Dodaj do ulubionych

Wrocław walczy o Euro 2012

09.04.06, 23:32
"Pominięcie Wrocławia byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu."
"Pominięcie Poznania byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu."
"Pominięcie Warszawy byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu."
"Pominięcie Chorzowa byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu."
"Pominięcie Krakowa byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu."
"Pominięcie Gdańska byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu."

Bla, bla, bla...

h_w
Obserwuj wątek
    • Gość: Chris Re: Wrocław walczy o Euro 2012 IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.04.06, 02:00
      Nie mam najmniejszego pojecia w jakim celu wpisales ten cyniczny komentarz?
      Obowiazkiem Wroclawskich deputowanych jest obrona/reprezentowanie interesow
      regionu/miasta.Biorac pod uwage iz Polska ubiega sie o organizacje ME wraz z
      Ukraina wydawalo by sie (z Polskiej perspektywy przynajmniej) ze obecnosc
      Wroclawia jest sprawa imperatywna. Jezeli Ukraincy przedstawia miasto Lwow jako
      jedno z miejsc gdzie beda odbywaly sie zawody to Wroclaw jest naturalna
      kandydatura Polski. Prawie 30 procent mieszkancow stolicy Dolnego Slaska (wraz
      z 1-szym i 2-gim pokoleniem urodzonym juz we Wroclawiu) to ludzie dla ktorych
      Polski Lwow stanowi spozcizne kulturowa. Sparta/Sleza/Lotnik a nawet Slask
      (zwlaszcza sekcja kosza) ma powiazanie z tradycjami Wschodnich dobrze. Ani pod
      wzgledem nowych inwestycji, ani wygladu miasta, a juz na pewno pod wzgledem
      sportowym. Wroclawska pilka przezywa kryzys. To samo dotyczy CALEJ polskiej
      pilki. Dyscipliny ktore przyciogaja kibicow i pieniadze to Speedway i Kosz.
      Poznan ma tradycje w tenisie, hokeju na trawie i rugby. To za malo. Viva
      Wroclaw!!!!!!
      • Gość: ja chcę Pominięcie Wrocławia byłoby błędem z punktu widzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:43
        "Pominięcie Wrocławia byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu." to
        akurat moze powiedziec kazde miasto ... znajdzmy argumenty które jednoznaczenie
        popieraja Wrocław

-hotele
        -A4 i A8 (aow)
        -pelno zabytków na pewnoe wiecej niz w chorzowie poznaniu, podobna ilosc z
        krakowem i gdanskiem
        -lotnisko z coraz wieksza liczba polonczen i ciagle rozbudowujace sie
        - nowe inwestycje i budowy wyłaniające sie na każdym kroku
        -niezłe połonczenie kolejowe z mni. Praga lub Hanoverem
        -niezle ulozenie geograficze -kibice z czech calej pulnocy niemiec austri
        slowenie chorwacji lub włoch mili by najblizej do wrocka
        -niepowtarzalny urok wroclawia dzieki setka mostów dzieki naszym rzeką i dzięki
        niezłej architektórze w to wplecionej
        -wielkość miasta
        -młody studencki osrodke akademicki
        -piekne parki i skwery
        - stadnion olimpijski wystarczy zmodernizowac a nie budowac od zera
        ehh nie wymieniam wiecej bo to moja praca tylko radnych wroclawia
        • Gość: etanolik dobrze mówi!!! :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 16:57
          dać mu wódki;)
    • Gość: Ada Re: Wrocław walczy o Euro 2012 IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.06, 06:10
      I znowu sie zaczyna!Ach te wyjazdy diety hotele rauty.I pomyslec wszystko za
      friko!
    • Gość: Tomek Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 06:58
      Smutne, myślałem że Wrocław do tego dorósł, ale jak widac nie! nie możecie
      zrozumieć, że sa dziedziny, w których jesteście gorsi od reszty Polski. Wydaje
      Wam się, że niedługo będziecie nową stolica Polski!
      • Gość: Kuba Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 10.04.06, 07:22
        To my nie jestesmy stolica Polski?? A tak powaznie ambicja to piekna sprawa i
        oby Wroclawianie tak dalej trzymali.
        • Gość: liberał Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 08:46
          Poznaniowi nie dorastacie do pięt!!! Popatrzecie choćby jakie macie zasyfione
          tramwaje i przystanki, jakie odrapane kamienice. Pzoa rynkiem wstyd. Dlaczego
          Wrocław udaje w filmach miasta z przełomu wieków? Bo jest
          najbardziej "odrapanym" i zaniedbanym miastem w Europie!!! I nie zmieni tego
          fałszywy (choć dobry) PR władz Wrocławia. Od perwnego czasu macie po
          prostu "głupie" szczęście i tyle...
          • Gość: gz Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:01
            Jeszcze nie przegraliśmy!!!!!
          • Gość: abrus Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:02
            Poczytaj swoje wypowiedzi i kolezki z wrocka. Twoje sa butne i aroganckie, jego
            wywazone i oparte na racjonalnych przeslankach. Taka jest roznica miedzy
            wroclawiem a poznaniem. Dodatkowo chcialem dodac ze smutne jest to ze tak bardzo
            nie lubicie wrocka. Ja jestem wlasnie z tego miasta i prawde mowiac nic do
            poznania nie mam. Fajnie byloby gdyby z drugiej strony bylo tak samo.
            • Gość: abrus Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:06
              A... widze ze to rozni ludzie pisza. To tylko potwierdz moja teze.
            • Gość: Treblid no właśnie to jest to... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 10:54
              co mnie ciągle zastanawia. Skąd się bierze ta antywrocławska obsesja ze strony
              niektórych "poznaniaków" wypowiadających się na forach. Czyżby typowo polska
              zazdrość, że ktoś może mieć lepiej, może rozwijać się i podnosić z zapaści? A
              może to strach, że rośnie konkurencja?

Łatwiej jest obrzucać się błotem i buchać nienawiścią niż cieszyć się z sukcesu
              własnego sąsiada...

Polsko, jeszcze dużo się musisz nauczyć...

Serdecznie pozdrawiam normalnych Poznaniaków
          • Gość: murof Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.e-wro.net.pl 10.04.06, 11:30
            Kocham Wrocław, to moje miasto, ale oceniam je bardzo krytycznie właśnie
            dlatego.Brud,śmieci, zaniedbanie. Byłem we Lwowie i w Wilnie. Porównałabym
            te miasta do Wrocławia i Poznania. Lwów przepiękny architektonicznie, wszystko
            co dobre.zrobili w nim jeszcze Polacy. Teraz jak arystokratka w komunie -
            błyszczy tylko wrodzonym blaskiem. A Wilno czyste, odrestaurowane, kolorowe,
            przepiękne! Widać we Wrocławiu lwowskie korzenie. Czy uda nam się coś zmienić i
            kiedy. Skąd tyle śmieci wszędzie?!!! Wystarczy przekroczyć Starówkę! Nocą
            wrocławianie przywoża /sam widziałem/ śmieci w samochodach i wysypują wzdłuż
            torów na Popowicach i to nie działkowicze. Takie dzikie wysypiska są wszędzie.
            To tylko przykład naszych zachowań i dlatego rozumiem "poznaniaka".
        • Gość: miły gosc Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.ks.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 10.04.06, 13:08
          No własnie!!! Nie myslcie sobie ze jestescie pępkami swiata i polski! Nikt za
          wami nie będzie płakał jak przegracie! I bardzo dobrze! Sa w Polsce lepsze
          miasta niz Wroclaw!!!
          pozdrawiam Poznan
      • Gość: Rrrrr Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 10.04.06, 09:13
        Drogi kolego, żeby wyrazić swoją opinię nie wystarczy klawiatura i dostęp do
        internetu. Potrzeba też trochę wiedzy i umiejętności wyważania racji. Czyli nie
        paplania a rozmawiania. Być może masz racje, ale swoim postem ją
        zdeprecjonowałeś. Powiem coś tobie od siebie - nie lubię piłki nożnej w wydaniu
        polskim, i uważam, że jako kraj nie dorośliśmy do przeprowadzania tego typu
        imprez wogóle, i nic do tego nie ma czy Wrocław jest odpowiednim miejscem czy
        nie. W porównaniu do innych miast ma takie same predyspozycje, ponieważ niczym
        się od nich wyraźnie nie różni, chyba że ciebie czymś drażni i może nie leży w
        granicach Polski. Już raz tak się stało, że Polska z niego zrezygnowała na
        własne życzenie. Mnie to jest obojętne, bo jestem z pochodzenia Niemcem i
        Wrocław jest moją ojczyzną.
        • Gość: Gr Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.echostar.pl 10.04.06, 09:18
          A ja jestem z pochodzenia Niemcem poznańskim :)). Ale Poznań w
          Niemczech/Prusach był krótko.

Pozdrawiam.
          • Gość: Rrrr Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 10.04.06, 09:56
            Pozdrawiam ciebie i twoje miasto. Przyznasz chyba, że przy okazji wyszły ciekawe
            aspekty, choć dalej uważam, że żeby przeprowadzać imprezę tego formatu co
            mistrzostwa, trzeba mieć jakieś osiągnięcia indywidualne. Czyli po poznańsku
            rozpocząć od podstaw.
      • Gość: Realistka Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.neurosoft.pl 10.04.06, 09:59
        Boshe, "Tomek", to takie głupie, że chyba prowokacja...

Pzdr.
      • Gość: kij Re: Nie umiecie przegrywac!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.04.06, 16:08
        A Wy umiecie?Jak w poprzednim rozdaniu nie było Poznania w 6 to była niezła
        histeria na waszym forum i w mediach.
    • Gość: John Flower Max 5000 i 300 kibiców gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:31
      Szkoda,że we Wrocławiu nie będzie Euro.Nie trzaba by było budować dużego
      stadionu.Policja we Wrocławiu zezwala na obecność maksymalnie 5000 kibiców i
      300 kibiców gości.Gdyby spotkały się np. Holandia z Anglią byłby problem kto
      jest gospodarzem a kto gościem.Policyjne mózgi mogłyby się spalić z wysiłku
      komu przyznać pulę dla gości.
      • Gość: buuuhahahahaha Re: Max 5000 i 300 kibiców gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:36
        Twoj już chyba dawno jest nieco "przepalony".
    • Gość: yan Re: Wrocław walczy o Euro 2012 IP: *.ifd.uni.wroc.pl 10.04.06, 09:38
      Dopoki wladze tego miasta nie poprawia jakosci drog, nie oswietla ulic i osiedli
      jestem przeciw. Kolejna "promocja" typu "male Expo" to nastepne 10 milionow dla
      chlopcow do rozdzialu, na delegacje, na przyjecia, na materialy robione w
      zaprzyjaznionych firmach. Moze czas zajac sie miastem na powaznie a nie tylko
      dla propagandy.
      • Gość: Rrrr Re: Wrocław walczy o Euro 2012 IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 10.04.06, 09:58
        Flustrat! Nie załapałeś się?
    • Gość: Bernardoro ME we Wrocławiu IP: *.kos / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:37
      Wrocław przedstawił najlepszą ofertę, leży przy A4 i E30 do Kijowa. ma najlepsze
      połączenia z południem Europy i z Niemcami. Będzie miał super nowy stadion, UEFA
      chce by miasta były blisko w miarę. ME bedą we Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie
      no i w Warszawie. Gdańsk za daleko, Poznqań z boku za bardzo. Te 3 miasta w/w
      mają, teraz nie kiedyś mam, tylko już mają czynną na cełej trasie autostradę.
      Poznań nie miał od początku szans. daliście się nabrać.
      • Gość: bart Re: ME we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:22
        Jaka ofertę? Swietną? bez żartów!!! Nawet stadionu nie macie!! Chyba, ze ten
        zbudowany przez hitlerowców...Makietę to może przedstawić nawet Pcim Dolny!!! W
        Poznaniu ustadion juz sie buduje!!! Ile było impres sportowych we Wrocławiu o
        swiatowym charakterze? Poznań nie raz organizował MŚ w kajakarstwie i
        wioślarstwie!!!

Lotnisko we Wrocławiu? A widziałes jak wyglada lotnisko w Poznaniu? Ławica w
        Poznaniu to najnowoczesnieszy terminal pasażerski w Polsce!!!

Tradycje piłkarskie w powojennm Wrocławiu? Jakie? Kibice Polaru i Śląska
        prędzej sie wzajemnie zabiją...Ile klubów Z Wroclawia jest w ekstraklasie? Bo z
        Wielkopolski są trzy Lech, Amica, Groclin!!! Jeszcze Warta Poznań załozona w
        1912!!! Hotele?

Ile macie we Wrocławiu 5 gwiazdkowych hoteli? W Poznaniu jesieną będzie
        Sheraton a kolejna budowa 5 gwiazdkowego hotelu niebawem się rozpocznie. Za
        kilka lat A2 dojdzie do Swiecka! komunikacja miejska we Wrocławiu? Moglibyscie
        się od Poznania wiele nauczyć! Porównaj choćby tabor tramwajowy!!!

Połaczenia kolejowe Europą? Z poznania do berlina pociągiem jedziesz 2,5 h!!! A
        z Wrocławia?

To tyle!!! Można pisac więcej tylko po co...fakty mówią za siebie. Wrocław
        ostatnio dużo gada (PR). A liczy się tylko praca organiczna!!! Po poznańsku!!!

Pozdrawiam :-)
        • Gość: ropka kiedy Poznan sie wreszcie nauczy? IP: *.eranet.pl 10.04.06, 12:28
          że z Wrocławiem nie maja szans? Juz tyle razy dostali po tyłku a dalej sie
          pchają!
          Poznań nie ma hoteli,stadionu a ten który buduja jest na poziomie 3 ligi
          włoskiej, poznanskie lotnisko rozwija sie najwolniej ze wszystkich duzych
          miast, brak połączenia autostradowego z Europa Zachodnią i Ukrainą.
          Rozumiem ze władze Poznania potrzebuja propagandowego sukcesu na koniec
          nieudanej kadencji ale nie kosztem Wrocławia.
          Mistrzostw i tak nie bedzie w Polsce :)
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: kiedy Poznan sie wreszcie nauczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:48
            > Poznań nie ma hoteli
            to prawda goście MTP śpią w kampingach, ja też zabieram zawsze namiot na targi

>brak połączenia autostradowego z Europa Zachodnią i Ukrainą

do dynamicznego miasta jedzie się oczywiście cały czas po autostradzie od
            granicy, najszybszy odcinek jest od Olszyny

>stadionu
            oporowska i olimpijski to wspaniałe obiekty na niezapomniane III ligowe
            derby, którymi pasjonowaliśmy się rok temu.
            A przyjazne spotkania integracyjne kibiców w miescie spotkań też są szeroko
            znane.

> Rozumiem ze władze Poznania potrzebuja propagandowego sukcesu na koniec
            > nieudanej kadencji

to bardzo cenne stwierdzenie, nasze władze mają faktyczne sukcesy, oni tylko o
            propagandowych mogą pomarzyć:)))
            • Gość: corgan Re: kiedy Poznan sie wreszcie nauczy? IP: *.chello.pl 10.04.06, 13:05
              > do dynamicznego miasta jedzie się oczywiście cały czas po autostradzie od
              > granicy, najszybszy odcinek jest od Olszyny

Oczywiście. A4 od Krzywej do Zgorzelca po 5 podejśiu do przetargu własnie jest
              na ukończeniu, a np. ostatnia stacja metra na węźle Bielanskim jest tuż przy 3-
              pasmowej autostradzie prowadzącej do Pragi i Wiednia. Pewnie nie zauważyłeś? ;))
            • Gość: Wrocławski Re: kiedy Poznan sie wreszcie nauczy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 17:21
              Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

Poznań nie ma hoteli
              > to prawda goście MTP śpią w kampingach, ja też zabieram zawsze namiot na targi
              >
              > >brak połączenia autostradowego z Europa Zachodnią i Ukrainą
              >
              > do dynamicznego miasta jedzie się oczywiście cały czas po autostradzie od
              > granicy, najszybszy odcinek jest od Olszyny
              >
              > >stadionu
              > oporowska i olimpijski to wspaniałe obiekty na niezapomniane III ligowe
              > derby, którymi pasjonowaliśmy się rok temu.
              > A przyjazne spotkania integracyjne kibiców w miescie spotkań też są szeroko
              > znane.
              >
              > > Rozumiem ze władze Poznania potrzebuja propagandowego sukcesu na koniec
              > > nieudanej kadencji
              >
              > to bardzo cenne stwierdzenie, nasze władze mają faktyczne sukcesy, oni tylko
              o
              > propagandowych mogą pomarzyć:)))

A co mówi twój psychiatra?
      • corgan1 jakie połączenia z południem Europy? śmiech... 10.04.06, 12:39
        > Wrocław [...] ma najlepsze połączenia z południem Europy

Jakie połączenie? zbudowano jakąś autostradę do Czech? są jakieś plany?
        przystosowano linie kolejowe do prędkości 160 km/godz? które, gdzie i kiedy? bo
        jakos nie zauważyłem.

A propo połaczeń - GDDKiA we Wrocławiu powiedziało że nie jest zainteresowane
        budowaniem S46 z Opola przez Kłodzko do Kudowy.
        • Gość: bernardoro Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.kos / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:44
          Zgorzelec i Horka - Węgliniec - Wrocław- Opole jest już 160
          • Gość: strony świata Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:50
            > Zgorzelec i Horka - Węgliniec - Wrocław- Opole jest już 160

Zgorzelec na południu?, ups to muszę wyregulować kompas, bo żle pokazuje.
            • Gość: wrocławianin Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.kos / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:55
              W takim razie inaczej, jakie POZNAŃ ma połączneie z południem Europy
              • Gość: corgan Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.chello.pl 10.04.06, 13:01
                > W takim razie inaczej, jakie POZNAŃ ma połączneie z południem Europy

Nie wiem jakie ma. Wiem ze ma połączenia z Berlinem, dużo połaczen z Berlinem.
                Ma nawet linię kolejową przystosowana do prędkości 160 km/godz.

Ile pociągów codziennie odjeżdża do Berlina i Pragi z Wrocławia? Ilu ludzi nimi
                podróżuje? Ile załatwia intereresy? Ilu jedzie w celach turystycznych? bo
                podobno z Wrocławia jest blizej do Pragi i mentalnie i geograficznie...
                • Gość: wrocławianin Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.kos / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:10
                  Juz mi się nie chce. pozdrawiam. Zrozumaiłem dlaczego przegrywacie. brak wam
                  otwartości. uważanie się za pępek Polski was gubi. A z Bresau do berlina było 14
                  par (w tym 160 w roku 1939 przez Żagań, tearaz wrocław odbudowuje to, za kilka
                  lat będzie też dużo pociagów, ale od nas jeździ sie tam autostradą, która wy
                  jeszcze nie macie.Podobnie do pragi (samolot lub auto, drogi niezbyt ale to sa
                  góry). niemniej kończę. wygrajcie chociaż z gdańskiem
                • hektor_wektor Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. 10.04.06, 13:17
                  Aby nikomu nie było smutno, przypominam że połączenie Poznań - Wrocław
                  prowadzące przez Leszno, jest obecnie modernizowane. Z tego co pamiętam
                  zakończenie projektu i dostosowanie trasy do prędkości 160km/h, ma się zakończyć
                  do roku 2009 lub 2010.

Natomiast połączenia kolejowe Poznań - Berlin... Codziennie odjeżdżają 3 pociągi
                  EC i jeden EN Kiepura. Nie wiem co to ma do rzeczy ale może w czymś Wam to pomoże.

Najśmieszniejsze jest to, że zmodernizować to my sobie możemy wszystkie trasy
                  kolejowe. Możemy nawet wybudować połączenie '160' Wrocław - Praha... Jest tylko
                  jeden problem. Co będzie jeździć po tych liniach? Stan liczebny lokomotyw z
                  serii EP09 raczej się zmniejsza, a na nowe lokomotywy nie ma kasy i pewnie nie
                  będzie.

Euro 2012 i tak nie będzie. Proszę się uspokoić :)

h_w
                  • Gość: Ep09 Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.kos / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:22
                    jest przetarg na 15 loków na 220 km/h i bdużej mocy do jazdy do Niemiec
                    dwussytemowych (Horka/Węgliniec - legnica). To drobiazg, jak będą tory to znajdą
                    się loki
                    • hektor_wektor Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. 10.04.06, 13:24
                      Co to są za lokomotywy? Kto jest produkuje? Znasz jakieś szczegóły? :)

h_w
                      • Gość: Ep-09 Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.kos / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:35
                        15 sztuk , 6 MW moc, dwu lub trzy systemowe z ERTMS, do obsługi Legnica - horka
                        - knapenrode (ruch towarowy, ale V ponad 200), CARGO. Tyle wiem, może coś na ich
                        stronie. Elekrtyfikacja Horki i ERTMS itp do 160 ma byc do 2008 roku. Docelowo
                        na Horce planowane jest 87 PAR pociaów. cargo chche się utryzmać, bo Db juz
                        dawno ma dwussytemowe, obsługa zgopdnie z dyrektywami unijnymi będzie wspólna.
        • Gość: miły gośc Re: jakie połączenia z południem Europy? śmiech.. IP: *.ks.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 10.04.06, 13:10
          popieram
          • Gość: ropka a kandydatura Warszawy to juz kabaret IP: *.eranet.pl 10.04.06, 13:14
            miasto na zadupiu Europy bez metra, bez jakichkolwiek autostrad, bez stadionu
            (piłkarskiego bo taki jeden znany stadion tam jest). Wstyd!
            • Gość: corgan jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.chello.pl 10.04.06, 13:22
              to podniósł sie krzyk ze Warszawa jak zwykle wysysa soki zyciowe z innych
              regionów. Z metrem ma sie sprawa podobna.

Więc zbudowano i buduje się najpierw autostrady w reszcie Polski - Wrocławm
              Poznan, Kraków, Katowice, Łódź, Gdańsk, Szczecin :)))

Buduje się - źle, nie buduje - jescze gorzej. eh...
              • Gość: ropka Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.eranet.pl 10.04.06, 13:28
                Czyli metro tez buduje sie wszedzie oprócz Warszawy? ciekawe.
                we Wrocławiu autostrada jest od prawie 100 lat wiec nie wiem co to ma wspólnego
                z Warszawą. Nie wiem tez dlaczego Warszawa z własnych srodków na inwestycje
                drogowe wydaje tyle samo co 3 razy mniejszy Wrocław :) Budzet Warszawy jest 4
                razy wiekszy niz Wrocławia. Pieniadze na metro przyznane Warszawie sa
                niewykorzystane bo nie potrafia nwet rozstrzygnac przetargów. Miasto nie ma
                nawet oczyszczalni scieków, a co w koncu stolica 21 wieku!

• Gość: corgan Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.chello.pl 10.04.06, 13:44
                  > we Wrocławiu autostrada jest od prawie 100 lat wiec nie wiem co to ma
                  > wspólnego z Warszawą

Tej poniemieckiej autostrady już nie ma. Została zburzona i na jej miejscu
                  wybudowano od nowa zupełnie inną. Za pieniądze z budżetu panstwa i z UE.

Za autostrady do i wokół Warszawy odpowiada GDDKiA o/Warszawa, która nie ma nic
                  wspólnego z UM Warszawa.

> Nie wiem tez dlaczego Warszawa z własnych srodków na inwestycje
                  > drogowe wydaje tyle samo co 3 razy mniejszy Wrocław :)

Też tego nie wiem. Wiem też ze mizeria inwestycyjna w Warszawei spowodowala że
                  podczas ostatnich wyborów wygrał Tusk a nie Kaczyński.

> Pieniadze na metro przyznane Warszawie sa
                  > niewykorzystane bo nie potrafia nwet rozstrzygnac przetargów

Wszystkie przetargi na metro i na drogi były oprostestowane, ale to jest chyba
                  choroba ktora trapi całą Polskę. Przepraszam - ile razy podchodził UM do
                  przetargu na wiadukty na Klecińskiej? W Warszawie było sobie MPRD, jego
                  wrocławskim odpowiednikiem jest słynna Ziajka. Tyle ze MPRD już wkrótce nie
                  będzie, a Ziajka jest. Jak tam? zrobil juz wszystkie poprawki wszystkich swoich
                  spartolonych robót?

> Miasto nie ma nawet oczyszczalni scieków, a co w koncu stolica 21 wieku!
                  Dostało 1mld zł dotacji z UE i będzie miec :) cieszysz się?
                  • Gość: ja chcę Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:45

"Pominięcie Wrocławia byłoby błędem z punktu widzenia polskiej racji stanu." to
                    akurat moze powiedziec kazde miasto ... znajdzmy argumenty które jednoznaczenie
                    popieraja Wrocław

-hotele
                    -A4 i A8 (aow)
                    -pelno zabytków na pewnoe wiecej niz w chorzowie poznaniu, podobna ilosc z
                    krakowem i gdanskiem
                    -lotnisko z coraz wieksza liczba polonczen i ciagle rozbudowujace sie
                    - nowe inwestycje i budowy wyłaniające sie na każdym kroku
                    -niezłe połonczenie kolejowe z mni. Praga lub Hanoverem
                    -niezle ulozenie geograficze -kibice z czech calej pulnocy niemiec austri
                    slowenie chorwacji lub włoch mili by najblizej do wrocka
                    -niepowtarzalny urok wroclawia dzieki setka mostów dzieki naszym rzeką i dzięki
                    niezłej architektórze w to wplecionej
                    -wielkość miasta
                    -młody studencki osrodke akademicki
                    -piekne parki i skwery
                    - stadnion olimpijski wystarczy zmodernizowac a nie budowac od zera
                    ehh nie wymieniam wiecej bo to moja praca tylko radnych wroclawia
                    • Gość: Łoś_bimbacz Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:59
                      >polonczen
                      >niezłe połonczenie kolejowe z mni. Praga lub Hanoverem

chyba balonowe:)

>calej pulnocy
                      > -niepowtarzalny urok wroclawia dzieki setka mostów dzieki naszym rzeką i

buhahhaha

>architektórze w to wplecionej

wow!

>nie wymieniam wiecej

dlaczego? było zabawne:)))

Należy dodać goronce serca dyslektyków "wspierajonce ukohane miasto w
                      polonczeniu z ME"
                      Zazwyczaj nie "trzepiam" się ortografii, ale tu nie mogłem się powstrzymać:)))
                      • Gość: ja chcę Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:07
                        ja nic nie mam do dyslektyków chorba jak kazda
                        • Gość: Łoś_bimbacz Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:14
                          > ja nic nie mam do dyslektyków chorba jak kazda

dyslektyk potrafi być zabawny dla czytelnika, a nawet kreatywny, gdy pojawia
                          się pytanie: CO AUTOR CHCIAŁ PRZEZ TO POWIEDZIEĆ????:)))
                    • Gość: corgan Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.chello.pl 10.04.06, 16:35
                      > -A4 i A8 (aow)
                      A8 chyba jeszcze nie ma, wiec nie ma sie czym chwalić

> -pelno zabytków na pewnoe wiecej niz w chorzowie poznaniu, podobna ilosc z
                      > krakowem i gdanskiem
                      No więc właśnie z uwagi na brak zabytków Chorzów chyba nie wchodzi w grę.
                      Został Gdańsk, Krakówm, Poznan i Warszawa.

> - nowe inwestycje i budowy wyłaniające sie na każdym kroku
                      Na razie na każdym kroku to wyłania się dziury w chodnikach i zapadających się
                      jezdniach po fuszerkach Ziajki.

> -niezłe połonczenie kolejowe z mni. Praga lub Hanoverem
                      Faktyczie niezłe - z przesiadką w Berlinie albo Poznaniu :) chyba że jest
                      możliwość podróży sterowcem albo wpław :) podobno to możliwe.

> -niezle ulozenie geograficze -kibice z czech calej pulnocy niemiec austri
                      > slowenie chorwacji lub włoch mili by najblizej do wrocka
                      Ale Ci z Ukrainy mają dość daleko :)

> -niepowtarzalny urok wroclawia dzieki setka mostów dzieki naszym rzeką
                      > i dzięki niezłej architektórze w to wplecionej
                      Szkoda ze brakuje paru sztuk, wtedy urok byłby jeszcze większy

> -młody studencki osrodke akademicki
                      > -piekne parki i skwery
                      Nie popieramy rui, poróbstwa sodomy i gomory.

> ehh nie wymieniam wiecej bo to moja praca tylko radnych wroclawia
                      No masz! Myślisz że radni mają jeszcze jakiegoś asa w rękawie?
                      • Gość: doc Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.04.06, 17:11
                        a u was Murzynów biją ...:-)
                        • Gość: ja chcę Re: jakby chciano wybudowac autostradę do Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:19
                          ehh nie prawta jak kieys bylem czarny to mnje nie bili
    • Gość: MMK To nie jest akcja "Gazety", bynajmniej! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.04.06, 23:53
      Bodzio Z. się myli, nike przyłączamy się do akcji "Gazety", cały pomysł od ogółu
      (lobbowanie polityków) po szczegóły (dzisiejszy insert z pocztówką do ministra
      sportu) takie jak zdjęcie, projekt widokówki, logistyka, druk w drukarni w
      Tychach - NIE BYŁ POMYSŁEM WYBORCZEJ :-)) haha, a Wyborcza nie dołożyła do tego
      ani złotóweczki, zatem powinna mieć na tyle honoru, iż Bodzia Z. winni poprawić
      :-))
      • Gość: poznańska pyra i co wy na to?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:18
        Poznań jest bogaty i wciąż się rozwija. W 2005 r. Poznań ponownie wyprzedził
        Kraków, mimo że w Krakowie mieszka 200 000 ludzi więcej! PKB na jednego
        mieszkańca wytwarzany w naszym mieście jest nie tylko wyższy niż w Krakowie,
        Wrocławiu czy Łodzi (o 80 proc.), ale również: wyższy niż w Lipsku czy Dreźnie!

Nasza produkcja przemysłowa (tzw. przetwórstwo przemysłowe) przerasta wszystkie
        duże miasta w Polsce (poza Warszawą) i nawet bez VW jest większa niż we
        Wrocławiu i Łodzi łącznie! Roczna wartość produkcji przemysłowej w Poznaniu i
        powiecie poznańskim wynosi 10 mld dolarów - co nawet na warunki
        zachodnioeuropejskie jest dużym osiągnięciem. Skumulowane nakłady inwestycyjne
        przedsiębiorstw w ostatnich 10 latach, w przeliczeniu na mieszkańca, są u nas
        kilkakrotnie wyższe niż w jakimkolwiek dużym mieście w Polsce.

W Poznaniu pracuje 235 000 ludzi, we Wrocławiu tylko 185 000. Nawet pięć
        kolejnych inwestycji klasy LG we Wrocławiu nie pozwoli mu dogonić Poznania ani
        w zatrudnieniu, ani pod względem wartości PKB.

Nasze miasto jako jedyne chyba w Polsce ma prawdziwe suburbium zróżnicowane pod
        względem funkcjonalnym, i co najważniejsze, tak samo bogate jak główna
        aglomeracja - w powiatach okalających Kraków ponad 50 proc. ludności to
        rolnicy, wokół Poznania - 10 proc.). Tak naprawdę Poznań i jego suburbium to
        jeden organizm miejski, w którym mieszka około 850 tys. ludzi. Jeżeli zmierzymy
        przyrosty liczby mieszkańców w aglomeracjach (miasto plus suburbium), to okaże
        się, że Poznań i Kraków (zaraz po Warszawie) rozwijają się najszybciej. Na
        przykład domów wolno stojących w przeliczeniu na tysiąc mieszkańców buduje się
        u nas więcej niż w jakimkolwiek mieście w Polsce, uwzględniając też Warszawę.
        Mamy bogaty i zróżnicowany sektor kultury oraz coraz bardziej aktywną młodą
        scenę artystyczną. Posiadamy też najlepsze w kraju uczelnie (ex aequo z
        Krakowem i Warszawą), olbrzymią liczbę studentów i Stary Rynek, który pod
        względem witalności i koncentracji pubów jest ewenementem w skali Polski.

Źródło: GW
        • Gość: leon my na to to co trzeba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:02
          wiemy,wiemy pyro jaki poznań wspaniały,i tak was dogonimy,przegonimy i zostawimy
          w tyle,ja tego doczekam,
        • bura.suka Re: i co wy na to?? 11.04.06, 18:19
          dawno nie slyszalem wiekszych bzdur :))))
    • Gość: 1977 Jeśli miałobybyć EURO 2012 we Wrocławiu... IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 17:04
      to już lepiej niech Węgrzy organizują.
      Przecież to wstyd w takim brudnym mieście organizować taką imprezę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka