Dodaj do ulubionych

Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-30lat!

IP: *.ar.wroc.pl 06.03.06, 22:07
Jak podali nasi urzędnicy miejscy za pośrednictwem p.Grzegorza Romana w
piątkowej "Gazecie Wrocławskiej",
domknięcie Obwodnicy Śródmiejskiej na odcinku od ul.Mickiewicza,
poprzez Paderewskiego i dalej, przez Odrę, do ul.Krzywoustego,
"to kwestia odległej przyszłości", a ściślej "20-tu - 30-tu lat"!!!!!!!
Wiadomo, że do tej pory to już na 100% powstaną wszelkie inne obwodnice,
ale ten kluczowy dla tego rejonu miasta odcinek powstanie nawet dopiero
w roku (uwaga!) 2036 , bo zapewne ktoś lub jacyś bardzo ważni mieszkają
przy w/w lokalizacji....:(((
Albo lobby osiedlowe jest silniejsze niż się wszystkim do tej pory wydawało:(
Jak dla mnie, to jest egoistyczne warcholstwo do sześcianu i znowu przez
grupkę ludzi (a może zaledwie 1 decydującą osobę ? ) cierpieć będzie inna,
wielokrotnie większa grupa tych, co kazdego dnia, zamiast np.jadąc z Psiego
Pola na Krzyki odbijać z Krzywoustego przy Widawie w lewo i elegancko ciąć
PROSTO do Armii Krajowej, będą musieli zapieprzać w gęstniejącym ruchu na
Grunwald, żeby przez zatłoczone ruchem LOKALNYM centrum przeciskać się
nadrabiając w dodatku drogi i zatruwając ścisłe centrum stojąc co chwilę na
światłach albo w korku (bo np.z Pasażu Grun.fala ludzi wyjeżdza po kolejnym
seansie kinowym, albo właśnie spiętrza się szczyt poranny czy popołudniowy na
najkrótszej trasie centrum - wschód miasta).
To samo dotyczy kierunku odwrotnego (cała DZIELNICA Krzyki - CAŁY PÓŁNOCNY
WSCHÓD MIASTA, Z PSIM POLEM NA CZELE) !
Czy urzędnicy miejscy z róznych ciał mających w nazwie od lat zapisanych
szumne słowo "ROZWÓJ" są na tyle ograniczeni w rozwoju, że nie dostrzegają
choćby powyższych przykładów skutków braku w/w odcinka Obw.Śródmiejskiej??!!!
Już samo określenie, że koniec budowy czegoś tak ważnego jak obwodnica
nastąpi za 20 - 30 lat, brzmi tak niepoważnie , że zakrawa na jakąś kpinę!!!
Takie stwierdzenie jest najzwyczajniej śmieszne, tylko że do śmiechu nie
będzie tym licznym mieszkańcom , kierowcom i pieszym, którzy przez te 20 - 30
lat będą odczuwać skutki takiego "planowania" "rozwoju" sieci dróg miasta.
Niech się nam nie wydaje, że wszyscy wrocławianie (już teraz mający grubo
ponad trzysta tysięcy samochodów, a ich liczba szybko rośnie) będą jeździli
wyłącznie obwodnicą gminną (wschodnią - Via Romana:) i autostradową = ZDALA
OD CENTRUM !!! JAK PRZYCHODZI CO DO CZEGO TO RZEKI AUT WALĄ N A J K R Ó T S
Z Y M I DROGAMI DO CENTRUM I NIC TEGO NIE ZMIENI !!!
CHOĆBY DZIESIĘĆ OBWODNIC WOKÓL WROCŁAWIA !!!
Dlatego może niech czym prędzej stanie się pełnym kołem ta najważniejsza,
ŚRÓDMIEJSKA , zamiast urywać się nagle na Mickiewicza czy Krzywoustego ???!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MIR Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:16
      >Jak dla mnie, to jest egoistyczne warcholstwo do sześcianu i znowu przez
      > grupkę ludzi (a może zaledwie 1 decydującą osobę ? )
      Jak mi dobrze wiadomo przy ul. Olszewskiego niedaleko projektowanej trasy mieszka dyrektor do spraw inwestycji we wroclawskim zdiku - wojciech sozanski.
      • Gość: Vcurviony Ten akurat jest niewinny:)bo trasa przetnie Olsz-o IP: *.ar.wroc.pl 06.03.06, 22:24
        i to dość szybko,jak na Wrocław, bo do roku ok.2011.
        • Gość: seba(sebcat) Re: Ale maruda IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 06.03.06, 22:37
          I co z tego że nie bedzie kawałka przez wielka wyspe, bedze obwodnica
          wschodnia.A most od Armi Krajowej bedize wczesniej. Wiec Wielkiej szkody nie
          widze.
    • svarte_sjel Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 06.03.06, 22:40
      Gość portalu: Vcurviony napisał(a):
      > domknięcie Obwodnicy Śródmiejskiej na odcinku od ul.Mickiewicza,
      > poprzez Paderewskiego i dalej, przez Odrę, do ul.Krzywoustego,
      > "to kwestia odległej przyszłości", a ściślej "20-tu - 30-tu lat"!!!!!!!

Odcinek OŚ między Krakowską a Krzywoustego został w ogóle wykreślony. Fakt,
      "Aleja Wielkiej Wyspy" która pojawiła się w zamian dziwnym trafem ma mieć
      dokładnie taki sam przebieg, ale za to obniżoną klasę (do zaledwie drogi zbiorczej).
    • svarte_sjel Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 06.03.06, 22:43
      Aha...

> Już samo określenie, że koniec budowy czegoś tak ważnego jak obwodnica
      > nastąpi za 20 - 30 lat, brzmi tak niepoważnie , że zakrawa na jakąś kpinę!!!

Ojejku, co to jest 20-30 lat w porównaniu z czasem który minął od początku jej
      powstawania (pierwsze odcinki, zbudowane przez NIemców na początku dwudziestego
      wieku, w większości już przebudowane) :^P
      • jlesiecki Skandal ! 07.03.06, 06:05
        Skandalem nie jest ominiecie biskupina... skandalem jest robienie jakis
        podrzednych prac i odsuwanie obwodnicy... fragment od mostu milenijnego do
        Krzywoustego powinien powstac kosztem przesuniec takich inwestycji jak plac
        grunwaldzki, powstancow wielkopolskich, czy dojazd do pracy dla pana Czarneckiego.
        miasto powinno wszystko zrobic, by wypchnac ruch na obwodnice. przyspieszyc to o
        czym napisalem, skonczyc ten wiadukt nad klecinska i rozwiazac problem
        skrzyzowania z powstancow slaskich... pewnie i tak wyskocza dodatkowe skrzyzowania.
        Glupota, albo prywata jest robienie krzywoustego, drugiego mostu warszawskiego i
        branie sie za plac grunw i most szczytnicki gdy nie ma innych drog z tego kierunku.
        • svarte_sjel Re: Skandal ! 07.03.06, 07:27
          jlesiecki napisał:
          > podrzednych prac i odsuwanie obwodnicy... fragment od mostu milenijnego do
          > Krzywoustego powinien powstac kosztem przesuniec takich inwestycji jak plac
          > grunwaldzki, powstancow wielkopolskich, czy dojazd do pracy dla pana

Możnaby również uznać, że zrobienie tak jak proponujesz byłoby niegospodarnością

> Czarneckiego.

O, ciekawe jak byś uzasadnił panu Czarneckiemu (czy innemu Echo), że w zamian za
          zezwolenie na budowę ma się dokłądać do jakieś odległej budowy, która nie ma
          niczego wspólnego z jego centrum?

> Glupota, albo prywata jest robienie krzywoustego, drugiego mostu warszawskiego

Jasne, zostawmy Mosty Warszawskie, zabierzemy się za nie gdy te istniejące się
          zawalą :^P

> branie sie za plac grunw i most szczytnicki gdy nie ma innych drog z tego

Ditto dla Szczytnickiego :^)
          • Gość: Max Re: Skandal ! IP: *.telmax.com.pl 07.03.06, 08:12
            Ostatnio jechałem przez Wrocław do Kudowy z Bydgoszczy to co sie u Was dzieje
            to tragedia. Przejazd przez miasto z kierunku Północ- Południe i z powrotem to
            ciągłe stanie w korach - (1,5 godziny). Szukałem na mapie wczesniej obwodnicy
            ale nic z tego. Współczuję Wam kończyć pracę w centrum o 15 a w domu być o 17.
            Trzeba jeszcze przypomieć że na Kudowę trasa to Tranzytówka a od Kłodzka do
            kudowy to dziura na dziurze.
        • Gość: ciekawy Re: Skandal ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 11:18
          jlesicki jestes daunem, czy tylko na takiego sie kreujesz?
          • jlesiecki Re: Skandal ! 09.03.06, 20:52
            Ty w odroznieniu do mnie nawet nie potrafisz poprawnie przepisac nicka...
            Przejdz sie do psychiatry, on Ci powie, jak mozna byc tolerancyjnym dla czyis
            wypowiedzi. A moze poprostu zmien psychiatre.
        • Gość: amar| Re: Skandal ! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.03.06, 21:42
          Hmmm Wiesz, ty nic nie wiesz!!.
          1. Inwestycje jak grunwald i inne wymienione przez ciebie, nie przeszkadzaja w
          niczym temu oczym ty napisales, przciez wroclaw dostal kredyt bodajze 100mil
          euro, i pewnie by dostal dotacje, chodzi raczej o prawo, a sam biskupin jest
          nie jako winny sobie, ze nie ma jeszcze tam mostu z AK, protesty mieszkancow
          itp. Pozatym glupota by bylo wazne inwestycje dla miasta jak i dla jego rozwoju
          blokowac poto tylko zeby czekac na inne, przeciez OS by powstala szybciej gdyby
          byly plany, i mozliwosc poprowadzenia tej drogi, spory z targopiastem, protesty
          na klecinskiej nie tylko firm bioracych udzial w przetargach ale i chyba
          dzialkowcow wczesniej, i tak samo jest na innych inwestycjach chyba na
          borowskiej tez byly spory z dzialkowcami... Pozatym obwodnica autostradowa
          jedynie moze cos pomoc wroclawiowi... (rzad)
          • jlesiecki Re: Skandal ! 10.03.06, 07:36
            Amarze
            zgadzam sie z Toba w duzej czesci, naprawde bardzo mnie ciesza wszelkie
            inwestycje w drogi wroclawskie... jednak sam przyznaj, taka droga jak OŚ powinna
            miec w calosci duzo wyzszy priorytet, pln - wsch czesc powinna byc gotowa zanim
            sie zacznie plac grunwaldzki, czy krzywoustego. mowie teraz za siebie i wielu
            moich znajomych, nasza podroz z pracy do domu wydluzy sie naprawde poteznie. A
            co z tranzytem... caly czas miasto sie tego trzyma, by tranzyt (z trasy na wawe)
            szedl na plac spoleczny, przez centrum miasta.W tym momencie nasze drogi mimo
            remontow szlak trafi, chocby byly robione nie wiem jak solidnie (a sa sam wiesz
            jak sa robione). Celowo pisze o Obw Śród, ona w duzym stopniu powinna pomoc... a
            autostradowa to juz zmieni diametralnie, ale nie zalezy w takim stopniu od miasta.
            • Gość: amar| Re: Skandal ! IP: *.wroclaw.mm.pl 10.03.06, 10:23
              hmm, ma duzy piorytet(nawet ja nie uwazam ludzi odpowiedzialnych w UM za takich
              kretynow), tylko z uwagi, na wszystkie protesty, i uwarunkowania prawne OS o
              ktorej odcinku piszesz powstanie dopiero wtedy gdy powstanie, i mysle ze czekac
              na nia nie mozna... Przez wczesniejsze protesty poprostu ludize z wyspy sami
              zawalili sprawe!! Wiem jaki jest dojazd do tych rejonow sam niekiedy jestem
              zmuszony tam jechac i wiem co bedzie sie dzialo, i tez mnie to nie cieszy, ale
              powinno sie jak najwiecej remontowac, i remontowac bo drogi w naszym miescie i
              nie tylko nie pozwalaja czekac ani roku ani 2 a tym bardziej dluszego okresu..
              dowod to co jest po tej zimie ktora sie jeszcze nie skonczyla....
              • jlesiecki Re: Skandal ! 10.03.06, 22:25
                sam jednak przyznasz ze planowanie zawiodlo... nie ma krzywoustego, mostu
                warszawskiego; nie ma obwodnicy, a teraz nie ma tez placu grunwaldzkiego... cos
                tu jest nie tak...
                Czy tak powinno być?
                chyba podobnie by bylo, gdyby zamknac slezna i jeden pas powstancow w jednym
                czasie oczywiscie a komuniunikacje miejska ograniczyc do autobusow.
                • Gość: amar| Re: Skandal ! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.06, 10:30
                  Na planowanie to moga sobie pozwolic ci ktorzy maja jakas alternatywe, wroclaw
                  takiej nie posiada, nie ma AOW i nie wiadomo czy bedzie do 2009, OS to przez
                  protesty dzialkowcow i np. ludzi z biskupina tez zagadka, ja wole raz przezyc
                  koszmar niz te remonty na drogach mialy by sie ciagnac do mojego wieku
                  emerytalnego... Poprstu w polsce jest taka sytuacja ze ja bym zamknol wiekszosc
                  drog... zreszta sam pewnie wiesz jak jest...
                  • jlesiecki Re: Skandal ! 14.03.06, 07:16
                    czy OŚ na odcinku od Sobieskiego do moztu milenijnego blokuja jacys dzialkowcy??
                    To tylko zascianek na klecinskiej (slynne zasciankowe liberum veto).
                    alternatywa, alternatywa... ale plany planami, jak slysze o planach 4-pasmowki
                    na lotnisko, czy remoncie swobodnej, a nie ma nawet wlotow do Wro z kierunkow
                    Wawa-Poznan-Lubin, to ciarki mi po plecach chodza.
                    • Gość: amar| Re: Skandal ! IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.06, 11:39
                      Tam akurat targpiast sie burzy, i ewno paru dzialkowcow tez choc o tym nic nie
                      wiem.. Co do wylotowek, zmigrodzka przeciez jest przebudowywana, wlot z
                      kierunku wawy jest przyzwoity, wiec o czym ty piszesz???? A co do dzialkowcow
                      to chyba tez sie dali we znaki na borowskiej!!
    • Gość: Zainteresowany Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: 80.50.48.* 07.03.06, 12:06
      > Dlatego może niech czym prędzej stanie się pełnym kołem ta najważniejsza,
      > ŚRÓDMIEJSKA , zamiast urywać się nagle na Mickiewicza czy Krzywoustego ???!!!

Szanowny Panie Vcurviony !!
      Proponuję przestudiować obecy plan miasta poczynając od ulicy Mickiewicza
      (miejsca w którym ma kończyć się obwodnica), poprzez Paderewskiego, aż do
      rzeki. Następnie proponuję wsiąść w jakikolwiek środek lokomocji i udać się na
      rekonesans po tej okolicy. Po zakończeniu tej eskapady prosze powiedzieć czy
      Pana zdaniem uda się wybudowac barkujący fragment obwodnicy nie zaburzając
      niepowtarzalnego charakteru tego miejsca. No chyba, że Sadion Olimpijski oraz
      Park Szczytnicki są najzwyczajniejszymi obiektami niewymagającymi ochrony.
      Dodam jeszcze, że jako mieszkaniec Wielkiej Wyspy a dokładnie Zalesia, jestem
      żywo zainteresowany 'domknięciem' obwodnicy, gdyż to właśnie brak ciągłości
      ruchu spowoduje poraliż dzielnicy w szczególności ulic Różyckiego i Moniuszki na
      całym odcinku od Paderewskiego do Kochanowskiego. I proszę nie pisać, że
      zatwardziałość mieszkańców, egoizm etc.
      Siądźmy do map. Nie wszystko co w linii prostej jest najlepsze.

Pozdrawiam
      • Gość: Maślik Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:16
        A byłeś może kiedyś na maślicach. Wiejskie klimaty w srodku miasta. I ja jako
        mieszkaniec tych maślic nie zgadzam się na wybudowanie AOW w pobliżu mojego
        osiedla. Proponuje zbudować tę obwodnicę wyłączając odcinek na maślicach.
        Kierowcy sobie z tym poradzą.
        • lolo_de_bolo Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 07.03.06, 13:20
          a ja proponuje byscie sie wyprowadzili na wies !
          Interes miasta jest wazniejszy od ludzi, ktorzy chcieliby sobie pozyc jak na wsi
          ale we Wroclawiu. Albo mieszkacie w miescie ponoszac koszta z tym zwiazane albo
          wynocha do lasu albo na wies !
          Przez kilkunastu osadnikow z Maslic i garstki krzykaczy na Biskupinie/Sepolnie
          caly Wroclaw stoi w korkach.
          • Gość: Kuba Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 07.03.06, 14:23
            lolo_de_bolo... BRAWO!!
          • Gość: Zaintersowany Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: 80.50.48.* 07.03.06, 14:49
            lolo_de_bolo napisała:

> a ja proponuje byscie sie wyprowadzili na wies !
            > Interes miasta jest wazniejszy od ludzi, ktorzy chcieliby sobie pozyc jak na ws
            > i
            > ale we Wroclawiu. Albo mieszkacie w miescie ponoszac koszta z tym zwiazane albo
            > wynocha do lasu albo na wies !
            > Przez kilkunastu osadnikow z Maslic i garstki krzykaczy na Biskupinie/Sepolnie
            > caly Wroclaw stoi w korkach.

Proponuje abyś jeszcze raz przeczytał mój post, przeanalizował go na spokojnie -
            no chyba że mocy intelektualnej nie wystarczy ale to juz inne zagadnienie - i
            wtedy jeszcze raz zabrał głos w dyskusji.
            • Gość: g265 Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 14:56
              a ja proponuje, zebys sie dowiedzial co to aow, a co to osrodmiejska.
              • Gość: Zainteresowany Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:58
                Dyskusja dotyczy obwodnicy śródmiejskiej, więc nie wiem z czym masz problem.
                Widocznie masz kłopoty z czytaniem hierarchii forum.
          • Gość: Vcurviony Radical Brawo lolo!!! Dokładnie! Miłośnicy wsi NA WIEŚ !!! IP: *.ar.wroc.pl 09.03.06, 21:12
        • busmen Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 07.03.06, 19:19
          Gość portalu: Maślik napisał(a):

> A byłeś może kiedyś na maślicach. Wiejskie klimaty w srodku miasta. I ja jako
          > mieszkaniec tych maślic nie zgadzam się na wybudowanie AOW w pobliżu mojego
          > osiedla. Proponuje zbudować tę obwodnicę wyłączając odcinek na maślicach.
          > Kierowcy sobie z tym poradzą.

Przez takich idiotów obwodnicę budują dopiero teraz a nie 10 lat temu...
          • Gość: erm Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 22:37
            busmen napisał:

> Gość portalu: Maślik napisał(a):
            >
            > > A byłeś może kiedyś na maślicach. Wiejskie klimaty w srodku miasta. I ja
            > jako
            > > mieszkaniec tych maślic nie zgadzam się na wybudowanie AOW w pobliżu moje
            > go
            > > osiedla. Proponuje zbudować tę obwodnicę wyłączając odcinek na maślicach.
            > > Kierowcy sobie z tym poradzą.
            >
            > Przez takich idiotów obwodnicę budują dopiero teraz a nie 10 lat temu...
            >

nie zauwazyles ironii w tym poscie?
      • gdzies_czyli_wewpolsce Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 09.03.06, 15:12
        To sa zwykłe kłamstwa osob posiadających garaze na 9-Maja i w okolicach. Jaki
        to jest niepowtarzalny charakter tego miejsca????? Już Niemcy projektowali tą
        obwodnice i zostawili rezerwe terenu. Na nasze nieszczescie wojna sie za szybko
        skonczyła. Pierwszy powojenny projekt tej obwodnicy upadl w momencie, kiedy
        komuna zrobiła nowe wojewodztwa (most miał stanąc do 79 roku: wiem to z
        pierwzsje ręki). Jest tam wystarczająco duzo miejsca. Ułatwiałoby to wielu
        ludziom dojazd do pracy. Umożliwiłoby to rowniez związanie terenów wielkiej
        wyspy z obszarem na południe od Odry. Mówienie o parku Szczytnickim jest nie
        prawdą. Wiekszosc wiatrów wieje z zachodu, a wiec Park nie odczuwałby tego tak.
        Do tego w innych miejscach miasta samochodu jezdza obok parków i jakos niewiele
        sie dzieje (vide Park południowy, choc nie tylko). A tak na marginesie, to oś
        parkowa (Mickiewicza) w związku z rozwojem osiedli na wschodzie staje się coraz
        bardziej zapełniona (ale tego panstwo pewnie nie widzicie, niesłyszycie i nie
        czujecie3???, he, he)
        Niestety okoliczni mieszkancy sa slepi, glusi i egoistycznie nastawieni do
        zycia. A oprócz tego, mają zapewne mocne wejscia gdzie trzeba!!!! Dlaczego w
        imie interesów kilkuset osob ma cierpiec kilkadziesiąt tysięcy?
        • Gość: Radical "Gdzieś w Polsce"- Trafiłeś w sedno !!! Dzięki !!! IP: *.ar.wroc.pl 09.03.06, 21:18
    • Gość: 1973 Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:31
      Gość portalu: MIR napisał(a):

> Jak mi dobrze wiadomo przy ul. Olszewskiego niedaleko projektowanej trasy
      > mieszka dyrektor do spraw inwestycji we wroclawskim zdiku - wojciech sozanski.

Widze ze we wroclawiu mamy odpowiednika posla wassermana walczacego o dobro
      własne i "dobro" mieszkancow
      • Gość: Martix Re: Skandal ! Obw.Śródmiejska cała dopiero za20-3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 18:00
        Ten odcinek obwodnicy od Krakowskiej do Bruecknera jest najtrudniejszy i
        najgorszy kąsek zostawia się na koniec.A czy tak być musi?
        • Gość: Radical Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru innych:) IP: *.ar.wroc.pl 09.03.06, 21:36
          Dostrzegając blokujacy od lat różne inwestycje egoizm garstek mieszkańców,
          przywiązanych do wiejskich klimatów, działkowców, a raczej bezczelnych szefów
          związku działkowców (co by nam tu jeszcze uwłaszczyć) itp.
          Jest zatem nadzieja, że szybciej realizowane będą idee dla dobra całego miasta,
          a kolejne lezące odłogiem inwestycje staną się faktem i przyniosą ulgę
          wszystkim, również np. tym z Sępolna czy okolic Parku Szczytnickiego,
          którzy nie będą (DZIĘKI mostowi do Armii Krajowej i TRASIE W DRUGĄ STRONĘ, DO
          KRZYWOUSTEGO) STAĆ CODZIENNIE W KORKACH NA GRUNWALDZIE W DRODZE DO i Z
          PRACY:)))
          A te długoletnie protesty , daję głowę, że spowodują , że
          ten odcinek Obwodnicy Śródmiejskiej będzie NAJBARDZIEJ OBUDOWANYM EKRANAMI
          DZWIĘKOSZCZELNYMI ze wszystkich dróg w mieście.
          Do tego zapewne porośnięty będzie gęstwiną pnączy i zielska wszelakiego,
          co spowoduje że ten odcinek obwodnicy będzie jak w zielonym wąwozie,
          a z parku i willi będzie widoczny niczym zielona , bujna ściana,
          CO CHYBA DO K.... NĘDZY USATYSFAKCJONUJE WRESZCIE WSZYSTKICH MIESZKAJĄCYCH
          TAM MIŁOŚNIKÓW WSI !!!!!!
          NIECH SIĘ PRZEJDĄ/PRZEJADĄ NA KLECIŃSKĄ !!!
          TAM ZA TYMI GIGANTYCZNYMI ZIELONYMI EKRANAMI JEST CICHO JAK NA WSI WŁAŚNIE !!!
          ILE JESZCZE KASY NA WAS TRZEBA WYWALIĆ ???!!!
          MOŻE ZAKOPAĆ SPECJALNIE DLA WAS CAŁĄ OBWODNICĘ ŚRÓDMIEJSKĄ W TUNEL ???
          TO DOPIERO BYŁOBY TANIE I WYGODNE ROZWIĄZANIE !!!
          Żegnam !
          Vcurviony
          • Gość: amar| Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn IP: *.wroclaw.mm.pl 09.03.06, 21:50
            Poczekaj, jak sobie postoja w korkach teraz to szybko zmiekna:)
            Tylko wku... mnie u tych malkontentow, to ze piep.. ze remonty grunwaldu, mosty
            warszawskie i inne sa nie potrzebne, lub powinno sie je rozkladac w czasie do
            2030r. Gdyby nie protesty moze podkreslam moze bysmy mieli w budowie AOW lub
            cos juz tam wybudowane, OS moze by polozyla wyspe i remont grunwaldu by nie byl
            az tak uciazliwy, pozatym zmienic prawo przetargowe , juz pol roku by chlopaki
            sie uwijaly na klecinskiej.. a tak pol roku dluzej korki super!!
            • Gość: Radical Dokładnie amarI ! Widze,że myślących coraz więcej! IP: *.ar.wroc.pl 09.03.06, 21:58
              Najgorszym z możliwych bowiem egoizmów jest,
              kiedy różni tacy chcą mieszkać najlepiej w samym centrum,
              albo jak najbliżej niego, a przy tym chcieliby,
              żeby nikt im tam nie jeździł, nie przeszkadzał
              i w ogóle żeby było w centrum miasta, ale jak na wiosce...
              No niech się zdecydują,gdzie chcą mieszkać - na wsi czy w mieście,
              zamiast utrudniać protestami całe lata życie mieszczuchom !!!
          • Gość: Zaintersowany Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn IP: 80.50.48.* 10.03.06, 08:45
            Nie tak szybko Panie Vcu.....

Chciałem na wstępie zaznaczyć, że
            • Gość: Zaintersowany Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn IP: 80.50.48.* 10.03.06, 09:05
              upps, jeszcze raz

Nie bronię osób sprzeciwiających się ważnym inwestycjom, przedkladających swój
              własny interes nad interes większej społaczności. Powiem wiącej, wkur... mnie
              jak słysze takie teksty. Tak jak wcześniej napisałem JESTEM ZAINTERESOWANY
              zamknieciem OS. Moja prośba o przeanalizowanie tego fragmentu obwodnicy doczyła
              odcinka od Mickiewicza do Odry. Fragment od slimaka na AK do Mickiewicza
              urbanistycznie da sie dosyć łatwo pokonać. Krzykaczy z Biskupina i Sęplona uda
              się przeskoczyć, ale co dalej. Jak poprowadzić dalszą część obwodnicy? Wzdłuż
              Paderewskiego? Nierealne. Ten fragment Wielkiej Wyspy - Zalesie - to integralny
              zabytkowy kompleks gdzie zabudowa mieszkalna stanowi niewiele ponad 25 %
              powierzchni (Stadion Olimpijski, Park Szczytnicki, Morskie Oko). Czekam na
              jakieś konstruktywne opinie. Osobom typu Olo_Bolo i innym sprowadzającym
              dyskusję do epitetów dziękuję i odsyłam do piaskownicy.
              Pozdrawiam
              • Gość: amar| Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn IP: *.wroclaw.mm.pl 10.03.06, 10:28
                Masz racje, ale wiesz odcinek od AK do mickiewicza juz by cos dal!! A wiesz
                czemu nie powstal jeszcze? Ludzie protestowali.. Narazie bym go budowal, a
                pozniej wielka dyskusja co dalej, czy robic wielkie kolko czy tez
                przeciac "zielen" i jakos zabudowac ekranami, kladkami i czym tam... Moze dla
                tego urzednicy mowia o 20-30latach na ukonczenie nie wiem, pan redaktor mogl by
                sie zainteresowac np. tym w jakich latach jakie etapy sa przewidziane
                dokladnie!!
                • Gość: Zainteresowany Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn IP: 80.50.48.* 10.03.06, 11:07
                  Gość portalu: amar| napisał(a):

> Masz racje, ale wiesz odcinek od AK do mickiewicza juz by cos dal!! A wiesz
                  > czemu nie powstal jeszcze? Ludzie protestowali.

Zgadzam się. Mimo wszystko jestem pewien, że odcinek od AK z Mickiewicza
                  powstanie i to w niedalekiej przyszłości, a do decyzji przyczyni się m.in.
                  remont Placu Grunwaldzkiego. Presja mieszkańców WW na protestujących bedzie
                  miażdżąca tego jestem prawie pewien. Co do dalszego odcinka OS od Mickiewicza
                  na północ to nie mam zielonego pojęcia jak ma on przebiegać, co więcej jestem
                  pewien, za i włodarze miejscy też tego nie wiedzą, dlatego taki kosmiczny
                  termin 20-30 lat.
                  • Gość: amar| Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn IP: *.wroclaw.mm.pl 10.03.06, 14:44
                    No to sie zgadzamy:), tylko zeby jeszcze co poniektorzy najpierw popatrzyli na
                    mapke poczytali co nie co na sieci, a pozniej krzyczeli skandal ze za 20-30
                    lat:) ttylko rzeczowo dyskutowali to moze cos by z tej dyskusji wyniklo...
                  • 1410_tenrok Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn 10.03.06, 17:02
                    Ten odcinek ma przebiegac po niemieckiej trasie! Tam jest miejsce , również po
                    drugiej stronie kanałów "Breitenbacha" (żeglugowy i ulgi)
              • 1410_tenrok Re: Widzę,że coraz więcej z Was myśli o dobru inn 10.03.06, 17:00
                Gosciu tam jest rezerwa terenu zostawiona przez Niemców - dlaczego tak
                piszesz!!!
                Jaki to zabytek, żyje w tym miejscu tak samo jak ty. W takiej sytuacji
                wszystko mozna uznac za zabytek. Proponuje cały obszar w promieniu 17
                kilometrów od Ostrowa Tumskiego! O co tu chodzi w zasadzie????
                Masz domeczek na Paderewskiego - to jest problemik?
                • Gość: Vcurviony He,he,1410 chyba odebrał Wam argumenty :))) IP: *.ar.wroc.pl 10.03.06, 20:33
                  Bo właśnie jest dokłądnie tak jak napisał,że jeszcze Niemcy zostawili rezerwę
                  pod ten odcinek właśnie wzdłuż PADEREWSKIEGO i dalej , juz za Odrą , na
                  KOWALACH , gdzie prawie nie ma zabudowy...
                  To naprawdę jedyna alternatywa dla mieszkńców Kochanowskiego, tak gęsto
                  obudowanej willami i tak ruchliwej !!!
                  Czy Zainteresowany i inni tego nie widzą ???
                  • Gość: amar| Re: He,he,1410 chyba odebrał Wam argumenty :))) IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.06, 10:22
                    NO to jezeli jest tam wystarczajaca ilosc miejsca, to ja bym zaczol budowe:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka