Gość: tos IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 13:38 Dylemat mam niezły - czy "postawić" się współpracownikom i uzyskać przychylność szefostwa, czy nadal być szarą masą z opinią "swój chłop" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duzY bądź sobą IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.10.01, 14:10 i tyle ... łatwiej w lustro spojrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: 213.25.69.* 17.10.01, 14:19 To zależy czy przychodzisz do pracy dla pieniędzy czy dla współpracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 14:25 broń swoich racji. twoich dzieci koledzy z pracy nie nakarmią. jeśli widzisz jakieś nieprawidłowości czy błedy szefostwa zwróć uwagę tak aby to szef sam doszedł do właściwego wniosku. nigdy nie mów szefowi ,że inni są żli a ty dobry.udowodnij to pracą. nie rób nic przez co twój szef czułby się zagrożony. Sam jestem szefem ,więc wiem kogo lubię. PS. pamiętaj dzień bez pochlebstwa dla dowództwa jest dniem straconym bo nigdy nie wiadomo kiedy zdobyty punkt może się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: 213.25.69.* 19.10.01, 10:23 Vic tak z ciekawości zapytam co byś zrobił z pracownikiem gdybyś się dowiedział że on w czasie pracy nałogowo dyskutuje na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 10:29 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Vic tak z ciekawości zapytam co byś zrobił z pracownikiem gdybyś się dowiedział > > że on w czasie pracy nałogowo dyskutuje na forum? Najłagodniejsze byloby wypowiedzenie za porozumieniem stron wtedy miałby znacznie więcej czasu na forum i nie musiałby się obawia,że zostanie nakryty na bumelce.Zobaczyłby też ile kosztuje surfowanie w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: 213.25.69.* 22.10.01, 09:05 A gdyby tym kimś okazał się np Wędzonka nie byłoby żadnej taryfy ulgowej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 09:20 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > A gdyby tym kimś okazał się np Wędzonka nie byłoby żadnej taryfy ulgowej? :) A kto to jest dla mnie Wędzonka ? Czy to matka moich dzieci ? Nie. Dlaczego wiec miałbym traktować go inaczej ? Nie widzę powodu.Rozumiem jednak ,że są instytucje zajmujące się badaniem nastrojów róznych grup społecznych nawet tak małych jak społeczność forum. Często uczestnicy forum mają dobre pomysły i celne uwagi.Tu miałbym apel do pracujących na forum.Korzystajcie z nich dla dobra wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: 213.25.69.* 22.10.01, 09:25 Trochę za dużo pytam ale Ty chyba też w czasie pracy korzystasz z forum? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: 213.25.69.* 22.10.01, 10:04 No dobra nie będę już taki ciekawski. Zabieram się do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ile i co możecie ...kibicWKS IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 13:06 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Trochę za dużo pytam ale Ty chyba też w czasie pracy korzystasz z forum? :))) Spokojnie jestem na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Ile i co możecie ...kibicWKS IP: 213.25.69.* 22.10.01, 14:09 Ale jak Ci w nawyk wejdzie i się nie będziesz mógł w pracy powstrzymać i szef to zobaczy a do tego się okaże że szef to Wedzonka to dopiero bedzie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ile i co możecie ...kibicWKS IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 21:28 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Ale jak Ci w nawyk wejdzie i się nie będziesz mógł w pracy powstrzymać i szef > to zobaczy a do tego się okaże że szef to Wedzonka to dopiero bedzie. :))) Nie grozi.Tam ,gdzie pracuję Wędzonka nie sięga i jak już pisałem to ja jestem szefem ;) Dostęp do internet mam niestety trochę urtudniony, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: 213.77.49.* 17.10.01, 15:09 Gość portalu: tos napisał(a): > Dylemat mam niezły - czy "postawić" się > współpracownikom i uzyskać przychylność szefostwa, czy > nadal być szarą masą z opinią "swój chłop" ? Ne bój się, jak zaliczysz jakąś wpadkę innym razem, żaden kolega nie stanie w Twojej obronie, tylko to wykorzystają.Ogólnie takie swoje chłopy to tylko ściagają w dół, czyli do swojego poziomu, tępiąc wszystko co jest lepsze od nich. Tak już jest, i dlatego musisz robić swoje i nie oglądać się na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? 18.10.01, 00:32 Gość portalu: nell napisał(a): > Gość portalu: tos napisał(a): > > > Dylemat mam niezły - czy "postawić" się > > współpracownikom i uzyskać przychylność szefostwa, czy > > nadal być szarą masą z opinią "swój chłop" ? > > Ne bój się, jak zaliczysz jakąś wpadkę innym razem, żaden kolega nie stanie w > Twojej obronie, tylko to wykorzystają.Ogólnie takie swoje chłopy to tylko > ściagają w dół, czyli do swojego poziomu, tępiąc wszystko co jest lepsze od nic > h. > Tak już jest, i dlatego musisz robić swoje i nie oglądać się na innych. Może nie tak czarno ale z całą pewnością bycie dobrym chłopem prędzej czy później na zdrowie Ci nie wyjdzie. Doświadczenie mnie nauczyło, by się zanadto nie oswajać z załogą, bo koniec bywa taki, iż to oni zostają a Ty musisz odejść gdyż wszyscy uznają (przełożony i załoga), że się nie nadajesz bo - i tu cała lista. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 22:06 Takie pismo w magistracie wisiało: "Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego". Czy to jakaś wewnętrzna instrukcja tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żarłacz Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.01, 10:47 Ja widziałam taka wywieszkę: nie myśleć! nie narzekać! nie rozmawiać o pieniądzach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonczek Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.pl 17.10.01, 22:20 Subtelny, codzienny wytrysk wazeliny to całe lekarstwo na nurtujący nas problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Alternatywa? IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.10.01, 08:55 Albo wazelinka w robocie, albo bezrobocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żarłacz Re: Ile i co możecie zrobić, by uzyskać awans lub przychylność szefów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.01, 10:52 wszystko zależy od tego, jak jest Twoja wartość merytoryczna w firmie. Jeśli przynosisz swojemu pracodawcy żywe pieniądze i jesteś uznany za pracownika cennego dla firmy, to możesz sobie pozwolić na więcej niż Twoi koledzy. Jeśli jednak ważniejsi są dla Ciebie kolesie niż praca i firma, to poddaj sie na dzień dobry i zacznij karierę w MPO - np. Musisz , niestety, wybrać po której stronie barykady jesteś ( są pewne stanowiska, które nie dają już tago wyboru) Odpowiedz Link Zgłoś