Dodaj do ulubionych

mam dość papieża

02.04.06, 23:46
Dzisiaj bylem w takim miejscu w ktorym gralo tylko RMF FM. Od rana czekałem
na jakakolwiek informacje o sytuacji powodziowiej we wroclawiu. I co? W
kazdym serwisie bylo tylko o papiezu. Czy naprawde nie mozna podac jednej
informacji o tym ze jest rocznica i potem normalne informacje?
a moze pojdziemy dalej i z tej okazji oglosimy tygodniowa zalobe? mam dosc
papieza !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: hubi Re: mam dość papieża IP: *.magma-net.pl 03.04.06, 00:26
      Trzeba było właczyć Radio Wrocław
      • Gość: Jerzy Re: mam dość papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 00:27
        Ja też mam dość, wysiadam od tej martyrologii...
        • 1normalnyczlowiek Gdzieś Ty dzisiaj widział"martyrologię"?W lustrze? 03.04.06, 00:43
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):
          > Ja też mam dość, wysiadam od tej martyrologii...

---> Ja będąc dzisiaj wieczorem na Rynku widziałem na twarzach ludzi wzruszenie,
          zadumę i otuchę. A było tam kilka tysięcy młodych ludzi.
          • Gość: walery Re: Gdzieś Ty dzisiaj widział"martyrologię"?W lus IP: *.iitd.pan.wroc.pl 03.04.06, 09:19
            wydaje mi sie ze było tam kilkatysiecy pustogłowych baranów
            • Gość: Gol A ja widzialem sikajacych po bramach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:30
              Czy ci co sikali po bramach z janem pawlem an ustach to buli tez katolicy?
              • 1normalnyczlowiek Nie wiem.To walery strzelał gola baranią główką 03.04.06, 15:02
                Gość portalu: Gol napisał(a):
                > Czy ci co sikali po bramach z janem pawlem an ustach to buli tez katolicy?
                • Gość: papiesz Re: Nie wiem.To walery strzelał gola baranią głów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:42
                  jaki walery - Jan Karol
    • mi.chal Re: mam dość papieża 03.04.06, 00:29
      Dzisiaj czulem sie jak w Bialorusi. Zeby dowiedziec sie, co dzialo sie na swiecie musialem ogladac BBC czy Euronews.
      • Gość: ziutek Trochę kłamiesz tylko po co? IP: *.os1.kn.pl 03.04.06, 05:06
        Akurat wymienione przez ciebie stacje nadawały tylko krótkie wzmianki na
        przedostatnim miejscu w serwisach. Było parę migawek w "Bez Komentarza" na
        Euronews. Za to obszerny film o biografii nadała stacja CNN International.
        Wcale nie musiałeś oglądać ani słuchac stacji zagranicznych bo właśnie tam było
        normalnie. U nas megalomania i zalew sztucznego żalu w mediach. Słowa "cały
        świat żałuje" - mimo, że katolików jest mniejszość, cztery miliony przeszły
        przed grobem papieża - mimo, że kto byl w Watykanie to wie, że jak wejdzie do
        piwnic to idzie jak baran w szeregu i przechodzi obok wielu papieży i tak dalej
        i tak dalej. Nie odmawiam nikomu żalu po JP2 ale to co czynią polskie władze i
        media to zwyczajne przegięcie. Obecne władze szczególnie. Ich widok przypominał
        mi faryzeuszy a łzy w ich oczach krokodyle. Przecież na codzień nie stosują
        nauk swojego idola a wprost przeciwnie są od nich bardzo daleko.
        • Gość: stefano Re: Trochę kłamiesz tylko po co? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.06, 08:44
          Mnie , z ogladanych , najbardziej bawiła rozmowa Pałasińsiego z premier
          Suchocką .
          Takich głupot co Suchocka gadała , a Pałasiński jej wtórował to doprawdy szukać
          ze świecą .Puste ględzenie na orągło . Powtarzanie tego samego po 3 razy tylko
          w inej kolejności . To tak jakby ktoś Pałasińskiemu nakazał z nią gadać , aby
          była na wizji swoje minuty.Równie dobrze mogła się tam wypowiadać Szewińska ,
          która też za dużo mądrości nie wypowie,ale chocia miała w życiu sporo sukcesów.
          Ta baba (Suchocka)reprezetuje nas w Watykanie , kiedyś myslałem , że to dowcip .
          • brody Re: Trochę kłamiesz tylko po co? 03.04.06, 09:58
            a Suchocka jest premierem czego?
            • Gość: stefano Re: Trochę kłamiesz tylko po co? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.06, 10:52
              oj , widocznie jesteś baaardzo młody .
              Była premierem Polski .
              • brody Re: Trochę kłamiesz tylko po co? 03.04.06, 11:18
                właśnie ona BYŁA premierem, ale już nie jest. nie ma to jak tytułomania.

PS. nie jestem bardzo młody
                • wysoczanka Re: Trochę kłamiesz tylko po co? 03.04.06, 11:20
                  Tytuł premiera pozostaje.Troszkę wiedzy. To taki bonus:)
                  • brody Re: Trochę kłamiesz tylko po co? 03.04.06, 11:23
                    otóż tytuł premiera nie pozostaje. tylko niektórzyludzie chcą żeby pozostawał i
                    w ten sposób powstaje tytułomania (tak samo jest np. z posłami, ministrami)
                • Gość: stefano Re: Trochę kłamiesz tylko po co? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.06, 12:11
                  Tym bardziej sie dziwie , bo powinieneś znać zwyczaje i kulture społeczną .
                  Natomiast czasem przypomnienie tytułu tworzy nową jakość wypowiedzi .
                  To tak jakby jakiś pan mówił , że telefony komórkowe powinno sie uzywać tylko w
                  dzień . pomyślisz ; kretyn , ale gdy za chwilę dowiesz się , że to profesor , a
                  do tego pewna wysoce wykształcona i pewna siebie grupa osób go na swojego szefa
                  wybrała zaczynasz się zastanawiać .Prawda?
                  • brody Re: Trochę kłamiesz tylko po co? 03.04.06, 12:34
                    nie, nie prawda. to czy ktoś jest profesorem czy nie jest nie ma nic wspólnego
                    z tym czy jest kretynem czy nie jest. Premierem jest obecnie Kazimierz
                    Marcinkiewicz i tylko jego powinno się tak tytułować (w innym przypadku jest to
                    tytułomania), a jak ktoś chce podkreślić, że dana osoba sprawowała funkcję
                    premiera to powinna powiedzieć (napisać) BYŁY PREMIER.

takie jest moje zdanie i go nie zmienię
                    • Gość: media Re: Trochę kłamiesz tylko po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:08
                      > nie, nie prawda. to czy ktoś jest profesorem czy nie jest nie ma nic wspólnego
                      > z tym czy jest kretynem czy nie jest. Premierem jest obecnie Kazimierz
                      > Marcinkiewicz i tylko jego powinno się tak tytułować (w innym przypadku jest to
                      >
                      > tytułomania), a jak ktoś chce podkreślić, że dana osoba sprawowała funkcję
                      > premiera to powinna powiedzieć (napisać) BYŁY PREMIER.
                      >

ja też mam takie zdanie. cos mi przyszlo do glowy... gdyby ludzie nie umierali i ich ilosc bylaby stala, to po pewnym czasie kazdy bylby premierem ;)
                      • tbernard Re: Trochę kłamiesz tylko po co? 04.04.06, 14:23
                        > ja też mam takie zdanie. cos mi przyszlo do glowy... gdyby ludzie nie umierali
                        > i ich ilosc bylaby stala, to po pewnym czasie kazdy bylby premierem ;)

Byłaby to prawda gdyby liczba kadencji dla jednej osoby była ograniczona z góry.
                        Ponadto czas w którym premiera nie ma (międzypremierowy) też byłby z góry
                        ograniczony stałą, za wyjątkiem sytuacji, gdy już wszyscy zaliczyli swoje kadencje.
    • robak_wroc Re: mam dość papieża 03.04.06, 00:52
      ja akurat slucham BIS'ki, ale i tam zaczeli marudzic o papiezu. oczywiscie
      informacja warta podania, ale cyrk z tego robia wszystkie stacje bo gdzie sie
      nie przelaczyc, tam papiez i papiez caly czas.
      • Gość: stefano Re: mam dość mediów IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.06, 01:13
        które korzystają z okazji .
        Przykład to tvn24 . To rozhisteryzowana , prowokacyjna stacja ,dla której celem
        jest budowanie emocji za wszelką cenę . Do tego ten nieznośny styl
        dziennikarskiej ukierunkowanej agresji oraz maniera wyśpiewywania ostatniego
        wyrazu w zdaniu w stylu Pochanke .Brrrrr.
        To jest zarażliwe , połuchajcie inne stacje.
    • tia666 Re: mam dość papieża 03.04.06, 01:54
      ......w ciągu roku w Polsce odsłonięto 302 pomniki papieża, dedykowano mu 530
      szkół, 15 szpitali, 912 ulic, sprzedano też 4 miliony książek na jego temat...

proponuje Katowice zamienic na JPII, jak juz to po bandzie na calego, a co;-)
    • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 10:28
      Macie prawo.

Powiem swoje.W dziejach polskiej historii nie było postaci, która dla ludzkości,
      nie tylko dla religii zrobila więcej.To jedyny Polak,przed którym cały świat
      chylił głowy.Jedyny Papież, który był tak blisko ludzi.
      Uszanujcie tę Wielką Postać, ten jeden raz w roku pochylcie swoje głowy i
      zamilczcie.
      W tych postach nie różnicie się od krytykowanego przez was medialnego jazgotu
      ani o milimetr.
      • Gość: Kuba Re: mam dość papieża IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 03.04.06, 10:31
        Ale ja go szanuje jak nikogo innego. Kwestia jest taka ze mam dosc sluchania i
        ogladania ciagle TEGO samego. Czekolada jest dobra ale zjedz dwie tabliczki!
        • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 10:35
          Popracujcie nad uczuciami wyższymi.Naprawdę.
          • Gość: (*)(*) Re: mam dość papieża IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 11:23
            Jasssne. Wytrenowane uczucia wyższe uprawiają zniczing, bujaning w rytm "barki",
            słuchają tylko ABBA-y, bo im się kojarzy zz "Abba ojcze" i jak się im zaspokoi
            pierwotną potrzebę bycia w stadzie, to zaraz myślą, że "głęboko przeżywali
            wydarzenie".
            • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 11:28
              Żałuj, że cię tam nie było.Nie wiesz o czym piszesz.Kolejna, jazgotliwa
              bzdura.Piszesz o czymś czego nie widziałeś i nie przeżyłeś. Typowo polskie.
              • Gość: (*)(*) Re: mam dość papieża IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 11:31
                Dobrze odstawione rytuały rzeczywiście wprawiają człowieka w taką ekstazkę, jak
                Twoja. Na przykład wspólne ryczenie "Legia Pany" na stadionie może dawać takie
                efekt.
      • mi.chal Re: mam dość papieża 03.04.06, 10:41
        Co innego szanowac postac, a co innego robic z tego wielkie, medialne show. Z tego co wiem to JP2 byl czlowiekiem skromnym i przede wszystkim chcial, zeby ludzie wyznawali jego nauki, a jego. A teraz niestety dzieje sie zupelnie na odwrot.
        • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 10:52
          Byłam wczoraj w Rynku.Kompletnie nie odniosłam takiego wrażenia.Było tak jak już
          wyżej zostało napisane cicho, w zadumie, skromnie, po ludzku i
          pięknie.Największe wrażenie zrobili na mnie ludzie i cisza która była przerywana
          tylko dźwiękiem dzwonu z katedry.Widziałam łzy płynące po twarzach i młodych i
          starych.
          Szkoda, że was tam nie było.Przeżylibyście coś wielkiego i może zrozumielibyście
          sens tego wszystkiego.

Nie jestem fanatyczką religijną.
          • mi.chal Re: mam dość papieża 03.04.06, 10:56
            A moze lepiej by bylo gdyby Ci ludzie zamiast tak okazywac blichtr religijnosci wprowadzili w zycie nauki papieza. Na pewno wyszloby nam to na dobre.
            • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 10:58
              Tak by było najlepiej.Fakt.
          • Gość: (*)(*) Re: mam dość papieża IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 11:26
            Czysta socjotechnika. Powiedzieć ludziom, że będzie się działo "coś wielkiego",
            puścić jakieś patetyczne dźwięki, w stylu dzwonów z katedry, potrzymać ich w
            tłumie, a jak wrócą do domów zaraz będą opowiadali, jak to uczestniczyli w
            "czymś wielkim".
            • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 11:31
              Tak rozumując największym osiągnięciem socjotechniki jest ceremonia
              pogrzebowa.Tam się osiaga efekty!
              Jesteś żałosny.
              • Gość: (*)(*) Re: mam dość papieża IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 11:33
                A nie jest? Oczywiście, że jest. Tylko ludzie się nie chcą przyznać, że dają
                sobą kierować. O ile w ogóle sobie uświadamiają, że są kierowani, ale to wymaga
                zastanowienia sie przez chwilę, a mało kto to robi w tłumie.
      • wielki_czarownik No nie wiem. 03.04.06, 10:45
        Gdyby nie Dziadek to Europa wpadła by w szpony czerwonej zarazy. Gdyby nie Sobieski to panowałby tu islam. Gdyby nie Rejewski, Różycki i Zygalski to dzisiaj właśnie uchodzilibyśmy kominem albo budowalibyśmy Autobahn z Germanii do Hitlerstadt.
        • wysoczanka Re: No nie wiem. 03.04.06, 10:57
          Czarowniku, mówimy o wymiarze przede wszystkim duchowym.
          Jeśli już, gdyby nie Papież nie byłoby TU Ciebie dzisiaj.Czyż nie?:)
          • wielki_czarownik Re: No nie wiem. 03.04.06, 11:06
            Wymiar duchowy mnie nie interesuje. A na forum jestem codziennie niezależnie od papieża :P
            • wysoczanka Re: No nie wiem. 03.04.06, 11:10
              Tu się z Tobą zgodzę.To widać :)
              Szkoda, że nie złapałeś...
          • eblee Re: No nie wiem. 03.04.06, 23:39
            > Jeśli już, gdyby nie Papież nie byłoby TU Ciebie dzisiaj.Czyż nie?:)

Wysoczanko. co masz na myśli? Czy to że dzieki papieżowi mamy internet i
            czarownik może być tu? Czy może to że papież sprzeciwiał się środkom
            antykoncepcyjnym i być może dlatego czarownik jest na świecie? Wytlumacz mi w
            jaki sposob papież przyczynił się do tego że jesteśmy tu teraz.
      • feminasapiens Re: mam dość papieża 03.04.06, 11:05
        wysoczanka napisała:

> Macie prawo.
        >
        > Powiem swoje.W dziejach polskiej historii nie było postaci, która dla
        ludzkości
        > ,
        > nie tylko dla religii zrobila więcej.

Obrażasz Kopernika, Curie-Skłodowską i innych wielkich Polaków.

Świat nie zaczął się w XX wieku.
        • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 11:09
          I dzięki Niemu na XX się nie skończył.
          • Gość: (*)(*) Re: mam dość papieża IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 11:29
            Gdyby nie papież, to by się znalazła inna metoda pompowania dolarów do Polski,
            żeby ją wykorzystać jako pionek w grze o wpływy między USA a ZSRR. Nie ma się co
            tak ekscytować.
            • Gość: postulat Re: mam dość papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:30
              papież won z polski
              • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 11:38
                Sorry ale nie będę już się wypowiadała w tym wątku.
                Zazwyczaj rozmawiam z ludźmi cywilizowanymi, czasami robię wyjątki.Dzięki za
                wymianę zdań.Niestety pojawił się post, który mnie na tyle zniesmaczył, że
                dalszej rozmowy nie chce mi się prowadzić.
                Nie ten poziom.
                • Gość: papa Re: mam dość papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:37
                  papież won z polski
          • feminasapiens Re: mam dość papieża 03.04.06, 18:18
            wysoczanka napisała:

> I dzięki Niemu na XX się nie skończył.

A możesz coś więcej na ten temat? W jaki sposób JPII przysłużył się do
            kontynuacji biegu czasu?
            • wysoczanka Re: mam dość papieża 03.04.06, 18:50
              Mogę ale nie chcę.Jeśli znasz dzieje świata i polityki XX wieku, znasz też
              odpowiedź.Nie jestem religijna ale jestem wierząca,niedoskonała i skłócona z
              dzisiejszym Kościołem między innymi właśnie dlatego, że zbyt mało w nim
              spuścizny JPII(to tak na marginesie).
              Nie chcę dyskutować na temat zasług Papieża dla pokoju na świecie-to głównie
              miałam na myśli, bo w tym wątku jest to całkowicie pozbawione sensu.

Jego ocalenie od śmierci z ręki Agcy i pielgrzymowanie do wszystkich narodów i
              religii miało głęboki sens.Jego cierpienie jeszcze większy.Żeby to zrozumieć
              trzeba wierzyć.Dlatego dyskusja jest bezprzedmiotowa.

Co do krytyki, nawet Jezus się jej nie ustrzegł.
              • feminasapiens Re: mam dość papieża 04.04.06, 12:16
                Wydaje mi się, że przeceniasz mesjański wymiar tego człowieka.

W XX wieku było naprawdę wiele osób - tych ważnych i tych mniej ważnych -
                którzy walczyli o pokój na świecie i żeby nasza ukochana Matka-Ziemia nie
                zginęła w wielkim wybuchu nuklearnym (bo mniemam, że mniej-więcej o to Ci
                chodziło).

Wierzę, że wybór Karola Wojtyły na papieża w 1979 roku na pewno znacznie
                przysłużył się do zmian politycznych na świecie. Ale równolegle w świadomości
                rządzących tego świata i w ogóle społeczeństw zachodziły zmiany, których nie
                JPII był sprawcą.

Jednym słowem: jeżeli uważasz, że Jan Paweł II himself* powstrzymał świat przed
                zagładą to jest wg mnie co najmniej nadużycie. I myślę że z Twojej strony
                nieznajomość podstawowej historii XX wieku.

* przepraszam za użycie obcego słowa, ale bardzo mi tu pasuje a nie ma
                dokładnego odpowiednika w naszym ojczystym języku
                • Gość: Mikołaj Re: mam dość papieża IP: 213.199.196.* 04.04.06, 12:38
                  > Jednym słowem: jeżeli uważasz, że Jan Paweł II himself* powstrzymał świat przed
                  >
                  > zagładą to jest wg mnie co najmniej nadużycie. I myślę że z Twojej strony
                  > nieznajomość podstawowej historii XX wieku.
                  >
                  > * przepraszam za użycie obcego słowa, ale bardzo mi tu pasuje a nie ma
                  > dokładnego odpowiednika w naszym ojczystym języku

Ależ jest cała masa: osobiście, we własnej osobie, sam...
                  • Gość: jan paweł 3 Re: mam dość papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:35
                    jan paweł jan paweł jan paweł jak dla mnie jest nikim

• jirzi Re: mam dość papieża 04.04.06, 20:15
        Zdecydowanie się mylisz. Zaróno Kopernik, jak i Skłodowska zrobili dla ludskości
        znacznie więcej niż papież. To, że "był tak blisko ludzi" nie ma tu nic do
        rzeczy. Znaj proporcjum. To, że wzbudzał w Tobie wielkie emocje, nie znaczy, że
        zrobił tak bardzo wiele dla ludzkości. Zrobił też wiele rzeczy co najmniej
        kontrowersyjnych. Nie wiemy np. na ile Jego ofensywa przeciw prezerwatywom
        przyczyniłą sie do ekspansji AIDS (zwłaszcza w Afryce).
        • Gość: Piwko Re: mam dość papieża IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.06, 20:26
          jirzi napisał:

> Zdecydowanie się mylisz. Zaróno Kopernik, jak i Skłodowska zrobili dla ludskośc
          > i
          > znacznie więcej niż papież. To, że "był tak blisko ludzi" nie ma tu nic do
          > rzeczy. Znaj proporcjum. To, że wzbudzał w Tobie wielkie emocje, nie znaczy, że
          > zrobił tak bardzo wiele dla ludzkości. Zrobił też wiele rzeczy co najmniej
          > kontrowersyjnych. Nie wiemy np. na ile Jego ofensywa przeciw prezerwatywom
          > przyczyniłą sie do ekspansji AIDS (zwłaszcza w Afryce).

Różne rzeczy można myśleć o JP2, ale porównywanie jego śmierci (w jednej z
          najlepszych światowych klinik, pod stałą opieką wybitnych lekarzy) ze śmiercią
          Chrystusa (przybitego do deski by skonał w męczarniach) wydaje mi się bluźnierstwem.
    • Gość: papa Jak to??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.04.06, 12:02
      Przecież Wyborcza napisała, że cała Polska wspomina papieża.
      Więc ci, co szczekają w tym wątku, nie są z Polski!
      • Gość: stefano Re: Jak to??? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.06, 12:13
        nawet jeśli szczekasz sobie o papieżu to wspominasz , wyborcza tym razem sie ne
        pomylila.
        • Gość: Beavis Re: Jak to??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 12:17
          Juz rak temu były takie watki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=22383505&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=22383505&s=0
          Czy tak będzie co roku?

• Gość: dudi jakie to żałosne :-( IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 03.04.06, 12:36
            i niestety bardzo polskie.to antyklerykalne skomlenie wobec każdego zdarzenia ,które "się kojarzy"
            Papież był po prostu Wielkim Człowiekiem i byłby wielki zarówno jako papież, mułła,rabin czy
            prezydent i nie ma tu nic do rzeczy że został papieżem bo akurat urodził się w Polsce
            W każdym europejskim kraju tak wielka postać jest przedmiotem dumy i promocji danego kraju,i tylko
            nasze żałosne piekiełko wystawia jak najgorszą opinię części naszych rodaków.Dodam ,że żałosny jest
            również prowincjonalny klerykalizm spod znaku o. Rydzyka.Wlaściwie ,to lewaccy antyklerykałowie i
            rydzykowi klerykałowie to jedna i ta sama zaściankowa i zakompleksiona ciemnota.Szkoda ,że
            wykorzystują pamięć o Wielkim Człowieku do swoich żałosnych gierek :-(
            • Gość: inne zdanie Re: jakie to żałosne :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:38
              nie był Wielkim Człowiekiem, tylko małym człowieczkiem, przeciętną aktorzyną
              spod krakowa
              • Gość: dudi Re: jakie to żałosne :-( IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 03.04.06, 12:46
                "przeciętną aktorzyną"
                jak widzę masz poważny problem z językiem polskim, może szkoła specjalna ci pomoże ...
                • Gość: bobo Re: jakie to żałosne :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:06
                  a jak się mówi poprawnie o homoseksualiście?
                  • Gość: dudi Re: jakie to żałosne :-( IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 03.04.06, 14:14
                    zmieniasz nicki, ale głupota pozostaje...
                  • Gość: zniesmaczona Re: jakie to żałosne :-( IP: *.crowley.pl 04.04.06, 13:47
                    ty jesteś naprawdę jakiś niedorozwinięty, sorry ...
            • Gość: * Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:26
              Oczywiście... – jak na pokolenie JP2 przystało - wszyscy pobożni i święci,
              modlą się, płaczą, palą znicze, noszą wstążeczki, oglądają po raz 125-ty jakiś
              program o JP2, po czym od jutra powrót do szarej rzeczywistości i znowu będzie
              to samo. Plucie jeden na drugiego... (zresztą tak, jak w twym poście) i tak do
              kolejnej rocznicy...

Oddaj Bogu chwałę tak jak wymaga tego dekalog, a nie papieżowi. Pomódl się za
              niego w rocznice jego śmierci, ale nie wynoś go pod niebiosa!!!

Nawet paranoja setnych rocznic urodzin Lenina czy Mao Tse-tung’a nie umywa się
              do tego spektaklu.

• Gość: beavis Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 14:15
                Ja chce po prostu normalnosci a nie zakorkowania wszystkich mediow z powodu
                rocznicy!!! Odnotowalem date rocznicy i thats it! Walą mnie wypociny artystów
                na łzawych koncercikach i pseudozaduma rządzących. ja chce zyc dalej.
                • Gość: butthead Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:30
                  > na łzawych koncercikach i pseudozaduma rządzących. ja chce zyc dalej.

Jak nie leci normalna ramowka w TV, to nie mozesz zyc???
                  • wysoczanka Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( 03.04.06, 14:40
                    Miałam się nie wypowiadać ale to było dobre:)
                    • Gość: dolnoślązak Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( IP: *.visp.energis.pl 03.04.06, 15:24
                      Publiczna TV jest własnością ogólnospołeczną, a nie tylko tych, co szerzą
                      pośmiertny kult Karola Wojtyły. Nie życzę sobie, żeby z moich podatków wciskano
                      taki żałosny kit i robiono przedstawienie z udziałem wszystkich faryzeuszy.
                      • Gość: sklepowa Ale macie nerwy ! Podziwu godne ! IP: *.cybernet.ch 03.04.06, 18:23
                        Ale macie nerwy ! Podziwu godne !
                      • toka95 Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( 03.04.06, 18:24
                        Gość portalu: dolnoślązak napisał(a):

> Publiczna TV jest własnością ogólnospołeczną, a nie tylko tych, co szerzą
                        > pośmiertny kult Karola Wojtyły. Nie życzę sobie, żeby z moich podatków wciskano
                        >
                        > taki żałosny kit i robiono przedstawienie z udziałem wszystkich faryzeuszy.

Publiczna TV jest własnością ogólnospołeczną, a nie tylko tych, co szerzą
                        przedśmiertny kult Jurka Owsiaka. Nie życzę sobie, żeby z moich podatków co roku
                        od kilkunastu lat wciskano nam taki żałosny kit.
                        • Gość: xXx Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( IP: *.magma-net.pl 03.04.06, 18:45
                          Instytucja Jurka Owsiaka zbiera pieniążki a następnie oddaje je społeczeństwu w
                          postaci sprzętu medycznego. Instytucja kierowana przez JP2 zbiera pieniążki i
                          społeczeństwu pokazuje figę z makiem. Z dwojga złego wolę pierwszą instytucję.
                          • toka95 Re: jakie to żałosne i to bardzo żałosne :-( 03.04.06, 19:46
                            Myślałem, że to jest wątek o tym jak to TV publiczna za pieniądze obywateli
                            namolnie szerzy kult.
                            Wspomniałem o kulcie Owsiaka.

Na temat ewentualnych korzyści i strat płynących z akcji Owsiaka można sobie
                            dyskutować, ale chyba nie w tym wątku.
                            • Gość: misio kult janowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:48
                              kult janowy nie jest lepszy!
                              • toka95 Re: kult janowy 04.04.06, 14:41
                                Gość portalu: misio napisał(a):

> kult janowy nie jest lepszy!

Póki co nie słyszałem by JPII miał sprawę w sądzie o pobicie lub zniszczenie
                                mienia, ale Owsiak jest cool i jego kult jest w porządku
    • Gość: k ......... IP: *.magma-net.pl 04.04.06, 00:32
      dlaczego nie przeszkadza Wam bezsensowne ględzenie obecne w mediach od miesięcy
      o ptasiej grypie, o koalicji PO-PiS, o wypadku Otylii J., o tym czy Balcerowicz
      musi czy nie musi odejść, o Kulczykach, Monikach Lewinski, Erikach Steinbach i
      całej masie innych "problemów" a kole Was w oczy dwa czy trzy dni poświęcone
      wielkiemu Polakowi po prostu, nieprzeciętnie inteligentnemu, wrażliwemu,
      wykształconemu, którego młodości ducha móglby się uczyć niejeden z was, że o
      uszanowaniu drugiej osoby nie wspomnę; jeśli coś wam nie odpowiada po prostu
      przeczekajcie i tyle - mi może tez nie wszystko się w tych obchodach podoba, ale
      szanujmy się wzajemnie; a może zanim skrytykujecie Wojtyłę zastanówcie się
      (posluchajcie go) przez chwilę czym sobie na taką agresję z waszej strony zaslużył
      • Gość: jan Re: ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 01:22
        jak dla mnie jest zerem, wiec nie widze powodu zebyscie mi go puszczali na
        kazdym programie przez caly weekend, az do zarzygania
        • Gość: dudi kolego:"misio,jan,bobo,papa,postu lat" etc. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.04.06, 08:03
          dlaczego tak bardzo wstydzisz się swojej głupoty,że co chwila zmieniasz nicki?
          boisz się,że ktoś odkryje że jesteś jednym i tym samym,zakompleksionym głupkiem?
          • Gość: zniesmaczona Re: kolego:"misio,jan,bobo,papa,postu lat" etc. IP: *.crowley.pl 04.04.06, 13:50
            popieram, ten człowiek zmieniający nicki jest jakiś lekko niedorozwinięty ...
            Jak mu się nie podoba, niech nie siedzi przed telewizorem, tylko idzie sobie
            pobiegac, może mu przejdzie ...
            • Gość: misio,jan,bobo,pap Re: kolego:"misio,jan,bobo,papa,postu lat" etc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:32
              pobiegać do kościoła - znam wasze rady na wszystko szklanka wody zamiast albo
              zimny prysznic
              • Gość: dudi Re: kolego:"misio,jan,bobo,papa,postu lat" etc. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.04.06, 14:50
                o....misio!!, dawno cie nie było, idź sobie pobiegać ,najlepiej do lekarza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka