Dodaj do ulubionych

Nowa matura od 2004 roku

20.10.01, 19:52
...no i nie wiem czy się cieszyć czy nie, z jednej strony nie będę pisała
matematyki a z drugiej żyłam ze świadomością pisania nowej matury. A co sądzą o
tym inni Forumowicze ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.01, 21:41
      Po pierwsze nowa matura jest w 2005r. Bardzo się cieszę, że nie będe musiała
      pisać egzaminu z matematyki. I dobrze się stało, że tak zdecydowano.
      • Gość: Pafik Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.kom-net.pl 21.10.01, 12:07
        Gość portalu: Monika napisał(a):

> Bardzo się cieszę, że nie będe musiała
        > pisać egzaminu z matematyki. I dobrze się stało, że tak zdecydowano.

Ciekawe kto Ci bedzie w przyszlosci wypelnial PIT.
        • Gość: Monika Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 12:49
          Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Ciekawe kto Ci bedzie w przyszlosci wypelnial PIT.

O to się nie martw. Mam od tego roku przedsiębiorczość, co prawda dopiero
          jesteśmy na cyklicznym rozwoju gospodarki, ale do Pitów jeszcze dojdziemy. A
          matmy nawet nie będzie na nowej maturze. I dobrze, bo rzeczywiście jest ona
          katorgą dla humanistów.

• Gość: Pafik Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.kom-net.pl 21.10.01, 13:13
            Gość portalu: Monika napisał(a):

> Gość portalu: Pafik napisał(a):
            >
            >
            > > Ciekawe kto Ci bedzie w przyszlosci wypelnial PIT.
            >
            > O to się nie martw. Mam od tego roku przedsiębiorczość, co prawda dopiero
            > jesteśmy na cyklicznym rozwoju gospodarki, ale do Pitów jeszcze dojdziemy. A
            > matmy nawet nie będzie na nowej maturze. I dobrze, bo rzeczywiście jest ona
            > katorgą dla humanistów.
            >

Katorga czy nie, ale zycia bez niej nie ma.

Pozdrawiam Cie, humanistko :)
    • Gość: Zuzanna Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 13:29
      Wcale mnie ta wiadomośc nie ucieszyła. Wręcz przeciwnie. Najpierw od pierwszej
      klasy wciska nam się że piszemy nową maturę, a potem, jak juz deklaracje są
      złożone, przedmioty i tematy prac wybrane, zmienia się decyzję. I jak tu się
      nie wkurwić? Argument o katowaniu humanistów mnie po prostu przeraża. Może
      kogoś obrażę, ale naprawde trzeba być skończonym debilem, żeby podstawowego
      poziomu z matematyki nie zaliczyć. Szkoda, że nikt nie wziął pod uwagę opinii
      ludzi, których to bezpośrednio dotyczy.
      • Gość: Monika Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 19:28

Argument o katowaniu humanistów mnie po prostu przeraża. Może
        > kogoś obrażę, ale naprawde trzeba być skończonym debilem, żeby podstawowego
        > poziomu z matematyki nie zaliczyć.
        Droga Zuzanno, każdy kto nie jest skończonym debilem może wybrać sobie matematykę
        do zdawania. Nie wiem czy wiesz, ale w różnych szkołach jest różny poziom nauki
        tego "niezbędnego" przedmiotu, więc jeśli czujesz się dobra to zdawaj sobie
        matematykę. A i życzę powodzenia na maturze, bo wywnioskowałam, że piszesz ją w
        tym roku.
        • Gość: Gn0m Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.dtvk.tpnet.pl 21.10.01, 23:05
          Nie chce byc zlosliwy ale podstawowy poziom to byl matematyka ze szkoly
          podstawowej. 1200 zl + 7% to klasa trzecia (tam chyba wchodza ulamki) a sredni
          kurs marki to klasa druga (dodawanie i dzielenie).
          Oj czarno widze przyszlosc tego kraju jesli ten stan sie szybko nie poprawi.
          • Gość: Stefano Re: Nowa matura od 2004 roku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 23:12
            Decyzja oczywiscie polityczna , a efekty latwe do przewidzenia , ot slabych do
            lopaty bedzie wiecej. Argumentacja p.Minister cieniuska , taka o pieniazkach i
            o biednych , a czy wszyscy zapomnieli , ze do liceum to zdaje sie jezyk , a
            nauczyc sie go w szkole podstawowej to nie ma jak ? Czy te dzieci z SP to ucza
            sie z kina badz z boiska ? Rodzice tych dzieci nie musza za korepetycje bulic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka