Dodaj do ulubionych

Nikomu niepotrzebny Atlas problemów

04.04.06, 08:23
Najlepiej jest krytykować. Czytałam ta publikację i uważam że może być bardzo
przydatna. Problem polega jednak na tym , że jak widać różne instytucje i
gazety nie wiedzą jak z niej korzystać. To prawda , że wszystkie dane zawarte
w ksiażce prawdopodobnie mozna by uzyskać droga chodzenia i wypytywania sie w
kolejnych instytucjach ale po co jeśli teraz wszystko jest dostepne w jednym
miejscu i to z dokładna analizą i wnioskami. A z tego co sie orientuje to
Straż miejska dostała zaproszenie na konferencje ale się nie zjawiła.
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: 80.68.236.* 04.04.06, 09:28
      "tę" publikację - prof. Miodek bylby rozczarowany...
    • Gość: ro-ro Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:32
      No jasne, po co wychodzić zza biurka? Największym osiągnięciem Miczurina było
      skrzyżowanie tyłka z krzesłem. Powstała ciekawa krzyżówka...urzędnik
      wrocławskiego magistratu!
    • Gość: Wrocław Do Beaty Tobiasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:37
      Gdzie można zapoznać się z badaniami policyjnymi?
    • Gość: Fan Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: *.e-wro.net.pl 04.04.06, 09:57
      A może należałoby inaczej reklamować tę publikację? Sam tytuł artykułu "Nikomu
      niepotrzebny..." jest wredny. Dopiero Atlas się ukazał a już "niepotrzebny"?
      Za prezydentury p.Zdrojewskiego ukazała się, wydana przez magistrat publikacja
      chyba pod tytułem "Raport o stanie miasta" - to dopiero była fałszywka! Same
      kolorowe obrazki i mnóstwo pochwał dla aktualnie panujących, mało rzetelnych
      statystyk i wiele samozadowolenia. Znając zaangażowanie i skromność
      p.Sidorowicza, sam kupię sobie "Atlas", by Wrocławia nie oglądać jedynie przez
      perspektywę cukierkowego Rynku, bvo takie spojrzenie ma już większość
      urzędników.
      • Gość: Do Fana Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:23
        Do Fana. Jak jesteś fanem Sidorowicza to dlaczego atakujesz Zdrojewskiego z
        którym Sidorowicz pracował tyle lat a w ostatnich wyborach korzystal z jego
        poparcia?Zły Zdrojewski i dobry Sidorowicz? Dodam że obaj w PO.
        • Gość: Fan Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: *.e-wro.net.pl 04.04.06, 14:44
          Dla tyych, ktoórzy uważają, że Atlas to coś zupełnie nowego, dałem tylko
          przykład publikacji o podobnym charakterze i też wydanej przez miasto.
          A Zdrojewskiego uważam za dobrego prezydenta, który miał kilku nieudolnych
          urzędników.
    • Gość: and1 Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: 193.28.0.* 04.04.06, 10:23
      A gdzie można przegladnąć tę publikację?
    • Gość: DJ abeł mapka prawdę ci powie IP: *.e-wro.net.pl 04.04.06, 10:32
      "Atlasem zachwycona jest dyrektorka Powiatowego Urzędu Pracy Maria Kunicka. - Z
      mapek dowiedziałam się np., że największe zagęszczenie bezrobocia jest w
      centrum miasta - mówi. Ale informacje o tym, gdzie mieszkają bezrobotni,
      autorzy "Atlasu" mieli właśnie od dyrektor Kunickiej."

no, wreszcie w mieście mamy kompetentą osobę na stanowisku dyrektora Urzędu
      Pracy :)
    • Gość: 1944 Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.06, 14:12
      Atlas był potrzebny. Wiadomo już , że ktoś na tym interesie zarobił ok. 40 tys.
      • Gość: Pegaz Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów IP: *.e-wro.net.pl 04.04.06, 14:30
        > Atlas był potrzebny. Wiadomo już , że ktoś na tym interesie
        > zarobił ok. 40 tys.

Nie ktoś, tylko znajomy lub znajomi
    • Gość: wic ciemnogród na solnym IP: *.chello.pl 04.04.06, 16:55
      z tego co widzę, to opracowanie ma prawdopodobnie jeden minus; pewnie nie jest
      w nim zaznaczone, że miejscem szczególnego natężenia problemu
      niepełnosprawności umysłowej jest budynek na północnej ścianie placu Solnego
      znany jako siedziba "Gazety"
      Nauczcie się czegoś najpierw żałośni redaktorzy, a później zabierajcie się za
      krytykę. A może się mylę i ten tekst powinien się ukazać w rubryce teksty
      sponsorowane?? hę?
    • johanac Re: Nikomu niepotrzebny Atlas problemów 04.04.06, 16:56
      Gdyby zbieranie istniejącej wiedzy i jej publikowanie było nikomu niepotrzebne,
      to nigdy by nie wydano żadnej encyklopedii ! Ten tekst chyba powstał z
      inicjatywy kogoś, kto przetarg na tę publikację przegrał.
      • tora_tora nikczenny tekst 04.04.06, 17:05
        z tego co wiem w tym projekcie zrealizowano jeszcze kilka badań, a podobnych
        map nikt w polsce jeszcze nie zrobił, bo nie udało mu się pozyskać danych z
        różnych instytucji, które nie panują zupełnie nad bazami danych, nie wiedzą co
        w nich mają (tak jak np. wrocławski MOPS z którym miałem styczność)i nie mają
        pojęcie jaki z nich można zrobić użytek. A tu opluwa się ludzi, którzy
        ryzykując różne konflikty podjeli się zadania integracji baz danych, ich
        twórczego wykorzystania z korzyścią nie tylko dla tych instytucji które te dane
        niby gdzieś miały, ale także dla ogółu mieszkańców, czy dla tych którzy za 200
        lat będą się chcieli czegoś o Wrocławiu dowiedzieć.
        Dla mnie to ewidentny tekst na zamówienie. Ciekawe tylko czyje?
        • Gość: Roman Re: nikczenny tekst IP: *.e-wro.net.pl 04.04.06, 18:42
          Na czyje zamówienie? Na zamówienie społeczne, historii i nauki.
          Takie opracowania zawsze czemuś służą i przestańcie doszukiwać się
          interesów grup nacisku, bo zniechęcicie młodych ludzi do zaangażowania w prace
          naukowo-badawcze, a ludzi naprawdę zaangażowanych w prace społeczne
          krzywdzicie. 80 tys. to nie są duże pieniądze w porównaniu z milio-
          nami wyrzucanymi w błoto, złodziejstwem i korupcją. Naprawdę wstyd czytać
          niektóre wypowiedzi. Porządnie wydany katalog wystawy tyle kosztuje i też
          jego koszty nigdy się nie zwracają. Takie wydawnictwa są zawsze deficytowe i
          nie muszą rozchodzić się jak ciepłe bułeczki. Chciałbym je nabyć i myślę, że
          kiedyś trafi do księgarń po niskich cenach. Co z tego, że pewne urzędy, policja
          mają swoje opracowania - tutaj jest to zebrane w jedno wydawnictwo i chwała
          autorom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka