Dodaj do ulubionych

Nagrodzona studentka ASP

24.02.06, 04:40
Super! Gratuluje zwycięstwa. Powodzenia w dalszej pracy :)

h_w
Obserwuj wątek
    • Gość: cookies Re: Nagrodzona studentka ASP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 05:36
      Wszystkie są swietne,ale najlepsza ta z pomaranczowym abazurem.
      • Gość: tfurca u nas same zdolne studentki i ładne IP: *.provider.pl 24.02.06, 10:12
        www.asp.wroc.pl/samorzond
        • Gość: Dariusz Notariusz Magda z ASP!!! Trzymaj się!!! IP: *.e-wro.net.pl 25.02.06, 11:03
    • Gość: wojtek Re: pytanie IP: *.mat.univie.ac.at 24.02.06, 11:15
      Na ktorym z prezentowanych zdjec jest ta nagrodzona lampa z debu, w ksztalcie
      prostopadloscianu? :)
      • Gość: JBR Re: pytanie IP: *.t.pppool.de 24.02.06, 11:27
      • Gość: JBR GDZIE TA LAMPA? IP: *.t.pppool.de 24.02.06, 11:31
        Mam to samo pytanie co poprzedni gość portalu GDZIE TA LAMPA? Autorce projektu
        serdecznie gratuluję ale autorowi tej telacji - dużo mniej.
    • Gość: Batiuszka Re: Nagrodzona studentka ASP IP: *.merck.de 24.02.06, 12:41
      A co tam, mnie to tam wszystko jedno!
    • Gość: Batiuszka Re: Nagrodzona studentka ASP IP: *.merck.de 24.02.06, 12:52
      A wszystko jedno czy ladna, czy nie. Obiekt sie zgadza.
    • hektor_wektor Re: Nagrodzona studentka ASP 30.06.06, 14:16
      Nasi studenci oświecą Niemcy

-Aneta Augustyn 21-02-2006 , ostatnia aktualizacja 22-02-2006 14:59

Projektowane przez wrocławskich studentów lampy prawdopodobnie będą produkowane
      w Niemczech

Studentka III roku katedry wzornictwa przemysłowego była jedną z 52 osób z
      uczelni, które stanęły do konkursu ogłoszonego przez ASP i Viehweger-Leuchten z
      Saksonii. Firma sama zgłosiła się do wrocławskiej akademii z propozycją
      współpracy. Na kolejnych etapach konkursu odpadały projekty zbyt ekstrawaganckie
      i nieprzystające do wymagań technologicznych, jakie stawiali Niemcy.

Spośród 17 finalistów wybrało pomysł Iwony Musiał: lampę stołową z dębowego
      drewna i grubego płótna. To prostopadłościan złożony z czterech ruchomych,
      połączonych ze sobą modułów, które można rozkładać na kilka sposobów. Zależnie
      od ich ustawienia lampa daje światło miękkie i przytłumione lub przeciwnie -
      intensywne.

Zwycięska praca powstawała pod kierunkiem prof. Włodzimierz Dolatowskiego.

- Wymyśliłam ją w tydzień - mówi laureatka. - Tym razem postawiłam na formy
      kanciaste, choć dotąd projektowałam przedmioty obłe, kuliste, na przykład
      podajnik do papieru albo czajnik w formie kuli.

Studentka niebawem pojedzie do Niemiec nadzorować realizację swojego projektu. -
      Ten werdykt to dla mnie kompletne zaskoczenie, widziałam bardzo dobre prace
      kolegów - mówi. - To także wielka motywacja i pierwsza praktyka zawodowa.

Ostatnio wymyśliła oznaczenia tras rowerowych w Bolesławcu, gdzie mieszka.
      Wkrótce rozpoczyna projektowanie pracy licencjackiej (temat: zabawka uruchamiana
      ruchem ciała dziecka). Po ukończeniu uczelni nie chce, jak część jej kolegów,
      wyjeżdżać za granicę. - Na własną rękę spróbuję tutaj projektować meble z
      giętego metalu i drewna - mówi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka