lohaloha 15.02.06, 20:50 Heh.. czyli horror jak co rok. Pozostaje sie cieszyc ze to tworcy estakady wezma w swoje rece Grunwald... Oby im sie udalo jeszcze lepiej. powodzenia. L Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
impact007 dwie uwagi 15.02.06, 21:32 pisze się pod Grunwaldem albo jeśli autorowi chodzi o plac, to na placu Grunwaldzkim- nie ma we Wrocławiu "Grunwaldu" co do przebudowy, to mając na uwadze obecny stan dróg w mieście powiedzieć, że w dobrze zarządzanym mieście za te pieniądze wyremontowano by jakieś 50-60 km najgorszych ulic- można za to wymienić i asfalt i podbudowę na takiej długości drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: dwie uwagi IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.02.06, 22:01 zabawny jestes wrocławskie drogi remontuje sie totalnie tzn robi dziury az do 3 m głebokosci zeby wymienic wszytsko co wczesniej nie było reomntowane.Bo jak peknie stara rura to znow trzeba bedzie zrywac nawierzchnie>koszt jednosci to około 20 mln złotych...a ma moze ze 2 Km...wiec nieda rady wyremontowac 50 km za takie pieniedze.Zreszta Grunwald to chyba najwieksze skrzyzowanie we wrocku i nalezy sie remont jego. Odpowiedz Link Zgłoś
impact007 Re: dwie uwagi 16.02.06, 07:37 zabawny to ty jesteś jak już przytaczasz fakty to się chłopie nie myl- jedności kosztowało trochę ponad 30 mln i ma mniej niż 2 km; "totalne remonty" wrocławskich ulic to zwykłe partactwo. Praktycznie każda z nich jest rozkopywana w okresie 3 lat po remoncie, bo pęknie "nowa" rura z gazem, puści zawór w wodąciągu itp. itd. prawda jest niestety taka, że na ulicach na których nikt nic od wojny nie ruszał prawdopodobieństwo awarii wodociągowej czy kanalizacyjnej jest mniejsze niż tam gdzie zrobiono twój "totalny" remont- bo ten totalny remont bardzo często jest totalnym wałkiem. Nawet w rynku, kopano już z 10 razy (w tym kilka razy zapadła się nawierzchnia) a ten remont był ponoć nadzorowany jak żaden inny. Tak więc konieczność wymiany całej infrastruktury to często mit. I lepiej wymienić nawierzchnie, bo stare nie znaczy zawsze złe, zwłaszcza w przypadku wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amar| Re: dwie uwagi IP: *.wroclaw.mm.pl 16.02.06, 08:03 Hmm ty chyba nie wiesz co piszesz, wiesz zgodze sie z tym ze partactwo teraz sie robi ale w ogole nie wymieniac kanalizacji itp. to bzdura nic ni ejest wieczne!! Pozatym przy okazji ciagnie sie nowe media itp. Pozatym te twoje szacunki 50km jezdni stary to chyba same dywaniki by wylewano, pozatym masz takie cos jak program 14,5mil. to tam leca twoje kilometry, ale zauwazyl bym ze we wrocku stan drog jest w tak oplakanym stanie ze jedynie przebudowa drogi wraz z jej podpudowami moze dac jakas tam gwarancje ze sie nie rozpadnie. A co do rynku i innych drog ponownie rozkopywanych no coz nic nie jest wieczne, a awarie zawsze sie zdazaja ale to nie znaczy zeby zostawiac niemieckie rury ktore za 10 lat moga pekac jedna po drugiej i nie to ze niemieckie tylko z uwagi na wiek!! Odpowiedz Link Zgłoś
impact007 Re: dwie uwagi 16.02.06, 17:57 po tym co piszesz widać że pracujesz w zdiku albo w jednej z tych szajsowatych firm, które pasożytują na wrocławiu odstawiając od lat takie brakoróbstwo- nawet w tak reprezentacyjnych miejscach jak rynek czy plac solny (na tym ostatnim kostka nadaje się już do przełożenia, tak się bowiem pozapadała tworząc swoiste koleiny, choć jeżdżą po niej głównie samochody osobowe i rowery) We wrocku jest mnóstwo ulic na których od wojny nie trzeba było nic z kanalizacją robić i jeszcze długo nie będzie trzeba jak Ty i tobie podobni nie zaczną tych ulic "modernizować" Dziś rury można regerować bez ich wymieniania, a niemiecka infrastruktura podziemna i tak wytrzyma dłużej niż nawet najlepiej położony asfalt przez lokalnych specjalistów od psucia dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: dwie uwagi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.02.06, 18:28 przeceniasz niemiecką infrastrukturę. na traugutta przy początku podwala takowa się sypie co parę miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: dwie uwagi IP: 156.17.100.* 17.02.06, 12:53 >a niemiecka infrastruktura podziemna i tak wytrzyma dłużej niż nawet najlepiej położony asfalt przez lokalnych specjalistów od psucia dróg. Co ma "infrastruktura podziemna" do położonego asfaltu...? Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 15.02.06, 21:39 Nie wierzę. Doczekałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalew Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:19 NIEMOŻLIWE!!! przez 5 lat mieszkałem na Grunwaldzie i dziwię się że nikt tam nie zginął. Tysiące studentów, wielepasmowe krzyżówki, tramwaje, autobusy, tranzyt na Warszawke, awarie świateł, korki jakich mało... I w końcu będzie przejście podziemne.....CUD się stał!!!! szkodą że już nie jestem studentem i tam nie mieszkam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.wroclaw.mm.pl 15.02.06, 23:30 Remont - no dobrze. Tylko jakoś ucichło o tym że ta nowa galeria budowana na Pl. Grunwaldzkim coś do tego remontu dopłaci. Ponadto "ponakładane" terminy remontów placu i mostu Szczytnickiego, to będzie zamieszanie! A obwodnicy nie ma.. Są za to dziury na drogach o które tak pieczołowicie dba ZDiK.... No właśnie wywalą kogoś ze ZDiK? A może i jakiegoś wiceprezydenta..Oj rozmarzyłem się.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brody Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 00:06 akurat to, że terminy remontów Grunwaldu i mostu Szczytnickiego się nałożyły mnie nie martwi. moim zdaniem to powinno być jednocześnie robione, bo to jest ten sam ciąg komunikacyjny. o wiele bardziej martwi mnie, że w tym samym czasie będzie (już jest) robiona Krzywoustego i plac Kromera, które stanowią alternatywę dla Grunwaldu w dojeździe do centrum od strony Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 07:20 Gość portalu: krzysztof napisał(a): > Pl. Grunwaldzkim coś do tego remontu dopłaci. Ponadto "ponakładane" terminy > remontów placu i mostu Szczytnickiego, to będzie zamieszanie! A obwodnicy nie Zamieszanie to by było, gdyby te terminy nie były "ponakładane". Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 07:49 No jezeli w te wakacje byl koszmar, a teraz ma byc horror to ja sie juz boje Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 08:50 Horro na pewno będzie i trzeba się z tym pogodzić. Plac Grunwaldzki trzeba przebudować, wiemy o tym wszyscy. To jest po prostu absolutna koniczność. A że taka operacja boli, to już taka natura rzeczy, ale za to później będzie lepiej. Byleby prace szły systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek biskupin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:05 a takze sepolno maja przesrane ciekaw jestem jak zostanie rozwiazana spr z komunikacja zastepcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo_de_bolo ROWER POWER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:53 no to przesiadka na rower :) wyjdzie na zdrowie wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: ROWER POWER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:05 > no to przesiadka na rower :) > wyjdzie na zdrowie wszystkim dosłownie na zdrowie! przejechałem na rowerze całą zimę (od listopadowych pierwszych śniegów będzie już ok. 1000km), do tej pory nawet kataru nie miałem, o bólach zatok i innych zimowych przypadłościach dawno zapomniałem. no i jeszcze ten komfort szybkiego przejechania zakorkowanej klecińskiej - przed 8-mą od francuskiej do petuniowej jadę 2 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
2w Re: ROWER POWER 16.02.06, 14:23 Gość portalu: artek napisał(a): > dosłownie na zdrowie! [cut] > no i jeszcze ten komfort szybkiego przejechania zakorkowanej klecińskiej Jeśli jeżdżenie rowerem po zakorkowanej, pełnej spalin Klecińskiej jest "zdrowiem" to gratuluję optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: ROWER POWER 16.02.06, 14:35 Na pewno wiekszym zdrowiem niz siedzenie wsrod spalin w samochodzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
2w Re: ROWER POWER 17.02.06, 10:02 mi.chal napisał: > Na pewno wiekszym zdrowiem niz siedzenie wsrod spalin w samochodzie. :) Już nastoletnie samochody mają tzw. obieg wewnętrzny, a nowsze - filtry i inne ustrojstwa - to tak zupełnie na marginesie :) Osobiście - zamiast Klecińską - jeżdżąc rowerem wolałem nadłożyć drogi i jechać wertepami koło Dolmelu i między działkami do Hutmenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo von Breslau Re: ROWER POWER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:57 akurat "pedałując" w miesniach spala sie znacznie wiecej toxyn niz siedzac bez ruchu w aucie w spalinach... do tego psychicznie mozna wykorkowac od korkow. Zwroccie uwage na pracownikow MPK - co kilka lat robi sie im psycho-testy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erm Re: ROWER POWER IP: 62.233.251.* 17.02.06, 09:20 tylko, ze on przejedzie przez te spaliny w dwie minuty, a Ty bedziesz siedzial w nich przez minut 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: ROWER POWER IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.02.06, 18:19 > Jeśli jeżdżenie rowerem po zakorkowanej, pełnej spalin Klecińskiej jest > "zdrowiem" to gratuluję optymizmu. bez przesady, przejazd trwa 2 minuty, z boku, na świeżym powietrzu przy naturalnej wentylacji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: ROWER POWER 17.02.06, 11:18 Gość portalu: artek napisał(a): > no i jeszcze ten komfort szybkiego przejechania zakorkowanej klecińskiej - przed > 8-mą od francuskiej do petuniowej jadę 2 minuty. Myślę, że dobrze by ci zrobiło, gdybyś nie łamał prawa :^P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: ROWER POWER IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.02.06, 18:23 > Myślę, że dobrze by ci zrobiło, gdybyś nie łamał prawa :^P przypuszczam że z braku laku czepiasz się jazdy po chodniku. zważ jednakoż że tam chodnika nie ma. chyba ze masz na myśli to piaszczysto-błotniste pobocze ... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: ROWER POWER 17.02.06, 20:30 Gość portalu: artek napisał(a): > przypuszczam że z braku laku czepiasz się jazdy po chodniku. zważ jednakoż że > tam chodnika nie ma. chyba ze masz na myśli to piaszczysto-błotniste pobocze .. Nieistotne co jest. Istotne czego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: ROWER POWER IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.02.06, 20:52 > Nieistotne co jest. Istotne czego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
silver1 Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 11:15 Niestety ZDiK wybrał durne rozwiązanie, które nic w tej części miasta nie poprawi. Dlaczego nie pomyslano żeby w tym miejscu zrobić skrzyżowanie bezkolizyjne? Będzie tak jak z mostem milenijnym, że kosztuje drogo a rozwiązanie komunikacyjne jest na dziś a za dwa lata pojawią się tam znowu korki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.media4.pl 16.02.06, 11:24 pomyśl trochę:Niestety ZDiK wybrał durne rozwiązanie, które nic w tej części miasta nie > poprawi. Dlaczego nie pomyslano żeby w tym miejscu zrobić skrzyżowanie > bezkolizyjne? czyli jakie? piętrowe? ;-) plan na grunwald jest dobry Będzie tak jak z mostem milenijnym, że kosztuje drogo a > rozwiązanie komunikacyjne jest na dziś a za dwa lata pojawią się tam znowu kork milenijny to cześć pewnej trasy co do biegu której możesz rozmawiać z pier..nymi działkowcami, a raczej komuszymi zarządami działek uwałaszczonymi przez sld. pomyślcie o braku inwestycji komunikacyjnych w tym miescie przez 50 lat i o tym ze przez 15 starają sie to nadrobic. o tym ze jednak udalo sie zalatwic kase z ue na duzy procent inwestycji, co sie wiaze z terminami, z czego czasem wynika nakladanie sie remontow. popatrzcie na prawo o zamowieniach publicznych, na to jak francuzi zaskarzyli budowe a4 pod zgorzelcem, bo jakies slowo po polsku znaczy czo innego w slownuiku polskiego a co innego w slowniku technicznym itd prawo budowlane, prawo o zamowieniach sie zmieni i to bedzie klucz. poziom skladania skarg na przetargi, to material na groteskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 11:26 Jak wreszcie zbudują obwodnice to nie bedzie potrzebne bezkolizyjne skrzyżowanie. Bezkolizyjne skrzyżowanie w tym miejscu oznacza pl. Spoleczny bis czyli koszmarek. Co do horroru - lepszy horror przez kilka miesięcy, zwłaszcza, że w wakacje ruch maleje, niż pieprzenie się przez ileś lat, a i tak już zamknięcie 1 pasa w tym miejscu to horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.dial.pl 16.02.06, 11:21 Na twoim miejscu to bym się tak bardzo nie cieszył. Estakadę oddali pół roku po terminie. Na pozostałych swoich kotraktach mają takie tyły, ze sobie nawet nie wyobrażasz - przejedź się chociażby do Oleśnicy, gdzie obwodnica ma byc gotowa do października. Odpowiedz Link Zgłoś
domino_wrc Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 11:43 Gość portalu: JA napisał(a): > Na twoim miejscu to bym się tak bardzo nie cieszył. Estakadę oddali pół roku po > terminie. Na pozostałych swoich kotraktach mają takie tyły, ze sobie nawet nie > wyobrażasz - przejedź się chociażby do Oleśnicy, gdzie obwodnica ma byc gotowa > do października. Podałeś nie za dobry przykład. W Oleśnicy to jest jedyna chyba inwestycja drogowa w tym roku. A Wrocław to jest zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.dial.pl 16.02.06, 14:42 Przykład jest jak najbardziej adekwatny, chodziło mi o DROMEX a nie miejscowość. Poza tym na A2 też już toną w opóźnieniach. nie mowię o innych kontraktach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:02 mieszkam na sępolnie a pracuję na lotnisku; jak mam dojechać do pracy droga redakcjo (kamieniec wrocławski,jelcz,oława , przed brzegiem zjazd na autostradę juz wtedy płatną, bielany ,karmelkowa , lotnisko)??? "i co zdążasz pan ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo_de_bolo Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:14 podziekuj tym co oprotestowali most do Krakowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:15 swoja droga mam nadzieje,ze mieszkancy Sepolna i Biskupina dzieki korkom zakumaja,ze obwodnica przez "Wielka Wyspe" jest KONIECZNOSCIA - przede wszystkim dla nich samych :) Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 12:56 Najgorsze było to, że zablokowali budowę nowej drogi z Wielkiej Wyspy ludzie, którzy działali wyłącznie w swoim własnym, egoistycznym interesie, w ogóle nie powołując się na dobro Wielkiej Wyspy jako takiej. Ze względu na to, że droga taka rozbije spoistość Wyspy i zaburzy jej charakter wolałbym żeby nie powstała, ale wiem, że jest to konieczność i droga powstać musi. Zawsze trzeba jakigoś wyboru dokonać. Nowa droga - nowy wyjazd z Wyspy jest ważniejszy niż komfort mieszkańców jednej ulicy. Może gdybyśmy byli bogatszym krajem, można by drogę poprowadzić inaczej, w bardziej skomplikowany sposób, ale nie ma i zapewne nie będzie takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 20.02.06, 14:43 Jako miezskaniec wielkiej Wyspy stanowcza prostestuje! To nie wszyscy, a jedynie 30 oszołomowów z ul. 9. Maja. Należy zmienic najpierw nazwe ulicy - np. na ul. Demoluda. Wtedy ludzie sie wyprowadza stamtad z uwagi na nazwe. A wówczas bedzie mozna wreszcie wybudowac obwodnice. 30 oszołomów gra na nosie kilkudziesieciu tysiacom mieszkanców Wielkiej Wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 13:27 trzeba było misiu nie blokować budowy trasy przez biskupin, ja mieszkam na wybrzezu wyspianskiego i szlag mnie trafia, bo korki na grunwaldzie to w 90 % ludzie z biskupina i sępolna, któzy nie chcieli trasy pod ogródkiem, a to oni zawalają cału plac. idz pan podziękuj swoim krzykaczom, to będziesz wiedział dlaczego ze wsojej dzielnicy mozesz wyjechac jednum mostkiem do centrum, a niedługo nawet on będzie zamknięty. macie co chcieliście Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 14:12 A do kogo kierujesz swoje uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 20.02.06, 14:44 Ci ludzie to Stowarzyszenie Spokojna Wyspa. Mieszancy ul. 9. Maja - własciciele tamtejszych garazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly mieszk. NDw Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.delphi.com 17.02.06, 21:07 Ja jezdzilem z Nowego dworu za Dlugoleke - w tym czasie robili Krzywoustego, kromera, Kochanowskiego - przy byle zwezeniu byl koniec swiata. Ale teraz to dopiero bedzie sie dzialo. Wspolczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 16.02.06, 15:35 www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=1234 Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 16.02.06, 16:06 "Zastosowanie przestrzennych prefabrykatów umożliwiło przekształcenie elewacji w plastyczną, rzeźbiarską strukturę z wzajemnie przenikających się, płynnych krzywizn, współgrających z okrągłymi oknami pawilonów i nadbudówek na dachach" poezja.interklasa.pl/index.php?akcja=wierszeznanych&ude=2756 -tez przepiękne i jakie poetyckie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Wszystko pieknie IP: *.mat.univie.ac.at 16.02.06, 16:43 Tylko czy mi sie wydaje, czy Pani Architekt dla innych robila z betonu a dla siebie z cegly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 18:35 Całe szczęscie, ze ziajka nie dostał tej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rrrrrrrrrrrradical P.podziemneWprostDoPasażu,a w innychKier.to co?!!! IP: *.ar.wroc.pl 16.02.06, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergonom jednopiętrowe? do bani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 19:33 ruch warszawa<-> most powinien pojsc pod ziemie na jakies 100-300m, a przede wszystkim pod skrzyzowaniem, na wierzchu powinien zostac tylko ruch poprzeczny i skręcający, inaczej co z tego ze bedzie 8 a nie 4 pasy jak teraz? ilosc przejsc dla pieszych, sygnalizacji w stosunku do wykladniczego przyrostu liczby aut za pare lat znowu pozwoli narzekac na niewydolny uklad skrzyzowania Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: jednopiętrowe? do bani 16.02.06, 20:34 Gość portalu: ergonom napisał(a): > do wykladniczego przyrostu liczby aut za pare lat > znowu pozwoli narzekac na niewydolny uklad skrzyzowania A co dopiero za "lat parę" i jeszcze trochę? :) Taki podziemny tunel byłby już za wąski. Może wiec kilka podziemnych tuneli ułożonych piętrowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix z Traugutta Re: Tunele?Nie tutaj! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 21:52 Po co jakieś tunele w tym miejscu?To więcej kosztuje pozatym nie bardzo on tu pasuje.Niedarady wybudować tu tunel i tak korzystny układ przystanków autobusowo-tramwajowy razem jaki jest zaprojektowany obecnie.Trzy pasmowe Rondo w jednym kierunku skutecznie rozwiąże tu problem z korkami i również obwodnica,która "wyrzuci"dużą ilość aut z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: jednopiętrowe? do bani 17.02.06, 07:41 Gość portalu: ergonom napisał(a): > do wykladniczego przyrostu liczby aut za pare lat Zapominasz zdaje się o tym, że ruch na Grunwaldzie nie wzrośnie z banalnego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: jednopiętrowe? do bani 17.02.06, 16:21 svarte_sjel napisał: > Gość portalu: ergonom napisał(a): > > do wykladniczego przyrostu liczby aut za pare lat > > Zapominasz zdaje się o tym, że ruch na Grunwaldzie nie wzrośnie z banalnego > powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly mieszk NDworu Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.delphi.com 17.02.06, 21:02 Nie przesadzajmy z tym entuzjazmem. Zapomniales ze budowa estakady "troche" sie przeciagnela sie a termin oddania przekladano kilka razy. Zaloze sie ze i teraz tak samo sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szapr Brak wyobraźni 17.02.06, 22:50 Wiadomo że miasto trzeba modernizować. Ale czy ktoś kiedyś pomyślał jak to zrobić???? Raczej nie. ABY MOC SWOBODNIE działać w mieście należy zrobić cos z tranzytem - czyli obwodnicę okołomiejską aby cały traznzyt wyrzycić z centrum a nie fundować darmową inchalcję mieszkańcom naszego grodu i przymusową stratę czasu kierowom muszącym "pokonać" przejazd przez nasz gród. A tymczasem nie dość że jest źle to bedzie ..... po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Brak wyobraźni IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 18.02.06, 07:24 > Wiadomo że miasto trzeba modernizować. Ale czy ktoś kiedyś pomyślał jak to > zrobić???? Raczej nie. och, a skąd takie śmiałe przypuszczenie? > ABY MOC SWOBODNIE działać w mieście należy zrobić cos z > tranzytem - czyli obwodnicę okołomiejską aby cały traznzyt wyrzycić z centrum a widziałeś kiedyś jakiekolwiek plany? raczej nie, proszę bardzo: www.wro.vectranet.pl/~artek/obwodnica1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Brak wyobraźni 18.02.06, 08:09 szapr napisał: > ić???? Raczej nie. ABY MOC SWOBODNIE działać w mieście należy zrobić cos z tran > zytem - czyli obwodnicę okołomiejską aby cały traznzyt wyrzycić z centrum a Rozumiem, że według ciebie miasto powinno do czasu, gdy GDDKiA łąskawie zbuduje AOW nie remontować i nie budować żadnych dróg, tylko spokojnie czekać aż się rozpadną, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Brak wyobraźni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.06, 11:48 BĘDZIE OBWODNICA{DZISIEJSZY ARTYKUŁ W "GAZECIE WROCŁAWSKIEJ"}.ALE DROGI TEŻ W MIEŚCIE TRZEBA REMONTOWAĆ,NIE DOPIERO ZA 3 LATA.JEST TAK DUŻO DO ZROBIENIA ŻE TRZEBA JE ROBIĆ JUŻ TERAZ I NIE MOŻNA CZEKAĆ,DZIWNE,ŻE NIE WSZYSCY TO POJMUJĄ.A TAKIEGO ROZMACHU JAKI MA BYĆ NA GRUNWALDZIE WE WROCKU JESZCZE NIE BYŁO,W GRUDNIU JUŻ MA BYĆ WSZYSTKO SKOŃCZONE ZE WZGLĘDU NA GALERIĘ.I TRZEBA SIĘ CIESZYĆ,ŻE DŁUŻEJ TO NIE POTRWA.NIE MOŻNA WIECZNIE NARZEKAĆ,JAKBY NIC NIE ROBIONO TO TEŻ BY NARZEKANO,JESZCZE BARDZIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: Brak wyobraźni IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.06, 12:15 Gość portalu: Martix napisał(a): Gość portalu: Martix napisał(a): > BĘDZIE OBWODNICA{DZISIEJSZY ARTYKUŁ W "GAZECIE WROCŁAWSKIEJ"}.ALE DROGI TEŻ W > MIEŚCIE TRZEBA REMONTOWAĆ,NIE DOPIERO ZA 3 LATA.JEST TAK DUŻO DO ZROBIENIA ŻE > TAKIEGO ROZMACHU JAKI MA BYĆ NA GRUNWALDZIE WE WROCKU JESZCZE NIE BYŁO,W > GRUDNIU JUŻ MA BYĆ WSZYSTKO SKOŃCZONE ZE WZGLĘDU NA GALERIĘ.I TRZEBA SIĘ > CIESZYĆ,ŻE DŁUŻEJ TO NIE POTRWA.NIE MOŻNA WIECZNIE NARZEKAĆ,JAKBY NIC NIE > ROBIONO TO TEŻ BY NARZEKANO,JESZCZE BARDZIEJ. Tak w Grudniu ma być gotowe, ale w grudniu 2007. Ale to i tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Brak wyobraźni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.06, 12:02 W tym roku w grudniu.Gdyby robiono na dwa etapy to było by dopiero w przyszłym,ale mówi się o całkowitym zamknięciu Grunwaldu i zakończeniu wszystkich prac w grudniu tego roku.Kto nie wierzy niech się zapyta w ZDiKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Brak wyobraźni IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.02.06, 21:34 do grudnia ma byc gotowe przejscie podziemne plus wiekszosc układu komunikacji drogowej ale konczyc jeszcze beda chyba do połowy 2007. W sumie lepiej ze zamkną od razu i zrobia szybciej bo bolesne zabiegi trzeba przeprowadzac radykalnie i szybko, przedłużanie niz nie daje-nieco zmniejsza ból ale trwa dłuzej i pacjent bardziej narzeka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Brak wyobraźni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 15:29 Dobrze uważasz,zgodnie z moim poglądem.Ale żeby ludzie to zrozumieli i nie narzekali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.02.06, 21:36 I znowu przed Wrocławiem postawią znaki doradzające ominięcie naszego miasta. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 15:40 A TIRY i tak zrobią jak zechcą i pojadą na skróty by blokować nasze miasto.Powinno być to tak rygorystyczne jak podczas powodzi,wszyscy jechali dookoła bo inaczej się nie dało,teraz będzie "powódż robót drogowych" i też tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: Przebudowa Grunwaldu ruszy wiosną 01.03.06, 13:15 Czas znowu powrócić do niezawodnego rowera z dwoma pedałami:-) Bez obwodnicy we Wrocławiu nonstop bedziemy budować i remontować i tam wkółko!!! Najważniejsza obwodnica i czas pomyśleć o reorganizacji ruchu! Z jedno kierunkowych na dwukierunkowe! Wolniej ale będzie do przodu! Bez tego dwupasmówki będą zakorkowane totalnie! życzę sobie aby remonty były bez opóżnień Odpowiedz Link Zgłoś