:18 nie ma takiej mozliwosci, zeby czegos zabraklo w metrze..... Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia Re: hm......... 09.02.06, 11:22 zdecydowanie bym jednak prosiła żeby jednak sie zastanowić nad tym problemem czasy są ciężkie i jak mówią słowa piosenki ........"lalala wszystko sie moze zdażyć lalal......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: hm......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:28 albo ".... lalala nie przenoście nam metra do Krakowa lalalal...." Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: hm......... 09.02.06, 11:59 albo "wsciasc do pociagu..., byle jakiego...." lalala Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: hm......... 09.02.06, 12:00 znaczy sie "*wsiasc" albo lepiej "wśiąść":) pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: hm......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:00 Raczej problemow byc nie pownno. Miejsca w metrze starczy dla kazdego. Ja tylko apeluje o te absolutne podstawy kultury! Nie plujemy na podloge we wroclawskim metrze szanowni przyjezdzni! (i tak od razu przyjezdza taki maly robocik na kolkach iw szystko sprzata) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: hm......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 12:19 a ja widziałam jak jakiś obcy- pewnie z poznania- skopał robocika w czasie ,gdy ten starał się wykonać swoje obowiązki.skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia koniecznie to zgłoś na niebieską linię 09.02.06, 12:28 niech sie zajmą draniem.... moze uda ci sie portret pamięciowy sporządzić.. ułatwiło by to znacznie prace SOM (straż ochrony metra) co parwda jest to jednostka wyspecjalizowana w działaniach antyterrorystycznych (i nie tylko) ale wykaż sie ....... ponoć w nagrode mozna w zamian karnąć sie za darmoche na lini świdnicka_podwale Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia mam jeszcze propozycje 09.02.06, 12:30 może by zaimprowizować jakieś małe przedstawienie (musical) na rzecz pracowników metra........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: mam jeszcze propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:45 A moze jakis flashmob? np jutro o 12.00 wszyscy pasazerowie mowia na glos: "spieprzaj dziadu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: mam jeszcze propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:18 > może by zaimprowizować jakieś małe przedstawienie (musical) na rzecz pracownikó > w metra........ Kiljan i Imiela wydają się być odpowiednimi aktorami do takiego performance'u. Na reżysera proponuję Kościelniaka. Wszystkim by to wyszło na dobre, i kolejce, i Capitolowi, i Przeglądowi Piosenki Aktorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Sesja zdjęciowa w metrze! 09.02.06, 13:31 W metrze ma zostać przeprowadzona sesja zdjęciowa do najnowszego kalendarza "Pirelli" - podobno to bilet do międzynarodowej kariery! A swoją drogą czy jest sens utrzymywać deficytową linię lodowisko- ratusz? pędzące wagoniki budzą spiących strażnikó miejskich, lubiących sobie przykimać w swoim busiku przy restauracji "gospoda wrocławska". to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Sesja zdjęciowa w metrze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 13:54 a czy każdy, każda może stanąć do castingu do tego kalendarza czy tylko modelki z wyższej półki? jakbym się nie dostała do kalendarza to przynajmniej darmowy karnet metra na miesiąć na wszystkie linie bym chciała dostać , jako nagrodę pocieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia Mam dwie sprawy 09.02.06, 14:06 Prezio nie ja myślałam bardziej o czymś tak od siebie spontanicznie...... zaraz tam aktorzy (przereklamowani zresztą ;)) co oni wiedzą o metrze.. Azja a czy satysfakcjonowała by cie głowna rola ....?? jako pomysłodawca funduje własnie karnet na wszytskie linie i darmową kuracje spa w metro spa wagon. co ty na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Mam dwie sprawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 14:14 no wiesz, ten karnet jest koronnym argumentem. by nie okazać się niewdzięczną małpą zapraszam cię na likierek w wagonie "wenecja". mają tam stoliki w kształcie gondoli i taką makietę bazyliki swiętego marka. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia oki 09.02.06, 14:22 jesteśmy umówione ale wiesz co w wenecji to raczej wieża EIFFELA jest bankowo była to wiem <lol> ten likierek no no juz doczekać sie nie moge pozdrawiam i do zobaczenia w wenecji....... :D aha moze zarezerwuj stolik bo wiesz potem stać bedziemy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: oki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 14:29 już mamy zarezerwowany stolik pod wieżą eifella, ale tylko na dwa przystanki między stacją bema plaza a wieżą ciśnień na wiśniowej.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia super 09.02.06, 14:35 wiesz co nie wypijemy weźmiemy na wynos... ostatecznie mozemy postać przy barze moze pomożesz mi dobrać obsade do reszty głównych ról aha chetni zgłaszają sie do mnie (lub do azji jesli wyrazi zgode) należy wpłacić wadium w wysokości jaką ustale wspólnie z azją.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Mam dwie sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:24 Uwaga - w wagonie "rock" jutro odebedzie sie koncert Rolling Stones!!! A ja dalej licze na Toola lub Perfect Circle...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Mam dwie sprawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 14:46 gdybyś znalazł więcej chętnych i jakis klimatyczny wagon metra , to można artsytów zaprosić. słyszałam ,że mają za sobą występy w londyńskim tube toby sie nie zdziwili.a sprzęt też mają pewnie amortyzowany i nieczuły na wstrząsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Mam dwie sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:54 Pomysle...natomiast jesli chodzi o wstrzasy to jest wyjscie - mozna przeciez poscic ten wagon na te nowa linie ktora ma nowy system elektromagnetycznego napedu - bezwstrzasowy i ciuchutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja muszę jechać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 15:01 ach nie mogę teraz pogadać, bo muszę jechać na krakowską. nie lubie tej stacji metra przy castoramie - jakaś taka bezpłciowa. to lete - narka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Pokaz ratownictwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:23 W tramwajach wodnych są pokazy stosowania sprzętu ratowniczego w przypadku omc awarii. Hostessy w bikini ( w klasie I ) lub piance nurkowej (w kl. II) prezentują zakładanie kamizelek i płetw. Moja szefowa zakazała mi jeżdzić tramwajem wodnym, bo potem taki rozbiegany jestem. Czy można by prezentować sprzęt ratunkowy w metrze? W ikarusie to tylko chyba zakładanie maski p.gazowej, a to mnie nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Re: Pokaz ratownictwa IP: *.media4.pl 09.02.06, 15:53 konduktorki w I klasie , na trasie lodowisko-orbita chodzą w bikini i roznoszą na tacach LSD, tak mowił mi jeden znajomy, ale on z Poznania...wiadmo, jak im baze rajan-era nie dali, to złośliwostki za złośliwostkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Pokaz ratownictwa IP: *.finemedia.pl 09.02.06, 16:07 Dziś rano około godziny 7.20 we Wrocławskim Metrze zabrakło palemek do szklanek z darmowymi drinkami. Ktoś wie co się stało ?? Palemki dostarczono dopiero około godziny 7.30. Jestem oburzony tak niskim poziomem obsługi Wrocławskiego Metra ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelner Re: Pokaz ratownictwa IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.06, 18:21 Gość portalu: wrocławianin napisał(a): > Dziś rano około godziny 7.20 we Wrocławskim Metrze zabrakło palemek do szklanek > z darmowymi drinkami. Ktoś wie co się stało ?? Palemki dostarczono dopiero oko > ło godziny 7.30. Jestem oburzony tak niskim poziomem obsługi Wrocławskiego Metr > a ! Palemki zostały na polecenie zarządu Metra chwilowo usunięte. Zarząd szukając oszczendności sprawdzał reakcję pasażerów. Jednak oburzenie było tak wielkie, że palemki przywrócono bardzo szybko (coś w oklolicy kwadransa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Pokaz ratownictwa IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:38 Słuchajcie! Dzisiaj na 35. peronie stacji Wrocław-Centrum przeczytałem ciekawe ogłoszenie. Otóż zarząd spółki Wrocławskie Metro S.A. zaprasza pasażerów do spędzenia ostatniego dnia karnawału, tzw. śledzika, na pokładzie specjalnego składu metra, który będzie krążyły w czasie trwania imprezy (20.00-4.00) po podziemnych torowiskach (przypomnę, łączna długość wszystkich lini 1538,5 km). Podobno między 5 a 10 wagonem zostanie rozstawiony kilkudziesięciometrowy stół szwedzki z zimnymi przekąskami. Gwoździem programu (g. 0.00) ma być koncert na stacji Wrocław-Lotnisko oraz fragmenty musicalu Janusza Józefowicza. Wstęp wolny za okazaniem biletu miesięcznego. Ktoś idzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Pokaz ratownictwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 22:45 ja bym poszła gdyby nie ten józefowicz. co on ma do naszego metra? kościelniak to rozumiem, przynajmniej z wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Australia Re: Pokaz ratownictwa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.02.06, 02:19 Gość portalu: azja napisał(a): > ja bym poszła gdyby nie ten józefowicz. co on ma do naszego metra? kościelniak > to rozumiem, przynajmniej z wrocławia. Chyba Ci zbyt rozdęło lokalny patriotyzm. Śledzik to śledzik. Ja tam jadę! Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia Azja ale impereza była!!! 10.02.06, 08:32 Kurcze ledwo wróciłam bo tym likierku :) i miałam wrazenie ze zamiast gondol w tej wenecji to jakieś piramidki byłyyy prawie jak w prawdziwej WENECJI .BYŁO SUPER TRZEBA POWTÓRZYĆ pozdrawiam buńka Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia aha czy ktoś wie kto to ?? 10.02.06, 08:37 taki jeden w beżowym prochowcu, zachowuje sie skandalicznie rzuca papierki bez opamiętania i te maluchy co sprzątają nie nadążają czy ktoś wie kto to ?? normalnie nie uprzejmy jak nie wiem cukierkiem nie poczęstuje tylko sam żre i śmieći normalnie szok...... moze z poznania czy co ? ale zachowuje sie jak by u siebie był..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja buńko droga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 08:45 ja ci też dziękuję. nie wiem nawet jak dotarłam do domu...może jest jakaś stacja w parku na nowowiejskiej, bo wydawało mi się ,że wysiadłam w znajomym miejscu. ech, nieważne. a ten jeden śpewak z naszej gondoli to fajny był, nie? i tak na ciebie patrzył tęsknie ,że ja bym wymiekła. ale ty twarda jesteś , podziwiam . Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia a wiesz......... 10.02.06, 08:51 to czysty marketing z jego strony był że wiesz moze bede tam co dzien latac i kase zostawiac, ja nie tak głupia poza tym wiesz trochu fałszował..... no i co najważniesze spoglądał na tą grubą babe w futrze co siedziała w gondoli dla VIP daj spokój..... ale jak byś bardzo chciała to mozemy tam znowu iść .... poświęce sie dla dobrej bibki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: a wiesz......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 08:56 ja bym może i chciała ale muszę wpierw wyleczyć się z tej obręczy co mi ściska łeb. co mysmy piły? inna sprawa,że apteka w metrze powinna mieć jakieś środki typu antyKC, szczególnie jeśli planuja zrobić tego śledzia. przecież tam polegnie tyle ludu,że szook. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia to fakt 10.02.06, 09:03 wiesz ja nie mówie ze dzisiaj i wcale nie nalegam wcale mi nie zależy zeby tam akurat iść i juz, z tą apteką to tak ze mają tam jescze otworzyć centrum anty-kac "rewitalizacja" to wiesz nie biorą bo potem im sie przeterminuje i straty bedą, ponoć w tym centrum masaże i inne zabiegi antystrsowo-kacowe mają byc ponoć dla tych co posiadają bilet miesięczny imienny to 50% zniżki, no i praktyke lekarza rodzinnego tez otwierają......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja praktyka w metrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 09:23 a to ciekawe co mówisz o tej przychodni. ciekawe czy będzie tam stomatolog? wyobrażasz sobie to borowanko , kiedy wagon szybko zatrzymuje się na stacji? uch, aż mnie skręca na myśl o rozprutych dziąsłach . muszą mieć chyba wykupione jakieś dodatkowe ubezpieczenie, czy jak? to stąd były pogłoski o otwieraniu punktu dla krwiodawców w metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia zmienijąc temat 10.02.06, 09:29 koniecznie przed tym sledziekiem trzeba sie na bóstwo zrobić moze ten śpiewak tez bedzie ........ kumpela podrzuciła mi adres gdzie tanio mozna wypasiony zestaw kupić www.allegro.pl/show_item.php?item=85345202 możemy sie podzielić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: zmienijąc temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 14:57 wiesz odleciałam. chyba to na europalecie kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze poinformowa Re: zmienijąc temat IP: *.finemedia.pl 10.02.06, 16:27 Dziś, jadąc naszym pięknym czystym i pachnącym Metrem Wrocławskim usłyszałem rozmowę dwóch panów z obsługi, iż od poniedziałku będzie oddany do użytku nowe wagony Metra Wrocławskiego. Pierwszy wagon (dla panów) będzie oferował darmowe drinki, pokaz striptizu oraz rozstawione telewizory z kanałem sportowym, aby pasażerowie nie nudzili się jadąc do pracy lub szkoły (wszystko w cenie biletu miesięcznego). Drugi wagon (dla pań) oferuje pokaz striptizu w wykonaniu przystojnych, umięśnionych i opalonych facetów, dostępna będzie również telewizja (kanały o gotowaniu, modzie i robótkach ręcznych). Oczywiście wszystko w cenie biletu miesięcznego. Kto się cieszy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: zmienijąc temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.06, 16:33 to jest czysty apartheid.gdybym chciała zobaczyć kanał sportowy albo gołą panią, to mam sobie wąsy namalować? napiszę pismo do dyrekcji metra z protestem. kto się podpisuje? podpisy zbieram dzisiaj na stacji przy lodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Nowa oferta Wrocławskiego Metra 10.02.06, 17:03 W trosce o ciężko zapracowanych rodziców od 1 marca będzie kursował specjalny pociąg przedszkolny, natomiast dla późno wracających i wcześnie jadących do pracy usługa "latające łóżko": Pasażer nie budzony będzie przenoszony z domu do pociągu sypialnego i zawożony na stację docelową. Tam w ramach usługi kawa i rogalik. W przeciwnym kierunku odbiór na stacji początkowej, kołysanka i transport do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Nowa oferta Wrocławskiego Metra IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:14 Aha... przed Śledzikiem będzie w metrze jeszcze jedna okazja- MetroWalentynki. Z tej okazji po torowiskach będzie krążył specjalny skład (10 wagonów), w którym odbędzie się dyskoteka 24h: wagony 1-3 dancing dla dorosłych, 4-7 techno party i 8-10 w stylu lat 70 bawimy się w rytmie "Gorączki sobotniej nocy" (wstęp wyłącznie w przebraniach; bokobrody, tzw. pekaesy, obowiązkowe!) Ja idę! Słuchajcie, myślicie, że uda mi się zapuścić tak szybko bokobrody??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja walentynkowe metro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.06, 13:01 gdybym wiedziała wcześniej o tych walentynkach w metrze może udałoby mi się uratowac moją miłość. a tak została mi tylko miłość do metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: walentynkowe metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:04 A mnie wkurza juz to ze ciagle to samo puszczaja w Metro TV - wiadomo ze podroz nie trwa dlugo i pasazerowie nie "wkrecaja" sie w serwowane nam arcydziela kinematografii...ale ilez moze felliniego, lyncha, van triera, aranovskiego ogladac. A wczoraj jakies badziewa w.allena lecialy...ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: walentynkowe metro 11.02.06, 14:13 to co z tymi walentynkami w metrze? czy wladze przewidzialy, ze nie wszyscy zdaza sie zakochac do 14 lutego?:) jeszcze jedna sprawa: ostatnio w drodze do domu z pracy przesadzilam z drinkami przez te palemki co serwuja, (takie sa ladne, ze nie moglam sobie odmowic....) i wysiadlam w zlym miejscu, potem musialam dralowac przez te zawieje i zamiecie... chyba zloze skarge .... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: walentynkowe metro 11.02.06, 21:51 > jeszcze jedna sprawa: ostatnio w drodze do domu z pracy przesadzilam z drinkami > przez te palemki co serwuja, (takie sa ladne, ze nie moglam sobie odmowic....) > i wysiadlam w zlym miejscu, potem musialam dralowac przez te zawieje i > zamiecie... > chyba zloze skarge .... Pierwsze słyszę :-( Metro Wrocławskie ma jako jedyna sieć komunikacji zbiorowej na świecie podpisaną umowę z wszystkimi poważnymi wrocławskimi korporacjami taksówkowymi. Podchodzisz do informacji, chuchasz w specjalnie w tym celu zainstalowany alkomat a do mikrofonu podajesz nazwę ulicy na którą chcesz jechać. Serwis działa od 23 do 6 rano w zasięgu WSTZ (Wrocławski System Transportu Zbiorowego), czyli Aglomeracja Wrocławska (miasto+ obwarzanek w promieniu 50 km od Gabinetu Najjaśniejszego Prezydenta) oraz jeszcze o 30 km dalej w weekendy plus dodatkowo popularne miejscowości rozrywkowe typu: - Kudowa Zdrój, - Jelenia Góra, - Zielona Góra, - Zgorzelec (system obejmuje również lewobrzeżną część miasta aż do Budziszyna), - Leszno, - Gliwice (UWAGA! nie obejmuje wsi po drugiej stronie starej granicy, tzn. Katowice, Sosnowiec, Kraków, itd.) Dodatkowo za niewielką dopłatą istnieje możliwość (po wcześniejszym zarezerwowaniu kursu przez internet w ZDiK i opłaceniu go kartą kredytową ) wynajęcia busa (2-8 pasażerów) celem powrotu z balangi we Wrocku do domu w Berlinie. Wystarczy się zarejestrować najpóźniej 24 godziny przed spodziewanym powrotem; kierowca będzie czekał na Was pod knajpą (oni mają prawo wjazdu nawet na rynek, lub na pl. Targowy do podziemi) przez trzy godziny od umówionej pory. Poczeka dłużej, jeśli puścisz mu dzwonka na służbową komórę, ale wtedy trzeba mu coś do kieszeni podrzucić. Kierowca ma też na wyposażeniu lotnicze torebki, ale od kiedy drabinę do Berlina zastąpiono dziesięciopasmową autostradą (niestety, tylko do Olszyny, dalej już jest zwykła, cienka, kręta niemiecka podróbka naszej oryginalnej A4/A12) rzadko kiedy zdarzają się wypadki nagłego napadu słabości wśród pasażerów. Kierowcy są specjalnie szkoleni i na stromych wzniesieniach oraz ostrych łukach po niemieckiej stronie zwalniają do 240 km/h. AHA. Cena za busa do Berlina po zakończeniu impry to koszt PKP, 2 klasy osobowej do przejścia granicznego. Resztę funduje miasto. To i tak się opłaca. Każdy kolejny pasażer płaci o 20 % mniej, więc już szósty i każdy następny pasażer busa ma transfer za darmo ! Oto obowiązujące w systemie "bezpieczny PO-WR-ót z hulanki" ceny: (dla pokonujących ostatni odcinek trasy taksówką) - 50% wskazania tachometru dla wysiadających z metra lub SKM, - 25% dla posiadaczy biletów miesięcznych, - za darmo dla posiadaczy biletów miesięcznych pierwszej klasy oraz studentów i młodzieży do lat 18 zalanej powyżej 1.5 promilla lub po udowodnionej rachunkiem konsumpcji dragów z knajpy w obszarze wrocławskiego rynku, - 25% ZWROTU kosztów przejazdu dla rajców miejskich oraz zasłużonych przy odbudowie wrocławia lub też wyróżnionych przez Najjaśniejszego Pana Prezydenta złotą odznaką "Budowniczy Nadodrzańskiej Metropolii". - za darmo + do wyboru: dodatkowy strzał w każde z ramion, lub pół litra spirytusu "Duch Wrocławia" na wynos, lub też asysta męska lub damska przez pierwsze cztery godziny od zaśnięcia (nie napalaj się, asystent(k)om nie wolno pić, ani palić, ani ćpać z klientami), lecz nie obydwie płcie na raz! dla klientów wysiadających z TransRapidu na stacjach CWW CopernicusWroclawAirportWest (d. Strachowice) lub CWE CopernicusAirportEast (d. Brzeg Opolski). Dziwne, że nie wiedziałaś. Tyle przyjezdnych kręci się po naszych knajpach, że sądziłem, że każdy miejscowy coś już o tym modelowym wręcz rozwiązaniu słyszał. Wielu kolegów z gorzej zarządzanych miast tej planety skarżyło mi się, że przydało by się nam "party shuttle" pomiędzy Wrocławiem a Pragą. Szczególnie wielu Amerykanów marzy wręcz o zaszokowaniu robaka w Pradze i dokończeniu zalewania go we Wrocławiu. Osobiście uwarzam to za niepotrzebne dzielenie się chwałą. Za pięć lat każdy US-Amerykanin zapytany o to, gdzie leży Praga odpowie "pod Wrocławiem". Ewentualnie zastanowimy się, czy nie wysyłać zalanych jankesów do izb wytrzeźwień nad Wełtawą, żeby nam miasta nie zarzygali. Także wybacz, ale łażenie w śnieżycę po dworze to nic więcej jak cena, jaką zapłaciłaś za własne niedoinformowanie. Kto we Wrocławiu dzisiejszych czasów chodzi po chodnikach ? Tylko niekumający języka zagraniczni bezdomni albo inne tego rodzaju platfusy życiowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: walentynkowe metro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.06, 22:21 ale to chyba całkiem nowe przedsięwzięcie , mające ostatecznie na celu zintegrowac metro wrocławskie z praskim i berlińskim. berlińskie o ile wiem jest tuż tuż, bo na tym samym poziomie budowane i ma taki sam rozmiar tuneli i gwinty na wszystkich rurach od instalacji od tego samego producenta . istnieje wizja,żeby zintegrować europę przy pomocy sieci metra, począszy od lizbony aż do moskwy. ja osobiście uważam ,że dopiero taka europa jest naprawdę Wspólna . Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: walentynkowe metro 12.02.06, 13:38 Gość portalu: azja napisał(a): > ale to chyba całkiem nowe przedsięwzięcie , mające ostatecznie na celu > zintegrowac metro wrocławskie z praskim i berlińskim. berlińskie o ile > wiem jest tuż tuż, bo na tym samym poziomie budowane i ma taki sam > rozmiar tuneli i gwinty na wszystkich rurach od instalacji od tego > samego producenta . Wszystko co piszesz jest prawdą. Problem z Berlińczykami polega na tym, że nie chcą uznać dla wszystkich przecież gołym okiem widocznej supremacji Wrocławia we wszystkich dziedzinach i nie chcą się zgodzić, aby: - centrala "WRObK" (Wrocławsko-berlińskiej Komunikacji) mieściła się w dawnym bydynku ZDiK przy Długiej we Wrocławiu (stoi pusty i niszczeje, odkąd ZDiK przeniósł się do "Nowego Ratusza", czyli 99 piętrowego wieżowca zbudowanego na gruzach stareńkiego "Poltegoru"), - jedyną walutą w automatach biletowych był Złoty Polski, - w szczycie co drugi pociąg metra przeznaczony był tylko dla Polaków, - Niemcy zobowiązani zostali przepisami metra do ustępowania miejsc siedzących Polakom we wspólnie używanych składach, - zapowiedzi były tylko po polsku (z wyjątkiem stacji "Kanzleramt" w Berlinie - tam wyjątkowo zgadzamy się na podawanie komunikatów po niemiecku, ale dopiero po zapowiedzi podanej po polsku). Nie umieją docenić, że zgodziliśmy się na wyjątek od reguły polskojęzycznego nazywania stacji i jako jedyna stacja w zasięgu działania WRObK "urząd kanclerski" ma prawo oficjalnie nazywana być "Kanzleramt". - Niemcom podczas podróży nie wolno się odzywać, chyba, że zostaną zapytani, nie wolno im również używać telefonów komórkowych/laptopów/PDA/mp3 playerów i.t.p. - nasz system "Bezpieczny PO-WR-ót z hulanki" oferuje dopłaty tylko dla Polaków, - Niemcy nie mają prawa podróżować pierwszą klasą, - napisy po niemiecku jeśli już gdzieś się trafią, to pisane mają być czcionką o połowę w stosunku do napisów polskich mniejszą. Ale te ucziwe przecież, odzwierciedlające przepaść pomiędzy Wrocławiem i Berlinem warunki dzisiaj jeszcze wydają się senatowi Berlina krzywdzące. Nie ma sprawy, poczekamy. Nam się nie spieszy. Wrocław bez Berlina przeżyje. Jeszcze ze dwa lata dynamicznego rozwoju i przyjdą do nas na kolanach. Błagać będą o włączenie Berlina jako lenna w struktury Wrocławskiego Magistratu na prawach dzielnicy. A wtedy pokażemy im wała i całkowicie zasymilujemy to ich wesołe miasteczko razem z kanzleramtem przerobionym na burdel z miejscową obsługą. Co do Pragi - na tym froncie wrocławskie PO melduje potężne postępy. Czesi się w przeciwieństwie do Niemców nie stawiają i ulegają już potężnemu ciśnieniu naszej kultury. Nasz konsulat znajdujący się od niedawna na "Hradzie" donosi o masowym wypieraniu "Pilsnera" z praskich knajp przez "Piasta". Knedle całkowicie już zniknęły z menu restauracji zastąpione przez gołąbki i schabowe z buraczkami a Wacławowi na jego własnym pomniku praktycznie co noc ktoś dorabia kaczy dziób. Zapasy włóczki praktycznie zniknęły, a Polska nie nadąża z produkcją. Idąc w południe ulicą "Vaclavske Namesti" widzi się jedno morze moherowych beretów zmierzające do katedry św. Wita na południową mszę. Ta masa młodych, nawróconych na łono kościoła ludzi porusza się w takt hip-hopu zespołu 2tm3 lecącego z głośników zawieszonych na każdej latarni. Pewne zaniepokojenie szczególnie starszych Czechów budzi jednakże fakt, że przez szczekaczki leci wyłącznie młodzieżowy kanał "RMR" (RydzykMusicRadio). Wielu starszych Czechów chciałoby przynajmniej wieczorem mieć dostęp do kilku audycji pewnej polskiej radiostacji będącej już klasykiem gatunku. Uważam, że ten, niewątpliwie słuszny postulat, powinien zostać niezwłocznie zgłoszony i przegłosowany na najbliższej sesji wrocławskiej rady miejskiej. Jeśli zaś o metro praskie chodzi, to nie ma z jego asymilacją najmniejszych problemów. Korzystając z powodzi w Pradze przed kilku laty w ramach likwidacji popowodziowych szkód Czesi przeczuwając nieuchronną przyszłość przeszli na wrocławski system sygnalizacji na dwóch z trzech linii. Trzecia linia będzie zaś tak czy tak niedługo remontowana w ramach przedłużenia jej do Kudowy Zdr. i połączenia z tunelami Twierdzy Wrocław. Na kierunku wschodnim magistat nie przewiduje w najbliższej przyszłości żadnych przejęć. Warszawy z jej śmiesznym kikutem - czyli połową jednej linii nie chcemy, bo by nam w naszych tunelach szalały przeciągi (na wschodzie, jak ogólnie wiadomo, jest wygwizdów) a GOP-u (z wyjątkiem Gliwic) też nie chcemy, bo tam się ciągle coś zapada. Na północy wchłonięcie Szczecina uniemożliwia nam opierający się tyleż heroicznie co bezsensownie Poznań. Za dwa lata, kiedy wchłoniemy Berlin, Poznań znajdzie się w okrążeniu i podda się bez walki. Jak z powyższego raportu widać, nic nie stoi na przeszkodzie dalszego, dynamicznego rozwoju miasta. Ostatnio rada miejska zdecydowała, że następne wybory samorządowe we Wrocławiu się nie odbędą. I tak nie mają sensu przy poparciu dla Najjaśniejszego Pana Prezydenta wahającym się pomiędzy 98 a 99 procent oraz poparciu dla wrocławskiej koalicji od piętnastu lat niespadającym poniżej 75%, czyli większości konstytucyjnej. Zaoszczędzone na wyborach środki przeznaczone zostaną na serię darmowych dla obywateli grodu koncertów plenerowych takich gigantów muzyki rozrywkowej jak "Ich troje", "Trubadurzy", "Lombard" a także całej gamy solistów klasy Violetty Villas, Ryszarda Rynkowskiego, Kasi Kowalskiej lub Mandaryny. Konferansjerkę zgodziła się już współprowadzić Pierwsza Dama RP. Obecnie poszukiwany jest męski współ-konferansjer dla naszej pierwszej damy. Mimo usilnych poszukiwań nazwisko tego bohatera nie jest jeszcze znane ... Z POprawnym pozdrowieniem, map4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja metro wrocław miasto podziemne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.06, 14:00 pragnę zauważyć drogi map4,zachwycona zresztą twoją orientacją w szczególach planu rozwoju metra i uwarunkowań geopolitycznych, że nie każdy jednak należy do 98 % wspomnianych przez ciebie apologetów i afirmatorów obecnego układu.obawiam sie nawet ,że te 98% to jakaś marginalna mniejszość. w związku z tym istnieje program stworzenia alternatywnego utajnionego samorządu aglomeracji wrocław na poziomie metra, którego emisariusze integrowaliby społeczność metra do oporu wobec władzy z Nowego Ratusza, która jak widać ( i ty to chyba potwierdzisz) zamierza sie panoszyć jeszcze nie wiadomo jak długo. myślę,że i życiu kulturalnemu i gospodarczemu dobrze by zrobiło "plwanie na tę skorupę i zejście do głębi". swoją drogą jak Wieszcz to przewidział dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: walentynkowe metro 12.02.06, 12:22 map4 fakt! jestem troche niedoinformowana, ale myslalam, ze to wladze powinny mnie doinformowac? zreszta nie mialam chyba wtedy tyle sily zeby dobrze wybelkotac nazwe ulicy na ktorej mieszkam, a w myslach jeszcze taksowkarze chyba nie czytaja?:) kto mogl przypuszczac, ze te palmy kurna daja takiego czadu?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: walentynkowe metro 12.02.06, 15:14 Ośmielę się odpowiedzieć obydwu damom jednym listem. Wybaczcie, to ze zwykłego lenistwa. Szanowna przedmówczyni Azja raczyła poddać w wątpliwość prawdziwość badań opinii publicznej Twierdzy Wrocław od lat stwierdzających z dokładnością do błędu statystycznego niesłabnącą POpularność "wrocławskiej grupy trzymającej władzę". Spieszę więc zapewnić, że badania te prowadzone są w sposób absolutnie losowy: Magistrat publikuje raz na miesiąc aktualizowane listy urzędników magistratu a jednocześnie posiadaczy służbowych telefonów komórkowych spośród których firma wybrana w zażartym przetargu spomiędzy czterech konkurentów i wykonująca zlecenie magistratu w sposób absolutnie przypadkowy wybiera losowo reprezentatywną próbkę i dzwoni do nich w godzinach pracy pytając o nastroje. Nie jest prawdą, jakoby niejaka księżna Wrocławia, Szanowna Pani Kalina S. była właścicielem wszystkich czterech firm badania opinii społecznej stających do przetargu w magistracie. Księżna Kalina posiada zaledwie 51 % udziałów w każdej ze spółek i nie wykonuje swojego prawa własności, zadowalając się jedynie rokrocznym podziałem zysków, które zresztą przeznacza na cele dobroczynne. Oczywiście, jak w każdym społeczeństwie tak i wśród grodzian Wrocławia znajdują się elementy wywrotowe, owe wrzody na zdrowym ciele narodu, których wyplenienie i banicja do Poznania jest jedynie kwestią czasu. Jednakże liczbowo jest to zaledwie garstka ekstremistów finansowana przez zagraniczne mrocznej proweniencji organizacje powiązane finansowo z nieprzyjaznymi i zagrożonymi w swej bezcelowej egzystencji miasta - opłotki Wrocławia typu Praga, Berlin lub Poznań. Spieszę zapewnić, że po planowanym wprowadzeniu przymusowego znakowania nadajnikami GPS wszystkich grodzian nie należących do Platformy Obywatelskiej (czyli śmiesznych 15% populacji) nawet tunele metra nie dadzą schronienia przed ciężką ręką sprawiedliwości. Malkontenctwu w Naszym Mieście mówimy zdecydowanie wbrew ! Dość pesymizmu ! Dość czarnowidztwa ! Program Platformy programem Wrocławian ! Jeśli zaś o post Damy Avventury chodzi: Jak wyobrażasz sobie "doinformowanie Cię przez władze" ? Czy uważasz, że nasz nieliczny, przeciążony korpus urzędniczy powinien latać za każdą Wrocławianką(każdym Wrocławianinem) i objasniać mu, co nowego się w mieście dzieje ? Przecież dzieje się tak dużo ... Gdzie jest Twoje obywatelskie zaangażowanie ? Dlaczego www.wroclaw.pl/ nie jest stroną startową w Twojej przeglądarce ? Kiedy ostatnio poszłaś do urzędu miejskiego i zapytałaś się jak możesz pomóc ? Przyznam, Avventuro, że bardzo mnie rozczarowałaś. Nie dostrzegasz szczęścia jakim jest możliwość mieszkania we Wrocławiu, a Twoja postawa rozczeniowa powoduje, że masz skrzywione spojrzenie na rzeczywistość. Nie pytaj, co Wrocław może zrobić dla Ciebie, pytaj, co Ty możesz zrobić dla Wrocławia ! Jeśli zaś o bełkotanie w stanie wskazującym chodzi: nie musisz wcale bełkotać. Biorąc udział w pilotażowym projekcie magistratu składasz u miejskich informatyków swój włos, z którego następnie ekstrachowane jest Twoje DNA i zapisywane w Bazie Danych Wrocławia. Wracając z balangi do domu wcale nie trzeba się wysilać w próbach porozumienia się z mikrofonem - teraz wystarczy go pocałować (nie działa po uszminkowaniu), polizać, lub też pozwolić sobie pobrać mikroskopijną dawkę krwi z opuszka palca i już w sposób całkowicie automatyczny i - co najważniejsze - absolutnie bezbłędny system Cię zidentyfikuje i SMSem wysłanym kierowcy taksówki poda adres Twojego domu. Jak więc widzisz władza pomyślała o wszystkim. Jestem dogłębnie przekonany, że podziemna bibuła typu "Folwark zwierzęcy", cała chora twórczość indywiduum nazwiskiem Kafka czy też wypociny niejakiego Mrożka nigdy nie powstałyby, gdyby ich autorom przyszło żyć w takim raju na ziemi, jakim dzięki naszej ukochanej władzy w ostatnich latach stał się Wrocław. Z grodzkim pozdrowieniem, map4. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: walentynkowe metro 12.02.06, 11:14 Awentura, nie "walentynki w metrze" ale "walentynki w stylu metro" - czyli masowe śpiewanie "Zbudujmy wieżę- wierzę wierzę wierzę!"+ ekipa z warszawskiej kolejki , gościnnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: zmienijąc temat IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:33 Słuchajcie ludziska, czy ktoś już ma wywołane fotki z ostatkowej imprezy w metrze? Bo ja sprawę przegapiłem-idąc za przekonaniem, że rybka lubi pływać, zalałem śledzika jednym kieliszeczkiem za dużo, i "film się urwał". Dobrze, że dowóz przez Metro Radio Taxi był w cenie biletu. Pozdrawiam dziewczyny topless z wagonu 10. Sympatyczny Piotruś z wagonu 11. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: A w metrze zero śniegu! 13.02.06, 19:20 czy do metra nie nawieje śniegu przez dziury w żmigrodzkiej? nagłe zwalnianie , oblodzone szyny, drinki wylane na płaszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedek Czy metro jest przygotowane na milion mieszkanców? IP: *.chello.pl 14.02.06, 02:47 Bo tyle luda wkrótce ma zamieszkać we Wrocławiu. Nie zatka sie? Nie bedzie tłoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Czy metro jest przygotowane na milion mieszka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 08:00 milion mieszkańców ciągle jeszcze woli własny samochód w dziurze w jezdni. metrem jeździ elita. a elity są nieliczne, trudno rozmnażalne w niewoli u kolejnych panów prezydentów i innych eurodeputowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
czak.norris co wam działa na nerwy w metrze? 14.02.06, 20:20 brak kultury. nikt juz nie ustępuje miejsca starszym. dzisiaj jechał taki starszy gość. jakiś dzieciak mu nie ustąpił , ale mama go skarciłą i powiedziała ze to ważny człowie, w rauszu robi a od jego godności wzieła się nazwa "via romana" więc dziecią ustąpiło od razu. tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszan Re: A jak wam sie podoba wystawa na stacji Tarnog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:29 Odstąpię 2000 m2 powierzchni handlowej na stacji pl.Legionów, zainteresowanych proszęo kontakt pod nr telefony wywieszonym na tejże stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A jak wam sie podoba wystawa na stacji Tarnog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 20:29 ja co do wystawy. uważam,że tam za dużo ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie_stąd Re: A jak wam sie podoba wystawa na stacji Tarnog IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.06, 21:32 Podawanie potraw z krokodyli wydaje mi się grubą przesadą, ale ja ze Strzegomia to może się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A jak wam sie podoba wystawa na stacji Tarnog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 22:19 bo byłeś na wernisarzu, teraz to tylko zwykłe drinki z palemką i koreczki serowo-truflowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elita Re: A jak wam sie podoba wystawa na stacji Tarnog IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.06, 23:11 Gość portalu: azja napisał(a): > bo byłeś na wernisarzu, teraz to tylko zwykłe drinki z palemką i koreczki serow > o-truflowe. To był wernisaż dla pospólstwa. Elity bawiły się prz pieczeni z zebry (Gucwińscy też byli). Pyszny był deser - "Oddech gruszy w polewie lodowej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymon Nowe pociągi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:11 Boję się o kondycję finansową naszego miasta. Słyszałem, że MPK szykuje niespodziankę i to nie byle jaką... kilkanaście nowych, najbardziej nowoczesnych w Europie pociągów metra. Czy nas aby na pewno na to stać? Czy chcemy jeszcze sprawniejszego metra??? Wraz z rozwojem naszej miejskiej chluby przybędzie pewnie znowu kolejny tysiąc szwedzkich emigrantów. O nie. Nie bądźmy prożni, poprzestańmy na tym, co mamy;-) Czy ktoś może opisać dokładnie wszystkie wejścia do metra przy stacji Rynek, bo przeżywam czasową amnezję i zapomniałem jak dostać się do tego największego osiągnięcia wrocławskiej komunikacji. Jeszcze jedno. Nie rozumiem dlaczego metro jest środkiem transportu wyłącznie dla uprzywilejowanych tą informacją. Miejskim notablom nie zależy na rozsławieniu tego enigmatycznego dzieła? Cóż za skromność, niestosowana do osiągnięcia na miarę tysiąclecia naszego miasta. Pozdrawiam wszystkich metrowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Nowe pociągi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.06, 23:25 a nie wystarczy ci że skandynawscy drwale i szwendacze się złażą? jakby sprawę jeszcze nagłośnić to obawiam się najazdu niemców w krótkich skórzanych spodenkach z tymi ich cycatymi żonami , które by sie nie daj bosze obnażały w wagonach z sauną. o pierdzeniu nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etnograf Re: Nowe pociągi IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.06, 03:25 Gość portalu: azja napisał(a): > a nie wystarczy ci że skandynawscy drwale i szwendacze się złażą? jakby spraw > ę jeszcze nagłośnić to obawiam się najazdu niemców w krótkich skórzanych spoden > kach z tymi ich cycatymi żonami , które by sie nie daj bosze obnażały w wago > nach z sauną. o pierdzeniu nie wspomnę. Już w historii to się zdarzało. W tradycji weselnej zachodniej Wielkopolski jest wystawianie chlebów dla westfalików. Mieszkańców Wstfalii (pewnie robię błędy ortograficzne bo nie znam niemieckiego) przyjeżdżali do Wielkopolski za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.06, 12:27 Wsiadłam przy Ratuszu i chciałam na Psie Pole. Byłam zmęczona i niechętna na żaden kontakt. Najpierw wypucowali mi buty. Oki, czyste buty są lepsze niż buty brudne. Potem taki miły różowy robot podał mi drinka. Oki, bardzo lubię te metrowe drinki, ale gdy zaproponowano mi solarium na prawdę się zdenerowowałam. Co oni mają do mojej skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 12:37 słuchaj, a może ten różowy to nie był robot tylko jakiś nadaktywny pracownik solarium. a różowy był bo się tak spiekł? ja słyszałam że oni mają w tym solarium jakieś hipermega turbolampy z doładowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.06, 14:01 Gość portalu: azja napisał(a): > słuchaj, a może ten różowy to nie był robot tylko jakiś nadaktywny pracownik so > larium. a różowy był bo się tak spiekł? ja słyszałam że oni mają w tym solarium > jakieś hipermega turbolampy z doładowaniem. To na pewno był robot (ślicznie wyczyścił mi buty). One są trochę niekulturalnie zaprogramowane (a propos: kto jest głównym informatykiem metra, bo jakoś nie mogę skojarzyć). Na to solarium też bym się tak nie burzyła, ale z odchudzaniem to trochę przesadzili. Ja jestem dumna ze swego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: A w metrze zero śniegu! 20.02.06, 15:16 to to sa roboty??? ja myslalam, ze tresowane psinki ubrane w rozowe kubraczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 15:27 nie, ale ich prototypy rzeczywiście wyglądały jak psinki w kubraczkach,gdyż we wrocku łatwiej zobaczysz na ulicy psinkę w kubraczku niż robota. więc żeby tak od początku nie przerażac starszych ludzi z miasta nie obytych z techniką i nie odstarszać ich od metra wporwadzono ten model. jak się później okazało, przedczesne były obawy inzynierów z metra, co do starszych ludzi. to oni pierwsi na dobre zadomowili się w metrze, gdyż życie w tzw podziemiu było ich chlebem powszednim od dzieciństwa, które spędzali w systemach totalitarnych, aż do tzw wspólnej europy. zauważyliście ile ciepła i domowego charakteru wnoszą te starsze panie we włóczkowych bamboszkach, z tymi ich filiżaneczkami z milanówka i kotami na kolanach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.06, 19:22 Gość portalu: azja napisał(a): >zauważyliście ile ciepła i domowego charakteru wnoszą te starsze > panie we włóczkowych bamboszkach, z tymi ich filiżaneczkami z milanówka i kotam > i na kolanach? A ja myślałam, że to wystawa z okazji Międzynarodowego Dnia Kota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 19:38 może tak . a którego to dokładnie było? bo nie wiem co z Ogólnoświatowym Dniem Ptaków Gadających- czy metro czyni jakieś przygotowania? może zamiast głosu tego miłego pana przed każda stacją, zapowiadałby szpak gwarek czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.06, 01:54 Gość portalu: azja napisał(a): > może tak . a którego to dokładnie było? bo nie wiem co z Ogólnoświatowym Dniem > Ptaków Gadających- czy metro czyni jakieś przygotowania? może zamiast głosu teg > o miłego pana przed każda stacją, zapowiadałby szpak gwarek czy jakoś tak. Pewnie będzie tak jak w zeszłym roku - tylko na centralnych stacjach. Przedmieścia znowu będą zaniedbane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja śnieg w metrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 08:03 a dzisiaj widziałam snieg w metrze, gdzieś na metr wysoki, przy stacji "bielany -sołtys" widać też elementy wyciągu orczykowego. chyba jakaś nowa inicjatywa. widac pracownicy metra czytają nasz wątek i postanowili wyjść naprzeciw żądaniom narciarzy i boardzistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 20:23 fakt że w metrze nie ma śniegu uspokaja, ale dlaczego jest tak mało wody? dlaczego jest ona tylko odcinkowo - wrocław fabryczna. dlaczego tylko tamtędy jeżdżąć można podziwiać podwodną florę i faunę , uboty i inne zjawiska? dzisiaj to po prostu zzieleniałam z zazdrości że taką mieli frajdę użytkownicy metra w okolicy legnickiej. podobno można było się promocyjnie zapisać na kurs nurkowy . a niestety ja nie mam żadnych interesów w tamtej stronie miasta. może by tak urozmaicić i inne linie naszego metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: w metrze dużo wody IP: 84.19.182.* 23.02.06, 21:14 Na stacji plac Strzegomski udostępniono pasażerom Aquapark i Oceanarium. Gdy będziecie się tam przesiadać (linie niebieska, żółta i brązowa) zwróćcie uwagę na przecudnej urody głowonogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 21:40 swoją drogą niektóre z tych głowonogów wybrały wolność i uciekłu z oceanarium tym nowo zalanym przejściem ( przepływem) podziemnym tamże. dlatego można je było zobaczyć ,jak owiniete w białe ręczniki frote i folie termoaktywne próbowały złapać jakąś okazję do centrum . niektórzy nawet widzieli je w heliosie na "jelonku bambim II"- zmoczyły cały rząd foteli i nakruszyły popkornem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.06, 22:45 W "Metrze" pisali, że już wszystkie głowonogi powróciły do Oceanarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 22:57 niee, jeden podobno przyjął się do metra na tzw. maskotkę- i będzie chodził przebrany za kaczki bliźniaczki- raz za jedną, raz za drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.06, 23:25 Gość portalu: azja napisał(a): > niee, jeden podobno przyjął się do metra na tzw. maskotkę- i będzie chodził prz > ebrany za kaczki bliźniaczki- raz za jedną, raz za drugą. Trochę szkoda, to znacznie zuboży oceanarium na stacji pl. Strzegomski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: w metrze dużo wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:52 Sluchajcie jutro musze skoczyc do warzywniaka i nie wiem czy metro bedzie normalnie funkcjonowac w zwiazku z awaria wodociagowa...interesje mnie konkretnie wagon warzywny - zawsze maja bardzo soczyste pomidorki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 00:03 metro ma super uszczelki w drzwiach i oknach na takie wypadki i inne urządzenia suszące jak termoobieg, oraz higroskopijne podkładki pod owoce i warzywa. soczyste pomidorki prędzej wyschną na prach ( cokolwiek to znaczy) niż spleśnieją, ja się nawet obawiam o ich jędrność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: w metrze dużo wody IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.06, 00:05 Gość portalu: josip napisał(a): > Sluchajcie jutro musze skoczyc do warzywniaka i nie wiem czy metro bedzie norma > lnie funkcjonowac w zwiazku z awaria wodociagowa...interesje mnie konkretnie wa > gon warzywny - zawsze maja bardzo soczyste pomidorki :) Metro będzie jeszcze lepiej funkcjonować niż w normalny dzień. Nie pamiętasz powodzi? Wszystko zalane, a w metrze ani kropli (te wagoniki z piaskiem trochę psuły estetykę, ale to było dla dobra Wrocławia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zachwycony Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.06, 13:36 Pracownicy metra znowu wykazali się inteligencją i wybraźnią. Oczyszczenie potopu z placu Strzegomskiego, podgrzanie i skierowanie do Jakuzzi to jest to. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Mam pytanie 24.02.06, 21:39 Nie jestem z Wrocławia,ale niedługo go odwiedzę w celach matrymonialnych. Moja narzeczona mieszka na Złotnikach. Którą linię metra powinienem wybrać by dojechać tam z Dworca Głównego? Czy konieczne są jakieś przesiadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Mam pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 21:50 oczywiście,że linię Złotą. jedziesz 3 i pół przystanka. charakterystyczny szczegół ,że na stacji (pod egidą złotnickiego Green Peace'u) jest kontener na zużyte berety moherowe, a także na baterie i breloczki. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Mam pytanie 25.02.06, 00:30 Gość portalu: azja napisał(a): > oczywiście,że linię Złotą. jedziesz 3 i pół przystanka. > charakterystyczny szczegół ,że na stacji (pod egidą złotnickiego Green Peace'u > ) jest kontener na zużyte berety moherowe, a także na baterie i breloczki. Czy mogłabyś mi jeszcze droga Azjo poradzić jakąś romantyczną trasę wrocławskim metrem? Chciałbym dobrze wypaść przy mojej narzeczonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Mam pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.06, 10:39 no jest taki wagon - niestety nazywa się "ave maria" - jest on na końcu składu odjeżdżającego za pięć dwunasta w niedzielę, który podobno sie odłacza, gdzieś odbija i bładzi po odpowiednio przygotowanych zakamarkach metra- nie byłam, nie wiem, ale słyszałam. niestety oprócz podpadającej nazwy, ma on równie groteskową stację końcową-bo przy slepie jubilerskim KRUK. ciekawe czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Radzę skorzystać z Metro-Taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:45 To jest stosunkowo nowa usługa przeznaczona właśnie dla turystów i na różne specjalne okazje. Profesjonalnie przygotowani przewodnicy dobierają trasę stosownie do zainteresowań klientów (istnieją różne standardowe trasy tematyczne, ale także możliwość indywidualnego wyboru trasy). Musisz sie jednak pospieszyć bo słyszałem, że w okresie postu iluminacja tuneli ma byc wyłączona lub mocno ograniczona (nawiasem mówiąc zachodnie media krytycznie opisywały naszą "rozrzutność energetyczną"). www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,grossbild-557702-391999,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Radzę skorzystać z Metro-Taxi IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 01:15 ...ale wkrótce problem rozrzutności stanie się przeszłością, gdyż władze Wrocławskiego Metra S.A. podpisały umowę z amerykańskim potentatem w dziedzinie energetyki atomowej. Podobno pod jedną ze stacji na głębokości 200 metrów pod ziemią ma zostać zainstalowany niewielki reaktor atomowy o mocy 200MW chłodzony płaszczem wodnym. W ten sposób metro chce uniezależniać się od zewnętrzynych źródeł zasilania. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Radzę skorzystać z Metro-Taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 02:18 A jechaliscie juz metrem do Sobotki? POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Radzę skorzystać z Metro-Taxi 26.02.06, 03:31 Gość portalu: josip napisał(a): > A jechaliscie juz metrem do Sobotki? POLECAM! Jesteś geniuszem! Metrem do Sobótki. Wspinaczka na Ślężę. Zejście ze Ślęży. Metrem na Złotniki. Jakich linii mam użyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Radzę skorzystać z Metro-Taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 10:58 No linia slezanska. Podobno mozna nim wjechac na sama gore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Radzę skorzystać z Metro-Taxi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.06, 11:20 podobno nie. te kamienne miśki sie obsuwają od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Radzę skorzystać z Metro-Taxi 27.02.06, 00:11 Gość portalu: azja napisał(a): > podobno nie. te kamienne miśki sie obsuwają od tego. Nawet gdy metro dociera na Ślężę pójdziemy z moją narzeczoną pieszo - wspinaczka dobrze nam zrobi przed pożyciem. Do przełęczy Tąpadła, natomiast, chętnie metrem bym się przejechał. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Metro i turystyka ? 27.02.06, 08:32 Ludzie, przesadzacie już. Nie można przecież wymagać, żeby Wrocławski ZDiK projektował i kopał tunele metra z krajobrazowego punktu widzenia. Metro - przypomnę - z założenia jest systemem PODZIEMNYCH tuneli wykopanych dla wygody mieszkańców grodu. Do celów turystyczno-krajoznawczych lepiej nadaje się SKM, czyli szybka kolej miejska, która idzie na powierzchni i sięga o wiele dalej niż sieć metra. Nie zachowujcie się za przeproszeniem jak warszawiaki, ciągnąc do metra każdego przyjezdnego. Apeluję o trochę umiaru. Na razie bowiem cieszycie się z metra, jak z nowej zabawki. A przecież już od lat to szara, zwykła wrocławska codzienność jest. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Metro i turystyka ? 27.02.06, 21:44 map4 napisał: > > Nie zachowujcie się za przeproszeniem jak warszawiaki, ciągnąc do metra każdego > przyjezdnego. Apeluję o trochę umiaru. Na razie bowiem cieszycie się z metra, > jak z nowej zabawki. A przecież już od lat to szara, zwykła wrocławska > codzienność jest. > Wrocławskie metro jest tak atrakcyjne turystycznie, że samo wciąga. Zresztą rozmawiałem z narzeczoną - do Sobótki tylko metrem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Metro i turystyka ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 21:50 phi, ja tam nawet do kiosku po zapałki jeżdżę metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Metro i turystyka ? 28.02.06, 02:19 Gość portalu: azja napisał(a): > phi, ja tam nawet do kiosku po zapałki jeżdżę metrem. Ja już pisałem, że nie jestem z Wrocławia. Jeśli chodziło Ci o to bym zazdrościł. To ja zazdroszczę! Zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Metro jest nieekologiczne. IP: *.wroclaw.mm.pl 28.02.06, 14:35 najglupszy-nick napisał: > Gość portalu: azja napisał(a): > > > phi, ja tam nawet do kiosku po zapałki jeżdżę metrem. > Ja już pisałem, że nie jestem z Wrocławia. Jeśli chodziło Ci o to bym > zazdrościł. To ja zazdroszczę! Zadowolona? Nie masz czego zazdrościć. Metro jest nieekologiczne. Te tunele zrujnowały obieg wody w okolicach Wrocławia. Pustnia niedaleko Milicza to efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Metro jest nieekologiczne. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 14:42 dla niepoznaki i kamuflarzu, i dobrej prasy, postawiono tam tysiące sztucznych drzew , udających lasy oraz , kilka sztucznych oczek wodnych, i poprowadzono fikcyjną hodowlę karpi i kaczek bliźniaczek. jedna parka nawet rządzi krajem. i pomysleć ,że polityka polska jest wtórna w stosunku do nieekologicznego wrocławskiego metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:43 Jeżdżą nim tylko pachnący szefowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.06, 21:07 sugerujesz ,że jest w metrze jakaś selekcja na pachnących i cuchnących ? a potem co, tych cuchnących pod pociąg, czy jak? a może każdy dostaje taką samochodową pachnącą choineczkę i sobie ją zawiesza przed wejściem do wagonu? faktem jest,że w metrze nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polzet Re: A w metrze zero śniegu! IP: *.server.ntli.net 05.03.06, 02:49 a czy wagoniki metra sa dalej niebieskie czy moze maja ju inny kolor bo nie bylo mnie we wrocku juz troche i nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: A w metrze zero śniegu! 05.03.06, 10:11 niebieściutkie jak niebo nad Italią:))) Odpowiedz Link Zgłoś