Dodaj do ulubionych

Ulica Monty Pythona

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 21:40
Chciałbym, żeby we Wrocławiu nazwano jakąś ulicę właśnie tym imieniem. To by
było szpanerskie! Chyba sobie zasłużyli, prawda?
Zastanawiałem się, czy gdzieś na świecie jest już taka ulica. Nie słyszałem,
ale wydaje mi się, że raczej ktoś już wpadł na taki pomysł. Czy ktoś o tym
słyszał?

A teraz poważnie. Jakie warunki trzeba spełnić, żeby zrealizować ten pomysł?
Od czego zacząć? Czy jest poparcie?
Jeżeli znalazłoby się troche ludzi popierających ten projekt, to jestem gotów
zorganizować odpowiedni komitet.

(Najbardziej bym chciał, żeby to moją ulicę przemianowali na Monty Pythona.)
Obserwuj wątek
    • Gość: karbol Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 21:59
      Są przypadki,że nadaje sę ulicom nazwy żyjących ludzi, bożyszczy tłumów.
      Przykładem jest ulica Jedności Narodowej,zwana dawniej ulicą Stalina (w latach
      51 - 53 ubiegłego wieku) Przykłady można znaleźć i dziś.
      Proponuję utworzyć i zarejestrować klub wielbicieli Monthiego, następnie złożyć
      wniosek do Komisji Nazewnictwa Ulic.
      Do klubu Monthiego chętnie wstąpię. Takich jajcarzy, poza rządem Buzka, nie da
      się spotkać w całej Europie, z Anglią, Walią i Szkocją włącznie.
      A znasz ich "śpiewogry" ?
      Haj!
    • Gość: bonczek Re: Ulica Monty Pythona IP: *.pl 17.10.01, 22:03
      Masz łeb kolo!!!popieram choć jak znam zycie jeśli już to będzie ul.Św.Monty
      Pythona
      postrofioonka
    • Gość: Janek Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 22:21
      A może Zarząd miasta tak by ul. Świeżą na Stabłowicach nazwał. Przeciez to co
      tam się dzieje to istny Cyrk. I Stopperowi przyjemniej by byłó/
    • Gość: em Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 22:55
      Popieram! Stanowczo powieram! Z przyjemnością zamieszkałabym przy takiej ulicy.
      Na pewno byłoby wesoło.
      • Gość: Birbant Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 23:08
        Propozycje następnych ulic:
        Jasia Fasoli
        Benny Hilla
        Kabaretu Elita
        South Park
        itd
        • Gość: spoden Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 23:11
          ... i wrocławskiego forum gazety wyborczej?
        • Gość: bromden Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 23:19
          > Propozycje następnych ulic:
          > Jasia Fasoli
          > Benny Hilla
          > Kabaretu Elita
          > South Park

Skoncentrujmy się na Monty Pythonie.
          (Z powyższych tylko South Park mógłby jako tako wytrzymać porównanie z MP. A
          Elita?? Ich imieniem można co najwyżej nazwać alejkę na jakimś cmentarzu. Pod
          względem twórczości umarli już jakiś czas temu.)
          • Gość: Birbant Re: Ulica Monty Pythona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 23:24
            Co do lokalizacji poszczegolnych ulic mozna sie dogadać.
          • Gość: krnąbrny Re: Ulica Monty Pythona IP: *.pl 18.10.01, 07:47
            Ha przez głowe by mi nie przeszło że ów "kabaret Elita" w rzeczy samej
            kabaretem jest.Wszak to żenada jakich mało na naszej scenie artystycznej!!!
        • Gość: Guilty Re: Ulica Monty Pythona IP: 212.160.147.* 18.10.01, 07:51
          South Park poniekąd już mamy (nawet mieszkam niedaleko) :-))))
          Mogłaby natomias powstać ulica Cartmana i takich tam innych (pewnie mało kto by
          się zorientował)
    • Gość: Guilty Re: Ulica Monty Pythona IP: 212.160.147.* 18.10.01, 07:57
      Chociaż idea w zasadzie szczytna, to wolałbym żeby uhonorowano ich pomnikiem
      (np zamiast albo obok fontanny w Rynku). A zmian nazw ulic mam już dosyć, i i
      tak mam trudności z przypomnieniem sobie, jak teraz nazywa się ul.
      Świerczewskiego, czy "pekawka" albo plac Dzierżyńskiego.
      Chyba, żeby wybudować dla nich całkiem nową ulicę, albo zarezerwować tą nazwę
      dla nowych odcinków śródmiejskiej obwodnicy
      pozdrawiam
      • Gość: umek Re: Ulica Monty Pythona IP: *.igo.wroc.pl 18.10.01, 08:24
        dla wszystkich nazw ulic proponowanych przez forumowiczów należałoby, a jakże,
        nazwać odpowiednią nazwą osiedle, w którym uliczki te miałyby zaszczyt
        przebiegać. Osiedle "jajcarskie", "humorystyczne", "śmiechu" lub "dobrej
        zabawy". Wszak w polskich miastach nie brakuje śmiesznych nazw osiedli. Dla
        przyjezdnych dziwne są : Krzyki, Psie Pole, gdzieś w Polsce są ( sorry jeżeli
        przekręcę ): Aniołków (aniołkowo ? ), diabełków - chyba w Gdańsku, słynne
        Brudno, itp? Tyle osiedli teraz powstaje. Nutką humoru trąci ulica Kubusia
        Puchatka w centrum Warszawy. Jak widać można.....
        umek
    • Gość: sew Re: Ulica Monty Pythona IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 18.10.01, 10:14
      nasze miniesterstwo poznało już doprawdy wiele dziwnych kroków, ale tak
      dziwnego kroku społecznego nie spotkało. Oddamy rzecz analitykom od analizy do
      analitycznej analizy a analiza analizy będzie podstawą naszej analizy, która
      zanalizuje czy krok taki jest wystarczająco dziwny by zainteresować nim miasto.

• Gość: sew Re: Ulica Monty Pythona IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 18.10.01, 10:14
      nasze miniesterstwo poznało już doprawdy wiele dziwnych kroków, ale tak
      dziwnego kroku społecznego nie spotkało. Oddamy rzecz analitykom od analizy do
      analitycznej analizy a analiza analizy będzie podstawą naszej analizy, która
      zanalizuje czy krok taki jest wystarczająco dziwny by zainteresować nim miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka