Dodaj do ulubionych

Cafe Panika we Wspólczesnym

20.02.06, 15:47
chyba od niedawna grane, zupełnie fajne przedstawienie. Dla wielbicieli
Rolanda Topora, surrealizmu, groteski, aktorskiego śpiewania, fajnej zabawy!
Miło był widzieć tłum młodzieży i parę zasuszonych, starych rodzynków.
Na scenie młodzież i starszość - w tej drugiej grupie Bolesław Abart (mam
nadzieję, że z pamięci nie pomyliłem...) znakomity. Młodzież znakomita w
całości - śliczna brunetka - rewelacja!
No i na końcu, choć nie ostatnia - Małgosia Stępień (uczestniczka ostatniego
idola, albo przedostatniego), świetnie wykonująca piosenki jako Piękność Dnia.
Pełnia zadowolenia!!!
Gratulacje dla Współczesnego!!! Można zrobić dobry spektakl muzyczny nie
pozując na capitolizm. Brawo!
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Cafe Panika we Wspólczesnym 21.02.06, 11:08
      śliczna brunetka to Dorota Abbe
      • Gość: abarth Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 13:42
        Śliczna?
        • jotesz Re: Cafe Panika we Wspólczesnym 21.02.06, 14:12
          Śliczna - żona, z którą byłem na spektaklu, może, obiektywnie i bez podtekstów,
          potwierdzić. Dodam, że drugi aktor w wieku wiekowym, nie dorastał pierwszemu do
          pięt - tym bardziej przykre, że była to aktorka... Córka studentka, czyli
          pokolenie o ćwierć wieku młodsze, miała takie same odczucia! Nieważny wiek -
          ważne umiejętności...
          • Gość: lechbratjarosława Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 14:21
            to milo, ze pod koniec eksploatacji spektaklu, podczas ostatnich przedstawien
            przed zdjeciem z afisza Ktos je zauwazyl
            • Gość: wiwan Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.06, 12:57
              no właśnie.Przedstawienie miało premierę w marcu 2003 roku.Zgadzam się.Jest
              sprawnie zrobione,zabawne,takie na duchową niepogodę .Widziałem około 5
              razy :-).no i TT...
            • Gość: ja Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:50
              poprawka - Panika NIE SCHODZI z afisza, cały czas jest w repertuarze i ma sie
              świetnie ,
              • jotesz Re: Cafe Panika we Wspólczesnym 02.03.06, 15:33
                to miło, że NIE schodzi. Dziwne, że od 2003 roku nie zauważyłem, choćby dla
                samego Topora, którego fanem jestem od dawna. Sto lat temu w ówczesnym kinie
                przy Klubie Dziennikarza widziałem nawet film animowany science-fiction "Dzikie
                dziecko" - dzieło Rolanda Topora. To tak na marginesie...
                Lepiej późno niż wcale!
              • Gość: emkajot Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.06, 15:38
                To prawda, NIE SCHODZI, ale też i nie chodzi. Polecam lekturę repertuaru z
                ostatnich miesięcy...
                • Gość: wiwan Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.06, 22:55
                  chodzi,chodzi.ostatnio 16-19 lutego.
                  • Gość: emkajot Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 11:35
                    no właśnie, a przedtem?
                    • Gość: wiwan Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.06, 19:12
                      np.23 listopada 2005-wiem,bo byłem.częstotliwpść adekwatna chyba do
                      zainteresowania.oraz to,że dwoje aktorów jest importowanych-z Wałbrzycha i
                      Warszawy
                      • Gość: oj Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:54
                        przy duzej ilosci spektakli w repertuarze normalne jest ze spektakl pojawia sie
                        co 2-3 miesiące , a jesli do tego dochodza normalne obowiazki aktorów
                        goscinnych w swoich macierzystych teatrach to czesciej po prostu nie da rady
                        • Gość: emkajot Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 13:17
                          to może nie korzystać z gościnnych? Coś ważnego by się stało?
                          • Gość: oj Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:27
                            masz absolutnie słuszną rację

sęk w tym ze to REŻYSER wymysla sobie kogo i z którego konca POlski ściągnie,
                            i efekty organizacyjne potem są jakie są
                            • Gość: wiwan Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.06, 18:38
                              Zgadzam sie z przedmowca.Poza tym popelnilem blad.Nie dwoje , ale dwu
                              aktorow.Od czasu premiery Tomek Tyndyk przestal byc aktorem wroclawskim.Dla nas
                              szkoda,dla jego kariery wspaniale...
                              • Gość: emkajot Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 01:03
                                nie dziwi was to "gubienie" aktorów przez TW? Tyndyk - w Warszawie. Lubos -w
                                Warszawie. Kaim - ??? Potem wszyscy będą w Warszawie. Wszyscy bedą gościnni i
                                już nic się nie obejrzy w tym teatrze...
                                • Gość: oj Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:05
                                  gubienie ? czy ja wiem ?

kaim jakiś czas temu w hameryce sie przewijał
                                  tomek i eryk sa w TR , a to specyficzny teatr , komu podpasuje TR zazwyczaj nie
                                  pasuje juz zaden inny no i wpada w mega-megalomanię ( vide: ostatni wywiad z
                                  erykiem w wieży ciśnień)
                                  • Gość: emkajot Re: Cafe Panika we Wspólczesnym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 16:22
                                    oj Oj, chyba masz rację...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka