Gość: alojz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.06, 00:57 Trzeba przyznac, ze plany imponujace. takie same mogłaby miec pani pracujaca w szatni tegoz wspaniałego teatru. Wiwat prezydent do kupy z brodą!! :-P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwertyuiop Konrad Imiela dyrektorem teatru Capitol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.06, 01:06 Ja też bym chciał żeby trzon stanowili artyści uniwersalni ale nie ma takich. W kraju jest ich niewielu i są rozrzuceni po wielu miejscach. Jakoś tak jest że jak ktoś coś umie to np.: albo tylko jest aktorem bez słuchu albo śpiewakiem "stojącym przy mikrofonie" albo muzykiem jazzowym brzydzącym się Mozartem czy też skrzypkiem po akademii co nigdy nie zagrał nic współczesnego itd, itp. Tymczasem na świecie już dawno zrozumiano że uniwersalizm jest podstawowym warunkiem do działania w sztuce wykonawczej i nie jest to wynalazek dwudziestowieczny. Wystarczy się dowiedzieć co potrafili artyści epok wcześniejszych. Niemniej życzę powodzenia tylko obawiam się że nie te siły na takie zamiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek kocot Konrad! gratuluję Ci! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.06, 09:15 A ja całkiem szczerze w Konrada wierzę i w odróżnieniu od wielu zagladających tu gęgaczy i sensatów, życzę Mu, by miał siłę zrealizować swoje zamiary. Daj nam, Konradzie, nowoczesny teatr, do którego przyjdą nowi widzowie, zanim zdążą wymrzeć Panie w Drewnianych Koralach wzruszające się na Księżniczce Czardasza, przyjezdżające autokarami z Trzebnicy, czy Gąsek Wielkich. Nie mam nic przeciwko Tym Paniom, ani Dostarczycieleom Ich Wzruszeń, ale to wymierająca gałąź i trzeba zdać sobie z tego sprawę. Przyciągnij, Konradzie do Teatru Nowych Widzów, którzy przyjdą do niego sami, a nie w ramach wycieczki Koła Klubu Seniora. Niech Twoi Widzowie walczą o bilety, niech będzie ciężko zdobyć te bilety, niech nie gasną brawa. Wierzę, że Ci się uda, tak samo, jak udało Ci się z Legitymacjami szybko zdobyć Młodą i Wierną Publiczność, która za Wami (Legitymacjami) jeździ. P.S. Żeby wszystko było jasne: uwielbiam i szanuję Seniorów (z tego co mówią z wzajemnością). Ale oni (zwłaszcza oni - rozmawialiśmy wiele razy z członkiniami Wrocławskiego Klubu Seniora) chcą być traktowani poważnie. Sciaganie ich masą na zbiorowe bilety na niedopracowane ramoty ich obraża. Naprawdę Starsi czują się doskonale z Młodymi. Ich (Młodych) energia jest dla Seniorów pożywką. Jak widać nie skreślam Tej Widowni. Natomiast proponują odciąć suchą gałąź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es-es Re: Konrad! gratuluję Ci! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 06.05.06, 09:38 Akurat tak się składa, że społeczeństwo europejskie się starzeje, i jest to raczej tendencja pogłębiająca się. Poza tym grać dla nastolatek jest łatwo, bo one się fascynują byle bańką wyplutą z ust byle "artysty". Pan Imiela na swojej stronie www pisze sam o sobie: "największa zaleta - kombinowanie". Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musicman ja nie gratuluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:36 Koło seniorów z Gąsek Wielkich jest chyba lepsze, niż przypadkowa publiczność zachęcona do przyjścia na spektakl darmowym biletem od Pana z wąsem stojącego przed Capitolem. Piszesz o wymieraniu starego pokolenia i powolnemu przejściu do lamusa Operetki i musicalu? Jesteś niepoinformowany, gdybyś się troszeczkę zainteresował - zobaczyłbyś, że to właśnie teatry muzyczne grające musicale i repertuar ogólnie RÓŻNY cieszą się największą popularnością i nigdy nie wymrą. Capitol stawia na coś nowego - tylko nie wie, że małolaty zachwalające kolorowe produkcje tegóż teatru ( -w którym główną atrakcją jest chrypa Kondiego, słaby wokal całości, oraz wspaniałe zapierające dech w piersiach popisy baletowe bliźniaków - w postaci wszechobecnego stania na głowie - ), prędzej czy później zorientuje się co jest kiczem, a co ma jakąkolwiek wartość. Ja nie mówię, że Kondi jest zły, głupi, czy jakiś tam inny - lubię go, ale jego wizja nie pasuje do teatru muzycznego, a raczej do jakiegoś prywatnego teatru autorskiego. Na wszystko jest miejsce, ale skoro ludzie chcą PRAWDZIWEGO teatru muzycznego - dlaczego by im tego po prostu nie dać? Zróbcie sobie wycieczkę do Warszawy do teatru Muzycznego Roma, lub do Chorzowa na przykład. Cholera,dlaczego u nas tak nie można? W czym rzecz? Polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
teatralna_daguchna Re: ja nie gratuluje 06.05.06, 14:33 Popieram pana Marka-Konrad jeszcze was zaskoczy!Zrobi z Capitolu miejsce nie lada kultowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teatralny Dogaduch Re: ja nie gratuluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:56 Ty już raz gratulowałaś Panu Wojtkowi K. i byłaś pewna, że mu się uda. Udało się? Odpowiedz Link Zgłoś
teatralna_pizdziocha Re: ja nie gratuluje 06.05.06, 23:42 Konrad z pewnością byłby lepszym dyrektorem artystycznym PPA od Kościelniaka. Bo jesli maja byc nowe sytuacje to on jak najbardziej by sie nadawał (nie wystrzeliłby takiego głupstwa jak z Laurie Anderson). Koscielniak był jak pijane dziecko we mgle. I dobrze sie stało że pagibł (a taki miał gabinecik cudny).Dodatkowym pstryczkiem było to , że dyrektorski fotel dostał jego były przyjaciel, którego dopiero co zwolnił:))) Inną sprawą jest prowadzenie teatru jako instytucji. Tu w naszym zaPOwietrzonym miescie dzieją się rzeczy dziwne. Miejmy nadzieję, ze po zmianie ekipy związanej z pewnym niewysokim posłem od sportów drużynowych przestana sie dziac tak kuriozalne sytuacje. Mimo wszystko rzycze zespołowi Legitymacje wszsystkiego najlepszego, pracownikom Capitolu troche współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Karpf z SYDNEY Re: Konrad! gratuluję Ci! IP: *.powerband.net.au / *.powerband.net.au 08.05.06, 15:13 Chlopaki, Gratuluje i pozdrawiam bardzo serdecznie i cieplo Konrada oraz Marka Kocota... TRZYMAM KCIUKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siema Ale będą jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 03:27 Kwadratowe jak nic - analnie przeciskane. Wrocław miastem intymnych spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyu Re: Ale będą jaja! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.06, 11:45 dostawcy clearasilu dla jego zony juz zacieraja rece :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Re: Ale będą jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:08 ale co, serio zużywa więcej dwie tubki dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Imiela Dyrektorem a Giertych Ministrem Edukacji IP: *.20.54.194.generacja.pl 07.05.06, 19:17 Wybieram "Żywiec"!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trident Re: Imiela Dyrektorem a Giertych Ministrem Edukac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 00:24 Zobaczymy jak sie zachowaja związki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 09:00 za wszelką cenę ci "uczciwi inaczej" chcieli uniknąć konkursu na dyrektora Capitolu - dlaczego? Bo ani Imiela, ani Koścoelniak nie mają szans na dyrekcję przy uczciwym konkursie. to co proponują to następny teatr dramatyczny i aktorzy śpiewający a nie teatr muzyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha 08.05.06, 12:35 A ja jestem ZA Imielą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 13:14 To sobie bądź, nikt ci nie broni.Zobaczymy jak za poł roku będziesz mówic...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izubiziu Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:38 jemu chodzi o pozycję seksualną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 13:54 Chiba, ze tak:))) Przed nim nie za bardzo bo brzuszysko przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha 08.05.06, 15:39 a ja dalej jestem ZA Imielą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POza Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:05 to sie nazywa stosunek przedluzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatralna_sucz Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 19:18 Sex z czarnym? Ale syf!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.magma-net.pl 08.05.06, 20:43 żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
analisis Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha 08.05.06, 21:09 A czemu Konrad nic sie nie wypowiada? Jak dotąd pisał dosyć czesto a wiadomo, że sledzi to co się dzieje na forum z ptakiem w dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.magma-net.pl 08.05.06, 21:54 po co .szkoda prądu na odpisywanie.tobie,tetralnej suczy i wielu innym.jak wyzej.żenada. Panie Konradzie.proszę nie dać sie sprowokować.a w capitolu -powodzenia życzę.równiez interesownie ,bo bywam i chcę wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 23:43 Prowokować nigdy w życiu. Ale w kwestii merytorycznej mógłby dać głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seksowna legitka Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 01:48 merytorycznie z przodu czy z tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fana na Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 09:20 jeden hój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rany Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 17:57 www.e-teatr.pl/pl/artykuly/25499.html Tak naprawde wyglada Imiela !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha 10.05.06, 15:33 dalej na TAK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 01:25 psychostymulacja jest ważnym elementem stosunku Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha 11.05.06, 08:19 dalej na TAK... Chwilami wątpię, czy napewno jestem na forum zajmującym się Kulturą We Wrocławiu czy kulturą seksualną forumowiczów albo raczej kontrkulturą... Ale to już kwestia wyboru wewnętrznego oraz psychiatrii stosowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 08:49 A querwa, niech se kto chce bedzie szefem tego burdlu, ja i tak nie mam zamiaru tam chodzic. Spokojna ich głowa i kiszka stolcowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.magma-net.pl 11.05.06, 09:36 a jak dałeś radę tu się wpisać ??????????????? jestem pełen podziwu.życiowy wyczyn i determinacja rd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 10:58 You are welcome :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schetyna Re: Dutkiewicz, Broda, Schetyna itd - wynocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:48 ja też tam nie pójdę, ale jeśli się zmieni prezydent, to bym poszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmonauta Imiela astronomem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 01:37 A wiecie, że mogło się nam udać, i Mr Konrad zostałby astronomem? Konrad Imiela o sobie w piątkowej gazecie: "Gdybym nie dostał się do szkoły teatralnej, pracowałbym zapewne w Centrum Badań Kosmicznych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Imiela astronomem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.06, 11:24 Chyba komicznych:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: Imiela astronomem? IP: *.20.54.194.generacja.pl 13.05.06, 21:46 Chyba raczej tragikomicznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOIF Re: Imiela astronomem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:06 Kapitol na pewno teraz będzie wysoko latał (jak ktoś podłoży bombę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jureczek Re: TAK - Imiela dyrektorem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:34 a jak długo - zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś