kasia20055 01.03.06, 17:43 Jak na taką akcję propagandową w Gazecie i wielkie bilbordy w całym mieście, to kilkadziesiąt osób na Świdnickiej to nie są tłumy. Gruba przesada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: thursday Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:49 "Tłumy wrocławian szturmowały w czwartek Księgarnię Dolnośląską przy ul. Świdnickiej, w której Adam Michnik podpisywał swoją książkę "Wściekłość i wstyd"" I to mi się podoba - czwartek dopiero jutro, ale relacja już gotowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:50 Tyle fotografii nie towarzyszyło jeszcze żadnemu wydarzeniu w naszym miasteczku. Przyjechał wódz, guru, nieomylny. No gazetko, przeginasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Re: Skandal! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 01.03.06, 23:44 Pogięło Cię chłopie? (Albo dziewczyno) Co w tym dziwnego, ze gazeta promuje swojego szefa? Najsztub promuje siebie i Przekrój w reklamówkach telewizyjnych, to też Ci się nie podoba? Mam wrażenie, ze Gazecie rozmaici ludzie maja za złe, ze ma czelność mieć jakieś polityczne poglądy, ze nie jest czystą dziewcą dziennkiarska, która nikogo nie urazi i usatysfakcjonuje wszystkich od lewa do prawa i od moheru do gajeru. Panowie i Panie, tak to Wam w Erze tylko dopasują! Bezpłciowe to są faksy z PAP- u, a nie dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Skandal! IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:57 Wladze miasta powinny uznac Michnika za persona non grata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królik Lew Adaś na pewno wszystko nagrał, ma wprawę. n/t IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 02.03.06, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
melpomen Re: Adam Michnik we Wrocławiu 01.03.06, 17:49 Ale dziś jest ŚRODA - już macie relację ze spotkania, które odbędzie się jutro, skoro piszecie o czwartku? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:01 no juz jest, a michnik zyje? mial gruzlice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek To on juz wyzdrowial? Czy chory byl tylko na glowe IP: *.mgmt.umb.edu 01.03.06, 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 01.03.06, 18:22 Nie zgadzam się z reportażem!!!!!! kompletna bzdura!! to nie ludzie skandalowali!!! ochroniaż ył poprostu, żeby nie przesadzić Hamem!!!!! wiele ludzi około 70 lat, czekało na ten wykład zapewne nie krótko!!! a to w jaki sposób zostali potraktowani to jest dopiero skandal!!! jak tak można!!! SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 01.03.06, 18:51 Dodając sam wykład był interesujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinn. Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:30 Samo spotkanie bardzo interesujące, pan Adam mówił rzeczowo a jednoczesnie na dużym luzie. Zgadazam sie odnośnie chamskiego ochroniarza, spokojnie weszło by do środka jeszcze kilkadziesiąt osób, byłem w środku blisko drzwi(co prawda miejsce na schodach, ale i tak było warto:) i nie rozumiem wypychania ludzi, którzy chcieli zobaczyć redaktora na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ps. IP: *.magma-net.pl 01.03.06, 18:53 ale ogólnie wykład był interesujący.. Do Pana Michnika nic nie mam, chodzi mi organizatorów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student pwr Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 01.03.06, 19:48 tez ludzie nie mają co robic tylko chodzic na spotkania z michnikem... ja tam wole kase zarabiac w tych godzinach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Organizacja do bani IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 01.03.06, 19:59 Pod wzgledem organizacyjnym kompletna kleska . Czy nie mozna bylo przewidziec tych tlumow i wynajac wiekszej sali ? Odpowiedz Link Zgłoś
droob Re: Organizacja do bani 02.03.06, 03:56 no wasnie. Do dupy. Ja tez tak uwazam. Michnik byl jakis taki niedoswietlony. Nie mialem siedzacego miejsca. Moi koledzy z roku tez. To jakis skandal. Aha. jeszcze trzeba bylo za ksiazke zaplacic. To typowe dla liberalow. A to wszystko przez nieodpowiedzialna postawe PO. Tym powinna zajac sie prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 20:15 na spotkaniu bylem. zawiedziony nie jestem. wiedzialem czego moge sie spodziewac... oczywiscie Adam Michnik jak zwykle bardzo lekcewazaco odniosl sie do tworczosci Waldemara Lysiaka, a ze zrobil to bez zachety ze strony sali poniekad mnie to zdziwilo. P.S. pozdrowienia dla Pani, ktora jako pierwsza miala zadac pytanie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysiack Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:26 "tworczosci" lysiaka? on cos tam napisal, ale potem zwariowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 20:33 Gość portalu: lysiack napisał(a): > "tworczosci" lysiaka? on cos tam napisal, ale potem zwariowal... mowisz o Michniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johneck Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.media4.pl 01.03.06, 21:07 ja bylem po godz 16 w ksiegarni i bylo pewnie ok 20-30 osob ale to juz byla koncowka.. a to co sie dzialo na prawie to masakra... tylu ludzi, ta cala awantura zeby wejsc, chamski ochroniarz i dziarski starzy pan ktory chcial wyrwac drzwi z zawiasow etc.. a samo spotkanie no coz moge tylko powiedziec ze cholernie sie ciesze ze mamy w naszej IV RP takich ludzi.. bez dwoch zdan-to spotkanie to naladowanie akumulatorow i odtrutka na ten caly syf.. DZIEKI PANIE ADAMIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 81.219.159.* 01.03.06, 22:27 > "tworczosci" lysiaka? on cos tam napisal, ale potem zwariowal... Sądzę, że mu odbiło, już w koncówce komuny (do której konca nic się nie przyłozył). Ostatnia książka jaką czytałem to był "Flet Mandragory" (czy jakoś tak, było to z 20 lat temu). Jedyne co zapamietałem, to szczegóły wbijania skazańca na pal - tak by żył i czył jak nadłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siakry Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 08:03 Michnik nie jest dla idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
nielacdozupy Re: Adam Michnik we Wrocławiu 01.03.06, 20:56 Żadnych bilboardów w sprawie spotkania na Świdnickiej nie widziałem, a osób rzeczywiście było sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer pan adam jest dla mnie autorytetem IP: *.provider.pl 01.03.06, 22:12 tez mam wscieklosc i wstyd jak wlaczam telewizor ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: pan adam nie jest dla mnie autorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:15 > tez mam wscieklosc i wstyd > jak wlaczam telewizor ... Masz rację. TVN już nie daje się oglądać. Sama agresja i reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 81.219.159.* 01.03.06, 22:19 Trzeba było przyjść na spotkanie na Wydziale Prawa UWr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek1983 Nie dostałem się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:41 - i odszedłem, bo nie było miejsca. Ludzie rzeczywiście skandowali "Chcemy wejść". Pojawiały się głosy, że trzeba było to zrobić w Hali Ludowej... iiitam... jestem zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Nie dostałem się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:50 Czy ta kobieta ktora "pytala" jako pierwsza byla podstawiona przez Rydzyka celem podkopania autorytetu Michnika (widzieliscie jego mine)? Czy moze faktycznie mozna kogos darzyc w taki fanatyczny sposob czcia - co w moim przekonaniu nie rozni sie od fundamentalizmu kobiet darzacych Ojca czacia? A moze ja nie rozumiem tych ludzi i tych czasow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johneck Re: Nie dostałem się... IP: *.media4.pl 01.03.06, 23:44 ale gdy powiedziala o tym, ze nie wie co by bylo gdyby kogos takiego jak michnik zabraklo to tak sobie pomyslalem ze to rzeczywiscie bylaby tragedia.. a co do ludzikow, ktorzy tak pieknie wyrzucaja z siebie swoje pozal sie Boze przemyslenia(??) nt. michnika to polecam im lekture czegokolwiek jego autorstwa ale musicie sie przygotowac na to ze wasze umysly beda po wszystkim wielce wyczerpane oraz na to ze autor bedzie plywac kolo tematu zamiast napisac cos tak jak trzeba czyli krotko i po wojskowemu i ze bedzie sie odwolywac do rzeszy nieznanych wam autorow, sytuacji etc.. a tak na powaznie to to spotkanie zajebiscie dodalo mi sil i natchnelo optymizmem!! poza tym sadzac po frekwencji to "uklad" jest calkiem liczny! ;-) i ciesze sie ze takiego ukladu naleze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto ludzie... dajcie juz spokoj IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.03.06, 23:50 historia i tak go osadzi.Kiedys sie okaze ze nie jest wcale swietym swieckim tylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Adamie ale czemu pijasz z Urbanem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.06, 23:54 Nic nie zmieni mojego stosunku do Urbana. Nawet to że jego analizy polityczne sa ciekawe, ani to że jego NIE oprócz całego obrzydliwego swinstwa ujawnia masę afer. Urban to najgorsza wizytówka stanu wojennego. Pamietam jak tlumaczyl ze w Czernobylu nic sie nie stalo, ludzie sobie spokojnie chodzili na wolnym powietrzu a potem notowano wzrost zachorowań na raka tarczycy. Poza tym nie wierze zeby Adama nie bylo stac na taka sama whisky jak Urbana. Adam, po jaka cholere trzymasz z takim typem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto nie badz naiwny IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.03.06, 00:01 oni sa z jednej maki. Lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Adamie ale czemu pijasz z Urbanem IP: 81.219.159.* 02.03.06, 09:24 Jak powiedział - nikt mu nie będzie dyktował z kim się spotyka. I ma do tego prawo. Ja w latach 80. Urbana (Jaruzelskiego i innych) szczerze nienawidziłem. Teraz są mi obojętni. Co więcej (przykro to pisać mając wzgląd na historię), pozytywnie się wyróżniają na tle moherowo-pisowskiego motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barb Re: Adamie ale czemu pijasz z Urbanem IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:38 Czemu Michnik tzryma z Urbanem? Bo podobny cieszy sie podobnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Nie dostałem się... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 00:14 Gość portalu: johneck napisał(a): > poza tym sadzac po > frekwencji to "uklad" jest calkiem liczny! ;-) odejmij tylko ludzi spoza salonu. z tego co zauwazalem to nie wszyscy przez caly czas klaskali i cieszyli jak lysy do sera |;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Nie dostałem się... IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:33 nie hala ludowa, a wychodek to dobre miejsce na spotkanie z Michnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Kuśmierek odpowiedział inaczej: "betonowanie" 02.03.06, 01:38 Cytat: " A jak to jest, że każda ekipa, która dojdzie do władzy, wyrzeka się samokrytycyzmu? - pytano z sali". Jak odpowiedział Michnik można przeczytać w tekście. Mam nadzieję, że nawet ci, którzy nie wiedzą kto to był Kuśmierek przeczytają z zainteresowaniem fragment jego listu z 1989 r.: "[...] W naszej zwichrowanej społeczności samoczynnie działa taki dziwny mechanizm – najpierw zbiera się dwóch, trzech ludzi zatroskanych losem „biednej Ojczyzny” (to z Prusa). Jeśli zachowali choć trochę życiowej energii, postanawiają coś zrobić. Tworzą więc komitet, grupę inicjatywną lub coś w tym rodzaju. Względnie szybko dobierają wśród znajomych grupę ludzi podobnie myślących, podobnie zatroskanych i o zbliżonym statusie społecznym. Taka grupa nie przekracza nigdy 20-50 osób i jeśli udaje się taką partię rozszerzyć do 100 osób, to ta dwudziestka pozostaje decydującym jądrem. Dla uatrakcyjnienia swojej działalności dobierają ludzi o znanych nazwiskach, którzy zawodowo nie mają nic wspólnego z meritum ich zatroskania i działalnością tej grupy, ale są dobrą reklamą. Nie chciałbym obrazić tych kilku wielkich postaci aktorskich, naprawdę wielkich na scenie, naprawdę wiele znaczących w życiu kulturalnym, ale nie mających pojęcia o... wolnym obrocie mięsem czy mlekiem. Znam tych ludzi, cenię tych ludzi, zachwycam się nimi, ale na Boga, niech się nie biorą za doradzanie Wałęsie jak robić politykę. Poniosło mnie, przepraszam. Kiedy taka grupa się ukonstytuuje, wyda oczywiście oświadczenie, co jest zwykle początkiem lawiny kolejnych „oświadczeń”, „stanowisk” i „protestów”. Jeszcze jedno spostrzeżenie. W okresie organizacyjnym taka grupa otacza się szczelną tajemnicą. W państwie policyjnym jest to bzdura i historycy powinni wiedzieć, że o organizowaniu takiej grupy najpierw wie policja, a potem dowiaduje się społeczeństwo. Ta konspiracja nie ma na względzie wyłącznie własnego bezpieczeństwa. U kolebki takiej grupy tkwi nieuświadomiony sobie zamysł dobrania sobie wyłącznie odpowiednich ludzi... Jeśli ktoś wciśnie się do takiej grupy w trakcie jej organizacji, ma szansę pozostanie w niej, jeśli nie, to później może pozostać zwolennikiem, jej kibicem, ale dostać się do środka nie może. Nie kierując się uprzedzeniami w wybieraniu pewnych zjawisk jako obiektu obserwacji, z przerażeniem muszę stwierdzić, iż podobnie rodzą się grupy w kręgach władzy, w ścisłych kręgach PZPR. Podobnie jest z kręgami Episkopatu. Betonowanie tych grup, uparte trwanie przy raz sprecyzowanych poglądach jest przerażające. Toczące się wokół życie, fakty i zdarzenia odbijają się o te betony bez szans zmiany poglądów ich kierowniczych grup, czy chociażby ewolucji tych poglądów. Określenie „beton” pasuje nie tylko do scharakteryzowania kręgów władzy. Efektem jest zaskoczenie, wielkie rozczarowanie... i wybuch zazdrości: jak to, my tacy mądrzy, tacy kompetentni i mielibyśmy się mylić. [...]" Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: Adam Michnik we Wrocławiu 02.03.06, 04:03 a czy ktos zadal pytanie dlaczego MIchnik zmienil sobie nazwisko z Szechter?? I skad akurat Michnik>>?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intasie Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.03.06, 06:42 A co tu ma nazwisko do rzeczy? Ludzie dzielą się na głupich (np. Sauternes) ..i mądrych (np. Michnik czy jak go chcesz zwać) ot i wszystko Moherowy Baranku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klka Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.hsd1.ca.comcast.net 02.03.06, 07:21 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:11 No tak, kazdy kto nie robi laski redaktorowi automatycznie podejrzewany jest o udział w moherowym spisku, skad ja to znam? Racja, ludzie dziela sie na madrych i glupich. Nie ma nazwisk, nie ma narodow, nie ma pochodzenia, nigdy tez nie bylo dyskryminacji kobiet, bo i kobiet nigdy nie bylo - sa tylko madrzy i glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:03 A czy zadał sobie ktos pytanie dlaczego Ludwik Dorn zmienił sobie nazwisko z Dornbau. A dlaczego kolejny żyd związany z PiS Wildstein tak zaciekle wstawia się za naszym rządem? I dlaczego ten rząd Kaczyńskich tak często i wydatnie musiła potwierdzać swoja polskośc i katolickość??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilga Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 08:19 Co dopiero byłoby, gdyby pozostawili nazwiska! Nie mieliby szans. A w naszym kraju przed wojną było 14 % Żydów, ponad 3 miliony,wtapiali się w nasze społeczeństwo często drogą przechrzczeń, bo tylko w ten sposób mogli awansować, piastować urżędy /takie było prawodawstwo/. I całe szczęście, bo przynajmniej część mądrych i zdolnych ludzi uratowała się od zagłady szaleńców, których rozumowanie przejmują niektórzy forumowicze.Wstyd, a potem mówią, że w Polsce nie ma antysemityzmu. A czym są te wszystkie obłąkane wypowiedzi.Jestem Polką i od dawna wstyd mi za Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapla Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:17 Nie twierdze ze w Polsce nie ma antysemityzmu. Jest - podobnie jak wszedzie na swiecie. Antysemityzm daloby sie wskazac nawet w Izraelu (to nie zart). Sek w tym ze im wiecej czytam wyborczej tym mniej powietrza na normalnosc. I chodzi sobie potem czlowiek ze spuszczona glowka i wstyd mu za zlych polaczkow, ale tez chcialby cos zrobic z tym ciemnogrodem, bo nie jest mu wszystko jedno:) Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Adam Michnik we Wrocławiu 03.03.06, 10:25 Gość portalu: czapla napisał(a): > Nie twierdze ze w Polsce nie ma antysemityzmu. Jest - podobnie jak wszedzie na > swiecie. Porównywalny to chyba tylko w karajach arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 139.48.209.* 03.03.06, 03:19 Dziekuje. Bardzo ladnie napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 14:01 Gość portalu: PiS napisał(a): > I dlaczego ten rząd Kaczyńskich tak często i wydatnie musiła > potwierdzać swoja polskośc i katolickość??? bo jakbys nie zauwazyl to w Polsce mieszkaja rowniez Polacy,a kraj od paru ladnych lat jest krajem katolickim. najlepiej zapomniec o przeszlosci i budowac nowa liberalna i najlepsza od 300 lat (jak twierdzi Adam Michnik) Polske. P.S. czekam na stwierdzenie ze jestem nietolerancyjnym antysemita, mocherowym zwolennikiem, ze pije wino z Rydzykiem (bo ma najlepsze jakie w zyciu pilem, a poza tym moge sie spotykac z kazdym z kim chce)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remez Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 02.03.06, 08:08 Helena Michnik, znany historyk, to matka Adama Michnika. I w kraju antysemitów takich jak chociażby Ty, lepiej nie przyznawać się do nazwiska Szechter, bo tak nazywał się ojciec Pana Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: 212.244.78.* 02.03.06, 11:26 Znany i wybitny! Pisała doskonałe podręczniki szkolne, jaka szkoda, że w tym ciemnogrodzie już się z nich nie korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
von_lewir do organizatorow, zamiast sali 1D 02.03.06, 07:46 ktora miesci ok 350 osob to polecam sale 3D ktora miesci ok 500 osob, jest znacznie wieksza i wiecej osob moglo by wejsc i wziac udzial w spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Michnik-Urban dwa bratanki IP: *.magma-net.pl 02.03.06, 09:13 Michnik jest jednym z największych szkodników w życiu publicznym, człowiek kompletnie amoralny i pozbawiony zasad, na dodatek przekonany o własnej nieomylności i wszechwiedzy... idealny partner dla postkomunistów ze szkoły Jaruzelskiego (Kwaśniewski, Rakowski, Szmajdziński etc.), którym on i jego kumple (Mazowiecki, Geremek, Kuroń) pomogli urządzić się w "wolnej" Polsce. Przy tym cała jego pisanina jest kompletnie niestrawna: egzaltacja, histeria, wielkie słowa - grafomania. Wstyd, faktycznie wsyd i obciach lgnąć do tego typu indywiduum. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Michnik-Urban dwa bratanki 03.03.06, 10:27 Gość portalu: zenek napisał(a): > Michnik jest jednym z największych szkodników w życiu publicznym, człowiek > kompletnie amoralny i pozbawiony zasad, na dodatek przekonany o własnej > nieomylności i wszechwiedzy... idealny partner dla postkomunistów ze szkoły > Jaruzelskiego (Kwaśniewski, Rakowski, Szmajdziński etc.), którym on i jego > kumple (Mazowiecki, Geremek, Kuroń) pomogli urządzić się w "wolnej" Polsce. > Przy tym cała jego pisanina jest kompletnie niestrawna: egzaltacja, histeria, > wielkie słowa - grafomania. Wstyd, faktycznie wsyd i obciach lgnąć do tego typu > > indywiduum. Dupku, jak trzeba było to Michnik siedział latami w więzieniu za słowa. Co robiłeś w tym czasie ? Jakie masz prawo aby oceniać z kim się spotyka teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapla Michnik-Slonimski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:21 Nie bylo mnie na spotkaniu ale moze ktos zapytal o charakter "stazu" Michnika u Slonimskiego? Nie jest tajemnica ze ten drugi mial slabosc do mlodych chlopcow... Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Michnik-Slonimski 03.03.06, 10:29 Gość portalu: czapla napisał(a): > Nie bylo mnie na spotkaniu ale moze ktos zapytal o charakter "stazu" Michnika u > Slonimskiego? Nie jest tajemnica ze ten drugi mial slabosc do mlodych chlopcow. > .. A co ciekawi cię czyjeś życie intymne ? Zajdź do magla, może się czegoś dowiesz o swoich sąsiadach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapla Re: Michnik-Slonimski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.06, 19:10 Tak, ciekawi. W moim maglu Michnik nikogo nie obchodzi wiec szanse raczej marne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator III RP w miniaturze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 09:48 Dla mnie to spotkanie to byla taka III RP w miniaturze... Dawna gwiazda opozycji w roli ustawionego zyciowo czlowieka sukcesu, ktorego gowno obchodzi, ze ludzie przybyli na jego spotkanie traktowani sa jak bydlo. Wszystko sie organizacyjnie nie dopina - za mala sala, spoznienie itd. Z drugiej strony da sie jakos wytrzymac, a jak juz ktos sie dostal to nawet nie jest najgorzej. Tyle ze o tym kto sie dostanie a kto nie, decyduje fizyczny bydlak pracujacy w firmie ochroniarskiej bylego SBka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezorientowany Kto to jest ten Adam Michnik? IP: *.pwr.jgora.pl 02.03.06, 10:32 O co tyle krzyku? Kim jest ten człowiek bo nie wiem? Jakoś nigdy o nim nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Kto to jest ten Adam Michnik? IP: *.dint.wroc.pl 02.03.06, 11:26 Ten Michnik to mi wygląda na jakiegoś Guru Polaków o dziwnych poglądach. I ciężko słuchać co mówi jak się zdenerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Kto to jest ten Adam Michnik? IP: 213.199.196.* 02.03.06, 19:53 Nie wiesz kim jest MIchnik? To najwiekszy szkodnik RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezorientowany Pytam jeszcze raz. Kto to? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.03.06, 15:13 Wychowałem się w Australii i jestem z krótką wizytą w ojczyźnie moich przodków. Zauważyłem, że człowiek ten wzbudza niesamowite emocje - potępienie miesza się z uwielbieniem, a ja wiem o nim tyle ile wyczytałem w Wikipedii ( pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik ). Może ktoś bardziej treściwie napisze by kangurowi dać informację? Odpowiedz Link Zgłoś
trefar Re: Adam Michnik we Wrocławiu 02.03.06, 11:08 Bardzo zaluje ze nie udalo mi sie dostac na to spotkanie.Moze gazeta zechcialaby zamiescic bardziej szczegolowe sprawozdanie z tego spotkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszcz Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 11:23 jak na dyskusje o wszystkim tylko nie o sobie, amyślałam że 'wściekłość i wstyd' to rachunek sumienia pana M. który jest częścią naszej żeczywistości w której uczestniczył a on tylko ocenia innych. człowiek kryształ który ma prawo wystawiać ocenę wszystkim na około . panie M więcej POKORY ! Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Adam Michnik we Wrocławiu 02.03.06, 15:48 Z Michnikiem to jest tak, że jeśli po ojcu jest Żydem to: Dla Żydów NIE jest Żydem a dla Polaków NARODOWCÓW jest. Dla mnie jest Michnikiem i moim rodakiem, bo urodził się na tej ziemi co i ja! Czy ktoś się pytał Michnika, które geny sobie wybrał - matki czy ojca? Czy nie wstyd takimi sprawami się zajmować? Polski Raj dla Białej Rasy... Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Adam Michnik we Wrocławiu 03.03.06, 10:30 Gość portalu: leszcz napisał(a): > jak na dyskusje o wszystkim tylko nie o sobie, amyślałam że 'wściekłość i > wstyd' to rachunek sumienia pana M. który jest częścią naszej żeczywistości w > której uczestniczył a on tylko ocenia innych. człowiek kryształ który ma prawo > wystawiać ocenę wszystkim na około . panie M więcej POKORY ! Ile przesiedziałeś za komuny, że uważasz, ze masz prawo do wzywania Michnika do pokory ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nordi Re: Adam Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:38 Sprzedawczyku Adamie M. - lepiej pij whisky z Urbanem. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Adam Michnik we Wrocławiu 03.03.06, 10:32 Gość portalu: Nordi napisał(a): > Sprzedawczyku Adamie M. - lepiej pij whisky z Urbanem. Opowiedz o swoich dokonaniach za komuny, a potem recenzuj z kim Michnik pije i czyim jest sprzdawczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulakov zadac niekonfortowe pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:17 Tak duzo ludzi przyszlo posluchac pana redaktora Michnika nie dlatego,ze sa jego wielbicielami, tylko po to zeby uswiadczyc jego kretactwa i uslyszec jak sobie radzi z niekonfortowymi pytaniami. Sam nawet poszedlem, ale tloczenie sie w korytarzu Wydzialu Prawa nie warte jest nawet tego... Odpowiedz Link Zgłoś