09.03.06, 13:05
Zmierzyłam Krowiśię w kłębie i wyszło mi 72cm. Ważylam dwa dni temu i waży
58.240 czyli że udało mi śię ją dochudzić, bo jeszcze niedawno było 60kg.
Niestety ma cięzka dysplazję i musi być chuda. A jakiej rasy jest Twój 60
kilowiec?
P.S. Krowisia jest kundlem
Obserwuj wątek
    • don2 Re: Donie2 09.03.06, 13:18
      kaukaz. I mam nadzieje ,ze duzo wiecej nie bedzie wazyl ,bo reka boli gdy sie
      go prowadzi na smyczy :))
      • fedorczyk4 Re: Donie2 09.03.06, 13:28
        Kocham Kaukazy, to wyjątkowo piękna rasa. Ale jest mlody więc pewnie jeszcze
        nabierze masy. Jaki ma charakter?
        • don2 Re: Donie2 09.03.06, 13:34
          Piodobny jak jego pan-co prawda sa tacy ,ktorzy twierdza ,ze nie mam charakteru
          ale to pomieszanie pojec.
          • fedorczyk4 Re: Donie2 09.03.06, 13:39
            don2 napisał:

> Piodobny jak jego pan-co prawda sa tacy ,ktorzy twierdza ,ze nie mam
            charakteru
            > ale to pomieszanie pojec.

Tia, ale ja Cię nie znam. Inna sprawa że ja bym lubila mieć charakter mojej
            suki. Jest taka prosta. Zwyczajnie zjada wszystko co jej pod kieł wpadnie. A ja
            się głupio zastanawiam. Tresujesz go?, jak się wabi?
            • don2 Re: Donie2 09.03.06, 13:56
              Kaukazow sie raczej nie tresuje,trzeba byc szczesliwym gdy daja lape,i
              przychodza na wolanie,co juz jest sukcesem.Prawie nigdy nie przychodza i sa
              najbardziej chyba upatrymi z psow.wabi sie w rodowodzie Prinz,ale wolam go Bubis
              To pasterska rasa,strozujaca a nie zaganiajaca,tak ,ze czasami sa inteligentne
              innaczej.Ale kazdy pies to indywidualnosc.Byc moze sa kaukazy ktore tancza
              polke galopke i ukladaja pussel :))
              • fedorczyk4 Re: Donie2 09.03.06, 14:03
                Nie wiedziałam ze Kaukazów się nie tresuje. W moim pojęciu kazdy duży pies
                powinien odebrać minimum wyszkolenia (żeby nie ukatrupił własciciela, min.
                wleczeniem na smyczy). Ale ja se nie znam na rasowcach. Moje rasowce ( Pon x 2.
                i dalmatyńczyk) były całkiem nieagresywne i bardzo posłuszne. Dopiero z tą
                zaołzą mam problemy,( mimo że kundlica) ale jakoś nam się żyje.
                • don2 Re: Donie2 09.03.06, 14:17
                  oczywiscie ,takie podstawowe umiejetnosci to koniecznosc.Z kaukazami to jest
                  tak ,ze lataja po zagrodzie albo siedza w kojcach-najczesciej sluza jako
                  stroze,co jest ich natura.Ale czasami musza zyc wbrew swojej naturze-skad ja mu
                  wezme kaukazkie gory lub stepy :)Od malego biegal w po ogrodzie,spal w sniegu
                  itp.Praktyczna rasa dla bezdomnych.Teraz chodzi do lasu i spi w domu.
    • ertes Re: Donie2 09.03.06, 17:26
      A moj kot wazy 4 kilo.
      • fedorczyk4 Re: Donie2 09.03.06, 17:30
        A ja moich nie ważyłam, jakoś nie było powodu. Kociszcze jest słusznych
        rozmiarów, kotka-płoszka drobniutka, malutka.
        • ertes Re: Donie2 09.03.06, 18:09
          To ty masz niezly zwierzyniec w domu.
          Ja czasami mam kolibry w domu. Znaczy piora.
          Bo moje dwie cholery nauczyly sie polowac i musza sie nimi bawic bo piora sa
          rozwleczone pop calej chacie.
          • jutka1 Re: Donie2 09.03.06, 18:23
            Ertesie, czy starsza juz jest smielsza?
            • ertes Re: Donie2 09.03.06, 18:31
              A skad! Nadal sie chowa po katach.
              Widac ten model juz tak ma i nic sie nie poradzi.
              Ale za to mlodsza jest zupelnym przeciwienstwem.
              Pcha sie natychmiast na kolana do kazdego.
              • jutka1 Re: Donie2 09.03.06, 18:35
                Moja tak posrodku. Nie boi sie ludzi i nie chowa sie, ale nie daje sie glaskac,
                i na kolana nie skacze (oprocz mnie oczywiscie).
                :-)
    • fedorczyk4 Re: Donie2 09.03.06, 19:04
      Lubię takie zestawy. Kociszcze jest artychą, przybiera pozy, rozkłada się w
      dobrze widocznych miejscach, zagrywa się na śmierć. Kotka ma przezwisko Kot
      Ranyboskie. Zawsze w trakcie ucieczki. Kociszcze lubi wszystkich i wszystko.
      Nawet ze Szczurcią i ukradzionym przeze mnie histerycznym pudelkiem
      zaprzyjaźnił się. Za to kotka prowadzi wojnę podjazdową z Krowisią czły czas.
      • ertes Re: Donie2 09.03.06, 19:13
        Kiedys, dawno temu w Polsce mialem dwa psy i kota.
        Jeden pies byl bardzo duzy a drugi bardzo maly.
        A kot bil ich wszystkich tylko piszczaly.
    • ewa553 Re: Donie2 09.03.06, 19:30
      a ja po dwu kolejnych kotach olbrzymach, mam teraz malenstwa: Charly wazy 6,5
      kg, Bimbel 6 kg. Ciekawe ze Bombelka wyglada jak pol Karola, wiec wlazilam z
      nia na wage pare razy az uwiezylam, ze jest faktycznie tylko9 o funt lzejsza.
      Mysle, ze ona ma nature ladacznicy. Karol na nia stale napada, ona wrzeszczy,
      syczy itd., ale jak ja ratuje to mi sie wyrywa i leci dalej krecic tylkiem
      Charliemu pod nosem. Ostatnio udaje ze nie slysze jej krzykow. Ale nie czuje
      sie z tym dobrze bo przeciez moze sie zdarzyc, ze jego amory sa dla niej zbyt
      bolesne. Mam problem, nie?
      • jutka1 Re: Donie2 10.03.06, 00:08
        Kurdebalans, boje sie zwazyc te moja.
        Sadzac po siniakach na udach spowodowanych kocim moszczeniem sie, to dochodzi do
        10 kilo, ale poniewaz zolta lina w ramach obsesji na punkcie swojej - i nie
        tylko - wagi zabral wage (razem z atlasem swiata), wiec nie moge kici zwazyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka