Dodaj do ulubionych

która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?!!

14.02.06, 16:06
Mam prośbę, która z Was rodziła na Ogińskiego i płaciła położnej 400,- zł?-czy
płaci się za położną czy za pojedynczą salę, bo ponoć tylko za gotowość
położnej a sala porodowa a później poporodowa pojedyncza to już tylko jak się
uda-przeraziło mnie to bo cena za opiekę przez parę godzin jest bardzooooooooo
wysoka.No i pytanko- czy pieniądze idą przez szpital czy do kieszeni położnej???
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.02.06, 17:19
      Witaj Malinka.
      Na Twoje pytanie nie znam odpowiedzi, ale chciałabym się spytać Ciebie jakiego
      lekarza wybrałaś, żeby poprowadził Twoją ciążę? Planuję z narzeczonym dziecko i
      nie wiem do jakiego ginekologa iść :/ Pozdrawiam.
      • malinka_malinka1 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 14.02.06, 18:05
        dr Keppela :(
        • Gość: Gosia Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.02.06, 19:15
          A czemu masz taką smutną minę? Nie polecasz Go?
          • malinka_malinka1 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 20.02.06, 08:25
            Nie polecam-w prywatnym gabinecie za dużo pacjentek, wszystko na ilość nie na
            jakość, właściwie nic specjalnego, ,,towar przereklamowany"-może jak się coś
            dzieje ostrego to pomocny, w moim przypadku niezbyt.
            • Gość: Gosia Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.02.06, 14:37
              No właśnie słyszałam co nieco o tym doktorze. Już wiem do którego lekarza
              pójdę, do dr Wiciaka albo do dr Błażko. Życzę Ci dużo zdrowia. Pozdrawiam :)
              • martyskaa Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 20.02.06, 15:22
                płaci sie za gotowośc połoznej i za to że jest ona z Tobą dwie godziny po
                porodzie. A z tą jednoosobową salą rzeczywiście jest różnie, jak się uda, jak
                nie ma przepełnienia na oddziale. Także sprawa mocno naciągana.

Ja chodziłam do dr Ujec-Kassolik. Jestem zadowolona, dalej będę do niej chodzić.
                • oleswava Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 20.02.06, 16:16
                  Z tego co wiem, 400 zł kosztuje poród w wodzie, czyli możliwość porodu w
                  osobnej sali gdzie można m.in. korzystać z wanny z wodą. Jeśli sala nie jest
                  dostępna, bo akurat ktoś inny na niej rodzi, wtedy nie trzeba płacić - tak
                  słyszałam, ale moze nie mam aktualnych informacji... Najlepiej zadzwonić do
                  szpitala, powinni szczegółowo poinformować:)
                • maagda232 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 06.04.06, 23:46
                  Ja pomimo tego że jestej z Jeleniej rodziłam w Bukowcu. Nie płaciłam za nic a
                  miałam kompleksową opiekę. Sala pojedyncza dziecko przy matce a pozatym
                  rewelacyjna miła i konkretna pomoc.
      • malinka_malinka1 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 21.02.06, 19:52
        dzięki za info ,rzeczywiście dzwonię jutro do szpitala się dowiedzieć bo coś mi
        tu śmierdzi-jesli kasa idzie oficjalnie to może jakiś papierek dają jako
        pokwitowanie(chyba jestem naiwna) :))
        • Gość: Enia Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 22.02.06, 20:01
          Jak będziesz coś wiedziała oficjalnie o tych opłatach to proszę daj znać. Do
          czerwca mam troszkę czasu ale lubię wiedzieć ! Z góry dziękuję Całuski
          • malinka_malinka1 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 01.03.06, 18:50
            Gość portalu: Enia napisał(a):

> Jak będziesz coś wiedziała oficjalnie o tych opłatach to proszę daj znać. Do
            > czerwca mam troszkę czasu ale lubię wiedzieć ! Z góry dziękuję Całuski

Z pewnością będę wiedziała bo zamierzam mimo wszystko rodzić w tym szpitalu( ze
            wzgl. na OIOM dla noworodków a nie z wygody samej)-ale odezwij się lub kontynuuj
            wątek po 3 kwietnia bo na ten czas mam termin.Pozdrawiam !!
            • dziubasek_ona malinka_malinka1 01.03.06, 21:33
              WoW! Super! Życzę Ci szczęśliwego porodu i zdrowej dzidzi malinka :)
              • malinka_malinka1 Re: dziubasek_ona 02.03.06, 11:01
                dzięki-już trzęsę portami lub raczej koszulą ciążową aseksualną-boję się że nie
                zdąrzę dojechać i że podróż ode mnie z miasta będzie dla mnie straszna do tej
                Jeleniej.Pozdrawiam :))
                • dziubasek_ona malinka_malinka1 02.03.06, 13:17
                  będzie dobrze - trzymam kciuki :)
            • Gość: Enia Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 14.03.06, 20:54
              Ja dopiero w czerwcu więc mam troszkę czasu a wątek będę śledzić!
    • gadynek Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 21.02.06, 04:24
      No i po co wam te dzieciaki? Krzyczy toto strasznie, żre bez opamiętania, sika w
      majtki, płacze z byle powodu, marudzi, zabawki trzeba kupować, pieluchy, babrać
      się z tym całym gó...m jakie wyprodukuje, zapieprzać nadgodziny żeby starczyło
      na wszystko, płacić za jakieś sale porodowe, położne itp. Po co wam później
      kłopot w domu, po jednym kielichu takie wpada pod stół, ani pogadać, ani wypić z
      takim nie idzie. A jak się dziewczynka urodzi to trzeba dbać żeby jaki pedofil
      nie dopadł, podpaski kupować, wyjasniać czemu z piczki krew leci.... eeee po co
      wam ta babranina? Wychowacie, 18 lat conajmniej bedziecie forsę w toto ładować,
      a na koniec to powie wam:

- wychowaliście mnie, dzieki. ide w swoja stronę a wy róbta co chceta.

i tyle zobaczycie swoje dzieciątko. I po co wam to? Ech naiwne kobiety...
      • Gość: Gosia gadynek IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.06, 10:00
        Pajac z Ciebie jest i tyle! Nic dodać, nic ująć. B.O.
        • Gość: ktos Re: gadynek IP: *.icpnet.pl 23.02.06, 23:12
          a z Ciebie durna pipa, nic dodac nic ująć :)
          • Gość: Gosia ktoś IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.02.06, 13:42
            turlaj dropsa :]
            • Gość: ktos Re: ktoś IP: *.icpnet.pl 02.03.06, 06:22
              ssij banana
              • dziubasek_ona ktoś 02.03.06, 13:16
                chciałbyś :D
      • malinka_malinka1 gadynek 21.02.06, 19:50
        aleś sie koleś nagadał-chyba nie masz szczególnie zainteresowanń własnych że
        wpieprzasz się w wątki typowo babskie-tyleś się napisał że chyba
        baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ci się nudzi hi hi
        znajdź sobie coś dla chłopców
        • Gość: Gosia gadynek IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:41
          haha a to dobre jee ;)
          może to jakiś babo-chłop :D
          • Gość: ktos [...] IP: *.icpnet.pl 23.02.06, 23:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ktos [...] IP: *.icpnet.pl 23.02.06, 23:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Gosia ktos IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.02.06, 13:50
            Jesteś nienormalny i to wszystko w tym temacie :D Nie przejmuje się takimi
            bzdurami, które wypisujesz bo to tylko świadczy o TOBIE, a konkretnie o TWOJEJ
            głupocie, poniżaniu się i pokazywaniem wokoło jaki to z CIEBIE błazen jest :)
            • Gość: ktos Re: ktos IP: *.icpnet.pl 02.03.06, 06:23
              blazen to ci to dziecko zrobil paniusiu :)
              • dziubasek_ona ktos 02.03.06, 13:14
                nie chciałbyś z tym "błaznem" stanąć oko w oko!
                • Gość: ktos Re: ktos IP: *.icpnet.pl 11.03.06, 05:32
                  no z pewnoscia, ty stanelas i zaszlas w ciaze. mnie sie nie spieszy :)
                  • dziubasek_ona ktos 13.03.06, 15:49
                    yhy
    • dziubasek_ona która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 01.03.06, 13:54
      Eh, ale się tu narobiło bałaganu. Dobrze, że są ludzie, którzy mogą kasować te
      bzdury :)
    • Gość: Gosia już urodziła :) ??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.03.06, 13:38
      No ciekawe czy malinka_malinka1 już została mamą :) Życzymy Tobie i Twojej
      dzidzi duuuużo zdrówka i wytrwałości :D
      • malinka_malinka1 Re: jeszcze nie :) ! 06.03.06, 09:44
        witam dziewczynki!jeszcze czekam-przede mną cały miesiąc jeszcze-ruszam się już
        wolniej jak w matriksie-od kilku dni wszystko mi leci z rąk-to ponoć normalne
        ale mnie drażni.Przede mną jeszcze tylko jedna wizyta kontrolna u Keppela no i
        porodzik.Boję się przenosić aż do świąt bo to wszystkim w rodzinie skomplikuje
        plany.Na dodatek pod koniec zostaję na kilka dni sama, bo mój wyjeżdża-niby to
        tylko 3 dni,ale jak zaczną się bóle to nie wiem czy wtedy liczyć skurcze czy
        biegać po domu za ostatnimi rzeczami do szpitala, których teraz jeszcze nie mogę
        spakować.A los bywa perfidny-ale damy radę -jak nie my to kto-prawda dziewczyny?!!!
        • Gość: Gosia Re: jeszcze nie :) ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.03.06, 09:54
          Hehe jasne, że damy rade :D
          Mówisz poruszasz się jak w Matrixie haha dobre! Będzie dobrze zobaczysz.
          Będziesz miała chłopca czy dziewczynkę? Pozdrawiam :) <lol2>
          • malinka_malinka1 Re: dziewczynka :) ! 07.03.06, 17:41
            Po ostatnim USG ,które boleśnie odczuł mój brzuch i dzidzia, wreszcie udało się
            ustalić że to płeć żeńska .No i co ja zrobię z tymi błękitami które nakupiłam
            dla Karolka-zawiodła mnie moja intuicja, choć jeszcze dziś spotkałam koleżankę,
            która upiera się przy tym,że mój wygląd wskazuje na chłopca.A tam-pozyjemy
            zobaczymy-pozdrawiam asia:))
            • kazimierzup Re: dziewczynka :( 07.03.06, 23:44
              nie pozostaje ci nic innego jak zaciazyc jeszcze raz. W probowaniu jedyna
              frajda.
              • Gość: Gosia kazimierzup IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.03.06, 08:05
                To babskie forum!!! NaRRRRRRRRRRa Kazik! :[
            • dziubasek_ona Re: dziewczynka :) ! 08.03.06, 08:03
              hehe dziewczyna, super :) Dlaczego bolesne było USG?
              Mój narzeczony bardzo chcłaby dziewczynkę, ale najważniejsze, aby zdrowe było!
              Dziewczynce w błękicie też ładnie :D
              No to na jakie imię się decydujesz hihih?
              Pozdrawiam, Gosia.
              • Gość: malinka_malinka1 Re: dziewczynka :) ! IP: 80.48.74.* 08.03.06, 18:38
                cześć!Gosiu! Ty- te chłopy to się nudzą co nie?zamiast zapieprzać na swoje baby
                w robocie to łażą po forum i już najdziwniejsze dla nich tematy wyhaczają!ha ha
                A może by tak jakieś forum o samochodach może o sexy-laskach?

Co do dziewczynki mojej-jest dobrze, ale rzeczywiście intuicja podpowiadała mi
                co innego, aięc dlatego jakoś tak się nastawiłam na chłopaka.Mój facio to się
                cieszy, ale może wolałby chłopaka-zawsze to przecież przedłużenie rodu! ha ha
                A USG było bolesne bo lekarz postawił sobie za punkt honoru stwierdzenie ppłci i
                tak mi ,,walił" końcówką od USG po brzuchu,że dzidzia tak skakała jak nigdy
                dotąd.I mnie bolało i małej pewnie nie było do śmiechu jak ją drażnił.Najgorzej
                było jak lekarz nieopatrznie przejeżdżał końcówką po moim pępku-to ponoć
                normalne że wówczas boli-ale dlaczego?-nie wiem! Pod koniec tego badania to już
                go prosiłam,żebyśmy odpuścili tą płeć bo właściwie mi to wszystko
                jedno.pozdrawiam ASIA :)) zwłaszacza facetów bezrobotnych? znudzonych?
                wścibskich?a może wszystkich, którzy nie mając nic do powiedzenia w zadanym
                temacie mimo wzystko skrobią-tylko po co?
                • Gość: Gosia Re: dziewczynka :) ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.03.06, 09:42
                  Hej. JEsteś jako gość więc nie wiem czy ktoś nie podszył się pod Ciebie:)
                  To na kiedy dokładnie masz termin? Myślałaś już o imieniu dla małej?
                  Pozdrawiam Cię cieplutko :o)
                  • malinka_malinka1 Re: dziewczynka :) ! 10.03.06, 10:17
                    cześć! GOSIA !
                    to byłam ja tylko coś tam zamotałam.Atermin na 3 kwietnia , choć po USG ostatnim
                    cos tam wyczytałam na wydruku,że na 21 marca.
                    Imienia jeszcze nie wybrałam-początkowa wesrja była ,że Jagódka no i teraz
                    wszyscy mówia że noszę Jagódkę, ale ja nie jestem do końca przekonana.To imię
                    zawsze mi się podobało ale to ja chciałam mieć takie imię. No i pytanie-czy
                    obciążać nim dziecko.Co o tym myślisz.Boję się że dzieci będą wołały za małą
                    Jaga lub baba-jaga.Inne wersje to Ala lub Jola-też nie mam wielkiego
                    przekonania.Może dopiero jak się urodzi i ją zobaczę to samo się to imię wpasuje ?
                    pozdrawiam Asia :))
                    • Gość: Gosia dziewczynka :) ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.03.06, 13:48
                      Jagódka - ładnie, mam znajomą, której córka ma tak na imię (słodka dziewczynka)!
                      Ala też ładne, ale Jola niee :)
                      A co myślisz o imieniu Ida, Igunia, Paulinka? Mnie się one podobają, jak będę
                      miała córkę to napewno wybiorę, któreś z tych imion :D
                      Wyjeżdżam z narzeczonym na weekend do moich rodziców, więc do sklikania w
                      poniedziałek <(^_^)>

Pozdrawiam, Gosia <(o_0)>
                      • malinka_malinka1 Re: dziewczynka :) ! 14.03.06, 13:12
                        cześć! na Pauliny jestem uczulona bo dookoła ich pełno-tak samo jak Filipków.Ale
                        myslę,że jeśli Tobie sie to imię podoba to nie jest takie złe, bo ani wymyślne,
                        ani pretensjonalne.Ja podchodzę do imienia w ten sposób, że jak zobaczę dzidzię
                        to samo mi się to imię nasunie, dlatego teraz nie staram się mówić do małej po
                        imieniu-mówie po prostu maleńka albo dzidzia i chyba wie o kogo chodzi?
                        • oleswava Re: dziewczynka :) ! 14.03.06, 21:07
                          Malinka, to super, że już jesteś coraz bliżej rozwiązania. czy to pierwsza
                          dzidzia? Jak już będzie po wszystkim, to koniecznie opisz na forum jak poszło w
                          tej wodzie:) (o ile nadal jesteś zdecydowana na prywatny poród?) Życzę naprawdę
                          duużo powodzenia, rozumiem cały strach przed porodem jaki opisywałaś powyżej,
                          ale jak już będziesz "po" to zobaczysz, że nie taki diabeł straszny:)))) I nie
                          przejmuj się, że rodzinie zakłócisz plany, jak się dzidzius opóźni z przyjściem
                          na świat. W takich momentach to rodzinka musi się dostosować do mamy i
                          dzidziusia, bo teraz to wy jesteście najważniejsi. życzę powodzenia!!!!!
                        • Gość: Gosia dziewczynka :) ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.03.06, 17:02
                          Ciekawe jak się czujesz...?
                          Mam nadzieję, że jak już będziesz z małą w domku to napiszesz jak było :)

Ja jutro idę na wizytę, mam nadzieję, że lekarz nie będzie miał u mnie żadnych
                          przeciwwskazań do tego, abym zaszła w ciążę. Biorę od 2 miesięcy kwas foliowy,
                          jeszcze jakieś witaminy są obowiązkowe?
                          Pozdrawiam, Gosia.
                          • Gość: plemnik Re: dziewczynka :) ! IP: *.231.udn.pl 06.04.06, 19:26
                            -sperma
                            • Gość: Gosia plemnik IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.04.06, 20:10
                              ładnie nam się przedstawiłeś :)
    • Gość: Gosia malinka_malinka1 IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.03.06, 10:10
      malinka_malinka1 już mamusią zostałaś? Ale Ci zazdroszczę :)))
      Skrobij coś na forum jak znajdziesz chwilkę czasu.
      Pozdrawiam szczęśliwą rodzinkę :D
    • malinka_malinka1 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 22.03.06, 19:02
      hej hej!
      chyba się nie zrozumiałyśmy-jeszcze nie urodziłam-jestem świeżo po wizycie u dr
      KEPPELA ,jednak nie jest taki zły jak myslałam na początku.Wszystko elegancko
      można załatwić z nim,żadnych problemów,tylko ten humor nadal przyciężkawy.Termin
      dopiero na 3-go kwietnia a teraz jeszcze żadnych oznak że to już tak blisko.Jak
      nic się nie będzioe działo to mamprzyjechać do szpitala do jeleniej 10-go
      kwietnia i będziemy wywoływać porodzik (hi hi).pozdrawiam :))
      • Gość: Gosia która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.03.06, 19:09
        Hehe wydawało mi się że pisałaś, że poród masz ok. 20/21 marca, ale chyba coś
        pokićkałam :) To nic, ważne, że dobrze się czujesz ;) Pozdrawiam cieplutko!
      • Gość: Gosia która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 15:24
        ale ciszza...
    • kazimierzup Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! 23.03.06, 15:57
      najwazniejsze to wziac te pieniadze zanim co do czego dojdzie bo po urodzeniu
      moga nie zechciec zaplacic.
      • Gość: Gosia kazimierzup IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.03.06, 10:19
        Ty tu też? No co za facet!?!! Pójdziesz Ty czy nie!!!
    • Gość: Enia Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 04.04.06, 17:05
      coś się wątek znów namieszał!!!
      A tak poważnie czy ktoś ma jakieś świeże wieści o temacie!!!!
      Płacić czy nie!!!
      • Gość: zenon5 Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.ppp.tiscali.fr 04.04.06, 18:31
        placic, ale nie kazimierzowiup,moze zedrzec skore.
      • Gość: Gosia która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.04.06, 10:24
        ja nic nie wiem jeszcze :/
    • malinka_malinka1 Ja rodziłam w wojewódzkim (za pieniądze) ! 24.04.06, 13:22
      jestem już dwa tygodnie z dzidzią -w razie pytań odpowiem :))
      • dziubasek_ona malinka_malinka1 24.04.06, 14:20
        Witamy :)
        Opowiadaj jak było! Ja mam dzis 25 dnień cyklu i czekam na miesiączkę, ale mam
        nadzieję, że się nie doczekam :D Testuję za parę dni, trzymaj kciuki!

Napisz jak było, jak Niunia i wogóle jak z tym płaceniem jest.

Czkekam, buziaki pa!
        Gosia.
      • Gość: Enia Re: Ja rodziłam w wojewódzkim (za pieniądze) ! IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 25.04.06, 20:14
        No to super gratulacje!!! Mam nadzieję że maleństwo jest zdrowe a i ty czyjesz
        się dobrze!!!
        A teraz konkrety - kiedy "zamawiałaś" poród rodzinny - opłacałaś! Jak było, czy
        warto płacić! Ogólne wrażenia!Mi się zostało 1,5 miesiąca i wciąż się
        zastanawiam co zrobić!
        Może twoje przeżycia mi pomogą w podjęciu decyzji! Jaką położną wybrałaś?
        Jeżeli ją polecasz daj znać!
        Jeszcze raz gratulacje i czekam na odpowiedź! I pewnie nie tylko ja!!!
        • oleswava Re: Ja rodziłam w wojewódzkim (za pieniądze) ! 28.04.06, 13:45
          Gratulacje dla świeżo upieczonej mamy!
    • Gość: Mała Re: która rodziła w wojewódzkim (za pieniądze) ?! IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 10.05.06, 15:04
      Hej czy w Jeleniej Górze nie rodzą się dzieci - czy też nikt nie płaci za
      poród, jeżeli nie warto to dajcie znać!!!!
      • Gość: Ania Ja rodziłam w Jeleniej na Ogińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 22:45
        Rodziłam na Ogińskiego, dawno co prawda, bo w X 2004. Płaciłam 400 zł- 200
        połoznej, a 200 za salę. Poród na początku w wodzie, dopiero końcówka normalnie-
        na łóżku. Oczywiście mąż też był, pewnie blady, nie zwróciłam uwagi !!! Po
        porodzie sala jedynka. Połozną miałam fantastyczną, wiele mi pomogła. A do
        lekarza całą ciąże chodziłam do dr Ujec Kasolik, była przy mnie też przy
        porodzie, chociaż nie było żadnych komplikacji - po prostu dba o swoje
        pacjentki. I pomimo długich kolejek do pani dr dalej będę do niej chodzić, bo
        super z niej lekarz, a o dobrego fachowca z sercem to w Jeleniej ciężko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka