Dodaj do ulubionych

Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół wy...

20.04.06, 02:39
Akademia Medyczna wypada blado w rankingu.
Akademia Medyczna jest blada.
Jest temu winien nepotyzm i kompleks profesorsko-ordynatorski.
Akademia powinna sie zajmowac nauczaniem.
Leczenie powinno zostac odseperowane od aktywnosci A.M.
Akademia powinna zostac fakultetem U.W.
Obserwuj wątek
    • Gość: jj Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 06:08
      DSWE TWP na ostatnim miejscu!!!!! gdzie ja studiuję....bożżżżżż
      • Gość: grzesiek Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.06, 07:26
        Ale zobaczysz jak zadmą we wszystkie trąby i wpadną w zachwyt, że w ogóle tam
        się znaleźli.
        • tocqueville do p. grześka 20.04.06, 18:33
          Nie trzeba dąć w trąby, ale warto docenić, że na Dolnym Śląsku pojawiła się nowa
          uczelnia AKADEMICKA. Warto zauważyć także, że to JEDYNA niepaństwowa uczelnia w
          województwie o takim statusie.
          Nie trzeba się zachwycać, wystarczy trochę neutralności.
          w tego typu ranigach wiele punktów zdobywa się za tzw. prestiż.
          Niektóre uczelnie budowały swój prestiż przez 100 lat. DSWE istnieje dopiero 8.

A jeśli chodzi o ranking - wszystkie nowe uczelnie akademickie (trzy w ubiegłym
          roku uzyskały taki status) niejako automatycznie sklasyfikowano na trzech
          ostanich miejscach. Zobaczymy jak bedzie w następnym roku.

W Polsce istnieje kilkaset (ok. 500?) uczelni. Miejsce 86 (wg Perspektyw) to
          zawsze pierwsza setka :)
      • tocqueville sprostowanie 20.04.06, 18:17
        Artykuł troszkę wprowadza w bład sugerujac że DSWE jest na ostatnim miejscu
        wśród uczelni. Tymczasem jest ostatnia, ale wśród uczelni AKADEMICKICH.
        To nic dziwego skoro DSWE jest uczelnią akademicką dopiero od kilku miesięcy. To
        jej debiut w tym rankingu. Wszystki młode uczelnie akademickie (trzy) zostały
        jakby Z MARSZU sklasyfikowane na trzech ostatnich miejscach
        To zresztą jedyna niepaństwowa uczelnia wrocławska ujęta w tym rakingu -
        pozostałe dolnoślaskie niepaństwowe stoją niżej.

• Gość: grzesiek Re: sprostowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.06, 21:24
          A mówiłem, że propagandziści DSWE zadmą w trąby? I niezawodny tocqueville zadął.
          • tocqueville Re: sprostowanie 20.04.06, 22:15
            I po co takie słowa? już nic nie można napisać żeby nie było uznane za
            proagandę. Po prostu piszę jak jest. Niech Pan napisze z czym się nie zgadza, bo
            na razie widzę tylko hasła.
      • Gość: ren Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.05.06, 22:22
        Była rok temu na 60-tym. Teraz jest na dwudziestym. Takiego skoku nikt nie
        zrobił.
    • Gość: mh29 Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: 203.155.1.* 20.04.06, 08:04
      Nie wszystkie wroclawskie uczenie sa nierozpoznawalne :) Ja ukonczylem PWr i jak
      o tym mowie w roznych miejscach Polski to od razu sie pytaja czy wroclawska :) :)
      • Gość: jak_mi_dobrze Bal na Tytaniku .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:28
        Coraz niżej ale nie jest żle dawniej była pierwsza piątka, teraz jest pierwsza
        dziesiątka, jutro będzie pierwsza setka, a po jutrzę dowiemy się : WROCŁAWSKIE
        UCZELNIE NA PIERWSZYM MIEJSCU W RANKINGU UCZELNI MALGASKICHI ŚREDNIO-GÓRNO
        WOLTOWYCH!
      • tomek854 Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół 20.04.06, 15:32
        Hm. A jest na przykład krakowska albo gdańska PWr? :-)
    • Gość: mago Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.inversas.jazztel.es 20.04.06, 10:42
      Skonczylem socjologie na UW. Porazka! Wszystkim odradzam!
    • Gość: mirco Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:10
      Jaki tytuł, taka treść artykułu. Porażająca jest pozycja wrocławskich uczelni,
      zwłaszcza Akademii Medycznej. Przez lata żenujące było ukończenie uczelni
      medycznej w Białymstoku lub Bydgoszczy, a teraz to chluba! Byle nie AM Wrocław!
      I porażający jest głupkowaty tytuł artykułu. No cóż, być może autorka jest
      absolwentką jednej z wysoko uplasowanych wrocławskich uczelni i być może tam
      usłyszała o "trakotorze co ma trzy koła dobre..."? Jest świetnie pani redaktor!
    • Gość: gosc Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:03
      a wczoraj w telewizji słyszałem ze politechnika zajmuje 4 miejsce! wiec jak to jest?
    • chrust AM Wroclaw 20.04.06, 15:16
      O "sile naukowej" tej uczelni maja swiadczyc artykuly publikowane w Advances of
      Clinical and Experimental Medicine...
      • Gość: xy Re: AM Wroclaw IP: 139.48.209.* 20.04.06, 17:00
        A rektor jest szczesliwy.
        • Gość: CIOTKA KLOTKA Re: AM Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:14
          czy rektor jest szczesliwy, nie wiem, ale miejsce 8 z 10 jest tylez sluszne, co
          niesluszne. z tego, co orientuje sie w sprawie innych niz nasza "medykow"
          sytuacja jest niewiele lepsza, jezeli w ogole. moze czasem wymaga sie wiecej
          wiedzy praktycznej niz teorii, ale i z tym bywa roznie. generalnie polskie
          szkolnictwo medyczne nie jest najwyzszych lotow niestety. duzo kucia, malo
          faktycznej wiedzy. w tym rankingu natomiast pod uwage bierze sie wiele
          parametrow, ktore zaleza nie tylko do jakosci uczelni, ale i od rynku pracy, na
          ktorym startuja absolwenci. ocene dostala wiec nie tylko fantastyczna ( nie moge
          mowic zle o wlasnej uczelni:> ) AM, ale i cale srodowisko. no i tak to jest,
          czuj sie tu czlowieku presstizowo. tyle lat harowy, a potem czytasz, ze twoja
          wymagajaca uczelnia jest do d... .
          • Gość: xy Re: AM Wroclaw IP: 139.48.209.* 20.04.06, 19:43
            Ciotka Klotka nie panikuj takie jest zycie.
            Dobra Akademia Medyczna nie jest wiecej dobra.
            A profesorowie na klinikach to gnojki biorace pieniadze.
            Prawda jest okrutna.
            To jest jedna z najgorszych uczelni medycznych w kraju.
            • Gość: CIOTKA KLOTKA Re: AM Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:53
              nie panikuje xy. szkoda tylko, ze statystyki niewiele mowia wladzom, czy
              pracownikom uczelni, a scislej ich wiekszosci (bo zdarzaja sie szczytne
              wyjatki). co wiecej, samym studentom tez nie daja do myslenia na tyle, zeby
              cokolwiek sie zmienialo. ale z drugiej strony to nie jest moj problem, a tych,
              ktorzy czuja sie studentami-nadludzmi, bo dostali sie w ogole na medyk. dzieki
              temu siedza tu, bez jezykow, bez ambicji, bez umiejetnosci i tylko pelzaja z
              roku na rok. alez to zalosne...
    • Gość: O jezu Ale syf! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:25
      Skoro UWr to najlepsza uczelnia w kraju, to jak syfiasto muszą wygladac te gorsze?
    • Gość: . Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:57
      biznes.onet.pl/0,1309398,wiadomosci.html
      • Gość: pani hrabina Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.e-wro.net.pl 20.04.06, 21:45
        No to teraz mogę z dumą mówić, że odebrałam staranne wykształcenie na jednej z
        najlepszych uczelni w tym kraju. Szóste miejsce UWr w Polsce to jest jednak
        coś:-)
    • Gość: Absolwent bzdury, bzdury, bzdury !!!!!! IP: 195.205.117.* 21.04.06, 10:43
      Jak zwykle ...
      Kolejny infantylny artykulik ...
      Moje gratulacje, gazeta powolutku zmierza do poziomu brukowca drukującego
      bzdetne artykuliki o niczym, tyle tylko, że od innych codziennych szmatławców
      jest o wiele nudniejsza.
      Tak naprawdę niczego z tego tekstu nie wiadomo, jakie kryteria, jakie oceny,
      jaka waga poszczególnych kryteriów, kto oceniał i jaki był cel rankingu ...
      Po prostu wrzuca nam się jakąś nic nie znaczącą informację i nie radziłbym się
      sugerować miejscami zajętymi przez poszczególne uczelnie.
      Takie rankingi nie świadczą ani o poziomie nauczania, ani o prestiżu uczelni.
      Prawdopodobnie wiele uczelni wykorzystuje właśnie tego typu rankingi dla
      sztucznego budowania swojego pseudo prestiżu.
      Uniwersytet na 6 miejscu ???
      Przecież to śmiech ... , które to niby wydziały zajmują tak prestiżową pozycję
      w kraju ??? Ta uczelnia, jeśli chodzi o poziom nauczania, ma fatalną opinię w
      kraju a absolweni Politechniki we Wrocławiu są cenieni jako fachowcy
      wykształóceni w jednej z najlepszych uczelni w Polsce.
      I cóż ... jednak to Uniwersytet jest wyżej w rankingu ni Politechnika.
      Dziwne , prawda ???
      Gazeta mogłaby napisać naprawdę ciekawy artykuł, gdyby zainteresowała się jakie
      lobby wspiera powstawanie takich rankingów i jaki ma w tym cel.
      • Gość: mgr Re: bzdury, bzdury, bzdury !!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 21.04.06, 21:10
        Kompleksy panie inżynierze?
        • Gość: xy Kolaboranci wychowawcami studentow IP: 139.48.210.* 22.04.06, 02:21
          To scierwo nie ma prawa uczyc studentow.
          Oni deprawuja mlodych ludzi.W przeszlosci byli czlonkami PZPR i SB a teraz
          zasymilowali koscol katolocki.
          • Gość: abc Re: do xy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.06, 08:25
            Nie wtrącaj się gnojku, kiedy rozmawiają poważni ludzie o poważnych sprawach.
            Jesteś gó..any, więc zamilcz - sprawa ciebie nie dotyczy.
            • Gość: erni Re: Co do poziomu UWr. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:55
              Wracając do poziomu UWr. to jest on taki, że moja dziewczyna na I roku filologii
              polskiej we Wrocławiu, napisała pracę mgr dla swojej siostry z analogicznego
              wydziału ale Uniwersytetu Opolskiego. ...I praca ta napisana przez średnią
              studentką I roku z Wrocławia w Opolu została oceniona na 5!
              Dla mnie to szok, ale trafnie opisująca różnice poziomów między renomowanymi
              starymi uczelniami a nowymi prowincjonalnymi.
              • Gość: student Re: Co do poziomu UWr. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.05.06, 22:34
                Tobie się chyba we łbie pokręciło. Uniwerek taki wspaniały, że przez kilka
                miesięcy z idoty zrobi geniusza! To chcesz zasugerować? Pomyśl raczej o tym, że
                masz mądrą dziewczynę i że - co najwyżej - dobrą miała polonistką w szkole.
                Przez rok to na naszym uniwersytecie niewiele mądrego usłyszysz i niewiele się
                nauczysz. Wiem coś o tym, mączą mnie tam już czwarty rok - chociaż nie na
                polonistyce.
                • Gość: ojciec Re: Co do poziomu UWr. IP: 139.48.209.* 03.05.06, 17:56
                  Leniu zacznij sie sam uczyc bo nic z tego nie bedzie.
            • Gość: ABC Re: do xy IP: 139.48.210.* 01.05.06, 22:07
              ABCDEFG...
        • Gość: Absolwent Re: bzdury, bzdury, bzdury !!!!!! IP: *.magma-net.pl 24.04.06, 01:09
          To nie kompleksy Szanowny Panie mgr
          To prawda, że jestem absolwentem wrocławskiej Politechniki i wielokrotnie
          spotkałem się z uznaniem dla tej uczelni, natomiast jeśli jest Pan absolwentem
          naszego uniwersytetu, proszę spróbować poszukać pracy poza Wrocławiem.
          Osobiście znam osoby, które spotkały się z lekceważącym stosunkiem pracodawców
          do absolwentów np. wydziału prawa Uniwersytetu Wrocławskiego. W Poznaniu,
          Warszawie czy w Krakowie nie ceni się tej uczelni. Nie piszę tego aby umniejszać
          jej osiągnięcia. Wielu wybitnych ludzi ukończyło Uniwersytet Wrocławski i myślę,
          że kształci ona na naprawdę niezłym poziomie ale jej prestiż ... Na pewno trzeba
          nad nim pracować jeszcze latami. Pozdrawiam Panie mgr i rzyczę sukcesów.
          • Gość: wydzial prawa Re: bzdury, bzdury, bzdury !!!!!! IP: 139.48.154.* 24.04.06, 16:28
            Nepotyzm niszczy uczelnie i ludzi.
          • Gość: CK Kielce Re: bzdury, bzdury, bzdury !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:24
            żałosna wypowiedż absolwenta PWr... Skończyłem UWr, mieszkam w Kielcach i powiem, że wbrew bezrobociu jakie panuje dostałem dobrą pracę - bez znajomości. Osoba, która mnie zatrudniła nie miała najmniejszych zastrzeżeń do UWr i odnosiła się z szacunkiem. I nie jest to wcale małe miasto (w porównaniu do Wawy, Wrocławia może być okreslone jako stosunkowo małe), w którym nie brakuje osób po studiach w Krakowie (UJ), Warszawie (UW, PW) czy też Lublinie (KUL, UMCS). Zatem pozwól ocenić to komuś, kto widzi to bardziej obiektywnie, a nie tak jak Ty. Dla Twojej wiedzy UWr istnieje już trochę lat i nie buduje swojego prestiżu 50 lat.
    • Gość: cierpliwy Re: Wrocławskie uczelnie wysoko w rankingu szkół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:56
      Czekamy na uczciwa lustrację wrocławskiego środowiska naukowego.
    • chrust Dobre samopoczucie AM.. 24.04.06, 19:09
      www.osk.am.wroc.pl/cgi-bin/news/gazeta.cgi?nr=23&?zr=108
      • Gość: lekarz Re: Dobre samopoczucie AM.. IP: 139.48.166.* 26.04.06, 17:34
        A.M. niedobrze ksztalci lekarzy.
        Absolwenci kliniczne sa niedouczeni.
        • Gość: | Re: Dobre samopoczucie AM.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:15
          > A.M. niedobrze ksztalci lekarzy.
          > Absolwenci kliniczne sa niedouczeni.

ba, slyszalem, ze az polowa z nich konczy z wynikami ponizej sredniej!

;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka