Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: marek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:30
      www.juvenalia.pl
    • Gość: marek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:31
      www.juvenalia.pl/
    • Gość: POLOSIN Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.lp.net.pl 26.04.06, 11:05
      Ej, no wezcie, ja gram w Tibie, po 1-2 godziny dziennie i to mi wystarcza... Ale jak np. ktoś Ci wyłączy wtedy komputer, to wpadasz szał, bo postać, w którą zainwestowałeś ładne pare godzin, staje sie duuużo mniej warta.
    • Gość: Potrzebujący Potrzebny dobry cykliniarz do starych desek malowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:12
      malowanych olejną farbą. W e Wrocławiu lub południowych okolicach. Jaka cena za
      metr. Podłoga poniemiecka
    • Gość: bartek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:30
      To, że w Tibie ludzie grają nałogowo to nie wina tylko i wyłącznie samej gry.
      Liczy sie ludzka psychika. Ja sam grałem przez 2 lata; maksimum przez 2 godziny
      dziennie, teraz nie gram ale kiedyś pewnie wróce do tej gry. Dzieciaki muszą się
      nauczyć odróżniać świat realny od tego który wymyślają producenci wielu gier(nie
      tylko Tibia ma wielu fanów). Jeśli ktoś nie potrafi oderwać się od swojego PC to
      nie powinien wogóle do niego siadać (obojetnie w co ma zamiar grać). Nikt nie
      powinien obwiniać tylko i wyłącznie gier o to, że nas wciągają bo tak naprawde
      to my sami nie potrafimy się od nich oderwać a gry nie trzymają nas przy sobie
      siłą.
    • Gość: Igor Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wtknet.pl 27.04.06, 10:19
      Ja tez gramw tibie od 3 lat i wiem ze tibia to tylko gra wcionga i co z tego ale kilka dni non stop w tibei MUSZE SPRUBOWAC:P
    • Gość: Sagittarius Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 11:06
      Wg mnie jest kretyństwem grać tylko po to by sprzedawać a jeszcze większym
      wściekać się "bo straciło się bohatera"! Gra to tylko gra. fakt niektóre gry
      wciągają ale żeby zaraz jechać po każdym bo coś się nie udało?!
    • Gość: Amaruak Coś o Tibi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:41
      Ahahaha czego sie ci po*eby nie czepią... taki palant napisze artykuł o grze której tak napradę nie zna i myśli że... hmm no właśnie co myśli?? NIEISTOTNE CO MYŚLI TEN PALANT I LEPIEJ BY BYŁO JAKBY TO ZACHOWAŁ DLA SIEBIE A, NIE PISAŁ BZDETNE ARTYKUŁY. Nie dopisze kolejnych argumentów żeby przkonywać jakichś oszołomów.... bo mnie to c*uj obchodzi co myślą o czym kolwiek. Ciao
    • Gość: dzięcioł Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:12
      mam do sprzedania hełm gg 8553211 tylko szybko bo hajs mi potrzebny na kafejke
      niee mam :/ ...:::TIBIA:::...
    • Gość: Anonim Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.160.77.* 27.04.06, 21:59
      Nie grajcie w tą głupią grę...
    • Gość: Nie lubie TIBI!! Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:31
      No czy ich glowka nie boli??? chyba tak!
    • Gość: Krogi Jak dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:36
      Jak dla mnie to wina i tak lezy po stronie matki, nie tyle w tym ze wylaczyła mu
      komputer z prądu, ile w tym ze pozwoliła dopuscic do takiego stanu rzeczy...i ze
      tak wychowała dziecko... gdzies był bład wychowawczy... bo zadne NORMALNE
      DZIECKO nie uderzy matki krzesłem
    • Gość: Gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:22
      Niechce żeby to miało jakiś wpływ ale :
      gram w tibię i niezaprzeczę że mi się ona podoba ,jednak rodzice muwią do mnie
      że mam juz zkończyć grać bo np. mam pujśc do stołu zjeść obiad i tak też robie
      ,mam kolegę ktury polecił mi te gre i gra on w nią długo i nałogowo . Chłopacy
      z kalsy kturzy dowiedzieli się o tej grze na przerwach gadają tylko o tibi i
      pzreszło to też na inne klasy ,w końcu to cała szkoła zacznie tak grać ...
      ja mam ograniczenie grania pzrez rodzicuw na 1h dzienie (oglądanie TV i GRANIE
      NA KOMPIE ŁĄCZNIE 1h),i przez tyle to niemam czasu sie uzalerznic bo mam tez
      inne potrzeby na komputerze.
    • Gość: Master Re: Tibia - gra, która wciąga jak narkotyk IP: *.biblioteka.pulawy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:33
      W pewnym sensie macie racje.Ja tez w to gram ale nie nałogowo.Gram po 1,5
      godziny dziennie.Moi koledzy lubia w to grac i ja im w tym pomagam.Nie dziwie
      sie chłopakowi bo stracił nawet 2000tys.kasy, ale nie musiał swojej jedynej
      matki bić z powodu jakiejś postaci.Generalnie nie musiał sie martwić tym że go
      zabili czy coś.Każdy level ma 100% do nabicia a on by stracił tylko 25% a to
      nie jest żadna wielka strata.(O ile ktoś by go zabił)Mnie cały czas ktoś zabija
      ale się tym nie martwi,to tylko zwykła gra.Tibia - gra, która wciąga jak
      narkotyk - z tym zdaniem wprawdzie nie macie racji.Skoro chłopak się uzaleznił
      to nie znaczy że inni też.Ja znam bardzo wielu i nie graja w to nałogowo.To
      tyle co miałem do powiedzenia.
    • Gość: Menelutor Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.szczecin.mm.pl 28.04.06, 17:46
      Wstyd :(((( Polacy opanujcie sie.
      Wszyscy krzyczą ze bieda w kraju a ich dzieci traca pieniadze na gre w tibie.
      Najpierw trzeba szukac problemu u siebie w domu a potem na zewnatrz
    • Gość: antonina Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.otenet.gr 28.04.06, 18:41
      no co wy....tibia uzaleznia???? nie mozliwe.gram w tibie od czterech lat
      codziennie po mniejwiecej 5-7 godzin (ja nie jestem wcale uzalezniona) :)

do zobaczenia w tibi bye bye
    • Gość: Pita Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 07:17
      "Przez pewien czas po wyłączeniu komputera pozostaje w grze - jest wtedy
      bezbronny, unieruchomiony i staje się łatwym celem dla innych graczy"

Ciekawe od kiedy?
    • Gość: Kenyan LOLE XD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:58
      Gram w Tibie już dobre półtora roku i sprzedałem postać za 1200 zł. Zawsze
      jednak umiałem się odciągnąć od kompa bo siedziałęm jakieś jedynie 2 h. Wszystko
      robiło za mnie makro :)
    • Gość: Pikus Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.netburg.pl 29.04.06, 13:09
      Gram W Ta Gre 3 Lata I Mnie Jeszcze Do Tego Nie Zmusilo Ze Pobilem Matke Krzeslem
      Ale Raz Mi Mama Wylaczyla Komputer Kiedy Bylem Na Demonach I Strailem Level
      Prawda Ale Nie Zeby Bic Matke Krzeslem W Szkole Gimnazum Nr 3 W Zgierzu 45%
      Grajacych W Gry RPG (Mu Online Linage Tibia ) Najpopularniejsza Jest Tibia
      Jestem W Tych 45% I W Tych 45% Nie Bylo Jeszcze Zdazenia Zeby ktos Pobil Matke
      Ojca Brata Czy Kogos Ze Swojej Rodziny W Szkole Jest Tylko 1 Temat (Tibia)
      Oczywiscie Spotykamy Sie Na Piwie W Parku Czy Na Papierosie I Gadamy Co Sie
      Stalo Co Nam Polecialo Ale Nie BYLO Takiego Zdazenia Zeby ktos udezyl matke a
      zabronienie grac w tibie to nie jest rozwiazanie bo i tak ktos kto ma internet w
      domu i mama mu zabroni grac w tibie to on wezmie od mamy 2 zl i pujdzie do cafe
      i tam spedzi 1 godzine przed swoja postacia ale ten czas ktury gralem moimi
      charami sprzedalem 4 postacie w sumie zarobilem ponad 500 zl (64 Elite Knight
      200 zl ) (40 Paladin 60 Zl )(26 Druida 42 Zl) + (82 Knighta za 400 Zl )
    • Gość: adi253 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.04.06, 14:49
      to straszne moi kumple w to grajom i ja tez ale koncze juz po tym to wiecie
    • sosna43 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 29.04.06, 15:30
      Nie chcial bym uzywaz w tym tekscie wulgaryzmow, ale to co napisal autor tego
      tekstu jest do CHÓJA nie podobne, grales cwaniaku w tibie!!! chodz na nebule to
      pozalujesz tego co napisales!!! Widac ze przeszczepie je..y w tibie ani razu
      nie grales!!!
    • Gość: Miver Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:54
      To prawda. Oszołomów nie brakuje. Ale nie wszyscy grający w Tibię pobiją zaraz
      rodziców i zdemolują chatę... O tym też należy pamiętać.
    • Gość: Uther92 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.177.34.* 29.04.06, 18:45
      Tibia to tak cenna i nudna gra ze jakbym w noim grał a mama wyłaczyła by mi
      kompa to bym jeszcze podiękował:P
    • Gość: David Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:22
      to nie jest jedyna gra ktora wciaga... i to nie jset tez wina gry to zalezy od
      osoby.. bo jezeli ktos bardzo długo nie miał swojego komputera i wkoncu go
      dostał to wiadomo ze bedzie przed nim siedział dniami i nocami... dlatego od
      samego poczatku trzeba ograniczac dziecku dostep do komputera do gier a
      zwłaszcza do internetu!!!!!!!
      • Gość: erni Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:58
        Ja tiebia, ty mienia.
    • Gość: erni Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:57
      Ja Tebia, Ty mienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka