Dodaj do ulubionych

Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do mi...

IP: *.uc.nombres.ttd.es 22.11.02, 10:34
Wspanialy "poziom" honorowych obywateli... Jezeli ja czesto
bywam w jakims miescie, ktore lubie, i nie chce mieszkac w
hotelu tylko czuc sie troche "po domowemu", to kupuje sobie tam
lub wynajmuje mieszkanie na wolnym rynku. Napewno nie kazdego na
to stac, ale p. Nowak-Jezioranski z cala pewnoscia nie jest na
garnuszku Armii Zbawienia. Czy miasto Wroclaw ma za duzo
pieniedzy a honorowi obywatele honor?
Obserwuj wątek
    • Gość: Darnock Ja tez chce byc honorowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.02, 12:45
      i wystarczy mi 20 mkw: jeden pokoj, kuchnia, lazienka - nie bede
      wybrzydzal; wezme w kazdej lokalizacji!
      • Gość: niezadowolony Re: Ja tez chce byc honorowym IP: *.pool.mediaWays.net 22.11.02, 17:32
        do cholery, bierzcie sie lepiej do remontowania starych
        komunalnych kamienic, a nie do wypierdal...a pieniedzy dla
        ludzi, ktorzy moga sobie stawiac domy na wlasny koszt...
        • Gość: niezadowolony II Re: Ja tez chce byc honorowym IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 20:07
          Gość portalu: niezadowolony napisał:

> do cholery, bierzcie sie lepiej do remontowania starych
          > komunalnych kamienic, a nie do wypierdal...a pieniedzy dla
          > ludzi, ktorzy moga sobie stawiac domy na wlasny koszt...
          POPIERAM !!!!!!! Prezydent miasta + jego zastępcy z własnej kieszeni niech
          kupią mieszkanie takiemu honorowemu rodowietemu mieszkańcowi Wrocławia. Ten Pan
          jest bardzo związany z tym miastem a wrocławianiem z tym Panem.
    • wedzonka Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do 22.11.02, 18:01
      Gość portalu: pit napisał:

> Wspanialy "poziom" honorowych obywateli... Jezeli ja czesto
      > bywam w jakims miescie, ktore lubie, i nie chce mieszkac w
      > hotelu tylko czuc sie troche "po domowemu", to kupuje sobie tam
      > lub wynajmuje mieszkanie na wolnym rynku. Napewno nie kazdego na
      > to stac, ale p. Nowak-Jezioranski z cala pewnoscia nie jest na
      > garnuszku Armii Zbawienia. Czy miasto Wroclaw ma za duzo
      > pieniedzy a honorowi obywatele honor?

Przeciez on wlasnie ma je wynajmowac! Jedyny uklon ze strony miasta to remont i
      udostepnienie lokalizacji. No i inicjatywa. To chyba nie przesada wobec kogos,
      kogo obecnosc dodaje miastu splendoru?
      • Gość: Kościelny Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.02, 18:16
        O poświęceniu proszę nie zapominać. Nie wiadomo kto przedtem w tym mieszkaniu
        mieszkał. Pewnie jakiś bezbożnik, bo miasto bogobojnych lokatorów nie rusza.
        • wedzonka Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do 22.11.02, 18:31
          Gość portalu: Kościelny napisał:

> O poświęceniu proszę nie zapominać. Nie wiadomo kto przedtem w tym mieszkaniu
          > mieszkał. Pewnie jakiś bezbożnik, bo miasto bogobojnych lokatorów nie rusza.

Ktokolwiek mieszkal - dawno uciekl. Ci co zostali probuja jeszcze wlewac
          fekalia w wentylator, ale jak knajpy zazadaja odszkodowan to glod przycisnie, i
          ten sposob odpadnie... :(
      • Gość: Alen Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: proxy / *.i-one.at 22.11.02, 18:38
        Ciekawe podejście , pieniądze publiczne lokować w takich Jeziorańskich .
        Jeśli dobrze zrozumiałem to Jeziorański nie ma zamiaru mieszkać we Wrocku ,
        dlatego wynajmie te mieszkania .
        Jeziorański kojarzy mi się z utopijnymi poglądami na wolny świat rządu USA ,
        był narzędziem wojny propagandowej , nic więcej nic mniej .
        Strasznie prowincjonalne podejście władz miasta , w taki sposób starać się o
        promowanie Wrocławia .
        Tyle jest ludzi bez domnych we Wrocławiu , nie stać ich na dach nad głową . A
        władze miasta rozdają mieszkania za pieniądze publiczne tym co mają już kilka
        dachów nad głową .

Alen.
        • wedzonka Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do 22.11.02, 19:25
          Gość portalu: Alen napisał:

> Ciekawe podejście , pieniądze publiczne lokować w takich Jeziorańskich .

To rzeczywiscie w tej Austrii nienajlepiej. Bo np. u nas we Wroclawiu to lokuje
          sie pieniadze w lokalach, a te tylko wynajmuje sie szczegolnie zasluzonym
          obywatelom miasta...

> Jeśli dobrze zrozumiałem to Jeziorański nie ma zamiaru mieszkać we Wrocku ,
          > dlatego wynajmie te mieszkania .

Po pierwsze nie mieszkania tylko mieszkanie, no chyba ze wlasnie inaugurujesz
          tu powyborczy wiec Samoobrony. A po drugie chyba nawet Lepper pokraczniej by
          tego stwierdzenia nie pojal. Uff...

> Jeziorański kojarzy mi się z utopijnymi poglądami na wolny świat rządu USA ,
          > był narzędziem wojny propagandowej , nic więcej nic mniej .
          > Strasznie prowincjonalne podejście władz miasta , w taki sposób starać się o
          > promowanie Wrocławia .

Coz, gdybysmy wybrali wiecej radnych z Samoobrony to bylaby prawdziwie swiatowa
          promocja, a tak to guzik - nawet im juz granaty poodbierali!

> Tyle jest ludzi bez domnych we Wrocławiu , nie stać ich na dach nad głową . A
          > władze miasta rozdają mieszkania za pieniądze publiczne tym co mają już kilka
          > dachów nad głową .

Fajne, choc oczywiscie nieprawdziwe. Np. tanczacemu z wilkami ze Swidnickiej
          kilka razy proponowano mieszkanie, ale nie chcial...
          Druga rzecz: bezdomni nie placa za czynsz, a Jezioranski owszem, dlatego tu
          publiczny pieniadz nie jest wyrzucony w bloto...
          Trzecia rzecz: Ty, jako osoba prawdziwie przejeta losem bezdomnych, mozesz
          zawsze smialo udostepnic im swa wille na czas swej nieobecnosci w kraju...

>
          > Alen.

Pozdrawiam!
          • Gość: Alen Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: proxy / *.i-one.at 22.11.02, 20:57
            wedzonka napisał:

> To rzeczywiscie w tej Austrii nienajlepiej. Bo np. u nas we Wroclawiu to
            lokuje
            >
            > sie pieniadze w lokalach, a te tylko wynajmuje sie szczegolnie zasluzonym
            > obywatelom miasta...
            >
            Masz racje wędzonka światowy człowieku , biedny Alen zasklepił się w Austri ,
            czasami w niedziele wyskoczy na obiat do Wenecji , Pragi albo Budapesztu . I
            to tylko dla tego bo w biednej Austrii nie ma co jeść .
            >
            > Po pierwsze nie mieszkania tylko mieszkanie, no chyba ze wlasnie
            inaugurujesz
            > tu powyborczy wiec Samoobrony. A po drugie chyba nawet Lepper pokraczniej by
            > tego stwierdzenia nie pojal. Uff...
            >
            Nigdy się nie kierowałem tym kto co pojmuje , a w szczególności jeśli chodzi o
            Ciebie .
            Produkty Twojego intelektu są mi nie obce , a więc nie wysilaj się i nie
            szukaj lepperowekiego wsparcia .
            >
            > Coz, gdybysmy wybrali wiecej radnych z Samoobrony to bylaby prawdziwie
            swiatowa
            > promocja, a tak to guzik - nawet im juz granaty poodbierali!
            >
            Jeszcze jesteś tak naiwny że myślisz że wybierasz ?
            Te wybory pokazały jak to w Polsce wygląda demokracja ,te przypadki co zostały
            ujawnione, to po prostu nie mogły być już ukryte . Znane są przypadki gdzie
            radni nie dostali ani jednego głosu , pomimo to że głosowali obywatele na
            nich .
            Kup sobie łopatkę i wiaderko do zabawy w piasku marzycielu .
            >
            > Fajne, choc oczywiscie nieprawdziwe. Np. tanczacemu z wilkami ze Swidnickiej
            > kilka razy proponowano mieszkanie, ale nie chcial...
            > Druga rzecz: bezdomni nie placa za czynsz, a Jezioranski owszem, dlatego tu
            > publiczny pieniadz nie jest wyrzucony w bloto...
            >
            A wiesz ile taki prezent kosztuje na wolnym rynku ?
            To są pieniądze publiczne , a za czynsz nie będzie płacił Jeziorański , ale
            ten komu on te mieszkanie wynajmie . Oznacza to że na rachunek wrocławskiego
            podatnika zrobiono dodatkowe źródło dochodów dla Jeziorańskiego .
            >
            > Trzecia rzecz: Ty, jako osoba prawdziwie przejeta losem bezdomnych, mozesz
            > zawsze smialo udostepnic im swa wille na czas swej nieobecnosci w kraju...
            >
            A skąd Ty wiesz , może już tam ktoś mieszka . Nie musi płacić za czynsz ani
            nawet za światło , ja zapłacę za wszystko , wystarczy że się tylko będzie
            opiekował ogrodem itd.
            Znam kilka przypadków młodych ludzi mieszkających na Biskupinie i Sępolnie pod
            schodami . I to są ludzie co pracują , mieszkają tam nie dla tego że chcą
            oszczędzić na czynszu .
            Jednemu pomogłem , załatwiłem mu pracę na myjni samochodowej . Nie wiele
            zarabiał ok. 1200 euro na miesiąc , ale napiwki miał znośne ok. 50 do 90 euro
            dziennie . Odłożył sobie trochę grosza i kupił mieszkanie na Sępolnie . Chciał
            mi się odwdzięczyć , powiedziałem mu tylko jedno słowo . Jeśli chce się mi
            odwdzięczyć , to jak będzie go stać niech pomoże bliźniemu . Oczywiście bez
            interesownie .

Nie mierz ludzi wędzonka swoją miarą , zdradza ona tylko Twoją osobowość i
            wnęcze .
            I nie martw się o Alena , nie jest to bowiem jedyny przypadek pomocy rodakom .
            Nie mam zamiaru jednak onanizować się wirtualnie , nie mam tej potrzeby .

Alen.
            • wedzonka Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do 22.11.02, 22:24

> wedzonka napisał:
              >
              > > To rzeczywiscie w tej Austrii nienajlepiej. Bo np. u nas we Wroclawiu to
              > lokuje
              > >
              > > sie pieniadze w lokalach, a te tylko wynajmuje sie szczegolnie zasluzonym
              > > obywatelom miasta...
              > >
              > Masz racje wędzonka światowy człowieku , biedny Alen zasklepił się w Austri ,
              > czasami w niedziele wyskoczy na obiat do Wenecji , Pragi albo Budapesztu . I
              > to tylko dla tego bo w biednej Austrii nie ma co jeść .

Takie nowobogackie przechwalki jeszcze Cie nie znudzily? :)

> >
              > > Po pierwsze nie mieszkania tylko mieszkanie, no chyba ze wlasnie
              > inaugurujesz
              > > tu powyborczy wiec Samoobrony. A po drugie chyba nawet Lepper pokraczniej
              > by
              > > tego stwierdzenia nie pojal. Uff...
              > >
              > Nigdy się nie kierowałem tym kto co pojmuje , a w szczególności jeśli chodzi
              o
              > Ciebie .
              > Produkty Twojego intelektu są mi nie obce , a więc nie wysilaj się i nie
              > szukaj lepperowekiego wsparcia .
              > >
              > > Coz, gdybysmy wybrali wiecej radnych z Samoobrony to bylaby prawdziwie
              > swiatowa
              > > promocja, a tak to guzik - nawet im juz granaty poodbierali!
              > >
              > Jeszcze jesteś tak naiwny że myślisz że wybierasz ?
              > Te wybory pokazały jak to w Polsce wygląda demokracja ,te przypadki co
              zostały
              > ujawnione, to po prostu nie mogły być już ukryte . Znane są przypadki gdzie
              > radni nie dostali ani jednego głosu , pomimo to że głosowali obywatele na
              > nich .

Inaczej trudno wyjasnic przegrana kogos, kto zwykl zawsze osiagac cel, chocby z
              bronia w reku...

> Kup sobie łopatkę i wiaderko do zabawy w piasku marzycielu .
              > >
              > > Fajne, choc oczywiscie nieprawdziwe. Np. tanczacemu z wilkami ze Swidnicki
              > ej
              > > kilka razy proponowano mieszkanie, ale nie chcial...
              > > Druga rzecz: bezdomni nie placa za czynsz, a Jezioranski owszem, dlatego t
              > u
              > > publiczny pieniadz nie jest wyrzucony w bloto...
              > >
              > A wiesz ile taki prezent kosztuje na wolnym rynku ?
              > To są pieniądze publiczne , a za czynsz nie będzie płacił Jeziorański , ale
              > ten komu on te mieszkanie wynajmie . Oznacza to że na rachunek wrocławskiego
              > podatnika zrobiono dodatkowe źródło dochodów dla Jeziorańskiego .

Slowem: czlowieka uczciwego, z gory, bez dania racji, posadzasz o nielegalny
              podnajem mieszkania, i to takiego ktore ma wynajac od miasta w tak
              spektakularnych okolicznosciach, za to na rozbrojonego przez policje bandyte
              proponujesz glosowac...

Dobrze wiedziec z kim sie rozmawia...

> >
              > > Trzecia rzecz: Ty, jako osoba prawdziwie przejeta losem bezdomnych, mozesz
              >
              > > zawsze smialo udostepnic im swa wille na czas swej nieobecnosci w kraju...
              > >
              > A skąd Ty wiesz , może już tam ktoś mieszka . Nie musi płacić za czynsz ani
              > nawet za światło , ja zapłacę za wszystko , wystarczy że się tylko będzie
              > opiekował ogrodem itd.

Nie mowie o Twoim ogrodniku, tylko o bezdomnych na dworcu, drogi Alenie!
              Martwi mnie ze tak tanim kosztem potrafisz uspokajac swoje sumienie...

> Znam kilka przypadków młodych ludzi mieszkających na Biskupinie i Sępolnie
              pod
              > schodami . I to są ludzie co pracują , mieszkają tam nie dla tego że chcą
              > oszczędzić na czynszu .
              > Jednemu pomogłem , załatwiłem mu pracę na myjni samochodowej .
              > Nie wiele
              > zarabiał ok. 1200 euro na miesiąc , ale napiwki miał znośne ok. 50 do 90 euro
              > dziennie .
              > Odłożył sobie trochę grosza i kupił mieszkanie na Sępolnie .
              Chciał
              > mi się odwdzięczyć , powiedziałem mu tylko jedno słowo . Jeśli chce się mi
              > odwdzięczyć , to jak będzie go stać niech pomoże bliźniemu . Oczywiście bez
              > interesownie .

Przypomne Ci, ze podczas gdy rozplywasz sie nad swoja tania dobroczynnoscia na
              pokaz, bezdomni na dworcu jak koczowali, tak nadal koczuja...

>
              > Nie mierz ludzi wędzonka swoją miarą , zdradza ona tylko Twoją osobowość i
              > wnęcze .
              > I nie martw się o Alena , nie jest to bowiem jedyny przypadek pomocy
              rodakom .
              > Nie mam zamiaru jednak onanizować się wirtualnie , nie mam tej potrzeby .
              >
              > Alen.

Alen, jesli jeszcze mozesz wrocic na droge uczciwosci wobec siebie i nas, to
              goraco Cie do tego namawiam! :)

I pozdrawiam! :)
              • Gość: Alen Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: proxy / *.i-one.at 22.11.02, 23:53
                wedzonka napisał:

[….]
                > > podatnika zrobiono dodatkowe źródło dochodów dla Jeziorańskiego .
                >
                >
                > Slowem: czlowieka uczciwego, z gory, bez dania racji, posadzasz o nielegalny
                > podnajem mieszkania, i to takiego ktore ma wynajac od miasta w tak
                > spektakularnych okolicznosciach, za to na rozbrojonego przez policje bandyte
                > proponujesz glosowac...
                >
                > Dobrze wiedziec z kim sie rozmawia...
                >
                Sam piszesz ma on dostać te mieszkanie od miasta , i nagle zmieniasz zdanie iż
                on chce wynająć sobie mieszkanie.
                Przeczytaj sobie swój pierwszy post , przecież nikt nie wynajmuje mieszkania
                po to żeby je wynająć .

Poza tym co jest w tym nieuczciwego i nie legalnego , jeśli ktoś ma
                mieszkanie i je wynajmuje to jest przecież normalne że nie wynajmuje się je za
                cenę czynszu .
                Jak widać zasady ekonomi są w Tobie z czasów komunistycznych .
                >
                > Nie mowie o Twoim ogrodniku, tylko o bezdomnych na dworcu, drogi Alenie!
                > Martwi mnie ze tak tanim kosztem potrafisz uspokajac swoje sumienie...
                >
                Twoje zmartwienia są nie uzasadnione . A co do sumienia to obawiam się że jak
                zwykle myślisz nie realnie .
                Tyle co ja zrobiłem dla rodaków , począwszy od stanu wojennego, to myślę że
                chyba Ty nie jesteś w stanie w całym swoim życiu . Chociaż muczę się przyznać
                że bardzo chciał bym się mylić .

Jednak Ty jako zwolennik byłego I sekretarzem Podstawowej Organizacji
                Partyjnej w Instytucie Badań Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu przy
                Akademii Nauk Społecznych KC PZPR , Balcerowicza . Nie jesteś w stanie uczynić
                nic dobrego dla swojej Ojczyzny . Sam siebie wykastrowałeś nieświadomie , do
                czego trudno będzie Ci się przyznać .
                >
                > Alen, jesli jeszcze mozesz wrocic na droge uczciwosci wobec siebie i nas, to
                > goraco Cie do tego namawiam! :)
                >
                Dobry jesteś i uparty , jak światkowie jechowi .
                Ubawiłem się niezmiernie z tą uczciwością , wybaczam Ci jednak bo mam wrażenie
                iż jesteś przekonany że masz racje.
                Obawiam się że Twoje doświadczenia życiowe są zbyt ciasne i tu jest pies
                pogrzebany.
                Wybacz , ale nie mogę skorzystać z Twojej rady nawrócenia się . Nie staraj się
                mnie zrozumieć , zbyt odległe są nasze pojęcia .

Alen.
                • wedzonka Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do 23.11.02, 03:24

> wedzonka napisał:
                  >
                  > [….]
                  > > > podatnika zrobiono dodatkowe źródło dochodów dla Jeziorańskiego .
                  > >
                  > >
                  > > Slowem: czlowieka uczciwego, z gory, bez dania racji, posadzasz o nielegal
                  > ny
                  > > podnajem mieszkania, i to takiego ktore ma wynajac od miasta w tak
                  > > spektakularnych okolicznosciach, za to na rozbrojonego przez policje bandy
                  > te
                  > > proponujesz glosowac...
                  > >
                  > > Dobrze wiedziec z kim sie rozmawia...
                  > >
                  > Sam piszesz ma on dostać te mieszkanie od miasta , i nagle zmieniasz zdanie iż
                  > on chce wynająć sobie mieszkanie.

Pomyliles swoj post z moim, stad ambaras... :)

> Przeczytaj sobie swój pierwszy post , przecież nikt nie wynajmuje mieszkania
                  > po to żeby je wynająć .

Ludzie sa pelni sprzecznosci, nieprawdaz? :)))

>
                  > Poza tym co jest w tym nieuczciwego i nie legalnego , jeśli ktoś ma
                  > mieszkanie i je wynajmuje to jest przecież normalne że nie wynajmuje się je
                  za
                  > cenę czynszu .
                  > Jak widać zasady ekonomi są w Tobie z czasów komunistycznych .
                  > >
                  > > Nie mowie o Twoim ogrodniku, tylko o bezdomnych na dworcu, drogi Alenie!
                  > > Martwi mnie ze tak tanim kosztem potrafisz uspokajac swoje sumienie...
                  > >
                  > Twoje zmartwienia są nie uzasadnione . A co do sumienia to obawiam się że jak
                  > zwykle myślisz nie realnie .
                  > Tyle co ja zrobiłem dla rodaków , począwszy od stanu wojennego, to myślę że
                  > chyba Ty nie jesteś w stanie w całym swoim życiu . Chociaż muczę się przyznać
                  > że bardzo chciał bym się mylić .
                  >
                  > Jednak Ty jako zwolennik byłego I sekretarzem Podstawowej Organizacji
                  > Partyjnej w Instytucie Badań Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu przy
                  > Akademii Nauk Społecznych KC PZPR , Balcerowicza . Nie jesteś w stanie
                  uczynić
                  > nic dobrego dla swojej Ojczyzny . Sam siebie wykastrowałeś nieświadomie , do
                  > czego trudno będzie Ci się przyznać .
                  > >
                  > > Alen, jesli jeszcze mozesz wrocic na droge uczciwosci wobec siebie i nas,
                  > to
                  > > goraco Cie do tego namawiam! :)
                  > >
                  > Dobry jesteś i uparty , jak światkowie jechowi .
                  > Ubawiłem się niezmiernie z tą uczciwością , wybaczam Ci jednak bo mam
                  wrażenie
                  > iż jesteś przekonany że masz racje.
                  > Obawiam się że Twoje doświadczenia życiowe są zbyt ciasne i tu jest pies
                  > pogrzebany.
                  > Wybacz , ale nie mogę skorzystać z Twojej rady nawrócenia się . Nie staraj
                  się
                  > mnie zrozumieć , zbyt odległe są nasze pojęcia .
                  >
                  > Alen.

Austriackie gadanie...

Pozdrawiam! :)
        • Gość: Rafis Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.02, 11:20

> Ciekawe podejście , pieniądze publiczne lokować w takich Jeziorańskich .
          > Jeśli dobrze zrozumiałem to Jeziorański nie ma zamiaru mieszkać we Wrocku ,
          > dlatego wynajmie te mieszkania .
          > Jeziorański kojarzy mi się z utopijnymi poglądami na wolny świat rządu USA ,
          > był narzędziem wojny propagandowej , nic więcej nic mniej .
          > Strasznie prowincjonalne podejście władz miasta , w taki sposób starać się o
          > promowanie Wrocławia .
          > Tyle jest ludzi bez domnych we Wrocławiu , nie stać ich na dach nad głową .
          A
          > władze miasta rozdają mieszkania za pieniądze publiczne tym co mają już
          kilka
          > dachów nad głową .
          >
          Alen masz tam pod dachem jakis rozum?
          • Gość: Alen Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: proxy / *.i-one.at 23.11.02, 16:37
            Gość portalu: Rafis napisał:

> Alen masz tam pod dachem jakis rozum?
            >
            Rafis , wystarczy że Ty masz rozum . Co wielokrotnie u Ciebie było
            prezentowane , czasami naprawdę Twoje błazeństwa są takie cienkie że lepiej
            nie zabierać głosu .
            Alen.
            • Gość: Rafis Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.02, 20:15

> Gość portalu: Rafis napisał:
              >
              > > Alen masz tam pod dachem jakis rozum?
              > >
              > Rafis , wystarczy że Ty masz rozum . Co wielokrotnie u Ciebie było
              > prezentowane , czasami naprawdę Twoje błazeństwa są takie cienkie że lepiej
              > nie zabierać głosu .
              > Alen.

Alen,kiedy znikniesz stąd?
              • Gość: Alen Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: proxy / *.i-one.at 23.11.02, 22:15

> Alen,kiedy znikniesz stąd?
                >
                Musisz się koleś liczyć z moim oddechem , i nie tylko Ty . Zjawiłem się tu
                całkiem przypadkiem , doszedłem do wniosku że nie mogę pasywnie przyglądać się
                takim populistą jak tu na forum się produkują . Nie wykluczam tu oczywiście
                niektórych artykułów GW.
                Tak długo jak długo mam na to ochotę , tak długo będę tu zaglądał .
                A ponieważ ostatnio to forum zamieniło się w cmentarz osobowicki , nie dzieje
                się tu nic ciekawego , to i nie widzę potrzeby trawić w tak wykwintnym
                towarzystwie czasu .
                Nie mogę się bowiem zasklepić w próżni , podczas gdy na europejskich
                parkietach internetowych dzieją się niezmiernie ciekawe dyskusje , gdzie i ja
                mieszam .
                A więc Rafis , matadorze forum GW , produkuj się dalej tutaj . Ponieważ gdzie
                indziej nie zrozumiał byś tego świata .

Alen.
                • Gość: Rafis Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.02, 22:31

> Gość portalu: Rafis napisał:
                  >
                  > > Alen,kiedy znikniesz stąd?
                  > >
                  > Musisz się koleś liczyć z moim oddechem , i nie tylko Ty . Zjawiłem się tu
                  > całkiem przypadkiem , doszedłem do wniosku że nie mogę pasywnie przyglądać
                  się
                  > takim populistą jak tu na forum się produkują . Nie wykluczam tu oczywiście
                  > niektórych artykułów GW.
                  > Tak długo jak długo mam na to ochotę , tak długo będę tu zaglądał .
                  > A ponieważ ostatnio to forum zamieniło się w cmentarz osobowicki , nie
                  dzieje
                  > się tu nic ciekawego , to i nie widzę potrzeby trawić w tak wykwintnym
                  > towarzystwie czasu .
                  > Nie mogę się bowiem zasklepić w próżni , podczas gdy na europejskich
                  > parkietach internetowych dzieją się niezmiernie ciekawe dyskusje , gdzie i
                  ja
                  > mieszam .
                  > A więc Rafis , matadorze forum GW , produkuj się dalej tutaj . Ponieważ
                  gdzie
                  > indziej nie zrozumiał byś tego świata .
                  >
                  > Alen.

Tego się obawiałem!!!
                  Podziel sie adresami innych forów,chce byc na nich matadorem ;-)
                  Chce zamazywac po Tobie złą opinię jaką ciągniesz za Sobą.
                  • Gość: Alen Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: proxy / *.i-one.at 23.11.02, 23:14

>
                    > Tego się obawiałem!!!
                    > Podziel sie adresami innych forów,chce byc na nich matadorem ;-)
                    > Chce zamazywac po Tobie złą opinię jaką ciągniesz za Sobą.
                    >
                    Są to listy dyskusyjne gdzie nie każdy ma dostęp. Poza tym potrzebna jest tam
                    dobra znajomość języków obcych , polskiego się tam nie używa .
                    Aby stać się Userem takiego forum , trzeba się wykazać wszechstronną
                    orientacją w świecie .
                    To nie jest arena walki kogutów , jak tu . I dobrze , w ten sposób unika się
                    problemów z osiołkami którym się wydaje że są mądrzy .
                    Na takim forum można przeżyć prawdziwy orgazm intelektualny , wspaniała rzecz .
                    Jest mnóstwo takich adresów , weź sobie gogle.de i spróbuj szczęścia , zostaw
                    tylko wiaderko i łopatkę w piaskownicy . Wtedy może znajdziesz osobę która
                    wprowadzi Cię na takie forum.
                    Alen.
      • wedzonek wedzonka, 26.11.02, 02:57
        splendoru? Miastu? Podaj co zazywasz.
      • Gość: wowo Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 20:14
        wedzonka napisał:
        Szanowny WĘDZONKA , może lepiej pomalować z kasy miasta jeden pokój staremu,
        schorowanemu człowiekowi - wrocławianinowi od 1945r. Taki gest urzędników
        spodoba się wszystkim. Raz na 12 lat.
        > Gość portalu: pit napisał:
        >
        > > Wspanialy "poziom" honorowych obywateli... Jezeli ja czesto
        > > bywam w jakims miescie, ktore lubie, i nie chce mieszkac w
        > > hotelu tylko czuc sie troche "po domowemu", to kupuje sobie tam
        > > lub wynajmuje mieszkanie na wolnym rynku. Napewno nie kazdego na
        > > to stac, ale p. Nowak-Jezioranski z cala pewnoscia nie jest na
        > > garnuszku Armii Zbawienia. Czy miasto Wroclaw ma za duzo
        > > pieniedzy a honorowi obywatele honor?
        >
        > Przeciez on wlasnie ma je wynajmowac! Jedyny uklon ze strony miasta to remont
        i
        >
        > udostepnienie lokalizacji. No i inicjatywa. To chyba nie przesada wobec
        kogos,
        > kogo obecnosc dodaje miastu splendoru?
        • wedzonka Re: Nowak-Jeziorański wkrótce dostanie klucze do 27.11.02, 22:29
          Gość portalu: wowo napisał:

> wedzonka napisał:
          > Szanowny WĘDZONKA , może lepiej pomalować z kasy miasta jeden pokój staremu,
          > schorowanemu człowiekowi - wrocławianinowi od 1945r. Taki gest urzędników
          > spodoba się wszystkim. Raz na 12 lat.

Ciekawe, sprawdzmy: ktory z dotychczasowych Ci sie spodobal?
    • Gość: Cywil Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.02, 21:58
      Glupota ludzka i milosierdzie Boze nie zna granic, ale sa granice
      przyzwoitosci. Dlaczego zawsze rozne "zera" musza sie wymadrzac i narzekac gdy
      cos sie chce zrobic dla wybitnego Polaka, (ktory nb. ma 90 lat i tego
      mieszkania do grobu nie zabierze), kto bedzie za nie placil i kto przede
      wszystkim jest dla Polski po prostu zasluzony. Sa osoby, ktore przynosza
      splendor miastu i do takich nalezy osoba J. Nowaka-Jezioranskiego.
      Ps. bzdur o amerykanskich tubach i tak dalej nie bede komentowal bo sie slabo
      robi.
      • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / 194.24.147.* 22.11.02, 23:01
        Gość portalu: Cywil napisał:

> Glupota ludzka i milosierdzie Boze nie zna granic, ale sa granice
        > przyzwoitosci. Dlaczego zawsze rozne "zera" musza sie wymadrzac i narzekac
        gdy
        > cos sie chce zrobic dla wybitnego Polaka , (ktory nb. ma 90 lat i tego
        > mieszkania do grobu nie zabierze) , kto bedzie za nie placil i kto przede
        > wszystkim jest dla Polski po prostu zasluzony. Sa osoby, ktore przynosza
        > splendor miastu i do takich nalezy osoba J. Nowaka-Jezioranskiego.
        > Ps. bzdur o amerykanskich tubach i tak dalej nie bede komentowal bo sie
        slabo
        > robi.
        >
        Rzeczywiście to jest głupota ludzka , ja doskonale znam przemówienia
        Jeziorańskiego . Które zawsze były finalizowane że tak , iż świadczyły o tym
        że to była tylko i wyłącznie amerykańska tuba . Nie sądzisz chyba że
        Jeziorański był założycielem radia wolna Europa . Był tylko jej pracownikiem w
        jednej z sekcji , a mianowicie polskiej .
        Cóż , był w latach 70 – 80 w pewnym sensie super menem . Biedne ludziska
        wierzyły w te Amerykańskie bajeczki o wspaniałym , sprawiedliwym świecie
        amerykańskiej gospodarki .

Wybitnego Polaka powiadasz , są bardziej wybitniejsi i bardziej potrzebujący
        pomocy jak Jeziorański . Dla nich nic jednak się nie robi . Nie jest istotne
        ile on ma lat , tu chodzi o prostą zasadę .
        Ciężko Ci Cywil zrozumieć pewne proste zależności , myślisz tak jak
        warszawiacy .
        Oni byli gotowi nawet oskubać z piór orła białego , zmienić kierunek Wisły , i
        to tylko dla tego żeby Majkel Dzekson wybudował park rozrywki w Warszawie .

Obawiam się że gdybyś posłuchał referatów Jeziorańskiego z czasów komuny , nie
        robiło by Ci się słabo jak teraz , może byś się wtedy ocknął .
        Splendor miastu powiadasz , do takich należy Jeziorański , myślę że na takiego
        jego wykreowaliście . Nie zabierze mieszkania do grobu , dobrze że mnie
        uświadomiłeś . Ale może komuś zapisać w spadku , zresztą tu nie o to chodzi .
        Tu chodzi o tworzenie wartości na papierowym fundamencie .
        Alen.

• Gość: Cywil Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.02, 23:35

> Rzeczywiście to jest głupota ludzka , ja doskonale znam przemówienia
          > Jeziorańskiego . Które zawsze były finalizowane że tak , iż świadczyły o tym
          > że to była tylko i wyłącznie amerykańska tuba .

No to zacytuja te przemowienia, ktore "tak doskonale znasz".
          Kazdy ma takich "bohaterow" na jakich zasluguje poniewaz twoim jest Lepper, to
          jest oczywiste, ze J. Nowak-Jezioranski nim byc nie moze.
          I przestan "odkrywac Ameryke" tlumaczyc mi, ze Wolna Europa nie byla zalozona
          przez Polakow, ze byla "tuba Cia" i takie tam dyrdymaly.
        • Gość: rybak3 Re: glupota i Boze milosierdzie IP: 212.127.78.* 22.11.02, 23:49
          To nie Nowak-Jeziorański chce coś wziąć, tylko Zarząd Miasta chce mu dać. To są
          dwie bardzo różne rzeczy. To nie jego roszczenia (żądania), tylko nasz wyraz
          uznania i szacunku. Prezent. Dostałeś kiedyś prezent? Sam sobie byś pewnie też
          mógł go kupić, może nawet cztery i dużo lepsze, droższe, ale prezenty są
          znakami, mają wartość symbolu. I o ten znak chodzi. Czy Zarząd Miasta ma prawo
          w imieniu mieszkańców itd.? Ma, bo ma umocowanie w demokratycznych wyborach. A
          dlaczego Nowakowi-Jeziorańskiemu a nie Józiowi Kapuście i Frankowi Sałacie? Bo
          Nowak-Jeziorański dobrze zasłużył się Polsce.
          Pozdrawiam
          • Gość: feran Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.txucom.net 23.11.02, 00:45
            Rybak3-dobrze napisane.

Alen Ameryka w latach 60-70 to byla dobra rzecz.Kazdy kto chcial mogl pracowac
            na dwie zmiany; a kto nie chcial tez z glodu nie zginal.
            Co prawda teraz Ameryka jest nawet lepsza.

Jedyn zwyczaj,w USA,ktorego mocno nie lubie ; to wyrzucanie zuzytych pieluszek
            z samochodu na parkingach hipermarketow dla ubozszych(Wal-mart,K-mart);nikt nie
            osmieli sie zwrocic holocie uwagi.
            • Gość: bolek Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.kat.forthnet.gr 23.11.02, 16:53
              Takiego chuja jak on goscic ?
              Inni co zapierdalali cale zycie wypierdalaja na bruk
              a tego pedala jebanego slepego goscic na koszt podatnikow ?
              Malo zgarnol z radia wolna europa ?
              Malo mu dala CIA ?
              Niech sobie chuj zlamany kupi mieszkanie a nie dawac za frajer .
              To sie poprostu w pale nie miesci.
              Wyjebac chuja na wysypisko ...!!!!!!!!!!!!
              Na smiecie z tym chujem.........
              Ale tylko w tej pojebanej rozkurwionej polsce to jest mozliwe.
              Gdzies indziej w normalnych krajach to jest
              nie do pomyslenia..............
              • Gość: Rafis Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.02, 20:17
                Gość portalu: bolek napisał:

> Takiego chuja jak on goscic ?
                > Inni co zapierdalali cale zycie wypierdalaja na bruk
                > a tego pedala jebanego slepego goscic na koszt podatnikow ?
                > Malo zgarnol z radia wolna europa ?
                > Malo mu dala CIA ?
                > Niech sobie chuj zlamany kupi mieszkanie a nie dawac za frajer .
                > To sie poprostu w pale nie miesci.
                > Wyjebac chuja na wysypisko ...!!!!!!!!!!!!
                > Na smiecie z tym chujem.........
                > Ale tylko w tej pojebanej rozkurwionej polsce to jest mozliwe.
                > Gdzies indziej w normalnych krajach to jest
                > nie do pomyslenia..............

Tak tylko w Polsce możliwe jest istnienie takich zer jak Ty!!!
                • Gość: Cywil Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.02, 20:22

> Gość portalu: bolek napisał:
                  >
                  > > Takiego chuja jak on goscic ?
                  > > Inni co zapierdalali cale zycie wypierdalaja na bruk
                  > > a tego pedala jebanego slepego goscic na koszt podatnikow ?
                  > > Malo zgarnol z radia wolna europa ?
                  > > Malo mu dala CIA ?
                  > > Niech sobie chuj zlamany kupi mieszkanie a nie dawac za frajer .
                  > > To sie poprostu w pale nie miesci.
                  > > Wyjebac chuja na wysypisko ...!!!!!!!!!!!!
                  > > Na smiecie z tym chujem.........
                  > > Ale tylko w tej pojebanej rozkurwionej polsce to jest mozliwe.
                  > > Gdzies indziej w normalnych krajach to jest
                  > > nie do pomyslenia..............
                  >
                  > Tak tylko w Polsce możliwe jest istnienie takich zer jak Ty!!!

On nie istnieje, warunkiem istnienia jest myslenie (cogito ergo sum). O tym
                  kims mozna powiedziec wszystko tylko nie to, ze mysli.
              • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 23.11.02, 22:50
                Gość portalu: bolek napisał:

> Takiego chuja jak on goscic ?
                > Inni co zapierdalali cale zycie wypierdalaja na bruk
                > a tego pedala jebanego slepego goscic na koszt podatnikow ?
                > Malo zgarnol z radia wolna europa ?
                > Malo mu dala CIA ?
                > Niech sobie chuj zlamany kupi mieszkanie a nie dawac za frajer .
                > To sie poprostu w pale nie miesci.
                > Wyjebac chuja na wysypisko ...!!!!!!!!!!!!
                > Na smiecie z tym chujem.........
                > Ale tylko w tej pojebanej rozkurwionej polsce to jest mozliwe.
                > Gdzies indziej w normalnych krajach to jest
                > nie do pomyslenia..............
                >
                Zapewne , ale to nie powód do tego żeby używać takiego języka .
                Jeziorański robił to co podejrzewam że większość by podobnie zrobiła ,
                pracował w sekcji polskiej radia wolna Europa . Był wróg sowiecki z którym
                należało walczyć , kierując się tą przesłanką podjął się pracy w propagandzie
                amerykańskiej , która była o ścisłym profilu.
                Wygłaszał przede wszystkim poglądy rządu USA , jak sam po zakończeniu audycji
                podkreślał . A to że jego poglądy mogły być zbieżne, to inna sprawa . Był
                tubą , i to nie da się zaprzeczyć . Obecnie jest on reprezentantem interesów
                prądów z poza Polski , aczkolwiek może nie świadomym .
                Otto Habsburg w minionym tygodniu dał jednemu z dzienników zachodnich
                wywiad .
                W tym wywiadzie podkreślił niekorzystną rolę prądów amerykańskich na europę ,
                jak również nie ładnie wypowiedział się na temat pracowników Pentagonu .
                Myślę że Jeziorański reprezentuje właśnie taki nie świeży trend . Jest on
                nośnikiem amerykanizowania europy , co w EU jest definitywnie odrzucone .

Alen.

• Gość: Rafis Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.02, 10:57

>
                  > Otto Habsburg w minionym tygodniu dał jednemu z dzienników zachodnich
                  > wywiad .
                  > W tym wywiadzie podkreślił niekorzystną rolę prądów amerykańskich na
                  europę ,
                  > jak również nie ładnie wypowiedział się na temat pracowników Pentagonu .

Zapewne wszyscy maja opinie pana Ottona w... głębokim poważaniu.Zreszta kto to
                  jest?Jakies zombie? Widze,że stare maniery im nie przeszły.Jak ma nazwisko
                  już oznacza to,że jest predysponowany do wygłaszania opinii.
                  Może i jakiś Bonaparte się znajdzie.

> Myślę że Jeziorański reprezentuje właśnie taki nie świeży trend . Jest on
                  > nośnikiem amerykanizowania europy , co w EU jest definitywnie odrzucone .
                  >
                  >
                  > Alen.
                  >
                  • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 24.11.02, 12:29

> Zapewne wszyscy maja opinie pana Ottona w... głębokim poważaniu.Zreszta kto
                    to
                    > jest?Jakies zombie? Widze,że stare maniery im nie przeszły.
                    >
                    Nie jestem zwolennikiem Habsburga , jestem republikaninem . Jednak widzę w
                    jego ostatnim wywiadzie pewne punkty zbieżne z moim światopoglądem .
                    >
                    > Jak ma nazwisko już oznacza to,że jest predysponowany do wygłaszania opinii.
                    > Może i jakiś Bonaparte się znajdzie.
                    >
                    Tym zdaniem udowodniłeś że daleko jesteś od zrozumienia sceny politycznej w
                    europie .
                    Habsburg w tym wypadku wyraża opinię pewnych kół , i nie uczynił by tego nigdy
                    jako europejski parlamentarzysta , gdyby nie miał dużego wsparcia .

Mam powód do przypuszczeń że Ty nie wiesz o co tu chodzi naprawdę , nie są
                    znane Tobie zakulisowe rozgrywki polityczne, które w języku dyplomatycznym
                    ujrzą światło dzienne . Bez znajomości tej, każda interpretacja jest po prostu
                    bez podmiotowa .
                    Zanim wypłyniesz na szerokie wody , naucz się pływać . A dopóki nie umiesz
                    pływać , pływaj z kołem ratunkowym . Koło te , to zwykła ostrożność w
                    wypowiedziach której Ci tak brakuje. Jest to tylko oznaką ............
                    Twoja dojrzałość jest mniej więcej taka jak w GW , albo w polskim TV .
                    Alen.
                    • Gość: Rafis Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.02, 17:58

Europejskie koła polityczne wyglądają przy Amerykanskich jak ratlerki.Nie ma
                      co porównywac.Biedacy mogą sobie jedynie poszczekać.Habsburg tylko ośmiesza
                      siebie i całe to towarzystwo kawiarniane.
                • Gość: Cywil Re: glupota i Boze milosierdzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.02, 10:59

> Zapewne , ale to nie powód do tego żeby używać takiego języka .
                  > Jeziorański robił to co podejrzewam że większość by podobnie zrobiła ,
                  > pracował w sekcji polskiej radia wolna Europa . Był wróg sowiecki z którym
                  > należało walczyć , kierując się tą przesłanką podjął się pracy w propagandzie
                  > amerykańskiej , która była o ścisłym profilu.
                  > Wygłaszał przede wszystkim poglądy rządu USA , jak sam po zakończeniu audycji
                  > podkreślał . A to że jego poglądy mogły być zbieżne, to inna sprawa . Był
                  > tubą , i to nie da się zaprzeczyć . Obecnie jest on reprezentantem interesów
                  > prądów z poza Polski , aczkolwiek może nie świadomym .
                  > wywiad .
                  > W tym wywiadzie podkreślił niekorzystną rolę prądów amerykańskich na europę ,
                  >
                  > Nie bredz
                  > Alen.
                  >
                  • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 24.11.02, 12:34
                    Gość portalu: Cywil napisał:

> Nie bredz.
                    >
                    Jest to wszystko na co Ciebie stać „ Cywil” ?
                    To na wiele .

Alen.
                • wedzonka Re: glupota i Boze milosierdzie 25.11.02, 09:47

>
                  > > Takiego chuja jak on goscic ?
                  > > Inni co zapierdalali cale zycie wypierdalaja na bruk
                  > > a tego pedala jebanego slepego goscic na koszt podatnikow ?
                  > > Malo zgarnol z radia wolna europa ?
                  > > Malo mu dala CIA ?
                  > > Niech sobie chuj zlamany kupi mieszkanie a nie dawac za frajer .
                  > > To sie poprostu w pale nie miesci.
                  > > Wyjebac chuja na wysypisko ...!!!!!!!!!!!!
                  > > Na smiecie z tym chujem.........
                  > > Ale tylko w tej pojebanej rozkurwionej polsce to jest mozliwe.
                  > > Gdzies indziej w normalnych krajach to jest
                  > > nie do pomyslenia..............
                  > >
                  > Zapewne , ale to nie powód do tego żeby używać takiego języka .
                  > Jeziorański robił to co podejrzewam że większość by podobnie zrobiła ,
                  > pracował w sekcji polskiej radia wolna Europa . Był wróg sowiecki z którym
                  > należało walczyć , kierując się tą przesłanką podjął się pracy w propagandzie
                  > amerykańskiej , która była o ścisłym profilu.
                  > Wygłaszał przede wszystkim poglądy rządu USA , jak sam po zakończeniu audycji
                  > podkreślał . A to że jego poglądy mogły być zbieżne, to inna sprawa . Był
                  > tubą , i to nie da się zaprzeczyć . Obecnie jest on reprezentantem interesów
                  > prądów z poza Polski , aczkolwiek może nie świadomym .
                  > wywiad .
                  > W tym wywiadzie podkreślił niekorzystną rolę prądów amerykańskich na europę ,
                  >
                  >
                  > Alen.
                  >

Z ciekawosci - moglbys skonkretyzowac glowne zarzuty Otta?

W moim skromnym przekonaniu, globalnie rzecz ujmujac, interes Ameryki jest
                  zbiezny z moim. Chocby dlatego ze bez takiej Ameryki w swiecie czulbym sie
                  realnie zagrozony.
                  Oczywiscie niewsmak leniwej Europie ze Stany sa krajem mniej objuczonym
                  obciazeniami socjalnymi i przez to bardziej konkurencyjnym, ale o to juz niech
                  sie martwia beneficjenci tych obciazen, np. Otto Habsburg czy tacy
                  rozpieszczeni azylanci ekonomiczni jak Ty, Alen :)

Pozdrawiam!
                  • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 25.11.02, 23:20
                    wedzonka napisał:

> Z ciekawosci - moglbys skonkretyzowac glowne zarzuty Otta?
                    >
                    > W moim skromnym przekonaniu, globalnie rzecz ujmujac, interes Ameryki jest
                    > zbiezny z moim. Chocby dlatego ze bez takiej Ameryki w swiecie czulbym sie
                    > realnie zagrozony.
                    > Oczywiscie niewsmak leniwej Europie ze Stany sa krajem mniej objuczonym
                    > obciazeniami socjalnymi i przez to bardziej konkurencyjnym, ale o to juz
                    niech
                    > sie martwia beneficjenci tych obciazen, np. Otto Habsburg czy tacy
                    > rozpieszczeni azylanci ekonomiczni jak Ty, Alen :)
                    >
                    > Pozdrawiam!
                    >
                    Oczywiście że mógł bym skonkretyzować zarzuty Otta , ale tego nie zrobię .
                    Zadaj sobie trudu i zamieszaj w prasie zachodniej , nie chce mi się podjąć
                    dialogu z facetam który nazywa mnie rozpieszczonym atylantem ekonomicznym .
                    Poza tym te informacje są rodzynkami w cieście europejskiego ciasta
                    zakulisowych rozgrywek politycznych , które przez przeciwników Otta
                    interpretowane są jako wykolejenie . Z czym się nie mogę do końca zgodzić .
                    Według Twojej logiki równie dobrze Jeziorańskiego mógł byś nazwać byłym
                    azylantem ekonomicznym . Dlatego nie widzę celowości informowania Ciebie ,
                    jestem bowiem świadomy że Twoja rzeczywistość widziana jest w bardzo
                    pofalowanym zwierciadle .
                    Brak Ci kontaktu z rzeczywistością życia politycznego na zachodzie , a bez
                    tego nie odczytasz trafnie intencji myśli , zawartych w politycznym języku
                    czołowych reprezentantów Europy.

Poza tym podam Ci tylko wskazówkę , że nie jesteś na dobrym tropie , co
                    dotyczy Otta .
                    Otto jest bowiem monarchistą , co nie ma nic wspólnego z lewicową Europą.
                    Jeśli chodzi o mnie , również grubo się mylisz . Zresztą nie mam interesu i
                    ochoty wyprowadzać Cię z błędu , żyj sobie w świecie swoich przekonań , mi to
                    nie przeszkadza .
                    Jeśli chodzi o Stany , to również masz nie dojrzałe podejście . Bardziej
                    kojarzące mi się z pospolitymi przekonaniami polskiej brukowej prasy .
                    A więc nie widząc możliwości znalezienia wspólnej płaszczyzny , nie podejmę
                    dialogu.

Alen.
                    • wedzonka Re: glupota i Boze milosierdzie 25.11.02, 23:48

> wedzonka napisał:
                      >
                      > > Z ciekawosci - moglbys skonkretyzowac glowne zarzuty Otta?
                      > >
                      > > W moim skromnym przekonaniu, globalnie rzecz ujmujac, interes Ameryki jest
                      >
                      > > zbiezny z moim. Chocby dlatego ze bez takiej Ameryki w swiecie czulbym sie
                      >
                      > > realnie zagrozony.
                      > > Oczywiscie niewsmak leniwej Europie ze Stany sa krajem mniej objuczonym
                      > > obciazeniami socjalnymi i przez to bardziej konkurencyjnym, ale o to juz
                      > niech
                      > > sie martwia beneficjenci tych obciazen, np. Otto Habsburg czy tacy
                      > > rozpieszczeni azylanci ekonomiczni jak Ty, Alen :)
                      > >
                      > > Pozdrawiam!
                      > >
                      > Oczywiście że mógł bym skonkretyzować zarzuty Otta , ale tego nie zrobię .
                      > Zadaj sobie trudu i zamieszaj w prasie zachodniej , nie chce mi się podjąć
                      > dialogu z facetam który nazywa mnie rozpieszczonym atylantem ekonomicznym .
                      > Poza tym te informacje są rodzynkami w cieście europejskiego ciasta
                      > zakulisowych rozgrywek politycznych , które przez przeciwników Otta
                      > interpretowane są jako wykolejenie . Z czym się nie mogę do końca zgodzić .
                      > Według Twojej logiki równie dobrze Jeziorańskiego mógł byś nazwać byłym
                      > azylantem ekonomicznym . Dlatego nie widzę celowości informowania Ciebie ,
                      > jestem bowiem świadomy że Twoja rzeczywistość widziana jest w bardzo
                      > pofalowanym zwierciadle .
                      > Brak Ci kontaktu z rzeczywistością życia politycznego na zachodzie , a bez
                      > tego nie odczytasz trafnie intencji myśli , zawartych w politycznym języku
                      > czołowych reprezentantów Europy.
                      >
                      > Poza tym podam Ci tylko wskazówkę , że nie jesteś na dobrym tropie , co
                      > dotyczy Otta .
                      > Otto jest bowiem monarchistą , co nie ma nic wspólnego z lewicową Europą.
                      > Jeśli chodzi o mnie , również grubo się mylisz . Zresztą nie mam interesu i
                      > ochoty wyprowadzać Cię z błędu , żyj sobie w świecie swoich przekonań , mi to
                      > nie przeszkadza .
                      > Jeśli chodzi o Stany , to również masz nie dojrzałe podejście . Bardziej
                      > kojarzące mi się z pospolitymi przekonaniami polskiej brukowej prasy .
                      > A więc nie widząc możliwości znalezienia wspólnej płaszczyzny , nie podejmę
                      > dialogu.
                      >
                      > Alen.

Widzisz Alen jak wyczulem ze nie znasz zadnych konkretow! :)

Pozdrawiam!
                      • wedzonek wedzonka, 26.11.02, 03:00
                        Alen naprawde ma dobre argumenty a ty mowsz nie na temat.

PS Flaga amerykanska do owiniecia sie w chlodne wieczory zostala ci juz
                        wysluna. Gratuluje i milych snow (w tej fladze).
                        • map4 Re: wedzonka, 26.11.02, 13:59
                          wedzonek napisał:

> Alen naprawde ma dobre argumenty a ty mowsz nie na temat.
                          >
                          > PS Flaga amerykanska do owiniecia sie w chlodne
                          wieczory zostala ci juz
                          > wysluna. Gratuluje i milych snow (w tej fladze).

Przestańcie skakać sobie do oczu.
                          Ostatnie argumenty widziałem jakieś 10 postów temu.
                          Aż się przestaje chcieć czytać.

Co do prezentów: są prezenty, które w swym założeniu
                          gloryfikować mają wręczającego i tak właśnie odbieram ten
                          gest. Jeśli obdarowany ma klasę, to takiego prezentu nie
                          przyjmuje. Na głupotę władzy rady nie ma. Tzn. jest, ale
                          jest już o jakieś trzy tygodnie za późno. To, że JNJ
                          chatkę przyjął świadczy o nim tak, jak o nim świadczy.
                          JNJ wyznaje zapewne zasadę "jak dają, to bierz". Do tak
                          wielkiego podobno człowieka taka moralność nie pasuje. A
                          może po prostu nie jest tak wielki, jak niektórzy by
                          sobie życzyli ?
                          • Gość: Cywil Słoń i mrówki IP: *.gn.ae.wroc.pl 26.11.02, 14:29
                            Jan Nowak-Jezioranski ma jedna z najchwalebniejszych kart z wszystkich Polakow
                            walczacych w czasie II wojny swiatowej. Dawal dowody patriotyzmu i odwagi wtedy
                            gdy narazalo sie za to zycie. Ma takze niezaprzeczalny udzial w madrym
                            kierowaniu RWE w czasach dla Polski najtrudniejszym. Niech rachunki wystawiaja
                            mu ludzie rowni mu odwaga i zaslugami, a nie roznej masci "madrale", ktore w
                            zyciu nic jeszcze nie osiagnowszy beda pouczac osoby od siebie po prostu lepsze.
                            Jest polska przypadloscia niszczenie kazdego autorytetu (lacznie z papiezem),
                            kto wyrasta ponad co tu duzo kryc dosc przecietny poziom ogolu.
                          • Gość: Rafis Re: wedzonka, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.02, 20:03
                            map4 napisał:

> może po prostu nie jest tak wielki, jak niektórzy by
                            > sobie życzyli ?

Może jest tak wielki,że Ty ze swojego poziomu nie jestes w stanie tego
                            zrozumiec?
                          • wedzonka Re: wedzonka, 26.11.02, 22:51
                            map4 napisał:

> wedzonek napisał:
                            >
                            > > Alen naprawde ma dobre argumenty a ty mowsz nie na temat.
                            > >
                            > > PS Flaga amerykanska do owiniecia sie w chlodne
                            > wieczory zostala ci juz
                            > > wysluna. Gratuluje i milych snow (w tej fladze).
                            >
                            > Przestańcie skakać sobie do oczu.
                            > Ostatnie argumenty widziałem jakieś 10 postów temu.
                            > Aż się przestaje chcieć czytać.
                            >
                            > Co do prezentów: są prezenty, które w swym założeniu
                            > gloryfikować mają wręczającego i tak właśnie odbieram ten
                            > gest. Jeśli obdarowany ma klasę, to takiego prezentu nie
                            > przyjmuje. Na głupotę władzy rady nie ma. Tzn. jest, ale
                            > jest już o jakieś trzy tygodnie za późno. To, że JNJ
                            > chatkę przyjął świadczy o nim tak, jak o nim świadczy.
                            > JNJ wyznaje zapewne zasadę "jak dają, to bierz". Do tak
                            > wielkiego podobno człowieka taka moralność nie pasuje. A
                            > może po prostu nie jest tak wielki, jak niektórzy by
                            > sobie życzyli ?

Rozumiem ze Ty zapraszasz gosci mowiac "zapraszam, bedziecie zaszczyceni", tak
                            by gloryfikowac ich, a nie siebie? :))

Byc moze...
                            Ale miasto niniejszym mowi: "zapraszamy, bedzieMY zaszczyceni"! A ze w
                            przypadku tak znakomitego goscia to nie kurtuazja tylko fakt, totez nie dziwi
                            ze miasto stara sie dac do zrozumienia niezwykle czytelnym (i wygodnym dla
                            goscia, a jakze!) gestem, ze zaproszenie jest aktualne zawsze!

I wciaz jest to tylko gest, a nie zaden prezent, bo skladaja sie nan jedynie
                            wlasna inicjatywa, wskazanie stosownej lokalizacji i ulatwienie formalnosci!

Pozdrawiam!
                      • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 26.11.02, 19:30
                        wedzonka napisał:

>
                        >
                        > Widzisz Alen jak wyczulem ze nie znasz zadnych konkretow! :)
                        >
                        > Pozdrawiam!
                        >
                        Widzę , widzę jak Ty próbujesz dziecinnie sprowokować mnie do tego żebym podał
                        konkrety . Jak już napisałem musisz sam zadać trud dojścia do tematu
                        wypowiedzi Habsburga. Mnie za język nie pociągniesz , a gdy znajdziesz w sieci
                        tą wypowiedź . Oczywiście w oryginale , nie tłumaczenie, bo widzisz
                        tłumaczenia nie oddają dobrze sensu . Szczególnie tłumaczenia GW , co nie
                        jednokrotnie oburzony reagowałem na forum , i nawet podjąłem się dla Userów
                        tego forum tłumaczenia , by mieli okazje spojrzeć prawdzie w oczy .
                        Więc jak znajdziesz wypowiedź Habsburga i zaznajomisz się z nią , wtedy mogę
                        Ci obiecać iż włączę się do dyskusji .
                        Znam bowiem tą materię nie tylko z mediów , i wiem jakimi przesłankami kieruje
                        się Habsburg twierdząc że [......]
                        Jest to bardzo ciekawy punkt widzenia na przyszłość Europy , aczkolwiek może
                        być odczuwalny trochę prowokacyjno niedojrzały . Zapewne jego twierdzenia
                        można wyprowadzić z tradycyjnych wartości konserwatywnych , ale nie tylko .

Alen.
                        • wedzonka Re: glupota i Boze milosierdzie 26.11.02, 19:41

> wedzonka napisał:
                          >
                          > >
                          > >
                          > > Widzisz Alen jak wyczulem ze nie znasz zadnych konkretow! :)
                          > >
                          > > Pozdrawiam!
                          > >
                          > Widzę , widzę jak Ty próbujesz dziecinnie sprowokować mnie do tego żebym podał
                          > konkrety . Jak już napisałem musisz sam zadać trud dojścia do tematu
                          > wypowiedzi Habsburga. Mnie za język nie pociągniesz , a gdy znajdziesz w sieci
                          > tą wypowiedź . Oczywiście w oryginale , nie tłumaczenie, bo widzisz
                          > tłumaczenia nie oddają dobrze sensu . Szczególnie tłumaczenia GW , co nie
                          > jednokrotnie oburzony reagowałem na forum , i nawet podjąłem się dla Userów
                          > tego forum tłumaczenia , by mieli okazje spojrzeć prawdzie w oczy .
                          > Więc jak znajdziesz wypowiedź Habsburga i zaznajomisz się z nią , wtedy mogę
                          > Ci obiecać iż włączę się do dyskusji .
                          > Znam bowiem tą materię nie tylko z mediów , i wiem jakimi przesłankami kieruje
                          > się Habsburg twierdząc że [......]
                          > Jest to bardzo ciekawy punkt widzenia na przyszłość Europy , aczkolwiek może
                          > być odczuwalny trochę prowokacyjno niedojrzały . Zapewne jego twierdzenia
                          > można wyprowadzić z tradycyjnych wartości konserwatywnych , ale nie tylko .
                          >
                          > Alen.

Nie przekonales mnie.

Pozdrawiam! :)
                          • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 26.11.02, 21:21
                            wedzonka napisał:

> Nie przekonales mnie.
                            >
                            > Pozdrawiam! :)
                            wedzonka napisał:

> Nie przekonales mnie.
                            >
                            > Pozdrawiam! :)
                            >
                            Nie taka była moja intencja Ciebie przekonać , nie zachowuj się jak duże
                            dziecko .
                            Zbyt dokładnie widać w czym problem .
                            Zrozumieć ten świat , to zrozumieć jego poszczególne elementy i umieć je
                            powiązać w logiczną całość . Coś mi się wydaje że jedyne wyjście dla Ciebie
                            jest zapomnieć o tym wywiadzie ,albo przekonaj samego siebie że takiego
                            wywiadu nie było , że to jest wymysł Alena . I nie zapomnij schlebiać dalej
                            swojej mądrości , w tym jesteś dobry .

Alen.

• wedzonka Re: glupota i Boze milosierdzie 26.11.02, 21:38

> wedzonka napisał:
                              >
                              > > Nie przekonales mnie.
                              > >
                              > > Pozdrawiam! :)
                              > wedzonka napisał:
                              >
                              > > Nie przekonales mnie.
                              > >
                              > > Pozdrawiam! :)
                              > >
                              > Nie taka była moja intencja Ciebie przekonać , nie zachowuj się jak duże
                              > dziecko .
                              > Zbyt dokładnie widać w czym problem .
                              > Zrozumieć ten świat , to zrozumieć jego poszczególne elementy i umieć je
                              > powiązać w logiczną całość . Coś mi się wydaje że jedyne wyjście dla Ciebie
                              > jest zapomnieć o tym wywiadzie ,albo przekonaj samego siebie że takiego
                              > wywiadu nie było , że to jest wymysł Alena . I nie zapomnij schlebiać dalej
                              > swojej mądrości , w tym jesteś dobry .
                              >
                              > Alen.
                              >

Zabawnie to wyglada jak sie teraz wycofujesz rakiem! :)

Pozdrawiam!
                              • Gość: rybak3 Re: glupota i Boze milosierdzie IP: 212.127.78.* 26.11.02, 21:56
                                Przepraszam, czy mam rozumieć, że temat został wyczerpany w kilku pierwszych
                                postach, a dalej będzie już tylko walenie się sztachetami?
                                Pozdrawiam
                                • wedzonka Re: glupota i Boze milosierdzie 26.11.02, 22:01
                                  Gość portalu: rybak3 napisał:

> Przepraszam, czy mam rozumieć, że temat został wyczerpany w kilku pierwszych
                                  > postach, a dalej będzie już tylko walenie się sztachetami?
                                  > Pozdrawiam

Nie, Alen ma jeszcze pare asow w rekawie, tylko jeszcze nie ujawnil kiedy ich
                                  nie ujawni. Wiadomo tylko ze to dobre argumenty...

Pozdrawiam!
                                  • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 26.11.02, 23:24
                                    wedzonka napisał:

> Gość portalu: rybak3 napisał:
                                    >
                                    > > Przepraszam, czy mam rozumieć, że temat został wyczerpany w kilku pierwszy
                                    > ch
                                    > > postach, a dalej będzie już tylko walenie się sztachetami?
                                    > > Pozdrawiam
                                    >
                                    >
                                    > Nie, Alen ma jeszcze pare asow w rekawie, tylko jeszcze nie ujawnil kiedy
                                    ich
                                    > nie ujawni. Wiadomo tylko ze to dobre argumenty...
                                    >
                                    > Pozdrawiam!
                                    >
                                    rybka3 , żeby dyskutować na tematy politycznych trendów ściśle określonych
                                    grup interesów to dyskutant powinien mieć minimum wyczucia i informacji w
                                    danej kwestii .
                                    wedzonka jest mądrzejszy od radia a wie tyle co zje , nie udało mi się
                                    wycisnąć z tego człeka minimum znawstwa europejskiej sceny politycznej.
                                    Uznałem więc że nie jest on partnerem do dyskusji , a ja nie mam czasu i
                                    ochoty zajmować się ulubionym zajęciem wędzonki , rzucaniem się błotem .
                                    Dlatego temat ten uznaje za zamknięty , aczkolwiek nie był on właściwie
                                    otwarty .
                                    Na innych forach dyskusyjnych jest tyle ciekawych dyskusji że naprawdę szkoda
                                    czasu , nic tu po mnie .
                                    Alen.

• wedzonka Re: glupota i Boze milosierdzie 27.11.02, 22:36

> wedzonka napisał:
                                      >
                                      > > Gość portalu: rybak3 napisał:
                                      > >
                                      > > > Przepraszam, czy mam rozumieć, że temat został wyczerpany w kilku pie
                                      > rwszy
                                      > > ch
                                      > > > postach, a dalej będzie już tylko walenie się sztachetami?
                                      > > > Pozdrawiam
                                      > >
                                      > >
                                      > > Nie, Alen ma jeszcze pare asow w rekawie, tylko jeszcze nie ujawnil kiedy
                                      > ich
                                      > > nie ujawni. Wiadomo tylko ze to dobre argumenty...
                                      > >
                                      > > Pozdrawiam!
                                      > >
                                      > rybka3 , żeby dyskutować na tematy politycznych trendów ściśle określonych
                                      > grup interesów to dyskutant powinien mieć minimum wyczucia i informacji w
                                      > danej kwestii .
                                      > wedzonka jest mądrzejszy od radia a wie tyle co zje , nie udało mi się
                                      > wycisnąć z tego człeka minimum znawstwa europejskiej sceny politycznej.
                                      > Uznałem więc że nie jest on partnerem do dyskusji , a ja nie mam czasu i
                                      > ochoty zajmować się ulubionym zajęciem wędzonki , rzucaniem się błotem .
                                      > Dlatego temat ten uznaje za zamknięty , aczkolwiek nie był on właściwie
                                      > otwarty .
                                      > Na innych forach dyskusyjnych jest tyle ciekawych dyskusji że naprawdę szkoda
                                      > czasu , nic tu po mnie .
                                      > Alen.
                                      >

A jak Ci przejdzie to zapraszamy spowrotem! :)

Pozdrawiam!
                                      • Gość: Alen Re: glupota i Boze milosierdzie IP: proxy / *.i-one.at 29.11.02, 21:43
                                        wedzonka napisał:

>
                                        > A jak Ci przejdzie to zapraszamy spowrotem! :)
                                        >
                                        > Pozdrawiam!
                                        >
                                        Wendzonka , tyle razy przez różnych Userów byłeś zdegradowany i wyśmiany .
                                        Tak znasz polskie realia jak że Ciebie Userzy z kraju nie bardzo rozumią , a
                                        Ty chcesz ze mną prowadzić dysputy na temat wychodzący poza granicę polski .
                                        Tobie chyba spadł jakiś wrocławski balkon na głowę , który został zabity
                                        deskami .
                                        Chciałbyś być moderny , kto by nie chciał . Jesteś typowym przypadkiem
                                        komunistycznego prosiaczka , który nauczony był żyć na czyjś koszt .
                                        Twoje metody rozumowania w gruncie rzeczy można zdefiniować jako patologie
                                        zgniłego systemu komunistycznego . Reprezentujesz bowiem , być może nie
                                        świadomie , stare metody myślenia i działania . Nie potrafisz kreatywnie
                                        myśleć dlatego jesteś zwolennikiem takich ludzi jak były I sekretarzem
                                        Podstawowej Organizacji Partyjnej w Instytucie Badań Podstawowych Problemów
                                        Marksizmu Leninizmu przy Akademii Nauk Społecznych KC PZPR , Balcerowicz . Co
                                        go niejednokrotnie gloryfikowałeś w swoich postach . Innych komunistów także .
                                        To ja wolę już być zwolennikiem Leppera , niż bankrutów politycznych i
                                        sprzedawczyków .
                                        Dlatego nie możesz liczyć na moją częstszą obecność na forum GW , a więc nie
                                        skorzystam z Twojego zaproszenia . Moją obecność ograniczę do minimum , tak
                                        długo jak długo będzie ono przypominało intelektualny cmentarz , jak również
                                        służyło do manipulacji poglądami .

Alen.
                                        • Gość: jajco Re: poczatek i koniec IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 22:42
                                          koniec i początek wątku jak zwykle nie mają z soba nic wspólnego - oprócz
                                          tego że ostatnie słowo ma jak zwykle alen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka