Dodaj do ulubionych

Ale pyszny chlebek odkryłam!

27.11.02, 12:25
W EPI, choć może jest jeszcze gdzie indziej. Nazywa się WANDA, jest w dwóch
wersjach - mały i duży. Chrupiąca skórka (także na drugi dzień), w środku
nieco ciemny, w smaku - najlepszy jaki jadłam w Polsce. Niestety, nie ma na
moim karteczki, więc nie znam producenta, ale dzisiaj sprawdzę :)
Obserwuj wątek
    • isis! Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! 27.11.02, 22:32
      isis! napisała:

> Niestety, nie ma na
      > moim karteczki, więc nie znam producenta, ale dzisiaj sprawdzę :)

Piekarnia nazywa się własnie WANDA, jest w Jelczu-Laskowicach. Polecam, mniam :)
    • Gość: mmm Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.03, 20:34
      Nie jadłem, ponieważ od jakiegoś roku jadam tylko chleb z piekarni tradycyjnej
      na placu Bema 4 - naprzeciwko przystanku 17 w stronę Stadionu. Jest gdzie w
      pobliżu zaparkować samochód.
      A chlebek jest godny zauważenia:
      - mazowiecki (tzn. zwykły) - nie kruszy się, jest po prostu fantastyczny,
      - żytni - na prawdziwym zakwasie - niebo w gębie,
      - z cebulką - raz zjadłem cały na jedno posiedzenie, chociaż nie byłem ani
      trochę głodny.
      Jak jem ten chleb, to jestem taki szczęśliwy, że kuna może sobie spokojnie po
      strychu biegać.
      A jakie mają dobre pączki - na tłusty czwartek zamierzam zjeść 10, a jak się
      uda to i więcej. Nie ma lukru, tylko cukier puder. Mniam.

Polecam chociaż spróbować - nadłożyć drogi, bo naprawdę warto.
      Ja pracuję o rzut beretem, ale są dni, kiedy nie pracuję w pracy to zdarza mi
      się pojechać tylko po chleb.

MMM
      • Gość: ad Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.03, 23:04
        zgadzam sie i z isis i a mmm - po prostu pychotka.
        Choc wydaje mi sie ze wanda ostatnimi czasy jakby troszke sie popsul - bardziej
        sie kruszy :(
        Pzdr
        • Gość: hania Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 02.06.03, 21:05
          kochani gdzie sie podzial razowy na miodzie????
          przewaznie spotykam razowe wypalnione jakby zbozowymi resztkami produkcyjnymi.
          • isis! Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! 03.06.03, 00:59
            Gość portalu: hania napisał(a):

> kochani gdzie sie podzial razowy na miodzie????

Są dwa jadalne - z Mamuta i drugi... zapomniałam, chyba z jakiejś Piekarni
            Familijnej. Ostatnio Mamut się faktycznie popsuł...
            • Gość: Młynarzówna Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 22:17
              Chleb z Piekarnii Familijnej z Kuźnicy Cieszyckiej jest naprawdę smaczny -
              polecam! Szkoda tylko, że w niewielu sklepach można go kupić. :-(
              • diabelek2 Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! 09.06.03, 16:00
                a ja uwielbiam chleb od Kubiaka czyli Komiśniak, no pychotka z masłem i solą ,
                mnia mniam!!!!
                aga
                • isis! Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! 10.06.03, 01:11
                  diabelek2 napisała:

> a ja uwielbiam chleb od Kubiaka czyli Komiśniak, no pychotka z masłem i
                  solą , mnia mniam!!!!

Hehe, właśnie dziś kupiłam w EPI :) Mały. Ale jest jeszcze jeden pyshny w EPI.
                  Żytni Ziółkowskiego się nazywa. Yesoooo, mniaaam!!!
                  • diabelek2 Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! 10.06.03, 16:11
                    żytni ziółkowski mówisz, muszę następnym razem spróbować!!!!
                    ściskam i idę jeść zupkę owocową z makaronikiem, zupka jest truskawkowo-
                    jabłkowa i z cytrynka, pycha!!!
                    aga
                    • isis! Odkryłam jeszcze lepszy!!! 21.06.03, 20:21
                      Cudowny, jedyny, niepowtarzalny, naj naj naj chlebek!
                      Znalazłam go przypadkiem w kiosku w przychodni na Biskupinie (Olszewskiego),
                      ale produkuje go piekarnia po drugiej stronie ulicy (z żółtą markizą). Chlebek
                      nazywa się SŁOWIAŃSKI i jest dziwny, lekko pokręcony w formie, posypany mąką,
                      zrobiony z białej mąki żytniej, puszysty, przypomina z wyglądu chleby włoskie,
                      ale smakuje jak polski, swojski. Yesooo, RE-WE-LAC-JA!!! Sprzedawany jest na
                      wagę (4,50 zł. za kilogram), ale waży mało, bo w środku ma puste, "dmuchane"
                      dziury. Ostatnio kupuje tylko ten chlebek. A przy piekarni łatwo zaparkować, no
                      i mam po drodze... Naprawdę polecam!
      • Gość: IKSI Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: 217.30.159.* 13.08.03, 14:52
        Dam się pociac za chleb na pl. Bema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudowny!!!!!!!
    • Gość: zarlok Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.pop.e-wro.net.pl 13.08.03, 22:15
      isis! napisała:

> W EPI, choć może jest jeszcze gdzie indziej. Nazywa się WANDA, jest w dwóch
      > wersjach - mały i duży. Chrupiąca skórka (także na drugi dzień), w środku
      > nieco ciemny, w smaku - najlepszy jaki jadłam w Polsce. Niestety, nie ma na
      > moim karteczki, więc nie znam producenta, ale dzisiaj sprawdzę :)
      >
      SMACZNEGO!
    • Gość: luciee Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.03, 03:24
      Reklama dźwignia handlu:P
      • Gość: marsha Re: Ale pyszny chlebek odkryłam! IP: *.magma-net.pl 21.09.03, 22:24
        chleba z EPI nie jadłam [jeszcze],ale piekarnia na Bema najlepszą we Wrocławiu
        jest!!!! mmmmmmniam :)
    • Gość: Beata Ratujecie mi zycie IP: *.dwl.am.wroc.pl 14.11.03, 11:35
      Od miesiecy nie jem chleba, bo jak mam jesc cos okropnego to lepiej wcale.
      Ale po tych postach jeszcze dzisiaj polece na Bema zobaczyc co zacz.
      Dzieki.
      • Gość: Kojka Re: Ratujecie mi zycie IP: *.wro.cdp.pl / *.wro.cdp.pl 01.01.04, 18:06
        Ten z Bema taki sobie,o wiele lepszy jest z piekarni "bierutów" chrupiaca
        skórka a w środku świezy nawet na trzeci dzień.Bez polepszaczy.
        Ja go kupuję w "Poniku "przy ul Kwiatowej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka