Dodaj do ulubionych

Adam Michnik we Wrocławiu

01.03.06, 17:43
Jak na taką akcję propagandową w Gazecie i wielkie bilbordy w całym mieście,
to kilkadziesiąt osób na Świdnickiej to nie są tłumy. Gruba przesada
Obserwuj wątek
    • Gość: thursday Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:49
      "Tłumy wrocławian szturmowały w czwartek Księgarnię Dolnośląską przy ul.
      Świdnickiej, w której Adam Michnik podpisywał swoją książkę "Wściekłość i wstyd""

I to mi się podoba - czwartek dopiero jutro, ale relacja już gotowa!
      • Gość: h Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:50
        Tyle fotografii nie towarzyszyło jeszcze żadnemu wydarzeniu w naszym
        miasteczku. Przyjechał wódz, guru, nieomylny. No gazetko, przeginasz
        • Gość: JasioJasio Re: Skandal! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 01.03.06, 23:44
          Pogięło Cię chłopie? (Albo dziewczyno)
          Co w tym dziwnego, ze gazeta promuje swojego szefa?
          Najsztub promuje siebie i Przekrój w reklamówkach telewizyjnych, to też Ci się
          nie podoba?
          Mam wrażenie, ze Gazecie rozmaici ludzie maja za złe, ze ma czelność mieć
          jakieś polityczne poglądy, ze nie jest czystą dziewcą dziennkiarska, która
          nikogo nie urazi i usatysfakcjonuje wszystkich od lewa do prawa i od moheru do
          gajeru.
          Panowie i Panie, tak to Wam w Erze tylko dopasują! Bezpłciowe to są faksy z PAP-
          u, a nie dziennikarze.
        • Gość: Beta Re: Skandal! IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:57
          Wladze miasta powinny uznac Michnika za persona non grata
      • Gość: królik Lew Adaś na pewno wszystko nagrał, ma wprawę. n/t IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 02.03.06, 16:06
    • melpomen Re: Adam Michnik we Wrocławiu 01.03.06, 17:49
      Ale dziś jest ŚRODA - już macie relację ze spotkania, które odbędzie się jutro,
      skoro piszecie o czwartku? ;-P
      • Gość: adam Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:01
        no juz jest, a michnik zyje? mial gruzlice.
    • Gość: Jurek To on juz wyzdrowial? Czy chory byl tylko na glowe IP: *.mgmt.umb.edu 01.03.06, 18:22
    • Gość: Maciej Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 01.03.06, 18:22
      Nie zgadzam się z reportażem!!!!!!
      kompletna bzdura!!
      to nie ludzie skandalowali!!!
      ochroniaż ył poprostu, żeby nie przesadzić Hamem!!!!!
      wiele ludzi około 70 lat, czekało na ten wykład zapewne nie krótko!!!
      a to w jaki sposób zostali potraktowani to jest dopiero skandal!!!
      jak tak można!!!
      SKANDAL!!!
      • Gość: Maciej Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 01.03.06, 18:51
        Dodając sam wykład był interesujący...
      • Gość: marcinn. Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:30
        Samo spotkanie bardzo interesujące, pan Adam mówił rzeczowo a jednoczesnie na
        dużym luzie. Zgadazam sie odnośnie chamskiego ochroniarza, spokojnie weszło by
        do środka jeszcze kilkadziesiąt osób, byłem w środku blisko drzwi(co prawda
        miejsce na schodach, ale i tak było warto:) i nie rozumiem wypychania ludzi,
        którzy chcieli zobaczyć redaktora na żywo.
    • Gość: maciej ps. IP: *.magma-net.pl 01.03.06, 18:53
      ale ogólnie wykład był interesujący..
      Do Pana Michnika nic nie mam, chodzi mi organizatorów...
    • Gość: Student pwr Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 01.03.06, 19:48
      tez ludzie nie mają co robic tylko chodzic na spotkania z michnikem...
      ja tam wole kase zarabiac w tych godzinach :)
      • Gość: zawiedziony Organizacja do bani IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 01.03.06, 19:59
        Pod wzgledem organizacyjnym kompletna kleska . Czy nie mozna bylo przewidziec
        tych tlumow i wynajac wiekszej sali ?
        • droob Re: Organizacja do bani 02.03.06, 03:56
          no wasnie. Do dupy. Ja tez tak uwazam. Michnik byl jakis taki niedoswietlony.
          Nie mialem siedzacego miejsca. Moi koledzy z roku tez. To jakis skandal. Aha.
          jeszcze trzeba bylo za ksiazke zaplacic. To typowe dla liberalow. A to wszystko
          przez nieodpowiedzialna postawe PO. Tym powinna zajac sie prokuratura.
      • Gość: mar Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 20:15
        na spotkaniu bylem. zawiedziony nie jestem. wiedzialem czego moge sie
        spodziewac... oczywiscie Adam Michnik jak zwykle bardzo lekcewazaco odniosl sie
        do tworczosci Waldemara Lysiaka, a ze zrobil to bez zachety ze strony sali
        poniekad mnie to zdziwilo.
        P.S.
        pozdrowienia dla Pani, ktora jako pierwsza miala zadac pytanie ;]
        • Gość: lysiack Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:26
          "tworczosci" lysiaka? on cos tam napisal, ale potem zwariowal...
          • Gość: mar Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 20:33
            Gość portalu: lysiack napisał(a):

> "tworczosci" lysiaka? on cos tam napisal, ale potem zwariowal...

mowisz o Michniku?
            • Gość: johneck Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.media4.pl 01.03.06, 21:07
              ja bylem po godz 16 w ksiegarni i bylo pewnie ok 20-30 osob ale to juz byla
              koncowka.. a to co sie dzialo na prawie to masakra... tylu ludzi, ta cala
              awantura zeby wejsc, chamski ochroniarz i dziarski starzy pan ktory chcial
              wyrwac drzwi z zawiasow etc.. a samo spotkanie no coz moge tylko powiedziec ze
              cholernie sie ciesze ze mamy w naszej IV RP takich ludzi.. bez dwoch zdan-to
              spotkanie to naladowanie akumulatorow i odtrutka na ten caly syf.. DZIEKI PANIE
              ADAMIE!!
            • Gość: Roman Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 81.219.159.* 01.03.06, 22:27
              > "tworczosci" lysiaka? on cos tam napisal, ale potem zwariowal...
              Sądzę, że mu odbiło, już w koncówce komuny (do której konca nic się nie
              przyłozył). Ostatnia książka jaką czytałem to był "Flet Mandragory" (czy jakoś
              tak, było to z 20 lat temu). Jedyne co zapamietałem, to szczegóły wbijania
              skazańca na pal - tak by żył i czył jak nadłużej.
      • Gość: siakry Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 08:03
        Michnik nie jest dla idiotów
    • nielacdozupy Re: Adam Michnik we Wrocławiu 01.03.06, 20:56
      Żadnych bilboardów w sprawie spotkania na Świdnickiej nie widziałem, a osób
      rzeczywiście było sporo.
    • Gość: breslauer pan adam jest dla mnie autorytetem IP: *.provider.pl 01.03.06, 22:12
      tez mam wscieklosc i wstyd
      jak wlaczam telewizor ...
      • Gość: Zuzia Re: pan adam nie jest dla mnie autorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:15
        > tez mam wscieklosc i wstyd
        > jak wlaczam telewizor ...

Masz rację. TVN już nie daje się oglądać. Sama agresja i reklamy.
    • Gość: Roman Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 81.219.159.* 01.03.06, 22:19
      Trzeba było przyjść na spotkanie na Wydziale Prawa UWr.
      • Gość: radek1983 Nie dostałem się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:41
        - i odszedłem, bo nie było miejsca.
        Ludzie rzeczywiście skandowali "Chcemy wejść".

Pojawiały się głosy, że trzeba było to zrobić w Hali Ludowej...

iiitam... jestem zawiedziony.
        • Gość: josip Re: Nie dostałem się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:50
          Czy ta kobieta ktora "pytala" jako pierwsza byla podstawiona przez Rydzyka celem podkopania autorytetu Michnika (widzieliscie jego mine)? Czy moze faktycznie mozna kogos darzyc w taki fanatyczny sposob czcia - co w moim przekonaniu nie rozni sie od fundamentalizmu kobiet darzacych Ojca czacia? A moze ja nie rozumiem tych ludzi i tych czasow...
          • Gość: johneck Re: Nie dostałem się... IP: *.media4.pl 01.03.06, 23:44
            ale gdy powiedziala o tym, ze nie wie co by bylo gdyby kogos takiego jak
            michnik zabraklo to tak sobie pomyslalem ze to rzeczywiscie bylaby tragedia.. a
            co do ludzikow, ktorzy tak pieknie wyrzucaja z siebie swoje pozal sie Boze
            przemyslenia(??) nt. michnika to polecam im lekture czegokolwiek jego autorstwa
            ale musicie sie przygotowac na to ze wasze umysly beda po wszystkim wielce
            wyczerpane oraz na to ze autor bedzie plywac kolo tematu zamiast napisac cos tak
            jak trzeba czyli krotko i po wojskowemu i ze bedzie sie odwolywac do rzeszy
            nieznanych wam autorow, sytuacji etc.. a tak na powaznie to to spotkanie
            zajebiscie dodalo mi sil i natchnelo optymizmem!! poza tym sadzac po
            frekwencji to "uklad" jest calkiem liczny! ;-) i ciesze sie ze takiego ukladu
            naleze
            • Gość: Toto ludzie... dajcie juz spokoj IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.03.06, 23:50
              historia i tak go osadzi.Kiedys sie okaze ze nie jest wcale swietym swieckim
              tylko....
            • Gość: wrocławianin Adamie ale czemu pijasz z Urbanem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.06, 23:54
              Nic nie zmieni mojego stosunku do Urbana.
              Nawet to że jego analizy polityczne sa ciekawe,
              ani to że jego NIE oprócz całego obrzydliwego
              swinstwa ujawnia masę afer.

Urban to najgorsza wizytówka stanu wojennego.

Pamietam jak tlumaczyl ze w Czernobylu nic sie nie
              stalo, ludzie sobie spokojnie chodzili na wolnym
              powietrzu a potem notowano wzrost zachorowań na
              raka tarczycy.

Poza tym nie wierze zeby Adama nie bylo stac
              na taka sama whisky jak Urbana.

Adam, po jaka cholere trzymasz z takim typem ?
              • Gość: Toto nie badz naiwny IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.03.06, 00:01
                oni sa z jednej maki. Lewej.
              • Gość: Roman Re: Adamie ale czemu pijasz z Urbanem IP: 81.219.159.* 02.03.06, 09:24
                Jak powiedział - nikt mu nie będzie dyktował z kim się spotyka. I ma do tego
                prawo. Ja w latach 80. Urbana (Jaruzelskiego i innych) szczerze nienawidziłem.
                Teraz są mi obojętni. Co więcej (przykro to pisać mając wzgląd na historię),
                pozytywnie się wyróżniają na tle moherowo-pisowskiego motłochu.
              • Gość: Barb Re: Adamie ale czemu pijasz z Urbanem IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:38
                Czemu Michnik tzryma z Urbanem? Bo podobny cieszy sie podobnym
            • Gość: mar Re: Nie dostałem się... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 00:14
              Gość portalu: johneck napisał(a):
              > poza tym sadzac po
              > frekwencji to "uklad" jest calkiem liczny! ;-)

odejmij tylko ludzi spoza salonu. z tego co zauwazalem to nie wszyscy przez caly
              czas klaskali i cieszyli jak lysy do sera |;-D
        • Gość: NN Re: Nie dostałem się... IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:33
          nie hala ludowa, a wychodek to dobre miejsce na spotkanie z Michnikiem
    • leszek.sopot Kuśmierek odpowiedział inaczej: "betonowanie" 02.03.06, 01:38
      Cytat:
      " A jak to jest, że każda ekipa, która dojdzie do władzy, wyrzeka się
      samokrytycyzmu? - pytano z sali".
      Jak odpowiedział Michnik można przeczytać w tekście. Mam nadzieję, że nawet ci,
      którzy nie wiedzą kto to był Kuśmierek przeczytają z zainteresowaniem fragment
      jego listu z 1989 r.:
      "[...] W naszej zwichrowanej społeczności samoczynnie działa taki dziwny
      mechanizm – najpierw zbiera się dwóch, trzech ludzi zatroskanych losem „biednej
      Ojczyzny” (to z Prusa). Jeśli zachowali choć trochę życiowej energii,
      postanawiają coś zrobić. Tworzą więc komitet, grupę inicjatywną lub coś w tym
      rodzaju. Względnie szybko dobierają wśród znajomych grupę ludzi podobnie
      myślących, podobnie zatroskanych i o zbliżonym statusie społecznym. Taka grupa
      nie przekracza nigdy 20-50 osób i jeśli udaje się taką partię rozszerzyć do 100
      osób, to ta dwudziestka pozostaje decydującym jądrem. Dla uatrakcyjnienia
      swojej działalności dobierają ludzi o znanych nazwiskach, którzy zawodowo nie
      mają nic wspólnego z meritum ich zatroskania i działalnością tej grupy, ale są
      dobrą reklamą. Nie chciałbym obrazić tych kilku wielkich postaci aktorskich,
      naprawdę wielkich na scenie, naprawdę wiele znaczących w życiu kulturalnym, ale
      nie mających pojęcia o... wolnym obrocie mięsem czy mlekiem. Znam tych ludzi,
      cenię tych ludzi, zachwycam się nimi, ale na Boga, niech się nie biorą za
      doradzanie Wałęsie jak robić politykę. Poniosło mnie, przepraszam.
      Kiedy taka grupa się ukonstytuuje, wyda oczywiście oświadczenie, co jest zwykle
      początkiem lawiny kolejnych „oświadczeń”, „stanowisk” i „protestów”. Jeszcze
      jedno spostrzeżenie. W okresie organizacyjnym taka grupa otacza się szczelną
      tajemnicą. W państwie policyjnym jest to bzdura i historycy powinni wiedzieć,
      że o organizowaniu takiej grupy najpierw wie policja, a potem dowiaduje się
      społeczeństwo. Ta konspiracja nie ma na względzie wyłącznie własnego
      bezpieczeństwa. U kolebki takiej grupy tkwi nieuświadomiony sobie zamysł
      dobrania sobie wyłącznie odpowiednich ludzi... Jeśli ktoś wciśnie się do takiej
      grupy w trakcie jej organizacji, ma szansę pozostanie w niej, jeśli nie, to
      później może pozostać zwolennikiem, jej kibicem, ale dostać się do środka nie
      może. Nie kierując się uprzedzeniami w wybieraniu pewnych zjawisk jako obiektu
      obserwacji, z przerażeniem muszę stwierdzić, iż podobnie rodzą się grupy w
      kręgach władzy, w ścisłych kręgach PZPR. Podobnie jest z kręgami Episkopatu.
      Betonowanie tych grup, uparte trwanie przy raz sprecyzowanych poglądach jest
      przerażające. Toczące się wokół życie, fakty i zdarzenia odbijają się o te
      betony bez szans zmiany poglądów ich kierowniczych grup, czy chociażby ewolucji
      tych poglądów. Określenie „beton” pasuje nie tylko do scharakteryzowania kręgów
      władzy. Efektem jest zaskoczenie, wielkie rozczarowanie... i wybuch zazdrości:
      jak to, my tacy mądrzy, tacy kompetentni i mielibyśmy się mylić. [...]"
    • sauternes Re: Adam Michnik we Wrocławiu 02.03.06, 04:03

a czy ktos zadal pytanie dlaczego MIchnik zmienil sobie nazwisko z Szechter??

I skad akurat Michnik>>??
      • Gość: intasie Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.03.06, 06:42
        A co tu ma nazwisko do rzeczy?
        Ludzie dzielą się na głupich (np. Sauternes)
        ..i mądrych (np. Michnik czy jak go chcesz zwać)

ot i wszystko Moherowy Baranku :)
        • Gość: klka Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.hsd1.ca.comcast.net 02.03.06, 07:21
          ???
        • Gość: mops Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:11
          No tak, kazdy kto nie robi laski redaktorowi automatycznie podejrzewany jest o
          udział w moherowym spisku, skad ja to znam?

Racja, ludzie dziela sie na madrych i glupich. Nie ma nazwisk, nie ma narodow,
          nie ma pochodzenia, nigdy tez nie bylo dyskryminacji kobiet, bo i kobiet nigdy
          nie bylo - sa tylko madrzy i glupi.
      • Gość: PiS Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:03
        A czy zadał sobie ktos pytanie dlaczego Ludwik Dorn zmienił sobie nazwisko z
        Dornbau.
        A dlaczego kolejny żyd związany z PiS Wildstein tak zaciekle wstawia się za
        naszym rządem? I dlaczego ten rząd Kaczyńskich tak często i wydatnie musiła
        potwierdzać swoja polskośc i katolickość???
        • Gość: wilga Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 08:19
          Co dopiero byłoby, gdyby pozostawili nazwiska! Nie mieliby szans. A w naszym
          kraju przed wojną było 14 % Żydów, ponad 3 miliony,wtapiali się w nasze
          społeczeństwo często drogą przechrzczeń, bo tylko w ten sposób mogli awansować,
          piastować urżędy /takie było prawodawstwo/. I całe szczęście, bo przynajmniej
          część mądrych i zdolnych ludzi uratowała się od zagłady szaleńców,
          których rozumowanie przejmują niektórzy forumowicze.Wstyd, a potem mówią, że w
          Polsce nie ma antysemityzmu. A czym są te wszystkie obłąkane wypowiedzi.Jestem
          Polką i od dawna wstyd mi za Polaków.
          • Gość: czapla Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:17
            Nie twierdze ze w Polsce nie ma antysemityzmu. Jest - podobnie jak wszedzie na
            swiecie. Antysemityzm daloby sie wskazac nawet w Izraelu (to nie zart). Sek w
            tym ze im wiecej czytam wyborczej tym mniej powietrza na normalnosc. I chodzi
            sobie potem czlowiek ze spuszczona glowka i wstyd mu za zlych polaczkow, ale tez
            chcialby cos zrobic z tym ciemnogrodem, bo nie jest mu wszystko jedno:)
            • wari Re: Adam Michnik we Wrocławiu 03.03.06, 10:25
              Gość portalu: czapla napisał(a):

> Nie twierdze ze w Polsce nie ma antysemityzmu. Jest - podobnie jak wszedzie na
              > swiecie.

Porównywalny to chyba tylko w karajach arabskich.
          • Gość: xyz Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 139.48.209.* 03.03.06, 03:19
            Dziekuje. Bardzo ladnie napisane.
        • Gość: mar Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 14:01
          Gość portalu: PiS napisał(a):

> I dlaczego ten rząd Kaczyńskich tak często i wydatnie musiła
          > potwierdzać swoja polskośc i katolickość???

bo jakbys nie zauwazyl to w Polsce mieszkaja rowniez Polacy,a kraj od paru
          ladnych lat jest krajem katolickim. najlepiej zapomniec o przeszlosci i budowac
          nowa liberalna i najlepsza od 300 lat (jak twierdzi Adam Michnik) Polske.

P.S. czekam na stwierdzenie ze jestem nietolerancyjnym antysemita, mocherowym
          zwolennikiem, ze pije wino z Rydzykiem (bo ma najlepsze jakie w zyciu pilem, a
          poza tym moge sie spotykac z kazdym z kim chce)...
      • Gość: remez Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 08:08
        Helena Michnik, znany historyk, to matka Adama Michnika. I w kraju antysemitów
        takich jak chociażby Ty, lepiej nie przyznawać się do nazwiska Szechter, bo tak
        nazywał się ojciec Pana Michnika
        • Gość: Cichy Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 212.244.78.* 02.03.06, 11:26
          Znany i wybitny! Pisała doskonałe podręczniki szkolne, jaka szkoda, że w tym
          ciemnogrodzie już się z nich nie korzysta.
    • von_lewir do organizatorow, zamiast sali 1D 02.03.06, 07:46
      ktora miesci ok 350 osob to polecam sale 3D ktora miesci ok 500 osob, jest
      znacznie wieksza i wiecej osob moglo by wejsc i wziac udzial w spotkaniu.
    • Gość: zenek Michnik-Urban dwa bratanki IP: *.magma-net.pl 02.03.06, 09:13
      Michnik jest jednym z największych szkodników w życiu publicznym, człowiek
      kompletnie amoralny i pozbawiony zasad, na dodatek przekonany o własnej
      nieomylności i wszechwiedzy... idealny partner dla postkomunistów ze szkoły
      Jaruzelskiego (Kwaśniewski, Rakowski, Szmajdziński etc.), którym on i jego
      kumple (Mazowiecki, Geremek, Kuroń) pomogli urządzić się w "wolnej" Polsce.
      Przy tym cała jego pisanina jest kompletnie niestrawna: egzaltacja, histeria,
      wielkie słowa - grafomania. Wstyd, faktycznie wsyd i obciach lgnąć do tego typu
      indywiduum.
      • wari Re: Michnik-Urban dwa bratanki 03.03.06, 10:27
        Gość portalu: zenek napisał(a):

> Michnik jest jednym z największych szkodników w życiu publicznym, człowiek
        > kompletnie amoralny i pozbawiony zasad, na dodatek przekonany o własnej
        > nieomylności i wszechwiedzy... idealny partner dla postkomunistów ze szkoły
        > Jaruzelskiego (Kwaśniewski, Rakowski, Szmajdziński etc.), którym on i jego
        > kumple (Mazowiecki, Geremek, Kuroń) pomogli urządzić się w "wolnej" Polsce.
        > Przy tym cała jego pisanina jest kompletnie niestrawna: egzaltacja, histeria,
        > wielkie słowa - grafomania. Wstyd, faktycznie wsyd i obciach lgnąć do tego
        typu
        >
        > indywiduum.

Dupku, jak trzeba było to Michnik siedział latami w więzieniu za słowa. Co
        robiłeś w tym czasie ? Jakie masz prawo aby oceniać z kim się spotyka teraz ?
    • Gość: czapla Michnik-Slonimski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:21
      Nie bylo mnie na spotkaniu ale moze ktos zapytal o charakter "stazu" Michnika u
      Slonimskiego? Nie jest tajemnica ze ten drugi mial slabosc do mlodych chlopcow...
      • wari Re: Michnik-Slonimski 03.03.06, 10:29
        Gość portalu: czapla napisał(a):

> Nie bylo mnie na spotkaniu ale moze ktos zapytal o charakter "stazu" Michnika
        u
        > Slonimskiego? Nie jest tajemnica ze ten drugi mial slabosc do mlodych
        chlopcow.
        > ..

A co ciekawi cię czyjeś życie intymne ? Zajdź do magla, może się czegoś dowiesz
        o swoich sąsiadach...

• Gość: czapla Re: Michnik-Slonimski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.06, 19:10
          Tak, ciekawi. W moim maglu Michnik nikogo nie obchodzi wiec szanse raczej marne.
    • Gość: obserwator III RP w miniaturze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:48
      Dla mnie to spotkanie to byla taka III RP w miniaturze... Dawna gwiazda opozycji
      w roli ustawionego zyciowo czlowieka sukcesu, ktorego gowno obchodzi, ze ludzie
      przybyli na jego spotkanie traktowani sa jak bydlo. Wszystko sie organizacyjnie
      nie dopina - za mala sala, spoznienie itd. Z drugiej strony da sie jakos
      wytrzymac, a jak juz ktos sie dostal to nawet nie jest najgorzej. Tyle ze o tym
      kto sie dostanie a kto nie, decyduje fizyczny bydlak pracujacy w firmie
      ochroniarskiej bylego SBka.
    • Gość: Niezorientowany Kto to jest ten Adam Michnik? IP: *.pwr.jgora.pl 02.03.06, 10:32
      O co tyle krzyku? Kim jest ten człowiek bo nie wiem? Jakoś nigdy o nim nie
      słyszałem...
      • Gość: paweł Re: Kto to jest ten Adam Michnik? IP: *.dint.wroc.pl 02.03.06, 11:26
        Ten Michnik to mi wygląda na jakiegoś Guru Polaków o dziwnych poglądach.
        I ciężko słuchać co mówi jak się zdenerwuje.
      • Gość: Rena Re: Kto to jest ten Adam Michnik? IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:53
        Nie wiesz kim jest MIchnik? To najwiekszy szkodnik RP
        • Gość: Niezorientowany Pytam jeszcze raz. Kto to? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.03.06, 15:13
          Wychowałem się w Australii i jestem z krótką wizytą w ojczyźnie moich przodków.
          Zauważyłem, że człowiek ten wzbudza niesamowite emocje - potępienie miesza się z
          uwielbieniem, a ja wiem o nim tyle ile wyczytałem w Wikipedii
          ( pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik ). Może ktoś bardziej treściwie
          napisze by kangurowi dać informację?
    • trefar Re: Adam Michnik we Wrocławiu 02.03.06, 11:08
      Bardzo zaluje ze nie udalo mi sie dostac na to spotkanie.Moze gazeta
      zechcialaby zamiescic bardziej szczegolowe sprawozdanie z tego spotkania?
    • Gość: leszcz Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 11:23
      jak na dyskusje o wszystkim tylko nie o sobie, amyślałam że 'wściekłość i
      wstyd' to rachunek sumienia pana M. który jest częścią naszej żeczywistości w
      której uczestniczył a on tylko ocenia innych. człowiek kryształ który ma prawo
      wystawiać ocenę wszystkim na około . panie M więcej POKORY !
      • jotesz Re: Adam Michnik we Wrocławiu 02.03.06, 15:48
        Z Michnikiem to jest tak, że jeśli po ojcu jest Żydem to: Dla Żydów NIE jest
        Żydem a dla Polaków NARODOWCÓW jest. Dla mnie jest Michnikiem i moim rodakiem,
        bo urodził się na tej ziemi co i ja! Czy ktoś się pytał Michnika, które geny
        sobie wybrał - matki czy ojca? Czy nie wstyd takimi sprawami się zajmować?
        Polski Raj dla Białej Rasy...
      • wari Re: Adam Michnik we Wrocławiu 03.03.06, 10:30
        Gość portalu: leszcz napisał(a):

> jak na dyskusje o wszystkim tylko nie o sobie, amyślałam że 'wściekłość i
        > wstyd' to rachunek sumienia pana M. który jest częścią naszej żeczywistości w
        > której uczestniczył a on tylko ocenia innych. człowiek kryształ który ma
        prawo
        > wystawiać ocenę wszystkim na około . panie M więcej POKORY !

Ile przesiedziałeś za komuny, że uważasz, ze masz prawo do wzywania Michnika do
        pokory ?
    • Gość: Nordi Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:38
      Sprzedawczyku Adamie M. - lepiej pij whisky z Urbanem.
      • wari Re: Adam Michnik we Wrocławiu 03.03.06, 10:32
        Gość portalu: Nordi napisał(a):

> Sprzedawczyku Adamie M. - lepiej pij whisky z Urbanem.

Opowiedz o swoich dokonaniach za komuny, a potem recenzuj z kim Michnik pije i
        czyim jest sprzdawczykiem.
    • Gość: gulakov zadac niekonfortowe pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:17
      Tak duzo ludzi przyszlo posluchac pana redaktora Michnika nie dlatego,ze sa
      jego wielbicielami, tylko po to zeby uswiadczyc jego kretactwa i uslyszec jak
      sobie radzi z niekonfortowymi pytaniami. Sam nawet poszedlem, ale tloczenie sie
      w korytarzu Wydzialu Prawa nie warte jest nawet tego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka