Dodaj do ulubionych

Telewizja Cyfrowa we Wrocławiu

05.03.06, 10:38
Można już odbierać telewizę nadawaną systemem cyfrowym:

dvbt.ovh.org/zasieg.html
Obserwuj wątek
    • Gość: doskonale! Re: Telewizja Cyfrowa we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:17
      • joko5 Re: Telewizja Cyfrowa we Wrocławiu 06.03.06, 22:33
        Satelitarnym tak, naziemnym nie.
        • Gość: ziutek Już od dwóch lat można odbierać IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 22:42
          Naziemna telewizja cyfrowa jest nadawana od dwóch lat na kanale 28-mym. Ważne!
          Inny raster. Należy ustawiać częstotliwość 530,000 MHz ( a nie 529,250)
          pozostałe parametry 27500 i 3/4 . Dostępne programy: TVP-1, TVP-2, TVP-3 oraz
          cztery radiowe: Pr 1, 2, 3 Polskiego Radia i radio RAM. Antene zwykłą kierować
          na Żórawinę. Powodzenia. Ja odbieram. Obraz doskonały, jakość radia rewelacja.
          • Gość: erni Re: Już od dwóch lat można odbierać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:24
            Czy nowe odbiorniki telewizyjne np. LCD HD ready odbierają ten standard czy
            zawsze potrzebny jest dekoder?
            • Gość: ziutek Re: Już od dwóch lat można odbierać IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.03.06, 05:14
              Narazie nie spotkałem w Polsce takiego odbiornika. Prawdopodobnie takowe są, ponieważ tuner analogowy satelitarny już widziałem w odbiorniku TV f-my "Loewe". Na rynku (głównie giełda) jest sporo dekoderów w tym uniwersalnych tzn. satelitarnych (FTA i kodowanych) i naziemnych (terrestrial). Z produkowanych w Polsce polecam "Skymax 771ST". Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka