Dodaj do ulubionych

mapa Wrocka

20.11.02, 09:35
miala byc aktualna a jest dezinforujaca

gdzie jest estakada na gadowie ?

co robia na mapaie zaklady polmies, dwana rzeznia miesjak, ktorej nie ma od
ladnego juz czasu ?

jak to mozliwe aby petla autobusow 133 i 134 byla na ul armii krajowej przy
salonie skody ?

ul raclawicka...

wylot na trzebnice, transmlecz na calym terenie ?! teraz !??!?!?

ul zwycieska, AMW jest w innm budynku
tam jest WAM

wylot na poludnie, gdzie jest nowa droga do supermarketu w kierunku bielan ?

to tyle na razie
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Re: mapa Wrocka IP: *.chem.uni.wroc.pl 20.11.02, 12:37
      Ale co to za mapa? I kto ją spłodził?
    • Gość: pafik Re: mapa Wrocka IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 20.11.02, 16:45
      gosc_nty napisał:

> to tyle na razie

To ja dorzuce:
      - gdzie ulica Mlodnickiego?
      - gdzie ulica Mozarta?
      - gdzie ulica Bacha?

Podpowiem, ze wszystkie trzy sa bocznymi Jaracza i
      istnieja pod tymi nazwami od co najmniej pol roku
      (Mlodnickiego co najmniej rok)!

Do bani z takim planem!

STrup - chodzi o plan z dzisiejszej GW.
      • diabelek2 Re: mapa Wrocka 20.11.02, 18:39
        cześć, no to ja jeszcze dorzuce uwagę od siebie!!na ulicy Łódzkiej jest
        zaznaczona poczta, której już od czasu jakiegoś nie ma w tym miejscu, została
        przeniesiona na ulicę Ciepła, ale chyba nikt nie raczył tego sprawdzić:(((
        jednym słowem mapka wrocławia do bani, współczuję komuś kto nie zna Wrocka i
        będzie się kierował ta mapą. no to sie Wyborcza popisała:)
        ps. specjalne pozdrowienia dla mojego przedmówcy Pafika;)), za mapkę hihihi-
        naszczęście lepszą niż ta dzisiejsza.
        pozd. aga
    • Gość: Arq Re: mapa Wrocka IP: 212.127.78.* 20.11.02, 21:45
      Ta mapa, to pomyłka na całej linii. 2 i 10 wciąż na niej jeżdżą przez
      Szczytnicką, 136 w ogóle nie ma. W ogóle jest full błędów.
      Ale nie zaponimajcie, to mapa nie wydana przez "Gazetę" tylko zasponsorowana
      przez firmę pani Beaty Piętki (z Katowic). Dobra forma reklamy ta mapa,
      przynajmniej wiadomo, jakiego wydawnictwa unikać!!!
      Pozdro dla wszystkich przewodników, turystów i przyjezdnych...
      • Gość: Kartograf To niestety znowu Beata Piętka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.02, 01:47
        Spłodziła ją Pani Beata Piętka i jej spółka. Ja od siebie dorzucę WPB Poprawice
        (?), ADRANZ Pafawag i Kokoczyce (to chyba od za przeproszeniem kokot). Poza
        tym ciekawe jakie kryterium przyjęto dla zastosowania różnej wielkości czcionki
        przy opisie osiedli (np. Sołtysowice, Gajowa, Kleczków). Błędów od strony
        redakcyjnej można by mnożyć ale jakem kartograf tak dobrej mapy tej Pani nie
        widziałem. Cóż we Wrocku jest silna konkurencja a plan lokalnego wydawnictwa
        może już dzisiaj po raz kolejny wygra konkurs na Mapę Roku. Dotychczasowe
        produkty Beaty Piętki to przepraszam ale o kant d... rozbić. Niewiele mają
        wspólnego ze sztuką kartograficzną, której ludzie się uczą latami. Niestety
        komputera też trzeba umieć używać a wiedzy to on nie zastąpi. Polityka
        wydawnictwa jest jednak taka: my damy darmowe mapy - dla nas to świetna reklama
        dla gazety oznacza zwiększoną sprzedaż, przy okazji po zaniżonych cenach
        sprzedawać będziemy własne produkty i wykosimy konkurencję. Ciekawi mnie w ilu
        instytucjach administracji lokalnej czy szkołach byli już przedstawiciele tej
        firmy. Ludzie a co gorsza szkoły kupują bo tanie i kolorowe, a że gnioty
        niesamowite, to już się na to nie zwraca uwagi. Przykro, że Gazeta weszła w
        układ z tym wydawnictwem ale niestety to nie pierwszy przykład "zabijania
        kartografii" przez Gazetę. Mapa Polski wydana wspólnie z National Geographic to
        jedna wielka pomyłka. Wystarczy poczytać "Zarys kartografii" lub "Elements of
        cartography" aby się przekonać, że do mapy to jeszcze tym papierom daleko.
        Pozdrawiam
        • lukasz_ww Re: To niestety znowu Beata Piętka 21.11.02, 01:58
          No tak mapa Wrocławia im się nie udała. Tylko, żeby mapa Polski która ma się
          ukazać 27.11.02, nie okazała się mapą z czasów Mieszka I :)
    • rzulw Re: mapa Wrocka 21.11.02, 06:41
      dajcie link....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka