ararre 18.03.06, 00:53 nie napisano jednak ze to sa cyganie. pare razy próbowali mi pod auchan sprzedac kamere. dziecko zorientowało by sie ze to podróby. pozatym powtazam ze to cyganie! powiesic ich a nie do wiezienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodiniusz Re: Pościg za fałszerzami Canona 18.03.06, 09:28 Do pierdla przykładnie!!! Szczególnie za ten wypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf cygańscy fałszerze Canona IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.06, 10:43 Zgadza się to byli cyganie. Oszukiwali przeważnie starsze osoby nie znające się na sprzecie elektronicznym. Sprzedawali np. magnetofony z aparatem fotograficznym w obudowie przypominajacxej kamere jako kamery Canona. Dobrze, że ich złapali. Juz więcej nikogo nie oszukają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Pościg za cyganami fałszerzami Canona IP: *.centertel.pl 18.03.06, 10:53 wiadomo,że CYGANIE lubują się w różnych oszustwach i krętactwach,a gdy głośno sie o tym mówi krzyczą,że to rasizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pościg za cyganami fałszerzami Canona IP: *.iit.cnr.it 20.03.06, 18:07 > wiadomo,że CYGANIE lubują się w różnych oszustwach i krętactwach, podobnie jak Polacy > a gdy głośno > sie o tym mówi krzyczą,że to rasizm! Polacy zwykle w takich przypadkach zaczynają coś ględzić o drugiej wojnie światowej Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Skala zjawiska 20.03.06, 20:06 Wystarczy porównać ilu Cyganów (procentowo) to przestępcy (prawomocnie skazani) a ilu Polaków i już mamy ciekawe wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
gem69 Re: Pościg za fałszerzami Canona 18.03.06, 11:24 Dajcie spokój, to że ktoś jest złodziejem nie zależy od narodowości ani statusu społecznego. Nie pogłębiajcie już wystarczającej przepaści między Polakami a innymi Nacjami. Dobrze że wypadek był niegroźny w sumie, no i dobrze że sprawców złapano. Spotkałem jedną z tych skodzin pod Leclercem jakiś czas temu. Podjechali pod mój samochód, a kiedy otworzyli szybę w swoim i jeden z nich próbował mi wcisnąć jakieś cudo to najbardziej rzucił mi się w oczy jego przestrzenny garnitur zębów jak u Draculi. Nawet sobie pomyślałem kto kupi cokolwiek od takich typków. No jednak ludzie kupują. Nawet chciałem zadzwonić na policję bo pomyślałem ze sprzedają kradziony towar. Żałuję teraz że tego nie zrobiłem, chociaż kiedyś w podobnej sytuacji nawet po telefonie miałem wrażenie ze policja niespecjalnie zareagowała. Więc myślę że to nie wstyd i donosicielstwo, jak oferują nam jakieś podejrzane gifty po okazyjnych cenach to dzwońcie na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararre Re: Pościg za fałszerzami Canona IP: *.20.54.194.generacja.pl 18.03.06, 13:08 ale oni własnie nie sprzedają nic kradzionego! to jest rodzaj sprzedazy emocjonalnej. robia wrazenie ze maja ciepły towar i sprzedaja go po 200 zl, mowiac ze jest wart 1000. ktos kto daje sie nabrac na ta atrape za 15 zl nie specjalnie sie jej przyglada podczas zakupu, bo boi sie ze zostanie posądzony o paserstwo. jeden znajomy z 16 lat temu kupił w ten sposób we Włoszech obudowe magnetowidu z cegłą w srodku. a swoja droga to i tak sie dziwie, ze ludzie sie nabieraja. ja nawet z nimi nie gadam jak podchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
wolkow44 Re: Pościg za fałszerzami Canona 20.03.06, 19:52 Tęż pod samym wejściem do Leclerca zatrzymali mnie poraz któryś z koleji cyganie, aby sprzedać mi sprzęt fotograficzny, pytanie dlaczego kierownictwo Leclerca nie interesuje grupa cyganów którzy nagminnie zaczepiają klientów przed ich sklepem,oferując różnego rodzaju podejrzane towary.Gdzie jest ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Pościg za fałszerzami Canona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:55 I jeszcze obywatele romscy którzy wciąż oferują markowe perfumy :) najczęściej na parkingu Tesco na Bielanach, stoją tak i stoją już wiele miesięcy (czasem znikają) i NIE MA MOCNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Pościg za fałszerzami Canona 21.03.06, 01:23 Tak samo w okolicach placu św. Macieja i na Piłsudzkiego też ostatnio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Pościg za fałszerzami Canona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.06, 10:18 Za podżeganie sam możesz trafić pod sąd. Oszust to oszust i tyle... trafiaja sie w kazdym narodzie. Wystarczy popatrzeć na polityków i ich otoczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Pościg za fałszerzami Canona 22.03.06, 12:09 ararre napisał: > nie napisano jednak ze to sa cyganie. pare razy próbowali mi pod auchan > sprzedac kamere. dziecko zorientowało by sie ze to podróby. pozatym powtazam > ze to cyganie! powiesic ich a nie do wiezienia Jak widać, bezkarnie różni faszyści mogą się tu wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Pościg za fałszerzami Canona 22.03.06, 12:12 Wczoraj pod OBI i Tesco krążył samochód na słowackich numerach rejestracyjnych oferujący aparaty fotograficzne. Nie zrezygnowali więc z tego handlu, może tutaj jest po prostu dużo naiwnych i szkoda im opuszczać tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pościg za fałszerzami Canona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.06, 12:15 A 20.03 koło 18.00 wciskali ten trefny towar pod hitem na Długiej.Nawet się zdziwiłam ,ze dzien wczesniej ich złapali a tu znowu są. Odpowiedz Link Zgłoś