Dodaj do ulubionych

Wasze magiczne miejsce na ziemi!?!

14.10.01, 14:27
Czy znalezliscie swoje magiczne miejsce, w ktorym sie zakochaliscie i
chcelibyscie tam zamieszkac lub tam mieszkacie. gdzie ono jest? Ja jestem na
etapie poszukiwan...
Obserwuj wątek
    • diabelek! Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! 14.10.01, 14:33
      jest kilka miejsc z którymi czuję się emocjonalnie związana, które wzbudzają we
      mnie pozytywne emocje, w jakiś tam sposób są dla mnie magiczne...
      ...mimo to nie lubię przywiązywać się do miejsc, miejsce to tylko miejsce
      przecież naprawdę liczą się tylko ludzie
      • Gość: hrabiaa Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.eu.org 14.10.01, 15:04
        Na Ziemi, czy na ziemi ? Zasadnicza różnica.
        • kinga!!! Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! 14.10.01, 16:14
          Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Na Ziemi, czy na ziemi ? Zasadnicza różnica.

Ziemi
    • Gość: bonczek Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.pl 14.10.01, 16:38
      Wrocław!!!!!
      • Gość: Birbant Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 17:34
        Było kiedyś takie miejsce-stara "RURA" kilkanaście lat temu.
      • Gość: marciaaa Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.abo.wanadoo.fr 17.10.01, 15:02
        nad Odra... we Wroclawiu
        • Gość: wędzonka Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: 156.24.117.* 26.02.02, 07:19
          Gość portalu: marciaaa napisał(a):

> nad Odra... we Wroclawiu

Stara rura nad Odra?
    • Gość: Janek Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 18:40
      Złotniki i Stabłowice. Złotniki bo tam zacząłem byt ziemski, a Stabłowice bo na
      ul. Zielonej mieszkała Ania. Proszę nie kojarzyć z Anią z zielonego wzgórza.
      Moja była wysoką, szczupłą blondyneczką,z niebieskimi oczami. Niestety
      wyjechała i zostawiła mnie sierotę ubogiego. Smutno mi Boże.
      • roberto65 Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! 14.10.01, 19:59
        Wrocław i pewien uroczy zakątek na północy Norwegii...
    • Gość: duzY ja mam takie miejsce IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.10.01, 15:05
      to są Alpy (austriackie) a dokładnie Wysokie Taury.
      • lawok Re: wieś 17.10.01, 15:25
        Sorry za ta nostalgię ale nie mogłem się powstrzymać.
        Magiczne miejsce....to oczywiście musi być gospodara moich dziadków (niedaleko
        Legnicy), spędziłem tam najbardziej beztroskie lata mojego życia. Tam wszystko
        było pierwsze...no może nie wszystko. Mimo upływu lat wciąż pamiętam odgłos
        skowronka zawieszonego wysoko na bezkresnym niebieskim niebie, zapach chleba
        tzw. własnej roboty prosto z pieca, smak przepysznych czereśni podkradanych z
        ogrodu sąsiada oraz widok samotnej topoli wśród ogromnych połaci pola, pod
        którą chowałem się w upały.
        Oj chyba jestem stary...ktoś kiedyś powiedział, że "Starzy stajemy się w
        momencie kiedy czasy dzieciństwa kojarzą nam się ze szczęściem"... Coś w tym
        stylu.

pzdr
        lawok
        • chrust Wroclawskie ulice 25.02.02, 07:12
          Czarneckiego, bo tam wystawalem godzinami pod oknami Kasi, wieczorem, liczac po
          cichu na to ze osloni onko, czego prawie nigdy nie robila.
          Na Ostatnim Groszu, bo tam mieszkala Patrycja na 8 pietrze, pocalowalem ja, gdy
          udzielalem jej korepetycji z chemii.
          Komandorska bo tam mieszkala Monika, ktorej ojciec strasznie sie zdenerwowal,
          gdy dowiedzial sie ze sie spotyka z nieodpowiednim mezczyzna. Pocieszalem ja
          jak moglem.
          Park Szczytnicki gdzie chodzilismy na dlugie spacery z Paulina, i gdzie w koncu
          ja pocalowalem.
          Klodnicka, gdzie na 10 pietrze mieszkala Karolina, dobrze ze na dziesiatym, bo
          moglismy sie calowac i przytulac kiedy winda jechala do gory.
          To byly czasy...
          • Gość: e-dit Romanów IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.02.02, 14:31
            Romanów na kresach wschodnich...Tam spedziłam większą część mojego dzieciństwa.
            Tam mieszkają moi dziadkowie, którzy w coraz głębszych z roku na rok
            zmarszczach przechowują mądrość życiową, której ja, mimo ukończenia szkół,
            których im nigdy nie było dane skończyć, nie mam...
            I znowu ktoś powie, że jestem grafomanką
            • Gość: marsha Re: Romanów IP: 192.168.0.* 25.02.02, 22:00
              Rogalice,Małe Ciche,Wolimierz...

• mastat Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! 25.02.02, 22:09
      Ostrów Tumski cały przysypany śniegiem, w nocy...
      ew. nasze FORUM:))))
      • efka Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! 25.02.02, 22:42
        1. Stawki "pod Mnichem" w Tatrach od wiosny do jesieni, Przełęcz Krzyżne w
        Tatrach i Szpiglasowa - granica dwóch światów, czujesz, że możesz latać. 2. Mój
        wykusz-pracownia nocą. 3. Miejsce pod prysznicem w niekończoność. 4. Kąt
        kanapy,kiedy przytula się do mnie pies/suczka 5. Parapet okienny w d.Wydz.Hist.-
        Filoz. na Szewskiej, gdzie ośmielałam pewnego nieśmiałego Pana, który po moim
        odlocie w niebyt ma wysypać moje prochy - po trochu - w miejscach 1,2,3.
      • Gość: Homar Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.02, 22:47
        Zgadzam sie, ze Ostrow pod sniegiem jest niesamowicie magiczny...

Moje (wlasciwie "nasze", bo dziele je z moja luba - oboje je uwielbiamy)
        miejsce znajduje sie na wschodzie, na drugim krancu Polski - w Bieszczadach. U
        stop poloniny wetlinskiej lezy male pole namiotowe. Na mapie oznaczone jest
        jedynie przystankiem autobusowym, ktory kierowcy okreslaja mianem "mala
        Wetlinka". Z pozoru miejsce wydaje sie "nadgryzione" przez wielkich "artystow"
        PRL. Sa tam bezladnie rozrzucone betonowe plyty, stoi wielka, zadaszona hala
        pzreznaczona do "zabaw tanecznych" (wykorzystywana chyba raz na tzw. ruski
        rok :)), itp.
        Ale wystarczy rozbic tam namiot i obudzic sie o wschodzie slonca... zreszta,
        nie musi byc to tylko wschod! Wschod, poludnie, wieczor, zachod - w tym
        miejscu, z przepieknym widokiem na otaczajace z kazdej strony niesamowite gory,
        jakimi sa Bieszczady, zapiera mi dech w piersiach!

Ech, czemu mnie tam nie ma? :)

Kinga!!!, ktora zalozyla ten watek, powinna dostac nagrode, za "najbardziej
        sentymentalny watek" ;-)
        • Gość: feran Re: Wasze magiczne miejsce na ziemi!?! IP: *.txucom.net 26.02.02, 04:53
          Bielice na koncu Polski za Stroniem Slaskim,pomiedzy Gorami Bialskimi a
          Zlotymi,o zachodzie slonca jak psy szczekaja ,jest pusto i zimno.
          • Gość: T'Pau Bielice IP: *.90.64.248.Dial1.Chicago1.Level3.net 26.02.02, 05:27
            Hey, I'm with you, man!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka