Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: Habit Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.zdnet.com.pl 21.04.06, 18:12
      ruchaj dupe ;]
    • Gość: Korcia Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:17
      Myślę, że to co napisałes jest prawdą. Osobiście nie gram w Tibię, ale znam
      takich którzy grają! Więć popieram tę wypowiedz, że jest szkodliwa!
    • Gość: Elka16 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:31
      Ja gram w tibie, ale nie jestem uzależniona. Gdy przez kilka dni, nie mam
      włączonej gry to żyje.Myślę, że to wszystko zależy od podejścia danej osoby do
      tej gry. Ci, którzy traktują ją jak zarobek mogą źle skończyć. Ja traktuje to
      jak dobrą rozrywkę. Odpoczynek po odrobieniu lekcji. Można poznać też bardzo
      fajnych ludzi. Wielu ma inne pasje, uprawiaja sporty, malują, piszą wiersze.
      Nie widzę nic złgo w tej grze. Wolę pograć, niż wchodzić na czat i jak moi
      rówieśnicy pisać na czacie jakieś pierdoły.
    • Gość: pomi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:36
      Chodzę do podstawówki i sama wiem, że Tibia jest bardzo wciągająca. Bo WSZYSCY
      chłapacy w mojej klasie grają w nią. Kiedyś próbowałam grać, ale szybko mi się
      znudziła. Może gdybym pograła dłużej, spodobała by mi się. Po tym artykuje
      jestm w kompletnym szoku. Nie wiedziałam, że jedna gra może stać się przyczyną
      takich rzeczy. Przykro mi z tego powodu...
    • Gość: owsik z labend co to za pierdoly IP: *.localdomain / 80.50.169.* 21.04.06, 18:47
      co to za shit co to za pierdoly jest tam pelno rzeczowych bledow jak na
      przyklad ostatnia linijka "sprzedazy tibii nie mozna zabronic poniewaz
      niedystrybuuja jej sklepy" co to ma znaczyc ze co ze klijenta tibi niemozna
      sprzedac? jedyne co mozna sprzedac z tibi to itemy i postacie a nie klijenta
      matoly jedne to jeden z wielu bledow w waszej wypowiedzi jak nie macie oczyms
      pojecia to sie nieodzywajcie P.s gram w tibie od 2 lat moge powiedziec ze
      jestem uzalezniony ale nie dotego stopnia zeby chudnac itp. ps.2 po tym
      artykule nawet nie podawajcie swojego adresu bo ktos wam jeszcze bombe spusci
      • Gość: Waleczny Damroky Re: co to za pierdoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:43
      • Gość: Waleczny Damroky BK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:45
        A ja sie szczerze cieszę z wydanego przez gazetę artykułu :) To przysporzy tylko
        więcej nowych fanów(czyt graczy) TIBI. Poproszę o jeszcze jedną taką informację,
        może tym razem w TV.. bedzie ekstra:))
        pozdro for all
    • Gość: czop Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.atol.com.pl 21.04.06, 19:43
      hehe... Ciekawe ile expa dostal xD
      • Gość: Waleczny Damroky Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:50
        Ile expa? Matka chyba gorsza od draga? Z 1k exp powinno byc;)
    • Gość: seba Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.knf.pl 21.04.06, 19:50
      Ja też gram w tibije choc ma słabolg grafike to jest ciekawa to nie prawde ze
      uzaleznia
    • Gość: Marcin 14 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.greenlan.pl 21.04.06, 20:01
      Tez gram w Tibie ale nie wciagnela mnie tak bardzo. Nie poswiecam jej tyle
      czasu co moi rowiesnicy. Gram 1 godzine dziennie i to mi wzupelnosci wystarcza.
      Jednak moi koledzy wciagneli sie w nia calkowicie. Caly czas o niej mowia i nie
      moga przestac grac. Znacznie opuscili sie w nauce i zaczeli chodzic na wagary,
      zeby moc grac w tibie gdy rodzicow nie ma w domu. Przestanice w to grac!! Taka
      jest moja opinia.
    • Gość: Siwek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.asta-net.com.pl 21.04.06, 20:05
      Trochę pozmienialiście infomacje dotyczące tej gry :| U nas w szkole też pełno
      osób gra w Tibie, ja też, ale powoli mnie nudzi ta gra. Mam takich kumpli,
      którzy gadają ciągle tylko o tym. Uważają mnie za maniaka, a sami grają
      nałogowo i wariują jak zginą. No to na tyle ;)
    • Gość: KIKO Taaa IP: *.rybnet.pl 21.04.06, 20:22
      Nom prawda ;p grałem 1,5 roku, ale już od 7 dni nie gram ^^" bo mi się znudziła.
      Ten brak końca był dobijający :P
      W sumie z Tibii wyciągłem ponad 300zł, a wydałem 180 ;]
      Fajnie się grało ale jak bym te godziny przełożył na naprzykład programowanie w
      C++ to bym teraz był zaawansowanym programistą a z tego większa jest przyjemność
      no i kasa :P
      Aha, ja w przeciwieństwie do osoby z artykułu zdaję do kolejnych klas :D w tym
      roku (maturalna klasa) mam nawet najlepszą średnią od 10 lat :D:D:D mimo iż
      niedawno grałem :)
      WEDłUG MNIE TIBIA POWINNA BYĆ OD 18 LAT !!
      • Gość: Sawka Re: Taaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:35
        MOim Zdaniem wszyscy ci którzy graja w tibie powyrzej 14 lat powinni zdawac
        sobie sprawe ze ta gra jest bardzo wciogajaca i jesli ten ktos kto bardzo dzuo
        poswieca czasu dla tej gry bendzie mial np. zle oceny niebendzie chodzil do
        szkoly. Sam wiem bo sam gram w tibe i mam 124 lv i moge go sprzedac za jakies
        1000+ zlotych i to zrobie i zerwe z tibia na dobre. Zycze Wesloych Swiat
    • Gość: Anonim Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:23
      nmam 15 lat i nie wiem czemu wszyscy grają w tę grę mnie ta gra odrzuciła ponieważ
      ma nedzną grafike i jeżeli chcesz osiagnąć coś wniej trzeba bardzo dłudo grac.

• Gość: kokos Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.06, 21:07
      tez sadze ze Tibia to najgorsza gra jaka widzialem.Sam gralem i moge powiedziec
      ze do bani jest siedzenie nad postacia zeby byla lepsza bo i tak z tego nic nie
      masz,a tylko głupki kupują postacie na alegro..
    • Gość: kubus 272 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.net138.okay.pl 21.04.06, 21:24
      Tibia to najlepsza gra pod słońcem :p NIepopieram tego chłopaka który pobił
      swoją mamę !!
    • Gość: NeSiLL Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.brt.vectranet.pl / *.brt.vectranet.pl 21.04.06, 21:34
      Tibia Jest Bogiem Expienie nałogiem Skille to podstawa a PK to zabawa!!!
    • Gość: Maja Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.elnetsystem.com / 83.19.68.* 21.04.06, 21:35
      wezcie podniecaja sie jakas durna gra by sie zajeli nauka a nie graniem rozumie
      gdyby to byla jakas gra na logike a nie jakies zabijanie,a poniej sa zlodzieje
      mordercy a kto ich tego uczy jakies wirtuacje gry pozniej mlodzi przenosza je w
      zycie codzienne a to jest chore powinni tego zabronic.!!!
    • Gość: Byly gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.pyskowice.jota.digi.pl 21.04.06, 21:47
      gralem w tibie owszem wciagnela mnie ale nie az tak zeby pobic matke jak mnie
      odgoni od kompa ... po wakacjach brat zalatwil inna gre ... popatrzylem na tibie
      z politowaniem ta gra wyglada smiesznie ale ten chlopak moze chcial zarobic i
      pomoc matce w splacaniu dlugow ?
    • Gość: Kijix Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 83.168.96.* 21.04.06, 21:48
      Widze;]
    • Gość: Xoltov (Selena) PRAWDY O TIBII ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:54
      Ten artykuł wcale mnie nie zniechęci, abym przestał grać. W tibię gram dopiero
      1,5 roku. Czy ta gra uzależnia? Tak z tym się muszę zgodzić ;), ale przypadki
      takie jak te, zdarzają się tylko kiedy 'zamroczona' osoba nie ma ŻADNEGO
      kontaktu ze światem otaczającym ją. Zrzera go samotność, którą wyładowuje w
      grze... Mam wiele przyjaciół grających w tibie i jest z nimi wszystko ok- tylko
      dlatego, że wiedzą co to real life. Starzy też powinni ograniczać grę i 'dbać'
      o własne dziecko tzn. nie podcierać mu dupy w kiblu, ale sprawdzać te zeszyty,
      chodzić na wywiadówki i kontolować sytuacje, które mogą wpływać na psychikę
      własnego dziecka (w tym przypadku nadmierna gra). Gracze powinni mieć
      także 'olej' w głowie, a nie jak tutaj opisany kolo... niby nic nie jadł, nic
      nie pił czy to już nie przesada? Opanujcie się! Też nie jestem święty, gram
      kiedy tylko mam wolny czas, ale na dwór z przyjaciółmi zawsze wyjde. Jak matka
      mi mówi, że jestem uzależniony sprzeczam się z nią chodziaż wiem, że jest w tym
      troche prawdy. Co do agresji niestety też okazuje się to prawdą! Kiedy zostaje
      zmuszony do wyłączenia komputera... mam ochote rozpie****** wszystko naokoło,
      lecz wiem, że ludzie otaczający mnie chcą dla mnie dobrze ;) i tylko im moge
      zaufać. Co do wartości jakie daje tibia. W szkole nie mam problemów z językiem
      angielskim, dzięki tibi coraz lepiej go opanowuję. Tibia pokazuje jaki dany
      człowiek jest. Czasami wydaje się nam, że ludzie się nie zmieniają. Tu się
      jednak mylą, często w świecie tibii jest tak, że z nielubianej osoby krok po
      kroku staje się coraz przyjaźniejszy gracz, którego wszyscy zaczynają
      uwielbiać, zaś lubiani od samego początku, mogą okazać się złodziejami i
      niegodnymi zaufania ludźmi. Uczy, że nie zawsze drogą do pokoju jest walka i
      pozatym daje dużo satysfakcji i zabawy, a właśnie o to w grach chodzi. Niby tą
      grę wymyślono tak, żeby młodzież siedziała przed komputerem jak najdłużej, ale
      wcale nie musi siedzieć po kilkanaście godzin dziennie! Warto nawet zobaczyć
      swoją postać z napisem na środku "You advanced from level 99 to level 100" po
      kilku latach, powolnej, nieuzależniającej, dawającej zabawy i satysfakcji
      gry :) Think about it please! :)

//Yours
      /Xoltov
      New player on Selena lands ,o/ Hail Xoltor _/
    • Gość: Marcin Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:24
      coz, ja gralem kiedys w Tibie, ale mnie ta gra jakos nie wciagnela. Poza tym
      w/g mnie, osoby majaca slaba psychike niepowiny grac w ZADNE gry, albo
      przynajmniej w takie ktore moga uzaleznic. Pozniej dzieje sie to, o czym
      czytamw w pozwyzszym artykule. Ja gram w Arene Albionu od 2-och lat. Jednak nie
      nazwal bym siwbiw uzaleznionym, gdyz moge nie grac przez obojetnie jak dlugi
      okres czasu. Gry moga uzalezniac, wiec trzeba umiec sobie dozowac czas, jaki
      spedzamy przy nich.
    • Gość: Lolo Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:30
      Co wy macie do tibi to tylko gra a ze stazy ws nie kochajom i wam zabraniajom
      to sie niedizwcie ze ich lejecie kzeslami TIBIA IS COOL!!!!!!!
    • Gość: Michursky Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:45
      Gram w Tibie 4 lata. I to co tu wypisujecie w duzej mierze mija sie z prawda.
      Sprzedawanie postaci jest ZABRONIONE przez regulamin Tibii. Ludzie graja w
      Tibie nie po to by pozniej sprzedac postac, tylko dla zabawy. Dlaczego
      skupiacie sie na odizolowanym bardzo drastycznym przypadku ? Czy np. jesli ktos
      jest czytelnikiem Waszej gazety a zarazem seryjnym mordercą to wine za to
      ponosicie Wy ? To ze jakas wynaturzona kreatura bije swoja matke nieznaczy, ze
      sama Tibia sie do tego przyczynila. Poza tym w tym artykule jest bardzo malo
      faktow o samej grze a duzo przeklaman. Chcecie tego czy nie - robicie jeszcze
      wieksza reklame dla tej wspaniales gry.
      ~Michursky
    • Gość: Shield Popek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:27
      TIBIA JEST FAJNA SZKODA CHLOPAKA AZ DO TEGO STOPNIA RZEBY MAM ZABIC LOL
      • Gość: KitA Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:47
        Nie no rozumiem uzaleznić się od WoW`a ale od Tibii to juz przesada, trzeba
        zacząc tych ludzi leczyć :P
    • Gość: Warrior :P gra nad grami :) IP: *.chello.pl 21.04.06, 23:57
      narkotyk wiem bo sam gram :) only 4fun
    • Gość: Tex Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.acn.waw.pl 22.04.06, 00:14
      Gralem dlugo w tibie ok 3 lat nigdy nic duzego nieosiagnolem bo gralem prawde
      mowiac dla zabawy i zeby gadac w grze a jak mnie zabijali to sie wkurzalem i
      potrafilem rozwalic szafke ; ooo
    • Gość: xXx hmmm.....! IP: *.atol.com.pl 22.04.06, 01:01
      Ciekawe ile expa za to dostal!? xD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka